Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Απαραίτητες αγορές: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΩΝΙΣΩ;

Recommended Posts

Σαμπουαν αφρολουτρο κρεμα για αλλαγη πανας μωρομαντηλα φανταζομαι εχεις αγορασει.Επισης μια μπανιερα για το μπανιο των παιδιων.Θα σου προτεινα την Onda evolution ειναι αντιολοσθητικη με βασεις που στηριζονται στην κανονικη μπανιερα κ δεν σκυβεις πολυ για να σου βγαινει η μεση. Επισης αφου πεσει ο αφαλος μπορεις να βαζεις το παιδι μπρουμυτα κ ανασκελα να το πλενεις μονη σου χωρις να φοβασαι οτι θα σου γλυστρισει.Κανει 60 ευρω κ ειναι η καλυτερη μου επιλογη. Να παρεις καλου κακου ντεπον για παιδια κ θερμομετρο. Ελπιζω να μην σε αγχωσα.Απλα τα μικρα πραγματακια μας ξεφευγουν

Διαφημίσεις

Πετσετούλες μπάνιου χρειάζεσαι παραπάνω από μία. Γενικά ο κανόνας για τέτοια είδη (πετσέτες, σεντόνια κ.λπ.) είναι να έχεις τουλάχιστον 3: μία που θα χρησιμοποιείς, μία στο καλάθι με τα άπλυτα και μία εφεδρική.

Τις πάνες αγκαλιάς τις χρησιμοποίησα ως κουβερτούλες. Καμία άλλη χρήση δεν βρήκα. Βέβαια ο δικός μου γεννήθηκε άνοιξη.

Τα σελτεδάκια μιας χρήσης της Pampers τα χρησιμοποιώ όταν είμαστε έξω και αν ποτέ ξεμείνω από κανονικά σελτεδάκια. Μπορείς να πάρεις σελτεδάκια μιας χρήσης και από τα Jumbo, δεν είναι τόσο ωραία όσο της Pampers, αλλά τη δουλειά τους την κάνουν. Μην πάρεις ακριβά σελτεδάκια, ειδικά στο μικρό μέγεθος, είναι τζάμπα λεφτά. Τα σελτεδάκια των Jumbo είναι όμορφα και ανθεκτικά (έστειλα τη μάνα μου να μου πάρει σελτεδάκια και πήρε δύο Pierre Cardin, 15 ευρώ, κόντεψα να πάθω αποπληξία). Αν πάρεις 10 σελτεδάκια όπως λες, τα μισά τουλάχιστον να είναι σε μεγάλο μέγεθος.

Για αποσυμφορητές θα σου πει ο φαρμακοποιός. Βασικά υπάρχουν 3 μάρκες στην αγορά, Otrisalin, Clinofar και Chicco. Όλοι κάνουν την ίδια δουλειά. Ο πιο εύκολος στη χρήση είναι της Otrisalin. Ο πιο φτηνός είναι της Clinofar. Όποιον και να πάρεις, να φροντίσεις να πάρεις και ανταλλακτικά ρύγχη.

Τα πετσετάκια για το τοπικό πλύσιμο είναι πολύ χρήσιμα. Και 20 να πάρεις, θα τα χρησιμοποιήσεις. Μπορείς να τα χρησιμοποιείς αντί για σαλιάρα, αντί για σφουγγαράκι μπάνιου, για να τον σκουπίζεις τοπικά, για να τα παίρνει αγκαλιά και να κοιμάται κ.λπ. Τα πανάκια για γουλιές (αυτά τα λεπτά και μεγάλα) είναι επίσης χρήσιμα, εμείς στην αρχή τα χρησιμοποιήσαμε και σαν σεντονάκια, και για προστασία από τον ήλιο μέσα στο αυτοκίνητο και για ένα σωρό άλλες χρήσεις.

Πάνες έχουν πολύ καλές και φτηνές τα Carrefour.

Αir purifier δεν έχω χρησιμοποιήσει.

Το φωτάκι νυχτός είναι χρήσιμο, αλλά στην αρχή και ένα αμπαζούρ κομοδίνου κάνει δουλειά (αφού έτσι κι αλλιώς θα ξυπνάς συνέχεια, για να μην σου πω δεν θα κοιμάσαι καθόλου). Εγώ πήρα ένα φωτάκι με φωτοκύτταρο από τα Media Markt που ανάβει και σβήνει αυτόματα, πάρα πολύ βολικό.

Από πλευράς καλλυντικών έχω τα εξής: αλοιφή για τα συγκάματα (Sudocrem και Frezyderm), οινόπνευμα, αμπούλες φυσιολογικού ορού Clinofar (πιο βολικές από το μεγάλο μπουκάλι), γάζες μικρές, βαμβάκι (που δεν χρησιμοποιώ σχεδόν καθόλου), μπατονέτες, κρέμα σώματος, παιδικό λάδι, βούρτσα μαλλιών, ψαλιδάκι νυχιών, μωρομάντηλα, αντισηπτικό τζελ χεριών και χαρτοπετσέτες. Επίσης σαμπουάν-αφρόλουτρο 2 σε 1.

Μπάνιο σε μπανιέρα εμείς κάναμε μετά από 2 μήνες, στην αρχή τον έπλενα στο νιπτήρα. Ντεπόν δεν δίνουμε στα νεογέννητα, άσε να το πάρεις όταν σου πει ο παιδίατρος.

να κανω μια ισως χαζη ερωτηση αλλα εγω δεν ξερωωω....το μωρο οταν θα ειναι ξυπνιο που θα το εχω?? εννοω πρεπει να παρω καποιο ριλαξ(μ'αρεσουν αυτα με το παιχνιδι τυπου fisher price) η' δεν κανει για νεογεννητο??

Xc60p3.png ghL0p3.png

να κανω μια ισως χαζη ερωτηση αλλα εγω δεν ξερωωω....το μωρο οταν θα ειναι ξυπνιο που θα το εχω?? εννοω πρεπει να παρω καποιο ριλαξ(μ'αρεσουν αυτα με το παιχνιδι τυπου fisher price) η' δεν κανει για νεογεννητο??

Εγώ σκέφτομαι σε κανένα ριλάξ αφού υποτίθεται πως είναι για νεογέννητα..:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

-When you love someone all saved up wishes start coming true-

-Όταν γίνεται μανούλα η καρδιά σου χτυπάει για πάντα έξω από το σώμα σου..-

Απ΄οτι ξέρω δεν μπαίνει το νεογέννητο σε ριλαξ, μπορείτε να τα έχετε στο καρότσι τους ή στο πόρτ μπεμπε. Νομίζω το ριλαξ είναι για μετά τους 2 μήνες

Διαφημίσεις

Εγώ πάντως τα έβαζα εξ αρχής στο ριλάξ και τα δύο.

Της Φίσερ Πράις με δόνηση, εξαιρετικό !!!!!!!!

ydS7p3.png 3pOXp3.png

E-shops για παπούτσια ΕΔΩ Εshops ΕΔΩ

Το παλιό θέμα ΕΔΩ Πώληση στο ΕΒΑΥ ΕΔΩ

Εγώ πάντως τα έβαζα εξ αρχής στο ριλάξ και τα δύο.

Της Φίσερ Πράις με δόνηση, εξαιρετικό !!!!!!!!

Οντως πολυ καλο κι εγω αυτο ειχα. Εγω το εβαζα στην τελευταια θεση ξαπλωτη κ το εβαζα σε ενα σημειο κ κοιμοταν τη μερα. Απλα σκεφτομαι οτι τα μωρα πρεπει να κοιμουνται πλαι.Εγω στο ριλαξ το εβαζα ανασκελα κ παντα δεμενο με τις τιραντες.Εκανα καλα η οχι;

Και στην πλάτη να κοιμούνται δεν υπάρχει πρόβλημα, αρκεί να το παρακολουθείς μήπως κάνει γουλίτσες. Μάλιστα διεθνώς συστήνεται τα μωρά να κοιμούνται εξ αρχής στην πλάτη και όχι στο πλάι. Το μπρούμυτα είναι που πρέπει να αποφύγεις πάσει θυσία. Εγώ τους πρώτους δυο μήνες τον είχα στην καλαθούνα, άλλωστε στην αρχή το μωρό ξυπνάει ίσα-ίσα για να φάει, να ρευτεί και να αλλάξει πάνα, αλλιώς κοιμάται ή κλαίει (και θέλει αγκαλιά). Δεν είναι ότι μένει ξύπνιο με τις ώρες και δεν έχεις τι να το κάνεις.

η κουμπαρα μου το αφηνε το μωρο στο καθισματακι αυτοκινητου της chicco που ειναι για νεογεννητο κ ειναι λεει κ ριλαξ...σ'αυτο θα μπορω να το αφηνω η' προτεινετε καλυτερο το κανονικο ριλαξακι...αυτο με την δονιση το ειδα κ πραγματικα μου φαινεται τελειο!!!!

Xc60p3.png ghL0p3.png

Διαφημίσεις

Και στην πλάτη να κοιμούνται δεν υπάρχει πρόβλημα, αρκεί να το παρακολουθείς μήπως κάνει γουλίτσες. Μάλιστα διεθνώς συστήνεται τα μωρά να κοιμούνται εξ αρχής στην πλάτη και όχι στο πλάι. Το μπρούμυτα είναι που πρέπει να αποφύγεις πάσει θυσία. Εγώ τους πρώτους δυο μήνες τον είχα στην καλαθούνα, άλλωστε στην αρχή το μωρό ξυπνάει ίσα-ίσα για να φάει, να ρευτεί και να αλλάξει πάνα, αλλιώς κοιμάται ή κλαίει (και θέλει αγκαλιά). Δεν είναι ότι μένει ξύπνιο με τις ώρες και δεν έχεις τι να το κάνεις.

Ποτε δεν το ειχα βαλει μπρουμυτα.Οταν εγινε 6 μηνων κοιμοταν μονος του.Βεβαια τον γυριζα αλλα ξυπνουσε κ ξανα μπρουμυτα οποτε ηταν δωρον αδωρο αφου κοιμοταν οπως ηθελε εκεινος.Στο ριλαξ τον εβαζα απο την αρχη λιγο ανασηκωμενι ομως γιατι ειχε παλινδρομηση κ δεν επρεπε να ειναι τελειως ξαπλωμενος.

Ένα απλό ριλάξ για ηλικια απο 0 + ειναι το ιδανικο. Εγω τον εβαλα απο την 8η ημερα μεχρι κ σήμερα. Θα πρέπει να προσέξεις στην αγορα του να κάνει για νεογένννητο γιατι τα περισσότερα ειναι για μεγαλύτερα μωρα...Επίσης αν σε ενδιαφερει υπάρχουν καρεκλακια φαγητού τα οποια είναι κ ριλαξ απο νεογέννητα (πχ. της chicco...), δεν εχω χρησιμοποιήσει προσωπικα΄κάτι τέτοιο εγω, απλα το αναφερω μήπως ξέρει κάποια άλλη μαμα....:D

Ldp5p3.png

το καλυτερο θα ήταν να κοιμαται σε κουνια μεσα στο δωματιο μας! Δε μου πάει η καρδιά να το βάλω νύχτα μόνο του σε άλλο δωμάτιο από τοσο μωρο. Εξάλλου σκοπεύω να θηλάσω και δεν είναι πρακτικό... Θα πάρω πρωτα την κουνια και θα τη στήσω στην κρεββατοκάμαρα έτσι θα δουμε αν χωράμε να περπαταμε μέσα στο δωματιο αν όχι θα πάρω ή καλαθουνα ή λίκνο χωρις προικα.

Συμφωνω απολυτα μαζί σου. Εγω είχα λίκνο τους πρωτους 5 μήνες κ καταβολευτηκα (δεν χώραγε η κουνια στην κρεβατοκαμαρα). Μετα τον εβαλα στο δωματιο του κ δεν αντιμετωπισα κανενα πρόβλημα με τον υπνο του.

Για το λίκνο δεν είχα πάρει προίκα σετ, απλα μια πάντα κ σεντονάκια πολυ οικονομικα απο mothercare outlet (αν θυμαμαι καλα με 20 ευρω συνολο!!) Επίσης φανελάκια απο mothercare και premaman (αυτα που κουμπωνουν μπροστα σαν φακελος- ειναι τα καλυτερα).

Ldp5p3.png

η κουμπαρα μου το αφηνε το μωρο στο καθισματακι αυτοκινητου της chicco που ειναι για νεογεννητο κ ειναι λεει κ ριλαξ...σ'αυτο θα μπορω να το αφηνω η' προτεινετε καλυτερο το κανονικο ριλαξακι...αυτο με την δονιση το ειδα κ πραγματικα μου φαινεται τελειο!!!!

εγ παλι αυτα με την δονηση τα φοβηθηκα κ αν το συνηθισει πολυ κ δεν κοιμαται αλλου κ θελει κουνημα κ δονηση???:rolleyes:

ειχα παρει το καθισματακι της chicco polymagic 3 σε 1 που ειναι ρηλαξ απο νεογεννητο κ μετα το κανεις καρεκλακι φαγητου ακομα το χρησιμοποιουμε! μας βολεψε πολυ, κ δεν φορτωνεσαι κ ενα σωρο πραγματακια...

age.png

το παιδι σου δεν ειναι η συνεχεια της ζωης σου,

ειναι η αφετηρια της δικης του ζωης!

Ποτε δεν το ειχα βαλει μπρουμυτα.Οταν εγινε 6 μηνων κοιμοταν μονος του.Βεβαια τον γυριζα αλλα ξυπνουσε κ ξανα μπρουμυτα οποτε ηταν δωρον αδωρο αφου κοιμοταν οπως ηθελε εκεινος.

Από τη στιγμή που το μωρό μπορεί να γυρνάει μόνο του (μετά τον 5ο μήνα περίπου) δεν υπάρχει πρόβλημα με το μπρούμυτα. Ο λόγος που δεν βάζουμε τα νεογέννητα να κοιμηθούν μπρούμυτα είναι επειδή υπάρχει κίνδυνος να πλακώσουν τη μύτη και το στόμα τους, να μην μπορούν να αναπνεύσουν και να πάθουν ασφυξία. Αυτός είναι και ο λόγος που αποφεύγουμε να σκεπάζουμε τα νεογέννητα με βαριές κουβέρτες και παπλώματα, και προτιμάμε κουβέρτες με τρυπίτσες και γενικότερα ελαφρά υφάσματα. Από τη στιγμή που το μωρό μπορεί να γυρνάει κεφάλι και σώμα κατά βούληση, μειώνεται σημαντικά ο κίνδυνος ασφυξίας, οπότε το βάζουμε μεν να κοιμηθεί με την πλάτη, αλλά μετά το αφήνουμε να πάρει όποια στάση θέλει.

Διαφημίσεις

ειχα παρει το καθισματακι της chicco polymagic 3 σε 1 που ειναι ρηλαξ απο νεογεννητο κ μετα το κανεις καρεκλακι φαγητου ακομα το χρησιμοποιουμε!

Κι εμείς το έχουμε αυτό, είναι ωραίο πραγματάκι. Βέβαια μέχρι στιγμής το έχουμε χρησιμοποιήσει μόνο ως ρηλάξ, αλλά ελπίζω σύντομα να το κάνουμε καρεκλάκι :-D

Πάντως ο δικός μου βολεύεται περισσότερο σε ένα απλό ρηλάξ της Chicco, από αυτά που κοστίζουν αν δεν κάνω λάθος γύρω στα 50 ευρώ. Δεν έχει δόνηση, δεν έχει παιχνιδάκια, αλλά του αρέσει, τι να πω. Έχουμε ένα τέτοιο στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς που έχει μείνει από τα ξαδέρφια του και το έχουμε βολευτεί πολύ.

Δόνηση ούτε κι εγώ ήθελα, γιατί δεν ήθελα να μάθει στα ωωωω και στα νανουρίσματα. Για τον ίδιο λόγο δεν τον έχω κοιμήσει ποτέ στο καρότσι.

• 1 month later...

κοριτσιαααα χρειαζομαι παλι την βοηθεια σας!! εχω ξεκινησεικ ψωνιζω τα πραγματα της μπεμπας μου που θα γεννηθει γεναρη..αυτο που με μπερδευει κ δεν ξερω τι να κανω ειναι το εξης..απο μεσα(πανω δλδ απ'το φορμακι) τι κορμακι θα της φοραω κοντομανικο η' μακρυμανικο?? εχω διαβασει οτι πρεπει να το ντυνουμε οπως εμεις κ εμενα μου φενεται το κοντομανικο μια χαρα..για πειτε μου πεπειραμενες μου φιλες!!!!!:oops:

Xc60p3.png ghL0p3.png

κοριτσιαααα χρειαζομαι παλι την βοηθεια σας!! εχω ξεκινησεικ ψωνιζω τα πραγματα της μπεμπας μου που θα γεννηθει γεναρη..αυτο που με μπερδευει κ δεν ξερω τι να κανω ειναι το εξης..απο μεσα(πανω δλδ απ'το φορμακι) τι κορμακι θα της φοραω κοντομανικο η' μακρυμανικο?? εχω διαβασει οτι πρεπει να το ντυνουμε οπως εμεις κ εμενα μου φενεται το κοντομανικο μια χαρα..για πειτε μου πεπειραμενες μου φιλες!!!!!:oops:

Γενικα βολευουν τα κοντομανικα εσωρουχα!ναι τα μωρα τα ντυνουμε οπως εμεις αλλα στα εογεννητα αρεσει το χουχουλιασμα και η ζεστασια οποτε αυτο το φροντιζεις με κανενα κουβερτακι!καλη λευτερια:wink:

Κοριτσια να'μαι παλι με τις αποριες μου..βοηθηστε με οσες εχετε γεννησει..

Ειμαι πλεον στην 32η εβδομαδα και εχω αρχισει να ετοιμαζω το βαλιτσακι μου για το μαιευτηριο (δηλ. απλα αγοραζω καποια πραγματα δεν το εχω ετοιμασει ακομα!)

Εχω αγορασει 2 ζευγαρια πυτζαμες-μου ειναι ενταξει τωρα θα ειναι ομως καλες μετα απο 2 μηνες περιπου?? Η κοιλια θα πεσει εστω και λιγο?

Και σκεφτομαι να παρω μια ρομπιτσα γιατι ολοι μου λενε οτι χρειαζεται για το επισκεπτηριο.

Οταν λεμε ρομπιτσα εννοουμε σατεν η κανενα χοντρο φλης? Τι θερμοκρασιες παιζουν μεσα στο μαιευτηριο? Εμενα βεβαια μου αρεσουν οι σατεν αλλα να μην γινω και περιγελως η να κρυωνω...

Για πεστε μου τις εμπειριες σας..γενναω αρχες Γεναρη..

Κοριτσια να'μαι παλι με τις αποριες μου..βοηθηστε με οσες εχετε γεννησει..

Ειμαι πλεον στην 32η εβδομαδα και εχω αρχισει να ετοιμαζω το βαλιτσακι μου για το μαιευτηριο (δηλ. απλα αγοραζω καποια πραγματα δεν το εχω ετοιμασει ακομα!)

Εχω αγορασει 2 ζευγαρια πυτζαμες-μου ειναι ενταξει τωρα θα ειναι ομως καλες μετα απο 2 μηνες περιπου?? Η κοιλια θα πεσει εστω και λιγο?

Και σκεφτομαι να παρω μια ρομπιτσα γιατι ολοι μου λενε οτι χρειαζεται για το επισκεπτηριο.

Οταν λεμε ρομπιτσα εννοουμε σατεν η κανενα χοντρο φλης? Τι θερμοκρασιες παιζουν μεσα στο μαιευτηριο? Εμενα βεβαια μου αρεσουν οι σατεν αλλα να μην γινω και περιγελως η να κρυωνω...

ποτε γεννας?? εχω ΠΗΤ 12 γεναρη.. νομιζω οτι θα χρειαστεις κ ενα νυχτικο.αν κ δεν τα πολυχονευω διαβαζω απο'δω οτι χρειαζεται.για ρομπιτσα εχω ακουσει κ εγω..

Xc60p3.png ghL0p3.png

Κοριτσια να'μαι παλι με τις αποριες μου..βοηθηστε με οσες εχετε γ

Aν γεννήσεις σε δημόσιο χαλαρά φλις ρομπίτσα.

Με το καλό!!!

qc40p3.png

Nv8Rp3.png]

Ε δεν νομίζω να έχεις θέμα εκεί. Πάρε κάτι σε βαμβακερό. Τα σατέν είναι και πολυφορεμένα και πολύ μεγαλίστικα. Στο oysho έχει τόσο ωραία!!!

Εγώ από εκεί πήρα το καλοκαίρι που γέννησα. Ήμουν η πιο ωραία στο Αρεταίειο :)

qc40p3.png

Nv8Rp3.png]

Σε ιδιωτικο θα γεννησω 2-3 γεναρη. Δηλ. θα παγωσω με τις σατεν λετε??

Και γιατι να παρω και νυχτικο? Γενικα δεν τα πολυσυμπαθω..

Το νυχτικό θα σε εξυπηρετήσει αν κάνεις καισαρική.

ydS7p3.png 3pOXp3.png

E-shops για παπούτσια ΕΔΩ Εshops ΕΔΩ

Το παλιό θέμα ΕΔΩ Πώληση στο ΕΒΑΥ ΕΔΩ

madeleine συνήθως συστήνουν νυχτικά για την περίπτωση καισαρικής όπου αν πεφτει το λάστιχο της πυζάμας στην τομή.... θα υπάρχει θέμα :wink:) αλλά και φυσιολογικό τοκετό να έχεις μπορεί η πυζάμα απο κάτω να σε ενοχλεί... εντάξει αυτα είναι υποκειμενικά φυσικά αλλά καλού κακού έχε ένα μαζί σου... ΕΓω βεβαια που πήρα ένα για κάθε περίπτωση δεν το βαλα ποτέ... τσάμπα τα λεφτά αλλά...

Μέσα στα δωμάτια έχει ζέστη... τώρα δεν ξέρω Γενάρη μήνα αν θα έχει μέσα τόοοση ζέστη ώστε να είσαι οκ κ με ένα σατέν... Θα πρότεινα κάτι λετπό μεν αλλα βαμβακερό. :wink:) καλή λευτεριά΄!!

L0Zkp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...