Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Απαραίτητες αγορές: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΩΝΙΣΩ;

Recommended Posts

ΤΑ 'ΧΩ ΠΑΙΞΕΙ!!!!!!!! καθομαι σα χαζη και κοιταω προσπεκτους και νιωθω σα χορτοφαγος που δεν εχει φαει ποτε του κρεας και πρεπει να τραπεζωσει 50 καννιβαλους!!!! τι κρεας να διαλεξω??? (ελεεινη παρομοιωση!!!!!)

να περιμενω να γεννησω πρωτα, και μολις γεννηθει η μικρη να της δωσουμε λεφτα να παει να διαλεξει μονη της τι θελει...? ΕΓΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ να αποφασισω!!! η επιστημη σηκωνει τα χερια ψηλα!!! :?

nen,στο σπιτι μου με φωναζουν νενη!!! :D

Βασικα coolare :cool::cool::cool: !!

Παρε λιγα πραγματα οπως ειπαμε!Ξερω οτι εχει πολλα και ωραια αλλά αντιστασου στον πειρασμο και μην παρεις γιατι θα πανε χαμενα! :wink:

Διαφημίσεις

ΤΑ 'ΧΩ ΠΑΙΞΕΙ!!!!!!!! καθομαι σα χαζη και κοιταω προσπεκτους και νιωθω σα χορτοφαγος που δεν εχει φαει ποτε του κρεας και πρεπει να τραπεζωσει 50 καννιβαλους!!!! τι κρεας να διαλεξω??? (ελεεινη παρομοιωση!!!!!)

να περιμενω να γεννησω πρωτα, και μολις γεννηθει η μικρη να της δωσουμε λεφτα να παει να διαλεξει μονη της τι θελει...? ΕΓΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ να αποφασισω!!! η επιστημη σηκωνει τα χερια ψηλα!!! :?

nen,στο σπιτι μου με φωναζουν νενη!!! :D

:wink:

εμενα παντου με λενε Νενη!!!!

εγω εκτος απο αυτα που ψωνισα τα λιγα, δε παιρνω τιποτα αλλο, τουλαχιστον τωρα στην αρχη.

Ευτυχως εχω μια φιλη που με προμηθευσε με απειρα κορμακια - εσωρουχα και κορμακια βολτας, σαλιαρες, ζακετακια κλπ για τους πρωτους 3 μηνες τα οποια ειναι ολα ελαχιστα χρησιμοποιημενα και πανεμορφα...ποσο να τα φορεσει ενα μωρακι?

αυτα που σκεφτομαι να παρω ειναι κανενα μπιμπερο σε περιπτωση που το χρειαστω, αποστειρωτη, πιπιλες και τετοια πραγματα

εγω εκτος απο αυτα που ψωνισα τα λιγα, δε παιρνω τιποτα αλλο, τουλαχιστον τωρα στην αρχη.

Και πολυ καλά έκανες! :)

Ευτυχως εχω μια φιλη που με προμηθευσε με απειρα κορμακια - εσωρουχα και κορμακια βολτας, σαλιαρες, ζακετακια κλπ για τους πρωτους 3 μηνες τα οποια ειναι ολα ελαχιστα χρησιμοποιημενα και πανεμορφα...ποσο να τα φορεσει ενα μωρακι?

Σαν καινουρια θα ειναι,ειμαι σιγουρη.Βλεπω και τα δικα μας που μαζεψα ηδη, οτι ειναι καινουρια!

αυτα που σκεφτομαι να παρω ειναι κανενα μπιμπερο σε περιπτωση που το χρειαστω, αποστειρωτη, πιπιλες και τετοια πραγματα

Αν εχεις σκοπο και θελεις να θηλασεις,γνωμη μου ειναι να μην παρεις τιποτα απο αυτα.Αν παλι θελεις, παρε ενα μπιμπερο και μια πιπιλα να βρισκονται!Αποστειρωτη σιγουρα να μην παρεις,αν θηλασεις,τζαμπα λεφτα.Αν τελικα τον χρειαστεις,ριξε μια ματια στην αγορα να ξερεις ποιον θελεις,και πεταγεται καποιος σου τον αγοραζει! :wink:

τελικα για νεογεννητο, να παρω και 0 και 3 νουμερο φορμακια και εσωρουχακια?? την καλαθουνα την ντυνουμε με αλλα σεντονακια απο αυτα που εχουμε για τη κουνια? προφανως ε? μαλλον μικροτερα...

τα εσωρουχα μιας χρησης στο μαιευτηριο τι χρειαζονται? δε μπορω να παρω κανονικα?

Διαφημίσεις

[

quote="nen]τελικα για νεογεννητο, να παρω και 0 και 3 νουμερο φορμακια και εσωρουχακια?? την καλαθουνα την ντυνουμε με αλλα σεντονακια απο αυτα που εχουμε για τη κουνια? προφανως ε? μαλλον μικροτερα...

μην παρεις τα 0 αλλά τα 3 γιατι καλυτερα να ειναι λιγο μεγαλα να τα φορει αρκετα γιατι τα 0 σε λιγο καιρο δεν θα του κανουν.

τα εσωρουχα μιας χρησης στο μαιευτηριο τι χρειαζονται? δε μπορω να παρω κανονικα?

Πολυ χρησιμα ειναι!Γιατι γινονται χαλια απο το αιμα των πρωτων ημερων και τα πετας μια και καλη!!! :wink:

• 2 εβδομάδες μετά...
Γεια σας κοριτσια!Θα ήθελα τα φωτα σας...Στα νεογνα δεν χρησιμοποιούμε μαξιλάρι για το κεφαλάκι του?Αν όχι από πότε?

οχι δεν χρησιμοποιουμε!

Ειναι καλυτερα να βαλεις μετα τον χρονο μαξιλαρι,νομιζω.

Γενικα λενε οτι το μαξιλαρι ειναι μια κακια συνηθεια....

Φορμάκια όντως καλύτερα ειναι το 3 νούμερο γιατί εμένα στις 2 βδομάδες μου βγήκαν όλα άχρηστα και είχα πάρει πολλά. Επίσης, καλά είναι τα φορμάκια να έχουν άνοιγμα μπροστά γιατί είναι πολύ χρηστικά. Καλύτερα προτιμήστε να αγοράσετε εσώρουχα όπως τα φανελάκια παρά φορμάκια γιατί οι περισσότεροι φέρνουν δωρα φορμάκια. Επίσης εμένα με γεμίσανε σετ πετσέτες και τώρα έχω παραγωγή ολόκληρη. Βέβαια αυτά είναι όπως θα τύχει στον καθένα.

kreousa

Γεια σας κοριτσια!Θα ήθελα τα φωτα σας...Στα νεογνα δεν χρησιμοποιούμε μαξιλάρι για το κεφαλάκι του?Αν όχι από πότε?

το μαξιλάρι είναι κακή συνήθεια

το μόνο που επιτρέπεται κι ίσως επιβάλλεται κι όλας να έχεις είναι το ειδικό μαξιλάρι με κλίση που μπαίνει κάτω απ το σεντόνι

είναι σαν σφήνα, πιάνει σε μήκος όλη την κούνια και σου χρειάζεται αν το μωρό έχει παλινδρόμηση ώστε αν βγαζει γάλα να είναι το πάνω του μέρος κάπως πιο ψηλά

είναι δλδ όλο το μωρό με κλίση κι όχι το κεφαλάκι του σε μαξιλάρι

επίσης είναι χρήσιμο όταν αρρωσταίνει το μωρό και κάνει μυξούλες...

η κλίση στο κρεβάτι το βοηθάει να κοιμάται πιο καλά, αναπνέει πιο εύκολα

λέγεται μαξιλάρι παλινδρόμησης

Διαφημίσεις

Σκεφτόμουν σήμερα πιο απο τα πράγματα που έχουμε αγοράσει ειναι τρομερα χρησιμο και έβγαλε τα λεφτά του . (δυστυχώς τα άχρηστα ειναι πολλά! )

Συστήνω σε όλες να αγοράσετε μαξιλάρι θηλασμου !

Θα το χρησιμοποιήσετε με χίλιους τρόπους !

Στην εγκυμοσύνη , βολευει τρομερά στον ύπνο .

Για τον θηλασμό του μωρού .

Σαν ρηλάξ (εγω δεν έχω αγοράσει ρηλάξ και ουτε προκειτε )

Για να "γεμίσει" λίγο το κρεβατάκι τις πρώτες μερες να νιώθει σαν φωλίτσα το μωράκι .

Σαν κάγκελο οταν αφήνουμε (φυσικά με επιβλεψη) το μωράκι μας στον καναπε ή στο κρεβάτι .

Μεγαλώνοντας σιγουρα θα βρούμε και άλλες χρήσεις :)

VgL7.jpgIgLdp2.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Ε ναι το μαξιλάρι θηλασμού είναι μεγάαααασασλη ανακάλυψη!

Το χρησιμοποιείς σε χίλιες στάσεις με χίλιους τροπους!

Όσο για το θηλασμό,τον κάνει πραγματικά πολύ ξεκούραστο!

Στηρίζει τη μέση,τα χέρια μας,το μωρό..

Μετανιώνω που δεν το είχα πάρει από την εγκυμοσύνη

που προσπαθουσα να βολευτώ για να κοιμηθώ με 4 μαξιλάρια.

Επειδή μου είχε φανεί κι εμένα τότε περιττό κι ακριβό έξοδο

προσπάθησα να βολευτώ με απλά μαξιλάρια,αλλά καμιά σχέση!

Γι΄αυτό κορίτσια αγοράστε το από τώρα που είστε εγκυούλες και θα με θυμηθείτε!

http://www.letoshop.gr/default.asp?title=%EC%E1%EE%E9%EB%DC%F1%E9+%E8%E7%EB%E1%F3%EC%EF%FD&pid=51&x=0&y=0

Έχω διαβάσει ότι απαγορεύεται το μαξιλάρι και το πάπλωμα , μέχρι να χρονίσει το μωρό.

Το μαξιλάρι είναι επίφοβο για πνιγμό και το πάπλωμα για υπερθέρμανση.

.png.png

• 2 months later...

Διαφημίσεις

Μηπως καμμια κοπελα εχει αγορασει τον ειδικο καδο για πανες?Ειναι χρησιμη αγορα?

Μου φάνηκε υπερβολική και ακριβή αγορά προσωπικά...λέω να πάρω εναν μικρό τσίγκινο κάδο απο το ΙΚΕΑ και να τις ρίχνω εκεί (έξω απο το δωματιο του) γιατι μέσα στο σπίτι βρωμάνε και θεωρώ οτι θα ειναι και κακή ενέργεια τα κακά μέσα στο σπίτι :)

Μηπως καμμια κοπελα εχει αγορασει τον ειδικο καδο για πανες?Ειναι χρησιμη αγορα?

Δεν ξέρω αν είναι χρήσιμο ή όχι και εμένα θα με ενδιέφερε να μάθω αν το έχει χρησιμοποιήσει κανείς ... στο εξωτερικό είναι πολύ διαδεδομένο εδώ όχι.

Πάντως έχω βολευτεί αρκετά με τα αρωματικά σακουλάκια μιας χρήσης για πάνες (τα βρήκα στο σ/μ σε κουτί με πάρα πολλά μέσα). Απομονώνεις την πάνα σε αυτό και μετά το πετάς στον κάδο με τα υπόλοιπα σκουπίδια και μυρωδιά γιοκ ...

1aLup3.png

BtUIp3.png

Πάντως έχω βολευτεί αρκετά με τα αρωματικά σακουλάκια μιας χρήσης για πάνες (τα βρήκα στο σ/μ σε κουτί με πάρα πολλά μέσα). Απομονώνεις την πάνα σε αυτό και μετά το πετάς στον κάδο με τα υπόλοιπα σκουπίδια και μυρωδιά γιοκ ...

Εεε δωσε και κανενα στοιχειο παραπανω!Μαρκα, σουπερ μαρκετ!Να τα δοκιμασουμε και εμεις!

Εμείς πάλι, λόγω παραγωγής... :lol: , βολευτήκαμε με ένα μεγάλο κάδο σκουπιδιών στο μπάνιο, δίπλα από την αλλαξιέρα.... Μιλάμε για πολύ πάνα... Αφήνω και το παράθυρο λίγο ανοιχτό για να αερίζεται το δωμάτιο και όλα καλά.

kr3fp2.png

Εμείς πάλι, λόγω παραγωγής... :lol: , βολευτήκαμε με ένα μεγάλο κάδο σκουπιδιών στο μπάνιο, δίπλα από την αλλαξιέρα.... Μιλάμε για πολύ πάνα... Αφήνω και το παράθυρο λίγο ανοιχτό για να αερίζεται το δωμάτιο και όλα καλά.

Και εγω αυτο εχω κανει αλλα τωρα που χειμωνιαζει δεν μπορω να το χω το παραθυρο ολο ανοιχτο ειδικα αν ειναι η ωρα που πρεπει να κανει μπανιο η μικρη.Προσπαθω να τα αδειαζω καθε μερα αλλα δεν ειναι εφικτο παντα οποτε ισως η ιδεα Olg@ς να ειναι βολικη.

Κορίτσια εγω τις βρήκα πρώτη φορά πέρυσι στο Μασούτη, όταν είμασταν διακοπές Χριστουγέννων στους δικούς μου. Είναι στα ράφια με τις σακούλες απορριμάτων γενικότερα και οχι με τα ειδη μπεμπε. Η συσκευασία που πήρα είναι ένα φουξ χάρτινο κουτί με ένα ζωγραφιστο μωρό απο έξω και οι σακουλίτσες μέσα ειναι λαχανι με μυρωδια baby powder. Καταπληκτικές ... τις ανακάλυψα τυχαια και μετά τις πέρναμε με τα κουτιά :lol: ...

Αν θυμάμαι καλα πρέπει να έχει και γαλάζια συσκευασία με άλλο άρωμα...

1aLup3.png

BtUIp3.png

Τον κάδο τον έχουν πολλές φίλες μου και όλες μου λένε ότι τους έχει βολέψει πολύ. Η συσκευή κοστίζει κάπου 30ευρώ και άλλο τόσο περίπου και τα αναλώσιμά της. Περιμένω να δω τι δώρα θα μου πάρουν, κι επειδή προβλέπεται να πήξω στο φορμάκι, θα αλλάξω κάποια για να την πάρω.

Τον κάδο τον έχουν πολλές φίλες μου και όλες μου λένε ότι τους έχει βολέψει πολύ. Η συσκευή κοστίζει κάπου 30ευρώ και άλλο τόσο περίπου και τα αναλώσιμά της. Περιμένω να δω τι δώρα θα μου πάρουν, κι επειδή προβλέπεται να πήξω στο φορμάκι, θα αλλάξω κάποια για να την πάρω.

Να σε ρωτήσω την συσκευή που την βρήκες 30 ευρώ? Γιατί στα mothercare που κοιταξα την έχει 50 ευρώ και τα ανταλλακτικά της 11,5 το κάθε κουτάκι.

Γεια σας και απο μένα!Εχω πελαγώσει με τα ρούχα της μπέμπας που έρχεται και θέλω βοήθεια. Εχω ΠΗΤ 31-1 και δεν ξέρω αν χρειάζομαι κοντομάνικα φορμακια(αν τα λέω σωστα. Εννοώ αυτά που τελειώνουν στον καβάλο και δεν έχουν ποδαράκια.Το πέτυχα?)Οι μισές πωλήτριες μου λένε οτι χρειάζονται για απο μέσα απο τα μακρυμνικα φορμάκια γιατι στην αρχή τα μωρά κρυώνουν πολύ. Απο άλλους έχω ακούσει οτι αυτό ισχύει για τις πρώτες μέρες μόνο, και εφόσον εμάς στο μαιευτήριο θα μας την ντύνουν με αυτά τα τρελοπουκαμισάκια :lol: , θα χρειαστούμε ρουχαλάκια απο την 4η ημέρα και μετά.Οπότε να υποθέσω οτι πλέον δεν θα χρειάζεται διπλό φορμάκι?

cceXp3.png

pcTFp3.png

Γεια σας και απο μένα!Εχω πελαγώσει με τα ρούχα της μπέμπας που έρχεται και θέλω βοήθεια. Εχω ΠΗΤ 31-1 και δεν ξέρω αν χρειάζομαι κοντομάνικα φορμακια(αν τα λέω σωστα. Εννοώ αυτά που τελειώνουν στον καβάλο και δεν έχουν ποδαράκια.Το πέτυχα?)Οι μισές πωλήτριες μου λένε οτι χρειάζονται για απο μέσα απο τα μακρυμνικα φορμάκια γιατι στην αρχή τα μωρά κρυώνουν πολύ. Απο άλλους έχω ακούσει οτι αυτό ισχύει για τις πρώτες μέρες μόνο, και εφόσον εμάς στο μαιευτήριο θα μας την ντύνουν με αυτά τα τρελοπουκαμισάκια :lol: , θα χρειαστούμε ρουχαλάκια απο την 4η ημέρα και μετά.Οπότε να υποθέσω οτι πλέον δεν θα χρειάζεται διπλό φορμάκι?

Οχι τα χρειάζεσαι τα απο μέσα κοντομάνικα σαν εσώρουχα...κάτω απο το κανονικό του φορμάκι, το καλοκάιρι όχι αλλα το χειμώνα σίγουρα απ' οτι κατάλαβα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...