Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Αν κάτι θα αποδειχθεί άχρηστο ή όχι κατα την γνώμη μου θα φανεί στην πορεία.... επίσης κάποια πράγματα μποεί να φανούν χρήσιμα αλλά για σύντομο χρονικό διάστημα.

• 2 months later...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 341
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αγόρασα για φίλη μου, που γέννησε, σέτ - πάντα κούνιας, κουνουπιέρα και πάπλωμα - αλλά διάβασα εδώ ότι το πάπλωμα αντενδείκνυται για μωράκια κάτω του 1 έτους! Γιατί?

Γιατί μπορεί να προκαλέσει ασφυξία στο μωράκι.

Για μένα άχρηστη αγορά αποδείχτηκε το λίκνο και η προίκα του,γιατί η μπεμπούλα κοιμάται στο κρεβάτι μαζί μας,επειδή θηλάζουμε και θέλω κι εγώ να ξεκουράζομαι.Όπως επίσης και τα πολλά καλτσάκια 0-3,γιατί το πόδι της μεγάλωσε πολύ γρήγορα και στο μήνα πάνω την στένευαν.

καλημερα μανουλες:P

σε 50 περιπου μερες περιμενω και γω τον μπεμπουλη μου και ετοιμαζω την προικα του σιγα σιγα.μου εχει μεινει το θεμα "μπανιου" και αποστειρωσης.

οσο αναφορα τον ζητημα αποστειρωσης, τι αποστειρωτη προτεινεται?? κ εκτος απο αποστειρωτη και τα μπιμπερο, τι με συμβουλευεται να αγορασω? θερμαντηρα μπιμπερο? βραστηρα? θερμο????

περιμενω την βοηθεια σας :rolleyes:

88M1p3.png6KAgp2.png

σε 50 περιπου μερες περιμενω και γω τον μπεμπουλη μου και ετοιμαζω την προικα του σιγα σιγα.μου εχει μεινει το θεμα "μπανιου" και αποστειρωσης.

οσο αναφορα τον ζητημα αποστειρωσης, τι αποστειρωτη προτεινεται?? κ εκτος απο αποστειρωτη και τα μπιμπερο, τι με συμβουλευεται να αγορασω? θερμαντηρα μπιμπερο? βραστηρα? θερμο????

Mε το καλό να έρθει το μωράκι σου! Αποστειρωτή θα βρεις αυτόν που θα σε βολέψει. Αν θέλεις να χωράει πολλά μπιμπερό, αν θέλεις να μην πιάνει πολύ χώρο, να είναι γρήγορος κλπ... Όλα αυτά θα τα δεις σε κάποιο κατάστημα βρεφικών ειδών. Δεν είναι ανάγκη να είναι πολύ ακριβός. Θα τον χρησιμοποιήσεις μόνο 6 μήνες και αν τον προσέχεις (να τον καθαρίζεις από τα άλατα) θα σου κρατήσει και για τα μελλοντικά μωράκια σου και στο τέλος θα τον πάρει και καμιά φίλη σου.

Εγώ πήρα της chicco 8 θέσεων. Είχε αρκετό χώρο κι επειδή θήλαζα κιόλας με βόλεψε με τα σύνεργα του θήλαστρου, κάνει 15 λεπτά να αποστειρώσει κι ήταν σχετικά νορμάλ στο μέγεθος. Αργότερα πήρα και της avent έναν που αποστείρωνε σε φούρνο μικρόκυμάτων σε μόλις 4 λεπτά για να τον παίρνω σε ταξίδια ή στο πατρικό μου. Με βόλεψε και στο σπίτι όταν έκανα πολλές αντλήσεις και ήθελα ανά πάσα στιγμή τα σύνεργα του θήλαστρου ή αν ξεμέναμε από πιπίλες.

Θα πάρεις και θερμαντήρα μπιμπερό αλλά όχι για να διατηρείς ζεστό το γάλα... Αναπτύσσονται μικρόβια. Μπορείς να ζεστάνεις το γάλα πριν να το δώσεις, ή να διατηρείς ζεστό νερό το βράδυ που αν ξυπνήσει το μωρό απλά βάζεις σκόνη και ταΐζεις! Αν θηλάσεις θα γλιτώσεις από βραδινές ετοιμασίες αλλά πάντα για κάποιο λόγο θα χρειαστείς τον θερμαντήρα. Εδώ δε χρειάζεται ακριβός αλλά πρέπει να προσέξεις τη θερμοκρασία γιατί κάποιοι ζεσταίνουν το νερό παραπάνω από όσο πρέπει και μπορεί να κάψεις το μωρό.

Βραστήρας....δεν είναι απαραίτητος. Πρέπει να βράσει το νερό 10 λεπτά σε κατσαρολάκι που προορίζεται μόνο για αυτή τη χρήση δλδ για το νερό του μωρού και μετά μπορείς να το βάλεις σε αποστειρωμένο θερμός. Αλλά με τον βραστήρα μπορείς να γλιτώσεις χρόνο μέχρι να βράσει το νερό. Δλδ το βάζεις στο βραστήρα να πάρει βράση και το γυρίζεις στο κατσαρολάκι και γλιτώνεις χρόνο μέχρι να έπαιρνε βράση εξαρχής στην κατσαρόλα. Εγώ το έκανα αυτό. Επίσης μετά που τελειώνει η αποστείρωση βράζεις γρήγορα το νερό στο βραστήρα και φτιάχνεις το γάλα ανακατεύοντας μαζί με λίγο κρύο νερό. Ή κάνεις το ίδιο για την κρέμα του.

Θερμός εννοείται! Εγώ μάλιστα είχα ένα μεγάλο κι ένα μικρό ταξιδίου για τις εξόδους μας. Αποστειρώνεται άμα τον βάλεις με το στόμιο προς τα κάτω στον αποστειρωτή και χωρίς να κλείσεις το καπάκι του αποστειρωτή αφού αλλιώς δε θα χωράει... Μετά μπαίνει και το νερό καυτό... υπερβολικό το θεωρώ που κάποιοι λένε ότι δεν αποστειρώνεται πολύ καλά... Να έχεις μόνο το νου σου να ελέγχεις το νερό για το γάλα επειδή κρατάει πολλή ώρα ζεστό μες στο θερμός μη σου βγει πολύ ζεστό το γάλα. Αν θες να το κρυώσεις μπορείς στον θερμαντήρα όταν είναι σβηστός φυσικά να βάλεις κρύο νερό και να τοποθετήσεις το μπιμπερό. Ίσως χρειαστεί να αλλάξεις το νερό γιατί αν είναι καυτό του μπιμπερό θα σου ζεστάνει και του θερμαντήρα κι αν αργεί να κρυώσει ποιος ακούει το μωράκι σου! Εναλλακτικά το κρυώνεις σε ένα μεγάλο ποτήρι! Εγώ είχα ένα μεγάλο ποτήρι μπύρας και έβαζα εκεί κρύο νερό και κρύωνα το μπιμπερό! ;) Αυτάαα!! Ελπίζω να σε κατατόπισα! Με το καλό να φτάσεις στο εξάμηνο του μωρού να μην έχεις να κάνεις με αποστειρώσεις και μπιμπερό!! Κι αν θηλάσεις θα τα βάλεις εξαρχής στην αποθήκη και θα ησυχάσει και το κεφαλάκι σου! :lol:

Διαφημίσεις

Αν θηλάσεις, όπως εγω, δεν θα σου χρειαστεί καθόλου αποστειρωτής. Επείδη έβγαζα γαλα με το θηλαστρο, όχι όμως συστηματικά δηλάδη όταν ήταν να λείπω για να ταισουν το μωρο, αποστειρωνα το θηλαστρο και το μπιμπερο στην κατσαρόλα με βρασιμο.. Αγόρασα θερμός αργοτερα στους 6 μηνες που αρχισαμε τις κρεμες για να εχω ζεστό νερο όταν βγαινουμε εξω. Οπότε θα σου πρότεινα αν σκοπευεις να θηλασεις να μην αγορασεις ακόμα και όταν γεννησεις με το καλό και δεις ότι υπαρχει κάποιο πρόβλημα και τον χρειαζεσαι, τα μαγαζια ανοιχτά είναι στελνεις τον αντρα σου να σου παρει. Μπορεις βεβαια να εχεις ριξει μια ματια να ξερεις τι θελεις μην ψαχνει και ο καημενος ο ανθρωπος τι να παρει!;):)

Όσο για το μπανιο στην αρχη που θα ειναι μικρούλης θα τον πλενεις στον νιπτηρα, μετα σε μπανιερα. Εμείς πηραμε την fisherprice που εχει και ενα στρωματακι για μωρα το οποίο βγαινει μεγαλώνοντας το παιδί. Με βολεψε μια χαρά. Μια φιλη μου την βολεψε πολύ μια πετσετέ βάση από τα τζαμπο με κάπου 3 ευρω και μπανιεριτσα μικρη. Η δευτερη λυση είναι πιο οικονομική. Αυτά, ελπίζω να σε βοήθησα λίγο!:)

7/3/2009

28/5/2010

weijp2.png

κοριτσια σας ευχαριστω παρα πολυ για τις συμβουλες και τις πληροφοριες σας :P

με βοηθησατε πραγματικα . Μακαρι να καταφερω να θηλασω αποκλειστικα το μωρακι μου και τιποτα απο αυτα να μην μου χρειαστει

οπως και εχει σας ευχαριστω και παλι για την αμμεση βοηθεια σας :lol:

απο δευτερα μια τελευταια ερευνα αγορας και μετα θα ασχοληθω λιγο με την βαλιτσα μαιευτηριου και με τα δικα μου πραγματα :rolleyes:

88M1p3.png6KAgp2.png

• 3 εβδομάδες μετά...

Γεια σας κορίτσια! Είμαι μέλλουσα μανούλα στο πρώτο μου παιδάκι, το αναμένω τον Μάιο και θα ήθελα τη γνώμη σας για το εξής:

Σκέφτομαι να πάρω πολυκαρότσι που έχει και port bebe για τον πρώτο καιρό. Πιστεύετε θα είναι απαραίτητο ή άχρηστο το port bebe?Μήπως λόγω ζέστης δεν θα βολεύεται το μωρό?Στους 2 μήνες περίπου σκεφτομαι να πάω διακοπές στο εξοχικό μου και έλεγα μήπως το κοίμιζα στο port bebe.Θα βολέψει πιστεύετε? Γιατί σκέφτομαι αν μου είναι άχρηστο να πάρω καρότσι μόνο με το κάθισμα αυτοκινήτου.

Άχρηστα για εμάς (τα χάρισα σχεδόν όλα):

- ενδοεπικοινωνία (κοιμάται μαζί μας)

- κουνια (καλύτερα το co-sleeper)

- αποστειρωτης (θηλαζω)

- μπεμπερο (πίνει από κουταλακι και καλαμάκι από 6 μηνών)

- θερμαντήρας μπιμπερό

- πιπιλες

- θήλαστρο

- θερμός

- παρκο (δεν καθόταν ούτε λεπτό, μαζεψα όλα στο σπίτι και το άφησα ελευθερο)

- στράτα

Πολυ χρήσιμα

- μάρσιππος 1) pouch new native 2) μαρσιππος εργονομικος manduca 3) wrap

- υφασμάτινες πάνες

- σελτεδάκι

- μπλουζες θηλασμου

- σουτιέν θηλασμου Engel - πιο βολικό απο ολα!

- υπνοσακος

Άχρηστα για εμάς (τα χάρισα σχεδόν όλα):

- ενδοεπικοινωνία (κοιμάται μαζί μας)

- κουνια (καλύτερα το co-sleeper)

- αποστειρωτης (θηλαζω)

- μπεμπερο (πίνει από κουταλακι και καλαμάκι από 6 μηνών)

- θερμαντήρας μπιμπερό

- πιπιλες

- θήλαστρο

- θερμός

- παρκο (δεν καθόταν ούτε λεπτό, μαζεψα όλα στο σπίτι και το άφησα ελευθερο)

- στράτα

Πολυ χρήσιμα

- μάρσιππος 1) pouch new native 2) μαρσιππος εργονομικος manduca 3) wrap

- υφασμάτινες πάνες

- σελτεδάκι

- μπλουζες θηλασμου

- σουτιέν θηλασμου Engel - πιο βολικό απο ολα!

- υπνοσακος[/

το μάρσιπο και το σουτιέν από που τα πήρες?:P

vyLxp3.pngG7Azp3.png

Διαφημίσεις

• 2 months later...

Τα πιο χρήσιμα πράγματα για μένα είναι ο μάρσιππος (ringsling), μία μαγική κουδουνίστρα της chicco (μου την έφερε η κολλητή μου, λέγοντάς μου οτι αυτούς τους έσωσε με την κόρη τους) και ο απορροφητήρας.

Τα πιο άχρηστα τα pads για το στήθος (πήρα άπειρα και δεν μου χρειάζονται), οι μπλούζες θηλασμού (με βολεύει καλύτερα μια απλή μπλούζα, την οποία απλώς σηκώνω-καλοκαιράκι είναι άλλωστε!) και η ενδοεπικοινωνία (το καμάρι μου ακούγεται σε όλο το λεκανοπέδιο!..)

Πάντως, το σίγουρο είναι οτι αν δεν το ζήσεις δεν μπορείς να διαπιστώσεις τι είναι χρήσιμο και τι όχι

Ααα, επίσης απαραίτητο το relax με δόνηση και άχρηστη αγορά χειροκίνητο θήλαστρο (αλήθεια, έχει καταφέρει ποτέ κανείς να βγάλει γάλα με το χειροκίνητο, και αν ναι, μετά από πόσες ώρες;..)

ευχαριστω καλαμαρακι,αλλα αυτα απο αποψη υγιεινης ποσο βολικα ειναι????τωρα περιμενω να γινω πρωτη φορα μανουλα κ ειμαι ασχετη...κ δυστυχως εδω και λιγο καιρο δεν εχω μαμα εγω να με συμβουλεψει...

Διαφημίσεις

Τα συλληπητήρια μου για την μαμά σου....

Τωρα δεν ξερω να σου πω γιατι εγω χρησιμοποιω παμπερς

Παντως εχει ολοκληρο θεμα για τις υφασμάτινες πανες στο φορουμ ψαξτο λιγο και ρωτα τα κοριτσια που γραφουν εκει!

Μπραβο στη φιλη σου και καλα κανεις! εγω οταν ημουν εγκυος δεν ειχα φιλενάδες με μωρα να με συμβουλέψουν! Επισης μπορεις(αν γεννας τωρα κοντά πχ μεχρι τον Σεπτεμβρη) τωρα στις εκπτώσεις στις 15/7 να προμηθευτεις τα πρωτα ρουχαλακια εσώρουχα αυτα φοριουνται εως και τον οκτωβριο σε νουμερο 3-6μηνων γιατι το 0-3 τζάμπα θα το παρεις, μεγαλωνουν γρηγορα!

Μπραβο στη φιλη σου και καλα κανεις! εγω οταν ημουν εγκυος δεν ειχα φιλενάδες με μωρα να με συμβουλέψουν! Επισης μπορεις(αν γεννας τωρα κοντά πχ μεχρι τον Σεπτεμβρη) τωρα στις εκπτώσεις στις 15/7 να προμηθευτεις τα πρωτα ρουχαλακια εσώρουχα αυτα φοριουνται εως και τον οκτωβριο σε νουμερο 3-6μηνων γιατι το 0-3 τζάμπα θα το παρεις, μεγαλωνουν γρηγορα!

σε αυτο με φροντισε η ξαδελφη μου..εχει 2 κορες κ περιμενε ποια απο την οικογενεια θα κανει κοριτσι!!ετσι αδειασε τις δικες της ντουλαπες κ γεμισε τις δικες μου..εχω ρουχα για μεχρι 3 χρονων!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!κ πηρα κ καποια κ εγω..φοβηθηκα να περιμενω τις εκπτωσεις γιατι εχω ΠΗΤ 08/08 και λεω μην γεννησω και το βγαλω γυμνο το παιδι απο το μαιευτηριο:-P:lol:τα 0-3 απο τα mothercare (σορι για την διαφημιση) δεν ειναι λιγο μεγαλυτερα απο αλλων εταιρειων η με ειδαν αμαθη και την πατησα?:?

ααα εσυ εισαι τυχερουλα!! εχεις τρελλο στοκ και για αργοτερα!

ναι ειναι λιγο μεγαλύτερα αλλα και παλι...σε ενα διμηνο ή μηνα αναλογα την αναπτυξη θα τα εχει ξεπετάξει!

ωωωωωωωωωωωωχ κ εχω κανει ολοκληρο στοκ!!! :?:-?:?αλλα ευτυχως μονο στα 0-3..δεν πηρα τα πολυ μικρα και ουτε μεγαλυτερα,οποτε θα δουμε μετα...το θηλαστρο(επειδη ακουσει πολυ αντιθετες αποψεις)βοηθαει η μπα?????

καλε μην φοβασαι για τα 0-3,ιδιως της Μαδερκερ ειναι πολυ ανετα,σιγουρα θα του κανουν του παιδιου,ασε που θα χρειαζεσαι πολλες αλλαξιες γιατι ολο και λερωνονται και ιδρωνουν.εμενα η δικια μου γεννηθηκε 3100 και 49 ποντους και ακομη και τα newbaby της ηταν ανετα.Τωρα περιπου 2 μηνων ειναι 5+ στα κιλα και 60 ποντους υψος και τα 0-3 εχουν ακομη περιθωριο!!!!

το θηλαστρο βοηθαει απολυτα μονο αν ειναι ηλεκτρικο!!!!!

Κι εμένα γεννήθηκε 3300 και 59 πόντους και φόραγε new baby από mothercare μέχρι 40 ημερών. Τώρα είναι 2μιση μηνών και 6μισι κιλά και 61 πόντους και φορά 0-3. Σε άλλες μάρκες είναι πιο μικρά αλλά και τα 3-6 θα είναι τεράστια σε νεογέννητο!

κορίτσια καλημέρα! γ'εννησα πριν 4 εβδομάδες και αφού πήρα τα πρ'ωτα βασικά κατ' εμέ πραγματάκια του μπέμπη συνειδητοποίησα πόσο υποκειμενικά είναι κάποια πράγματα ως προς τη χρησιμότητα ή μη. σκεφτόμουν λοιπόν μήπως θα ήταν καλύτερα όταν λέμε για κάτι ότι μας βόλεψε ή όχι να εξηγούμε και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έκαναν το προιόν χρήσιμο ή άχρηστο! εμένα για παράδειγμα ο μάρσιμος με έχει σώσει παρότι δεν έχουμε βγει ακόμα βόλτα, μέσα στο σπίτι όταν ο μπέμπης είναι ανύσηχος για να τον κοιμήσω. το βάρος κατανέμεται ομοιόμορφα και δεν μουδιάζουν τα χέρια μου στο πηγαιν' έλα. αποστειρωτή δεν πήρα γιατί θηλάζω αποκλειστικά οπότε δεν το χρειάζομαι και αντί για σουτιέν θηλασμού βολεύτηκα τα αθλητικά που ανοιγουν μπροστά γιατί παρέχουν καλύτερη στήριξη και δεν θα μου πάνε χαμένα, άσε που και αισθητικά τα βρίσκω καλύτερα...

επίσης θεωρώ ότι για το χειμώνα αν δεν έχεις στεγνωτήριο πρέπει να έχεις πολλά ρούχα και πάνες... θα το πω όμως με σιγουριά τότε...

vyLxp3.pngG7Azp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...