Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Απαραίτητες αγορές: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΩΝΙΣΩ;

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Κορίτσια έχετε αγοράσει κάποιο απο αυτά τα 2 προιόντα http://www.abitare.lu/user/product_pictures/redc-coccoon.jpg και http://www.letoshop.gr/default.asp?pid=40&ct=1090202&itmid=14448 για τον ύπνο??

maraki αγορασα εγω πριν λιγες μερες το 2ο γιατι μαλλον το μικρο μας εχει ΓΟΠ αλλα μεχρι στιγμης δεν εχει καταφερει να κοιμηθει εκει...

ο μικρος ειναι μια σταλια και αυτο εχει αρκετα μεγαλη κλιση για τοσο μικρο μωρακι...ισως αν παρει λιγο βαρος το βολευτει...

το αλλο που λες μου φαινεται βολικο αλλα δεν ξερω αν κανει να κοιμαται το μωρο με κλιση...στο δικο μας θα αρεσε πολυ γιατι εχει μαθει αγκαλια και αυτο ειναι σαν αγκαλια...

νιωθουν την ασφαλεια που ειχαν μεσα στην μητρα...

με το καλο το μικρο σας!!! :P

pasxalitsa v

το καλύτερο δώρο της ζωής μας...είναι ΕΔΩ!!!

kALOp3.png

maraki αγορασα εγω πριν λιγες μερες το 2ο γιατι μαλλον το μικρο μας εχει ΓΟΠ αλλα μεχρι στιγμης δεν εχει καταφερει να κοιμηθει εκει...

ο μικρος ειναι μια σταλια και αυτο εχει αρκετα μεγαλη κλιση για τοσο μικρο μωρακι...ισως αν παρει λιγο βαρος το βολευτει...

το αλλο που λες μου φαινεται βολικο αλλα δεν ξερω αν κανει να κοιμαται το μωρο με κλιση...στο δικο μας θα αρεσε πολυ γιατι εχει μαθει αγκαλια και αυτο ειναι σαν αγκαλια...

νιωθουν την ασφαλεια που ειχαν μεσα στην μητρα...

με το καλο το μικρο σας!!! :P

το δευτερο το εχουμε παρει και εμεις, καθως το ειχαν και ολοι οι γνωστοι μας...η αληθεια ειναι οτι εκ των υστερων καταλαβα οτι και οι περισσοτεροι παιδιατροι το συνιστουν, ωστε να απουγεις ενδεχομενο πνιγμου...παντως και η κορουλα μας γλιστρουσε στην αρχη, ηταν πολυ μικρουλα και ολο κατεβαινε....

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

τελικα ξεκινησε σειλα δειλα να κοιμαται καποιες ωρες...ιδιως την νυχτα...

εξακολουθει να γλυστραει αλλα ισως νιωθει οτι τον βοηθαει γι αυτο κ κοιμαται...

ισως παρουμε και το μεγαλυτερο για την κουνια του...

(αν καποια κοπελα θελει να παρει το μικρο για το port-bebe να το δοκιμασει πριν γιατι ειναι μιρος ο χωρος και τα μικρουλια μωρακια οπως ειπα λογω της κλισης δεν το βολευονται και γλυστρανε)

μια καλη λυση ειναι πανες κατω απο το στρωματακι του μωρου ωστε να το ανασηκωνουν λιγο.......

pasxalitsa v

το καλύτερο δώρο της ζωής μας...είναι ΕΔΩ!!!

kALOp3.png

• 2 months later...

Καλησπέρα σε όλες τις μανούλες!

Διαβάζω όλες τις αναρτήσεις προκειμένου να οργανωθώ για τις πρώτες αγορες της μικρής μου. Θα ήθελα τη γνώμη σας και τις γνώσεις σας.

Σκόπευα να αγοράσω καλαθούνα για τους πρώτους μηνες για τον υπνο της μικρής μερχρι που μια φίλη που έχει ήδη μωράκι μου είπε ότι ο παιδιατρός της της απαγόρευσε να κοιμίζει εκει το μωρό γιατι λέει δεν είναι ασφαλές λόγω της ποιότητας του στρώματος.

Γνωρίζετε κάτι σχετικα?

• 4 months later...

Κορίτσια σας χαιρετώ,

Είμαι στον 6ο μήνα και νομίζω είναι καιρός να ξεκινήσω τις προετοιμασίες για την έλευση του μωρού μου δηλαδή να αγοράσω τα πρώτα ρουχαλάκια και τα πρώτα απαραίτητα έπιπλα.Τι πρέπει να πάρω καταρχήν μια και δεν θέλω να καταξοδευτώ με άχρηστα πράγματα και τι να προσέξω γενικότερα;

uqGsp3.png

Δήμητρα κι εγώ στην ίδια φάση με σένα είμαι :) έλεγα καταρχήν να πάρω την κούνια και μια σιφινιέρα και σε κανένα μήνα καροτσάκι με ενσωματωμένο πορτ μπεμπε..ας μας πουνε και οι έμπειρες μαμαδες όμως..περιμένουμε με ανυπομονησία!!!!

y8rbp3.png

Δεσποινιδες μου καταρχας ευχομαι ολα να πανε καλα και να γεννησετε υγιεστατα μωρακια πανω απ'ολα.Εγω περιμενω τωρα το 2ο και εχω μια εμπειρια,ειμαι στον 7ο μηνα.Θα πρεπει να επισκεφτειτε διαφορα καταστηματα με βρεφικα επιπλα για να καταληξετε σε κουνια(or λικνο)-σιφινιερα(αλλαξιερα

)-καροτσι-καλαθουνα(προαιρετικο)-καθισμα αυτοκινητου(για βρεφος)-προικα του μωρου(παντα-σεντονια-κουβερτουλα κ.α.)-μαρσιπο(για αργοτερα)-ζιμπουνακια-φορμακια(αρκετα γιατι θα λερωνεται με το γαλα και δεν καθαριζει τοσο ευκολα ειδικα το μητρικο)-πετσετακια τετραγωνα για το ρεψιμο-σελτεδακια για το κρεβατι του και οταν θα το αλλαζεις(μιας χρησεως)-σαλλιαρες (θα θυμιθω και αλλα)

.png

Διαφημίσεις

Αγαπητή dimpap πολύ χρήσιμα τα όσα μας έγραψες.Ήδη επισκέφτηκα χτες το mother care και είδα τα όσα πρέπει να αγοράσω για τον τοκετό για μένα και το μωρό.Βέβαια μου είπαν εκεί ότι είναι νωρίς και ότι σε κανένα μήνα να πάω για να τα αγοράσω.Αύριο θα πάω να δω για το παιδικό δωμάτιο.Είμαι ενθουσιασμένη.Όποια βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη!!!!!!!!!!!!!!!:P

uqGsp3.png

Κορίτσια με το καλό να δεχτείτε τα ζουζούνια σας!

Γενικά με τις αγορές ξεκινήστε με τα απαραίτητα όπως κρεβατάκι,σιφονιέρα-αλλαξιέρα,καρότσι,καθισματάκι αυτοκινήτου,προίκα μωρού,τα θεϊκά τετράγωνα πανάκια,σελτεδάκια και ελάχιστα ζιπουνάκια & φορμάκια. Και λέω ελάχιστα γιατί και γω σα νέα μανούλα είχα τρελαθεί στα ψώνια, τα οποία στην πορεία αποδείχθηκαν ότι ήταν υπερβολικά. Γενικά, έχετε κατά νου ότι θα σας γεμίσουν δώρα, τα οποία ίσως να μην υπολογίζετε. Εγώ έχω στοκάρει ζιπουνάκια μέχρι 9 μηνών. Επίσης, σε όσους έχετε οικειότητα μπορείτε να ζητήσετε συγκεκριμένα πραγματα ή από συγκεκριμένα μαγαζιά. Έτσι θα αποφύγετε να μαζέψετε ρουχαλάκια κλπ που δε θα αγοράζατε με τίποτα.

82nop2.png

• 3 εβδομάδες μετά...

Kalimera agapimenes mou files!

parakato sas exo lista pou ekana ego gia ta pragmata pou prepei na paro gia ti mikri mas alla k gia emena.

σύριγγες 5 cc-3-

BETADINE 30 ml (για αφαλό)-1-

DEPON σιρόπι-1-

FISSAN ενυδατική κρέμα-1-

FISSAN BAGNETTO (αφρόλουτρο+σαμπουάν)-1-

FISSAN κρέμα για ερεθισμούς-1-

PRODERM/FISSAN λάδι-1-

αντισηπτικό για τα χέρια-1-

Απορρυπαντικό πλυντηρίου για ρούχα μωρού PRODERM-1-

ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΤΗΣ-1-

ΑΦΡΟΛΟΥΤΡΟ-1-

ΒΟΥΡΤΣΑ ΓΙΑ ΜΠΙΜΠΕΡΟ+ΠΙΠΙΛΕΣ-1-

ΓΑΝΤΑΚΙΑ-1-(αν και για μενα για αρχη μπορειτε να παρετε φορμακια/πιτζαμακια απο το mothercare που το μανικακι γυριζει και λειτουργει σα γαντακι, γιατι τα κανονικα γαντακια τα βγαζουν τα μωρα)

ΕΝΔΟΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-1-

ΕΠΙΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗΘΟΥΣ-1 ΠΑΚΕΤΟ ΓΙΑ ΑΡΧΗ-

ΕΣΩΡΟΥΧΑ 1 ΧΡΗΣΗΣ-2 ΠΑΚΕΤΑ ΤΩΝ 4-

ΕΣΩΡΟΥΧΑ ΚΟΝΤΟ ΜΑΝΙΚΙ για μωρό-7-

ΖΩΝΗ/ΚΟΡΣΕ-1-

ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ-1-

ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ ΜΠΑΝΙΟΥ-1-

ΘΗΚΗ ΓΙΑ ΠΙΠΙΛΕΣ-2-

ΚΑΘ. ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ-1-

ΚΑΛΑΘΙ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ-1- ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΑΠΟ JUMBO EXEI 4,5 EUR

ΚΑΛΤΣΑΚΙΑ-3- ΠΡΟΤΙΜΕΙΣΤΕ ΧΩΡΙΣ ΛΑΣΤΙΧΟ, ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΤΑ BENETON ΣΤΟ ΛΗΤΩ

ΚΑΛΥΜΜΑ ΣΤΡΩΜΑΤΟΣ-1- ΑΔΙΑΒΡΟΧΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΛΕΡΩΘΕΙ, ΕΓΩ ΠΗΡΑ ΤΗΣ GRECO STROM ΑΝ Κ ΛΙΓΟ ΑΚΡΙΒΑ

ΚΑΡΟΤΣΙ-1-

κιτ αναρώφησης για τη μύτη-1-

ΚΟΥΒΕΡΤΑ-2-

ΚΟΥΝΙΑ-1- ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΚΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΑΝΕΒΟΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΣΑΣ ΚΟΠΕΙ Η ΜΕΣΗ ΟΤΑΝ ΑΛΛΑΖΕΤΕ ΣΕΝΤΟΝΙΑ

ΚΟΥΝΟΥΠΙΕΡΑ-1-

ΚΟΥΡΤΙΝΑ-1-

ΚΡΕΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΗΛΕΣ PURELAN 100 ΤΗΣ MEDELA-1- ΠΡΙΝ ΓΕΝΝΗΣΕΤΕ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΑΖΕΤΕ ΚΑΘΑΡΟ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ

ΛΑΒΕΤΕΣ-ΠΑΝΑΚΙΑ-10-

ΛΙΚΝΟ/ΠΟΡΤ ΜΠΕΜΠΕ-1-

ΜΑΝΤΙΛΑΚΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΘΟΥΣ-1- ΣΥΝΗΘΩΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΣΑΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΟ ΠΡΩΙ ΧΑΜΟΜΗΛΑΚΙ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ...

ΜΑΡΣΙΠΟΣ-1- ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΒΟΛΕΨΕΙ ΟΛΕΣ...

ΜΠΑΝΑΚΙ-1-

ΜΠΙΜΠΕΡΟ ΓΥΑΛΛΙΝΑ-2- ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ

ΜΠΟΥΡΝΟΥΖΟΠΕΤΣΕΤΕΣ-2-

ντεμακιγιάζ δίσκους (βαμβάκι)-1- ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΘΗΛΩΝ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΛΕΓΑ ΜΕ ΧΑΜΟΜΗΛΙ

ορό για τη μύτη-1-

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΟΥΝΙΑΣ-1-

πάνες NEW BORN PAMPERS μεγάλο-1-

ΠΑΝΕΣ ΑΓΚΑΛΙΑΣ-3-

ΠΑΝΤΑ-1-

ΠΑΝΤΟΦΛΕΣ-1-

ΠΑΠΛΩΜΑ-1-

ΠΑΡΚΟΚΡΕΒΑΤΟ-1-

ΠΕΤΣΕΤΕΣ-2-

ΠΙΠΙΛΕΣ-3-

ΠΙΤΖΑΜΑΚΙΑ-3-

ΠΙΤΖΑΜΕΣ ΜΕ ΚΟΥΜΠΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ-2-

ΡΙΛΑΞ -1-

ΣΑΛΙΑΡΕΣ-10-

ΣΑΜΠΟΥΑΝ-1

ΣΑΠΟΥΝΙ ΟΥΔΕΤΕΡΟ PH-1-

ΣΕΛΤΕΔΑΚΙΑ-3-

ΣΕΝΤΟΝΙΑ-2-

ΣΕΡΒΙΕΤΕΣ ΓΙΑ ΑΚΡΑΤΕΙΑ-1-

ΣΕΤ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ ΑΦΑΛΟΥ (ΕΠΙΔΕΣΜΟΣ)-1-

ΣΕΤ ΨΑΛΙΔΑΚΙ ΝΥΧΙΩΝ & ΒΟΥΡΤΣΑ-1- ΑΚΟΜΑ Κ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΑΛΛΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΒΟΥΡΤΣΑ ΜΕ ΦΥΣΙΚΗ ΤΡΙΧΑ

ΣΚΟΥΦΑΚΙ-1-

ΣΟΥΤΙΕΝ ΘΗΛΑΣΜΟΥ-2-

ΣΤΕΓΝΩΤΗΡΑΣ ΜΠΙΜΠΕΡΟ-1-

ΣΤΡΩΜΑ-1-

ΣΥΡΤΑΡΙΕΡΑ-1-

ΤΣΑΝΤΑ ΑΛΛΑΞΙΕΡΑ-1-

ΦΟΡΜΑ ΕΞΟΔΟΥ-1-

ΦΟΡΜΑΚΙΑ-6-

ΦΩΤΙΣΤΙΚΟ ΟΡΟΦΗΣ-1-

ΧΑΛΙ-1-

ΩΤΟΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ-1-

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΓΙΑ ΑΡΧΗ, ΘΑ ΣΑΣ ΦΕΡΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΔΩΡΑ ΟΠΟΤΕ ΜΗΝ ΑΡΧΙΣΕΤΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΣΑΝ ΤΡΕΛΛΕΣ ΠΟΛΛΑ..

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ PRENATAL ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ. ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ ΕΠΕΙΔΗ ΓΕΝΝΑΤΕ ΑΛΛΗ ΕΠΟΧΗ, ΕΓΩ ΤΑ ΛΕΩ ΓΙΑ ΟΣΕΣ ΓΕΝΝΑΝΕ ΜΕΧΡΙ ΦΛΕΒΑΡΗ ΜΑΡΤΗ!

ΤΕΛΟΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΘΑ ΣΑΣ ΓΡΑΨΩ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΜΑ

ΝΥΧΤΙΚΟ 1

ΡΟΜΠΑ 1

ΠΙΤΖΑΜΕΣ 2

ΠΑΝΤΟΦΛΕΣ 1 (ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΟΝΤΡΟ ΚΑΤΩ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΜΠΑΝΙΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΝΕΡΑ)

ΡΟΥΧΑ ΕΞΟΔΟΥ 1

ΣΟΥΤΙΕΝ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2

ΕΠΙΘΕΜΑΤΑ 1

ΕΣΩΡΟΥΧΑ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ 2

ΣΕΡΒΙΕΤΕΣ ΓΙΑ ΑΚΡΑΤΕΙΑ 1

ΟΔΟΝΤΟΒΟΥΡΤΣΑ 1

ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΑ 1

ΧΤΕΝΑ 1

ΚΟΡΣΕ/ΖΩΝΗ 1

ΣΑΠΟΥΝΙ ΟΥΔΕΤΕΡΟ PH 1

ΑΠΟΣΜΗΤΙΚΟ 1

ΣΑΜΠΟΥΑΝ 1

ΞΥΡΑΦΑΚΙ 1

ΦΟΡΤΙΣΤΗ 1

ΚΡΕΜΑ ΓΙΑ ΘΗΛΕΣ 1

ΠΕΤΣΕΤΕΣ 3 (ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΟ, ΣΩΜΑ & ΠΟΔΙΑ)

ΔΙΣΚΟΥΣ ΝΤΕΜΑΚΙΓΙΑΖ 1

ΜΩΡΟΜΑΝΤΙΛΑ 1

ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΟ ΧΕΡΙΩΝ 1

ΓΙΑ ΤΟ ΜΩΡΟ

ΕΣΩΡΟΥΧΟ 1

ΦΟΡΜΑ ΕΞΟΔΟΥ 1

ΦΟΡΜΑΚΙ 1

ΓΑΝΤΑΚΙΑ 1

ΣΚΟΥΦΑΚΙ 1

ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΛΑ 1

ΚΑΛΤΣΑΚΙΑ 1

ΠΑΝΑ ΑΓΚΑΛΙΑΣ 1

ΣΕΛΤΕΔΑΚΙΑ 1

ΑΥΤΑ ΘΑ ΤΑ ΦΕΡΕΙ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΠΟΡΤ ΜΠΕΜΠΕ/ΚΑΘΙΣΜΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ (ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΜΕ ΤΙ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΕ ΤΟ ΜΩΡΟ) ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΑΝΩ ΕΝΑ ΣΕΝΤΟΝΑΚΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕΤΕ ΤΟ ΜΩΡΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΛΑ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΠΑΣΕΤΕ.

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΣΑΣ ΜΠΕΡΔΕΨΑ, ΟΤΙ ΑΠΟΡΙΕΣ ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΜΕΝΩ...

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ, ΜΗΝ ΠΑΡΕΤΕ ΡΟΥΧΑΛΑΚΙΑ ΓΙΑ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΑ, ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΜΙΚΡΟ ΜΩΡΟ, ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΤΕ ΓΙΑ 0-3 ΜΗΝΩΝ Κ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΑ, ΤΑ PRENATAL ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΑ Κ ΜΕΤΑ ΓΙΑ 1-3 ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ, ΠΑΡΤΕ ΤΑ 1-3

:-P Μπεμπούλα (22/02/2011):-P

Εγώ προσωπικά δεν συμφωνώ με όλη αυτή τη λίστα π.χ. δεν χρειάστηκα ποτέ πιπίλες, θήκη για πιπίλες, επιθέματα στήθους (αν και θηλάζω ακόμα), αποστειρωτή, θερμόμετρο μπάνιου,γαντάκια, ενυδατική, depon κ.ά. πολλά!.. Μην φορτώνεστε με 15000 πράγματα, τα οποία στο τέλος δεν θα χρειαστείτε. Πάρτε τα εντελώς βασικά και θα δείτε πως θα πάει. Δεν χρειάζεται άγχος!

Υ.Γ. Αυτό που θα χρειαστείτε οπωσδήποτε (δεν υπάρχει στη λίστα και πολλές φορές το ξεχνάμε σαν αυτονόητο) είναι...πάνες!!!

• 2 εβδομάδες μετά...

Κοριτσια γεια σας

διανυω την 25η βδομαδα σιγα σιγα.

μηπως εχετε ιδεα που μπορω να βρω μια λιστα για νεογεννητα που να περιεχει τα παντα που πρεπει να παρω?

εχω και τη μαμα μου που θυμαται απο τις αδερφες μου αλλα δε θελω να ξεχασω τιποτα.

Ειναι το πρωτο μου μωρο οποτε ολα απ την αρχη

NDMNp3.png5oZhp3.png

Διαφημίσεις

Κοριτσια γεια σας

διανυω την 25η βδομαδα σιγα σιγα.

μηπως εχετε ιδεα που μπορω να βρω μια λιστα για νεογεννητα που να περιεχει τα παντα που πρεπει να παρω?

εχω και τη μαμα μου που θυμαται απο τις αδερφες μου αλλα δε θελω να ξεχασω τιποτα.

Ειναι το πρωτο μου μωρο οποτε ολα απ την αρχη

ενα βασικο, εμενα με ειχε βολεψει απιστευτα, που θα σου προτεινα είναι το μπανακι της fisher price, υπάρχει και στο τζαμπο με 40 ευρω

μαξιλαρι θυλασμου

age.png

• 4 εβδομάδες μετά...

Να ρωτήσω κάτι? εγώ καλώς εχόντων των πραγμάτων γεννάω αρχές Ιούνη, άντε τέλη Μάη. Τι φορμάκια και εσωρουχάκια πρέπει να του πάρω? μόνο κοντομάνικα ή και κάποια μακρυμάνικα για τις πρώτες μέρες? η μητέρα μου επιμένει ότι πρέπει τις πρώτες 1-2 μέρες να του βάλουμε μακρυμάνικο, γιατί λέει έχει συνηθίσει στη ζέστη το μωρό. Εγώ πάλι νομίζω ότι θα σκάζει και τσάμπα θα τα πάρουμε μαζί μας. Οι πιο έμπειρες τι λένε?:?:

cN3ep3.png

Να ρωτήσω κάτι? εγώ καλώς εχόντων των πραγμάτων γεννάω αρχές Ιούνη, άντε τέλη Μάη. Τι φορμάκια και εσωρουχάκια πρέπει να του πάρω? μόνο κοντομάνικα ή και κάποια μακρυμάνικα για τις πρώτες μέρες? η μητέρα μου επιμένει ότι πρέπει τις πρώτες 1-2 μέρες να του βάλουμε μακρυμάνικο, γιατί λέει έχει συνηθίσει στη ζέστη το μωρό. Εγώ πάλι νομίζω ότι θα σκάζει και τσάμπα θα τα πάρουμε μαζί μας. Οι πιο έμπειρες τι λένε?:?:

Γεννησα 12 Μαιου το 2010....

Ηταν να γεννησω 8 Ιουνιου αλλα η μικρη ηρθε νωριτερα....

Δεν ειχα ουτε ενα μακρυμανικο φορμακι ουτε ζεστη κουβερτα και τα ειδα ολα κωλυομενα....πηγε τρεχωντας η θεια μου και πηρε δυο μακρυμανικα και μια φλισ κουβερτα και με το που βγηκα απο την κλινικη 5 ημερων λεχωνα πηγα και πηρα αλλη μια εφταδα φορμακια!

Να καταλαβεις πηγα 9 το πρωι στο καταστημα και φοραγα ΕΓΩ μακρυμανικο μακω και απο πανω υφασματινο πανωφορι.

Και μαλιστα εβρεχε με το τουλουμι εκεινες τις ημερες...υγρασια φουλ

Η κορη μου εβγαλε τα μακρυμανικα φορμακια στις 40 μερες...τοτε πλεον ειχαν αρχισει οι ζεστες για τα καλα και δεν υπηρχε περιπτωση να τα φοραω στο παιδι...

Παρε μια 7αδα μακρυμανικα οπωσδηποτε και θα εισαι κομπλε...οχι παραπανω....αν χρειαστεις στην πορεια κι αλλα....προμηθευεσαι!!

• 1 month later...

γεννησα τωρα τον Απριλιο

και εγω πηγα ψαχνοντας για το τί θα μου χρειαστει

εμενα με βολεψε πολυ ενα πρατηριο γνωστης εταιρειας κοντα στην περιοχη μου

και πηρα 12 ζιπουνακια με κοντο μανικι , 10 φορμακια ,κατι πολυ βολικες κουβερτες αγκαλιας ,μπουρνουζακια για μωρα ,ζακετουλες για μεσα στο σπιτι,πολλες σαλιαρες κ.α. πολλα .

ειναι αγορακι και ειδικα τις πρωτες μερες στο σπιτι εβαζα καθε 2 μερες πλυντηριο ,ασε το σιδερο ,δραμα!

οποτε πηρα λιγα ακομα ζιπουνακια ,γιατι ειχαμε πολλα ατυχηματα το βραδυ ,τσισακια απο πανω μεχρι κατω .

Τωρα βεβαια πηραμε το 'κολαει'

αλλα οπωσ και να εχει καθε βραδυ μετα το μπανιο του, του αλλαζω τα ρουχαλακια του

βεβαια ειμαι τυχερη γιατι πηρα τα ρουχα του μωρου μου απο το πρατηριο σε τιμη χονδικης, και ετσι αγορασαμε πιο πολλα !

τα μακρυμανικα ζιπουνακια δεν τα φορεσαμε ακομα κια ουτε υπαρχει περιπτωση το σπιτι εχει σταθερη θερμοκρασια 22-23 βαθμους!

γεννησα τωρα τον Απριλιο

και εγω πηγα ψαχνοντας για το τί θα μου χρειαστει

εμενα με βολεψε πολυ ενα πρατηριο γνωστης εταιρειας κοντα στην περιοχη μου

και πηρα 12 ζιπουνακια με κοντο μανικι , 10 φορμακια ,κατι πολυ βολικες κουβερτες αγκαλιας ,μπουρνουζακια για μωρα ,ζακετουλες για μεσα στο σπιτι,πολλες σαλιαρες κ.α. πολλα .

ειναι αγορακι και ειδικα τις πρωτες μερες στο σπιτι εβαζα καθε 2 μερες πλυντηριο ,ασε το σιδερο ,δραμα!

οποτε πηρα λιγα ακομα ζιπουνακια ,γιατι ειχαμε πολλα ατυχηματα το βραδυ ,τσισακια απο πανω μεχρι κατω .

Τωρα βεβαια πηραμε το 'κολαει'

αλλα οπωσ και να εχει καθε βραδυ μετα το μπανιο του, του αλλαζω τα ρουχαλακια του

βεβαια ειμαι τυχερη γιατι πηρα τα ρουχα του μωρου μου απο το πρατηριο σε τιμη χονδικης, και ετσι αγορασαμε πιο πολλα !

τα μακρυμανικα ζιπουνακια δεν τα φορεσαμε ακομα κια ουτε υπαρχει περιπτωση το σπιτι εχει σταθερη θερμοκρασια 22-23 βαθμους!

Κάθε 2 μέρες πλυντήριο; Πλάκα κάνεις!

Πώς το γεμίζεις; Κι εγώ γεννάω τον Ιούνιο και έχω πάρει προς το παρόν 1 7αδα αμάνικα ζιπουνάκια και 1 7αδα κοντομάνικα. Από φορμάκια 5-6 για 0-3 μηνών και τέλος.

Ζακετάκι δεν θυμάμαι αν παρήγγειλα χθες. Αμφιταλαντευόμουν και γιατί δεν ήξερα αν θα μου χρειαστεί καλοκαιριάτικα.Θα έχει ζέστη...

Κουβερτούλες αγκαλιάς, σεντόνια και ο,τι έχει σχέση με κούνια δεν έχω πάρει τίποτα απολύτως. Ελπίζω να μπορέχω να πάω αυτή την εβδομάδα να πάρω γιατί περναει ο καιρός.

Σε ποιο πρατήριο πήγες αν επιτρέπεται;

qc40p3.png

Nv8Rp3.png]

Θεωρω απαραιτητο να υπαρχει ενα βαμβακερο λεπτο μακο ζακετακι ακομη και για το καλοκαιρι....ιδιως αν βρεθειτε σε παραθαλασσιο η ορεινο μερος για διακοπες σιγουρα θα χρειαστει τα δροσερα βραδυα του καλοκαιριου!

Μην χρειαστειτε και κουβερτακι βαμβακερο...

Παντως για τα νεογεννητα στο νοσοκομειο ζητουσαν να φορανε μακρυμανικα ακομη και το καλοκαιρι!

Κάθε 2 μέρες πλυντήριο; Πλάκα κάνεις!

Πώς το γεμίζεις; ...

Ταμαρακι, οταν θα αρχισει να μπουσουλαει ή ακομα περισσοτερο να περπαταει και να μην το προαβαινεις τοτε θα τα δεις ΟΛΑ!

Εγω βαζω ενα οκτακιλο τη μερα!!! :shock:

Παντως για τα νεογεννητα στο νοσοκομειο ζητουσαν να φορανε μακρυμανικα ακομη και το καλοκαιρι!

Σοβαρά; Α πρέπει να προμηθευτώ μακρυμάνικα τότε. Μόνο μανικάκι μακρύ ή και στα πόδια;

Ταμαρακι, οταν θα αρχισει να μπουσουλαει ή ακομα περισσοτερο να περπαταει και να μην το προαβαινεις τοτε θα τα δεις ΟΛΑ!

Εγω βαζω ενα οκτακιλο τη μερα!!! :shock:

8κιλο; Α πα πα! Ζωή να΄χει αλλά πρέπει να σου είναι σου είναι υπερκινητικό.

Δεν εξηγείται αλλιώς.:-P

qc40p3.png

Nv8Rp3.png]

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...