Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Καθυστερημένη Οδοντοφυία


Recommended Posts

Προχθες επαθα πανικο.πηγαμε επισκεψη σε μια κοπελα που ειχαμε γεννησει μαζι.τα παιδακια μας ειναι 14 μηνων.ο δικος μου εχει 4 δοντια επανω και 2 κατω και δεν περπαταει.σε αντιθεση με τον δικο της που εχει 12 δοντια....και περπαταει .τρεχει οχι απλα περπαταει.μηπως κατι δεν παει καλα με τον γιο μου?η γιατρος δεν ανησυχει αλλα εγω επαθα σοκ.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Για να σε παρηγορήσω θα σου πω ότι ο γιος μου έβγαλε πρώτο δόντι όταν ήταν 14 μηνών και περπάτησε στους 15 μήνες. Θα αρχίσει να περπατάει ξαφνικά. Μην αγχώνεσαι...

ayTFp3.pngivwvp2.png
Link to comment
Share on other sites

Νεογιλά ονομάζονται τα πρώτα δόντια του παιδιού και έχουν μεγάλη σημασία γιατί προετοιμάζουν το έδαφος για την ανατολή τωv μονίμων δοντιών. Οταν γεννιέται ένα παιδί τα νεογιλά δόντια είναι ήδη μερικώς σχηματισμένα μέσα στις γνάθους, παρότι δεν φαίνονται ακόμη (αρχίζουν να σχηματίζονται απο τον 3ο μήνα της εγκυμοσύνης).Τα νεογιλά δόντια αρχίζουν να εμφανίζονται μετά τους 6 μήνες περίπου και συμπληρώνονται όλα γύρω στους 30 μήνες.Τα πρώτα που εμφανίζονται είναι τα 2 εμπρός και κάτω.

κεντρ.τομείς 6-12 μήνες

πλαγ.τομείς 9-16 μήνες

κυνόδοντες 16-23 μήνες

προγόμφιοι 13-19 μήνες

γομφίοι 22-33 μήνες

 

Βάσει των παραπάνω η ανάπτυξη των δοντιών του είναι μια χαρά!!!Αρα μην ανησυχείς!!! Τώρα για το περπάτημα παίζει από παιδί σε παιδί. Αλλα περπατούν από 10-11 μηνών και άλλα στους 18 μήνες , οπότε δεν υπάρχει κάποιο στάνταρ.

Link to comment
Share on other sites

Μα καλα πως γινετε αυτο Ευαγγελία ??τοσο μεγαλη διαφορά?βεβαια ο δικος μου καταλαβαινει παρα πολλα πραγματα και λεει πολλες λεξεις για 14 μηνων αλλα πραγματικα φοβηθηκα.βεβαια γεγονος ειναι οτι επειδη μενουμε απομωνομενα δεν ξερω παιδια στην ηλικια του οποτε τωρα συνειδητοποιησα οτι μειναμε πισω.

ασχετο αλλα κουκλος ο γιος σου Ευαγγελια.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

demi, σ' ευχαριστω πολύ για το κοπλιμέντο για τον μικρό μου. Καλός είναι...

 

Κι εγώ πάντως ανησύχησα για τα δόντια και τον πήγα σε μία παιδοδοντίατρο και μου είπε να μην ανησυχώ και ότι δεν έχει πρόβλημα το παιδί. Είχε και κληρονομικότητα από τον μπαμπά του (που έβγαλε δόντι μετά τους 12 μήνες)

 

Οσο για το περπάτημα είναι θέμα θάρρους... Κι εμάς στην αρχή άρχισε να κάνει μικρά βηματάκια, από το ένα έπιπλο στο άλλο, επεφτε και συνεχιζε.

 

Μην ανησυχείς όλα θα πάνε καλά

ayTFp3.pngivwvp2.png
Link to comment
Share on other sites

Το κάθε παιδάκι έχεις τους δικούς του ρυθμούς ανάπτυξης, μην αγχώνεσαι συγκρίνοντας το με άλλα παιδάκια...

 

Συμφωνώ απόλυτα! Αν και εγώ κάνω συγκρίσεις αναμεσα στα παιδιά μου και λέω η κόρη μου όταν ήταν 12 μήνών μπορούσα να συνεννοηθώ μαζι της μιλουσε κτλ και ο μικρός εκτος απο τα βασικά δεν λέει τιποτα άλλο!

Μην αγχωνεσαι πάντως όλα θα τα κάνει και όσο πιο αργα περπατησει καλύτερα. Εγω δεν μπορω να τον μαζέψω. Γιατι μολις καταλαβει οτι μπορει παντου να παει μονος του μετα τερμα η αγκαλια και αρχιζει το τρεξιμο!

Μην βιαζεσαι όλα θα ρθουν με την ωρα τους και μην πιεσεις ποτέ το παιδί σου γιατί θα φέρεις τα αντιθετα αποτελέσματα! :wink:

g07Lp2.png
Link to comment
Share on other sites

  • 1 χρόνο μετά...

ναμαι και απο δω :) εμενα το πρωτο το εβγαλε 12 μηνων, οποτε και παλι μην αγχωνεσαι!!! Το καθε παιδι θελει τον χρονο του :)

Κρεατόσουπα δεν σου εδωσε ακομα ο παιδιατρος? Τα μακαρονακια δεν θυμαμαι καλα σε ποιον μηνα μας τα εβαλε!!Σε δυο μήνες θα του δώσει και ψαρι!!! Αν ξερεις οτι δεν εχει αλεργίες το μικρό σου, μπορείς να του δίνεις να δοκιμαζει απο τα φαγητά σας σιγά-σιγά. Απο λίγο κάθε φορά εννοείτε για να παίρνει τις γεύσεις :) Θα εκπλαγείς απο τις εκφράσεις του όταν του αρέσει ή δεν του αρέσει κάτι :)

HAmI.jpgHAmIp3.png

Μαρικακι 12/1/2007

Λενιώ 26/5/2009

Link to comment
Share on other sites

Εμένα ο δικος μου ειναι 11 μηνων και κατι και ακομα δεν εβγαλε ουτε ενα δοντι. Ενώ ο μεγαλος 1 χρονων τα ειχε σχεδον ολα. Το καθε παιδι ειναι διαφορετικο και εχει την δικια του αναπτυξη.

10 μηνων ειναι αρκετα μεγαλο και μπορει να φαει και κρεατοσουπα ή με μοσχαρακι ή με κοτοπουλο. Μου κάνει εντυπωση πως ο γιατρος σας ακομα δεν σας την εβαλε στην διατροφη σας. Βεβαια καθε γιατρος εχει το δικο του χρονοδιαγραμμα για την διατροφη. Η δικια μου τωρα το ψαρι το βαζει στον 11ο μηνα ενω μια αλλη που ειχα στον μεγαλο το ειχε βαλει στον 8ο μηνα.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

10 μηνών μπορεί να τρώει όλες τις τροφές αν δεν είναι αλλεργικός. Τα δικά μου τα έτρωγαν όλα και όχι πάντα σούπα, αλλά λιωμένα με το πηρούνι. Ρώτα το γιατρό σου, σα να τον άργησε πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Κι εμένα είναι 9 μηνών κι ακόμη δεν έχει βγάλει δόντια.Διασκεδάζω με τους κακόβουλους που παίρνουν ένα ανήσυχο ύφος "μα, καλά, ακόμη βρε παιδί μου;;;;". Ναι ρε, ακόμη, μη σε νοιάζει, είναι τελείως φυσιολογικό.

 

Για το φαγητό, κι εμείς έχουμε αρχίσει μοσχαράκι ή κοτόπουλο με λαχανικά το μεσημέρι, αλλά ενδεχομένως ο παιδίατρός σου να έχει κάποιο λόγο που το καθυστερεί. Για παράδειγμα, κι εμείς αργήσαμε και εξακολουθούμε να αργούμε να βάζουμε νέα τρόφιμα, γιατί έχουμε ιστορικό αλλεργιών και στις δύο οικογένειες, οπότε προληπτικά είπαμε να το πάμε αργά. Οπότε ρώτα τον παιδίατρο αν σε ανησυχεί, φαντάζομαι ότι θα έχει τους λόγους του για το πρόγραμμα που σου έφτιαξε.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Οσπρια όχι ακόμα. Δόντι όχι ακόμα. Φρούτα διάφορα -μήλο, αχλάδι, μπανάνα, ακτινίδιο, πεπόνι, βερύκοκο...(όχι φράουλες). Κρέας είναι καλό και το κουνέλι (καλύτερο από κοτόπουλο). Μακαρονάκι (πεπονάκι και όλα τα σε -ακι). Κρέμες όχι , εκτός από baby muesli όταν ασχοληθώ να το κάνω. Γιαούρτι -κόψαμε το advance και περάσαμε σε βιολογικό (μετά από κόπους) πρόβειο και αγελαδινό-. Τραχανάς όταν φάει αυγό...Τώρα τρώει μόνο κρόκο με την φρουτόκρεμα (μια αηδία, βρε παιδί μου πως το τρώει αυτό το πράγμα απορώ)

WLn5p2.png

Link to comment
Share on other sites

δηλαδη felinidoc μου, ειναι καλυτερο να της αρχισω κουνελι απο κοτοπουλο;

 

τι ειναι το baby muesli & απο που το παιρνεις;

Ειστε η ζωη μου: Θεοδώρα 3ων, Στελα 2, Μπεμπης-Αποστολος!

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

Link to comment
Share on other sites

εμενα σε μια βδομαδα θα χει 2 δοντακια :!: το τι κλαμα ριχνει καθε βραδυ :!::( η καημενουλα

τις βαζω τη μουντισαλ για τα δοντακια αλλοτε τις δινω ουζο αλλωτε ντεπον τιποτα

μαυριζει στο κλαμα

 

καμια αλλη ιδεα :?::?::?: υποφερει το παιδακι μου μαζι της κ εγω :cry:

 

 

 

 

ο παιδιατρος μου ειπε οτι σε μια βδομαδα θα τα χουμε :!: για να δουμε :shock:

Link to comment
Share on other sites

δηλαδη felinidoc μου, ειναι καλυτερο να της αρχισω κουνελι απο κοτοπουλο;

 

τι ειναι το baby muesli & απο που το παιρνεις;

 

το κουνέλι ναι

 

για το μουσλι, εσύ όχι ακόμα....με τίποτα, έχει γλουτένη!

Την κινόα την έψαξες (είδα που έγραψε η Αφροδίτη στο άλλο τοπικ)

WLn5p2.png

Link to comment
Share on other sites

  • 2 χρόνια μετά...

Καλησπέρα!

Είναι η πρώτη φορά που επισκέπτομαι το Forum και θα ήθελα να σας ρωτήσω για ένα θέμα που με απασχολεί πολύ.

Έχω ένα κοριτσάκι 22 μηνών και ενώ σε όλα τα υπόλοιπα στοιχεία της ανάπτυξής της δεν έχουμε κανένα πρόβλημα, στο θέμα των δοντιών έχουμε μείνει πολύ πίσω.

Έβγαλε τα πρώτα 4 δόντια 15 μηνών (τα οποία ήταν όλα στο πίσω μέρος του στόματος) και τα μπροστά ξεκίνησε να τα βγάζει από 18 μηνών! Μέχρι σήμερα έχει βγάλει σύνολο 7 και ετοιμάζεται για άλλο 1.

Αν και όποιον έχω ρωτήσει (παιδίατρο, οδοντίατρο κ.α.)με έχει καθησυχάσει, δεν μπορώ να σταματήσω να αγχώνομαι... Όλοι λένε ότι όσο και να καθυστερήσουν τελικά θα βγουν, αλλά εντωμεταξύ έχουμε και πρακτικό πρόβλημα, γιατί δεν μπορεί ακόμη να μάθει να μασάει καλά. Κάνει βέβαια πολλή προσπάθεια και τρώει αρκετές τροφές σε κομματάκια, αλλά σίγουρα ζορίζεται πολύ.

Έχει κανείς σας αντιμετωπίσει παρόμοια κατάσταση? Είναι κάτι που μπορώ να κάνω για να βοηθήσω το μωράκι μου? Ένας παιδοδοντίατρος θα μπορούσε να βοηθήσει με κάποιον τρόπο?

Link to comment
Share on other sites

Εμείς :) Αλλά θα σου πω αυτό που μου έλεγαν... Έχεις δει κανέναν ενήλικα φαφούτη εκ γενετής; :lol: Όχι είναι η προφανής απάντηση. Να της δίνεις φρυγανίτσες για να μάθει να μασουλάει και πατατούλες βραστές, καροτάκια σε κομματάκια. Επίσης μπανάνα ολόκληρη.

 

Εμείς είμαστε 18 μηνών και έχει ένα μήνα τώρα που τα βγάζει όλα μαζεμένα (πριν είχαμε μόνο δύο!). Τώρα έχουμε σύνολο 9 και σκάνε άλλα δύο... ακόμα δεν έχουμε δει τα επάνω μπροστινά όμως.. το ένα μόνο φαίνεται να σκάει σγα σγα ;)

 

Κουράγιο και υπομονή γιατί θα πονάει και πολύ με ό,τι αυτό συνεπάγεται!

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Link to comment
Share on other sites

οταν δουλευα στο παιδικο ειχαμε ενα κοριτσακι 15 μηνων και δεν ειχε ουτε ενα δοντι και να δεις πως ετρωγε τα κανονικα φαγητα παθαιναμε πλακα !!!!!! η μαμα του δεν του εβαζε αλεσμενα ολα ηταν κανονικα φαγητα και οταν λεμε κανενα δοντι λεμε κανενα:)περιππου 18 -19 μηνων εβγαλε τα μπροστα και μετα ενα ενα εβγαιναν απλα υπεφερε πολυ:cry::cry:

Link to comment
Share on other sites

ο μικρός μου μέχρι 2 χρονών είχε μόνο 6 δοντάκια

την οδοντοφυία την ολοκλήρωσε 3 χρονών μην φοβάσαι θα βγουν

όσο για το φαγητό και για εμας τότε ήταν θέμα προσπαθούσαμε όσο μπορούσαμα ότι ήταν μαλακο να του το δίνουμε και εμάς φαντάσου είχε μόνο τα μπροστινά

wWPdp2.png
Link to comment
Share on other sites

Και επισης οταν ειχα ρωτησει τον παιδιατρο για το θεμα αυτο...μου ειχε πει οτι ολα ειναι φυσιολογικα. Ακομα και να γεννηθει ενα παιδακι με δοντι...συμβαινει και αυτο! Απλα το καθε παιδι εχει το ρυθμο του....

 

 

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...