Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 341
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

καλησπερα κοριτσια!εχει αγορασει μηπωσ καποια καδο που πουλαει και το μοδερκερ για τισ πανεσ?αυτον που τισ τυλιγει μεσα σε σακουλακια και τα αποθηκευει και δεν μυριζει?ειναι χρησιμο?:eek::P

καλησπερα κοριτσια!εχει αγορασει μηπωσ καποια καδο που πουλαει και το μοδερκερ για τισ πανεσ?αυτον που τισ τυλιγει μεσα σε σακουλακια και τα αποθηκευει και δεν μυριζει?ειναι χρησιμο?:eek::P

δεν νομιζω οτι ειναι απαραιτητη αγορα.Ηθελα κι εγω να τον παρω αλλα τελικα δεν τον αγορασα.Και πραγματι δεν μου λειπει!

1. καλαθούνα (την χρησιμοποίησα 1 μήνα)
  2. ενδοεπικοινωνία
  3. πάπλωμα κούνιας (θα την χρησιμοποιήσω μόλις το μωρό κλέισει 1 έτος)
  4. κουνουπιέρα (δε με βόλεψε ποτέ-ευτυχώς είχα ανακαλύψει στη λαϊκή κάτι τέλειες για μεγάλη κρεβατοκάμαρα απο αυτές που κρέμωνται από το ταβάνι και κόστιζε 5€)
  5. υπερ-πολλες σαλιάρες (ελπίζω να τις χρησιμοποιήσω κάποτε)
  6. Καρότσι κιτ με όλα (δεν το πήρα αρχικα μου δάνεισαν ένα, το βρήκα εξαιρετικά βαρύ, ενώ τα αξεσουάρ είναι για πολύ λίγο. Εξάλλου μέχρι το μωρό να φτάσει 1 μηνός δύσκολα άντέχεις να το πας και βόλτα) - Στο 3μηνο πήρα ένα ελαφρύ βόλτα που πέφτει το κάθισμα και κοιμάται κιόλας. Ενώ έχει υπνόσακο, κάλυμμα βροχής και ΄προστασία για τον ήλιο. Τσάμπα τόσο χρήματα.
  7. Μπανάκι (ακομα δεν βολεύομαι και το έψαξα πάρα πολύ.πήρα ένα με βάση στήριξης της prenatal αλλά για να το κάνω μπάνιο πρέπει να βγάλω τα πόδια, να εφαρμόσω τη βάση και από πάνω το μπάνιο. Μανίκι...
  8. Πολλά και ακριβά κορμάκια, φορμάκια, κα. ¨Ολα τα άλλαξα με πιο φθηνά και περισσότερα.
  9. Αποστειρωτής-Θερμαντήρας αν δεν γνωρίζεις πόσο θα θηλάσεις. Π.χ. αν σκοπεύεις να μείνεις σπίτι ΄μπορεί και να μην σου χρειαστεί ποτέ. Αν σου χρειαστεί πετιέται ο σύζυγος και αγοράζει. Μέχρι τότε μπορείς αν χρειαστείς κάτι να το βράσεις σε κατσαρολάκι.
  10. γαντάκια για το ξύσιμο (5 ζευγάρια πήρα και τα χάρισα)

beeeeezzzzz

• 3 months later...

Την καλαθουνα ακομα την χρησιμοποιω (6 1/2 μηνων το μωρο μου) στο αυτοκινητο,αν και τα ποδαρακια του προεξεχουν λιγο.Η παιδιατρος μας απαγορεψε τα καθισματακια αυτοκινητου μεχρι τον 7 μηνα!!Μου πηραν δωρο ενα τετοιο για νεογεννητο και το αλλαξα για μεγαλυτερη ηλικια (9 κιλα+).

[sIGPIC][/sIGPIC]

Διαφημίσεις

Την καλαθουνα ακομα την χρησιμοποιω (6 1/2 μηνων το μωρο μου) στο αυτοκινητο,αν και τα ποδαρακια του προεξεχουν λιγο.Η παιδιατρος μας απαγορεψε τα καθισματακια αυτοκινητου μεχρι τον 7 μηνα!!Μου πηραν δωρο ενα τετοιο για νεογεννητο και το αλλαξα για μεγαλυτερη ηλικια (9 κιλα+).

:shock::shock::shock: εχεις το μωρο στο αυτοκινητο με την καλαθουνα??????ειπε παιδιατρος τετοιο πραγμα????????

ε θα τρελαθω τελειως!!!!!!!

www_MyEmoticons_com__smokelots.gif

Kht7p2.png

3iVPp3.png

Καλησπέρα και χρόνια πολλά!

Ομολογώ πως δεν διάβασα ολόκληρο το θέμα και ίσως μου έχει ξεφύγει κ'άτι...υπάρχει παιδίατρος που δεν επιτρέπει να ταξιδεύει το μωρό στο αυτοκίνητο σε ειδικό κάθισμα????

Πείτε μου σας παρακαλώ ότι δεν κατάλαβα καλά!!!!!!

yUVtp2.png

με πολυ αγαπη σου λεω: Αλλαξε παιδιατρο ΤΩΡΑ. Δεν σου κανει εντυπωση που δεν υπαρχει αλλος παιδιατρος στον κοσμο που να συστηνει κατι τετοιο?

Αυτο νομιζω οτι ειναι εγκληματικο.Αν τρακαρεις το παιδι θα μεινει στην καλαθουνα ή θα φυγει παρεα με αυτην????Θεωρω οτι αθελα σου σιγουρα, θετεις το παιδι σου σε κινδυνο και που το βαζεις στην καλαθουνα αλλα και στην παιδιατρο που το παρακολουθει

ποιος ειναι αυτος ο παιδιατρος να τον παμε μεσα για serial killer........καλα παει καλα ?????εχεις διανοηθει που θα παει το μωρο σου με ενα απλο φραναρισμα μεσα απο την καλαθουνα.εδω κ στα καθισματα λενε οτι και τα τεστ γινονται με 50km ταχυτητα αυτοκινητου.την κορη μου την πηρα απ το μαιευτηριο μεσα στο καθισματακι της κ καθε μερα πηγαινοερχομαστε με αυτο.το πιο χρησιμο πραγμα κ κοιμαται κ εκει καθως ξαπλωνει. http://izisleep.com.spock.kontrollpanelen.se/

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑΚΙ!!!!!!!!!!:mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad:

Κορίτσια αν και εγώ πιστεύω πως η καλαθούνα είναι άχρηστη και το μωρό μου το έχω σε καθισματάκι ανάποδα, αλλά υπάρχει σύστημα πρόσδεσης της καλαθούνας για ασφάλεια.:P

beeeeezzzzz

Διαφημίσεις

Πήγαινε και πάρε κάθισμα για το παιδί σου ΤΩΡΑ !!!! Οχι αυριο, οχι μεθαύριο ΤΩΡΑ !!!!

Μήπως ο γιατρός εννοούσε να μην το βάλεις σε θέση καθιστή ώς τους 7....? Τα καθισματάκια αυτά είναι σε ανάκλιση και δεν κινδυνεύει η σπονδιλική στήλη του παιδιού. Διαφορετικά θα πρέπει να αλλάξεις παιδίατρο στ΄αλήθεια....

QsCvp2.png

Κορίτσια αν και εγώ πιστεύω πως η καλαθούνα είναι άχρηστη και το μωρό μου το έχω σε καθισματάκι ανάποδα, αλλά υπάρχει σύστημα πρόσδεσης της καλαθούνας για ασφάλεια.:P
Μηπως εννοεις το πορτ μπεμπε?????Η καλαθουνα δεν εχει στα σιγουρα,τουλαχιστον οχι μεσα για να ειναι το παιδι σταθερα στη θεση του.το πορτ μπεμπε ναι εχει, αλλα δεν παρεχει την μεγιστη ασφαλεια. τουλαχιστον αυτη που ειχα εγω και αυτες που εχω δει συστημα σφαλειας δεν εχουν.

δειτε υτο κ μετα πειτε μου αν ειναι ασφαλης η καλαθουνα η το πορτ μπεμπε

παντως οι ελληνες στο θεμα παιδι αυτοκινητο κ ασφαλεια ειμαστε ακομα πολυ πισω.τα παιδια γινονται πολυ ωραιοι αεροσακκοι στηναγκαλια των μαμαδων κ τοων γιαγιαδων που λενε το κλασσικο ελα μωρε εδω πιο περα θα παμε. ΕΛΕΟΣ................πριν ενα χρονο εδω που μενω ηταν ενα ι.χ. σταματημενο στο φαναρι .μεσα ο μπαμπας κ ο 10χρονος γιος στο πισω καθισμα χωρις ζωνη.επεσε πανω τους μια νταλικα που δεν ειδε οτι το φαναρι ηταν κοκκινο....ο μπαμπας ειναι ενταξει το παιδακι ομως κατεληξε μετα απο 3 ημερες.

:shock:ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ομως δεν το πιστευω. κατι πρεπει να εχεις καταλαβει λαθος!!!!!!!!:rolleyes:

κ μωρο 6μιση μηνων ταξιδευει ξαπλωμενο με τα ποδαρακια στον αερα κ δεν διαμαρτυρεται????:?:?

age.png

το παιδι σου δεν ειναι η συνεχεια της ζωης σου,

ειναι η αφετηρια της δικης του ζωης!

Διαφημίσεις

πες μου οτι δεν εννοεις την καλαθουνα την πλεχτη-υπνου αλλα αυτα τα ειδικα πορτμπεμπε που δενουν με τις ζωνες ασφαλειας κι εχουν και μεσα δεσιματα για το μωρο?????

Η παιδιατρος σου ειναι αντε γεια....!!!Αλλαξε την αμεσα!!!

• 2 εβδομάδες μετά...

Θηλασαμε αποκλειστικα οποτε μπιμπερο (ειχα αγορασει), αποστειρωτης (δανειστηκα), θερμαντηρας (δεν πηρα), ακομα και ενα κουτι γαλα που πηρα ηταν ολα αχρηστα.

Πηρα καλο θηλαστρο, αλλα τελικα δεν το χρησιμοποιησα πολυ (4-5 φορες μονο) γιατι απλα δεν χρειαστηκε.

Ενδοεπικοινωνια δεν αγορασα και ουτε μου χρειαστηκε ποτε. Κοιμομαστε μαζι και ακομα και μακρια να εισαι απο το μωρο σου, αν κλαψει "θα το ακουσεις με το ενστικτο".

Καροτσακι πηραμε το 3 σε 1 Quinny Buzz και μας βολεψε αρκετα, αν και για τις πιο κοντινες μας βολτες καταευχαριστηθηκαμε το Babasling.

Καλαθουνα μου δωσανε και την χρησιμοποιησαμε για τους πρωτους 4 μηνες, αλλα δεν τη θεωρω απαραιτητη.

Ριλαξ και παρκο επισης μας δωσανε αλλα δεν τα χρησιμοποιησαμε σχεδον ποτε.

Προικα μωρου δεν πηρα σετ αλλα μεμονωμενα κομματια απο το Mothercare, χρησιμα ειναι τα σεντονακια, η παντα και ο υπνοσακος. Γενικα ομως θα σου φερουν και πολλα δωρα σεντονια, κουβερτες, πετσετες.

Οποτε η γνωμη μου ειναι: τα πιο απαραιτητα ειναι το καθισματακι αυτοκινητου (αν εχεις αυτοκινητο), το sling και ο υπνοσακος.

Ολα τα αλλα εξαρτωνται απο την γονεικη προσεγγιση του καθενος.

MF88p3.png

Hf3jp3.png

Ριλαξ και παρκο επισης μας δωσανε αλλα δεν τα χρησιμοποιησαμε σχεδον ποτε.

αν δεν χρησιμοποίησες ριλαξ ή πάρκο, πού είχες το παιδάκι σου? δλδ μέχρι να περπατήσει εννοώ.

Αγκαλια, ξαπλωμενο διπλα μου στον καναπε-κρεββατι (ξυπνιες, οταν σερφαρα ή εβλεπα τηλεοραση), στην κουνια (οταν κοιμοταν), στο σλινγκ.

Και οταν αρχισε να μπουσουλαει, στην αρχη της περιορισα εναν χωρο στο σαλονι, βαζοντας μαξιλαρια γυρω-γυρω και μετα την αφησα ελευθερη μεσα στο σπιτι.

MF88p3.png

Hf3jp3.png

Μηπως εννοεις το πορτ μπεμπε?????Η καλαθουνα δεν εχει στα σιγουρα,τουλαχιστον οχι μεσα για να ειναι το παιδι σταθερα στη θεση του.το πορτ μπεμπε ναι εχει, αλλα δεν παρεχει την μεγιστη ασφαλεια. τουλαχιστον αυτη που ειχα εγω και αυτες που εχω δει συστημα σφαλειας δεν εχουν.

Ναι εννοώ port bebe... το χρησιμοποιησα σαν καλαθούνα. Συγνώμη.

beeeeezzzzz

Άχρηστες αγορές.....έχουμε και λέμε:

1. Σιφινιέρα με αλλαξιέρα από πάνω. Τσάμπα τα λεφτά της αλλαξιέρας, το γιο μου τον αλλάζω στο μπάνιο ακόμα και τώρα πάνω σε στρωματάκι του ΙΚΕΑ (μόλις 7?).

2. Μόμπιλ για την κούνια. Όταν ήταν μωρό αντί να τον κοιμίζει τον ξύπναγε και μετά τους 5 μήνες απαγορεύεται. Οπότε?

3. Σαλιάρες βαμβακερές. Ένα σωρό πήρα, οι πλαστικές με βόλεψαν γιατί σκουπίζονται, άσε που δε λεκιάζουν με τα φρούτα.

4. Μπανιέρα της Fischer Price με διχτάκι. Πιάστηκε η μέση μας να σκύβουμε στην κανονική μπανιέρα. Τώρα πήραμε (και έπρεπε να το ξέρουμε από την αρχή) από τα ΛΗΤΩ μία φαρδύτερη (κάνει και για νεογέννητα) με βραχίονες που προσαρμόζεται στην άκρη οποιασδήποτε μπανιέρας και το μωρό είναι στο ύψος μας όταν καθόμαστε. Ούτε σκύψιμο ούτε κούραση.

5. Σετ σεντόνια. Τί το θέλω πανωσέντονο και κατωσέντονο αφού όλα τελικά ως κατωσέντονο καταλήγουν? Ας έχω 1-2 πανωσέντονα ουδέτερα και όλα τα άλλα κατωσέντονα (αφού δε γλιτώνουν το κατούρημα ή τη γουλίτσα....)

6. Περπατούρα. Μας την έκαναν δώρο και ήταν άχρηστη. Όταν το μωρό μπουσούλησε, δεν την έφτανε. Όταν άρχισε να κάνει βήματα, προτιμούσε τα έπιπλα για στήριγμα γιατί η περπατούρα "έτρεχε" πιο γρήγορα και έτρωγε τα μούτρα του. Μετά περπάτησε (10,5 μηνών) και απλά μας πιάνει το χώρο.

7. Ένα κουτί γάλα (τί ζώον που ήμουν) όπως με είχε συμβουλέψει το άλλο ζώον ο παιδίατρος του μαιευτηρίου...Το χάρισα, ο γιος μου θήλασε. Και όταν κόψαμε το θηλασμό, πήγα ωραία ωραία στο φαρμακείο και αγόρασα....Δύσκολο ήταν?

8. Παπουτσάκια αγκαλιάς. Μας χάρισαν 12 ζευγάρια (!!!) και πάντα μέχρι 6 μηνών κυκλοφορούσαμε με ωραία καλτσάκια με πατουσίτσες από κάτω. Τί να τα κάνει μωρό παιδί τα παπουτσάκια? Περπατάει μήπως?

Χαίρομαι που δεν φορτώθηκα τρίχες όπως π.χ. λίκνο (εντελώς άχρηστο...το μωρό κοιμάται στην καλαθούνα ή το πορτ μπεμπέ μέχρι 3 μηνών και μετά είτε στην κούνια είτε μαζί με τη μαμά).

Παρεμπιμπτόντως, εμένα ο θερμαντήρας μου έλυσε τα χέρια. Ετοίμαζα από το βράδυ μπιμπερό αποστειρωμένα με βρασμένο νεράκι και τα έβαζα στο ψυγείο.Την άλλη μέρα είχα μόνο να ζεστάνω το νερό (στην κατάλληλη θερμοκρασία χωρίς να το δοκιμάζω όλη την ώρα) ακόμα και για κρέμα του μωρού. Σε 2 λεπτάκια. Σούπερ.

KjMfp2.png

Together we stand, divided we fall

Λοιπόν για να σκεφτώ,

Θερμαντήρας, αποστειρωτής, μπιμπερό, αρχικά δεν είχα πάρει αλλά τελικά με έπιασε το άγχος μήπως δεν καταφέρω να θηλάσω τις τελευταίες εβδομάδες και αγόρασα. Τελικά θήλασα αποκλειστικά και δεν χρειάστηκαν. Τα έδωσα όλα σε μια φίλη.

Mobile με ζωάκια που προβάλει στο ταβάνι. Δεν το συμπάθησε ποτέ η μικρή. Το πήρε και αυτό η φίλη μας.

Κούνια χωρίς κινητά κάγκελα που γίνεται προεφηβικό κρεβάτι. Κοιμήθηκε για 9 μήνες. Μετά κατεβάσαμε το στρώμα στην χαμηλή θέση και ήταν σαν κλουβί. Από τότε δεν ξανακοιμήθηκε αφού είχε συνηθίσει να κοιμάται αγκαλίτσα με την μαμά και να θηλάζει και εκεί μέσα ούτε το χεράκι δεν μπορούσε να βγάλει για να της το πιάσω. Το προεφηβικό επίσης βλακεία γιατί τελικά το στρωματάκι είναι πολύ μικρό και τώρα είναι 17 μηνών και σκεφτόμαστε να πάρουμε κανονικό παιδικό κρεβάτι. Γενικά αποτυχημένη αγορά όπως και οτιδήποτε έχει να κάνει με κάτι που το παίρνεις και το χρησιμοποιείς υποτίθεται για 10 χρόνια μετά. Το παιδί αλλάζει, οι ανάγκες αλλάζουν, ο χώρος μπορεί να αλλάξει. Καλύτερα να παίρνεις κάτι φθηνότερο και να το αλλάζεις ανάλογα.

Σετ σεντόνια, quilt, μαξιλάρια για κούνια. Εξαιρετικά όμορφα, καθόλου χρήσιμα αφού τον πρώτο χρόνο του παιδιού δεν πρέπει να έχει ούτε μαξιλάρια ( δεν το ήξερα όταν τα πήρα), ούτε στρωσίδια στην κούνια. Βρίσκονται ακόμα στο συρτάρι με τις ταμπελίτσες τους.

There is no patch for human stupidity.

• 3 months later...

Οταν ημουν εγκυος αυτο το τοπικ με ειχε βοηθησει παρα πολυ αναφορικα με τις αγορες που επροκειτο να κανω. Γενικα καταλαβα οτι πρεπει να σκεφτω τι ακριβως αναγκες θα εχω και για ποσο και να προσαρμοσω τις αγορες μου. οι αναγκες δεν εινια ιδιες σε ολους γιατι ειναι διαφορετικα τα σπιτια μας, η οργανωση του νοικουριου μας, η εποχη γεννησης, κτλ. Για παραδειγμα εγω γεννησα σε αλλη πολη απο τη μονη μου κατοικια και εκει εμεινα 4 μηνες. Αυτο μου δημιουργουσε αυτοματως αλλες αναγκες και χρειαζομαουν πραγματα που να μεταφερονται και να μην εινια μονιμα (π.χ. κρεβατακι μωρου αγορασαμε 4 μηνων).

Χρησιμοποιησα πολυ: αποστειρωτη, βραστηρα (τον οποιο απεκτησα 4 μηνων επισης και πολυ με βολεψε ακομα και για τη δικη μου την κουζινα και οχι μονο για το γαλα του μωρου), μεγαλα ρουχαλακια (οχι 0-3) απο 6 μηνες και μετα (στην αρχη το μωρο ειναι πολυ ντελικατο και δεν μπορεις να του πιανεις τα χερακια με δυναμη για να το χωρεσεις στο ρουχο, δε στηριζει κεφαλακι κτλ. Εξαλλου μεγαλωνουν απιστευτα γρηγορα), ολο το τριο του καροτσιου (καροτσι, καθισμα αυτοκινητου και πορτ μπεμπε)

μπανακι (πηρα ενα της μαδερκερ που κλεινουν τα ποδαρακια για να μεταφερεται ευκολα)

παντα (προστατευει απο το κρυο, λειτουργει σαν μαξιλαρακι γιατι κουτουλαει πανω στο κρεβατι)

πολλα πετσετακια κα πολλες σαλιαρες (ειναι χρησιμα οταν αρχισα τις στερεες. Στην αρχη ειπα τι αγορασα 3 σαλιαρες. Και μετα αναγκαστηκα και αγορα αλλες 3 φορες απο 7 σαλιαρες τη φορα)

τα πετσευτακια δεν τα ειχα για το ρεψιμο, τα εχω για να τον καθαριζω μετα τ φαγητο και σαν μαξιλαρακι (ακομα δεν του εβαλα μαξιλαρι)

χρησιμοποιησα λιγο:

την κουνουπιερα (νομιζω οτι δεν παιρνει αερα το μωρο)

θηλαστρο γιατι δεν ειχα πολυ γαλα και ο,τι θηλασα θηλασα με το θηλαστρο

Δεν αγορασα:

ρηλαξ (εχω το καθισμα του αυτοκινητου -13 κιλα και αυτο εχω για το αμαξι και για ρηλαξ)

θερμαντηρα μπιμπερο (μπορει να εινι χρησιμος για το φρεσκο γαλα αλλα δεν ξερω, το θεωρησα αχρηστο και δεν μου λειπει)

καλαθουνα (ειχα το πορτ μπεμπε αποκλειστικο κρεβατι για 4 μηνες)

δοδομετρητη σκονης γαλακτος και πραγματικα δεν καταλαβα ποτε σε τι χρειαζεται

Αμα θυμηθω και αλλα θα γραψω

αχρηστες αγορες σε εμας ηταν το καθισματακι φαγητου ο υπνοσακος γιατι στριφογυριζει συνεχεια και δεν μπορει να κοιμηθει εκει μεσα

ενας μαρσιπος τυπου wrap η κατι τετοιο και μερικα παιχνιδακια οπως το γυμναστηριο της fisher price το χρησιμοποιησαμε 2 μηνες και μετα στα αζητητα και οχι πανω απο μιση ωρα συνολικα τη μερα

πανακια για τις γουλιτσες γαντακια σκουφια καπελο γυαλια ηλιου κορδελες για τα μαλλια δεν ανεχετε τιποτα πανω στο κεφαλι της

ρελαξ ευτηχως δεν πηρα δουλευει πολυ η αγκαλια

Η οικογενοια μου ειναι ολη μου η ζωη

328e.jpg328ep3.png

Δεν αγορασα:

ρηλαξ (εχω το καθισμα του αυτοκινητου -13 κιλα και αυτο εχω για το αμαξι και για ρηλαξ)

το κάθισμα του αυτοκινήτου είναι επικίνδυνο όταν χρησιμοποιείται ως ρηλαξ: μπορεί πολύ εύκολα να ανατραπεί και το μωρό να βρεθεί με το πρόσωπο στο πάτωμα και πλακωμένο με το κάθισμα

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...