Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δεν θέλει το ξένο γάλα

Recommended Posts

ποιο θήλαστρο προτείνετε?

εγώ έχω της aventi και μου παίρνει τουλάχιστον μισή ώρα για να βγάλω 100 ml...

Εγώ όπως είπα παραπάνω με το lactina Medela δεν τα πάω και πολύ καλά. Μια φορά που είχα δοκιμάσει σε μια φίλη στην Αθήνα το swing που έχει διπλή φάση άντλησης μου είχε φανεί γρηγορότερο κι αποδοτικότερο κι ας ήταν πιο μικρό. Αλλά η Αγλαΐα δεν έχει ακόμη άπαντήσει... :evil:

Αγλαΐα είναι σοβαρή η ερώτηση κι ας έκανα λίγο πλάκα :D

Θα αντέξει πιστεύεις το swing στη χρήση που περιέγραψα παραπάνω ή θα ελαφρώσω τζάμπα την τσέπη μου από 150 ευρουδάκια; :?:

Για το θήλαστρο της aventi δε γνωρίζω. Ας περιμένουμε καλύτερα την ειδικό! :roll:

bennettstevenspalestinewall2.jpg

Το τείχος στη λωρίδα της Γάζας, έτος 2009. Ενα κομμάτι γης τέσσερις φορές πιο πυκνοκατοικημένο από την Αττική, αποτελεί τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου... Τα παιδιά στην Παλαιστίνη

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 109
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ποιο θήλαστρο προτείνετε?

εγώ έχω της aventi και μου παίρνει τουλάχιστον μισή ώρα για να βγάλω 100 ml...

μηπως εννοεις της avent????

θεωρω πως ειναι καλυτερο το swing-medela.

για ποσες αντλησεις τη μερα μιλαμε?

9a7bp2.pngIm47p2.png

Εγώ όπως είπα παραπάνω με το lactina Medela δεν τα πάω και πολύ καλά. Μια φορά που είχα δοκιμάσει σε μια φίλη στην Αθήνα το swing που έχει διπλή φάση άντλησης μου είχε φανεί γρηγορότερο κι αποδοτικότερο κι ας ήταν πιο μικρό. Αλλά η Αγλαΐα δεν έχει ακόμη άπαντήσει... :evil:

Αγλαΐα είναι σοβαρή η ερώτηση κι ας έκανα λίγο πλάκα :D

Θα αντέξει πιστεύεις το swing στη χρήση που περιέγραψα παραπάνω ή θα ελαφρώσω τζάμπα την τσέπη μου από 150 ευρουδάκια; :?:

(τα πρωινά γενικά δεν μπορώ να απαντώ γιατί είμαι στη δουλειά, εκτός αν τύχει να έχω κάποιο κενό ...)

οι απόψεις διίστανται, γενικά το λακτίνα θεωρείται καλύτερο παρόλο που δεν έχει φάση διέγερσης. Κάνει 53 θηλαστικές κινήσεις το λεπτό και αντλεί πιο αποτελεσματικά το γάλα. Το swing κάνει 45 και δεν είναι αποτελεσματικό σε μικρότερο ποσοστό μητέρων. Όμως σε μερικές μητέρες που δεν έχουν εύκολο let- down, μπορεί να δουλεύει καλύτερα το swing.

Ξέρω ότι δεν βοηθώ ιδιαίτερα αλλά έτσι είναι! Προσωπικά αποδίδω καλά μόνο με τα νοσοκομειακά. Τα μικρά δεν με βόλεψαν αλλά όπως θα δεις πολλές μητέρες βολεύονται με το swing!

σε ευχαριστώ πολύ Dimitrali, όπως σας είπα θα το προσπαθήσω..απλά η δικιά μου τρώει πολύ, και ανά δίωρο και δεν μου μένει στο στήθος αρκετό γάλα για να το βγάλω με το θήλαστρο..όσες φορές έχω κάνει προσπάθεια το πολύ να βγάλω 60-80 ml..αυτό δεν της φτάνει ούτε για ένα γεύμα!

Mε το θήλαστρο που έχεις, η ποσότητα που αντλείς είναι καλή. Σου χρειάζεται ένα νοσοκομειακό για να καταφέρεις να αντλείς περισσότερο. Η διαφορά είναι τεράστια. Σαν να συγκρίνεις ένα ποδήλατο (αν έχεις το χειροκίνητο) ή ένα σκούτερ (αν έχεις το ηλεκτρικό) με μία νταλίκα.

• 4 months later...

Καλησπερα.Εψαξα να βρω σχετικο θεμα στο φορουμ αλλα δεν ειδα τιποτα.

Ζητω συγνωμη αν επαναλαμβανω.

Εχω ενα αγορακι 7 μηνων,πινει μονο δικο μου γαλα με θηλασμο (3 γευματα πρωι-απογευμα-βραδυ) και τα υπολοιπα 2 φρουτο,λαχανικα.Τρωει καλα,μια χαρα στο βαρος του.

Προσπαθησαν ο αντρας και η μητερα μου προσφατα να του δωσουν ξενο γαλα

σε καποιες περιπτωσεις που επρεπε να λειψω και αρνειται πεισματικα.Του δωσαμε αlmiron & Nativa και του ερχεται αναγουλα.Τωρα αρνειται και το μπιμπερον μετα απο αυτες τις προσπαθειες ενω το επαιρνε με δικο μου γαλα.Ακομα και το νερο αρνειται με μπιμπερον και του δινω με συριγγα.Υπαρχει αραγε καποιο γαλα πιο κοντα σε γευση με το μητρικο.

Εχω αγχωθει μηπως κοψει το γαλα γενικως...

Ευχαριστω

Διαφημίσεις

Να χαίρεσαι το αγοράκι σου!

Θα ήθελα να σε ρωτήσω και να ξεκαθαρίσεις και εσύ και σ' εμάς για να σε βοηθήσουμε πιο αποτελεσματικά τι θέλεις να κάνεις.

Θέλεις να αποθηλάσεις και να δίνεις στο μωρό σου αγελαδινό γάλα ή απλά θέλεις να μπορείς να λείπεις κάποιες ώρες και να μπορεί να πίνει το δικό σου γάλα ή αν δεν έχεις αντλημένο έστω σκόνη.

Επίσης, να ξέρεις ότι στην ηλικία που είναι το μωρό σου, τα περισσότερα μωρά αρνούνται το μπιμπερό και πολλά ακόμη και το μητρικό αν η μαμά δεν είναι στο σπίτι, προτιμούν να την περιμένουν. Το ίδιο έκανε και η κόρη μου στην ηλικία αυτή. Τώρα όμως πίνει φρέσκο από ποτήρι αν το βρει εύκαιρο (πχ. αν οι μεγάλοι μου γιοι έχουν αφήσει το δικό τους στο τραπέζι, χτυπιέται να της δώσουμε, κι ας θηλάζει συνεχώς ανάμεσα από τις στερεές).

Εάν θέλεις να αποθηλάσεις, σιγά σιγά θα βρεις τρόπο να δώσεις κάποιο άλλο γάλα στο μωρό, θα φροντίσεις η αλλαγή να γίνει πολύ σταδιακά και με τέτοιο τρόπο που να αναπληρώνεις τη σωματική επαφή που θα χαθεί με το θηλασμό.

Αν πάλι δεν θέλεις να αποθηλάσεις, δεν βλέπω το λόγο γιατί να του δίνουνε σκόνη γάλα όταν λείπεις. Δοκίμασε με δικό σου αντλημένο, όχι όμως σε μπιμπερό, αλλά σε εκπαιδευτικό ποτηράκι ή σε κανονικό ποτήρι, ή με καλαμάκι ή ακόμα και με κουτάλι. Αν δεν δέχεται γενικά με τίποτα το γάλα, δεν υπάρχει λόγος να το πιέζετε, θα ρυθμίζεις έτσι τα γεύματά του όταν θα θέλεις να λείψεις ώστε να θηλάζει όσο θα είσαι στο σπίτι και τις στερεές να τις τρώει τις ώρες που θα λείπεις. Τα γεύματα των στερεών δεν είναι απαραίτητο να δίνονται σε συγκεκριμένες ώρες, μπορείς να τα αλλάξεις αν σε βολεύει να τα δίνεις άλλη ώρα όταν πχ. θα λείπεις.

Το μωρό ξυπνάει για θηλασμό τη νύχτα; Ρωτάω γιατί συνήθως 3 γεύματα θηλασμού είναι λίγα για ένα μωρό που θηλάζει σ' αυτή την ηλικία (εκτός αν το μωρό θηλάζει πολύ αποτελεσματικά και καταφέρνει να παίρνει την ποσότητα που χρειάζεται με 3 γεύματα, τίποτα δεν είναι απόλυτο με το θηλασμό)

HXuSp2.pngaS46p2.png

• 4 εβδομάδες μετά...

Η Βικτωρια ειναι 7 μηνων και τωρα πια την θηλαζω 3 φορες την μερα τρωει ηδη κοτοπουλο φαριν λακτε και φρουτα. Το μπιμπερο δεν το θελει καθολου και το νερο το πινει απο ποτηρακι,το θεμα ειναι οτι οταν δοκιμαζω να της δωσω γαλα σκονη δεν το πινει- απο το μπιμπερο ουτε συζητηση και ισως και καλυτερα για να μην μαθει αλλα και απο το ποτηρακι μου το φτυνει εχει κανεις καμια ιδεα πως να την κανω να το συνηθησει?

Kwzfp3.png

ONS3p3.png

Έγώ δεν έχω ιδέα ούτε και για την δικιά μου. Προσπάθησα με 3 διαφορετικά γάλατα όχι για να διακόψω το θηλασμό αλλά για να λείψω για 4 ημ. Τίποτα. Οπότε ακύρωσα το ταξίδι. Πριν ξεκινήσω δουλειά θα ξαναδοκιμάσω.

1.12.2008- Αντίκρυσα το φως της ζωής μου.

• 3 εβδομάδες μετά...

Κορίτσια άπό ποτηράκι πότε μπορούνε να πιούνε τα μωρά?

Τα διδυμάκια μου είναι 6 μηνών και θηλάζουνε αποκλειστικά. Αρχίσαμε και στέρεες τροφές αλλά για μπιμπερό ούτε λόγος. Προσπάθησα κάποιες μέρες που έλειπα στην δουλειά να δώσουμε μπιμπερό με μητρικό γάλα και αρνούνταν πεισματικά να πιούνε. Μέχρι που αναγκάστηκα να φύγω από τη δουλειά και να γυρίσω να θηλάσω. Δεν έχω σκοπό να αποθηλάσω άμεσα αλλά θα ήθελα να μάθουν να πίνουνε και με μπιμπερό ώστε να μην βρεθούμε σε δύσκολη θέση (όπως πρόσφατα με την δουλειά). Σκέφτηκα μήπως το κυπελλάκι το δεχτούνε καλύτερα καθώς από το μπιμπερό δεν πίνουνε ούτε νερό προς το παρόν...

ΦΕΗ

grafw edw gia na min anoiksw kenourio 8ema! loipon i kori mou einai 40 imerwn kai mexri ex8es den ta eixa kataferei na tin balw sto sti8os mou na 8ilasei. exw epipedi 8ili kai auto me diskolepse stin arxi kai den to prospa8ousa para polu. parola auta ebgaza me to 8ilastro apo tin arxi kai tis edina diko mou gala kai simplirwma apo kseno. tis teleutaies meres otan pinage griniaze polu kai pnigotan sinexeia me apotelesma i wra tou fagitou na einai mia diskoli wra kai gia tis 2mas. ex8es eipa na dokimasw na tin balw sto sti8os mou mipos iremisei kai epidi o gios mou(2xronwn) eixe kripsei ena eksartima apo to 8ilastro kai arxise na me ponaei. i mikri den kserw pws egine alla arxise na pipilaei kai na roufaei gia arketa lepta. auto to ekana oli mera ex8es mexri to bradu pou tis edwsa mpimpero afou brika to 8ilastro. simera den dexotan oli mera na piei apo to mpoukali alla ekatse polles kai 8ilaze mexri tis 4 to apogeuma apou apokoimi8ike. exw merikes apories kai elpizw na mou apantisete!!!

toses wres sto sti8os mou ipie arketo gala i apla to eixe gia pipila? mporw na tin 8ilasw kai as exoun perasei toses meres xwris na xriastei na tis dinw apo mpimperw i simplirwma(exw dld arketo gala meta apo toso kairo)? poses wres 8a tin exw sto sti8os mou(pws 8a katalabw oti den pinei gala) giati exw ena agoraki 2xronwn pou episis me xriazete kai 8elei na afierwnw xrono kai se auton? episis se ena mina 8a epistrepsw stin douleia, 8a epireasei auto to gala mou(8a lipw 6wres)?

Αν έχετε οποιοδήποτε πρόβλημα με το θηλασμό μπορείτε να θέσετε την ερώτησή σας. Μαζί με την ερώτηση είναι απαραίτητο να δίνετε και μερικές ακόμη πληροφορίες για να σας παρέχεται η υποστήριξη που ταιριάζει στην περίπτωσή σας:

stelnw kai plirofories tis mikris

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 36w+4d

Β. Το φύλο του βρέφους koritsi

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) kt

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. episkliridio

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. oxi kai 8

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. oxi

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες 18-07-09(genni8ike) 2940, 22-07-09 2910, 28-07-09 3350 kai 18-08-09 4000

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.6-7

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει pinei diko mou apo 8ilastro ta 4-5 geumata apo 70-100ml

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα ta 2 einai simplirwma apo 70-100ml

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)140-200ml analogos tin oreksi tis

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. mini electr medela

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο peripou 5

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι otan exw taisei to mwro

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση 15-30lepta

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.arketes sxedon oles

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο meta apo ka8e geuma sxedon

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....twra teleutaia den exei polu oreksi kai pinei sta 70ml

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...