Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

παραπονα δασκαλας απο την πρωτη μερα στον παιδικο

Recommended Posts

επανερχομαι.....

ο γιος μου συνεχιζει κανονικα τον παιδικο, καθε πρωι λεει στο μπαμπα του "μπαμπα με στελνετε παιδικο επειδη δεν ημουν καλο παιδι χτες ε???" και ο μπαμπας του εξηγει οτι ολοι πηγαιναμε σχολειο μπλαμπλαμπλα....

οταν το παιδι γυρναει ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ στεκεται στο κατωφλι κανει ενα "ουουουφ!" μπαινει μεσα και οταν ρωταω λεει αναστεναζοντας "καλα περασα.."

και μετα επι ενα δυωρο καθε μερα κανει οτι μπορειτε να φανταστειτε

χτυπαει το μικρο συνεχεια

βριζει (με κανα δυο λεξεις που ουτε ξερω που τις ακουσε)

νευριαζει και πεταει αντικειμενα πανω μας

κατουραει στο πατωμα

παιρνει τα κακα του και τα απλωνει στους τοιχους

ουρλιαζει και εχει κατι νευρα αστα να πανε

μετα ηρεμει και γινεται το παιδι που ξερω

με βοηθαει ειναι ολο αγκαλιες, μαζευει τα παιχνιδια του, παει τα ρουχα στο πλυντηριο, φερνει πανες, μαντηλακια για το μωρα, μιλαει με την πιο γλυκεια φωνη "αδερφουλη μου, μανουλιτσα μου" και πηγαινει μονος του τουαλετα......

δεν ξερω τι να κανω ειναι καθε μερα αυτο

αν και μου λεει "απο τοτε που μιλησες με την κυρια ολο αγκαλιες και φιλια ειναι"

δεν ξερω τι γινεται ειναι τοσο υπερβολικα προθυμο και κατανοητικο παιδι ολες τις αλλες ωρες....

του χρονου θα αλλαξουμε παιδικο βεβαια προνηπιο δε νομιζω να μας παρουν αλλα ετσι κι αλλιως ειναι πολυ λιγες οι ωρες του προνηπιου οποτε θα παμε παιδικο που γυρναμε μιαμιση

ανησυχω τοσο και ολοι με μαλωνουν γιατι του εξηγω με λογια και δεν τον δερνω μου λενε οτι εγινε ολοκληρο γαιδουρι και δε συγχωρουνται αυτα που κανει αλλα δεν ειμαι καθολου του ξυλου να παρει!

Ερώτημα-προβληματισμό δικό μου θα θέσω...

Μήπως η αντίδραση αυτή με την επιστροφή στο σπίτι (γιατί είναι σίγουρα αντίδραση σε κάτι, και δεν μπορεί να είναι συμπεροφορά που αντιγράφει από τα άλλα παιδιά στον παιδικό, μιας και δεν μπορώ να φανταστώ σε ποιόν παιδικό θα έπετρεπαν κατούρημα στο πάτωμα ή πάιξιμο με τα κακά), μήπως λέω, είναι "τιμωρία" σε σένα που κάθεσαι σπίτι με το μωρό και "ξεφορτώνεσαι" το μεγάλο παιδί; Οπότε, σου λέει ο μεγάλος, "μόλις γυρίσω θα της κάνω το βίο αβίωτο για να δει αυτή που με στέλνει στον παιδικό και κάθεται και πάιζει όλη μέρα με το μωρό!"

Όπως και να το κάνουμε πρόκειται για παιδάκι και όσο και να του εξηγήσεις, αν δεν δει και το μικρό να φεύγει από το σπίτι, θα θεωρεί ότι ο μικρός ήεθς για να πάρει τη δική του θέση....

(Φυσικά και δεν υπονοώ ότι εσύ ξεφορτώνεσαι το παιδί στέλνοντας το στον παιδικό, ούτε ότι το τιμωρείς έτσι, απλά προσπαθώ να μπω στο δικό του μυαλό)

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 269
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Και η απάντηση της Εμμακι έχει κάποια σημεία που μπορεί να εξηγούν τι μπρορεί να συμβαίνει...

Να προσθέσω κάτι άλλο που πιάνει στα δικά μας παιδιά...

Α... αν ήσασταν ήρεμοι, θα πηγαίναμε στην παιδική χαρά / βόλτα /επίσκεψη κλπ, αλλά βλέπω ότι δεν αντέχετε και είστε κουρασμένοι... Τι κρίμα εεεεε;

Ενώ αν έχουν την πεποίθηση ότι δεν έχουν τίποτα να χάσουν, τους είναι πιο δύσκολο να δείξουν αυτοσυγκράτηση.

δεν ξερω αν διαβασες το θεμα απ την αρχη αθηνα μου

και βεβαια κουβεντιαζει....απλα δε θελει να παει!

4 χρονω να καταλαβει οτι δε θα ερθει κοσμος αν το σπιτι ειναι χαλια.....χλωμοπουλος!

οταν τους βαζω στο δωματιο (που το εχουν ηδη γκρεμισει) βγαινουν με βαμβακια απ τα στρωματα τους (που ειναι το μονο που απεμεινε απ το δωματιο 2 κρεβατια και 2 στρωματα)

ειναι 4 και 2 χρονων και παααααρα πολυ ζωηρα- αν δε βαριεσαι διαβασε εκει που σου ειπα στο αλλο θεμα να καταλαβεις

εγω δεν ηθελα να το στειλω το παιδι και μαλλον το καταλαβαινει

εμεις στο σπιτι καναμε ενα σωρο πραγματα- εκει τα αφηνουν απλα να παιζουν με τα ιδια και τα ιδια κια βαριεται--- εμεις μαθαιναμε αγγλικα, ισπανικα, γραφουμε απ τα τρια, διαβαζαμε γραμματακια απο βιβλια, καναμε κατασκευες με πλαστελινες, επισης παιζαμε kidipedia στο κομπιουτερ και εμαθε ενα σωρο πραγματα.....προχτες πηγε σε ενα παρκο δεινοσαυρων και αναγνωρισε ενα δεινοσαυρο που ο ιδιος ο παλαιοντολογος του ειπε οτι ειναι σπανιοτατος και μονο επιστημονες που ασχολουνται ξερουν το ονομα του....

ο γιατρος μου εδινε συγχαρητηρια και ελεγε φαινονται τα παιδια που η μανα ασχολειται ειχε ερθει θυμαμαι ηταν δυο χρονω τοτε και του εγρραψε ολα τα γραμματα και ο μικρος τα διαβζε και τους αριθμους ως το 100.....αυτο που θελω να πω ειναι οτι το παιδι ειχε ενα σωρο δραστηριοτητες στο σπιτι και εκει παιζει μονο με κατι ζωακια καθε μερα αυτο.....οταν τους δινουν παζλ ερχεται ενθουσιασμενος

καθε μερα μου λεει μαμα με σενα περναω πιο καλα γιατι να παω εκει....

αλλα φαγωθηκαν ολοι---και ο γιατρος- να κοινωνικοποιηθει και μπουρδες μια χαρα ηταν το παιδακι τωρα εγινε αγριμι και μονο κακα πραγματα εφερε απο κει- εμαθε πως να χτυπαει αθορυβα αυτο εμαθε τοσο καιρο......

το κακο ειναι οτι εγω εχω και τον μικρο και το θεματακι υγειας και δε μπορω με 2 στο σπιτι πια εξαλλου ο μεγαλος ειναι 4 και ο μικρος πρεπει κι εκεινος να παρει τα ερεθισματα του.....

ελπιζω ο ιδιωτικος σταθμος να ειναι πιο ενδιαφερων.....του χρονου .....

Πώς δεν καταλαβαίνουν καλέ ότι το σπίτι πρέπει να είναι σουλουπωμένο;

Αν του πεις ότι στις επισκέψεις που πηγαίνουμε εμείς, αν έχει δει κανένα σπίτι γκρεμισμένο σαν το δικό μας, δεν θα καταλάβει ότι ο κόσμος δεν ανοίγει το σπίτι του όταν είναι γκρεμισμένο; Τουλάχιστον εκεί που πηγαίνουμε εμείς, βλέπουμε νορμάλ σπίτια, που δεν είναι γεμάτα δαχτυλιές στα τζάμια και παιχνίδια σκόρπια, που να μην ξέρεις πού να πατήσεις (όπως είναι το δικό μας, στις καλές του στιγμές).

Ένα παράδειγμα ήταν, πάντως, σχετικά με εναλλακτικούς τρόπους, εκτός από το ξύλο, ώστε τα παιδιά να μάθουν σιγά σιγά πιο αποδεκτούς τρόπους συμπεριφοράς.

Ξέρω τι λες με το ότι βαριέται στο σχολείο. Μια από τα ίδια και ο δικός μου. Πάντως έχει κάνει τις παρέες του και περνάει καλά, αν και απο γνώσεις... χλωμοχλωμότατο.

Κοίτα, μια χρονιά ήρθε στο ΚΕΔΔΥ μία μαμά απελπισμένη και ζητόυσε βοήθεια για το τι να κάνει με το παιδί της.

Ήταν νήπιο και μου περιέγρφε η μαμά μια κατάσταση σαν τη δική σου περίπου, η οποία ομως επεκτεινόταν και στο σχολέιο (κλάμα κάθε μέρα όλη μέρα, χτύπημα το κεφάλι στον τοίχο κλπ).

Συζητώντας, βρήκα ότι το παιδί δεν είχα ξαναπάει σχολέιο (ούτε παιδικό, ούτε προνήπια) και ότι το Σεπτέμβρη που άρχισαν τα σχολέια και πήγε το παιδί νήπια, συνέπεσε η μαμά να γεννήσει το δεύτερο παιδάκι της. Οπότε, και έλειψε λίγες μέρες από το σπίτι (ακριβώς τις μέρε ςπου άρχισε το σχολέιο) αλλά και κάθε μέρα έπρεπε αν φύγει από το σπίτι και να μέινει με τη μαμά το νέο μωρό που πήρε τη θέση του μεγάλου πλέον παιδιού.

Αυτό δημιουργόυσε φόβο στο παιδί, θυμό, ζήλεια και πολλά άλλα αρνητικά συναισθήματα που του έβγαιναν με κλάμα στο σχολέιο, χτύπημα του κεφαλιού (μου είπε "και τι πειράζει αν πάθω κάτι, αφού έχουν το άλλο μωρό"). Στο σπίτι προσπαθούσε να κάνει πράγματα για να ταρβήξει την προσοχή της μαμάς και να την απομακρύνει από το μωρό. Έτσι ό,τι έβρισκε μποροστά του το έσπαζε, πετούσε τα ρούχα του από το μπαλκόνι, μουτζούρωνε τοίχους κλπ

Πώς το αντιμετώπισαν; Κουβέντα, κουβέντα, κουβέντα!!!! Για λίγο καιρό μάλιστα έλεγαν ότι και το μωρό πάει σχολείο σε ένα που είναι μόνο για μωρά....Λίγο αργότερα, πράγματι το μωρό πήγε στο σχολέιο για μωρά (βρεφικό) και η μαμά στη δουλειά της. Ο μεγάλος γυρνούσε απίτι πριν το μωρό και έτσι έβλεπε ότι δεν "διώχνουν" μόνο αυτόν αλλά και το μωρό.....

Διαφημίσεις

Σκέψου και το άλλο... Έχουμε την απαίτηση από τις βρεφονηπιοκόμους, να έρχονται σε λογαριασμό με όχι ένα και δύο παιδάκια, αλλά με πολύ περισσότερα και να μην αγγίξουν ούτε τρίχα από τα μαλλιά τους. Και βέβαια, μέσα στις τάξεις επικρατεί κατάσταση αρκετά κόσμια. Πρέπει να βρουν άλλο τρόπο να είναι τα παιδιά ήρεμα.

Κυρίως δεν βοηθάει το ελληνικό ταμπεραμέντο που έχει στο ρεπερτόριό του και τις φωνές και τις εκρήξεις. Και τα παιδιά το μιμούνται αυτό, άλλο αν δεν κάνουν αυτά ακριβώς που κάνουν οι μεγάλοι, αλλά δικά τους.

εμενα μου κανει εντυπωση οτι ριχνεις ολη την ευθυνη στον παιδικο κ καθολου στο οικογενειακο περιβαλλον. συγνωμη αλλα ενα παιδι 4 χρονων να απλωνει τα κακα του στον τοιχο..καπου τα ορια εχουν εξαφανιστει νομιζω.

τωρα που το λες ολα αρχισαν απο τοτε που γεννηθηκε ο μικρος

εχουμε θεμα ζηλειας δεν το συζητω

ακομα και αυτο με τα κακα αν και ο παιδιατρος μου ειπε οτι τα πιανει περιεργεια να δουν τι ειναι αυτο που βγαινει απ τον ποπο τους γιατι τρελλαινονται που δεν μπορουν να το εξηγησουν και να το ελεγξουν, ακομα κι αυτο εχει να κανει με το μικρο γιατι ο μικρος φοραει πανα κι εγω οχι, οποτε τα κανει πανω του...

αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι μετα τον παιδικο

ισως επειδη ερχεται και βλεπει τον μικρο μεσα οποτε σου λεει εμενα με διωχνετε και το μικρο το κρατατε???ισως.....

καμια φορα ειναι πιο απλο στο μυαλο ενος παιδιου απ οτι νομιζουμε....

κατερινακι μου καλο, μην αρχισεις παλι τις επιθεσεις

δεν τα εχω μα τις νηπιαγωγους, μαλιστα εγω η ιδια της εχω πει επειδη ειναι ζωηρος να μην τον καλοπιανει και να τον μαλωνει και να ειναι αυστηρη μαζι του.....

δεν ειναι αναγκη να βγαλεις προβληματικο το σπιτι μου, βλεπεις οτι ειμαι απο τις μανες που ανησυχω και θελω να μαθαινω....καμια φορα ειναι κατι πιο απλο, απο ενα σπιτι οπου χαθηκαν τα ορια και η φραση σου ηταν αρκετα βαρυγδουπη νομιζω, το οτι βαζεις ενα συγνωμη μπροστα δεν το κανει λιγοτερο προσβλητικο, μη βλεπεις παντου κυνηγους νηπιαγωγων, γιατι εγω τουλαχιστον δεν ειμαι!

Πάντως είναι αλήθεια ότι κάτι πρέπει να κάνεις γιατί η συμεπριφορά αυτή είναι απαράδεκτη.

Δεν μπορεί ούτε κα κατουράει στο πάτωμα, ούτε να "ζωγραφίζει" με τα κακά του, ούε να διαλύει το δωμάτιο του....

Πρέπει κάπως να μπει το μυαλό του ότι δεν κάνουμε ό,τι θέλουμε, αλλά υπάρχουν και όρια στη συμπεριφορά μας.

Αν στο σχολέιο έχει όρια (που έτσι πιστεύω από αυτά που λες) δεν μπορεί να μην έχει στο σπίτι! Απλά στο σπίτι εκμεταλλεύεται καταστάσεις και καταφέρνει να κάνει ό,τι θέλει, γιατί φυσικά είναι πολύ ωραίο παιχνίδι να κατεβάζουμε τις κουρτίνες ή να κρενιόμαστε από τα φύλλα της ντουλάπας και να δούμε τι θα γίνει!

Διαφημίσεις

παιδια δε θα το πιστεψετε.......

εφαγα ωρες μιλωντας και εξηγωντας

εφαγα μερες με διαλογο και υποσχεσεις

μαλλιασε η γλωσσα μου και "καλα μαμα"

και ερχεται ο πεθερος μου (εγω ημουν στη μαμα μου απο κατω)

και μεχρι να ανεβω τα σκαλια κανω δεκα ωρες----

του παταει 5-6 γερες στον κωλο

γερες ομως

και ανεβαινω, μαλωνω μαζι του που τον χτυπησε, μου λενε και οι γιαγιαδες οτι αν δε φαει και καμια θα γινει γαιδουρι, μαλωνω και μ αυτες.......

και...ΔΕΝ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΕ Ο ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΟΣ!!!!!!!!!!!!!

τριτη μερα σημερα....αντε να δουμε, τι να πω......

παιδια δε θα το πιστεψετε.......

εφαγα ωρες μιλωντας και εξηγωντας

εφαγα μερες με διαλογο και υποσχεσεις

μαλλιασε η γλωσσα μου και "καλα μαμα"

και ερχεται ο πεθερος μου (εγω ημουν στη μαμα μου απο κατω)

και μεχρι να ανεβω τα σκαλια κανω δεκα ωρες----

του παταει 5-6 γερες στον κωλο

γερες ομως

και ανεβαινω, μαλωνω μαζι του που τον χτυπησε, μου λενε και οι γιαγιαδες οτι αν δε φαει και καμια θα γινει γαιδουρι, μαλωνω και μ αυτες.......

και...ΔΕΝ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΕ Ο ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΟΣ!!!!!!!!!!!!!

τριτη μερα σημερα....αντε να δουμε, τι να πω......

Αυτό σημαίνει ότι το παιδί φοβήθηκε. Όχι ότι κατάλαβε πως δεν πρέπει να το κάνει.

Το ξύλο εννοείται ότι δεν είναι λύση...Μπορεί να είναι αντιμετώπιση του συμπτώματος (κακιά συμπεριφορά) αλλά δεν είναι λύση. Πολεμά το σύπμτωμα και όχι την αιτία.

Ίσως (δεν ξέρω, ίσως) μια λύση είναι να υφίσταται τις άμεσες συνέπειες της πράξης του. Δηλαδή, έσπασες το παιχνίδι; Δεν θα πάρουμε άλλο, αλλά ούτε και θα πάρεις τα υπόλοιπα παιχνίδια. Θα παίζεις με το σπασμένο.

Κατέστρεψες το στρώμα σου βγάζοντας τα βαμβάκια; Δεν θα το διορθώσουμε και θα κοιμάσαι πάνω στα βαμβάκια.

Για τα κακά και τα τσίσα, δεν μπορώ να πω κάτι. Αυτό ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ να το κόψει!!!!!!!

Αν παρεμβαινεις εσύ και "διορθώνεις" τη "ζημιά", καταλαβαίνει ότι από τη μία τραβά την προσοχή σου και από την άλλη κάτι ό,τι θέλει και πάντα η μαμά θα διορθώνει...

Φυσικά όλα μέχρι του σημείου που δεν κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα του.

συμφωνω απολυτα μαζι σου και εχω γινει βορρα σ ολο το σοι που λεει οτι αμα δε φαει καμια θα γινει ενα γαιδουρι

δεν θελω να χτυπαω

ουτε θελω να ειναι μη μου απτου

θελω ενα φυσιολογικο παιδακι

που θα ξερει ποτε σταματαμε

ουφ δεν ξερω

ολοι λενε οτι τον χαιδευω

ηρθε και σημερα.....μελαγχολικος, εκανε το κλασικο ουφφφφφ και μπηκε σπιτι

(εγω εν τω μετξυ το πρωι μιλησα με τις υπευθυνες του ιδιωτικου σταθμου)

διαλογος και τα σχολια δικα σας

-πως περασες αγορι μου σημερα στον παιδικο?

- ε...καλα

-εφαγες παστιτσιο και τυρακι και ψωμακι (ελεγε το χαρτι)

- εφαγα παστιτσιο τυρακι δεν ειχε (εχει τρελλα με το τυρι)

-ηταν μεγαλο το κομματι?

-ου ναι μαμα πολυ μεγαλο

-και τι κανατε σημερα?

-παιξαμε με τα ζωακια παλι

- γιατι δεν παιξατε με κατι αλλο?

- δεν εχει παιχνιδια μαμα και ξερεις, βαριεμαι πολυ αλλα τι να κανουμε αφου δε φτανουν για ολους

- δηλαδη βαριεσαι εκει?

- αχ ναι μαμα πολυ βαριεμαι ολα τα ιδια κανουμε τωρα ευτυχω ςβγαινουμε και λιγο στην αυλη

-θες να παμε να δουμε ενα αλλο σχολειο?

- αχ ναι να παμε, μπορει να ειναι πιο ωραια στο αλλο σχολειο

-καλα θα παμε αυτες τις μερες να βρουμε καινουριο σχολειο

-να παμε μαμα αμα ειναι ωραια και δε βαριεμαι να παμε.........

ξεχασα να πω.....τουαλετα κανονικα πηγε!

ηρθε και σημερα.....μελαγχολικος, εκανε το κλασικο ουφφφφφ και μπηκε σπιτι

(εγω εν τω μετξυ το πρωι μιλησα με τις υπευθυνες του ιδιωτικου σταθμου)

διαλογος και τα σχολια δικα σας

-πως περασες αγορι μου σημερα στον παιδικο?

- ε...καλα

-εφαγες παστιτσιο και τυρακι και ψωμακι (ελεγε το χαρτι)

- εφαγα παστιτσιο τυρακι δεν ειχε (εχει τρελλα με το τυρι)

-ηταν μεγαλο το κομματι?

-ου ναι μαμα πολυ μεγαλο

-και τι κανατε σημερα?

-παιξαμε με τα ζωακια παλι

- γιατι δεν παιξατε με κατι αλλο?

- δεν εχει παιχνιδια μαμα και ξερεις, βαριεμαι πολυ αλλα τι να κανουμε αφου δε φτανουν για ολους

- δηλαδη βαριεσαι εκει?

- αχ ναι μαμα πολυ βαριεμαι ολα τα ιδια κανουμε τωρα ευτυχω ςβγαινουμε και λιγο στην αυλη

-θες να παμε να δουμε ενα αλλο σχολειο?

- αχ ναι να παμε, μπορει να ειναι πιο ωραια στο αλλο σχολειο

-καλα θα παμε αυτες τις μερες να βρουμε καινουριο σχολειο

-να παμε μαμα αμα ειναι ωραια και δε βαριεμαι να παμε.........

ξεχασα να πω.....τουαλετα κανονικα πηγε!

Να πάτε να δείτε άλλο σχολέιο, αλλά να έχεις υπόψη σου (το λέω αφού διάβασα και παραπάνω ότι το παιδί σου κάνει πολλά πράγματα όπως γλώσσες, γράμματα κλπ με σένα) ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο (αν όχι απίθανο) νε βρεθέι κάποιο σχολέιο που θα "δουλέυουν" το παιδί με τον ίδιο τρόπο που το κάνει εσύ.

Πιο πιθανό είναι ότι θα τους δίνουν κάποιες δραστηριότητες μέσης δυσκολίας, που πιθανόν στο δικό σου παιδί να φαίνονται πολύ εύκολες και πάλι να βαριέται....

Δύσκολα θα βρεθέι νηπιαγωγός που θα κάτσει δίπλα στο παιδί και θα κάνουν γραμματάκια ή πιο "προχωρημένα" πράγματα, τη στιγμή που έχει άλλα 15-20-25 παιδιά τα οποία θέλουν επίσης την προσοχή της....

Διαφημίσεις

δε θελω να μαθει κατι εκει ισα ισα εκει θελω να πηγαινει μονο για παιχνιδι και για κοινωνικοποιηση....τη μαθηση την εχω αναλαβει εγω και δε θελω παραπανω μπλεξιματα γιατι μετα θα κουραστει.....και προς θεου δεν εχω την απαιτηση να κανει το παιδι μου ξενες γλωσσες και διαβασμα και γραψιμο στο προνηπιο αλλα οχι και 9 μηνες να παιζει με ζωακια και 3 φορες με παζλ....ελεος!!!

μου εχουν πει βεβαια οτι στα προνηπια και οι παιδικοι ακολουθουν ενα προγραμμα, δεν ειναι δλδ μονο παιχνιδι μαθαινουν και κατι, αλλα δεν το ξερω σιγουρα

θα παμε να δουμε το νεο σχολειο, θα τον παει ο μπαμπας του δλδ και αναλογως πραττουμε...

• 2 months later...

Eπειδη πολλα ατομα ασχοληθηκαν με το θεμα μου οφειλω να πω και πως τελειωσε η ιστορια

Πηγαμε να ξεγραφτουμε απο τον δημοτικο παιδικο και μας ζητησαν να πουμε τους λογους διαγραφης......εστειλα ενα μειλ με τα παραπονα μου αναφεροντας για τη δασκαλα ΜΟΝΟ οτι ονομασε το παιδι υπερκινητικο μεσα σε δυο 4ωρα που το ειδε και εκανε τα παραπονα της ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ....θα μπορουσα να πω αλλα χιλια που εγιναν εκτοτε αλλα δε θελησα

Μεσα σε μιση ωρα η κυρια με πηρε τηλεφωνο να ρωτηαει γιατι ειχα παραπονα και της ειπα οτι με υποχρεωσαν να αιτιολογησω την αποχωρηση μου και οσον αφορα εκεινη ειπα μονο αυτο ενω θα μπορουσα να πω

- οτι τραβουσε μαλλια (αλλα δε μπορω να βασιστω στο τι λεει το 4χρονο)

- οτι εβαζε τιμωριες να πηγαινει στα βρεφη (αλλα δε θελησα να το πω ενω το ειδαμε)

- οτι στη σχολικη γιορτη ολα τα παιδακια ετρεχαν κι επαιζαν και το δικο μου το κρατουσε σε ολη τη διαρκεια απο το χερι λες και ηταν παιδι με ειδικες αναγκες (επειδη πριν αρχισει η γιορτη πλησιασε το μικροφωνο για ενα λεπτο)

- οτι δε μιλαμε μπροστα το παιδι για τα προβληματα που δημιουργει ποτε

και παρα πολλα αλλα................

μου ειπε οτι ακριβως επειδη ηξερε οτι το παιδι εχει θεμα στην οικογενεια με τη δικη μου ξαφνικη παραλυση το προσεχε πιο πολυ......

εγω εβαλα στο μειλ μου σημειωση να μην υπαρξουν κυρωσεις για τις δασκαλες γιατι θεωρω το παιδι μου ειδικη περιπτωση και παρακαλεσα να μη την επιπληξουν καν

συναντηθηκα με μαμαδες στη γιορτη......ολες παρακαλανε το θεο να μην πεσει το παιδι τους σ αυτη του χρονου.....τυχαιο??? δε νομιζω.....ειναι η μονη που δε μιλαει ποτε σε κανενα παιδακι, το αγριμι του παιδικου, και κατα τις 11 εξαφανιζεται, τη βλεπουμε στο φουρνο, στο σουπερ, στο αχολειο των παιδιων της, παντως στον παιδικο δεν ειναι ποτε....τι παιζει δεν ξερω...

εμεις γραφτηκαμε σε αλλο παιδικο και το παιδι ειναι μες τη χαρα και ολο λεει

"μαμα δε θα με χτυπαει η δασκαλα στο καινουριο σχολειο, ε???"

τα συμπερασματα δικα σας....

εγω εβαλα στο μειλ μου σημειωση να μην υπαρξουν κυρωσεις για τις δασκαλες γιατι θεωρω το παιδι μου ειδικη περιπτωση και παρακαλεσα να μη την επιπληξουν καν

Στελλάκι χαίρομαι που τέλος καλό όλα καλά…. Αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί έγραψες σημείωμα να μην επιπλήξουν ΚΑΝ την δασκάλα…. :confused: Και γιατί θεωρείς το παιδί σου ειδική περίπτωση?? Εμένα από αυτά τα λίγα που έχω διαβάσει μια χαρά παιδάκι μου ακούγεται!!!! :confused:

Θέλω να βαρεθώ και δεν προλαβαίνω…

Στελλάκι χαίρομαι που τέλος καλό όλα καλά…. Αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί έγραψες σημείωμα να μην επιπλήξουν ΚΑΝ την δασκάλα…. :confused: Και γιατί θεωρείς το παιδί σου ειδική περίπτωση?? Εμένα από αυτά τα λίγα που έχω διαβάσει μια χαρά παιδάκι μου ακούγεται!!!! :confused:

τη λυπηθηκα μωρε ετσι που κλαιγοταν στο τηλεφωνο και εστειλα συμπληρωματικο μειλ

μη χασει και τη δουλεια της η γυναικα παιδια μεγαλωνει

και ετσι τα μπαλωσα αλλα να προσεχει αλλη φορα

• 1 month later...

κοριτσια θυμαστε την δασκαλα του γιου μου? την συναντησα πουρνο πουρνο σημερα στο ΚΕΠ απεναντι απο το σπιτι μου...μπαινει μεσα, παγωνει, λεει "καλημερα σας" εγω τρελλο χαμογελο "καλημερα" και συνεχιζω να γραφω μια αιτηση..........πηγε σε αλλο γραφειο παραδιπλα, σκεφτηκε λιγο και λεει "τι κανετε κυρια......" λες και δε θυμοταν το επιθετο μας, λεω "καλα μια χαρα" , λεει "ο Στελιος?" λεω εγω "κι ο Στελιος καλα ειναι" αλλα δεν την κοιταω, γραφω λεμε......εφυγε η σκυλα......

γυρισα σπιτι, λεω, "Στελιο, μαντεψε ποια ειδαμε!" και λεει το γιαβρι μου

"ΤΗ ΜΑ----???" κι εχει γινει κατασπρο, χλωμιαζει, και αρχιζουν να τρεχουν τα δακρυα....."θα με παρει στο παλιο σχολειο??" καναμε αμαν να τον ηρεμησουμε και να μπει στο πουλμανακι του με χαρα το μωρο μου!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...