Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Δεν θέλει το ξένο γάλα


Recommended Posts

Καλησπέρα. Το κοριτσάκι μου είναι ενός έτους και πριν δυο μέρες προσπάθησα να της δώσω για πρώτη φορά μπουκάλι. Όχι μόνο δεν το δέχεται με τίποτα, αλλά πλέον αρνείται και το κουταλάκι. Έχω απελπιστεί. Τι να κάνω;

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Replies 109
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

μήπως να δοκιμάσεις διαφορετικές πιπίλες??

 

Δύο διαφορετικές σιλικόνης και μία καουτσούκ. Ούτε που τις βάζει στο στόμα της. Κλοτσάει το μπουκάλι.

Link to comment
Share on other sites

Γιατί απελπίζεσαι?... :)

 

Την θηλάζεις?

Αφού δεν τα θέλει, δεν τα θέλει... τι να κάνουμε!

 

Απο τη στιγμή που παίρνει τροφή απο το θηλασμό, δεν χρειάζεται τίποτε άλλο! Μήν ανησυχείς καθόλου!!! Ούτε καν νερό δεν χρειάζεται!! (έτσι είχα διαβάσει στον ΠΟΥ παγκόσμιο οργανισμό υγείας )..

 

Περίμενε ένα μήνα και ξαναδοκίμασε. Αλλά δεν είναι κάτι φοβερό πάντως, μήν απελπίζεσαι..!

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω ένα μήνα, γι' αυτό έχω αγχωθεί. Την άλλη βδομάδα γυρίζω στη δουλειά μου. Δουλεύω απγεύματα και νύχτες. Περίμενα μέχρι τελευταία στιγμή γιατί δεν ήθελα να σταματήσω καθόλου τον θηλασμό. Δεν περίμενα ότι θα αντιδράσει τόσο έντονα στο μπουκάλι. Ούτε για νερό δεν το θέλει!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

χμ μάλλον είναι πάρα πολύ τελευταία στιγμή... τα παιδιά έχουν ανάγκη απο πολύ μεγάλες μεταβάσεις!!!

 

Δεν ήταν ανάγκη να σταματήσεις το θηλασμό μιάς και μπορείς να βγάλεις το γάλα με τον ειδικό μηχανισμό, έτσι το στήθος συνεχίζει να παράγει... και θα έπινε και απο μπιμπερό... :(:?

 

Το μπουκάλι της το έδωσες όταν ήταν πάνω σου ή στο κρεβατάκι της?

πρέπει να της το δώσεις την ώρα που είναι κουρνιασμένη πάνω σου εκεί που είναι κανονικά το στήθος σου.

(Αν της το έδωσες την ώρα που ήταν στο κρεβατάκι της πιθανό να λέει αυτό δεν είναι το ίδιο και όχι καλό).

 

Θα δίνεις το δικό σου γάλα με μπουκάλι ή έτοιμο?

 

δοκίμασε να της δίνεις με το δάχτυλό σου - βούτα το στο δικό σου γάλα...

 

πάρε και ένα μπιμπερό για σένα και πιές απο εκεί κανονικά με απόλαυση.

χωρίς να της το προτείνεις. αυτό μία δύο μέρες και μετά πρότεινέ της όπως θα πρότεινες και σε έναν μεγάλο ένα μπουκάλι νερό πχ. αν σε βλέπει και σένα ίσως τότε το δεί σαν κάτι καλό...και να μή νιώθει πιεσμένη να το πιεί αλλά να θέλει να το πιεί - επειδή σε βλέπει εσένα να το κάνεις...

 

δεν ξέρω κάτι άλλο...

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Link to comment
Share on other sites

Δε φταίει το γάλα και δικό σου να βάλεις η αντίδραση θα είναι η ίδια. Είμαι παθούσα. Αντιδρούν στο μπουκάλι γενικότερα και όχι στη γεύση. Όπως λες ούτε νερό. Η λύση για μένα ήταν.. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ήταν να τις αφήσω να πεινάσουν... να ΜΗΝ θηλάσω καθόλου ώστε να ξέρουν ότι πάει αυτό τελείωσε... και να προσφέρω μπουκάλι σε κάθε γεύμα ούτε καν στερεά τροφή. Χωρίς πίεση αν μου το σπρώχναν έλεγα ΟΚ και μετά από καμιά ώρα πάλι. Έτσι από το πρωϊ κάποια στιγμή το βράδυ από την πείνα το έπιασε.. Μη φανταστείς ότι ήπιε πολύ, με τα πολλά 30ml την πρώτη φορά, την επόμενη φορά λίγο περισσότερο και πήρε καιρό να πίνουν ολόκληρο γεύμα μονορούφι. Αυτό το έκανα 1-2 μέρες μετά έδινα κανονικά τα γεύματα και τις στερεές τροφές και το γάλα με το μπουκάλι όσο έπιναν.. έεε και σε καμιά βδομάδα έστρωσε κάπως.

ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ. Αντιδρούν στον αποχωρισμό, προτιμούν το θηλασμό την επαφή με τη μαμά, ξέρουν πιο είναι το καλύτερο.

Αλλά αν πεινάσει τελικά κάποτε θα φάει. Θέλει υπομονή και γερά νεύρα.

Δεν είναι ο σωστός και ενδεδειγμένος τρόπος, αλλά εγώ όσους άλλους και να προσπάθησα και να μου είπαν στη θεωρία ... δεν κατάφερα με άλλο τρόπο στην πράξη να τις πείσω.

Πάντως πριν δοκιμάσεις αυτό, δοκίμασε να φύγεις από το σπίτι και να της δώσει με μπουκάλι κάποιος άλλος (μπαμπάς γιαγιά... κυρία που θα την προσέχει..) μήπως και το πιάσει. Στη θεωρία αυτό λένε είναι το σωστό , σε εμένα ούτε αυτό έπιασε. Επίσης όταν το δίνεις εσύ δοκίμασε διάφορες θέσεις διαφορετικές από αυτές που θηλάζεις. πχ σε μένα έπιασε να είναι καθησμένη σε καρεκλάκι κι εγώ να της κρατάω το μπουκάλι από πίσω χωρίς να με βλέπει και να χαζεύει με κάτι άλλο. Γενικά στάσεις που έχουν συνδιάσει το θηλασμό, είναι δύσκολο να δεχτούν κάτι άλλο.

Link to comment
Share on other sites

If the baby is 1 year old already I don't see any need to teach the bottle anymore.

When my daughter was 1 year old I got this ποτηράκι what was also quite good.

I toke the βαλβίδα away in the beginning so it was easier to learn. :lol:

To let the baby "starve" just to teach something what is not necessarily needed, sounds kind of cruel to me... :roll:

Link to comment
Share on other sites

To let the baby "starve" just to teach something what is not necessarily needed, sounds kind of cruel to me... :roll:

 

Όντως είναι σκληρό αλλά πολλές φορές δε μας αφήνουν άλλη επιλογή. Όπως είπα είχα δοκιμάσει τα πάντα και στη θεωρία είναι όλα πολύ καλά. Αλλά παιδί με παιδί διαφέρει και φυσικά και κάθε μαμά έχει άλλες αντοχές.

 

Η κόρη μου η μία ήταν 5 μηνών οπότε δε μπορούσα να της δώσω κάτι άλλο και η δεύτερη ήταν 11 μηνών και είχα δοκιμάσει ποτηράκι καλαμάκι και όλα τα σχετικά, αλλά το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Έτσι προτίμησα να της μάθω το μπουκάλι που μας βολεύει ακόμα. Έχω ακούσει και λύσεις όπως κουταλάκι, αλλά αυτό παίρνει πολύ χρόνο όταν θες το πρωϊ να ετοιμάσεις 2 παιδιά για το σχολείο και να φύγεις για δουλειά και δεν το ήθελα με τίποτα. Επιπλεόν για μένα το γάλα είναι Νο 1 και δεν ήθελα με τίποτα να το κόψουν.

 

Δε λέω ότι έκανα το σωστό, απλά λέω με ποιο τρόπο τελικά κατάφερα να τους δώσω μπουκάλι. Μακάρι να υπάρχει πιο εύκολος τρόπος και να μπορεί κάποιος να τα καταφέρει αλλιώς.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ!!!! Τελικά λειτούργησε η ζήλια! Δεν είναι και πολύ σωστό, αλλά την αγνόησα τελείως και έκανα ότι ταΐζω τις κούκλες τις πρώτα και μετά τον μπαμπά της. Στο τέλος ήρθε μόνη της και το έπιασε! Λίγο αντιπαιδαγωγικό, αλλά... Σας ευχαριστώ πολύ όλες!

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι καθόλου αντιπαιδαγωγικό!!!

 

Έκανες το πιό σωστό.

δεν είναι ζήλια - Όλα τα παιδιά έχουν φυσική περιέργεια για τα πράγματα, και όταν βλέπουν κάποιον ενήλικα ή άλλο παιδί να κάνει κατι που δεν εχουν ξαναδει, θέλουν απο μόνα τους να τα δοκιμάσουν και αυτά!.

 

Έτσι κάποιες φορές πιάνει ακριβώς αυτό - να μήν προτείνεις τίποτα. !! - αφήνοντας την περιέργεια να κάνει τη δουλειά της!!

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Καλημέρα.

Ονομάζομαι Χάρις, μητέρα δυο αγοριών, 2 ετών και επτά μηνών αντίστοιχα.

Η συντροφιά σας είναι πολύτιμη και αφού λαθροκοίταζα καιρό τώρα, εε, αποφάσισα να σας "ταλαιπωρήσω" κι εγώ!

Ο μικρός μου, τρέφεται με αποκλειστικό θηλασμό μέχρι και σήμερα. Όταν επέστρεψα στη δουλειά, στους 4 μήνες του μωρού, δοκίμασα κάποιο ξένο γάλα για λόγους ασφαλείας, μια και το γάλα που άφηνα σπίτι έφτανε για δύο γεύματα μόνο, χωρίς πάντως την πρόθεση να κόψω τον θηλασμό, αφού και τον μεγάλο μου γιό τον θήλαζα μέχρι δέκα μηνών οπότε και έμεινα πάλι έγκυος.

Καταστροφή! Το μωρό αντέδρασε με εμετό και για να μην τα πολυλογώ, έτσι αντιδρά και με όποιο γάλα δοκίμασα απο τότε, ακόμα και τα αυστηρώς υποαλλεργικά-ειδικά για δυσανεξία στη λακτόζη. Παρόμοια ήταν και η αντίδραση σε κρέμες φαρίν λακτέ-ρυζάλευρο βανίλα, γενικά ό,τι περιέχει γάλα. Τώρα τρέφεται ακόμα με το μητρικό και φρουτόκρεμα, σούπα λαχανικών και κοτόσουπα. Η παιδίατρος μου λέει να μην ανησυχώ, σταδιακά θα αρχίσει να δέχεται και το "ξένο" γάλα. Ήδη όμως, το μητρικό έχει μειωθεί κατά πολύ, με το ζόρι αφήνω πίσω κάθε μέρα 120 ml....έχει κανείς παρόμοια εμπειρία να μου δώσει τα φώτα του; Ευχαριστώ πολύ!

.png

 

.png

Link to comment
Share on other sites

Να σου ζήσουν καταρχήν τα πιτσιρίκια!

 

Μην ανησυχείς παρόλο που ξέρω ότι είναι δύσκολο, αλλά όπως σου λέει και η γιατρός θα το δεχτεί σιγά-σιγά.

Απο'δω μέσα νομίζω η Vicky είχε αναφέρει για την μικρή της τέτοιο πρόβλημα το οποίο λύθηκε μετά από 15 μήνες αποκλειστικού θηλασμού. Μετά δηλ. είχε ανοσία στο αγελαδινό.

Το ότι δεν τρώει κρέμες και τέτοια ίσως είναι και καλό μιας και κατά τη γνώμη μου δεν είναι και ότι καλύτερο....(προσωπική γνώμη πάντα)

Link to comment
Share on other sites

Χάρις καταρχήν καλημέρα!!!

Να σου πω ότι περνάω ακριβώς το ίδιο

Η μικρή μου κόρη είναι 11 μηνών και δεν μπορεί να πιει ξένο γάλα, ούτε υποαλλεργικό, ούτε κρέμες. Μέχρι στιγμής τρώει φρουτόκρεμα, κοτόσουπα ή σουπα με μοσχάρι, κρέμα ρυζάλευρο σκέτη χωρις γάλα και μητρικό γάλα. Το μεγάλο πρόβλημα το αντιμετωπίσαμε μέχρι 6 μηνών. Μετά αρχισε τις άλλες τροφές και τώρα πλέον θηλάζει πρωι μεσημέρι μετά τη δουλειά μου και βράδυ πριν κοιμηθεί. Έτσι έχω κόψει το θήλαστρο στη δουλειά που με είχε ταλαιπωρήσει πολύ. Είχα κάνει μια προσπάθεια μήπως είχε υποχωρήσει η αλλεργία της και της έδωσα φαριν λακτε στους 8,5 μήνες αλλά αντέδρασε και πάλι. Θα ξαναδοκιμάσω πάλι σε λίγες μέρες με ρυζάλευρο βανίλια και θα δούμε. Πάντως και εμένα η παιδίατρός μας μας είπε ότι θα της περάσει μεγαλώνοντας. Εσύ πόσες φορές την θηλάζεις τώρα?

.png.png.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Καλώς όρισες Χάρις.. έχεις και πολύ ωραίο όνομα... :D Δε μπορώ να σε βοηθήσω στο θέμα που σε απασχολεί καθ'ότι δεν έχω την ανάλογη εμπειρία... αλλά ήθελα να σε υποδεχτώ :P

Όταν παίρνω...γεμίζουν τα χέρια μου. Όταν δίνω, γεμίζει η ψυχή μου...

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα!

Pan, εγώ θηλάζω το βράδυ και το πρωί επειδή δουλεύω πολύ νωρίς -φεύγω απο το σπίτι στις 04.30- αφήνω πίσω γάλα για να φάει ο μικρός. Το πρόβλημα είναι ότι παρότι είχα πολύ γάλα μέχρι και τον 5ο μήνα, τώρα μόλις που μπορώ να εξασφαλίζω με το θήλαστρο 120-140 ml την ημέρα και αυτά με πολύ κόπο. Χρησιμοποιούσα απο την αρχή θήλαστρο για να μην ατονήσει η διαδικασία, αλλά ο γυρισμός στην δουλειά, η πολύ κούραση, η άστατη διατροφή και οι λίγες ώρες ύπνου, δυστυχώς μου "στοίχησαν" στο θέμα του θηλασμού. και εντάξει, ο Φοίβος στο μέλλον θα το ξεπεράσει το θέμα του γάλακτος, αλλά τί θα το ταίζω κάθε πρωί μέχρι τότε;;; Τα 120 ml δεν επαρκούν για ένα παιδάκι 9 κιλά, και αν θα τα έχω και αυτά έτσι που πάω! Πολύ άγχος βρε παιδιά αυτό το θέμα!

.png

 

.png

Link to comment
Share on other sites

Εννοείς ότι δεν τον βάζεις στο στήθος σου και βγάζεις το γάλα με το θήλαστρό? ή αυτό το κάνεις μόνο το πρωι που είσε στη δουλεια? Εγώ θυμάμαι ότι όταν έβγαζα το γάλα με το θήλαστρο η ποσότητα ήταν πολύ μικρότερη από αυτή που οαρήγαγε ο οργανισμός μου όταν το μωρό θήλαζε! Οπότε θα σου έλεγα να τον θηλάζεις (οχι θήλαστρο) το μεσημέρι όταν επιστρέφεις από τη δουλειά σου και το βράδυ πριν κοιμηθεί και να έχεις το θήλαστρο μαζί σου και να κάνεις μια άντληση το πρωι στη δουλειά σου.

.png.png.png
Link to comment
Share on other sites

Θηλάζω το βράδυ στις 21.00-21.30 την ώρα που αρχίζει να νυστάζει ο μικρός και πρίν κοιμηθεί. Το βράδυ δεν ξυπνάει για φαγητό ήδη απο τους 4 μήνες και έτσι κάνω άντληση με θήλαστρο στις 04.00, επειδή 04.30 φέυγω για δουλειά. Υποτίθεται ότι αυτή η άντληση εξασφαλίζει το πρωινό γεύμα, αλλά φευ....ο μικρός ξυπνάει 06.30 με 07.00 για γάλα και ξανακοιμάται μέχρι τις 09.00-09.30. 10.00-10.30 φρουτόκρεμα, 13.00 μεσημεριανό...συνήθως τον θηλάζω και λίγο κατά τις 16.00 που ξυπνάει απο το μεσημεριανό ύπνο και μετά γύρω στις 17.30 φρουτόκρεμα εναλλάξ με φαγητό αφού δεν τρώει κρέμες....και φτού απο την αρχή!

Στο ενδιάμεσο, κάνω 2 με 3 αντλήσεις αλλά στο 24ωρο δεν μπορώ να συλλέξω πια παραπάνω απο 120ml....χθες όλη μέρα μαζί με το σημερινό πρωινό π.χ με το ζόρι άφησα πίσω 100ml...με έχει φάει το άγχος πια, περιμένω αύριο την παιδίατρο για την εξέταση του μήνα να δούμε πάλι τί έναλλακτικές έχουμε....

.png

 

.png

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνω με pan οτι η ποσοτητα που βγαζουμε με το θηλαστρο δεν αδειαζει το στηθος οπως το μωρο :?:? Βαζε τον πιο συχνα στο στηθος οταν εισαι στο σπιτι για να αυξησεις την ποσοτητα

bxBwp2.png EgDTp2.png
Link to comment
Share on other sites

Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζω και εγώ. Σήμερα μόλις διαπίστωσα ότι το μωρό πέφτει για ύπνο με μόλις 30 γραμμάρια γάλα δικό μου. Συνέχεια ξυπνάει εδώ και ένα μήνα. Προσπαθώ να της δώσω ξένο γάλα αλλά ενώ η γεύση του ΜΙΛΟΥΛΙΛ της άρεσε αρνείται το μπιμπερό. Η γιατρός μου είπε να της το κόψω μαχαίρι γιατί άρχισε να χάνει βάρος. Από τότε μόνο φωνάζει και κλαίει. Προτιμάει να κοιμηθει νηστική παρά να φάει μπιμπερό. Αν δεν μπορείς άλλο Χάρις προσπάθησε για ξένο τώρα και μην αφήσεις να περάσουν μήνες

Link to comment
Share on other sites

Χάρις έχεις αναζητήσει τα διάφορα τσάγια που υπάρχουν για την αύξηση του μητρικού γάλακτος,? επίσης υπάρχουν και χάπια μαγιάς νομίζω στα φαρμακεία που βοηθούν πολύ!

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Και η μπυριτσα φερνει αποτελεσματα.

Εγω αν πιω μισο ποτηρακι τρεχω και δεν φτανω απο τα γαλατα! (και τραβιεται η ατιμη τωρα το καλοκαιρακι! :D )

 

Παντως μια φορα που ελειψα για λιγο και ξυπνησε και πεινουσε, ειπα στην μαμα μου να του δωσει almiron 1 και μετα ολη μερα εκανε εμετους.

Δεν το ανεχτηκε η κατι αλλο?

Link to comment
Share on other sites

Δοκιμασε να κανεις αντλησεις την ίδια ωρα που θηλάζεις από την αλλη πλευρα. Ειναι λιγο δυσκολο αλλα τότε το γαλα ρέει. Δοκιμασα τις ταμπλετες μπυρας αλλα δεν είδα καμια διαφορα. Οσο για τις ωρες που ειμαι εκτος σπιτιου υπαρχει πάντα γαλα στην κατάψυξη.

Link to comment
Share on other sites

Καλωσήρθες!

 

Οπως σου λένε και οι άλλες, βάζε περισσότερες φορές το μωράκι σου στο στήθος το απόγευμα και η πρόταση της ilonka αν την καταφέρεις είναι εξαιρετική.

 

Εμένα με βοήθησαν και τα τσάγια (stilltee της weleda απο μαγαζί με βιολογικά, και το fenugreek ή αλλιώς τριγωνέλλα :roll: ή κατι τέτοιο τέλως πάντων!) . Και κάτι που γενικότερα εχω παρατηρήσει ότι βοηθάει περισσότερο από ολα μετά το μωρό, είναι το πολύ νερό. Μήπως γυρίζοντας στη δουλειά πίνεις λιγότερο?

 

Πόσο είναι το μωράκι τώρα? Πάνω απο 6 μηνών? Αν ναι με τις φρουτόκρεμες και τις σουπίτσες μέσα στη μέρα και τα υπόλοιπα θηλασμό, νομίζω ότι δε θα έχεις πρόβλημα.

 

Μη σε αγχώνει το γεγονός ότι δεν βγάζεις πολύ γάλα με το θήλαστρο. Συμβαίνει πάντα το μωρό να είναι πιο αποτελεσματικό στην άντληση και παραγωγή γάλακτος από το θήλαστρο! Εγώ θα το χρησιμοποιούσα μόνο τη νύχτα (4) . Θα ξεκίναγα ένα Σαββ/κυριακο το πρόγραμμα έτσι για να δω πως πάει και βλέποντας και κάνοντας!

 

Χτύπα και τις μπυρίτσες σου για να χαλαρώσεις :wink: , και αυτές βοηθάνε! Αν σε απασχολεί το αλκοόλ, υπάρχουν και οι χωρίς αλκοολ! (buckler... γεια μας :lol::lol: )

 

Α... και το κουάκερ με βοήθησε πολύ! Δοκίμασέ το αν σου αρέσει!

 

Μην αγχώνεσαι πάντως,ούτε αυτό βοηθάει!! :)

Κάνεις το καλύτερο που μπορείς για το μωράκι σου και αυτό μετράει! :wink:

 

Σου εύχομαι να τα καταφέρεις να το θηλάσεις όσο θες!!!!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...