Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δεν θέλει το ξένο γάλα

Recommended Posts

δυστυχώς πρέπει να πάρεις διάφορα γάλατα, μέχρι να βρεις εκείνο που θα του αρέσει. Για φρέσκο λέει όχι η παιδίατρος???

Επίσης, είναι δώρο άδωρον να προσπαθήσεις να του μάθεις το μπιμπερό σε αυτή την ηλικία.. το ποτηράκι πιστεύω ότι είναι το καλύτερο (υπάρχουν κάτι ωραία με ενσωματωμένο καλαμάκι). Βέβαια, αν δεν υπάρχει άλλος τρόπος, βάλε μπιμπερό. Δοκίμασε όμως πολύ και εντατικά διάφορες λύσεις.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 109
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Α, το ξέχασα!!

αν βγάζεις γάλα με θήλαστρο, μπορείς να δοκιμάσεις την ανάμιξη: στην αρχή 3/4 δικό σου γάλα, 1/4 ξένο..μετά και σταδιακά, μειώνεις το δικό σου γάλα και αυξάνεις το ξένο :wink:

χμμμμ....

1ον

Εγώ έχω βολευτεί το εκπαιδευτικό ποτηράκι, το μπιμπερό μου φαίνεται λίγο τραβηγμένο να το ξεκινάς σ'αυτήν την ηλικία...Το κανονικό ποτήρι ο Κωστής, παρόλο που πίνει και έτσι (νερό, όχι γάλα) από πολύ μικρός, δεν έχει πολύ καιρό που καταφέρνει να μην χύνεται καθόλου. Μέχρι τώρα του έβαζα μια πετσέτα από κάτω για να μην γίνεται μούσκεμα.

2ον

Κάνεις ή έκανες ποτε καθόλου αντλήσεις? Αν δοκίμαζες να του δόσεις λίγο δικό σου γάλα με άλλο τρόπο? Έτσι θα ξέρεις ότι σίγουρα του αρέσει άρα το πρόβλημά του θα είναι αλλού

Ίσως έτσι διευκολύνεις τη μετάβαση :roll:

Ο δικός μας παιδίατρος ήταν απόλυτος ως προς τις γευστικές προτιμήσεις των μωρών....πόσο μάλλον όταν είναι ολόκληρο παιδί σαν τον δικό σου...τι να πω...

Άποψή μου, να δοκιμάσεις διάφορα γάλατα, ακόμη και απλό φρέσκο ζεστό ή και κρύο. Αν ούτως ή άλλως δεν το πίνει δεν πρόκειται να συνηθίσει τη γεύση

:wink:

Και ρώτα τη γιατρό σου από το καθόλου γάλα, μήπως είναι καλύτερο το οποιοδήποτε γάλα? Δεν μιλάμε για βρέφος

KbCJp2.pngEYukp3.png

Αν έχεις φίλες με παιδιά αντίστοιχης ηλικίας ή και λίγο μικρότερα που πίνουν σκόνη, μπορείς να ζητήσεις μερικές μεζούρες για δοκιμή...είναι και ακριβά τα άτιμα :evil::evil:

KbCJp2.pngEYukp3.png

Έχω θήλαστρο αλλά δεν το χρησιμοποίησα μέχρι τώρα η ιδέα αυτή μου ακούγεται καλή....τουλάχιστον θα ξέρω ότι αυτό του αρέσει και το μόνο που θα με απασχολήσεί είναι ο τρόπος.....σχετικά με το εκπαιδευτικό ποτηράκι του έχω πάρει ένα αλλά και αυτό θα πρέπει να ρουφήξει αρκετά για να πιει........θα δοκιμάσω σήμερα να του δώσω με το ποτηράκι........

Σας ευχαριστώ πολύ πολύ.......

Θα σας ενημερώσω για την πρόοδο........

line_m121_beg_40_time_1187323200_text_cf20e3e9fcf220eceff520e5dfede1e9.gif

8dbf853a10.png

Διαφημίσεις

Πως θα μάθει το μπιμπερό?????

σε αυτή την ηλικία δεν πρέπει να μάθει το μπιμπερό. Στους 12 μήνες προτείνουν τη διακοπή του μπιμπερό γιατί δημιουργεί προβλήματα στα δόντια...

.....και 2ον πως θα ξέρω τι του αρέσει

το παιδί μια χαρά ξέρει να εκφράζει τις επιθυμίες του και τις προτιμήσεις του!

Η παιδίατρος μου είπε ότι δεν φταίει το γάλα.....και ότι είναι θέμα συνήθειας....

Το επεξεργασμένο αγελαδινό γάλα είναι μια τροφή που τα περισσότερα παιδιά δεν μπρούν να την ανεχθούν, είναι από τις τροφές που τους δημιουργεί τα περισσότερα προβλήματα. Αν το παιδί τρώει άλλα γαλακτοκομικα δεν θα πρέπει να ανησυχείς για τό ότι δεν πίνει γάλα. Κανένα θηλαστικό δεν τρέφεται με γάλα μετά τον αποθηλάσμό του...

να διαλέξω ένα και να επιμείνω μέχρι να το συνηθίσει????

βάλε τον εαυτό σου στη θέση του και σκέψου το... μάλλον θα είναι δυσάρεστη εμπειρία για το παιδί.

Έχω θήλαστρο αλλά δεν το χρησιμοποίησα μέχρι τώρα η ιδέα αυτή μου ακούγεται καλή....

σε αυτή την ηλικία είναι δύσκολο να αντλήσεις.

τουλάχιστον θα ξέρω ότι αυτό του αρέσει και το μόνο που θα με απασχολήσεί είναι ο τρόπος.....

Σε αυτή την ηλικία ελάχιστα παιδιά δέχονται μητρικό γάλα από το μπουκάλι ενώ βλέπουν τη μαμά τους. Τα περισσότερα δεν παίρνουν μητρικό γάλα ούτε όταν απουσιάζει η μαμά, προτιμούν να την περιμενουν. Μη σε ξενίσουν τέτοιες συμπεριφορές και μην αγχώνεσαι. :) Δεν υπάρχει κάποια τροφή η οποία είναι αναντικατάστατη.

Καλή συνέχεια! :)

Βρε Σ.

επειδή βλέπω από πιο κοντά την περίπτωσή σας, μου φαίνεται ότι άσχετα από το αν θα πιει αγελαδινό γάλα (το οποίο, από ότι έπιασες εδώ δεν πρέπει να σε ενδιαφέρει...) σε ενδιαφέρει να αποθηλάσεις σταδιακά και κυρίως από τους βραδυνούς θηλασμούς.

Η Μάγια στην ηλικία του Εκτορα είχε αρχίσει σταδιακά από μόνη της να αποθηλάζει και επειδή η δική μου ζέση για το θηλασμο είναι μεγάλη (θα μου άρεσε να μην είχε αποθηλάσει ακόμη) σκέφτομαι μία ιδέα λίγο ανάποδη: μήπως αντί να προσπαθείς να αποφεύγεις τους θηλασμούς, να προσπαθήσεις να του προσφέρεις και όταν δεν δειχνει ότι πολυθέλει???? :shock: ...ναι θα μου πείτε είμαι τρελή!....αλλά επειδή η Μάγια αποθήλασε τελικά μόνη της και προσπαθώ τόσο καιρό να καταλάβω αν την "παροτρυνα" άθελα μου κάπως...σκέφτομαι μήπως την "μπούκωσα" με το θηλασμό και έτσι ξεκίνησε να αποθηλάζει από μόνη της ! :shock::shock::shock: Θα μπορούσε? Μπορεί να λειτουργεί αυτή η "ανάποδη" ψυχολογία, τι λες? :wink:

Όσο για τους νυχτερινούς θηλασμούς που σε κάνουν να νιώθεις κάπως "δέσμια", έχε στο νου σου ότι για τον Έκτορα θηλασμός=μανουλα και όχι τροφή. Άρα αν μείνει με γιαγιά ένα βράδυ και ξυπνήσει, δε θα θέλει να θηλάσει (δηλ. δεν θα του λείπει το μητρικό γάλα) θα του λείπεις εσυ, ενδεχομένως και θα πρέπει η γιαγιά να βρει έναν τρόπο να τον ηρεμήσει. Απο τη στιγμή που περνάνε την μερα μαζί και έχει ήδη κοιμηθεί με τη βοηθεια της γιαγιάς μεσημέρι, είμαι σίγουρη ότι θα βρει τρόπο να τον ησυχάσει και το βράδυ! :wink:

• 2 months later...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!!

Κι εγώ αντιμετωπίζω ανάλογο πρόβλημα. Ο γιόκας μου κοντεύει 10 μηνών και προσπαθώ να τον αποθηλάσω... εδώ λοιπόν και 4 μέρες προσπαθώ να του δώσω με το ποτηράκι ξένο γάλα πρώι-βράδυ.......και φυσικά ούτε που το πλησιάζει...αναγουλιάζει..γυρνάει το κεφάλι...κλαίει.....το είπα στην παιδίατρο και μου πε ότι είναι θέμα συνήθειας και ότι δεν φταίει η μάρκα και ότι πρέπει να έχω υπομονή.....κι αν επιμείνει,τότε να του δίνω γιαουρτάκια 2 φοές την ημέρα και κίτρινι τυράκι...οπότε να παίρνει από εκεί το ασβέστιο! Οκ! κανένα πρόβλημα...μόνο που ο μικρός για να κοιμηθεί το βράδυ θέλει στήθος...όσο κι αν έχει φάει..και χορτάτος αν είναι...εαν δεν τον βάλω στο στήθος να φάει δεν κοιμάται!!!!και για πιπίλα ούτε λόγοσ βέβαια...Λοιπόν τί κάνουμε????

ΑΑΑ! ξέχασα να σας αναφέρω ότι ούτε με τον συζυγο μου το πίνει...μόνο μια φορά ήπιε 100μλ που επιστράτευσα την γιαγιαά να του το δώσει με τον παππού να εκτελεί μουσικοχορευτικό σόοου προκειένου να τον κάνει να το πιει.........

Σας έπρηξα...σόρυ! :?

Σας ευχαριστώ πάντως

Το επεξεργασμένο αγελαδινό γάλα είναι μια τροφή που τα περισσότερα παιδιά δεν μπρούν να την ανεχθούν, είναι από τις τροφές που τους δημιουργεί τα περισσότερα προβλήματα. Αν το παιδί τρώει άλλα γαλακτοκομικα δεν θα πρέπει να ανησυχείς για τό ότι δεν πίνει γάλα. Κανένα θηλαστικό δεν τρέφεται με γάλα μετά τον αποθηλάσμό του...

Δηλαδή όταν ένα μωρό αποθηλάσει αν δεν πίνει το αγελαδινό γάλα είναι φυσιολογικό, αναμενόμενο?

Δεν επηρρεάζει την ανάπτυξη του?

Πάντως και εμένα θα με τρόμαζε ένα μωράκι ενός έτους να μην πίνει γάλα καθόλου.

Διαφημίσεις

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=11040

ριξε μια ματια εδω...το γαλα ισως τελικα να μην ειναι και τοσο απαραιτητο...ειμαστε το μονο θηλαστικο που συνεχιζει να πινει γαλα και μετα τον αποθηλασμο του :roll:

• 1 month later...

sos

τον άλλο μήνα , πρέπει να πώ στη δουλειά, και η Ζωίτσα δεν τρώει καθόλου από το μπιμπερό το ξένο γάλα.

εντωμεταξύ επειδή μένω στη Βάρη και δουλεύω στο κέντρο της Αθήνας, οι ώρες που θα λείπω θα είναι πολλές. πρέπει οπωσδήποτε να μάθει να πίνει το ξένο γάλα...τι κάνω??

και αποθηλασε επιτελους!

Η Ζωίτσα ξέρει τι κάνει :D:D:D:wink: .... Γιατί θα πρέπει να μάθει να πίνει ξένο γάλα??? Θέλεις να αποθηλάσεις ? Ρωτάω γιατί και εγώ δουλεύω (λείπω περίπου 10 ώρες) και αφήνω στην πεθερά που το κρατάει δικό μου γάλα......

Καλημέρα!

Ρίξε μια ματιά στα θέματα που έχουν συζητηθεί εδώ: http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=8681

Εδώ μέσα υπάρχουν πολλές μαμάδες που θήλασαν και δούλευαν (εγώ άρχισα να δουλεύω όταν η κόρη μου ήταν 7 μηνών οπότε δεν χρειάζόμουν πολλές αντλήσεις) και σίγουρα μπορούν να σε βοηθήσουν αν θες να συνεχίσεις να θηλάζεις....

df306542d5.pngbb1d25814b.png

κορίτσια με το θήλαστρο βγάζω το πολύ 100-120 ml την φορά.

ετωμεταξύ η Ζωίτσα, επείδή τρώει από το στήθος τρώει λίγο και ανά δίωρο.

δεν θα της φτάνει το γάλα.....

και αποθηλασε επιτελους!

Διαφημίσεις

Έχεις δοκιμάσει να της δώσεις με μπιμπερό δικό σου γάλα να δεις πόσο πίνει? Το ξένο θα το συνηθίσει υπάρχει στο εμπόριο μεγάλη ποικιλία για όλα τα γούστα είναι κρίμα όμως αφού τα πήγατε τόσο καλά μέχρι σήμερα.

τόσο πίνει και από το δικό μου..αφήνει και 20 ml κάθε φορά υπόλοιπο..δεν θα σταματήσω να την θηλάζω πρωί -απόγευμα και βράδυ...απλά από το πρωί μέχρι το απόγευμα είναι αρκετές ώρες...

και αποθηλασε επιτελους!

Δεν θέλω να σε πιέσω, ξέρω πως νιώθεις τώρα που ξεκινάς δουλειά. Απλά νομίζω ότι με τρεις θηλασμούς μπορεί να κινδυνεύει η παραγωγή σου (προσφορά και ζήτηση) οπότε αν είναι να αντλείς έτσι και αλλιώς γιατί να δίνεις ξένο αφού θα υπάρχει το δικό σου. Και πάλι χωρίς να φανώ κουραστική και χωρίς να είμαι ειδικός με πολύ συμπάθεια στον προβληματισμό σου. Μη φοβάσαι για το ξένο σίγουρα θα βρείς κάποιο που να της αρέσει και θα το μάθει.

culte, καλημέρα!

Συμφωνώ κι εγώ με τα κορίτσια. Μη βιαστείς να αποθηλάσεις γιατί μπορεί να το μετανιώσεις (σου το λέω εγώ που αποθήλασα άκαιρα τη δεύτερη κόρη μου κι ακόμη το μετανιώνω :cry: ). Αφού τα έχετε πάει τόσο καλά ως τώρα, πάλεψέ το λίγο ακόμη!

Δεν ξέρω τι περιθώρια χρόνου σου αφήνει η δουλειά σου αλλά γιατί δε δοκιμάζεις να έχεις μαζί σου ένα μικρό θήλαστρο (το swing είναι πολύ καλό για τέτοιου είδους χρήση) και να αντλείς σε κάποιο διάλειμμα; Εξάλλου όπως είπε και η Κατερίνα, σε λίγο θα αρχίσετε τις στερεές και δε θα χρειάζεται να κάνεις τόσες αντλήσεις!

Α, επίσης μην ανησυχείς πως με τις αντλήσεις δε θα της φτάνει το γάλα! Θα της φτάνει και θα της περισσεύει... θα δεις!

Ότι κι αν αποφασίσεις σου εύχομαι απ' την καρδιά μου να τα καταφέρεις!

bennettstevenspalestinewall2.jpg

Το τείχος στη λωρίδα της Γάζας, έτος 2009. Ενα κομμάτι γης τέσσερις φορές πιο πυκνοκατοικημένο από την Αττική, αποτελεί τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου... Τα παιδιά στην Παλαιστίνη

σε ευχαριστώ πολύ Dimitrali, όπως σας είπα θα το προσπαθήσω..απλά η δικιά μου τρώει πολύ, και ανά δίωρο και δεν μου μένει στο στήθος αρκετό γάλα για να το βγάλω με το θήλαστρο..όσες φορές έχω κάνει προσπάθεια το πολύ να βγάλω 60-80 ml..αυτό δεν της φτάνει ούτε για ένα γεύμα!

και αποθηλασε επιτελους!

σε ευχαριστώ πολύ Dimitrali, όπως σας είπα θα το προσπαθήσω..απλά η δικιά μου τρώει πολύ, και ανά δίωρο και δεν μου μένει στο στήθος αρκετό γάλα για να το βγάλω με το θήλαστρο..όσες φορές έχω κάνει προσπάθεια το πολύ να βγάλω 60-80 ml..αυτό δεν της φτάνει ούτε για ένα γεύμα!

Δε χρειάζεται να αντλείς ένα γεύμα τη φορά! Κάθε φορά που βρίσκεις ευκαιρία βγάζε όσο μπορείς. Μπορείς επίσης να αντλείς παράλληλα την ώρα που θηλάζει το μωρό. Αυτό κάνω εγώ τουλάχιστον γιατί ο χρόνος μου είναι πολύ περιορισμένος. Έτσι κι αλλιώς σε λίγο μπαίνουν οι στερεές τροφές και τότε τα πράγματα πιστεύω θα είναι πιο εύκολα για τη μανούλα που λείπει...

Όσο για μωρά που τρώνε πολύ... κάτι ξέρω απ' τη δικιά μου τη μπουλούκα!!!!! :D:D:D:D:D:D:D

Το τείχος στη λωρίδα της Γάζας, έτος 2009. Ενα κομμάτι γης τέσσερις φορές πιο πυκνοκατοικημένο από την Αττική, αποτελεί τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου... Τα παιδιά στην Παλαιστίνη

Ποιο θήλαστρο έχεις;

Τα θήλαστρα έχουν τεράστιες διαφορές στην απόδοση, είναι όπως τα αυτοκίνητα. Ένα σμαρτ δεν μπορεί να μεταφέρει το ίδιο φορτίο με μια νταλίκα....

Το πρωί πριν φύγεις θα κάνεις μια άντληση, το απόγευμα που θα γυρίζεις άλλη μία γιατί το στήθος θα είναι πολύ γεμάτο. Και μόνο από αυτές τις δύο θα εξασφαλίζεις 2 γεύματα. Ακόμη και αν δεν είναι όσο γάλα χρειάζεσαι θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις τη γαλουχία.

Aγλαΐα, μια και σε βρίσκω on line, να ρωτήσω κι εγώ κάτι;

Έχω το lactina της Medela για τον απλούστατο λόγο πως όποτε ζήτησα το symphony μου είπαν πως δεν έχουν και περιμένουν επιστροφές. Δε λέω, καλό είναι αλλά δεν... μου ταιριάζει ψυχολογικά! :shock:

Ναι, γέλα όσο θες... :D:D:D Με χαλάει να βγάζω γάλα με το κομπρεσέρ!

Εν πάσει περιπτώσει, αντλώ γάλα παράλληλα με το θηλασμό κάνα - δυο φορές τη μέρα και μία το βράδυ που κοιμάται το μωρό ώστε να υπάρχει γάλα όταν λείπω και να μη μειωθεί η γαλουχία (η μικρή το βράδυ κοιμάται μακαρίως 7 ώρες).

Είχα δοκιμάσει το swing και μου φάνηκε αποδοτικότερο. Θα αντέξει λες; Να το αγοράσω ή να καταπιώ την ιδιοτροπία μου και να συμβιβαστώ;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...