Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Επειδη εχω κανει υπερηχο καρδιας προληπτικα κ το εχω ψαξει πολυ το θεμα η εξεταση αυτη ειναι ολοκαινουργια και οσο περναει ο καιρος θα την κανουν σχεδον ολες εντελως προληπτικα κ χωρις να υπαρχει καποιο προβλημα.Εξαρταται απο το γιατρο.Δεν ειναι υποχρεωτικη αλλα επειδη δειχνει με μεγαλη λεπτομερεια την λειτουργια κ τον σχηματισμο της καρδιας την κανουν οι περισοτερες κ οσο περναει ο καιρος θα την κανουν ολες γιατι υπαρχουν πολυ γιατροι που δεν την προτεινουν ακομη.

Επισης ο υπερηχος αυτος προτεινεται κ πριν την αμνιοπαρακεντηση διοτι τα περισοτερα παιδια με συνδρομο εχουν σοβαρα καρδιακα προβληματα εκτος απο καποιες εξαιρεσεις.Ετσι μου ειχε πει η γιατρος που το κανει κ θεωρειται απο τις καλυτερες.Τις περισοτερες φορες εαν η εξεταση ειναι καλη δεν προχωρας στην αμνιο.Εκτος εαν υπαρχουν κ αλλα σοβαρα ευρηματα.Γινεται σε ολα τα μαιευτηρια κ κοστιζει 120 ευρω.Εγω τον εκανα προληπτικα..

Στην Ελλάδα πολλά πράγματα γίνονται προληπτικά (βλ. ενέσεις κορτιζόνης για προωρότητα) που άλλοτε δεν υπάρχει λόγος να γίνονται κι άλλοτε είναι και επικίνδυνα. Εφόσον οι βασικές εξετάσεις δείχνουν ένα υγιές έμβρυο, δεν συστήνεται πουθενά στον κόσμο ο προληπτικός έλεγχος της καρδιάς του εμβρύου, παρά μόνο αν υπάρχουν ενδείξεις προβλήματος. Αν τώρα κάποιος θέλει να το κάνει για να νιώθει 100% σίγουρος, αυτό είναι δικαίωμά του, αλλά το να το κάνει το σύνολο των εγκύων είναι υπερβολή.

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 285
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Επιτρεψε μου να σου πω οτι κανεις λαθος..κ δεν καταλαβαινω το ''πουθενα στον κοσμο'' που λες,προς τι τοσο απολυτη????Εδω στο φορουμ υπαρχει σχετικη ενοτητα κοριτσιων που το χουν κανει εντελως προληπτικα..Επισης εγω το εκανα χωρις να εχω καμμια ενδειξη και πλεον το συστηνουν σε πολλα μεγαλα μαιευτηρια..Επισης το κανε η κολητη μου που ειχε εναν γυναικολογο απλο της περιοχης μας.Δεν ειπα οτι ειναι υποχρεωτκος αλλα πλεον ειναι πολυ διαδεδομενος κ πλεον βοηθαει πολυ...Απλα βοηθαει να εισαι οσο πιο σιγουρη γινεται για το παιδι σου αναμεσα στις τοσες εξετασεις που κανουμε...

Οι ενεσεις ειναι αλλο θεμα που ειπες.....

Το καρδιογραφημα του εμβρυου ειναι ενας απλος υπερηχος,οχι επεμβατικος,οχι επικινδυνος κ σου δινει μια πιο καθαρη εικονα του τοσο βασικου οργανου που λεγεται καρδια...Επισης προσιτος στην τιμη.Εσυ μη το κανεις εαν δε θελεις,εγω ειπα την εμπειρια μου κ να βοηθησω.Οποια κοπελα ενδιαφερθει μπορει να το διαπιστωσει.Εξαρταται κ απο την κριση του γιατρου ξαναλεω...Δε βρισκω το λογο που απαντας τοσο εριστικα..Εδω ειματε για να λεμ την εμπειρια μας κ να βοηθαμε..Καλο θα ηταν να ενημερωθεις καλυτερα πριν να προσβαλεις ετσι κοπελες που το κανουν προληπτικα...

Eπισης θελω να διευκρινησω οτι μιλαω για τον υπερηχο καρδιας εμβρυου...Δεν ξερω εαν με το ηχοκαρδιογραφημα ειναι το ιδιο πραγμα,για να μην παρεξηγηθω...

κοριτσια πιστευω οτι εφοσον υπαρχουν εξετασεις που μπορουν να δειξουν τι γινεται με το μωρακι ,τοτε η δικη μου αποψη ειναι και μονο αν συμφωνει και ο γιατρος ,οτι πρεπει να τις κανουμε. οταν ειναι για καλο τοτε πρεπει. δικη μου γνωμη βεβαια.:-D

sula 3-7-96/ 22-1-99/ 25-6-2009 i love you babies :D

Το ηχοκαρδιογράφημα δείχνει λεπτομέρειες της καρδιάς που δεν τις πιάνει η β' επιπέδου!!!!!! Και ΔΕΝ την κάνουμε μόνο όταν υπάρχει πρόβλημα!!! Είναι μία καινούργια εξέταση που τώρα έχει αρχίσει και παίρνει διαστάσεις. Δεν είναι ενημερωμένοι οι περισσότεροι γιατροί δυστυχώς!!! Είναι μία καινοτομία καθώς είναι ΜΗ επεμβατική εξέταση, δείχνει αναλυτικά την καρδιά του μωρού που εξετάζεται τουλάχιστον για 30-40 λεπτά και πιάνει ακόμη και τις "τρυπίτσες" που τις λέμε λαϊκά που είναι πολύ εύκολο να ξεφύγουν από τη β' επιπέδου!!!! Η β' επιπέδου ελέγχει μερικώς την καρδιά!!!!! Γνωρίζω περίπτωση που είχε καθαρή β' επιπέδου και έκανε ηχοκαρδιογράφημα και βρέθηκε ένα μικρό φυσηματάκι. Δεν είναι σοβαρό ένα φύσημα κι εγώ έχω, αλλά γιατί να μην το ξέρεις!!

Επίσης να ξέρετε ότι τα απλά φυσήματα είναι ενδείξεις και για σύνδρομο ντάουν!!Δε σημαίνει ότι όποιο παιδάκι έχει φύσημα εχει σύνδρομο ντάουν, αλλά μπορεί αν θέλει η μητέρα να κάνει αμνιοπαρακέντηση για να μάθει για τα χρωμοσώματα του παιδιού της!!!

Βρε κορίτσια μου, δε μαλώνουμε εδώ μέσα!! Η μία πρέπει να κρατά το χέρι της άλλης!!! Γιατί όμως όταν κάποιες δε γνωρίζετε γράφετε ό,τι σας έρχεται και παραπληροφορείτε τις άλλες κοπέλες!!!

Αυτά που γράφει η Sofi είναι απολύτως σωστά και είναι πλήρως ενημερωμένη για τις εξελίξεις των εμβρυικών υπερήχων!!!

Αξίζει πραγματικά να την κάνετε αυτή την εξέταση!!!

Διαφημίσεις

Kαι εγώ μίλησα με τον γιατρό μου χτές και επειδή είναι πολύ καλές οι τιμές της αυχενικής μου και του pap a, μου είπε ότι θα περιμένουμε να κάνω και την β' επιπέδου και αν βγεί καλή και αυτή και εγώ δεν θέλω να κάνω τελικά την άμνιο, τότε θα με στείλει για εμβρυική καρδιογραφία για να σιγουρευτούμε ακόμα περισσότερο. Λόγω ηλικίας βασικά, που είμαι 35. Εάν η καρδιογραφία δείξει κάτι στην καρδιά, τότε σίγουρα θα γίνει άμνιο γιατί τα περισσότερα παιδιά με down εκεί έχουν πρόβλημα. Κορίτσια, υπάρχουν τελικά πολλοί τρόποι να αυξήσουμε τις πιθανότητες για ένα υγιές μωρό και όχι κατευθείαν να πηγαίνουμε στην άμνιο η οποία έχει ρίσκο 1/100 όπως μου είπε ο γιατρός μου. Εμένα προσωπικά με φοβίζει πολύ αυτή η στατιστική...

Κορίτσια, υπάρχουν τελικά πολλοί τρόποι να αυξήσουμε τις πιθανότητες για ένα υγιές μωρό και όχι κατευθείαν να πηγαίνουμε στην άμνιο η οποία έχει ρίσκο 1/100 όπως μου είπε ο γιατρός μου. Εμένα προσωπικά με φοβίζει πολύ αυτή η στατιστική...

Αν ο γιατρός σου εκτιμά το ρίσκο της αμνιοκέντησης σε 1/100 (με τα σημερινά δεδομένα όπως τα αναλύσαμε πιο πάνω) τότε καλύτερα να μην την κάνεις, τουλάχιστον όχι με αυτό τον γιατρό. Το δικό σου ρίσκο είναι ότι εξακολουθείς να παίζεις με πιθανότητες και να μην κάνεις διάγνωση.

Και κάτι άλλο: υπάρχει και βιβλιογραφία που μιλάει και για 1:1200 πιθανότητα να χάσεις το μωρό λόγω αμνιοπαρακέντησης, δηλαδή για ελάχιστο ρίσκο.

Αυτό το ρίσκο του 1:1200 σε ποιό χρονικό διάστημα αναφέρεται; Το 1:100 που μου είπε αναφέρεται στον μήνα που έχει καθιερωθεί και επίσημα. Δηλαδή σε εκατό αμνιο τον μήνα, η μία είναι αποβολή. Συγκεκριμένα μου έφερε παράδειγμα έναν γιατρό που μετράει το ρίσκο με την βδομάδα οπότε φυσιολογικό είναι να μειώνεται, αλλά στον μήνα είχε αποβολές. Και έχω εμπιστοσύνη στον γιατρό μου. Αν χρειαστεί να κάνω την άμνιο, εγώ αυτό θα πιστέψω τουλάχιστον, το ρίσκο 1:100.

Να παραθέσω κι εγώ την εμπειρία μου. Με αυχενική καλή αλλά σχετικά "κακό" Papp-A είχαμε πιθανότητες 1/400 περίπου για σύνδρομο Down. Ο γιατρός μου ήταν υπέρ της άμνιο αλλά εγώ και ο άντρας μου είχαμε σοβαρές ηθικές αντιρρήσεις και δεν είμαστε καθόλου έτοιμοι για πιθανή διακοπή κύησης σε περίπτωση που το αποτέλεσμα της εξέτασης θα ήταν αρνητικό. Επίσης δεν μπορούσαμε να συμβιβαστούμε με την ιδέα ότι θα παίρναμε ένα ρίσκο αποβολής 1/100 (ή έστω και λιγότερο) έναντι μιας πιθανότητας 1/400 για Down. Τελικά επανέλαβα την αυχενική μετά από 10 μέρες και το αποτέλεσμα βελτιώθηκε σε 1/1000. Τότε ο γιατρός, αφού έβλεπε ότι δεν θα έκανα άμνιο, μου πρότεινε να κάνω εμβυακό καρδιογράφημα, το οποίο, όπως μας είπε, θα μείωνε τις πιθανότητες κατά 50%. Αυτό και κάναμε, αν και είχα λίγο θυμώσει με το γιατρό που δεν μου είχε μιλήσει για την εξέταση αυτή νωρίτερα. Ευτυχώς η καρδούλα του μωρού ήταν μια χαρά (κόστος εξέτασης κάτι πάνω από 100 ευρώ). Η εικόνα βελτιώθηκε ακόμη περισσότερο στη β' επιπέδου και τελικά, ευτυχώς, γέννησα ένα υγιές κοριτσάκι. Φυσικά είχα αρκετό άγχος σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά είχα πάρει και τις αποφάσεις μου σε περίπτωση που το παιδί θα γεννιόταν με κάποιο πρόβλημα.

Το μόνο που θέλω να σκεφτείτε οι μέλλοντες γονείς είναι ότι ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις τι θα συμβεί σε σένα ή στο παιδί σου. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να προσπαθείς και να εύχεσαι για το καλύτερο. Όταν όμως αποφασίζεις να κάνεις άμνιο ή όχι, αυτό που στην πραγματικότητα αποφασίζεις είναι η ζωή ή ο θάνατος ενός ανθρώπου (είτε υγιούς είτε άρρωστου). Γι αυτό θέλει πολλή ώριμη σκέψη και απόλυτη συνειδητότητα. Για να μην έχεις αργότερα τύψεις σε περίπτωση που πήρες μια απόφαση επιπόλαια...

Διαφημίσεις

Αυτό το ρίσκο του 1:1200 σε ποιό χρονικό διάστημα αναφέρεται; Το 1:100 που μου είπε αναφέρεται στον μήνα που έχει καθιερωθεί και επίσημα. Δηλαδή σε εκατό αμνιο τον μήνα, η μία είναι αποβολή.

Σου είπε ο γιατρός σου πώς κρίνει αν μια αποβολή που συμβαίνει ένα μήνα μετά την αμνιοπαρακέντηση οφείλεται στην αμνιοπαρακέντηση και όχι σε άλλους παράγοντες; Η πιθανότητα να χάσεις το μωρό για άλλο λόγο είναι υπερδιπλάσια της πιθανότητας να το χάσεις λόγω της αμνιοπαρακέντησης, ακόμα κι αν δεχτούμε ότι το ρίσκο είναι 1/100. Βασικά αυτό που σου είπε δεν στέκει (και δεν το υποστηρίζει ούτε η σχετική βιβλιογραφία).

κ δεν καταλαβαινω το ''πουθενα στον κοσμο'' που λες,προς τι τοσο απολυτη????Εδω στο φορουμ υπαρχει σχετικη ενοτητα κοριτσιων που το χουν κανει εντελως προληπτικα..Επισης εγω το εκανα χωρις να εχω καμμια ενδειξη και πλεον το συστηνουν σε πολλα μεγαλα μαιευτηρια..Επισης το κανε η κολητη μου που ειχε εναν γυναικολογο απλο της περιοχης μας.Δεν ειπα οτι ειναι υποχρεωτκος αλλα πλεον ειναι πολυ διαδεδομενος κ πλεον βοηθαει πολυ...Απλα βοηθαει να εισαι οσο πιο σιγουρη γινεται για το παιδι σου αναμεσα στις τοσες εξετασεις που κανουμε...

Δε βρισκω το λογο που απαντας τοσο εριστικα..Καλο θα ηταν να ενημερωθεις καλυτερα πριν να προσβαλεις ετσι κοπελες που το κανουν προληπτικα...

Να σου πω καταρχήν ότι διάβασες με λάθος τρόπο το μνμ μου, ούτε εριστικά απάντησα ούτε προσέβαλα κάποιον με το να πω ότι το σύνολο των εγκύων δεν χρειάζεται 500 εξετάσεις. Όσες έχουν ενδείξεις προβλήματος και όσες για ψυχολογικούς λόγους θέλουν να νιώσουν 100% σίγουρες μπορούν κάλλιστα να κάνουν όλες τις διαθέσιμες εξετάσεις, γι΄αυτό είναι η τεχνολογία άλλωστε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και κάτι απαραίτητο για όλες.

όταν λέω πουθενά στο κόσμο δεν αναφέρομαι στο Τουβαλού και το Κιργιστάν, αναφέρομαι στις περισσότερες χώρες του δυτικού κόσμου που εφαρμόζουμε πάνω-κάτω τις ίδιες μεθόδους. Σε αυτές τις χώρες λοιπόν, όπου το σύστημα λειτουργεί κάπως διαφορετικά και δεν είναι τόσο ανεπτυγμένη η ιδιωτική παρακολούθηση στην εγκυμοσύνη, επειδή τα συστήματα υγείας επιβαρύνονται οικονομικά από περιττές εξετάσεις, αυτές γίνονται μόνο όταν κρίνεται απαραίτητο. Αν δεις λοιπόν τις μελέτες, δεν έχουμε και τραγικά καλύτερα αποτελέσματα ως προς την υγεία των εμβρύων μας, που να δικαιολογούν αυτό τον καταιγισμό "προληπτικών" εξετάσεων και παρεμβάσεων της Ελλάδας.

Τυχαίνει να ενημερώνομαι κάθε τρεις μήνες από επίσημο αμερικάνικο γυναικολογικό περιοδικό λόγω της δουλειάς μου, για την ιστορία...

Είναι μία καινοτομία καθώς είναι ΜΗ επεμβατική εξέταση, δείχνει αναλυτικά την καρδιά του μωρού που εξετάζεται τουλάχιστον για 30-40 λεπτά και πιάνει ακόμη και τις "τρυπίτσες" που τις λέμε λαϊκά που είναι πολύ εύκολο να ξεφύγουν από τη β' επιπέδου!!!! Η β' επιπέδου ελέγχει μερικώς την καρδιά!!!!! Γνωρίζω περίπτωση που είχε καθαρή β' επιπέδου και έκανε ηχοκαρδιογράφημα και βρέθηκε ένα μικρό φυσηματάκι. Δεν είναι σοβαρό ένα φύσημα κι εγώ έχω, αλλά γιατί να μην το ξέρεις!!

Επίσης να ξέρετε ότι τα απλά φυσήματα είναι ενδείξεις και για σύνδρομο ντάουν!!Δε σημαίνει ότι όποιο παιδάκι έχει φύσημα εχει σύνδρομο ντάουν, αλλά μπορεί αν θέλει η μητέρα να κάνει αμνιοπαρακέντηση για να μάθει για τα χρωμοσώματα του παιδιού της!!!

Βρε κορίτσια μου, δε μαλώνουμε εδώ μέσα!! Η μία πρέπει να κρατά το χέρι της άλλης!!! Γιατί όμως όταν κάποιες δε γνωρίζετε γράφετε ό,τι σας έρχεται και παραπληροφορείτε τις άλλες κοπέλες!!!

Αυτά που γράφει η Sofi είναι απολύτως σωστά και είναι πλήρως ενημερωμένη για τις εξελίξεις των εμβρυικών υπερήχων!!!

Αξίζει πραγματικά να την κάνετε αυτή την εξέταση!!!

μπορείς να μου εξηγήσεις πώς ένας υπέρηχος είναι ΜΗ επεμβατικός; τα κύματα που δέχεται το μωρό για τουλάχιστον 30-40 λεπτά δεν θεωρούνται επέμβαση;

το ότι ένα απλό φύσημα μπορεί να είναι ένδειξη συνδρόμου είναι μια τεράστια υπεραπλούστευση, αλλά δεν είναι του παρόντος.

περί ενημέρωσης και παραπληροφόρησης σε παραπέμπω (κρατώντας σου το χέρι πάντα) στην απάντησή μου παραπάνω στην Sofi31 :)

Εγώ έκανα αμνιοπαρακέντηση, οι πιθανότητες ήταν 1 στις 500, αν και η αυχενική ήταν πολύ καλή και ήμουν μόνο 29 χρονών. Είμαι ψυχολόγος και μεταξύ άλλων δουλεύω και με παιδιά με Down και άλλα σύνδρομα και όσο και αν τα αγαπάω και μου αρέσει η δουλειά μου δεν θα άντεχα να ζήσω έτσι εφόσον έχω την επιλογή. Μπορεί να ακούγεται κακό αλλά είναι η αλήθεια. Επίσης από έρευνα που έκανα είδα ότι τα ποσοστά γέννησης παιδιών με Down σε ηλικίες κάτω των 30 έχουν αυξηθεί ακριβώς επειδή οι περισσότερες κοπέλες δεν κάνουν αμνιο σε αυτές τις ηλικίες. Οι γιατροί πια είναι εξειδικευμένοι και ο κίνδυνος δεν είναι τόσο μεγάλος όπως παλιότερα. Παρ' όλα αυτά είναι προσωπική απόφαση και δεν πρέπει να την παίρνει κανείς αβασάνιστα...εξαρτάται πιο ρίσκο προτιμάς να πάρεις...

KYWPp3.png

Εγώ έκανα αμνιοπαρακέντηση, οι πιθανότητες ήταν 1 στις 500, αν και η αυχενική ήταν πολύ καλή και ήμουν μόνο 29 χρονών. Είμαι ψυχολόγος και μεταξύ άλλων δουλεύω και με παιδιά με Down και άλλα σύνδρομα και όσο και αν τα αγαπάω και μου αρέσει η δουλειά μου δεν θα άντεχα να ζήσω έτσι εφόσον έχω την επιλογή. Μπορεί να ακούγεται κακό αλλά είναι η αλήθεια. Επίσης από έρευνα που έκανα είδα ότι τα ποσοστά γέννησης παιδιών με Down σε ηλικίες κάτω των 30 έχουν αυξηθεί ακριβώς επειδή οι περισσότερες κοπέλες δεν κάνουν αμνιο σε αυτές τις ηλικίες. Οι γιατροί πια είναι εξειδικευμένοι και ο κίνδυνος δεν είναι τόσο μεγάλος όπως παλιότερα. Παρ' όλα αυτά είναι προσωπική απόφαση και δεν πρέπει να την παίρνει κανείς αβασάνιστα...εξαρτάται πιο ρίσκο προτιμάς να πάρεις...

Έτσι νοιώθω κι εγώ χρυσάννα.Δεν θέλω να γίνω μάνα και τελεία.Θέλω να γίνω μάνα στο δικό μου,υγιές παιδί.ήμουν έτοιμη να πάρω το ρίσκο εξαρχής.όχι πως είναι εύκολο να αντιμετωπίσεις μιαν άσχημη έκβαση στην εξέταση.Κάποια κοπέλα έγραψε για ήρεμο ύπνο.Φυσικά και όχι .Αν είναι δυνατόν.Αλλά όλα στην ζωή είναι αποφάσεις.και εκεί θες να χεις δίπλα σου καλούς συμβούλους.να μου πεις κι αν παρόλα αυτά δεν αποφύγεις ένα μη υγιές παιδί τι κάνεις;Μετά ζεις με τα νέα δεδομένα.Δεν μπορούμε να τα ελέγξουμε όλα στην ζωή μας.Σήμερα είναι και ταιριαστή μέρα.Μια γνωστή μου απέβαλε δυό μέρες μετά την λήψη τροφοβλάστη.Η αποβολή δεν είναι απίθανο να συμβεί.Είναι όμως 40 χρονών.Να παιζε με τις πιθανότητες;και μετά,αν ο μη γένοιτο διαπίστωνε σύνδρομο ,θα τις το μεγάλωναν οι πιθανότητες;Δεν ξέρω....Ζύγισμα,γιατροί εμπιστοσύνης και καθαρό μυαλό...Τίποτ'άλλο.όχι εύκολα λόγια...Ούτε βουρ,ούτε απαπα..

NVVvp2.png

Ζύγισμα,γιατροί εμπιστοσύνης και καθαρό μυαλό...Τίποτ'άλλο.όχι εύκολα λόγια...Ούτε βουρ,ούτε απαπα..

Έτσι είναι. Και επίγνωση ότι πάντα υπάρχει ο παράγοντας τύχη (αλλά και ατυχία).

Διαφημίσεις

kinkajoujou, εκπλήσσομαι πάρα πολύ που μιλάς τόσο επιθετικά σε δύο άλλες γυναίκες που βρέθηκαν στη θέση σου! Κάνεις λες και θέλουμε να πάρουμε την απόφαση της αμνιοπαρακέντησης για σένα! Γιατί απαντάς τόσο συμπλεγματικά και με τόση ειρωνεία? Δεν το έχει κάνει καμία άλλη κοπέλα σε αυτό το τόπικ. Είναι καλό να το λύσεις πρώτα μέσα σου και μετά να έρθεις να κάνουμε διάλογο...

Μα, το ίδιο είναι να κάνεις υπέρηχο με αυτά τα κύματα που λες-που είναι σχεδόν αμελητέα- και το ιδιο είναι να χώνεις μία βελόνα μέσα στον αμνιακό σάκο που είναι το μωρό σου και να τραβάς υγρό?? Οι υπέρηχοι είναι ΜΗ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΟΙ και η αμνιοπαρακτέντηση είναι ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΗ. Μιλάμε για το επιστημονικό κομμάτι. Αυτό είναι αδιαμφισβήτητο!!!!

Το ποσοστό αποβολής είναι κάτι λιγότερο από 1 στα 100 όχι 1 στα 1.000. 1 στα 100 ναι είναι σχεδόν 1 αποβολή κάθε 100 αμνιοπαρακεντήσεις. Και όταν μιλάμε για αποβολή μετά από αμνιοπαρακέντηση μην τα ρίχνουμε όλα στους γιατρούς. Βεβαίως και παίζει ρόλο η εμπειρία, αλλά και ο πιο έμπειρος καλός γιατρός σε 1.000 αμνιοπαρακεντήσεις που έχει κάνει έχει πάντα κάποιες αποβολές. Είναι και θέμα οργανισμού, χρονικής στιγμής κτλ...

Και το ξαναλέω όποια δε γνωρίζει καλό θα ήταν να ενημερωθεί πρώτα και μετά να γράφει... Θα πάρετε κόσμο στο λαιμό σας... Τώρα καταλαβαίνω γιατί λένε στις έγκυες μακριά από φόρουμ...

Η φίλη tot72 τα είπε πολύ ωραία: ούτε βουρ ούτε απαπα!!!

kinkajoujou, εκπλήσσομαι πάρα πολύ που μιλάς τόσο επιθετικά σε δύο άλλες γυναίκες που βρέθηκαν στη θέση σου! Κάνεις λες και θέλουμε να πάρουμε την απόφαση της αμνιοπαρακέντησης για σένα! Γιατί απαντάς τόσο συμπλεγματικά και με τόση ειρωνεία? Δεν το έχει κάνει καμία άλλη κοπέλα σε αυτό το τόπικ. Είναι καλό να το λύσεις πρώτα μέσα σου και μετά να έρθεις να κάνουμε διάλογο...

Μα, το ίδιο είναι να κάνεις υπέρηχο με αυτά τα κύματα που λες-που είναι σχεδόν αμελητέα- και το ιδιο είναι να χώνεις μία βελόνα μέσα στον αμνιακό σάκο που είναι το μωρό σου και να τραβάς υγρό?? Οι υπέρηχοι είναι ΜΗ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΟΙ και η αμνιοπαρακτέντηση είναι ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΗ. Μιλάμε για το επιστημονικό κομμάτι. Αυτό είναι αδιαμφισβήτητο!!!!

Το ποσοστό αποβολής είναι κάτι λιγότερο από 1 στα 100 όχι 1 στα 1.000. 1 στα 100 ναι είναι σχεδόν 1 αποβολή κάθε 100 αμνιοπαρακεντήσεις. Και όταν μιλάμε για αποβολή μετά από αμνιοπαρακέντηση μην τα ρίχνουμε όλα στους γιατρούς. Βεβαίως και παίζει ρόλο η εμπειρία, αλλά και ο πιο έμπειρος καλός γιατρός σε 1.000 αμνιοπαρακεντήσεις που έχει κάνει έχει πάντα κάποιες αποβολές. Είναι και θέμα οργανισμού, χρονικής στιγμής κτλ...

Και το ξαναλέω όποια δε γνωρίζει καλό θα ήταν να ενημερωθεί πρώτα και μετά να γράφει... Θα πάρετε κόσμο στο λαιμό σας... Τώρα καταλαβαίνω γιατί λένε στις έγκυες μακριά από φόρουμ...

Συμφωνώ. Ετσι είναι. Και ο καλύτερος γιατρός στις αμνιοπαρακεντήσεις έχει αποβολές όχι επειδή έκανε λάθος αλλά επειδή ο οργανισμός της κάθε γυναίκας αντιδρά διαφορετικά. Η αμνιοπαρακέντηση έχει ρίσκο, αυτό να το ξεκαθαρίσουμε. Και φυσικά η κάθε μία αποφασίζει αν θα πάρει αυτό το ρίσκο για τον εαυτό της. Μην λέμε όμως ότι δεν έχει ρίσκο, αυτό είναι τελείως άτοπο.

Αρχικά δεν νομίζω ότι εξέθεσα πουθενά άποψη για το αν πρέπει να γίνεται η αμνιο ή όχι, αυτό το αποφασίζει πάντα ο ειδικός γιατρός από κοινού με τους γονείς. Δεν νομίζω να έχω γράψει πουθενά κάντε ή μην κάνετε αμνιο.

Ξαναλέω απλά και για τρίτη φορά ότι όταν σε μια εγκυμοσύνη δεν υπάρχουν ενδείξεις προβλήματος, οι επιπλέον εξετάσεις πέραν των συνιστώμενων (επεμβατικές και μη) είναι περιττές. Αν βέβαια κάποιος θέλει να χρησιμοποιήσει όλες τις διαθέσιμες μεθόδους για να σιγουρευτεί όσο περισσότερο γίνεται, αυτό είναι απόλυτα θεμιτό, αλλά για το σύνολο των εγκύων με υγιείς εγκυμοσύνες δεν είναι απαραίτητο. Αυτά λέει στις επίσημες συστάσεις η διεθνής ιατρική κοινότητα και δεν είναι η προσωπική γνώμη η δική μου.

Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη και σε περίπτωση μονήρους ομφαλικής αρτηρίας, για να αποφευχθεί η αμνιο συστήνεται ηλεκτροκαρδιογράφημα του εμβρύου. Αν η αμνιο ήταν τόσο αθώα, ώστε να την κάνουν όλες οι έγκυες, δεν θα προσπαθούσαν να βρουν εναλλακτικές σε μια περίπτωση σαν αυτή, όπου υπάρχουν ενδείξεις πιθανού προβλήματος.

Σε αυτό που θα συμφωνήσω μαζί σου είναι το "μακριά από τα φόρουμ". Μέχρι κι ότι ένα απλό φύσημα μπορεί να αποτελεί ένδειξη συνδρόμου υπάρχει περίπτωση να διαβάσεις :rolleyes:

Το ποσοστό αποβολής είναι κάτι λιγότερο από 1 στα 100 όχι 1 στα 1.000. 1 στα 100 ναι είναι σχεδόν 1 αποβολή κάθε 100 αμνιοπαρακεντήσεις.

Δεν ξέρω τι γνωρίζεις εσύ και νομίζεις ότι τα λες όλα σωστά, αλλά επέτρεψέ μου να σε διορθώσω: το ποσοστό αποβολής λόγω αμνιοπαρακέντησης υπολογίζεται στη σχετική βιβλιογραφία ότι είναι από 0.19% μέχρι και 1.53% (αναλόγως ποιος κάνει την έρευνα και ποιους παράγοντες εξετάζει - είναι πολλοί και όχι μόνο η ικανότητα του γιατρού και η τύχη/ατυχία της στιγμής). Το 1 στις 100 είναι ένας θεωρητικός μέσος όρος - οι ενδείξεις είναι ότι η αμνιοπαρακέντηση όταν γίνεται σωστά είναι πολύ πιο ασφαλής. Το σίγουρο είναι ότι δεν είναι 100% ασφαλής, αλλά 100% ασφαλής δεν είναι ούτε η εγκυμοσύνη η ίδια, ούτε ο τοκετός, ούτε το ταξίδι με αυτοκίνητο, ούτε πολλά άλλα πράγματα.

Πέραν τούτου, η κάθε μια μας αποφασίζει αναλόγως με το τι ρίσκο είναι διατεθειμένη να πάρει και πάντα με τη συμβουλή του γιατρού της. Εμείς εδώ λέμε γνώμες, δεν δίνουμε ιατρικές συμβουλές. Όποια αποφασίζει για ιατρικά θέματα διαβάζοντας ένα δημόσιο φόρουμ, κάτι κάνει λάθος.

Συμφωνώ κι εγώ στο τελευταίο που λες, δηλαδή οι έγγυες μακριά από φόρουμ. Όποια είναι έγγυος ας λάβει τα μέτρα της.

Παπαπαναγιώτου ή Θεοδωρόπουλος; Και οι δύο πιστοποιημένοι, ο πρώτος θεωρείται κορυφή (έτσι λένε τουλάχιστον). Έχετε εμπειρίες από αυτούς τους δύο γιατρούς στο θέμα της αμνιοπαρακέντησης; Επίσης και την β' επιπέδου σκέφτομαι να την κάνω σε κάποιον από αυτούς. Ποιόν προτείνετε;

Εγω πιστευω οτι υπαρχουν γιατροι που καθοδηγουν και σιγουρα τα φορουμ δεν πρεπει να επηρεαζουν την αποφαση της καθεμιας τουλαχιστον για το θεμα της αμνιο..Σιγουρα ειναι το πιο σιγουρο μεσο κ σωζει κοσμο αλλα επισης ειναι σιγουρο οτι ειναι επεμβατικη εχει ρισκο 1/100(ετσι λενε οι γιατροι,δεν ειμαι ειδικος σε θεματα βιβλιογραφιας κ ουτε ασχολουμαι)κ υπαρχει κοσμος που εχει αποβαλει.Η καθε μια τα βαζει κατω με το γιατρο της κ αποφασιζει..Η καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη κ ολοι θελουμε το καλο μας κ αγωνιουμε για τα παιδια μας..Μακαρι σε λιγο καιρο να προχωρησει η εξεταση που τωρα ειναι σε πρωιμο σταδιο κ να κανουν ελεγχο dna απο το αιμα.Πιστευω ολες οι γυναικες θα θελαν να κανουν αμνιο αν δεν υπηρχε το ρισκο κ θα ηταν στις υποχρεωτικες εξετασεις ανεξαρτητα απο ηληκια κ προβλημα..Τι ωραια που θα ηταν!!!!!

Kinkajoujou δεν μπορω να καταλαβω γιατι τοσο επαρση για αυτον τον υπερηχο που αναφερουμε..Δεν ξερω για ανατολικο η δυτικο κοσμο,ξερω οτι μου το συστησε ο γιατρος μου κ δεν ειναι ο μονος και ειναι πολυ χρησιμος υπερηχος,βρισκει προβληματα ,βοηθαει εμας που προκειται να γινουμε γονεις να ξερουμε οσο το δυνατο περισοτερα κ αξιζει τον κοπο κ δεν νομιζω να σοβαρολογεις οταν λες επεμβατικος απο την ακτινοβολια..Για εναν υπερηχο παραπανω.Εδω πηγαινουμε 2-3 φορες παραπανω στον γιατρο για να βλεπουμε τα παιδια η επαναλαμβανουμε την β επιπεδου και σενα σε ενοχλησε ο υπερηχος της καρδιας?????Ειναι προληπτικος ναι,αλλα η επιστημη προχωραει κ σε λιγα χρονια οι νεοτερες θα κανουν κ αλλα πραγματα που εμεις δεν εχουμε κανει.Δεν εχω κατι μαζι σου ειλικρινα αλλα δεν μπορω να καταλαβω γιατι τοσο κολημα...Δεν υποχρεωσαμε να παει καποιος με το ζορι απλα το εχω κανει κ συζητησει κ με παιδιατρο του ΜΗΤΕΡΑ κ με εμβρυοκαρδιολογο..

κοριτσια δεν νομιζω οτι οταν διαβαζει καποια τια δικες μας αποψεις θα παει να κανει τις εξετασεις. η καθεμια αποφασιζει για τον εαυτο της .παιζουν ρολο πολλα και περισσοτερο η αποψη του γιατρου .για να τον εχεις γιατρο παει να πει οτι τον εμπιστευεσαι οποτε και ακους την γνωμη του.εγω εξαιτιας της ηλικιας μου οποια εξεταση και να μου ελεγε θα την εκανα γιατι του εχω απολυτη εμπιστοσυνη και ξερω οτι οταν μου λεει κατι ειναι για το καλο μου. η εγκυμοσυνη ειναι ρισκο απο την αρχη μεχρι το τελος και το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να εισαι ηρεμη. μην αγχωνεστε οποια εχει μυαλο δεν υπαρχει περιπτωση επειδη λεμε εδω να κανει η να μην κανει τις εξετασεις ,να κανει αυτο που λεμε. οποτε ηρεμα. ασε που ενημερωνομαστε και για τις εξετασεις που δεν ξερουμε. αυτο ειναι καλο ρωτας τον γιατρο και σου λεει. Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΕΧΕΙΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ:P:p:p:p

sula 3-7-96/ 22-1-99/ 25-6-2009 i love you babies :D

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...