Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Σκέψεις για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών


Recommended Posts

Προβληματίστηκα πολύ αν έπρεπε να ανοίξω θέμα και να γράψω. Τελικά είπα να το κάνω και να γράψω κάποιες σκέψεις για αυτά που συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες.

Θα ξεκινήσω με κάτι άσχετο... Πριν κάποιο καιρό τα πιτσιρίκια μου ανοίξανε το παράθυρο (μέρουμε στο ισόγειο) για να μιλήσουν στη γειτόνισσα, κι εκείνη τους είπε ότι "δεν πρέπει να ανοίγετε το παράθυρο γιατί θα περάσει ο αλβανός και θα σας πάρει". Και ρωτάω εγώ αν περνούσε κάποιος έλληνας να τα πάρει θα ένοιωθα καλύτερα, θα παρηγοριόμουνα η μάνα; Θα μου τα βίαζε με τρυφερότητα γιατί θα ηταν ομοεθνής;

Κι ερχομαι στο σήμερα... Αν αποδειχτεί ότι τον άνθρωπο που δολοφονήσανε για την κάμερα, τον φάγανε έλληνες (π.χ ναρκωμανεις), κάποιοι θα νοιώσουν καλύτερα; Θα σταματήσει να υπάρχει θέμα γκετοποίησης του κέντρου της αθήνας; Ο πόνος της οικογένειας θα μειωθεί γιατί τον φάγανε "δικοί μας" άνθρωποι;

Ο πιτσιρικάς μετανάστης 21 χρονού που μαχαιρώθηκε και πέθανε σαν αντίποινα απο φασιστοειδή προσέφερε κάποια δικαίωση, δεν θα είναι ορφανά πλέον τα παιδάκια, η γυναίκα που έχασε τον άντρα της για μια σκατοκάμερα ή η μάνα το παιδι της δεν θα πονανε τόσο πολύ; Η ζωή του πιτσιρικά είχε λιγότερο σημασία γιατί ήταν μετανάστης; Η μάνα του θα πονέσει λιγότερο; Έφταιγε και έπρεπε να πεθάνει για όλα τα εγκλήματα που έχουν κάνει άλλοι μετανάστες;

Έχουν δίκιο όσοι γράφουν σε κάποιες αντιπαραθέσεις για ζητήματα μεταναστών ότι έξω απ'το χορο πολλά τραγούδια λες. Είμαι έξω απ'το χωρό, ζω στο βύρωνα που η εξαθλίωση μοιάζει μακρινή (όχι ότι δεν υπάρχει φτώχια). Κάθε που κατεβαίνω, 3η σεπτεμβρίου, άγιο παντελαιήμονα νοίωθω ότι ζω στον κόσμο μου. Είναι γκέτο και σε κάθε γκέτο μαζί με την εξαθλίωση ανθίζει και η εγκληματικότητα, ποιος μπορεί να το αρνηθεί; Ποιος όμως φταίει αλήθεια γιαυτό;

Πριν 6 χρόνια έψαχνα με ένα φιλαράκο σπίτι και βρήκαμε ένα νεοκλασικό στη φυλής. Με προβλημάτισε πολύ πως θα κυκλοφορώ μόνη μου το βράδυ αλλά να σας πω ότι με τρόμαζε η ιδέα του μετανάστη ψέματα θα πω. Με τρόμαζε η ιδέα του οποιουδήποτε που θα μου την έπεφτε για να μου κάνει κακό.

Αλήθεια πιστεύει κανείς ότι μια μάνα μετανάστρια δεν φοβάται για τα παιδιά της πως θα κυκλοφορήσουν το βράδυ σε εκείνη την περιοχή; Και πλέον φοβάται και τη μέρα γιατί υπάρχουν πολλοί "λεβέντες" που αποφασίσανε να φέρουν τη δικαιοσύνη σφάζοντας όποιον μιλάει άλλη γλώσσα.

Και κάτι τελευταίο, για την τρόικα οι μετανάστες φταίνε; Για την κατάργηση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων μας; Για τα είδη πρώτης ανάγκης που ακριβαίνουν; Για την κατακρεούργηση της δωρεαν υγείας και παιδείας;

Κάποιες σκέψεις πρόχειρες (και δυστυχώς προχειρογραμμένες) που με ταλανίζουν μέρες... Συγνώμη για το σεντόνι...

 

Το τρίτο κοντό μου ανθρωπάκι τσουυυυυπ βγήκε στις 8/12/2011!!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 446
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Συμφωνώ μαζί σου σε όλα όσα έγραψες. Να προσθέσω και κάτι άλλο που σκέφτομαι εγώ. Πως αυτό το μίσος είναι υποκινούμενο, γιατί συμφέρει τους κυβερνώντες να ασχολούμαστε με τους μετανάστες, και αυτοί ανενόχλητοι να ξεπουλάνε τη χώρα.

Και όταν έρθει η ώρα να βγούμε στους δρόμους και να ξεσπάσουμε το θυμό μας, πάλι κάποια αφορμή θα δώσουνε για να φάνε το ξύλο οι μετανάστες και όχι οι ίδιοι.

Και φυσικά συνένοχοι είναι όλα τα ΜΜΕ που ρίχνουν λάδι στη φωτιά με έξυπνο και ύπουλο τρόπο :evil:.

Link to comment
Share on other sites

Για μένα για ό,τι γίνεται φταίει η πολιτεία και το ότι δεν εφαρμόζονται οι νόμοι πουθενά.

Η χώρα μας είναι ένα "μπάχαλο" όπου ο καθένας μπορεί πολύ εύκολα να παρανομήσει, χωρίς να σκέφτεται τις επιπτώσεις.

Είμαι παιδί μεταναστών και γεννήθηκα σε ξένη χώρα, όμως σε εκείνη την χώρα ήμασταν εντελώς νόμιμοι και με τα απαραίτητα έγγραφα, δεν υπήρχε αυτή η κατάασταση που υπάρχει στην Ελλάδα.

Ζω στην επαρχία και όταν κυκλοφορώ έξω βλέπω περισσότερους αλλοδαπούς παρά Έλληνες.

Η παιδική χαρά γύρω γύρω έχει παγκάκια, όπου κάθονται διάφοροι ξένοι και πίνουν μπύρες και γεμίζουν σκουπίδια, η πλατεία δεν είναι εύκολο να την διασχίσεις κάποιες ώρες την ημέρα, στην παραλία έρχονται πολλοί με τα εσώρουχα, στα σπίτια όπου μένουν πολλοί δεν σέβονται ούτε τις ώρες κοινής ησυχίας και είναι τόσα άλλα.

Προσωπικά στενοχωριέμαι για όλους, για εμάς και τα παιδιά μας, αλλά και για αυτούς που έχουν καταντήσει έτσι και ζουν έτσι.

Εαν με έβαζες να διαλέξω, έτσι όπως είναι οι συνθήκες σήμερα, θα προτιμούσα να φύγουν όλοι οι λαθραίοι και να μείνουν μόνο οι οικογενειάρχες και νόμιμοι αλλοδαποί.

Λυπάμαι πολλοί που τα πράγματα έφτασαν σε αυτό το σημείο, αλλά έχει χαθεί το μέτρο και κάτι πρέπει να γίνει.

Το να βγαίνουν έτσι απροκάλυπτα και να σκοτώνουν όποιον μιλάει άλλη γλώσσα είναι πολύ τραγικό και φυσικά δεν νομίζω να υπάρχει άνθρωπος που να συμφωνεί.

Υπάρχουν φορές που σταματάει το μυαλό μου.

Link to comment
Share on other sites

Ο πιτσιρικάς μετανάστης 21 χρονού που μαχαιρώθηκε και πέθανε σαν αντίποινα απο φασιστοειδή

 

Λέγκω μου γι'αυτό είσαι σίγουρη? δλ. ότι τον φάγανε φασιστοειδή για αντίποινα ???:!:

 

Ζω στην επαρχία και όταν κυκλοφορώ έξω βλέπω περισσότερους αλλοδαπούς παρά Έλληνες.

 

Που είσαι εσύ ρε κοριτσάκι:D

Εγώ θλίβομαι που όταν πάω στη μάνα μου ή στην αδερφή μου, στην γειτονιά όπου είναι το πατρικό μου η κατάσταση είναι απίστευτη....Έζησα τόσο όμορφα παιδικά χρόννια εκεί, τόσο ξέγνιαστα, τόσο ανέμελα και τώρα είναι μια γειτονιά όπου οι πλειοψηφία είναι ρώσσοι, όπου όλη τη μέρα πίνουν, σφάζονται μεταξύ τους και προκαλούν ζημιές σε περιουσίες ελλήνων...είναι πράγματα που ζω και βλέπω, δεν τα διάβασα κάπου.

Το προβλήματα εκεί στη γειονιά τα προκαλούν οι συγκεκριμένοι....

Οι έγχρωμοι μετανάστες ( Αφρικανοί,Νιγηριανοί ) ουδέποτε έχουν δημιουργήσει πρόβλημα αλλά και ουδέποτε έχουν "γκετοποιηθεί"....

rQGhp3.png
Link to comment
Share on other sites

Ειναι ενα θεμα που με προβληματιζει κ μενα παρα πολυ εντονα τον τελευταιο καιρο. Η δολοφονια του 44χρονου ξεχειλισε το ποτηρι. Σ'αυτη τη δυσκολη εποχη για ολους, αυτο που περισσοτερο με φοβιζει ειναι οτι (θα) φτανουμε να κανουμε κακο ο ενας στον αλλον προκειμενου να επιβιωσουμε. Η ζωη μας αξιζει μια καμερα? Κ τι θα γινει πιο κατω? Θα σκοτωνουμε τον διπλανο μας στο παγκακι για μια τυροπιτα? Για ενα κομματι ψωμι? Δεν μενω στο γενονος οτι ο δραστης στο προσφατο φονικο ειναι αλλοδαπος, διοτι καλλιστα θα μπορουσε να ειναι κ Ελληνας. Δεν το παιζω ανθρωπιστης, αν με ρωτησεις αν θα μπορουσα να μεινω με την οικογενεια μου στην Ομονοια, στη Φυλης, στον Αγ. Παντελεημονα, ΟΧΙ θα ελεγα. Γιατι φοβαμαι. Φοβαμαι ολους αυτους τους μεταναστες που ηρθαν χωρις στον ηλιο μοιρα κ η κυβερνηση μας τους εκοψε καθε ελπιδα να ζησουν αξιοπρεπως. Αρα κ αυτοι θα κανουν ο,τιδηποτε για να φανε... Δεν θα επικεντρωθω στο θεμα μεταναστευση, εχει υπεραναλυθει κ απο μενα κ απο αλλους σε αναλογα θεματα εδω μεσα. Θα επικεντρωθω ομως, στο γεγονος οτι για χρονια ολοι εμεις οι Ελληνες κοιμομασταν. Κ οταν μας ξυπνησε η "κριση" που μας εφτιαξαν, τοτε αντι να ψαξουμε τη ριζα του κακου κ να αποφασισουμε ΟΛΟΙ μαζι να εναντιωθουμε σε αυτη τη προδοσια, αρχισαμε να βγαζουμε ο ενας τα ματια του αλλου. Αυτο φοβαμα λοιπον, κ αυτο δεν ξερω πως να αντιμετωπισω.

"Ν'αγαπας την ευθυνη. Να λες, εγω μοναχος μου θα σωσω τον κοσμο. Αν χαθει, εγω θα φταιω." Ν.Καζαντζακης

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Δεν νομίζω να υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο που να έχει τόσους μετανάστες!!!!!!!!!!!

Και οι περισσότεροι παράνομοι!!!!!!!!!!!!!!!

Και να κάνουν και απεργίες να διεκδικούν δικαιώματα!!!!!!!!!!!!!!!!

Να θέλουν να αλλάξουν νόμους πού? ποιοί? αυτοί που αφήσαμε εμείς να είναι ΄λαθραιοι στη χώρα μας?

 

είναι απαράδεκτα όλα όσα γίνονται τις τελευταίες ημέρες και μας περιμένουν ακόμα χειρότερες μέρες.

Δεν είμαι ρατσίστρια αλλά έτσι όπως πάμε εκεί θα καταντήσω.

Θέλω τη χώρα μου και την ελευθερία μου πίσω.

Θέλω να κυκλοφορούν τα παιδιά μου άντε όπως εγώ στην ηλικία τους, που μας άφηνε η μαμά μου να παίζουμε έξω απο το σπίτι και πήγαινε μέσα στην κουζίνα να δει το φαγητό χωρίς να "φοβάται"

 

Δεν με νοιάζει αν αυτοί οι επικίνδυνοι είναι Έλληνες Μαύροι Κινέζοι και δεν ξέρω γω τί άλλο με νοιάζει απλά να εξαλειφθούν.

Link to comment
Share on other sites

Για μένα θα μιλήσει το παρακάτω κειμενο του Μπέρτολτ Μπρεχτ - Για τον όρο «μετανάστες»

 

 

Λαθεμένο μου φαινόταν πάντα το όνομα που μας δίναν:

«Μετανάστες»

Θα πει, κείνοι που αφήσαν την πατρίδα τους. Εμείς, ωστόσο,

δε φύγαμε γιατί το θέλαμε,

λεύτερα να διαλέξουμε μιαν άλλη γη. Ούτε

και σε μιαν άλλη χώρα μπήκαμε

να μείνουμε για πάντα εκεί, αν γινόταν.

Εμείς φύγαμε στα κρυφά. Μας κυνηγήσαν, μας προγράψανε.

Κι η χώρα που μας δέχτηκε, σπίτι δε θα ΄ναι, μα εξορία.

Εμείς απομένουμε δω πέρα, ασύχαστοι, όσο μπορούμε πιο κοντά

στα σύνορα,

προσμένοντας του γυρισμού τη μέρα, καραδοκώντας το παραμικρό

σημάδι αλλαγής στην άλλην όχθη, πνίγοντας μ΄ερωτήσεις

κάθε νεοφερμένο, χωρίς τίποτα να ξεχνάμε, τίποτα

ν΄ απαρνιόμαστε,

χωρίς να συχωράμε τίποτα απ΄ό σα έγιναν, τίποτα δε συχωράμε.

Α, δε μας ξεγελάει τούτη η τριγύρω σιωπή! Ακούμε ίσαμ΄ εδώ

τα ουρλιαχτά που αντιλαλούν απ΄ τα στρατόπεδά τους. Εμείς

οι ίδιοι

μοιάζουμε των εγκλημάτων τους απόηχος, που κατάφερε

τα σύνορα να δρασκελίσει. Ο καθένας μας,

περπατώντας μες στο πλήθος με παπούτσια ξεσκισμένα,

μαρτυράει την ντροπή που τη χώρα μας μολεύει.

Όμως κανένας μας

δε θα μείνει εδώ. Η τελευταία λέξη

δεν ειπώθηκε ακόμα.

Μετάφραση: Μάριος Πλωρίτης

 και αποθηλασε επιτελους!

Link to comment
Share on other sites

Λέγκω μου γι'αυτό είσαι σίγουρη? δλ. ότι τον φάγανε φασιστοειδή για αντίποινα ???:!:

Έχεις δίκιο ότι δεν το έγραψα καλά γιατί δεν έχει αποδεικτεί κάτι και την ίδια στιγμή που λέω ότι κακώς βγάζουμε αυθαιρετα συμπεράσματα για τον άνθρωπο που μαχαιρώθηκε προχθες το ίδιο έκανα κι εγω. Απλά σύμφωνα με μαρτυρίες οι δράστες μιλούσαν άπταιστα ελληνικά και μόνο χθες μαχαιρώθηκαν δεκαπέντε μετανάστες από χρυσαυγιτες. Πάντως έχεις δίκιο! Μόνο που σ'αυτή την περίπτωση δεν νομίζω να μάθουμε ποτέ, απλά θα εικάζουμε.

Απ'τις επιθέσεις χθες των φασιστικών ομάδων την στιγμή που 15 μετανάστες βρέθηκαν στο νοσοκομείο, η ελας έκανε τις εξής κινήσεις "Στη δεύτερη συγκέντρωση-πορεία, ομάδες ατόμων προκάλεσαν φθορές στα τζάμια δύο (2) ημιυπόγειων χώρων. Προσήχθησαν συνολικά σαράντα επτά (47) άτομα (-40- ημεδαποί και -7- αλλοδαποί) και συνελήφθη ένας (1) αλλοδαπός για σωματική βλάβη και φθορές."

 

Το τρίτο κοντό μου ανθρωπάκι τσουυυυυπ βγήκε στις 8/12/2011!!!

Link to comment
Share on other sites

Αντί να τα βάζετε με τους μετανάστες κοιτάξτε να τα βάλετε με αυτούς (δλδ τους εαυτούς μας) που τους αφήσαμε να μπουν στη χώρα μας λαθραία. Τους εκμεταλευόμαστε όμορφα όμορφα από τη μια αγοράζοντας τις μαϊμούδες τους αλλά από την άλλη δεν θέλουμε να μας σκοτώνουν κιόλας όταν δεν έχουν να φάνε.

Αλήθεια έχει πεινάσει καμιά μας???(πραγματικά εννοώ, όχι όταν κάνουμε δίαιτα).

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

εμένα αυτό που με τρομάζει είναι η απαξίωση της ανθρώπινης ζωής από όλους, και δεν είναι η πείνα που σε κάνει δολοφόνο, μπορεί να σε κάνει κλέφτη ή απατεώνα, αλλά όχι δολοφόνο, είναι κάτι άλλο που σε κάνει αγρίμι, και δεν μπορούμε να ζήσουμε σαν αγρίμια, θα φάμε τις σάρκες μας στο τέλος

1FdQp2.png
Link to comment
Share on other sites

γεννηθηκα και μεγαλωσα απο γονει ςμεταναστες στην γερμανια..ενα αυστηρο πληρως ελεγχομενο κρατος οπου ο πατερας μου πηγε με προσκληκαι ση εργοδοτη για να εργαστει..ειμασταν αουσλεντερ (ξενοι )αλλα επειδη ειχαμε σπιτι και δουλευαν και οι 2 γονεις μου μας αντιμετωπιζαν με σεβασμο αλλα και αυστηροτητα ...με σεβασμο τους αντιμετωπιζαμε και εμεις για να μην δωσουμε δικαιωμα..ημασταν πρωτοι μαθητες και πρωτοι στον αθλητισμο και οταν φυγαμε στεναχωρηθηκαμε πολυ...

ηρθαμε σττην ελλαδα (ξενοι ξανα)και ετσι μας αντιμετωπισαν και στο σχολειο και παντου..

στα απαρχαιωμενα σχολεια μας που οταν ηρθαμε νομιζαμε οτι ημασταν σε αναμορφωτηριο και οχι σε σχολειο...αθλια εκαπιδευση.

 

εν πασει περιπτωσει θελω να καταληξω οτι σεβομαι τους μεταναστες που ηρθαν για να εργαστουν για μια καλυτερη ζωη και ειναι τιμιοι,ετσι οπως εργαστηκαν οι γονεις μου.

τα εγκληματικα στοιχεια πρεπει η αστυνομια να τα διωξει.

Link to comment
Share on other sites

Έχεις δίκιο ότι δεν το έγραψα καλά γιατί δεν έχει αποδεικτεί κάτι και την ίδια στιγμή που λέω ότι κακώς βγάζουμε αυθαιρετα συμπεράσματα για τον άνθρωπο που μαχαιρώθηκε προχθες το ίδιο έκανα κι εγω. Απλά σύμφωνα με μαρτυρίες οι δράστες μιλούσαν άπταιστα ελληνικά και μόνο χθες μαχαιρώθηκαν δεκαπέντε μετανάστες από χρυσαυγιτες. Πάντως έχεις δίκιο! Μόνο που σ'αυτή την περίπτωση δεν νομίζω να μάθουμε ποτέ, απλά θα εικάζουμε.

 

Οκ απλά σε ρώτησα διότι εντελώς πεταχτά άκουσα ότι οι δράστες μιλούσαν σπαστά ελληνικά και ότι πιθανότατα επρόκειτο για "ανοιχτούς λογαριασμούς" και πιθανότατα για αλλησβερίση ναρκωτικών...

rQGhp3.png
Link to comment
Share on other sites

Για μένα θα μιλήσει το παρακάτω κειμενο του Μπέρτολτ Μπρεχτ - Για τον όρο «μετανάστες»

Λαθεμένο μου φαινόταν πάντα το όνομα που μας δίναν:

«Μετανάστες»

Θα πει, κείνοι που αφήσαν την πατρίδα τους. Εμείς, ωστόσο,

δε φύγαμε γιατί το θέλαμε,

λεύτερα να διαλέξουμε μιαν άλλη γη. Ούτε

και σε μιαν άλλη χώρα μπήκαμε

να μείνουμε για πάντα εκεί, αν γινόταν.

Εμείς φύγαμε στα κρυφά. Μας κυνηγήσαν, μας προγράψανε.

Κι η χώρα που μας δέχτηκε, σπίτι δε θα ΄ναι, μα εξορία.

Εμείς απομένουμε δω πέρα, ασύχαστοι, όσο μπορούμε πιο κοντά

στα σύνορα,

προσμένοντας του γυρισμού τη μέρα, καραδοκώντας το παραμικρό

σημάδι αλλαγής στην άλλην όχθη, πνίγοντας μ΄ερωτήσεις

κάθε νεοφερμένο, χωρίς τίποτα να ξεχνάμε, τίποτα

ν΄ απαρνιόμαστε,

χωρίς να συχωράμε τίποτα απ΄ό σα έγιναν, τίποτα δε συχωράμε.

Α, δε μας ξεγελάει τούτη η τριγύρω σιωπή! Ακούμε ίσαμ΄ εδώ

τα ουρλιαχτά που αντιλαλούν απ΄ τα στρατόπεδά τους. Εμείς

οι ίδιοι

μοιάζουμε των εγκλημάτων τους απόηχος, που κατάφερε

τα σύνορα να δρασκελίσει. Ο καθένας μας,

περπατώντας μες στο πλήθος με παπούτσια ξεσκισμένα,

μαρτυράει την ντροπή που τη χώρα μας μολεύει.

Όμως κανένας μας

δε θα μείνει εδώ. Η τελευταία λέξη

δεν ειπώθηκε ακόμα.

Μετάφραση: Μάριος Πλωρίτης

 

εχμ...ναι cultaki μου υπάρχει και αυτή η πλευρά, αλλά δεν είναι μόνο αυτή....

εγώ βλέπω και την άλλη...

εσύ έχεις κάθε δικαίωμα να βλέπεις μόνο αυτή:wink:

rQGhp3.png
Link to comment
Share on other sites

εμένα αυτό που με τρομάζει είναι η απαξίωση της ανθρώπινης ζωής από όλους,

 

Αυτο ακριβως, συμφωνω απολυτα, για εμενα αυτο ειναι το σημαντικοτερο και εκει μονο στεκομαι.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Οκ απλά σε ρώτησα διότι εντελώς πεταχτά άκουσα ότι οι δράστες μιλούσαν σπαστά ελληνικά και ότι πιθανότατα επρόκειτο για "ανοιχτούς λογαριασμούς" και πιθανότατα για αλλησβερίση ναρκωτικών...

Να σου πω δεν άκουσα κάτι τέτοιο. Στο In.gr διάβασα "Τα κίνητρα της δολοφονίας δεν έχουν εξακριβωθεί, αλλά σύμφωνα με αξιωματικούς της αστυνομίας ερευνάται και το ενδεχόμενο ρατσιστικής επίθεσης, με βάση κάποιες μαρτυρίες ότι οι δράστες μιλούσαν ελληνικά." Και με τις ομάδες χρυσαυγιτών που έχουν ξαμοληθεί αυτές τις μέρες το θεώρησα το πιο πιθανό. Αλλά όπως και να χει δεν έχει αποδειχτεί κάτι αρα κακώς το έγραψα όπως το έγραψα.

Curte, εξαιρετικό όπως όσα έχω διαβάσει από μπρέχτ

 

Το τρίτο κοντό μου ανθρωπάκι τσουυυυυπ βγήκε στις 8/12/2011!!!

Link to comment
Share on other sites

εχμ...ναι cultaki μου υπάρχει και αυτή η πλευρά, αλλά δεν είναι μόνο αυτή....

εγώ βλέπω και την άλλη...

εσύ έχεις κάθε δικαίωμα να βλέπεις μόνο αυτή:wink:

 

εγώ βλέπω την ανθρωπινη πλευρά νταλια μου...και ναι στους ανθρώπους υπάρχουν και εγκληματικά στοιχεια...ανεξάρτητα από το αν ειναι μετανάστες όμως ή όχι...

 και αποθηλασε επιτελους!

Link to comment
Share on other sites

Το πρόβλημα δεν είναι οι μετανάστες, είναι οι λαθρο-μετανάστες και όλο το πολιτικό μας σύστημα που επιτρέπει σε τόσες χιλιάδες ανθρώπων να έρχονται σε μια Ελλάδα, που δεν μπορεί να συντηρήσει σιγά-σιγά ούτε τα παιδιά της.... Μεταναστευτική πολιτική πότε υπήρξε για να υπάρξει τώρα ????????

Το πρόβλημα είναι πως όλοι τους: πολιτικοί, συνδικαλιστικές και δημοσιογράφοι κυκλοφορούν πάντα συνοδεία της αστυνομίας.... Δεν έχουν βγει ποτέ μόνοι τους να περπατήσουν σε αυτές τις γειτονιές της Αθήνας να δουν τί εστί βερύκοκο...

Μέσα σε λίγα 24ωρα είχαμε :

-1 νεκρό οικογενειάρχη για μια κάμερα

-1 νεκρό αλλοδαπό (από ποιούς εν τέλει?) Και γιατί ? Πήραν εκδίκηση για τον Έλληνα νεκρό ?

-2 σοβαρά τρυαματισμένους ο ένας 31 και ο άλλος 29 που σχεδόν χαροπαλεύουν ενώ ασκούσαν το δημοκρατικό τους δικαίωμα να συμμετέχουν σε πορεία διαμαρτυρίας (υποτίθεται "ειρηνική")

-και κάπου διάβασα κάτι για 15 τραυματισμένους αστυνομικούς.....

Εμένα προσωπικά, αυτό το report μου θυμίζει κάτι από εμφύλιο...

Και ρωτώ τώρα η γυναίκα (απλοϊκά, χωρίς στόμφο, όντας μάνα): ποιανού νεκρού και ποιανού τραυματισμένου το μέρος να πάρω ????? :|

x3lfp2?r=1334129047

 

ziswp2.png

Link to comment
Share on other sites

δεν είναι η πείνα που σε κάνει δολοφόνο, μπορεί να σε κάνει κλέφτη ή απατεώνα, αλλά όχι δολοφόνο,

 

το ενα φερνει το άλλο... λίγοι ειναι που ξεκιναν μια ληστεια και καταληγουν σε φονο?

Link to comment
Share on other sites

Το πρόβλημα δεν είναι οι μετανάστες, είναι οι λαθρο-μετανάστες και όλο το πολιτικό μας σύστημα που επιτρέπει σε τόσες χιλιάδες ανθρώπων να έρχονται σε μια Ελλάδα, που δεν μπορεί να συντηρήσει σιγά-σιγά ούτε τα παιδιά της.... Μεταναστευτική πολιτική πότε υπήρξε για να υπάρξει τώρα ????????

Το πρόβλημα είναι πως όλοι τους: πολιτικοί, συνδικαλιστικές και δημοσιογράφοι κυκλοφορούν πάντα συνοδεία της αστυνομίας.... Δεν έχουν βγει ποτέ μόνοι τους να περπατήσουν σε αυτές τις γειτονιές της Αθήνας να δουν τί εστί βερύκοκο...

Μέσα σε λίγα 24ωρα είχαμε :

-1 νεκρό οικογενειάρχη για μια κάμερα

-1 νεκρό αλλοδαπό (από ποιούς εν τέλει?) Και γιατί ? Πήραν εκδίκηση για τον Έλληνο νεκρό ?

-2 σοβαρά τρυαματισμένους ο ένας 31 και ο άλλος 29 που σχεδόν χαροπαλεύουν ενώ ασκούσαν το δημοκρατικό τους δικαίωμα να συμμετέχουν σε πορεία διαμαρτυρίας (υποτίθτει "ειρηνική")

-και κάπου διάβασα κάτι για 15 τρυαματισμένους αστυνομικούς.....

Εμένα προσωπικά, αυτό το report μου θυμίζει κάτι από εμφύλιο...

Και ρωτώ τώρα η γυναίκα (απλοϊκά, χωρίς στόμφο, όντας μάνα): ποιανού νεκρού και ποιανού τραυματισμένου το μέρος να πάρω ????? :|

 

Η κυβερνηση βιαστηκε να αποκαταστησει την δικαιοσυνη, ανακαλυπτοντας κ τιμωροντας τους Ματατζηδες που εδειραν μεχρι θανατου σχεδον τον διαδηλωτη κ η κ αξιωμ.αντιπολιτευση εσπευσε να καταδικασει το φονο του 44χρονου. Ολοι τους φοβουνται για λαικη εξεγερση, ειναι το μονο ισως που δεν μπορουν να χαλιναγωγησουν. Επι του πρακτεου ομως τιποτα...

"Ν'αγαπας την ευθυνη. Να λες, εγω μοναχος μου θα σωσω τον κοσμο. Αν χαθει, εγω θα φταιω." Ν.Καζαντζακης

Link to comment
Share on other sites

γεννηθηκα και μεγαλωσα απο γονει ςμεταναστες στην γερμανια..ενα αυστηρο πληρως ελεγχομενο κρατος οπου ο πατερας μου πηγε με προσκληκαι ση εργοδοτη για να εργαστει..ειμασταν αουσλεντερ (ξενοι )αλλα επειδη ειχαμε σπιτι και δουλευαν και οι 2 γονεις μου μας αντιμετωπιζαν με σεβασμο αλλα και αυστηροτητα ...με σεβασμο τους αντιμετωπιζαμε και εμεις για να μην δωσουμε δικαιωμα..ημασταν πρωτοι μαθητες και πρωτοι στον αθλητισμο και οταν φυγαμε στεναχωρηθηκαμε πολυ...

ηρθαμε σττην ελλαδα (ξενοι ξανα)και ετσι μας αντιμετωπισαν και στο σχολειο και παντου..

στα απαρχαιωμενα σχολεια μας που οταν ηρθαμε νομιζαμε οτι ημασταν σε αναμορφωτηριο και οχι σε σχολειο...αθλια εκαπιδευση.

 

εν πασει περιπτωσει θελω να καταληξω οτι σεβομαι τους μεταναστες που ηρθαν για να εργαστουν για μια καλυτερη ζωη και ειναι τιμιοι,ετσι οπως εργαστηκαν οι γονεις μου.

τα εγκληματικα στοιχεια πρεπει η αστυνομια να τα διωξει.

 

Με εκφράζεις απόλυτα, ότι γράφεις ισχύει και για μένα.

Εμείς στην γειτονιά μας είχαμε 2 γριούλες, που τις γνωρίζαμε για πολλά χρόνια και τα παιδιά τους που ζούσαν πιο μακριά, μας είχαν δώσει κλειδιά από τα σπίτια τους, σε περίπτωση που δεν απαντούσαν να μπορούμε να δούμε τι κάνουν.

Τι να λέμε τώρα;

Γερμανοί εμπιστεύτηκαν σε Έλληνες μετανάστες τα κλειδιά των ηλικιωμένων γονέων τους, επειδή μας είχαν γνωρίσει καλά και μας εμπιστεύονταν.

Η μια γριούλα ζούσε στο ιδιο σπίτι με μας και η άλλη δίπλα μας.

Ποτέ μας δεν αισθανθήκαμε πουθενά ρατσισμό, ενώ όταν ήρθαμε στην πατρίδα μας, αισθανθήκαμε τι θα πει ρατσισμός και εγώ και ο αδερφός μου.

Εμένα μου έχει μείνει ψυχικό τραύμα.

Link to comment
Share on other sites

-2 σοβαρά τρυαματισμένους ο ένας 31 και ο άλλος 29 που σχεδόν χαροπαλεύουν ενώ ασκούσαν το δημοκρατικό τους δικαίωμα να συμμετέχουν σε πορεία διαμαρτυρίας (υποτίθεται "ειρηνική")

-

 

( και μετά σου τη λένε που δεν έχεις τα κότσια να κατέβεις σε πορεία ή το έχουν και καμάρι να τραβολογάνε τα παιδιά τους ).

Πλέον στα 32 μου έγινα κότα σε τέτοια θέματα και προτιμώ τον καναπέ μου...δεν έχω να αποδείξω πλέον τίποτα και σε κανέναν

Όσο αναφορά τον εμφύλιο και εμένα κάτι τέτοιο μου θυμίζει...

rQGhp3.png
Link to comment
Share on other sites

Με εκφράζεις απόλυτα, ότι γράφεις ισχύει και για μένα.

Εμείς στην γειτονιά μας είχαμε 2 γριούλες, που τις γνωρίζαμε για πολλά χρόνια και τα παιδιά τους που ζούσαν πιο μακριά, μας είχαν δώσει κλειδιά από τα σπίτια τους, σε περίπτωση που δεν απαντούσαν να μπορούμε να δούμε τι κάνουν.

Τι να λέμε τώρα;

Γερμανοί εμπιστεύτηκαν σε Έλληνες μετανάστες τα κλειδιά των ηλικιωμένων γονέων τους, επειδή μας είχαν γνωρίσει καλά και μας εμπιστεύονταν.

Η μια γριούλα ζούσε στο ιδιο σπίτι με μας και η άλλη δίπλα μας.

Ποτέ μας δεν αισθανθήκαμε πουθενά ρατσισμό, ενώ όταν ήρθαμε στην πατρίδα μας, αισθανθήκαμε τι θα πει ρατσισμός και εγώ και ο αδερφός μου.

Εμένα μου έχει μείνει ψυχικό τραύμα.

 

Ειναι σαν του προσφυγες της Μικρασιας: εκει ηταν Ελληνες κ εδω "Τουρκαλαδες". Η ιστορια επαναλαμβανεται παρα πολλες φορες, καποια στιγμη ομως πρεπει να κλεισει αυτον τον κυκλο κ να ανοιξει ενα νεο.

"Ν'αγαπας την ευθυνη. Να λες, εγω μοναχος μου θα σωσω τον κοσμο. Αν χαθει, εγω θα φταιω." Ν.Καζαντζακης

Link to comment
Share on other sites

Και ρωτώ τώρα η γυναίκα (απλοϊκά, χωρίς στόμφο, όντας μάνα): ποιανού νεκρού και ποιανού τραυματισμένου το μέρος να πάρω ????? :|

 

ποιανού αλήθεια; είναι κάποιος πιο σημαντικός από κάποιον άλλον;

 

Εγώ έχω ακριβώς τα ίδια ερωτήματα με την Λέγκω (μπράβο λέγκω... ακόμα και σκόρπιες οι σκέψεις σου είναι πιο συγκροτημένες!)

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Link to comment
Share on other sites

Ποτέ μας δεν αισθανθήκαμε πουθενά ρατσισμό, ενώ όταν ήρθαμε στην πατρίδα μας, αισθανθήκαμε τι θα πει ρατσισμός και εγώ και ο αδερφός μου.

Εμένα μου έχει μείνει ψυχικό τραύμα.

 

:( :( :( :(

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...