Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Απαραίτητες αγορές: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΩΝΙΣΩ;

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• 4 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

Και η μάρκα Nef Nef είναι ωραία την πουλάνε και σε μαγαζιά με λευκά είδη βέβαια ένα σετάκι για κουνια 120χ60 πανωσέντονο,κατωσέντονο και μαξιλαροθήκη έχει 30?!

Κορίτσια τα πιο ποιοτικα λευκα είδη για μας και τα μωρά μας είναι τα Κλωτσοτηρας. Είναι απότα Τρίκαλα και δεν παθαινουν τίποτα. Έχω ακόμα τις πετσέτες που ημουν εγώ μωρό. Έχει σε αρκετά μαγαζια στην Αθηνα. 692160k68dp18m79.gif

κοριτσια τελικα με πηγε μια φιλη μου σε ενα μαγαζι στην πλ.Αττικης με πολυ καλες τιμες!! βασικα ειναι χονδρικης απ οτι καταλαβα αλλα πουλαει και λιανικη σε τιμες σχεδον χονδρικης εχει αρκετα πραγματα και εχει και καταλογους που μπορεις να παραγγειλεις οτι θελεις απο Palamaiki, Pierre cardin αλλα και πιο οικονομικα, πηρα αρκετα σετ και ολη τη προικα του μωρου. εχει και για ολο το σπιτι πολυ ωραια πραγματα και απο τιμες super. εχει site αλλα απο οτι ειδα δεν ειναι ενημερωμενο στην προικα μωρου, σας το δινω για τη διευθυνση,οποια ενδιαφερεται... φιλακια

http://www.adellin.gr

• 1 month later...

κοριτσια αυτα που γραφετε ειναι πραγματικα πολυ βοηθητικα!! φανταστειτε πως εκτυπωσα τη σελιδα για να την εχω σε λιγους μηνες να ετοιμαστω για ψωνια!! σας ευχαριστω κι εγω!!

Ωραία λευκά είδη έχει ο Μωρουδόκοσμος (τα φτιάχνουν εκείνοι και προμηθεύουν και γνωστά μαγαζιά). Πήρα σετ σεντόνια για το λίκνο 9 ? και μπουρνουζάκι με κουκούλα και κέντημα 15 ? η φίρμα λέγεται smart baby. Είναι στον Κορυδαλλό το μαγαζί Ταξιαρχών 7 νομίζω. Τώρα από ποιότητα δείχνουν καλά θα σου πω σε λίγο μόλις αρχίσουν τα πλυσίματα,. Ειδικά το μπουρνουζάκι είναι πάρα πολύ απαλό μετά από ένα μόνο πλύσιμο όμως, αλλά χωρίς μαλακτικό.

Επεξεργάστηκαν by miriki
διόρθωση διεύθυνσης καταστήματος
FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Κορίτσια Καλημέρα,

Θα ήθελα τη συμβουλή σας σε κάτι. Καλώς εχόντων των πραγμάτων θα τον θυλάσω το μπέμπη μας. Σκέφτηκα όμως να προνοήσω σε περιπτωση που έχω πολύ ή λιγό γαλά ή ποναέι το στήθος να προμηθευτώ ένα θύλαστρο. Έχετε να μου προτείνετε κάποιο? Λέτε να προτιμίσω χειροκίνητο ή ηλεκτρικό. Έχω δεί ένα της AVENT που είναι σε σετ με μπουκαλάκια συλλογής και φύλλαξης, επιθέματα, θηλές κ.τ.λ. τι λέτε????:?:

Κορίτσια Καλημέρα,

Θα ήθελα τη συμβουλή σας σε κάτι. Καλώς εχόντων των πραγμάτων θα τον θυλάσω το μπέμπη μας. Σκέφτηκα όμως να προνοήσω σε περιπτωση που έχω πολύ ή λιγό γαλά ή ποναέι το στήθος να προμηθευτώ ένα θύλαστρο. Έχετε να μου προτείνετε κάποιο? Λέτε να προτιμίσω χειροκίνητο ή ηλεκτρικό. Έχω δεί ένα της AVENT που είναι σε σετ με μπουκαλάκια συλλογής και φύλλαξης, επιθέματα, θηλές κ.τ.λ. τι λέτε????:?:

Καλύτερα ηλεκτρικό Σοφία μου.

Κορίτσια Καλημέρα,

Σου συστήνω το swing της medela. Στοιχίζει 150Ευρώ σε φαρμακείο εγώ το πήρα 127,50 από το νετ. Επειδή δοκίμασα και άλλα ηλεκτρικά δεν αξίζει για 40-50 Ευρώ παραπάνω να πάρεις κάτι άλλο.

5JP7p3.png

rnsFp2.png

female μου μπορει να το χεις γραψει αλλα δεν το βλεπω, απο που το πηρες το θηλαστρο??? ειναι "ασφαλης" αγορα να το παρει καποια απο πριν??? μπορει δηλαδη να μην "ταιριαζει" σε καποια?????

WLFfp2.png XI11p2.png

female μου μπορει να το χεις γραψει αλλα δεν το βλεπω, απο που το πηρες το θηλαστρο??? ειναι "ασφαλης" αγορα να το παρει καποια απο πριν??? μπορει δηλαδη να μην "ταιριαζει" σε καποια?????

Γιατί δεν βάζεις αγγελία να βρεις ένα μεταχειρισμένο;

Διαφημίσεις

Το πήρα από αυτό το site: http://www.pharmazon.gr

Από μια ματιά που έριξα τώρα δεν το έχει διαθέσιμο. Μπορείς να το βρεις και εδώ: http://www.pharmacyline.gr/

Αν σκοπεύεις να θηλάσεις σίγουρα θα σου χρειαστεί και σε τέτοια περίπτωση καλύτερα είναι να το έχεις εξ αρχής. Αυτή είναι η γνώμη μου, εμένα μου χρειάστηκε και μου χρειάζεται αφού κάνω καθημερινά 1-2 αντλήσεις για να δημιουργήσω τράπεζα γάλακτος. Ακόμη και αν δεν θέλεις να κάνεις κάτι τέτοιο, κάποια στιγμή ίσως χρειαστεί να αφήσεις σε κάποιον τρίτο το μωρό και να του αφήσεις κάποιο γεύμα.

Κατά την γνώμη μου είναι το καλύτερο θήλαστρο μετά το νοσοκομειακό symphony!!!

5JP7p3.png

rnsFp2.png

• 1 month later...

Καταρχήν να ευχηθώ με το καλό να έρθουν στον κόσμο τα μωράκια σας...

Είπα να γράψω σύμφωνα με τη δική μου εμπειρία τι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ χρειάστηκα όταν γεννήθηκε ο μπεμπούλης μας. Βέβαια κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και ίσως κάποια πράγματα πράγματι να σας βολέψουν και άλλα όχι. π.χ. σε αντίθεση με άλλες μαμάδες εμένα δεν καθόταν ποτέ στο ρηλάξ, ήταν άχρηστο για μένα όμως για πολλά μωρά σωτήριο. Αν δεν το χρησιμοποιήσεις όμως που να το ξέρεις???Δεν χρειάζεται και να φουσκώνουμε το πορτοφόλι μας με αγορές ακριβές και συχνά άχρηστες. Ειδικά αν επισκεφθεί μία μέλλουσα μαμά ένα από τα καταστήματα που πωλούν είδη για παιδιά, επειδή είμαστε κι ευάλωτες για το αγγελουδάκι μας, μπορεί να ξοδέψουμε και μία περιουσία χωρίς λόγο. Πάρτε κι αυτό θα σας χρειαστεί και πάει λέγοντας.Ειδικά με τα ρούχα επειδή θα πάρετε και πολλά δώρα, είναι τόσο κρίμα να πάνε χαμένα. Οταν με το καλό γεννήσετε αφού έχετε προμηθευτεί τα απαραίτητα μπορείτε να στέλνετε τον αγαπημένο μας νέο μπαμπακούλη για συμπληρώματα!!!!

1) Κούνια κι ένα καλό ανατολικό στρώμα ειδικό για τα βρέφη

2) Καλαθούνα με βάση αν αποφασίσετε να κοιμήσετε το μωρό δίπλα στο κρεββάτι σας και δεν θέλετε να βάλετε την κούνια του. ΠΡΟΣΟΧΗ στην καλαθούνα θα την χρησιμοποιήσετε το πολύ μέχρι 3 μηνών γιατί το μωρό δεν χωράει μετά, όσο για το λίκνο ανάλογα με την ανάπτυξη του μωρού υπάρχει περίπτωση να το χρησιμοποιήσετε μέχρι 5 μηνών αν γίνει ζωηρό και σηκώνεται λίγο.

3) Μία σιφινιέρα εμένα με βοήθησε πολύ ως αποθηκευτικός χώρος με τα συρτάρια όμως δεν το χρησιμοποίησα ποτέ σαν αλλαξιέρα.

4) Αν έχετε κάποιο πάγκο στο μπάνιο σας, είναι προτιμότερο να βάλετε εκεί πάνω ένα φουσκωτό από τα ικεα (8-9 ευρώ ανα θυμάμαι καλά) όπου θα αλλάζετε εκεί πάνω το μωρό σας. Εγώ είχα όλα τα καλλυντικά και τις πάνες του μωρού στο μπάνιο, έπλενα το μωρό όταν το άλλαζα και δεν χρειαζόταν να πηγαινοέρχομαι σε άλλα δωμάτια ή να αγοράσω αλλαξιέρα γιατί έχει και κάποιο σχετικό κόστος. Οπότε αν έχετε τη δυνατότητα αυτή, είναι προτιμότερο.

5) Τον πρώτο καιρό δεν βγαίνετε πολύ έξω με το μωρό ιδίως αν γεννηθεί χειμώνα, οπότε θα την βγάλετε περισσότερο με τα γνωστά ζιπουνάκια και τα ολόσωμα φορμάκια που έχουν κλειστά ποδαράκια. Πάρτε 2 σετ 0-3 μηνών και 2 σετ 3-6 μηνών (το τελευταίο μπορείτε να το αγοράσετε κι αργότερα, χαμένα δεν θα πάνε πάντως).Τα καλύτερα και με πολύ καλή ποιότητα είναι της Mothercare, τα πουλάνε σε σετ των 7 τεμαχίων και 3 αντίστοιχα. Τα καταβολεύτηκα. Αυτό που μου άρεσε είναι ότι είχαν καλή εφαρμογή, σε άλλες μάρκες δεν μου άρεσε η αντιστοιχία ηλικίας και εφαρμογής, τα φόραγε λίγο και μετά δεν του έκαναν. Προτιμώ να του πλέουν λίγο και να μπορέσει να τα φορέσει λίγο παραπάνω. Αγοράστε μερικά καλτσάκια, βαμβακερό σκουφάκι, ζακετούλες, 2-3 σαλιάρες. Εξαρτάται από το μωρό, εμείς δεν είχαμε καθόλου γουλίτσες αλλά μωράκια έχουν και τις χρειάζονται.

6) 6 μπουρνουζοπετσέτες, αυτές οι τετράγωνες με την κουκούλα γιατί στην αρχή ειδικά μπορεί να λερώνονται συχνά. Εκεί που αλλάζεις την πάνα μπορεί να σου κατουρήσουν

7) Σεντονάκια και μία κουβερτούλα μαλακή.

Θυμηθείτε, στους φίλους και συγγενείς που θελήσουν να σας κάνουν δώρα και σας ρωτήσουν μην ντραπείτε να τους πείτε αυτό που πραγματικά έχετε ανάγκη γιατί θα γεμίσετε από πράγματα που δεν θα χρησιμοποιήσετε ποτέ. Ειδικά από ρούχα αν και άλλαξα πολλά (ο γιος μου γεννήθηκε τέλη Ιανουαρίου) πήρα καλοκαιρινά και χειμωνιάτικα για φέτος τα Χριστούγεννα, πολλά τα λυπήθηκα γιατί δεν τα φορέσαμε ποτέ καθώς δεν ξέρετε την ανάπτυξη που θα έχει το μωρό σας.

:cool: Σελτεδάκια για να προστατέψετε το στρώμα της κούνιας, της καλαθούνας. Είχα κι ένα πρόχειρο σε μικρό μέγεθος που έβαζα πάνω στον καναπέ μας καθώς τον έβαζα πολύ εκεί πάνω, να μην έχουμε και κανένα ατύχημα.

9) Καροτσάκι, πορτ μπεμπέ, κάθισμα αυτοκινήτου. Δείτε τις ανάγκες σας. Για την ασφάλεια του μωρού στο αυτοκίνητο, πρέπει να μεταφέρεται σε ειδικό κάθισμα ή στο πορτ μπεμπέ που μπορεί να δεθεί με τη ζώνη ασφαλείας. Το κάθισμα αυτοκινήτου μπαίνει στο σκελετό του καροτσιού σε πολλές μάρκες.

10) Για τις μανούλες που θηλάσουν, θεϊκή η μαξιλάρα θηλασμού, ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ. Για να μην καταπονείται πλάτη σας. Στο ΗΡΑ έχει μία πολύ καλή με 37 ευρώ περίπου. Συνέχιζα να την χρησιμοποιώ και αργότερα που τον τάιζα με μπιμπερό.

11)ειδικό ψαλιδάκι για τα νύχια και μία βούρτσα ειδική για τα μαλλάκια του (chicco)

12) για το μπάνιο του μωρού υπάρχουν στο εμπόριο κάτι σαν αρκουδάκια πλαστικά που βάζεις επάνω ξαπλωτό το μωρό και το πλένετε εκεί, μετά όταν μεγαλώσει μπορείτε να βάζετε το αρκουδάκι μέσα σε μια μπανιέρα πλαστική για να το πλένετε εκεί. Εγώ για να είμαι ειλικρινής, τον έπλενα μέσα στο νιπτήρα, το κατσουλάκι μου ήταν μικρούλης και τον έπλενα εκεί

-Πάπλωμα και μαξιλάρι δεν θα χρειαστείτε πριν τον πρώτο χρόνο

-Πιπίλα δεν θα χρειαστείτε πριν τους 2 μήνες ειδικά στην περίπτωση που θα θηλάσετε

-να αγοράζετε βαμβακερά ρούχα, σεντόνια και όχι μάλλινα ή συνθετικά και για να αναπνέει καλά το δέρμα του μωρού και για να μην εμφανίσει αλλεργίες

-Η ενδοσυνεννόηση εμένα ήταν και παραμένει σύμμαχος πιστός, με έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Εχω τη philips Aventis, ακούγεται και το παραμικρό κιχ του μωρού και έχει εμβέλεια μεγάλη, την έχω χρησιμοποιήσει και σε άλλο όροφο και έπιανε!!! Εχει μελωδίες και δείχνει και τη θερμοκρασία δωματίου του μωρού

Αυτά από μένα μπορεί να ξέχασα κάτι, θα το συμπληρώσω

Οποια παλιά μαμά θελήσει να βοηθήσει τις μέλλουσες μανουλίτσες ας συνδράμει σε αυτό το νέο θέμα

Συγγνώμη που αναφέρω μάρκες, δεν πρόκειται για διαφήμιση αλλά γράφω ποια προιόντα χρησιμοποιήσα κι έμεινα απόλυτα ευχαριστημένη.

Καταρχήν να ευχηθώ με το καλό να έρθουν στον κόσμο τα μωράκια σας...

Είπα να γράψω σύμφωνα με τη δική μου εμπειρία τι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ χρειάστηκα όταν γεννήθηκε ο μπεμπούλης μας. Βέβαια κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και ίσως κάποια πράγματα πράγματι να σας βολέψουν και άλλα όχι. π.χ. σε αντίθεση με άλλες μαμάδες εμένα δεν καθόταν ποτέ στο ρηλάξ, ήταν άχρηστο για μένα όμως για πολλά μωρά σωτήριο. Αν δεν το χρησιμοποιήσεις όμως που να το ξέρεις???Δεν χρειάζεται και να φουσκώνουμε το πορτοφόλι μας με αγορές ακριβές και συχνά άχρηστες. Ειδικά αν επισκεφθεί μία μέλλουσα μαμά ένα από τα καταστήματα που πωλούν είδη για παιδιά, επειδή είμαστε κι ευάλωτες για το αγγελουδάκι μας, μπορεί να ξοδέψουμε και μία περιουσία χωρίς λόγο. Πάρτε κι αυτό θα σας χρειαστεί και πάει λέγοντας.Ειδικά με τα ρούχα επειδή θα πάρετε και πολλά δώρα, είναι τόσο κρίμα να πάνε χαμένα. Οταν με το καλό γεννήσετε αφού έχετε προμηθευτεί τα απαραίτητα μπορείτε να στέλνετε τον αγαπημένο μας νέο μπαμπακούλη για συμπληρώματα!!!!

1) Κούνια κι ένα καλό ανατολικό στρώμα ειδικό για τα βρέφη

2) Καλαθούνα με βάση αν αποφασίσετε να κοιμήσετε το μωρό δίπλα στο κρεββάτι σας και δεν θέλετε να βάλετε την κούνια του. ΠΡΟΣΟΧΗ στην καλαθούνα θα την χρησιμοποιήσετε το πολύ μέχρι 3 μηνών γιατί το μωρό δεν χωράει μετά, όσο για το λίκνο ανάλογα με την ανάπτυξη του μωρού υπάρχει περίπτωση να το χρησιμοποιήσετε μέχρι 5 μηνών αν γίνει ζωηρό και σηκώνεται λίγο.

3) Μία σιφινιέρα εμένα με βοήθησε πολύ ως αποθηκευτικός χώρος με τα συρτάρια όμως δεν το χρησιμοποίησα ποτέ σαν αλλαξιέρα.

4) Αν έχετε κάποιο πάγκο στο μπάνιο σας, είναι προτιμότερο να βάλετε εκεί πάνω ένα φουσκωτό από τα ικεα (8-9 ευρώ ανα θυμάμαι καλά) όπου θα αλλάζετε εκεί πάνω το μωρό σας. Εγώ είχα όλα τα καλλυντικά και τις πάνες του μωρού στο μπάνιο, έπλενα το μωρό όταν το άλλαζα και δεν χρειαζόταν να πηγαινοέρχομαι σε άλλα δωμάτια ή να αγοράσω αλλαξιέρα γιατί έχει και κάποιο σχετικό κόστος. Οπότε αν έχετε τη δυνατότητα αυτή, είναι προτιμότερο.

5) Τον πρώτο καιρό δεν βγαίνετε πολύ έξω με το μωρό ιδίως αν γεννηθεί χειμώνα, οπότε θα την βγάλετε περισσότερο με τα γνωστά ζιπουνάκια και τα ολόσωμα φορμάκια που έχουν κλειστά ποδαράκια. Πάρτε 2 σετ 0-3 μηνών και 2 σετ 3-6 μηνών (το τελευταίο μπορείτε να το αγοράσετε κι αργότερα, χαμένα δεν θα πάνε πάντως).Τα καλύτερα και με πολύ καλή ποιότητα είναι της Mothercare, τα πουλάνε σε σετ των 7 τεμαχίων και 3 αντίστοιχα. Τα καταβολεύτηκα. Αυτό που μου άρεσε είναι ότι είχαν καλή εφαρμογή, σε άλλες μάρκες δεν μου άρεσε η αντιστοιχία ηλικίας και εφαρμογής, τα φόραγε λίγο και μετά δεν του έκαναν. Προτιμώ να του πλέουν λίγο και να μπορέσει να τα φορέσει λίγο παραπάνω. Αγοράστε μερικά καλτσάκια, βαμβακερό σκουφάκι, ζακετούλες, 2-3 σαλιάρες. Εξαρτάται από το μωρό, εμείς δεν είχαμε καθόλου γουλίτσες αλλά μωράκια έχουν και τις χρειάζονται.

6) 6 μπουρνουζοπετσέτες, αυτές οι τετράγωνες με την κουκούλα γιατί στην αρχή ειδικά μπορεί να λερώνονται συχνά. Εκεί που αλλάζεις την πάνα μπορεί να σου κατουρήσουν

7) Σεντονάκια και μία κουβερτούλα μαλακή.

Θυμηθείτε, στους φίλους και συγγενείς που θελήσουν να σας κάνουν δώρα και σας ρωτήσουν μην ντραπείτε να τους πείτε αυτό που πραγματικά έχετε ανάγκη γιατί θα γεμίσετε από πράγματα που δεν θα χρησιμοποιήσετε ποτέ. Ειδικά από ρούχα αν και άλλαξα πολλά (ο γιος μου γεννήθηκε τέλη Ιανουαρίου) πήρα καλοκαιρινά και χειμωνιάτικα για φέτος τα Χριστούγεννα, πολλά τα λυπήθηκα γιατί δεν τα φορέσαμε ποτέ καθώς δεν ξέρετε την ανάπτυξη που θα έχει το μωρό σας.

:cool: Σελτεδάκια για να προστατέψετε το στρώμα της κούνιας, της καλαθούνας. Είχα κι ένα πρόχειρο σε μικρό μέγεθος που έβαζα πάνω στον καναπέ μας καθώς τον έβαζα πολύ εκεί πάνω, να μην έχουμε και κανένα ατύχημα.

9) Καροτσάκι, πορτ μπεμπέ, κάθισμα αυτοκινήτου. Δείτε τις ανάγκες σας. Για την ασφάλεια του μωρού στο αυτοκίνητο, πρέπει να μεταφέρεται σε ειδικό κάθισμα ή στο πορτ μπεμπέ που μπορεί να δεθεί με τη ζώνη ασφαλείας. Το κάθισμα αυτοκινήτου μπαίνει στο σκελετό του καροτσιού σε πολλές μάρκες.

10) Για τις μανούλες που θηλάσουν, θεϊκή η μαξιλάρα θηλασμού, ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ. Για να μην καταπονείται πλάτη σας. Στο ΗΡΑ έχει μία πολύ καλή με 37 ευρώ περίπου. Συνέχιζα να την χρησιμοποιώ και αργότερα που τον τάιζα με μπιμπερό.

11)ειδικό ψαλιδάκι για τα νύχια και μία βούρτσα ειδική για τα μαλλάκια του (chicco)

12) για το μπάνιο του μωρού υπάρχουν στο εμπόριο κάτι σαν αρκουδάκια πλαστικά που βάζεις επάνω ξαπλωτό το μωρό και το πλένετε εκεί, μετά όταν μεγαλώσει μπορείτε να βάζετε το αρκουδάκι μέσα σε μια μπανιέρα πλαστική για να το πλένετε εκεί. Εγώ για να είμαι ειλικρινής, τον έπλενα μέσα στο νιπτήρα, το κατσουλάκι μου ήταν μικρούλης και τον έπλενα εκεί

-Πάπλωμα και μαξιλάρι δεν θα χρειαστείτε πριν τον πρώτο χρόνο

-Πιπίλα δεν θα χρειαστείτε πριν τους 2 μήνες ειδικά στην περίπτωση που θα θηλάσετε

-να αγοράζετε βαμβακερά ρούχα, σεντόνια και όχι μάλλινα ή συνθετικά και για να αναπνέει καλά το δέρμα του μωρού και για να μην εμφανίσει αλλεργίες

-Η ενδοσυνεννόηση εμένα ήταν και παραμένει σύμμαχος πιστός, με έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Εχω τη philipsAventis, ακούγεται και το παραμικρό κιχ του μωρού και έχει εμβέλεια μεγάλη, την έχω χρησιμοποιήσει και σε άλλο όροφο και έπιανε!!! Εχει μελωδίες και δείχνει και τη θερμοκρασία δωματίου του μωρού

Αυτά από μένα μπορεί να ξέχασα κάτι, θα το συμπληρώσω

Συγγνώμη που αναφέρω μάρκες, δεν πρόκειται για διαφήμιση αλλά γράφω ποια προιόντα χρησιμοποιήσα κι έμεινα απόλυτα ευχαριστημένη.

• 1 month later...

Ψάχνω κι εγώ τον τελευταίο καιρό και γενικώς βρίσκομαι σε σύγχυση για το τι πρέπει - τι βολεύει γιατί είναι διάφοροι οι παράγοντες από ασφάλεια παιδιού μέχρι τι χωράει στο υπνοδωμάτιό μας...

Είμαι στον 6ο μήνα.

Διάβασα κι εγώ αρκετοί γονείς αρχικά κοιμίζουν το παιδί τη νύχτα σε πορτ μπεμπέ ή λίκνο ή καλαθούνα για 2-3 μήνες και μετά στο δικό του κρεβάτι-κούνια. Τα "ασφαλή" πορτ μπεμπέ (που κάνουν και για ύπνο) και λίκνα κοστίζουν αρκετά χρήματα. Αξίζει να πάρει κανείς κάτι τέτοιο για 2-3 μήνες ή αγοράζουμε κατευθείαν ένα κρεβατάκι κούνια με κάγκελα που αφαιρούνται αργότερα από τη μία πλευρά και επίσης έχουν δύο επίπεδα στα οποία βιδώνουμε το στρώμα ένα ψηλό για όταν είναι πολύ μωρό κι ένα τέρμα κατω σχεδόν για όταν μπορεί και στέκεται

Π.χ. δείτε εδώ στο ΙΚΕΑ τι εννοώ:

http://www.ikea.com/de/de/catalog/products/80108662

Η δεύτερη εικόνα κάτω δείχνει το εναλλακτικό ύψος + χωρίς κάγκελο. Η τιμή είναι χωρίς στρώμα (το οποίο το καλύτερο του ΙΚΕΑ έχει άλλα 100 ευρώ περίπου).

Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι ο λόγος για το πορτ μπεμπέ ή το λίκνο, για να είναι πιο "περιορισμένο" το μωρό να μη γυρίζει?

Στη δική μας περίπτωση φυσικά είτε το ένα είτε το άλλο (πορτ μπεμπέ ή κρεβατάκι) θα βρίσκονται δίπλα μας στο κρεβάτι μας στο υπνοδωμάτιο.

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τυχόν απαντήσεις από μητέρες που έχουν χρησιμοποιήσει τα παραπάνω.

Σημείωση:

Έχω γράψει το παραπάνω μήνυμα και σε άλλο τόπικ πριν λίγη ώρα, με θέμα "κανονικό κρεβατάκι"

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?p=1452747

αλλά νομίζω ότι εδώ ταιριάζει περισσότερο. Ζητώ συγγνώμη απ' τους διαχειριστές συντονιστές, νέο μέλος δεν έχω προλάβει να δω ακόμη τα πάντα... Αν είναι παρακαλώ να διαγραφεί απ' όπου δεν είναι κατάλληλο.

Αγαπητή μέλλουσα μανούλα,

θα σου πω την εμπειρία μου που ελπίζω να σε βοηθήσει!!! Εγώ είχα βάλει καλαθούνα με βάση (στοίχισε γύρω στα 200 ευρώ) δίπλα στο κρεββάτι για τους πρώτους 3 μήνες και μετά τον έβαλα στην κανονική του κούνια στο δωμάτιό του. Η καλαθούνα με βόλεψε και ο μικρός χώραγε σε αυτή μέχρι τους 3 μήνες κι αυτό λόγω ύψους. Κατά τα άλλα, το μωρό στην αρχή μένει σταθερό, κουνάει μόνο χεράκια ποδαράκια στην αρχή, δεν γυρνάει από δω κι απο κει οπότε δεν αισθάνεται περιορισμένο. γι'αυτό μην σε ανησυχεί αυτό. Το πορτ μπεμπέ θα πρέπει να έχεις και τη βάση του (του καροτσιού ενδεχομένως) και θα χρειάζεται να το βάζεις και το βγάζεις συνεχώς οπότε μου κάνει πολύ ογκώδες, δεν νομίζω να βολέψει. Τώρα για το λίκνο λένε ότι είναι μέχρι 6-7 μηνών, όντως είναι πιο μεγάλο αλλά αν σου βγει ζωηρό όπως το δικό μου νινί δεν το εμπιστεύομαι μέχρι τότε, άσε που δεν μετακινείται δηλ. την καλαθούνα την βάζεις στο σαλόνι, στην κουζίνα κτλ

Αν δεν θες να ξοδέψεις χρήματα γι'αυτά, μπορείς κάλλιστα να βάλεις το κρεββατάκι του μωρού δίπλα στο δικό σου και μετά να το μετακομίσεις στο δωμάτιο του. Απλά πρέπει να προσέξεις τα εξής:

1) να είναι σταθερό, είχα πάει και γω στο ικεα αλλά μου φάνηκε ότι όταν κουνούσα το κρεββατάκι δεν ήταν τόσο σταθερό και στις διαστάσεις μικρό.

2)Σκέψου ότι το κρεββατάκι θα το έχεις και για μετά όταν πάψει να είναι μωρό και θα το χρησιμοποιήσεις αντί για κούνια σαν κρεββάτι. Οπότε να έχει έξτρα τάβλες για τα πλάγια που του επιτρέπει να γίνει κρεββάτι.

3) Να κατεβαίνει το στρώμα πολύ χαμηλά, να έχει 3-4 σκάλες ύψους.

Σε επώνυμα καταστήματα υπάρχουν και κρεββατάκια με 200-300 ευρώ.

Οσο για το στρώμα εγώ θα πρότεινα αν μπορείς να πάρεις αυτό το παιδικό της cocomat, έχει πολύ καλή ποιότητα και υλικά και κάνει 150 ευρώ περίπου, η διαφορά είανι μικρή.

Κι εγώ σαν νέα μαμά αλλιώς τα έβλεπα, όμως τώρα που το μωρό έγινε ενός έτους βλέπω ότι χοροπηδάει στο κρεββάτι, το κατέβασα εδώ και 2 μήνες στην τελευταία σκάλα γιατί είχε τάσεις φυγής!!! που να πάει και δύο ετών γι'αυτό λέω να είναι γερή η κατασκευή.

Επίσης, βασικό το στρώμα να εφάπτεται ακριβώς στις διαστάσεις του κρεββατιού χωρίς να αφήνει κενά.

Ελπίζω να βοήθησα, με το καλό να έρθει το νινάκι σου!!!:-P

mommy natassa σ' ευχαριστώ πολύ για την ανάλυσή σου και τις ευχές!!:)

Ξέρεις, μετά από κάποιο ψάξιμο ανακαλύπτεις ότι πολλά απ' αυτά που υπάρχουν είναι ουσιαστικά....ανάγκες τεχνητές κι όχι πραγματικές κι ήθελα να ξέρω όσο το δυνατόν να μην πάρω πράγματα που θα μπουν αργότερα στο θέμα: "Άχρηστες αγορές"

Του ικεα δεν το είδα από κοντά απλώς ως ιδέα μου άρεσε, θα κοιτάξω κι άλλα.

Όσο για τον πρώτο καιρό, σκεφτόμουν να πάρω πορτ μπεμπέ και για τη μεταφορά από κλινική στο σπίτι κι έτσι έλεγα μήπως κοιμόταν κιόλας σ' αυτό και να παίρναμε λίγο αργότερα κρεβατάκι...Αλλιώς, το πορτ μπεμπέ θα χρησιμεύσει μόνο για αυτή τη μία μεταφορά;

Εχω κάποιο καιρό ακόμη να σκεφτώ...

Ξέρεις είναι και λίγο προσωπικό τι εξυπηρετεί τον καθένα.

Ας πούμε για μένα το πορτ μπεμπε ήταν μία άχρηστη αγορά γιατί για την ασφαλή μετακίνηση του μωρού σου όχι μόνο από το μαιευτήριο στο σπίτι αλλά και γενικά για τις μετακινήσεις σας μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ειδικό κάθισμα αυτοκινήτου που που θα το έχεις για κανένα χρόνο (αυτό θα το χρειαστείς ούτως ή άλλως). Κοίτα να κουμπώνει και ξεκουμπώνει οπότε μπορεί να έχεις το καθισματάκι στο αυτοκίνητο ή να μεταφέρεις το μωρό κάπου σε ένα σπίτι. Να φανταστείς εμείς το καλοκαίρι στην παραλία εκεί τον κοίμιζα δίπλα μας. Στο πορτ μπεμπέ τον έβαλα λίγες φορές και επίσης και πολύ βασικό είναι βαρύ για να το μεταφέρεις μαζί με το μωρό μέσα. Αν δεν είχα τον άνδρα μου δεν μπορούσα να το κουβαλήσω.

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλημέρα και από μένα!!!!εύχομαι σε όλες μας καλή λευτεριά και με το καλό να σφίξουμε τα μωρακια μας στην αγκαλιά μας. Είμαι στην 29 εβδομάδα και περιμένω τη μπεμπούλα μας!!!!θα ήθελα να ρωτήσω έχω ΠΗΤ 22/4/2010 και προβληματίζομαι με τα εσώρουχα και τα κορμάκια(ζιπουνάκια). Τι με συμβουλεύετε σε ποσότητα και είδος. Δηλαδή εσώρουχα κοντομάνικα ή αμανικα και πόσα και σε τι μέγεθος ;;;;Ζιπουνάκια πάλι τι μέγεθος και πόσα;;;;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...