Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προκατ...να τα προτιμησω??

Geonutr

Recommended Posts

Δεν συμφωνώ. Ενα σπίτι κοστίζει πολλά λεφτά, και ακόμη κι αν είναι εξοχικό κοιτάμε να είναι καλό ποιοτικώς. Δηλαδή αν πάθει κάτι το εξοχικό μας δεν θα μας νοιάξει?

Και δεν είμαστε στην εποχή που φτιάχνανε τα εξοχικά τους λίγο λίγο, κάθε νύχτα κι ένα δωμάτιο....

η διαφορά αγαπητη μου ειναι στις καθημερινές ανάγκες....δεν ειπα πως φτιάχνω ενα εξωχικο για να πετάξω τα χρηματα μου...

λεω πολυ απλά...άλλη η χρησιμοτητα για 365 μερες το χρονο και άλλη η χρησιμοτητα για 50 μερες το χρονο....ο καθενας επιλεγει....αν εχεις την δυνατοτητα να κανεις ένα εξωχικο οπως μια κυρια κατοικια ειναι πάλι θέμα επιλογης.....

μην παρερμηνεθεις τα λεγομενα μου ειναι σαφες και αυτονοητο αυτο που λεω....

και στο κατω κατω εχω και 5 γνωσεις παραπανω γιατι είμαι μηχανικος....δεν μιλάω τυχαια....έχω κανει και μπετο και μεταλλική κατασκευη και τις προδιαγραφες τις γνωρίζω....

επίσης επειδη μιλας για αθαιρετες κατοικίες άστο καλυτερα....τα χτιζανε νυχτα γιατι ηταν παράνομα αν αυτο σου λέει κάτι........δεν μιλάμε για κάτι παράνομο....

η κοπέλα που ανοιξε το θεμα θέλει να μαθει για τα προκατ....

1129643tvsq1yiqpw.gif

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 67
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

η διαφορά αγαπητη μου ειναι στις καθημερινές ανάγκες....δεν ειπα πως φτιάχνω ενα εξωχικο για να πετάξω τα χρηματα μου...

λεω πολυ απλά...άλλη η χρησιμοτητα για 365 μερες το χρονο και άλλη η χρησιμοτητα για 50 μερες το χρονο....ο καθενας επιλεγει....αν εχεις την δυνατοτητα να κανεις ένα εξωχικο οπως μια κυρια κατοικια ειναι πάλι θέμα επιλογης.....

μην παρερμηνεθεις τα λεγομενα μου ειναι σαφες και αυτονοητο αυτο που λεω....

και στο κατω κατω εχω και 5 γνωσεις παραπανω γιατι είμαι μηχανικος....δεν μιλάω τυχαια....έχω κανει και μπετο και μεταλλική κατασκευη και τις προδιαγραφες τις γνωρίζω....

επίσης επειδη μιλας για αθαιρετες κατοικίες άστο καλυτερα....τα χτιζανε νυχτα γιατι ηταν παράνομα αν αυτο σου λέει κάτι........δεν μιλάμε για κάτι παράνομο....

η κοπέλα που ανοιξε το θεμα θέλει να μαθει για τα προκατ....

Δεν είχα σκοπό να σε προσβάλλω, γι'αυτό δεν χρειάζεται να μιλάς τόσο εριστικά. Οκ είσαι επαγγελματίας και μπράβο σου που διαθέτεις λίγο χρόνο για να δώσεις συμβουλές.

Το ξέρω πως όσα χτίζονταν σε μια νύχτα ήταν παράνομα, αλλά δεν αναφερόμουν σε αυτό αλλά στην ποιότητα κατασκευής.

sj3dp3.png

Δεν είχα σκοπό να σε προσβάλλω, γι'αυτό δεν χρειάζεται να μιλάς τόσο εριστικά. Οκ είσαι επαγγελματίας και μπράβο σου που διαθέτεις λίγο χρόνο για να δώσεις συμβουλές.

Το ξέρω πως όσα χτίζονταν σε μια νύχτα ήταν παράνομα, αλλά δεν αναφερόμουν σε αυτό αλλά στην ποιότητα κατασκευής.

δεν υπάρχει κάτι εριστικο ισα ισα ξεκινω την απάντηση μου με την προσφόνηση αγαπητη μου.....επίσης δεν έκρινα κάποιον απλά έθεσα την γνωμη μου αυτη που σπουδασα και επαγγέλομαι....

εγω αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι γενικά εδω μέσα όταν ζητάει κάποιος την γνωμη των παρευρισκομένων....και απάντάει ένας γνώστης του αντικειμένου.....γιατι πέφτεται όλοι να τον φάτε.....και δεν βλέπετε τι γράφει....προσωπικά δεν κρινω κανέναν δεν πα να φτιάξεις και σπίτι απο άχυρο....ειναι επιλογη σου.....απλά το προκάτ ο κόσμος το έχει για φθηνό αλλά στην ουσία δεν είναι.....

αν δεν στο πω εγω που είμαι γνώστης ποιος περιμένεις να στο πει?η διπλανη.....που μπορει είναι άσχετη....

εσυ και και κάθε ενας εδω μεσα ας κλανει ότι θέλει...αλλά η κοπελίτσα ειπε πως θέλει ενα σπιτακι να φτιάξει για κύρια κατοικία και πως δεν τους περισευουν.....δεν είναι αμαρτία.....να μην την ενημερώσεις.....για σκεψου το λίγο καλυτερα...

1129643tvsq1yiqpw.gif

Ας μην μπλέκουμε σε ανούσιες διαμάχες καλύτερα. Ετσι κι αλλιώς...δεν βλέπω να διαφωνούμε σε κάτι ιδιαίτερα.

Αυτό που ήθελα να πω είναι πως κι εγώ ξύλινο σπίτι επέλεξα για μόνιμη κατοικία και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη. Και αν χτίσω ποτέ μου σπίτι (αν πιάσω κανένα λαχείο δηλαδή....) πάλι ξύλινο θα κάνω.

Σαφώς και είναι λάθος η άποψη οτι είναι πιο φθηνό απο το χτιστό.Τρομερές διαφορές δεν έχουν. Οπως και θεωρώ λάθος οτι πιστεύει ο κόσμος οτι είναι πρόχειρες κατασκευές.

sj3dp3.png

Διαφημίσεις

Γειά σας, εγώ έκανα προκάτ βαριάς κατασκευής για εξοχικό. Τι να πω, είμαι super ευχαριστημένη. Η τιμή είναι σχεδόν όσο αν έχτιζα, αλλά ξέρω ακριβώς πόσο θα μου βγει το σπίτι, δεν κυνηγώ τους μάστορες, είναι όλα εγγυημένα, έχει τέλεια μόνωση και είναι πανέμορφα. Ξέχασα να πω πως έκανα πέτρινο σπίτι με σκεπή. Μου βγήκε 1000ευρώ το τετραγωνικό με όλα μέσα στην κατασκευή του σπιτιού. Εκτός είναι το σχέδιο και η άδεια, η βάση και οι περιβάλον χώρος. Αύριο θα σας βάλω φωτό να το δείτε.

αν ειναι εξω αδεια και η βαση τοτε τα 1000? ειναι πολλα

;)μπλες

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω κοιτάξει για προκάτ,αλλά έχτισα σπίτι και είμαι ένα βήμα πριν τη μετακόμιση(εννοείται με μηχανικό,άδεια,ΙΚΑ και όλα τα σχετικά).Έκανα διώροφο με πλάκα 130μ2(οχι μεζονέτα αλλά διαμέρισμα 100μ2 με πιλοτί και κλειστή θέση στάθμευσης), μόνωση και υλικά δικά μου και μου βγήκε 100.000ευρώ.Νομίζω οτι βγήκα κερδισμένη.

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω κοιτάξει για προκάτ,αλλά έχτισα σπίτι και είμαι ένα βήμα πριν τη μετακόμιση(εννοείται με μηχανικό,άδεια,ΙΚΑ και όλα τα σχετικά).Έκανα διώροφο με πλάκα 130μ2(οχι μεζονέτα αλλά διαμέρισμα 100μ2 με πιλοτί και κλειστή θέση στάθμευσης), μόνωση και υλικά δικά μου και μου βγήκε 100.000ευρώ.Νομίζω οτι βγήκα κερδισμένη.

Το συζητάς; Μόνο κερδισμένη; Καλορίζικο! και χαράς το κουράγιο σου και το χρόνο σου. Όταν χτίζεις σπίτι τις περισσότερες φορές βγαίνεις εκτός προϋπολογισμού.

O5X4p2.png 

δεν ξέρω τι είδους σπίτι ξύλινο έκανες αλλά αν είναι η κατασκευη του συμφωνα με τις νεες τεχνικές των καθαρά οικολογικων βιοκλιματικών κατοικιών ναι αξιζει να δώσεις παραπάνω....χρήματα....δεν μιλαω για τα έτοιμα.....αλλά για για την εξολοκληρου μελέτη απο εναν μηχανικό....καναμε περυσι ένα project το στείλαμε σε διαγωνισμό και η πρόταση μας αναρτήθηκε σε μεγαλη ευρωπαικη έκθεση αρχιτεκτονικής.....βέβαια όπως υπολογίσαμε το κοστος ξεπερνουσε το κόστος μιας κατασκευης απο μπετον.....διότι δεν υπήρχε πουθενα σε κανενα υλικο ψευτικη και φτηνη επεξεργασια στο ξυλο....σχεδον η πλαγιοκάλυψη της εξωτερικής και εσωτερικής επένδυσης ήταν μασιφ ξυλο με την μονη διαφορά ότι ήταν εμποτισμενο για να αντεχει στην φθορα....

1129643tvsq1yiqpw.gif

Διαφημίσεις

να ρωτήσω αν έκανες και υπόγειο ?

δηλαδή ποσά σου βγήκε το τετραγωνικό

;)μπλες

Μπλες,τώρα το είδα το μήνυμα σου.Έχω και υπόγειο αλλά δεν είναι για άλλη χρήση.Θα βάλω τον καυστήρα και κάποια παλιά πράγματα.Μου βγήκε 1.000 ευρώ/μ2.Το κακό είναι οτι έχει πολύ τρέξιμο και κλέψιμο απο τα μαστόρια αν είσαι άσχετος όπως εμείς!!!!!!!!

Μπλες,τώρα το είδα το μήνυμα σου.Έχω και υπόγειο αλλά δεν είναι για άλλη χρήση.Θα βάλω τον καυστήρα και κάποια παλιά πράγματα.Μου βγήκε 1.000 ευρώ/μ2.Το κακό είναι οτι έχει πολύ τρέξιμο και κλέψιμο απο τα μαστόρια αν είσαι άσχετος όπως εμείς!!!!!!!!

ευχαριστώ για την απάντηση να σε ρωτήσω κάτι ακόμα γιατί είμαι λίγο άσχετη και σκέπτομαι να ξεκινήσω οικοδομή

αν έκανες 100 μετρά διαμέρισμα και 100μετρα πυλωτή και άλλα τόσα υπόγειο τότε δεν σου βγήκε 1000? το μέτρο αλλά πολύ λιγότερο

δεν καταλαβαίνω όταν λέμε οτι το σπίτι μας στοίχισε π.χ 1000 το μετρο υπολογίζουμε μονο το κύριο σπιτι και οχι τους βοιθητηκους χώρους:confused:

;)μπλες

• 2 εβδομάδες μετά...

κορίτσια δάνειο για προκάτ δίνουν οι τράπεζες,σε τράπεζα δουλεύω και εχουμε δώσει απειρα.Εδώ στην Κρήτη πάντως φτιάχνω προκάτ με 900? τ.μ. εκτός φπα και ικα.Ολα μέσα,'αδειες, σχεδια κτλ

Διαφημίσεις

κορίτσια δάνειο για προκάτ δίνουν οι τράπεζες,σε τράπεζα δουλεύω και εχουμε δώσει απειρα.Εδώ στην Κρήτη πάντως φτιάχνω προκάτ με 900? τ.μ. εκτός φπα και ικα.Ολα μέσα,'αδειες, σχεδια κτλ

Όταν λές όλα μέσα τι εννοείς?

Περιλαμβάνεις εκσκαφές, θεμελίωση, βόθρο αν απαιτείται, καυστήρα, λέβητα, σώματα, διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου (μάντρες - κάγκελα τοιχεία, γκαραζόπορτα ή πόρτα κήπου).

Σε ρωτάω γιατί στην Αθήνα κάποιος που τα είχε "όλα" μέσα δεν περιελάμβανε τίποτα από τα προαναφερθέντα, χρέωνε τους εξώστες ξεχωριστά, και χρέωνε ακόμα και τα υλικά και την εκσκαφή για να φθάσουν οι παροχές (ύδρευση, αποχέτευση, ρεύμα) από το σπίτι μέχρι το δρόμο που θα περίμεναν για σύνδεση με τα δίκτυα.

Τελικά δηλαδή το κόστος ερχόταν πολύ παραπάνω από το κόστος συμβατικής κατασκευής.

aECcp2.png

3vQ5p2.png

Όταν λές όλα μέσα τι εννοείς?

Περιλαμβάνεις εκσκαφές, θεμελίωση, βόθρο αν απαιτείται, καυστήρα, λέβητα, σώματα, διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου (μάντρες - κάγκελα τοιχεία, γκαραζόπορτα ή πόρτα κήπου).

Σε ρωτάω γιατί στην Αθήνα κάποιος που τα είχε "όλα" μέσα δεν περιελάμβανε τίποτα από τα προαναφερθέντα, χρέωνε τους εξώστες ξεχωριστά, και χρέωνε ακόμα και τα υλικά και την εκσκαφή για να φθάσουν οι παροχές (ύδρευση, αποχέτευση, ρεύμα) από το σπίτι μέχρι το δρόμο που θα περίμεναν για σύνδεση με τα δίκτυα.

Τελικά δηλαδή το κόστος ερχόταν πολύ παραπάνω από το κόστος συμβατικής κατασκευής.

χρεωνε τους εξωστες;;;;!!! Αυτο ειναι παρανομο! Τα σπιτια πωλουνται ανα τετραγωνικο χωρου ο οποιος εχει πληρωθει στην αδεια, οταν εγω δεν πληρωνω αδεια για τον εξωστη, ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΩ τον εξωστη.

Κατι τετοια με κανουν εξω φρενων

edit: τωρα ειδα οτι προκειται για προκατ

ευχαριστώ για την απάντηση να σε ρωτήσω κάτι ακόμα γιατί είμαι λίγο άσχετη και σκέπτομαι να ξεκινήσω οικοδομή

αν έκανες 100 μετρά διαμέρισμα και 100μετρα πυλωτή και άλλα τόσα υπόγειο τότε δεν σου βγήκε 1000? το μέτρο αλλά πολύ λιγότερο

δεν καταλαβαίνω όταν λέμε οτι το σπίτι μας στοίχισε π.χ 1000 το μετρο υπολογίζουμε μονο το κύριο σπιτι και οχι τους βοιθητηκους χώρους:confused:

Βασικα οτιδηποτε μετραει στο συντελεστη δομησης, δηλαδη εσωτερικοι χωροι, κοινοχρηστοι αν προκειται για διαμερισμα. Οχι τα υπογεια (εκει υπαρχουν καποιες περιπλοκες, η αδεια τα εχει αναλυτικα) οχι τα μπαλκονια.

οι τιμες που αναφερετε για τα προκατ ειναι χωρις τα οικοπεδα; Γιατι αν ειχατε τα οικοπεδα τοτε ειναι πολυ ακριβα...

• 1 month later...
Γειά σας, εγώ έκανα προκάτ βαριάς κατασκευής για εξοχικό. Τι να πω, είμαι super ευχαριστημένη. Η τιμή είναι σχεδόν όσο αν έχτιζα, αλλά ξέρω ακριβώς πόσο θα μου βγει το σπίτι, δεν κυνηγώ τους μάστορες, είναι όλα εγγυημένα, έχει τέλεια μόνωση και είναι πανέμορφα. Ξέχασα να πω πως έκανα πέτρινο σπίτι με σκεπή. Μου βγήκε 1000ευρώ το τετραγωνικό με όλα μέσα στην κατασκευή του σπιτιού. Εκτός είναι το σχέδιο και η άδεια, η βάση και οι περιβάλον χώρος. Αύριο θα σας βάλω φωτό να το δείτε.

Τα κατάφερα

http://23100381.th.jpghttp://37875381.th.jpghttp://73070175.th.jpghttp://48785443.th.jpghttp://58968013.th.jpg]http://dsc00063vq.th.jpghttp://dsc00061cb.th.jpghttp://dsc00059j.th.jpghttp://dsc00057abs.th.jpg]

74Qtp3.png2SeRp3.png

Καλημέρα!!

πολύ ωραίο το σπιτι σας!! καλορίζικο..

μια απορία έχω σε όποια γνωρίζει...

1000Eυρώ το τετραγωνικό χωρίς να περιλαμβάνεται η άδεια, η βάση και το σχέδιο δεν είναι πολλά;

Το δικό μας σπίτι που είναι συμβατική κατασκευή στοίχισε περίπου 700 ευρώ το τετραγωνικό με όλα μέσα...και άδειες, κ σχέδια, κ τα πάντα...(και είναι κ μεζονέτα δλδ..2 πλάκες όχι μια όπως βλέπω το σπίτι σου) από εργολάβο που απλά επιλέγαμε τι υλικό θέλαμε..δλδ αυτός εβαζε συγκεκριμένα πλακάκια μπάνιου, μπορούσαμε να διαλέξουμε κάτι άλλο με την ανάλογη επιβάρυνση κλπ..

Το θέμα είναι οτι ούτε ζοριστήκαμε, ούτε κυνηγήσαμε κανένα μάστορα ποτέ...

Νόμιζα ειλικρινά ότι το προκατ θα μας έβγαινε φτηνότερο σε ένα σπίτι που σκεφτόμαστε να αρχίσουμε εδώ στο τοπικό βουνό...αλλά μάλλον όχι τελικά...

Πριν λίγα χρόνια το είχα ψάξει το θέμα με τα προκάτ λίγο και αυτό που είχα παρατηρήσει είναι ότι η τιμή μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με πολλούς παράγοντες, ο πιο σημαντικός εκ των οποίων είναι το υλικό κατασκευής. Θυμάμαι ότι στα προκάτ με βασικό υλικό το ξύλο, αν επέλεγα ξύλο διπλού "όγκου" για μεγαλύτερη σταθερότητα, μου έβγαινε (πριν 4 χρόνια) 950 ευρώ το τετραγωνικό, χωρίς τη βάση και όλα αυτά που ανέφερε και η κοπέλα που έφτιαξε το σπίτι. Και μετά είδα ότι μου ερχόταν πιο φτηνά η συμβατική κατασκευή... Μου είχαν ζητήσει τότε 700-750 ευρώ το τετραγωνικό... Δεν ξέρω όμως αν η συμβατική κατασκευή είναι καλύτερη από μια πολύ γερή ξύλινη... Τελικά ήρθε η εγκυμοσύνη και δεν έχτισα...:(

Δεν ξέρω όμως αν η συμβατική κατασκευή είναι καλύτερη από μια πολύ γερή ξύλινη... Τελικά ήρθε η εγκυμοσύνη και δεν έχτισα...:(

καλύτερη από ποιά άποψη; οπτική ή "γερής" κατασκευής, ή θερμοκρασίας μέσα στο σπίτι.. κλπ κλπ...

έχω καταμπερδευτεί μιλάμε:oops::oops:

εύχομαι να χτίσετε το σπίτι που ονειρεύεστε κ να το ζήσετε μαζί το μπεμπέ;)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...