Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

δεν μπορω να καταλαβω γιατι συνεχιζεται αυτο! αγλαια με οοοοοοολο το σεβασμο που τρεφω στο ατομο σου καθως και στο λειτουργημα σου νομιζω οτι γινεσαι λιγο υπερβολικη! ξερω οτι δεν πρεπει να σχολιαζουμε τους συνομιλητες μας γιατι μονο ανουσιες προστριβες θα φερει. ωστοσο καθε μαμα που θηλαζει το κανει επειδη το θελει...το να ακουσει και μια αντιθετη αποψη (παρολο που θεωρω οτι αυτο που εγραψε ο φιλος μας απλα παρεθετε και τις δυο αποψεις). τωρα αν μια μαμα ακουγοντας και τις δυο αποψεις επιλεξει κατι που το κρινουμε λαθος δεν νομιζω οτι φταιει αυτος που τις παρεθεσε. ο θηλασμος ειναι κατι ιερο ομως μην γινουμε ιερα εξεταση για να τον προασπισουμε!!

με καθε σεβασμο προς ολους που αφιερωνουν το χρονο τους βοηθωντας τους αλλους!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 97
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλησπέρα. Διαβάζω το forum εδώ και λίγο καιρό αλλά εξαιτίας της συζήτησης για τον ίκτερο θα ήθελα να σας αναφέρω και εγώ την δική μου εμπειρία. Εμείς γεννήσαμε το δεύτερο στις 30 Οκτωβρίου 2007 και μετά τις 40 ημέρες το παιδί είχε ίκτερο γύρω στο 4. Η παιδίατρος μας συνέστησε να διακόψουμε για δύο ημέρες τον θηλασμό και να του δίνουμε ξένο γάλα.

Η διακοπή δε συστήνεται για κανένα υγειές τελειόμηνο που έχει ίκτερο κάτω από 20...

Έτσι όπως το αναφέρεις εδώ θα μπορούσαμε να πούμε πως και ένα παιδί του οποίο έχει ίκτερο γύρω στο 13 δεν υπάρχει λόγος να μένει μία μέρα παραπάνω στο νοσοκομέιο. Εκτός εάν η αντιμετώπιση ενός νεογέννητου είναι τελείως διαφορετική από αυτή ενός παιδιού σαράντα ημερών.

Πραγματικά διέκοψα τον θηλασμό για δύο ημέρες και μετά την εξέταση αίματος που κάναμε στο παιδί ο ίκτερος ήταν σε φυσιολογικά επίπεδα.

Φυσιολογικά ήταν και τα προηγούμενα επίπεδα... Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα, ότι οι περισσότεροι γιατροί δεν ξέρουν τι είναι φυσιολογικό :?

Γνωρίζω πως οι "γνώσεις" μου πάνω στο θηλασμό είναι καθαρά εμπειρικές αλλά θεωρώ και άδικω να κριτικάρουμε τόσο εύκολα κάποιους γιατρούς που οι γνώμη τους δε συμφωνεί με την άποψη των περισσοτέρων. Άλλωστε σήμερα εάν ρωτήσουμε 5 γιατρούς π.χ. για το αν το παιδί πρέπει να πίνει χαμομήλι για τους κολικούς θα ακολυσουμε πέντε διαφορετικές απόψεις.

Το παιδί είναι τώρα εξίμηση μηνών και ακόμα το θηλάζω.
Συγχαρητήρια!:)

Εςυχαριστώ

Καλή συνέχεια!

Πιστεύω πως εάν κάποια μητέρα θέλει να διακόψει τον θηλασμό ο ίκτερος είναι μία πολύ καλή πρόφαση πάντως.

Υπάρχουν όμως και μητέρες που δεν θέλουν να διακόψουν το θηλασμό και η διακοπή κάνει το μωρό να μη συνεργάζεται μετά. Δυστυχώς για μερικά μωρά ακόμη και ένα μπουκάλι μπορεί να σημαίνει την αρχή του τέλους για το θηλασμό.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στα 10 βήματα για τον επιτυχή θηλασμό συμπεριλαμβάνει και το εξής:

9.Give no artificial teats or pacifiers (also called dummies or soothers) to breastfeeding infants

έχει φανεί ότι ακόμη και μικρή χρήση τις πρώτες 6 εβδομάδες μπορεί να είναι κρίσιμη για τη συνέχιση του θηλασμού.

Καλημέρα σε όλους.

.png.png

δεν μπορω να καταλαβω γιατι συνεχιζεται αυτο! αγλαια με οοοοοοολο το σεβασμο που τρεφω στο ατομο σου καθως και στο λειτουργημα σου νομιζω οτι γινεσαι λιγο υπερβολικη! ξερω οτι δεν πρεπει να σχολιαζουμε τους συνομιλητες μας γιατι μονο ανουσιες προστριβες θα φερει. ωστοσο καθε μαμα που θηλαζει το κανει επειδη το θελει...το να ακουσει και μια αντιθετη αποψη (παρολο που θεωρω οτι αυτο που εγραψε ο φιλος μας απλα παρεθετε και τις δυο αποψεις). τωρα αν μια μαμα ακουγοντας και τις δυο αποψεις επιλεξει κατι που το κρινουμε λαθος δεν νομιζω οτι φταιει αυτος που τις παρεθεσε. ο θηλασμος ειναι κατι ιερο ομως μην γινουμε ιερα εξεταση για να τον προασπισουμε!!

Kι εγώ που το παρακουλούθησα το θέμα θα συμφωνήσω με τα παραπάνω.

Έλεος δηλαδή. Να βοηθήσει πήγε ο άνθρωπος! Και δεν είπε και τίποτα παράλογο, και ότι είπε το είπε με κάθε επιφύλαξη. Άλλωστε η μάχη είναι άνιση. Η Αγλαϊα είναι εξειδικευμένη επιστήμων και ο daddy ένας απλός πατέρας. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι η Αγλαϊα μπορεί να τον "βάλει κάτω" με ένα σωρό γνώσεις και στοιχεία. Είναι όμως άδικο! Ας λήξει εδώ.

Καλό είναι να απαντάει κάποιος που ξέρει ή έχει εμπειρία.

Επίσης, το να προσπαθούμε να μην φέρνουμε αντιρρήσεις σε κανέναν σημαίνει :ΜΟΝΟΛΟΓΟ. Το φόρουμ είναι για ΔΙΑΛΟΓΟ.

Καλή σας μέρα.

Διαφημίσεις

κοριτσια,συζητηση κανουμε εδω και ο καθενας λεει την αποψη του και ειναι σεβαστη.

θα το ξαναπω πως το μωρο μου ειχε ικτερο δε μ'αφηναν να το θηλασω και του εδωσαν μπουκαλι και ηταν το τελος του θηλασμου,οποτε τωρα του το δινω με το μπιμπερο.

μου κανει εντυπωση που ο daddycool δεν μας συστηθηκε καν και το πρωτο του ποστ ηταν εδω.επισης,δεν μπορει να μας ειρωνευεται με τη φραση"κουκια σπερνω".

δεν ειμαι εναντιον σου daddycool και μπορεις να γραφεις τη γνωμη σου ομως οχι να συστηνεις κατι το οποιο θα βαλει σε κινδυνο το θηλασμο εφοσον η τιμη του ικτερου ειναι χαμηλη.

καλα εκανες και παρεθεσες τα στοιχεια σου και πρεπει να καταλαβεις πως το συναισθημα του θηλασμου ειναι υπεροχο και η καθεμια μας κανει το καλυτερο δυνατο για το μωρο της.

φιλικα

κατερινα.

9a7bp2.pngIm47p2.png

κοριτσια,συζητηση κανουμε εδω και ο καθενας λεει την αποψη του και ειναι σεβαστη.

θα το ξαναπω πως το μωρο μου ειχε ικτερο δε μ'αφηναν να το θηλασω και του εδωσαν μπουκαλι και ηταν το τελος του θηλασμου,οποτε τωρα του το δινω με το μπιμπερο.

μου κανει εντυπωση που ο daddycool δεν μας συστηθηκε καν και το πρωτο του ποστ ηταν εδω.επισης,δεν μπορει να μας ειρωνευεται με τη φραση"κουκια σπερνω".

δεν ειμαι εναντιον σου daddycool και μπορεις να γραφεις τη γνωμη σου ομως οχι να συστηνεις κατι το οποιο θα βαλει σε κινδυνο το θηλασμο εφοσον η τιμη του ικτερου ειναι χαμηλη.

καλα εκανες και παρεθεσες τα στοιχεια σου και πρεπει να καταλαβεις πως το συναισθημα του θηλασμου ειναι υπεροχο και η καθεμια μας κανει το καλυτερο δυνατο για το μωρο της.

φιλικα

κατερινα.

O daddy cool έχει συστηθεί αν δεν κάνω λάθος, και εδώ δεν είναι σίγουρα το πρώτο του post.

και εγω δεν ειχα νομιζω συστηθει! βασικα επειδη ηθελα τοοοσο πολυ να παρω μερος στις συζητησεις σας! και μπηκα κατευθειαν στο...ψητο! αυτος δεν ειναι λογος να την "πουμε" στον αλλον!

οσο για τα...κουκια το ειπε αφου ελεγε ελεγε εξηγουσε εξηγουσε αλλα του ειχαμε ορμηξει. και επειδη αυτο με την ειρωνια τωρα τελευταια το διαβαζω συχνα και με ενοχλει ιδιαιτερα αυτο που εχω να πω ειναι οτι μαλλον χαζη ειμαι και δεν καταλαβαινω ποτε η ειρωνια ειναι ειρωνια ποτε ο αλλος προσπαθει να πει κατι και κανεις δεν τον καταλαβαινει και ελεος επιτελους! :mad:

ολοι θελουμε το καλυτερο για τα παιδια μας και γι αυτο ειμαστε εδω!!

ο ενας προσπαθει να βοηθησει τον αλλον! οπως ξερει και μπορει. αν δεν θελουμε να ακουσουμε κατι αντιθετο μπορουμε να το αγνοησουμε και οχι να προσπαθουμε να του αλλαξουμε τη γνωμη ντε και καλα!

ελπιζω να μην ξαναδιαβασω τετοια σχολια γιατι κατα τα αλλα αυτο το site ειναι ΤΕΛΕΙΟ και ευχαριστω ολους σας που υπαρχει :D:D:D:D:D

Έχει συστηθεί.

Όμως για τους αποστειρωτές και τα γάλατα γνωρίζει καλύτερα από ότι για το θηλασμό.... :wink:

αυτο δεν ειναι ειρωνια????????

με αυτη τη λογικη μην πατε σε αντρες παιδιατρους!!!

σωστα μαρια30??

Διαφημίσεις

Έχει συστηθεί.

Όμως για τους αποστειρωτές και τα γάλατα γνωρίζει καλύτερα από ότι για το θηλασμό.... :wink:

αυτο δεν ειναι ειρωνια????????

με αυτη τη λογικη μην πατε σε αντρες παιδιατρους!!!

σωστα μαρια30??

Δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ ειρωνεία.

Διάβασε και θα καταλάβεις.

Ευχαριστώ τις μαμάδες που έγραψαν καλά λόγια για μένα.

Όσο για τις υπόλοιπες , τις αγαπάω και αυτές , όπως όλες τις μαμάδες :D και είμαι σίγουρος ότι με τον καιρό θα καταλάβουν τις καλές προθέσεις μου.

Στο θέμα μας για άλλη μια φορά ,

Οτι έγραψα , το στήριξα σε μεγάλο ποσοστό με παραπομπές σε πηγές φιλικές προς το θηλασμό.Έβαλα επίσης και μερικές παραπομπές από την "αλλη" άποψη , έτσι για την ολοκληρωμένη εικόνα.

Όσοι διαβάσαν τις παραπομπές μου θα ειδαν ότι ΔΕΝ είπα κάτι διαφορετικό από αυτά που λέει η Αγλαϊα , οι αναφορές μου στην 36ωρη διακοπή που υποστηρίζει μια μερίδα του ιατρικού κόσμου έγιναν για να δείξουν ότι είναι και αυτό μια ιατρική πράξη αποδεκτή και με αποτέλεσμα.

Η άλλη άποψη , που και εγώ ανέφερα απο την αρχή , και η Αγλαϊα στηρίζει (σθεναρά :wink: ) είναι εκείνη της συνέχισης του θηλασμού έστω και εάν παραταθεί ο ίκτερος.

Επίσης ανέφερα από την αρχή , με πηγή την Αμερικάνικη Ακαδημια Παιδιατρικής (που όπως όλες ξέρετε είναι φιλικότατη προς το θηλασμό) ότι στην εξαιρετικά σπάνια περίπτωση παρατεταμένης χολερυθρίνης άνω του είκοσι για εύλογα μεγάλο χρονικό διάστημα , ακόμα και οι φιλικοί προς το θηλασμό γιατροί (και η A.A.P.) συστήνουν ολιγόωρη διακοπή θηλασμού. Η Αγλαϊα συμφώνησε και σε αυτό.

Έγραψα προχθές ότι θεωρώ το θέμα λήξαν και δεν θα επανέλθω ,

ελπίζω να μην ξαναδιαψευσθώ :wink:

:wink::wink:

Με αγάπη

daddycool

Το ότι ένας πατέρας ασχολήθηκε με το θέμα θα πρέπει να το θεωρήσουμε ενθαρρυντικό μιας και ένα μεγάλο ποσοστό ανδρών θεωρεί ότι ο θηλασμός αφορά μόνο στη γυναίκα.

Κατά την ταπεινή μου άποψη και ο πατέρας παίζει σημαντικό ρόλο στην όλη διαδικασία του θηλασμού, αν και η γυναίκα είναι αυτή που βιώνει στο μέγιστο την επαφή με το βρέφος.

.png.png

1000 συγγνώμη για την αναστάση βρε παιδιά, το μωράκι μου τελικά δεν έχει ίκτερο, ήταν ιδέα μου! Ε τι να κάνω ανυσήχησα!

χαχαχαχαχαχαχα καλο καλο!!!!!

το καλυτερο που ακουσα μεχρι τωρα!

να σου ζησει! :lol::lol::lol::lol::lol::lol:

πως το λεει η παροιμια?

δυο γαιδαροι μαλωνανε σε ξενο αχυρωνα!!!! :lol::lol::lol::lol::lol:

Διαφημίσεις

1000 συγγνώμη για την αναστάση βρε παιδιά, το μωράκι μου τελικά δεν έχει ίκτερο, ήταν ιδέα μου! Ε τι να κάνω ανυσήχησα!

Χαχαχα... πολύ καλά τα νέα σας!!!

Πρόλαβες τον 3ο παγκόσμιο... :lol::lol::lol::lol:

Καλή συνέχεια! :D:wink:

Και εμείς γιατί πλακωνόμαστε να σταματήσεις το θηλασμό και να μη σταματήσεις το θηλασμό........... :mad::mad::mad::twisted::twisted::evil::evil:

Δεν παίζεσαι.

:roll::roll::roll:

ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ. ΜΠΡΑΒΟ!!!

Μια μικρή μικρή συμβουλή, μη σπέρνεις τον πανικό. Ψυχραιμία!!!!

Μια απορία : Που κατάλαβες ότι έχει ίκτερο?

Από ότι κατάλαβα Μαρία το μωράκι ΕΙΧΕ ίκτερο μέχρι και την τελευταία μέτρηση και μάλλον τώρα έκαναν την επόμενη μέτρησή τους και είδαν ότι είναι ok! :wink:

Και εδώ που τα λέμε το ποστ της m4ri4 αφορμή ήταν όχι αιτία... :):wink:

Βρε Αγλαϊα ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ γιατί παραθέτεις αποσπάσματα από το πρωτο-πρωτο κείμενο που έγραψα , ενω έχει ακολουθήσει τόση κουβέντα στην οποία συμφωνήσαμε σε όλα σχεδόν ?

Γιατί το κάνεις αυτό??

Γιατί πρότεινες σε μία μαμά να διακόψει το θηλασμό χωρίς να υπάρχει λόγος να το κάνει. Τόσο απλά.

Δεν συμφωνήσαμε και οι δύο ότι στο κείμενο της AAP που λέει ότι

For the great majority of newborns with jaundice and hyperbilirubinemia, breastfeeding can and should be continued without interruption. In rare instances of severe hyperbilirubinemia, breastfeeding may need to be interrupted temporarily for a brief period.124

ΑΥΤΟ ΕΙΠΑ ΟΛΟ ΚΑΙ ΟΛΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ

Δεν είπες μόνο αυτό, συνέστησες και διακοπή χωρίς λόγο...

ο τρόπος διατροφής του μωρού είνα επιλογή της μαμάς και μόνο αυτής.

Δεν προασπίζομαι το θηλασμό πουθενά, σε όλα όσα γράφω απλώς υποστηρίζω τη μητέρα που προσπαθεί να θηλάσει, να αποθηλάσει ή απλά να διακόψει τη γαλουχία... έχει τεράστια διαφορά...

Δυστυχώς οι περισσότερες μητέρες εδώ μέσα δεν έχουν το κουράγιο να διαβάσουν όλες αυτές τις παραθέσεις και είναι εύκολο να πιστέψουν ότι προτείνεται η διακοπή από τους γιατρούς για να πέσει ο ίκτερος σε κάθε περίπτωση, όπως πρότεινε ο dadycool. Η πρακτική αυτή υποστηρίζεται συστηματικά από μια μερίδα του ιατρικού κόσμου που όχι απλώς δεν υποστηρίζουν το θηλασμό αλλά τον υπονομεύουν συστηματικά. Η πρακτική αυτή δεν στηρίζεται σε επιστημονικά τεκμηριωμένες απόψεις...

Επίσης οι περισσότερες μητέρες δεν μπορούν στα άρθρα αυτά να ελέγξουν αν τα λέει κάποιος που υπονομεύει το θηλασμό (όπως ο Ανδρέου ή ο Δρ. Green) ή κάποιος που είναι expert στο θηλασμό και τον υποστηρίζει...

Στο διαδίκτυο μπορείς να βρεις σημεία και τέρατα για το θηλασμό

σου παραθέτω ένα επώνυμο παράδειγμα (εντελώς άσχετο με τον ίκτερο) για να καταλάβεις τι εννοώ:

http://www.baby.gr/index.cfm/doc/126/cat/26

και το μεταφέρω για να μην κάνεις τον κόπο να ψάχνεις σε ολόκληρο το κείμενο:

2) ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΜΑΣΤΟΥ Το στήθος και οι θηλές καθημερινά θα πρέπει να σαπουνίζονται με γλυκερινούχο σαπούνι και να ξεβγάζονται καλά. Αν οι θηλές βγάζουν υγρό (πύαρ) τοποθετείστε μια γαζούλα καθαρή ή ειδικά επιθέματα για να μην λερώσετε. Καθαρίζετε όσο πιο συχνά μπορείτε το στήθος σας από το πύαρ, γιατί δημιουργεί κρούστες όταν ξεραθεί, με αποτέλεσμα να φράσουν οι πόροι της θηλής. Καλό θα είναι από τον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης η μέλλουσα μαμά να αρχίσει το μασάζ του στήθους πριν το μπάνιο για 2-3 λεπτά: α) αλείψτε τις παλάμες σας με βαζελίνη ή την lotion – κρέμα β) πιάστε το στήθος σας με τα δυο σας χέρια. Οι δύο αντίχειρες βρίσκονται στην επάνω επιφάνεια του στήθους και τα δάχτυλα στην κάτω επιφάνεια. Με το δείκτη και τον αντίχειρα πιέζεται η θηλή και βγάζει μερικές σταγόνες πύαρ, γ) οι κινήσεις θα πρέπει να κατευθύνονται από την περιφέρεια προς τη θηλή, μια και αυτή είναι η φορά που έχουν οι γαλακτοφόροι πόροι. Το μασάζ βοηθά στο να αποφραχθούν και να διευρυνθούν οι γαλακτοφόροι πόροι του στήθους, να σκληρύνουν οι θηλές, να μην δημιουργηθούν ραγάδες και τέλος το γάλα να ρέει εύκολα κατά την περίοδο της λοχείας.

Πηγή: Ελένη Εξαδακτύλου - Μαία

Όσα έχω σημειώσει με κόκκινο είναι λάθος!

Η πρακτική με το μασάζ στήθους θηλής που έχω βάλει με bold δεν είναι απλά λάθος αλλά μπορεί να προκαλέσει συσπάσεις στη μήτρα και πρόωρο τοκετό. Δηλαδή είναι μια πρακτική άκρως επικίνδυνη...

Η μητέρα μπορεί να διαλέξει ότι θέλει, αλλά το θέμα είναι να έχει σωστή πληροφόρηση και να ξέρει ποιες απόψεις είναι επιστημονικά τεκμηριωμένες και ποιες είναι επώνυμες ή ανώνυμες αυθαιρεσίες...

Αγλαϊα αγαπητή ,

σε ευχαριστώ , αλλά θα είμαι εδώ και θα γράφω άδολα και χωρίς πάθος ,

την αλήθεια , μέχρι να βγάλει ο Ήλιος κέρατα (όπως έλεγε και ένας παλιός υπουργός , δεν θα τον θυμάσαι - είσαι πιτσιρίκα :wink: :wink: )

ή μέχρι να με διαγράψετε εσύ και οι political-correct

φίλοι σου από το forum - το πιθανότερο :

Απόσπασμα από την πασίγνωστη πλέον δημοσίευση - POLICY STATEMENT της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής

"Breastfeeding and the Use of Human Milk - PEDIATRICS

Vol. 115 No. 2 February 2005, pp. 496-506 (doi:10.1542/peds.2004-2491)" που και εσύ η ίδια παραθέτεις:

"For the great majority of newborns with jaundice and hyperbilirubinemia,

breastfeeding can and should be continued without interruption.

In rare instances of severe hyperbilirubinemia,

breastfeeding may need to be interrupted temporarily for a brief period."

American Academy of Pediatrics

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

"Για την μεγάλη πλειοψηφία των νεογνών με ίκτερο και υψηλή χολερυθρίνη ο θηλασμός μπορεί και πρέπει να συνεχίζεται χωρίς διακοπή.

Στις σπάνιες περιπτώσεις εξαιρετικά υψηλών τιμών χολερυθρίνης

ο θηλασμός μπορει να χρειασθεί να διακοπεί προσωρινά και για μικρή

περίοδο"

Αμερικάνικη Ακαδημία Παιδιατρικής

Με πολύ αγάπη

daddycool

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

"Για την μεγάλη πλειοψηφία των νεογνών με ίκτερο και υψηλή χολερυθρίνη ο θηλασμός μπορεί και πρέπει να συνεχίζεται χωρίς διακοπή.

Στις σπάνιες περιπτώσεις εξαιρετικά υψηλών τιμών χολερυθρίνης

ο θηλασμός μπορει να χρειασθεί να διακοπεί προσωρινά και για μικρή

περίοδο"

Αγαπητέ μου συμφωνώ απόλυτα... :)

Γιατί πρότεινες διακοπή μέχρι την επόμενη εξέταση;

Αν το νεογέννητο είχε εξαιρετικά υψηλή τιμή θα νοσηλευόταν και θα έκανε ήδη φωτοθεραπεία. Κανένα μωρό που έχει ίκτερο και δεν νοσηλεύεται δεν χρειάζεται να διακόψει το θηλασμό.

Αγαπητέ μου συμφωνώ απόλυτα...

Μάλιστα , :lol:

Έπρεπε να φτάσουμε στην πέμπτη σελίδα αυτού του πόστ για να κατακτήσουμε και αυτη την terra incognita για τις θηλάζουσες μαμάδες αυτού του forum , ότι ναι , σε μερικές περιπτώσεις ακόμα και αυτός ο μητρικός θηλασμός διακόπτεται για λίγες ώρες και συμφωνεί και η Αγλαϊα :wink:

Στο θέμα μας και πάλι

Φίλες και φίλοι , αγαπητή Αγλαϊα, για πολλοστή φορά , να θυμίσω ότι στα post μου έβαλα επιστημονικές απόψεις επί του θέματος και των δύο "σχολών" του ιατρικού κόσμου. Ο γιατρός της κοπέλλας , που είχε όλα τα στοιχεία στα χέρια του , συνέστησε διακοπή . Μπορεί να διαφωνεί κανείς με αυτή την ιατρική πράξη (διότι οι οδηγίες ενός γιατρού σε μια μητέρα ΕΙΝΑΙ ιατρική πράξη) αλλά οφείλεις αν μη τι άλλο να τις αιτιολογήσεις και να εκλογικεύσεις την επιστημονική εκδοχή ,εν είδει υποβάθρου, πίσω από την οδηγία

Η όλη μου στάση αυτό το post (και στο άλλο : κάπνισμα και θηλασμός), δείχνει προφανέστατα ότι είμαι ΥΠΕΡ του θηλασμού. Απομονώνόντας βέβαια αγαπητή Αγλαϊα μια γραμμή κειμένου μου , μπορείς να πετύχεις πολλά :wink:

Δυστυχώς οι περισσότερες μητέρες εδώ μέσα δεν έχουν το κουράγιο να διαβάσουν όλες αυτές τις παραθέσεις και είναι εύκολο να πιστέψουν ότι προτείνεται η διακοπή από τους γιατρούς για να πέσει ο ίκτερος σε κάθε περίπτωση, όπως πρότεινε ο dadycool. Η πρακτική αυτή υποστηρίζεται συστηματικά από μια μερίδα του ιατρικού κόσμου που όχι απλώς δεν υποστηρίζουν το θηλασμό αλλά τον υπονομεύουν συστηματικά. Η πρακτική αυτή δεν στηρίζεται σε επιστημονικά τεκμηριωμένες απόψεις...

Επίσης οι περισσότερες μητέρες δεν μπορούν στα άρθρα αυτά να ελέγξουν αν τα λέει κάποιος που υπονομεύει το θηλασμό (όπως ο Ανδρέου ή ο Δρ. Green) ή κάποιος που είναι expert στο θηλασμό και τον υποστηρίζει...

Δηλαδή μας λές (σε ελεύθερη απόδοση :wink:) , να μην γράφουμε εδώ μέσα όλες τις επιστημονικές εκδοχές αλλά μόνο αυτές που δεν φοβίζουν τις μανούλες!!!!!

Εγώ λέω να αναφέρουμε τα πάντα και να αφήνουμε τις μανούλες να αποφασίζουν!!! Μην φοβάσαι Αγλαϊα μου , οι μανούλες του parents.gr ΔΕΝ είναι χαζές :wink:

Η αντιπαράθεση αυτή είναι ανούσια. Λέω να το λήξουμε εδω.

Με πολλή αγάπη

daddycool

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Στις σπάνιες περιπτώσεις εξαιρετικά υψηλών τιμών χολερυθρίνης ο θηλασμός μπορει να χρειασθεί να διακοπεί προσωρινά και για μικρή

περίοδο"

απ'οτι θυμαμαι η κοπελα δεν ειπε οτι η τιμη της χολερυθρινης ηταν υψηλη.

παρ'ολα αυτα της συνεστησες να διακοψει για λιγες ωρες. :wink:

9a7bp2.pngIm47p2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...