Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προκατ...να τα προτιμησω??

Geonutr

Recommended Posts

καλημερα...ψαχνουμε με τον αντρα μου να κανουμε το δικο μας σπιτακι οπως το θελουμε αλλα εχουμε πελαγωσει με τις τιμες...τι ξυλινα, τι προκατ που κοιταμε ολα μας βγαινουν πανακριβα (βαλε απο 650 ευρω/τμ., βασεις,αδειες,πολεοδομειες,δικηγοροι, συμβολαιογραφοι, φπα,ικα συκα τσουπ, βγαινει για ενα σπιτι 70τμ με μια μικρη βεραντα 120000 ευρω..)..καμμια καλη ιδεα??αξιζουν τοσα λεφτα για προκατ ή ξυλινο σπιτι??

bV6Dp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 67
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Γενικά εγώ είμαι υπέρ του προκατ (νέου τύπου απο μπετόν)...για τα ξύλινα δεν ξέρω να σου πω...σε 2 μεγάλες κατασκευστικές που πήγα μου φάνηκαν και καλά κατασκευστικά και όπως τα ήθελα....τελικά για άλλους λόγους (δεν βρίσκαμε οικόπεδο οικονομικό) αγοράσαμε κανονικό χτιστό αλλά επειδή ήταν ημιτελές

(με τη συμφωνία οτι με τα χρήματα της αγοράς θα μας το παραδώσει τελειωμένο) πίστεψε το μετάνιωσα όσο τίποτα...μας έχουν βγάλει τα συνεργεία το "λάδι", όλο κακοτεχνίες, καθυστερήσεις κτλ κτλ....κοντεύω να γεννήσω πριν την ώρα μου....το καλό στο προκάτ είναι οτι απο την αρχή θα ξέρεις πόσο θα σου κοστίζει και οτι θα υπάρχει ακριβής ημερομηνία παράδοσης....με το χτιστό ξεφεύγεις και στο χρόνο και στο χρήμα....βέβαια αν θες αργότερα να επεκτείνεις, στο προκατ δεν έχεις αυτή την επιλογή....πάρε προσφορές και απο κατσκευαστικές χτιστών σπιτιών και μετά αποφασίζετε.

gNrhp2.png

καλημερα...ψαχνουμε με τον αντρα μου να κανουμε το δικο μας σπιτακι οπως το θελουμε αλλα εχουμε πελαγωσει με τις τιμες...τι ξυλινα, τι προκατ που κοιταμε ολα μας βγαινουν πανακριβα (βαλε απο 650 ευρω/τμ., βασεις,αδειες,πολεοδομειες,δικηγοροι, συμβολαιογραφοι, φπα,ικα συκα τσουπ, βγαινει για ενα σπιτι 70τμ με μια μικρη βεραντα 120000 ευρω..)..καμμια καλη ιδεα??αξιζουν τοσα λεφτα για προκατ ή ξυλινο σπιτι??

Όπως κατάλαβες από το ψάξιμο που ήδη έκανες, η αρχική τιμή στο προκατ, είναι απλώς ένα δόλωμα. Πρόσφατα είχα την ίδια συζήτηση με τον αδελφό ενός κολλητού μου, που μου έστειλε να δω κάποια sites για να του πω τη γνώμη μου για κάποιες εταιρείες προκάτ. Του έδιναν τιμές 650€/μ2 και δεν περιελάμβαναν εκσκαφή, θεμελίωση, περιβάλλοντα χώρο, άδειες, ούτε καν κουζίνα δεν είχαν στην τιμή. Τα δε υλικά που χρησιμοποιούσε ήταν ευτελούς αξίας.

Με τα 120.000€ για 70μ2 σπίτι (συνολική τιμή με συμβολαιογράφους δικηγόρους ΙΚΑ κλπ), μπορείς να κάνεις παπάδες με τη συμβατική κατασκευή. Να ρίξεις δηλαδή χρήματα σε τομείς όπως η θερμομόνωση (αλουμίνια + Κέλυφος) που θα τα πάρεις πίσω με τη χρήση του σπιτιού σου.

Όσο και να διαφημίζουν την οικολογικότητα των κατασκευών τους, όλα τα υλικά που χρησιμοποιούν είναι τα φθηνότερα δυνατά.

aECcp2.png

3vQ5p2.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Φυσικά και δεν αξίζουν τα προκατασκευασμένα....

σκεφτομαι και εγω για προκατ το μελλοντικο εξωχικό μου , πιστευω οτι αξίζει αλλα δεν το εχω ψαξει καλα

ελα να δεις την βίλα μιας ξαδελφης μου κανονικα χτισμενη με μπετα που όλοι οι τοιχοι ειναι γεματοι υγρασια απο την κακοτεχνια του μαστορα ..

Μην ξεχνας ότι τα προκατ περνανε τρομερους ποιοτικους ελεγχους ... Ειναι αντισισμικα και γιατι να ταλαιπωρουμε με τους μαστορους ???

επίσης ειχα κοιταξει μια εταιρια και μου ελεγε 1000/μ2 με το κλιεδι στο χερι , και πάλι με συμφαιρει.

Εγω ειμαι υπερ και αν ειναι σπασικλας ο γειτονας ... το φορτωνεις και φευγεις χαχαχχαχα πλακα κάνω ;)

Αντε να δουμε πόσο υπομονη ακομα ....

Διαφημίσεις

Για ξυλινο εμενα δεν μου αρεσει το ξυλο θελει συντηρηση και ας λενε οτι δνε παθαινει τιποτα οχι ξυλινο !!!!

Προκατ και ψαξτο πολύ καλα .Στα μεγαρα εχει πολλες εταιριες πάρε προσφορες

επίσης υπάρχει η δυνατοτητα για προσθηκη οροφου αργοτερα ;)

Αντε να δουμε πόσο υπομονη ακομα ....

σκεφτομαι και εγω για προκατ το μελλοντικο εξωχικό μου , πιστευω οτι αξίζει αλλα δεν το εχω ψαξει καλα

ελα να δεις την βίλα μιας ξαδελφης μου κανονικα χτισμενη με μπετα που όλοι οι τοιχοι ειναι γεματοι υγρασια απο την κακοτεχνια του μαστορα ..

Μην ξεχνας ότι τα προκατ περνανε τρομερους ποιοτικους ελεγχους ... Ειναι αντισισμικα και γιατι να ταλαιπωρουμε με τους μαστορους ???

επίσης ειχα κοιταξει μια εταιρια και μου ελεγε 1000/μ2 με το κλιεδι στο χερι , και πάλι με συμφαιρει.

Εγώ είμαι υπέρ και αν ειναι σπασικλας ο γειτονας ... το φορτωνεις και φευγεις χαχαχχαχα πλακα κάνω ;)

Η μόνωση είναι μια εργασία που γίνεται μετά τα μπετά. Άρα αν ένα συνεργείο απέτυχε δεν σημαίνει ότι φταίει η συμβατική κατασκευή.

Ίσα - Ίσα που στη συμβατική κατασκευή έχεις τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις ειδικά στεγανοποιητικά μάζης σκυροδέματος κατά τη διάρκεια της σκυροδέτησης όπως το Penetron και να μην χρειαστεί μετά να κάνεις ούτε καν απλή επάλειψη με οποιοδήποτε στεγανοποιητικό.

Αντίθετα, πολλές προκατασκευές παρουσιάζουν προβλήματα στεγανοποίησης στους αρμούς μετά από σεισμούς.

Σε όλες τις κατασκευές αν δεν γίνει σωστή δουλειά μπορεί να έχεις προβλήματα. Οταν κάποιος σου λέει 1000€/μ2 με το κλειδί στο χέρι να υπολογίζεις ότι στην καλύτερη περίπτωση απλά θα ξεπεράσεις τα 1200/μ2 με υλικά της πλάκας.

Αν τσεκάρεις προδιαγραφές (πλακάκια, πριζοδιακόπτες, είδη υγιεινής κ.λ.π.) θα δεις ότι είναι ευτελούς αξίας αυτά που χρησιμοποιούν.

Αν πας σε συμβατική κατασκευή με τα υλικά που χρησιμοποιούν στην προκατασκευή θα σου βγεί πολύ φθηνότερα, να είσαι σίγουρη.

Αυτό που ανεβάζει το κόστος στη συμβατική κατασκευή είναι η δυνατότητα επιλογής των υλικών. Αν δεν είσαι υποχρεωμένος να διαλέξεις ένα από τα τρία χρώματα ενός άθλιου πλακιδίου, αλλά αρχίσεις να μπαίνεις στα μαγαζιά και να κοιτάς διάφορα, πάντα πας σε ακριβές λύσεις με την λογική ότι μια φορά χτίζω σπίτι κ.λ.π.

Σε κάθε περίπτωση αν χτίσεις σπίτι με τα ίδια υλικά, θα σου έρθει πολύ φθηνότερα η συμβατική κατασκευή. Αρκεί να επιλέξεις σε ποιον θα απευθυνθείς και να μην το αναθέσεις σε κανένα λαμόγιο.

aECcp2.png

3vQ5p2.png

• 2 months later...

Εμείς αποφασίσαμε και αγοράσαμε ξύλινο. Κανδικού τύπου δηλαδή.

Τόσα χρόνια μέναμε σε συμβατικές κατασκευές και η διαφορά είναι τεράστια. Ολα έχουν τα καλά τους και τα κακά τους. Αυτό που παρατηρήσαμε έντονα και το νιώθει και όποιος έρθει στο σπίτι μας είναι η μόνωση. Το ξύλο είναι σαφώς πιο ζεστο απο το μπετό.

Στο παλιό μας σπίτι που ήταν διαμέρισμα 50 τ.μ. είχαμε το καλοριφέρ μόνιμα στους 25 βαθμούς και κάποιοι χώροι ήταν αισθητά παγωμένοι. Εδώ που το σπίτι είναι μονοκατοικία 200 τ.μ. και έχουμε αερολέβητα, βγαίνει δηλαδή ζεστός αέρας απο αεραγωγούς σε κάθε δωμάτιο και δεν έχω σώματα καλοριφέρ, το έχουμε πάντα στους 17 και ανάβει σπάνια, και όταν ανάβει, μένει για 10-15 λετπά αναμένο και σβήνει για κανένα τετράωρο το λιγότερο. Ααααα και τώρα μένουμε σε πιο κρύα περιοχή απο ότι πριν...

Επίσης τα ξύλινα έχουν άλλη αντοχή στο σεισμό.

Πρόσφατα εμαθα και για μια εταιρία με ξύλινα, που κάνει φοβερές κατασκευές. Μια γνωστή μου το έφτιαξε σε αυτούς και της έχουν κάνει απίστευτη δουλειά.

sj3dp3.png

Εμείς αποφασίσαμε και αγοράσαμε ξύλινο. Κανδικού τύπου δηλαδή.

Πρόσφατα εμαθα και για μια εταιρία με ξύλινα, που κάνει φοβερές κατασκευές. Μια γνωστή μου το έφτιαξε σε αυτούς και της έχουν κάνει απίστευτη δουλειά.

Καλημέρα. Αν θες μου λες περίπου πόσο σας κόστισε συνολικά το σπίτι; Ευχαριστώ.

Διαφημίσεις

Καλημέρα. Αν θες μου λες περίπου πόσο σας κόστισε συνολικά το σπίτι; Ευχαριστώ.

Κοίτα...εμείς το πήραμε έτοιμο. Οταν το είδαμε ήταν ήδη τελειωμένο και διστάζαμε λίγο γιατί δεν γνωρίζαμε τις ιδιαιτερότητες αυτής της κατασκευής. Ρώτησα και ο έψαξα και λίγο, και τελικά το αποφασίσαμε.

Δεν το έχω μετανιώσει ούτε στιγμή. Ακόμη και εξοχικό να καταφέρω να φτιάξω στη ζωή μου, ξύλινο θα το κάνω. Ασχετα που διάφοροι γνωστοί και φίλοι, που έχουν πλήρη μεσάνυχτα απο σπίτια και τέτοιες κατασκευές, μου λένε διάφορες ανακρίβιες.

Εγώ το πήρα 260.000 όμως αν μου έλεγες τι θα έκανα σήμερα που έχω μάθει κάποια πράγματα για την κατασκευή αυτή, θα αγόραζα οικόπεδο και θα το έκανα όπως ήθελα (απο άποψη επιλογής πλακιδίων, ειδών υγιεινής κλπ.). Επιφανεικά πράγματα δηλαδή.

Και θα μου ερχόταν και πολύ πιο φθηνά. Και στη μισή τιμή μπορώ να σου πω....απο ότι έμαθα.

sj3dp3.png

Κοίτα...εμείς το πήραμε έτοιμο. Οταν το είδαμε ήταν ήδη τελειωμένο και διστάζαμε λίγο γιατί δεν γνωρίζαμε τις ιδιαιτερότητες αυτής της κατασκευής. Ρώτησα και ο έψαξα και λίγο, και τελικά το αποφασίσαμε.

Δεν το έχω μετανιώσει ούτε στιγμή. Ακόμη και εξοχικό να καταφέρω να φτιάξω στη ζωή μου, ξύλινο θα το κάνω. Ασχετα που διάφοροι γνωστοί και φίλοι, που έχουν πλήρη μεσάνυχτα απο σπίτια και τέτοιες κατασκευές, μου λένε διάφορες ανακρίβιες.

Εγώ το πήρα 260.000 όμως αν μου έλεγες τι θα έκανα σήμερα που έχω μάθει κάποια πράγματα για την κατασκευή αυτή, θα αγόραζα οικόπεδο και θα το έκανα όπως ήθελα (απο άποψη επιλογής πλακιδίων, ειδών υγιεινής κλπ.). Επιφανεικά πράγματα δηλαδή.

Και θα μου ερχόταν και πολύ πιο φθηνά. Και στη μισή τιμή μπορώ να σου πω....απο ότι έμαθα.

δηλ το εβαλες σε δικο σου οικοπεδο αυτο;πηγε 260 για 200τετραγωνικα;

Όχι. Το αγόρασα οικόπεδο και σπίτι μαζί 260.000 ?. Αν σκεφτείς οτι το οικόπεδο είναι 200 τ.μ. και το σπίτι είναι επίσης 200 τ.μ. (τρίπατη μαζονέτα) δεν είναι ακριβά. Ομως επέλεξα να το κάνω γιατί ήθελα να φύγω απο την πολυκατοικία, και το σκεφτόμουν και σας επένδυση για τα παιδιά μου αργότερα. Θα τους παρέχω ένα οικόπεδο να χτίσουν 2 σπίτια. 2 διαμερίσματα απο 100 τ.μ. δεν είναι και λίγα...???

Επίσης στην ίδια τιμή έβρισκα διαμερίσματα.......

sj3dp3.png

μια ερώτηση για όποια ξέρει..

για ξύλινο ή προκάτ σπίτι μπορείς να πάρεις στεγαστικό δάνειο;

έχουμε ένα οικόπεδο σε βουνό κ σκεφτόμαστε να κάνουμε ξύλινο ή προκάτ για εξοχική κατοικία, αλλά με μια υπάλληλο τράπεζας που μίλησα (χωρίς να το έχω ψάξει επισταμένα και να ξέρω σίγουρα) με απέτρεψε με τη λογική ότι δάνειο δεν δίνουν οι τράπεζες για προκατασκευασμένα κ πρέπει να γίνει μια λαμογιά στα χαρτιά για να δώσουν;

ξέρετε αν ισχύει κάτι τέτοιο;

έχουμε ένα οικόπεδο σε βουνό κ σκεφτόμαστε να κάνουμε ξύλινο ή προκάτ για εξοχική κατοικία, αλλά με μια υπάλληλο τράπεζας που μίλησα (χωρίς να το έχω ψάξει επισταμένα και να ξέρω σίγουρα) με απέτρεψε με τη λογική ότι δάνειο δεν δίνουν οι τράπεζες για προκατασκευασμένα κ πρέπει να γίνει μια λαμογιά στα χαρτιά για να δώσουν;

Τι λέει καλέ???? Κανονικότατο στεγαστικό δάνειο παίρνεις. Εγώ το πήρα και μέσω ΟΕΚ. Το γεγονός οτι οι τράπεζες αυτή την περίοδο δεν δίνουν εύκολα δάνεια λόγω της κρίσης είναι άλλο θέμα.

sj3dp3.png

Διαφημίσεις

Γειά σας, εγώ έκανα προκάτ βαριάς κατασκευής για εξοχικό. Τι να πω, είμαι super ευχαριστημένη. Η τιμή είναι σχεδόν όσο αν έχτιζα, αλλά ξέρω ακριβώς πόσο θα μου βγει το σπίτι, δεν κυνηγώ τους μάστορες, είναι όλα εγγυημένα, έχει τέλεια μόνωση και είναι πανέμορφα. Ξέχασα να πω πως έκανα πέτρινο σπίτι με σκεπή. Μου βγήκε 1000ευρώ το τετραγωνικό με όλα μέσα στην κατασκευή του σπιτιού. Εκτός είναι το σχέδιο και η άδεια, η βάση και οι περιβάλον χώρος. Αύριο θα σας βάλω φωτό να το δείτε.

74Qtp3.png2SeRp3.png

Γειά σας, εγώ έκανα προκάτ βαριάς κατασκευής για εξοχικό. Τι να πω, είμαι super ευχαριστημένη. Η τιμή είναι σχεδόν όσο αν έχτιζα, αλλά ξέρω ακριβώς πόσο θα μου βγει το σπίτι, δεν κυνηγώ τους μάστορες, είναι όλα εγγυημένα, έχει τέλεια μόνωση και είναι πανέμορφα. Ξέχασα να πω πως έκανα πέτρινο σπίτι με σκεπή. Μου βγήκε 1000ευρώ το τετραγωνικό με όλα μέσα στην κατασκευή του σπιτιού. Εκτός είναι το σχέδιο και η άδεια, η βάση και οι περιβάλον χώρος. Αύριο θα σας βάλω φωτό να το δείτε.

βαλε βαλε!

Βασικά οι τράπεζες έχουν μια δυσκολία με τα προκάτ. Δεν δικαιολογούν το ποσό. Το κοστολογούν πολύ χαμηλά. Εγώ δεν τα κατάφερα. Απ ότι μας είπαν πρέπει να κάνεις μια συγκεκριμένη διαδικασία. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να δεις και την περίπτωση να το δεις και στην Πειραιώς σε συνδιασμό με φωτοβολταϊκά και την κατάλληλη κατασκευή να σου βγει τσάμπα το σπίτι.

74Qtp3.png2SeRp3.png

Όχι. Το αγόρασα οικόπεδο και σπίτι μαζί 260.000 ?. Αν σκεφτείς οτι το οικόπεδο είναι 200 τ.μ. και το σπίτι είναι επίσης 200 τ.μ. (τρίπατη μαζονέτα) δεν είναι ακριβά. Ομως επέλεξα να το κάνω γιατί ήθελα να φύγω απο την πολυκατοικία, και το σκεφτόμουν και σας επένδυση για τα παιδιά μου αργότερα. Θα τους παρέχω ένα οικόπεδο να χτίσουν 2 σπίτια. 2 διαμερίσματα απο 100 τ.μ. δεν είναι και λίγα...???

Επίσης στην ίδια τιμή έβρισκα διαμερίσματα.......

με ενθουσιαζεις!που εγινε αυτο ;σε ποια περιοχη;βαλε καμια φωτο!

Βασικά οι τράπεζες έχουν μια δυσκολία με τα προκάτ. Δεν δικαιολογούν το ποσό. Το κοστολογούν πολύ χαμηλά. Εγώ δεν τα κατάφερα. Απ ότι μας είπαν πρέπει να κάνεις μια συγκεκριμένη διαδικασία. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να δεις και την περίπτωση να το δεις και στην Πειραιώς σε συνδιασμό με φωτοβολταϊκά και την κατάλληλη κατασκευή να σου βγει τσάμπα το σπίτι.

το κοστολογούν χαμηλά κ δίνουν λιγότερο δάνειο ή δεν δίνουν καθόλου επειδή το θεωρούν μη μόνιμη κατασκευή τύπου λυόμενο; εγώ κάτι τέτοιο κατάλαβα όταν μου το είπε...

αλλά προφανώς αφού η άλλη κοπέλα πήρε δάνειο από ΟΕΚ δεν είναι έτσι τα πράγματα..

ή ισως είναι αναλόγως της περίπτωσης κ της κατασκευαστικής..τι να πω;

Η μόνωση είναι μια εργασία που γίνεται μετά τα μπετά. Άρα αν ένα συνεργείο απέτυχε δεν σημαίνει ότι φταίει η συμβατική κατασκευή.

Ίσα - Ίσα που στη συμβατική κατασκευή έχεις τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις ειδικά στεγανοποιητικά μάζης σκυροδέματος κατά τη διάρκεια της σκυροδέτησης όπως το Penetron και να μην χρειαστεί μετά να κάνεις ούτε καν απλή επάλειψη με οποιοδήποτε στεγανοποιητικό.

Αντίθετα, πολλές προκατασκευές παρουσιάζουν προβλήματα στεγανοποίησης στους αρμούς μετά από σεισμούς.

Σε όλες τις κατασκευές αν δεν γίνει σωστή δουλειά μπορεί να έχεις προβλήματα. Οταν κάποιος σου λέει 1000€/μ2 με το κλειδί στο χέρι να υπολογίζεις ότι στην καλύτερη περίπτωση απλά θα ξεπεράσεις τα 1200/μ2 με υλικά της πλάκας.

Αν τσεκάρεις προδιαγραφές (πλακάκια, πριζοδιακόπτες, είδη υγιεινής κ.λ.π.) θα δεις ότι είναι ευτελούς αξίας αυτά που χρησιμοποιούν.

Αν πας σε συμβατική κατασκευή με τα υλικά που χρησιμοποιούν στην προκατασκευή θα σου βγεί πολύ φθηνότερα, να είσαι σίγουρη.

Αυτό που ανεβάζει το κόστος στη συμβατική κατασκευή είναι η δυνατότητα επιλογής των υλικών. Αν δεν είσαι υποχρεωμένος να διαλέξεις ένα από τα τρία χρώματα ενός άθλιου πλακιδίου, αλλά αρχίσεις να μπαίνεις στα μαγαζιά και να κοιτάς διάφορα, πάντα πας σε ακριβές λύσεις με την λογική ότι μια φορά χτίζω σπίτι κ.λ.π.

Σε κάθε περίπτωση αν χτίσεις σπίτι με τα ίδια υλικά, θα σου έρθει πολύ φθηνότερα η συμβατική κατασκευή. Αρκεί να επιλέξεις σε ποιον θα απευθυνθείς και να μην το αναθέσεις σε κανένα λαμόγιο.

Συμφωνω με τον/την συνάδελφο....:wink:.....για κύρια κατοικια δεν παίζει.......

επίσης είναι πολλά όσα πρεπει να κοιτάει κάποιος οσον αφορά τα προκατ.... βέβαια...αυτο είναι θέμα του καθενός....υπαρχουν και οι σιμηκτες κατασκευες (μεταλλικη κατασκευη και μπετον)

καλυτερα να κάνεις μια μεταλλική κατασκευη αν θες να πας σε κάτι ποιο οικονομικό.......ας πουμε...παρα σε προκατ..........

1129643tvsq1yiqpw.gif

με ενθουσιαζεις!που εγινε αυτο ;σε ποια περιοχη;βαλε καμια φωτο!

Στην περιοχή της Πάρνηθας. Φωτο....δεν ξέρω να βάζω.........:(:(

Πάντως είναι ωραία εδώ μιας και είμαστε μέσα στη Αθήνα αλλά εδώ είναι σαν χωριό.Ανοιχτή και ήσυχη περιοχή. Και τώρα που το ζω....μη σου πω οτι θα έφευγα και πιο έξω.... Βαρυμπόμπη και πιο πάνω ας πούμε.........

sj3dp3.png

είναι γεγονος πως οι καινουργιες κατασκευες έχουν περισσότερα προτερηματα και κυρίως οι βιοκλιματικες και ενεργειακες κατοικιες.....σε όλες τις κατασκευες μπορειτε να κάτετε ότι θέλετε και όπως το θέλετε....το θέμα ειναι να βρεις τον κατάλληλο μηχανικο ο οποιος θέλει να έχει ένα καλο όνομα και να σου προσφερει αυτο που θες....και πάνω απο όλα να μπορει να σε ενημερώσει για τις νεες τεχνικές........σε αυτα τα θέματα δεν ρωταμε κατα την γνωμη μου την γειτονισσα ή τον μπατζανάκη? Ρωτάμε έναν ανθρωπο του επαγγέλματος και καλο ειναι να μην το παιζουμε ξερολες....ο καθένας θα πει το μακρυ και το κοντο του.....

ο νορμαλ άνθρωπος κινειται μεθοδικά ενημερώνεται.....ψάχνει και μετα αποφασίζει....βέβαια συμφωνω πως το οικονομικό ειναι το παν.....οκ ας μην κανουμε 200 τ.μ ας κανουμε 120 λιγα και καλά ποιοτικως.....και δεν ενοοω για το πλακακι η την μπανιερα...εννοω για το σκελετο του κτιριου...........

αυτα........

1129643tvsq1yiqpw.gif

οπως αναφαιρεις αγαπητη μου...εξωχικό.........το οποιο σημαινει πάω κάθε σκ ή και μια φορα το χρονο.........εδω μιλάμε για κυρια κατοικια

Δεν συμφωνώ. Ενα σπίτι κοστίζει πολλά λεφτά, και ακόμη κι αν είναι εξοχικό κοιτάμε να είναι καλό ποιοτικώς. Δηλαδή αν πάθει κάτι το εξοχικό μας δεν θα μας νοιάξει?

Και δεν είμαστε στην εποχή που φτιάχνανε τα εξοχικά τους λίγο λίγο, κάθε νύχτα κι ένα δωμάτιο....

sj3dp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...