Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΛΕΙΨΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

mata

Recommended Posts

Βενετια επειδη και το δικο μου το παιδακι 3-4 ωρες την ημερα το βλεπω, θα προτιμουσα να περασω λιγο χρονο μαζι του παρα να ειναι το σπιτι στην εντελεια..

Εξαλλου τελειο δεν μπορει να ειναι ποτε και μην νομιζεις ειμαι κι εγω της ταξης και της καθαριοτητας αλλα δεν γινεται να τα εχεις ολα!

oaiqp2.pngm9YLp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 971
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Βενετια επειδη και το δικο μου το παιδακι 3-4 ωρες την ημερα το βλεπω, θα προτιμουσα να περασω λιγο χρονο μαζι του παρα να ειναι το σπιτι στην εντελεια..

Εξαλλου τελειο δεν μπορει να ειναι ποτε και μην νομιζεις ειμαι κι εγω της ταξης και της καθαριοτητας αλλα δεν γινεται να τα εχεις ολα!

και εγω ετσι το σκεφτομαι...αλλα ωρες ωρες με πιανει ενα πραγμα!!!

π.χ. εχθες εβλεπα την αποθηκη...θελω να τα βγαλω ολα να τα ξανατακτοποιησω...

με το μωρο ειμαι μονη το απογευμα οποτε αποκλειεται..σ/κ κανω τα απαραιτητα..ε,ποτε να γινουνε και τετοιου ειδους δουλειες?????

αχχχχχχ

τωρα θα μου πεις ανς θες καντα μετα τις 9-10 που κοιμαται ο μικρος...

ε,δεν μπορω..χαλαρωνω και μου βγαινει ολη η κουραση της μερας...

ΤΟ ΝΙΝΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΑ!!!!!!!

Εμενα η δικη μου δεν κοιμαται πριν τις 22:30 το νωριτερο... Ε, μετα ειμαι κι εγω κομμματια απο τις 7 το πρωι στο ποδι, δεν μπορω να κανω δουλειες τοσο αργα, θελω να κανω ενα μπανακι και να χαλαρωσω ρε παιδια :oops:

oaiqp2.pngm9YLp2.png

Κοριτσια και βεβαια εχετε δικιο οτι δεν χρειαζονται σιδερο τα καλτσακια,απλα αν σου μπει η ιδεα στο μυαλο αντε να τη βγαλεις ,οσο του οτι δεν θα επρεπε να ειμαι τοσο υστερικη με την καθαριοτητα ισως και να εχετε δικιο.θα ηθελα περισσοτερο χρονο για τον εαυτο μου.τον υπολοιπο τον δινω στη μικρη ....μαλλον δεν το διατυπωσα καλα ,καθε απογευμα που πηγαινω σπιτι θα πλυνω πιατα που εχουν φαει μπαμπας και κορη -θα παιξουμε με τη μικρη .θα σκουπισω με τη μικρη(της εχουμε αγορασει παιδικα παιχνιδακια σκουπα φαρασι)θα παιξουμε πιανο -θα διαβασουμε καποιο βιβλιο .οση ωρα ξεσκονιζω θα παιζει με τον μπαμπα της -θα την ανεβασω στον παγκο της κουζινας να μαγειρεψουμε -γενικα καποιος θα παιζει παντα με τη μικρη και οχι μονη της -απλα οπως σας ειπα θα ηθελα περισσοτερο χρονο για μενα -θα ηθελα να μην χρειαζεται να ξυπναω νωρις το σαββ/κο αλλα να κοιμαμαι(ξυπναω νωρις για να καθαρισω και να σιδερωσω πριν ξυπνησει η μικρη γιατι συγουρα τα σαββ/κα ειναι για την οικογενεια )δεν στερω χρονο απο το παιδι μου αλλα απο μενα -το θεμα ειναι οτι προσπαθοντας να γινω καλη μητερα και νοικοκυρα ξεχασα τη γυναικα

ΧΡΙΣΤΙΝΟΥΛΑ ΣΕ ΛΑΤΡΕΥΩ!!!!!!!!!!

Κι εγω με την οργάνωση δεν είμαστε οι καλύτερες φίλες! Προσπαθώ να τα κάνω όλα καλά αλλά μόλις τα φτιάξω , σε λίγες ώρες πάλι τα ίδια χάλια εχει το σπίτι. Για να γλυτώσω το καθημερινό ξεσκόνισμα στα vege έβαλα καρεδάκια! Στην κουζίνα πήρα ένα πολύ ωραίο πλαστικό τραπεζομάντηλο κάρό στα χρώματα της κουζίνας και το καθαρίζω με το βιτεξ. Το τραπεζάκι του σαλονιού το έντυσα με ύφασμα με υαλοβάμβακα από κάτω (το βάζουν για φόδρα σε μπουφάν) και έτσι και δεν χτυπάνε και δεν χαράζει και δεν θέλει ξεσκόνισμα.

όσο για τα παιχνίδια που είναι σχεδόν πάντα στο σαλόνι έχω το μοτο: τα παιχνίδια δεν είναι σκουπίδια! Δεν γίνεται αλλιώς. Και μερικά βράδια τα σπρώχνω όλα κάτω από το τραπεζάκι (έτσι για να λέμε ότι συμμαζέψαμε!?)

Διαφημίσεις

Κορίτσια κοιτάξτε αυτές τις λίστες..είναι από το marthasteward.com (τρομερόοοο)

και ναι τις έχω εκτυπώσει!!!!!

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.....

http://images.marthastewart.com/images/content/web/pdfs/2009Q3/ms_checklist_sixthings.pdf

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ.....

http://images.marthastewart.com/images/content/web/pdfs/2009Q3/ms_checklist_weeklyclean.pdf

ΜΗΝΙΑΙΑ......

http://images.marthastewart.com/images/content/web/pdfs/2009Q3/ms_checklist_monthlyclean.pdf

έχει λίστες και για οργάνωση πάρτυ, ντουλάπας....κλπ κλπ..όρεξη να έχει κανείς για διάβασμα!!!!!!

• 2 εβδομάδες μετά...

Να ΄στε καλα βρε κοριτσια, με ξεσηκωσατε... Λετε να καταφερω να βάλω ταξη σε αυτό το χάος; Θα κανω την αρχη, θα μαθω να ΠΕΤΑΩ ΟΤΙ ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ!!!

• 2 εβδομάδες μετά...

Υπομονή και οργάνωση. :wink:

- Μην αγχώνεστε για το σπίτι. Ξέρουμε όλες πολύ καλά πως οι δουλειές ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΠΟΤΕ! Γι αυτό οργάνωση και ηρεμία.

- Βρείτε το πρόγραμμα που ταιριάζει στην κάθε μία. Αυτό που «δουλεύει» για μένα, δεν είναι απαραίτητο πως δουλεύει και για τον άλλον.

- Δουλειές κάνω 1 ώρα την ημέρα και είναι υπερ-αρκετό για να είναι το σπίτι καθαρό και τακτοποιημένο και φυσικά το Σαβ/κο που υπάρχει περισσότερος χρόνος. Επειδή όλες θέλουμε χρόνο για την οικογένειά μας δεν χρειάζεται να αφιερώνουμε περισσότερο χρόνο στο σπίτι. Χρειαζόμαστε και λίγο χρόνο για εμάς! Έτσι δεν είναι?! Μία ώρα την ημέρα λοιπόν ΑΡΚΕΙ!!!

- Έχετε πάντα μαζί σας ένα σημειωματάριο και σημειώστε τις ανάγκες σας (ψώνια, δουλειές κλπ.)

- Μην πηγαινο-έρχεστε άσκοπα! Τελειώστε μία μία δουλειά και μετά προχωρήστε στην επόμενη!

Φιλικά :-P

Εγώ έχω μια κοπέλλα κάθε 15μέρες, την βδομάδα που δεν έρχεται στέλνω την μικρή στη μαμά μου και κάνω γενική

Εχω απαγορέψει τα παπούτσια μέσα στο σπίτι,τα βγάζουμε στην είσοδο και φοράμε παντόφλες, και σε αυτους που έρχονται σπίτι τους δίνω παντόφλες και έτσι μένει ποιο καθαρό το πατωμα!

Πάντως συμμαζεύω το βράδυ μολις κοιμηθεί η μικρή , περίπου μιση ωρα μου παίρνει να μαζέψω τα παιχνίδια κτλπ κάνω ένα γρήγορο swiffer και μετά ρίχνω ένα γρήγορο σφουγγάρισμα , ξεκινώ το φαγητό της επόμενης μέρας αν δεν έχω χρόνο το πρωί και κάθομαι και βλέπω τηλεόραση με τον αντρούλη μου...! Συνήθως από τις 11 και μετά κάθομαι, εκτός αν έχω σίδερο.

Το πρωί πάλι κάνω τα κρεββάτια με την μικρή , τάχα μου με βοηθάει χε χε, και μετά πριν φύγουμε για δουλεια΄συμμαζεύω στα γρήγορα τα παιχνίδια που τα έχει μοιράσει σε όλο το σπίτι!

ααα και βρηκα και ενα κόλπο..περίπου όταν κάνει καποιος από τους δυο μας μπάνιο έχω ενα πανάκι ροζ για το μπάνιο , παίρνει τα νερα και μαζεύει την σκόνη οπότε το μπάνιο μας κάθε μέρα λάμπει!

Αλλά και πάλι ...εγώ είμαι μια μαμά που δουλεύει 4ωρο την ημέρα οχι 8ωρο...

για μένα προσωπικά οι μαμάδες που δουλεύουν 8ωρο είναι μαμάδες και νοικοκυρες είναι ηρωίδες στα μάτια μου

Διαφημίσεις

Πάντως εμένα η μια ώρα ειρήνη δεν μου φτάνει τι να πρωτοκάνεις να μαγειρέψεις, να σκουπίσεις και να σφουγγαρίσεις, να πλύνεις πιάτα, να ξεσκονίσεις, να καθαρίσεις λίγο το μπάνιο, να τινάξεις και να στρώσεις τα σκεπάσματα. Είναι πολλές οι δουλειές που χρειάζονται καθε μέρα.

Τεσπα, έχω καταλάβει ότι πολύ χρόνο μου τρώει το να πηγαίνω συχνά στο σούπερ για ψώνια. Ενας τρόπος που έχω βρει να μειώσω λίγο τον άσκοπο χρόνο είναι να μην πηγαίνω συχνά για ψώνια σούπερ μάρκετ και μαναβική. Μια φορά την εβδομάδα μεγάλη εξόρμηση για ψώνια και άντε ακόμη μια στο τοπικό σούπερ μάρκετ στα γρήγορα νομίζω αρκούν. Βέβαια θα πρέπει να οργανώσει κανείς και το πρόγραμμα μαγειρέματος γι αυτό για να μην τρέχει τελευταία στιγμή.

Kalamaraki έχω μια γειτόνισσα με δυο παιδιά και βλέπω τα παπουτσια πάντα έξω από την πόρτα και αναρωτιόμουν πόσο εύκολο είναι. Θα ήθελα να το εφαρμόσω αλλά πως πείθεις τον σύζυγο και ζητάς από άλλους να βγάζουν τα παπουτσια στην είσοδο?

1.12.2008- Αντίκρυσα το φως της ζωής μου.

Βρε Μελίτα η Ειρήνη δεν σου λεει οτι σε μια ώρα θα κάνεις γενική....ουτε εννοει το μαγειρεμα μεσα..

Οργάνωση θελει τίποτα αλλο,και εγώ σουπερ παω μια φορά τη βδομάδα συνήθως την Δευτέρα γιατι την κυριακή βγάζω μενού εβδομαδας και με εχει σώσει γιατι δεν αγοράζω ότι να ναι και ξέρω τι θα μαγειρέψω για τις επόμενες 6 μέρες συνήθως την κυριακή πάμε έξω ή στης μαμάς μου!

Τα πιατα όντως τρώνε πολύ χρόνο εγώ σωθηκα με το πλυντήριο..πρέπει να παρεις ένα, και μενα η μπρίζα ειναι κάτω απο το νεροχύτη και το βάλαμε δίπλα απο το ντουλάπι του νεροχύτη ενα 45εκ στενο.

Φυσικά δεν ξεσκονίζεις καθε μερα εννοείτε αυτο.....

ουτε σκουπίζεις κάθε μέρα....εγώ κάνω μόνο swiffer κάθε μέρα εκτός αν κάνουμε βρωμίτσες καπου τα πέρνω με το σκουπάκι

τα παπλώματα μπορείς να τα βγάζεις εξω το πρωί και να τα αφήνεις να αεριστούν μέχρι να τα στρώσεις

Σφουγγάρισμα ρίχνω κάθε μέρα ό κόσμος να χαλάσει γιατί μετά το swifferaki μαζεύει τα πάντα και μοσχοβολάει το σπίτι.

Οσον αφορά τα παπούτσια εγώ πως τον έπεισα ξέρεις...?

Τον έβαζα και έκανε σκούπισμα γιατί δεν προλαβαινα....ή τον εβαζα και μάζευε με το σκουπακι τα χώματα και τις βρωμιές που έφερνε από το εργοτάξιο....

μετά από μια βδομάδα μου λεει "δεν κανουμε μια δοκιμή αυτό που λες???" Το κάναμε..είδε ότι δεν μαζεύει σκόνη το πάτωμα ότι μενει καθαρό και οτι δεν κουράζεται αυτός! Και το παραδεχτηκε μετά από μια βδομάδα ότι είχα δίκιο φυσικά

Τώρα για τους καλεσμένους, αν είναι γιορτή κατι επίσημο δεν τους το ζητάω αλλά μετά ρίχνω μικρή γενική αν ειναι οι φίλοι μου κ οι γονείς μου που έρχονται σχεδόν καθε μερα , τους το ανακοίνωσα με την πρόφαση οτι δεν μπορώ να μαζέυω σκονες καθε μερά απο το πατωμα , οτι η μικρη καθεται κάτω και ειναι αμαρτία...

ειχαν αντιρήσσεις αλλά δεν είχαν άλλη επιλογή...

εχω αγοράσει απο τζάμπο 3 γυναικειες παντόφλες συνολο 6ευρώ και 3 αντρικές με αλλα 6ευρώ....

Εξάλλου το κανουν και δυο φίλες μου που δεν έχουν παιδίά για τον ίδιο λόγο!

Και πολύ απλά όταν έρχεται κάποιος τους λες στο σπίτι μας δεν κυκλοφορούμε με παπούτσια!

και σε οποιον δεν αρέσει ας μην ξανάρθει....

ποσός με ενδιαφέρει

Θα προσπαθήσω να εφαρμόσω αυτό με τα παπούτσια αφού τώρα που θα αρχίσει να περπατάει η μικρή θα κάθεται όπου να ναι κάτω και θα σκουπίζει η ίδια! Το πρώτο βήμα που θα κάνω είναι να βγάλω την παπουτσοθήκη από το σπίτι έξω από την πόρτα στο διάδρομο.

Όταν λες swifferaki εννοείς αυτό που ξεσκονίζουμε?

1.12.2008- Αντίκρυσα το φως της ζωής μου.

Πιστεψε με θα δεις μεγάλη διαφορά στο πατωμα σου

Και ναι έχει αυτο που ξεσκονίζουμε και εχει και το σκουπάκι swiffer με κοντάρι πράσινο με πανάκια που μαζεύει τρίχες και τα χνουδια και καθώς το κανεις μαζεύει χωρίς να τα μαγνητίζει και τις βρωμιές οπότε μπορεις να βάλεις μετά το σκουπακι το ηλεκτρικό και να τα μαζέψεις αφου θα τα εχεις βάλει σε μια γωνίτσα!

Πιστεψε με και εγώ ελεγα οτι δεν προλαβάινω και το σπιτι ήταν μονίμως βομβαρδισμένο

το ΄πήρα απόφαση οτι έτσι θα είναι η ζωη μου από εδώ και περα και εβαλα πρόγραμμα

δεν καθομαι στον καναπέ αν δεν συμμαζέψω...

γιατι το πρωί που ξυπνάω τα πέρνω στην κράνα αν δω ασυμμάζευτα....

μεχρι και τον σύζηγο τον έβαλα πόστο γιατι επειδή φεύγει νωρίς στις 6 άφηνε την πιτζάμα του αδίπλωτη οπου να ναι...ε μια μερα την βρήκε στα σκουπίδια την ειχε βάλει η μπέμπα μεσα χωρίς να την δω....

από τοτε την διπλώνει και την βάζει σε μια καρέκλα στην κουζίνα μολις ξυπνάω εγώ την τακτοποιώ!!

Αντε καλή αρχή!!!!

Και εμένα ο μικρός (15 μηνων) περπατάει και κυλιέται στα χαλιά. Τα Παπούτσια μας εμεις (η οικογενεια μου) τα αφήνουμε έξω γιατί δεν είναι το να μενει το πατωμα ή τα χαλιά καθαρά αλλά να μην φέρνουμε μικρόβια στο σπίτι...

Όταν όμως μου έρχονται επισκέψεις δεν μπορώ να τους πω "Βγάλτε τα παπούτσια σας"! Δεν μου πάει, δεν μου αρέσει...Εντάξει, είναι 1-2 συγγενείς/φίλοι οι οποίοι έχουν κ εκεινοι μικρά παιδια κ ξέρουν τη φάση και τα βγάζουν μονοι τους...τους υπολοιπους όμως που δεν έχουν παιδιά...ή δεν το σκέφτονται μοναχοί τους, δεν τους βάζω στη διαδικασία να βγάλουν παπούτσια...μου κακοφαίνεται πολύ..δεν ηχεί ωραία στα αυτιά μου...

Για αυτό τον λόγο λοιπον έχω προτιμήσει και κάνω το κάτωθι:

Βρεγμένη και στυμμένη πετσετα τυλιγμένη στο πατάκι έξω απο την πόρτα του διαμερισματος...και περνάνε τα παπουτσια τους απο εκει και φεύγουν τα πολλά πολλά. Κατόπιν, αφού φύγουν οι επισκέψεις μας κάνω τα χαλια με βρεγμένο βέτεξ (σε ζεστό νερό με λιγο ξύδι) οπότε και γυαλιζουν και καθαρίζουν και απολλυμένονται (λογω ξυδιού). Ένα περασματάκι τα κάνω..μην φανταστειτε ...10 λεπτά δουλειά...με έμφαση εκεί που πάτησαν ως επι το πλείστον!

Το σύστημα με την βρεγμένη πετσέτα το έχω κάνει κ στο πατακι κάτω στη σκάλα γιατι τωρα με τις συνεχεις βροχές...θα μου γινόνταν όλες οι σκάλες μες τη λάσπη!

Διαφημίσεις

Φίλη Melita, :)

Δηλαδή σκουπίζεις, σφουγγαρίζεις και ξεκονίζεις κάθε μέρα????? Αν ναι, τότε δεν υπάρχει περίπτωση να σου φτάσει 1 ώρα την ημέρα για καθάρισμα μα ούτε και 3!!! :?

Εγώ, με το δικό μου πρόγραμμα κάνω τις δουλειές μου με «κυλιόμενο» ρυθμό έτσι ώστε και χρόνο να έχω για να περνάω κάθε μέρα με τον μικρό και τον άντρα μου αλλά και το σπίτι να παραμένει πάντα καθαρό.

Πχ. σήμερα το πρωί, αφού ετοιμάστηκα, ετοίμασα το παιδί και το έδιωξα με το σχολικό, είχα 20 λεπτά για σκότωμα (τα έχω κάθε πρωί). Σʼ αυτό το διάστημα έστρωσα τα κρεβάτια, ξεσκόνισα την κρεβατοκάμαρα μου και πήρα τα πάνω-πάνω στο μπάνιο.

Το βραδάκι που θα πάω σπίτι θα μαγειρέψω (το μαγείρεμα δεν έχει καμία σχέση με την 1 ώρα που αναφέρω πως χρειάζεται το σπίτι.. δεν είναι δουλειές για την καθαριότητα του σπιτιού), (και προτιμώ πάντα σύντομα φαγητά τις καθημερινές, αφήνω τα χρονοβόρα για το Σαβ/κο) θα φάμε και:

- Θα βάλω τα πιάτα στο πλυντήριο πιάτων (το βάζω να δουλέψει όταν γεμίσει και μόνο)

- Θα βάλω ηλεκτρική σκούπα και μετά στον καναπέ με το άντρα και το παιδάκι μου!!! Άρα σήμερα, λιγότερο από 1 ώρα για το σπίτι…. ΚΑΙ το σπίτι καθαρό και εγώ όχι κομμάτια ! :-)

Ειρηνη εχω να σου πω οτι εμενα το προγραμμα σου με βολεψε αφανταστα.Δεν ξερω αν με θυμασαι απο παλια "αρχηγε" αλλα απο τοτε που εφαρμοζω αυτα που λεγαμε τοτε τα πραγματα ειναι πολυ πολυ καλυτερα.Βεβαια επαιξαν σημαντικο ρολο και το γεγονος οτι ο αντρας μου αλλαξε δουλεια με αποτελεσμα να εχω αυτο το μαγικο 20λεπτο το πρωι που ειναι πραγματι σωτηριο συν οτι οι ζουζουνες μεγαλωσαν λιγο και αυτο μου'χει δωσει περισσοτερο ελευθερο χρονο.:rolleyes:

Υ.Γ. Αυτο που με κυνηγαει ακομα ειναι το ρημαδοσυρταρι:lol::lol: αλλα που θα παει θα το καταφερω κι αυτο:)

z1QBp3.png UKB8p3.png

Kalamaraki έχω μια γειτόνισσα με δυο παιδιά και βλέπω τα παπουτσια πάντα έξω από την πόρτα και αναρωτιόμουν πόσο εύκολο είναι. Θα ήθελα να το εφαρμόσω αλλά πως πείθεις τον σύζυγο και ζητάς από άλλους να βγάζουν τα παπουτσια στην είσοδο?

Συγγνώμη ρε παιδιά, αλλά θεωρώ ότι αν ο χώρος είναι κοινόχρηστος, δεν έχουμε δικαίωμα να αφήνουμε τα παπούτσια μας έξω να τα βλέπουν οι άλλοι.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Εγω δεν εχω την παπουτσοθήκη έξω.....ούτε ειπα ποτέ κάτι τέτοιο...!

Την εχω μέσα στο σπίτι μου στο χωλ μου....εκει τα βγάζουμε και περνάμε στο υπόλοιπο σπίτι!

Εγω δεν εχω την παπουτσοθήκη έξω.....ούτε ειπα ποτέ κάτι τέτοιο...!

Την εχω μέσα στο σπίτι μου στο χωλ μου....εκει τα βγάζουμε και περνάμε στο υπόλοιπο σπίτι!

Έτσι μάλιστα!

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Ειρηνη εχω να σου πω οτι εμενα το προγραμμα σου με βολεψε αφανταστα.Δεν ξερω αν με θυμασαι απο παλια "αρχηγε" αλλα απο τοτε που εφαρμοζω αυτα που λεγαμε τοτε τα πραγματα ειναι πολυ πολυ καλυτερα.Βεβαια επαιξαν σημαντικο ρολο και το γεγονος οτι ο αντρας μου αλλαξε δουλεια με αποτελεσμα να εχω αυτο το μαγικο 20λεπτο το πρωι που ειναι πραγματι σωτηριο συν οτι οι ζουζουνες μεγαλωσαν λιγο και αυτο μου'χει δωσει περισσοτερο ελευθερο χρονο.:rolleyes:

Υ.Γ. Αυτο που με κυνηγαει ακομα ειναι το ρημαδοσυρταρι:lol::lol: αλλα που θα παει θα το καταφερω κι αυτο:)

Εννοείται θυμάμαι φίλη μου!!! Και ειλικρινά χαίρομαι πολύ που οτιδήποτε έχω γράψει σε βοήθησε!! :P:p:p Πραγματικά το πρωινό 20λεπτο είναι θυσαυρός! Μα και τα κρεβάτια σου μόνο να στρώσεις ώστε να μην τα δεις έτσι χάλια όταν επιστρέψεις το βραδάκι από τη δουλεία σου... κι αυτό βοηθάει στην ψυχολογική μας γαλήνη! Μπράβο κούκλα μου, μπράβο!

Αχ, αυτό το ρημαδοσύρταρο.... Να στο θυμίζω κάθε 3 μήνες για να κάνεις ένα ξε-σαβούριασμα????? :lol::lol::lol::lol:

Σήμερα το πρωί, στο θαυματουργό 20λεπτο ;) έστρωσα τα 2 κρεβάτια μας, άπλωσα 1 πλυντήριο που είχα βάλει την νύχτα και έκανα τα τζάμια της κουζίνας (1 παράθυρο και 1 πόρτα)….

Έτσι, μ αυτό το «πρόγραμμα», το σπίτι δείχνει πάντα περιποιημένο και τα νεύρα μου παραμένουν … ανέπαφα….!!! :lol::lol::lol:

Φιλιά σε όλες!

Εγω στο μαγικο εικοσαλεπτο συνηθως στρωνω τα κρεβατια,τα ριχταρια στους καναπεδες ,πλενω τιποτα ποτηρια που εχουν ξεμεινει απ'το βραδυ και απ'τα πρωινα γαλατα κλπ,μαζευω αυτα που εχει φαει ο αντρας μου το βραδυ οταν ολοι κοιμομαστε:mad::mad: σακουλακια απο πατατακια,αναψυκτικα κλπ και ετσι οταν γυρναω και βλεπω ενα τακτοποιημενο σπιτι πραγματικα ηρεμω και οχι να μην ξερω απο που ν'αρχισω.Μετα απο τις συζητησεις μας καταλαβα οτι το λαθος που εκανα ηταν οτι για να κανω μια δουλεια επρεπε να την κανω ολοκληρωμενα πχ δεν εβαζα μονο σκουπα επρεπε και να ξεσκονισω και να σκουπισω και να σφουγγαρισω ή δεν εκανα μονο τις βρυσες στο μπανιο και την λεκανη επρεπε να καθαρισω ολο το μπανιο και ετσι ή θα κουραζομουν πολυ και θα ειχα τα νευρα μου απο την κουραση ή θα τα αφηνα και θα τα εβλεπα ετσι βρωμικα και θα εσπαγαν τα νευρα μου.Τα νευρα δεν τα γλυτωνα δηλαδη:lol::lol:.Τωρα που τις καθημερινες κανω τα πανω πανω για καμια ωριτσα συν το φαγητο της επομενης μερας βλεπω το σπιτι συνεχεια καθαρο και εχω βρει την ψυχικη μου ηρεμια και το ΣΚ που εχω χρονο κανω πιο βαθυ καθαρισμα:rolleyes:

Ειρηνη στελνε μηνυματα για το συρταρι μπας και σωθω και απο κει και καμια συμβουλη πως να μην μαζευουμε τοση σαβουρα πια.:-P

z1QBp3.png UKB8p3.png

Ειρηνη στελνε μηνυματα για το συρταρι μπας και σωθω και απο κει και καμια συμβουλη πως να μην μαζευουμε τοση σαβουρα πια.:-P

Ρημαδοσύρταρου συνέχεια!!!! :mrgreen:

Πλέον δεν υπάρχουν εκεί λογαριασμοί… ούτε χαρτάκι για την ακρίβεια και μιλάμε για χούντα στο σπίτι…. :mrgreen::mrgreen: δεν υπάρχει δημοκρατία στο ρημαδοσύρταρο!!! Κανένα χαρτί εκεί λοιπόν!

Αγόρασα ένα μικρό κλασέρ (όταν λέω μικρό εννοώ σαν μισή σελίδα Α4) και τον χώρισα με διαχωριστικά. Εκεί βάζω τα ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΑ των λογαριασμών (προσοχή μόνο τον τελευταίο λογαριασμό, δηλ. τον τελευταίο της ΔΕΗ, τον τελευταίο της ΕΥΔΑΠ κλπ. δεν κρατώ ποτέ διπλούς λογαριασμούς), ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ, ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ & ΔΙΑΦΟΡΑ. Έτσι κανένα χαρτί (από τα ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΑ χαρτιά που όλοι μας γνωρίζουμε!!!) δεν παραμένει σε κανένα συρτάρι του σπιτιού!!!!!!

Το ρημαδοσύρταρο περιέχει:

- Τα γυαλιά ηλίου της οικογένειας με τις θήκες τους

- Ένα φλατ ντοσιεδάκι με τσεκαρισμένα delivery της γειτονιάς

- Ένα μικρό και όμορφο κουτάκι με όλα εκείνα τα μικρά και εκνευριστικά αντικείμενα που όμως χρειάζονται (όσο και αν τα μισώ και σιχαίνομαι!!!), όπως: αντικλείδια, 1-2 ανταλλακτικά μπρελόκ κλπ.

Αυτά και τίποτα άλλο… το νίκησα το ρημαδοσύρταρο παιδιάαααααααααααααααα! :mrgreen::mrgreen::lol::lol::lol:

• 2 εβδομάδες μετά...

Κορίτσια θέλω να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ για τις συμβουλές σας.

Από τότε που εφάρμοσα το σύστημα με το "κυλιόμενο ωράριο" έχω σωθεί! είμαι πολύ χαρούμενη γιατί το σπίτι είναι πάντα καθαρό έπαψα να τσακώνομαι με τον άντρα μου έχω ηρεμήσει και ξεαγχωθεί αφάνταστα ..μπορεί να σας φαίνομαι υπερβολική αλλά όταν είσαι νέα και άπειρη στις δουλειές όλα σου φαίνονται βουνό. Μπράβο συνεχίστε να μας δίνετε ωραίες συμβουλές .. Προχτές για παράδειγμα έστρωσα τα χαλιά , ζήτησα από όλους να βγάζουν τα παπούτσια (εκεί να δείτε τσακωμό με το παππού) όταν μπαίνουν σπίτι και έκανα το κόλπο με τη βρεγμένη πετσέτα .ο άντρας μου ενθουσιάστηκε που τα ήξερα όλα αυτά!!Τώρα που θα πάω σπίτι θα φτιάξω το ρυμαδοσύρταρο...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...