Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φρουτοκρεμα δεν τρώει

nora

Recommended Posts

Καλησπέρα κορίτσια και αγόρια.Εγώ είμαι νέο μέλος στην παρέα ,αλλά θα ήθελα να σας πω κι εγώ το πρόβλημά μου με την 8,5 μηνών κορούλα μου. Κατ'αρχήν δεν θηλάζω από 40 ημερών και μετά και έτσι αρχίσαμε τα φρούτα και τα λαχανικά από τον 4ο σχεδόν μήνα.Στην αρχή δυσκολευτήκαμε αλλά στην πορεία έτρωγε τα πάντα μια χαρά.Εδώ και ένα περίπου μήνα και αφού βγάλαμε τα πρώτα μας δοντάκια, σταμάτησε να τρώει και έπινε μόνο γάλα με αποτέλεσμα να πάρει σε ένα μήνα μόνο 60 γρ. Δεν απογοητέυτηκα, το πάλεψα και σιγά σιγά ξαναρχίζουμε να τρώμε φαγητό.Φρουτόκρεμα όμως, ούτε που να τη δούμε. Έχω καταλάβει πως αν και είναι παράδοξο για μωρό, δεν της αρέσει οτιδήποτε γλυκο! Όταν φτιάχνω την φρουτόκρεμα με σχετικά γλυκά φρούτα, όπως να έχει μέσα και μπανάνα, δεν την ακουμπαει.Αφού δοκίμασα τα πάντα, έβρασα μισό μήλο και ένα αχλάδι, έβαλα και λίγο γαλατάκι μέσα, ( τελείως άγλυκη η κρέμα) και σχεδόν την έφαγε,Τί να κάνω για να φάει φρέσκα φρούτα που όλα είναι λίγο πολύ γλυκά? Συγνώμη που μακρηγόρησα αλλά δεν ξέρω πια τί να κάνω.Σας ευχαριστώ.

Δε μου'χει τύχει, μια ιδέα όμως είναι να βάλεις αβοκάντο (ώριμο πάντα). Είναι εντελώς άγλυκο και ταιριάζει με όλες σχεδόν τις φρουτόκρεμες, ειδικά αν βάζεις και μπανάνα. Έχει μπόλικες θερμίδες, αλλά προσωπικά δεν το φοβόμουν, είχαμε "περιθώριο" :-D. Αν συμφωνεί και ο παιδίατρος, που δε φαντάζομαι να έχει πρόβλημα διότι απ'ό,τι ξέρω αρκετοί παιδίατροι στο εξωτερικό το συστήνουν ως 1η στερεά τροφή, δοκίμασέ το.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 270
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλησπέρα κορίτσια και αγόρια.Εγώ είμαι νέο μέλος στην παρέα ,αλλά θα ήθελα να σας πω κι εγώ το πρόβλημά μου με την 8,5 μηνών κορούλα μου. Κατ'αρχήν δεν θηλάζω από 40 ημερών και μετά και έτσι αρχίσαμε τα φρούτα και τα λαχανικά από τον 4ο σχεδόν μήνα.Στην αρχή δυσκολευτήκαμε αλλά στην πορεία έτρωγε τα πάντα μια χαρά.Εδώ και ένα περίπου μήνα και αφού βγάλαμε τα πρώτα μας δοντάκια, σταμάτησε να τρώει και έπινε μόνο γάλα με αποτέλεσμα να πάρει σε ένα μήνα μόνο 60 γρ. Δεν απογοητέυτηκα, το πάλεψα και σιγά σιγά ξαναρχίζουμε να τρώμε φαγητό.Φρουτόκρεμα όμως, ούτε που να τη δούμε. Έχω καταλάβει πως αν και είναι παράδοξο για μωρό, δεν της αρέσει οτιδήποτε γλυκο! Όταν φτιάχνω την φρουτόκρεμα με σχετικά γλυκά φρούτα, όπως να έχει μέσα και μπανάνα, δεν την ακουμπαει.Αφού δοκίμασα τα πάντα, έβρασα μισό μήλο και ένα αχλάδι, έβαλα και λίγο γαλατάκι μέσα, ( τελείως άγλυκη η κρέμα) και σχεδόν την έφαγε,Τί να κάνω για να φάει φρέσκα φρούτα που όλα είναι λίγο πολύ γλυκά? Συγνώμη που μακρηγόρησα αλλά δεν ξέρω πια τί να κάνω.Σας ευχαριστώ.

Καλημέρα. Προτίμησε λιγότερο γλυκά φρούτα, οπως αχλάδι, ξινόμηλα, ακτινίδια, πορτοκάλι ενδεχομένως... Ένα σωρό φρούτα υπάρχουν. Δεν είναι ανάγκη να φάει αναγκαστικά τη μπανάνα αν δεν τη θέλει. Πρόβλημα θα είχες αν δεν έτρωγε καθόλου φρούτα. Αφού έχει κάποιες προτιμήσεις τώρα, προσαρμόσου σε αυτές και αργότερα ξαναδοκιμάζεις. Αλλάζουν γούστα τα μωρά με τον καιρό.

M7X9p2.png OvOqp2.png

Νομίζω ότι, όντως, το αβοκάντο ίσως είναι μια λύση, καθώς επίσης και τα πιο "ξινά" φρούτα (αν τα δέχεται βέβαια), ή ίσως τα όχι πολύ ώριμα (π.χ. ένα ψιλο-άγουρο αχλάδι δεν ειναι τόσο γλυκό, όσο το πολύ ώριμο)

Κοίτα να δεις το μικρούλι! Καλό είναι, πάντως, που δεν του αρέσουν οι γλυκές γεύσεις γενικά, για το μέλλον, γιατί προς το παρόν καταλαβαίνω ότι σε ζορίζει... :rolleyes:

• 11 months later...

Γεια σας!αποφάσισα να γράψω εδώ το πρόβλημα μου για να μου πείτε τη γνώμη σας!εμένα η κόρη μου τώρα μπήκε στον 7μηνα.εχει εδώ κ 3 εβδομάδες περίπου που ξεκινήσαμε φρούτο κρέμα το πρωί κ ρυζαλευρο βανίλια το απόγευμα.τη φρούτο κρέμα δεν την τρώει.οταν δοκιμάσει δεν της αρέσει κ σταματάει να τρώει.το ρυζαλευρο τις πιο πολλές φορές το τρώει,όχι όλο αλλά τρώει αρκετό.υπαρχουν ομως κ φορες που δεν θελει να φαει πολυ.σημερα ξεκινήσαμε κ λαχανικά,δεν έφαγε πολύ αλλά για πρώτη φορά μια χαρά.το πρόβλημα λοιπόν είναι η φρούτο κρέμα.εχω δοκιμάσει να βάλω λίγο ρυζαλευρο μέσα αλλά δεν!δεν επιμένω για να μην έχω αντίθετα αποτελέσματα.τι μου προτείνετε;

πρίν από 2 λεπτά , evalex είπε:

Γεια σας!αποφάσισα να γράψω εδώ το πρόβλημα μου για να μου πείτε τη γνώμη σας!εμένα η κόρη μου τώρα μπήκε στον 7μηνα.εχει εδώ κ 3 εβδομάδες περίπου που ξεκινήσαμε φρούτο κρέμα το πρωί κ ρυζαλευρο βανίλια το απόγευμα.τη φρούτο κρέμα δεν την τρώει.οταν δοκιμάσει δεν της αρέσει κ σταματάει να τρώει.το ρυζαλευρο τις πιο πολλές φορές το τρώει,όχι όλο αλλά τρώει αρκετό.υπαρχουν ομως κ φορες που δεν θελει να φαει πολυ.σημερα ξεκινήσαμε κ λαχανικά,δεν έφαγε πολύ αλλά για πρώτη φορά μια χαρά.το πρόβλημα λοιπόν είναι η φρούτο κρέμα.εχω δοκιμάσει να βάλω λίγο ρυζαλευρο μέσα αλλά δεν!δεν επιμένω για να μην έχω αντίθετα αποτελέσματα.τι μου προτείνετε;

Κ εγω το ιδιο πρόβλημα είχα..Είχα δοκιμάσει ολους τους συνδυασμούς..Της έδινα οσο ήθελε κ αν ηταν ικανοποιητική η ποσότητα (~100gr) δεν έδινα επιπλέον γάλα.Μετά μου είπε μια φίλη με το ιδιο προβλημα να της δώσω μια μπανάνα να τη φαει ετσι οπως ειναι ολόκληρη σιγα σιγα κ με επίβλεψη για να συνηθίσει λιγο τα φρούτα.Την τσάκισε μπορω να πω.Μετα της έβαζα στην κρεμα ολόκληρη την μπανάνα κ λιγότερο απο τα υπόλοιπα.Εν τέλει κατέληξα να βάζω σε διαφορετικά μπολ τα φρούτα (μπανάνα+λιγο πορτοκαλι ή μανταρίνι-μήλο+μανταρίνι-αχλαδι) λιωμένα με πιρούνι κ ετσι τα έφαγε.Μάλλον δεν ηθελε τις μπερδεμένες γευσεις στα φρούτα.

Διαφημίσεις

1 hour ago, evalex είπε:

Τι φρούτα δίνεις? Ή αλήθεια είναι πως το χειμώνα δεν έχεις και πολλές επιλογές. Εμένα του άρεσε απ την αρχή και την τρώει άνετα. 

Κι εγώ θα σου πρότεινα την μπανάνα που είναι γλυκειά. Μπορείς να βρασεις και το μήλο για να γλυκανει και να παίξεις με τις ποσότητες. Ή δώσε ξεχωριστα τα φρούτα να δεις αν της αρέσει. Κοίτα και την υφή. Ίσως την θέλει πιο νερουλη ή πιο πηχτή. Υπάρχουν και μπισκότα για 6 μηνών και πάνω που μπορείς να αλεσεις μαζι με τα φρούτα.

Θα σου έλεγα να μην την πιεζεις. Ας φαει όσο θέλει. Εγώ δεν ήθελα με τίποτα να συνδέσει με κλάματα το φαγητό και δεν τον πιεσα. Ευτυχώς τρώει από όλα. 

Elfer αυτό με τη μπανάνα κ τα λιωμένα φρούτα τα δοκίμασες σε τόσο μωρό;δεν φοβήθηκες;

Mama anesti της έχω δώσει μηλο-αχλαδι-μπανανα-πορτοκαλι.με αυτή τη σειρά κ τα έκανα εισαγωγή ανά 4μερες.θα δοκιμάσω κ αυτό με το μήλο που είπες να το βρασω κ αυτό με τη μπανανα που προτείνει η elfer αλλά φοβάμαι είναι η αλήθεια.σας ευχαριστώ! οποία άλλη γνώμη καλοδεχούμενη περιμένω απαντήσεις.

12 ώρες πρίν, evalex είπε:

Κοίτα αν έχει ζάχαρη μέσα το ρυζάλευρο (τα περισσότερα έχουν). Αν ναι, κόψε το να ξεμάθει τα γλυκά.

Επίσης δεν υπάρχει λόγος η φρουτόκρεμα να είναι κρέμα, μπορείς να δοκιμάσεις περισσότερο παχύρρευστο, πιο νερουλό, λιωμένο με πηρούνι, μικρά κομματάκια κλπ

Κ γω δινω μπανανα σε κομματια απο 7,5μηνων

Οπως κ βρασμενο μηλο,αχλαδι,βανιλια

Σε ωμο νομιζω αβοκαντο επισης ειναι ευκολο να διαχειριστει σε κομματια

Μανγκο,ακτινιδιο.αφου παρεις το οκ αππ παιδιατρο

Ισως προτιμα τις κρεμες γτ ειναι πιο γλυκες;

Δοκιμασε τη θερμοκρασια η τις υφες

Η μπορει να προτιμα πιο ξεκαθαρες γευσεις κ οχι μπερδεμενα πολλα φρουτα

1 hour ago, evalex είπε:

Elfer αυτό με τη μπανάνα κ τα λιωμένα φρούτα τα δοκίμασες σε τόσο μωρό;δεν φοβήθηκες;

Mama anesti της έχω δώσει μηλο-αχλαδι-μπανανα-πορτοκαλι.με αυτή τη σειρά κ τα έκανα εισαγωγή ανά 4μερες.θα δοκιμάσω κ αυτό με το μήλο που είπες να το βρασω κ αυτό με τη μπανανα που προτείνει η elfer αλλά φοβάμαι είναι η αλήθεια.σας ευχαριστώ! οποία άλλη γνώμη καλοδεχούμενη περιμένω απαντήσεις.

Καλημέρα! Είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με την κόρη μου! Έτρωγε τα πάντα πολύ ευχάριστα εκτός από τη φρουτόκρεμα. Λαχανικά, κρέατα όλων των ειδών σε όλους τους συνδυασμούς τα τσάκιζε (δεν τις έδινα κρέμες και ρυζάλευρα γιατί ήταν λίγο τσουπωτή) αλλά όταν ερχόταν η ώρα του φρούτου ήταν το χειρότερό μου! Είχα δοκιμάσει όλους του πιθανούς συνδυασμούς, είχα δοκιμάσει να βράσω το μήλο και το αχλάδι (χειρότερα έγινε) και τότε μία φίλη μου μου έδωσε τη μαγική λύση: αβοκάντο! Ναι αυτή η αηδία που δεν την είχα ξαναδοκιμάσει στη ζωή μου! Να πάρεις αβοκάντο λίγο μαλακά ώριμα όμως (κατά προτίμηση Κρήτης και αν βρεις αυτά που είναι πιο σκούρα η φλούδα τους) και βάλε στη φρουτόκρεμα με οποιοδήποτε συνδυασμό φρούτων. Πρώτον δίνει στη φρουτόκρεμα μία πολύ ωραία βουτυρένια υφή, είναι πολύ θρεπτικό και αρέσει στα μωρά! Από τότε που ξεκινήσαμε το αβοκάντο δεν άφηνε ούτε μία κουταλιά!!! Δοκίμασέ το μπορεί να βοηθήσει!

Διαφημίσεις

2 ώρες πρίν, evalex είπε:

Να σου πω την αλήθεια τις πρώτες φορες που της εδωσα ήμουν στην τσίτα,αλλά απο την πρώτη φορά είδα οτι ήταν έτοιμη,δλδ έκοβε τα κομμάτια και τα μασαγε κανονικά,απλα αν καμια φορά έβλεπα να κόβει μεγαλο κομμάτι της το έβγαζα απο το στόμα (αν κ συνήθως το έφτυνε μονη της).Το αβοκάντο το ειχα δοκιμάσει αλλά δεν τρελαινόταν κιόλας.Μπορείς αν φοβάσαι να το κάνεις ετσι να λιωσεις με το πιρούνι την μπανανα ή αν θες μπορείς να βαλεις κ λίγο γαλα μεσα που εχει συνηθίσει τη γεύση

17 ώρες πρίν, evalex είπε:

καταρχην να σου πω να μην αγχωνεσε και να ανυσυχεις απο τωρα για τις ποσοτητες που τρωει ειναι πολυ μικρο και σιγα σιγα σιγα θα συνηθησει τις γευσεις.. κατι πολυ βασικο με τα φρουτα σε συγκρηση με το ριζαλευρο και το μεσημεριανο ειναι οτι το μονο γευμα που ειναι κρυο ειναι τα φρουτα..!! το μωρο μεχρι τωρα ειχε μαθει στις ζεστες γευσεις και τωρα απλα τα φρουτα μπορει να του φενονται κρυα και γιαυτο για αρχη να αντιδραει ετσι και να μη τα θθελει και ειδικα τωρα το χειμωνα.....δωσε του χρονο και προσπαθησε να παιζεις με τις γευσεις για να βλεπεις τι του αρεσει... στον γιο μου ενα παραδειγμα δε του αρεσε καθολου μα καθθολου η μπανανα και μονο που τη μυριζε αναγουλιαζε... για να του βαλω μπανανα στα φρουτα του (μετα που χρονισε που ξεκινησε σιγα σιγα να τη δεχετε ) του εβαζα ξυνομηλο μεσα...δινε του και κοματακια η πατημενα με το πυρουνι οπως σου ειπαν και τα κοριτσια ισως ετσι να τα ευχαριστιεται καλυτερα και το αβοκαντο ειναι πολυ μα παρα πολυ ωραια ιδεα και παρα πολυ θρεπτικο...................!!!!!!!

• 4 months later...

Κοριτσια καλησπερα!!! Ο μπεμπης μου σημερα εγινε 5 μηνων κ ο παιδιατρος μου ειπε να το ξεκινησω φρουτα.. φρεσκα!! Να ξεκινήσω με μπανανα.. του εδωσα και ο κακομοιρης δεν την ηθελε με τιποτα νομίζω του φαινοταν απαίσια αναγουλιασε μεχρι που εκανε εμετο!! Δοκιμασα να του δωσω λιγο ρυζαλευρο σε κρεμα για να δω πως θα αντιδρασει.. και το εφαγε κανονικα το ατιμο!! ( πρωτη φορα εδωσα ρυζαλευρο) τι θα κανωω?? Σε λιγο θα επικοινωνήσω με τον παιδιατρο να τον ενημερωσω!

9 ώρες πρίν, Stefania221217 είπε:

Κοριτσια καλησπερα!!! Ο μπεμπης μου σημερα εγινε 5 μηνων κ ο παιδιατρος μου ειπε να το ξεκινησω φρουτα.. φρεσκα!! Να ξεκινήσω με μπανανα.. του εδωσα και ο κακομοιρης δεν την ηθελε με τιποτα νομίζω του φαινοταν απαίσια αναγουλιασε μεχρι που εκανε εμετο!! Δοκιμασα να του δωσω λιγο ρυζαλευρο σε κρεμα για να δω πως θα αντιδρασει.. και το εφαγε κανονικα το ατιμο!! ( πρωτη φορα εδωσα ρυζαλευρο) τι θα κανωω?? Σε λιγο θα επικοινωνήσω με τον παιδιατρο να τον ενημερωσω!

5 μηνών είναι ακόμη στο μεταίχμιο για την εισαγωγή στερεών τροφών. Το πρώτο φρούτο που συνήθως δίνουν είναι το μήλο. Λογικό με την πρώτη φορά να μην έφαγε αυτό θα το κατακτήσει με τον καιρό. Θέλει χρόνο για να συνηθίζει το μωρό στις νέες γεύσεις και υφές. Θα δοκιμάσεις κάθε μέρα από λίγο και θα συμπληρώνεις με γάλα αν δεν τρωει. 2-3 κουταλιές για αρχή είναι καλά ,όσο περνάει ο καιρός θα αυξάνει η ποσότητα. 

Φιλική συμβουλή, μην βιαστεις επειδή στα πρώτα γεύματα αηδιασε η δεν έφαγε και καταφύγεις στην λύση της σκόνης... Τα φρέσκα υλικά για το μωρό σου είναι τα καλύτερα! Τα "έτοιμα" μπορεί να τα τρώει ευκολότερα αλλά πέρα από ζάχαρη (απαγορευτική) δεν προσφέρουν κάτι άλλο.

Ρώτησε τον για αχλάδι και μήλο ή άλλο φρούτο εποχής πάντως...Το φαγητό θέλει υπομονή!

Διαφημίσεις

Μην περιμενεις να δεχτει τις τροφες απο την πρωτη φορα. Θα περασουν αρκετες εβδομαδες (μη πω μηνες) για να πεις οτι τρωει ικανοποιητικα και εχει δεχτει τις τροφες. Ο εμετος που λες οτι εκανε μηπως οφειλεται στο οτι δεν μπορει ακομη να διαχειριστει τροφη; Ψαξε για gagging, αλλα ο εμετος ειναι συνηθως αντιδραση σε περιπτωση που το φαγητο κατεβει στο λαιμο και δεν μπορει να το ανεβασει λογω ανωριμοτητας στη διαχειριση της τροφης. 5 μηνων ειναι πολυ οριακα για εισαγωγη στερεων. Μπορεις να περιμενεις αλλον ενα μηνα που θα υπαρχουν περισσοτερες επιλογες. Θα του προσφερεις φρουτοκρεμα διαφορων συνδυασμων (σημαντικο να του δινεις να την πιανει και με τα χερια) και σταδιακα θα αρχισει να τρωει πιο αποτελεσματικα. Θα σε συμβουλευα να μην μπεις στην διαδικασια του ρυζαλευρου γιατι εκτος των αλλων (πχ η ζαχαρη οπως προαναφερθηκε) ξεκινατε σε μηνες που εχει πολυ ωραια φρουτα (αυτον τον μηνα μπορεις να δωσεις βερικοκο, μουσμουλα, κερασια κα, σε μορφη κρεμας ή αν ειναι πολυ ωριμα μπορεις να τα λιωσεις λιγο με το πιρουνι-τα 2 πρωτα, οχι τα κερασια :-P). Τα καλοκαιρινα ειναι πολυ νοστιμα και εχει μεγαλη ποικιλια. Μεσα στο καλοκαιρι θα λατρεψει το καρπουζι, το πεπονι, το ροδακινο, τα συκα, κα.

Επεξεργάστηκαν by Sentir...natureza

11 ώρες πρίν, Stefania221217 είπε:

Με κάλυψαν τα κορίτσια. Ή πρώτη απόπειρα εισαγωγής στα στερεά δεν είναι αποτυχία. Οπλισου με υπομονή! Οι γεύσεις για το μωρό είναι καινούριες, ιδίως αν δεν θηλασε. Συνέχισε να προσφέρεις κ αν δεν δεις εξέλιξη περίμενε ένα χρονικό διάστημα, γιατί μπορεί το μωρό να μην είναι έτοιμο για στερεές ή να μην αρέσκεται στα φρούτα.  

θα συμφωνησω κ γω με τα παραπανω

μπορει απλα να μην ειναι ετοιμος

κριμα ειναι να δινεις ρυζαλευρο με τοσο ωραια φρουτα αυτην την εποχη

δοκιμασε κ να φαει μονος σε κομματια,ψαξε αν θελεις για baby led weaning

μπορεις να αρχισεις κ με αχλαδι,η αβοκαντο

το μηλο κ το αχλαδι,ειδικα αν δ τα κανεις κρεμα,μπορεις να τα βρασεις λιγο

Εγώ προσωπικά ξεκίνησα να δίνω κάθε μέρα από ένα φρούτο!δλδ πρώτα μηλο μετα αχλάδι μπανάνα και τέλος πορτοκάλι!στη συνέχεια έκανα φρουτοκρεμα με όλα μαζί.Ουτε το δικό μου μωρό την έτρωγα.Ετσι πρόσθεσα λίγο βραστό νερό για να μην είναι κρύα και 4-5 κουταλιές του γλυκού σκόνη φρουτοκρεμα!Αρχικά αηδιάζει λίγο αλλά μετά την τρώει!τώρα που είναι 8 μηνών αντί για σκόνη βάζω μπισκοτάκια Μιράντα και έχω προσθέσει βερίκοκο κεράσι και πεπόνι!Οπότε είναι πιο εύγευστη και την τρώει μια χαρά!

13 ώρες πρίν, Dust pink είπε:

5 μηνών είναι ακόμη στο μεταίχμιο για την εισαγωγή στερεών τροφών. Το πρώτο φρούτο που συνήθως δίνουν είναι το μήλο. Λογικό με την πρώτη φορά να μην έφαγε αυτό θα το κατακτήσει με τον καιρό. Θέλει χρόνο για να συνηθίζει το μωρό στις νέες γεύσεις και υφές. Θα δοκιμάσεις κάθε μέρα από λίγο και θα συμπληρώνεις με γάλα αν δεν τρωει. 2-3 κουταλιές για αρχή είναι καλά ,όσο περνάει ο καιρός θα αυξάνει η ποσότητα. 

Φιλική συμβουλή, μην βιαστεις επειδή στα πρώτα γεύματα αηδιασε η δεν έφαγε και καταφύγεις στην λύση της σκόνης... Τα φρέσκα υλικά για το μωρό σου είναι τα καλύτερα! Τα "έτοιμα" μπορεί να τα τρώει ευκολότερα αλλά πέρα από ζάχαρη (απαγορευτική) δεν προσφέρουν κάτι άλλο.

Ρώτησε τον για αχλάδι και μήλο ή άλλο φρούτο εποχής πάντως...Το φαγητό θέλει υπομονή!

Εννοειται συμφωνω απολυτα για τα φρεσκα φρουτα!! Εντωμεταξύ ολοι μ λενε δωσε σκονη αν δν το τρωει... δεν το συζητώ θα επιμεινω στα φρεσκα φρουτακια σιγα σιγα.. κ ο παιδιατρος αυτο μου ειπε.. παλι σημερα αναγουλιασε με την πρώτη κουταλιτσα.. και σφίγγεται τοσο πολυ π παλι εκανε εμετο!!!αλχαδι κ ελαχιστη μπανανα..

15 ώρες πρίν, Sentir...natureza είπε:

Μην περιμενεις να δεχτει τις τροφες απο την πρωτη φορα. Θα περασουν αρκετες εβδομαδες (μη πω μηνες) για να πεις οτι τρωει ικανοποιητικα και εχει δεχτει τις τροφες. Ο εμετος που λες οτι εκανε μηπως οφειλεται στο οτι δεν μπορει ακομη να διαχειριστει τροφη; Ψαξε για gagging, αλλα ο εμετος ειναι συνηθως αντιδραση σε περιπτωση που το φαγητο κατεβει στο λαιμο και δεν μπορει να το ανεβασει λογω ανωριμοτητας στη διαχειριση της τροφης. 5 μηνων ειναι πολυ οριακα για εισαγωγη στερεων. Μπορεις να περιμενεις αλλον ενα μηνα που θα υπαρχουν περισσοτερες επιλογες. Θα του προσφερεις φρουτοκρεμα διαφορων συνδυασμων (σημαντικο να του δινεις να την πιανει και με τα χερια) και σταδιακα θα αρχισει να τρωει πιο αποτελεσματικα. Θα σε συμβουλευα να μην μπεις στην διαδικασια του ρυζαλευρου γιατι εκτος των αλλων (πχ η ζαχαρη οπως προαναφερθηκε) ξεκινατε σε μηνες που εχει πολυ ωραια φρουτα (αυτον τον μηνα μπορεις να δωσεις βερικοκο, μουσμουλα, κερασια κα, σε μορφη κρεμας ή αν ειναι πολυ ωριμα μπορεις να τα λιωσεις λιγο με το πιρουνι-τα 2 πρωτα, οχι τα κερασια :-P). Τα καλοκαιρινα ειναι πολυ νοστιμα και εχει μεγαλη ποικιλια. Μεσα στο καλοκαιρι θα λατρεψει το καρπουζι, το πεπονι, το ροδακινο, τα συκα, κα.

Καλησπερα! Και Ευχαριστω για οοολες τις απαντήσεις!! Μου ειπε ολα τα φρουτα εποχης ο παιδιατρος! Το θεμα ξερεις ποιο ειναι.. σημερα εβαλα λιιγο μπανανα και αχλαδι.. με το που ακουμπησα στο στομα του το κουταλο αρχισε να ξινιζει την φατσουλα του.. με.το που το εβαλε στο στομα αναγουλιασε κ σφιχτηκε πολυ κ εκανε παλι εμετο χωρις καν να το κατεβασει στο λαιμό του!!! Κ μενα το ρυζαλευρο δν μ αρεσει να το δινω κ γενικα οτι αλλο σε σκονη.. το ειχα στο σπιτι ομως κ λεω κατσε να δοκιμασω αυτπ θα το φαει?  Συμφωνεις εσυ με λιγο απτο γαλα μεσα στα φρουτα? 

4 ώρες πρίν, ninika84 είπε:

Εγώ προσωπικά ξεκίνησα να δίνω κάθε μέρα από ένα φρούτο!δλδ πρώτα μηλο μετα αχλάδι μπανάνα και τέλος πορτοκάλι!στη συνέχεια έκανα φρουτοκρεμα με όλα μαζί.Ουτε το δικό μου μωρό την έτρωγα.Ετσι πρόσθεσα λίγο βραστό νερό για να μην είναι κρύα και 4-5 κουταλιές του γλυκού σκόνη φρουτοκρεμα!Αρχικά αηδιάζει λίγο αλλά μετά την τρώει!τώρα που είναι 8 μηνών αντί για σκόνη βάζω μπισκοτάκια Μιράντα και έχω προσθέσει βερίκοκο κεράσι και πεπόνι!Οπότε είναι πιο εύγευστη και την τρώει μια χαρά!

Για μιραντα εμενα δεν ειναι Λιγο μικρος ακομα?? 5μηνων!! Ευχαριστω για τις απαντησεις σας κοριτσια!!! 

13 ώρες πρίν, vicky86 είπε:

θα συμφωνησω κ γω με τα παραπανω

μπορει απλα να μην ειναι ετοιμος

κριμα ειναι να δινεις ρυζαλευρο με τοσο ωραια φρουτα αυτην την εποχη

δοκιμασε κ να φαει μονος σε κομματια,ψαξε αν θελεις για baby led weaning

μπορεις να αρχισεις κ με αχλαδι,η αβοκαντο

το μηλο κ το αχλαδι,ειδικα αν δ τα κανεις κρεμα,μπορεις να τα βρασεις λιγο

Εχεις δικιο για το ρυζαλευρο απλως εκανα μια δοκιμη!! Δεν ειναι μικρος ακομα για να του δινω κομματακια να τα κραταει μονος του? 

14 ώρες πρίν, Mama_Anesti_ είπε:

Με κάλυψαν τα κορίτσια. Ή πρώτη απόπειρα εισαγωγής στα στερεά δεν είναι αποτυχία. Οπλισου με υπομονή! Οι γεύσεις για το μωρό είναι καινούριες, ιδίως αν δεν θηλασε. Συνέχισε να προσφέρεις κ αν δεν δεις εξέλιξη περίμενε ένα χρονικό διάστημα, γιατί μπορεί το μωρό να μην είναι έτοιμο για στερεές ή να μην αρέσκεται στα φρούτα.  

Ευχαριστώ πολυυυυ!!!!!:mad:

Την γλυκιά γεύση στις κρέμες μπορούμε να την πετύχουμε προσθέτωντας απλά γλυκά φρούτα (ώριμο αχλάδι, μπανάνα, ώριμα βερίκοκα) αργότερα πεπόνι καθώς και ροδάκινο όταν βγουν. Τα μπισκότα ενηλίκων τύπου Μιράντα ή πτι  Μπερ περιέχουν εξίσου ζάχαρη. Υπάρχουν στο εμπόριο βρεφικά μπισκότα χωρίς προσθήκη ζάχαρης με μήλο που ενδείκνυνται για την φρουτοκρεμα ή το απογευματινό γεύμα. 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...