Jump to content
➔ ParentsCafe.gr

andigo

Registered Users
 • Posts

  723
 • Joined

 • Last visited

Converted

 • Περιοχή
  Πειραιάς

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

andigo's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Week One DoneRare
 • One Month LaterRare
 • One Year InRare

Recent Badges

11

Reputation

 1. @annoulen έχοντας 2 παιδιά στην Ιωνιδειο θα σου πω τα εξής: Ήταν επιλογή τους και μετά από παρότρυνση της δασκάλας τους. Ήθελαν (και ήθελα) να φύγουν από τα στενά όρια της περιοχής μας και ευτυχώς ταίριαξε στην ιδιοσυγκρασία τους ενώ συγχρόνως έχουν ακόμα και τους φίλους τους από το δημοτικό. Τα παιδιά εξετάζονται σε γλώσσα και μαθηματικά σε αντικείμενα που δεν προϋποθέτουν διάβασμα παπαγαλιας. Οι καθηγητές που τους έτυχαν ήταν αρκετά καλοί και κοντά στο δικό μου σκεπτικό, υπάρχουν οι όμιλοι που μέσα σε αυτούς τα παιδιά μπορούν να αναπτύξουν δεξιότητες εκτός προγράμματος, εκπαιδευτικά ταξίδια εξωτερικού και εσωτερικού κλπ. Το μαθητικό επίπεδο των μαθητών τραβάει τα παιδιά μπροστά ενώ οι καθηγητές υποτίθεται ότι περνούν από αξιολόγηση. Στα αρνητικά του είναι ένα παμπάλαιο κτίριο, μεγάλα τμήματα (28αρια), μεγάλος ανταγωνισμός μεταξύ των μαθητών (ιδιαίτερα των κοριτσιών για κάποιο λόγο που δεν ξέρω), ο μεγάλος αριθμός υποψηφίων (600 περίπου για 108 θέσεις) και .... είναι το πρώτο σχολείο που ανοίγει τον χορό των καταλήψεων στον Πειραιά. Επίσης στον Πειραιά πρότυπο από την προηγούμενη χρονιά είναι και το Ζαννειο.
 2. Πάρε τηλέφωνο την παραμονή στο σχολείο και ρώτα τους αν θα δώσουν βιβλία. Αν δώσουν ότι σου είπαν τα κορίτσια. Αν δεν δώσουν τίποτα. Στο σχολείο των παιδιών μου μεχρι σήμερα τουλάχιστον βιβλία δίνουν την επόμενη ημερα.
 3. Τα αποτελέσματα σε έβγαλαν από το δίλημμα ; μην το σκέφτεσαι και μην αγχώνεσαι καλύτερα θα ειναι στο νηπιαγωγείο.

 4. Διαφημίσεις

 5. Ο χαμός έγινε για θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς. Τα κουπόνια ήταν περισσότερα από τις θέσεις. Για θέσεις από 2 1/2 και πάνω εφόσον μια μητέρα είχε κουπόνι δεν είχε ιδιαίτερο πρόβλημα (εκτός αν ήθελε συγκεκριμένο σταθμό) . Στην περιοχή μου υπάρχουν θέσεις. Τώρα πολλά κουπόνια αναγκαστικά δεν θα χρησιμοποιηθούν και φαντάζομαι ότι θα γίνει νέα ανακατανομή αρχές Οκτώβρη.
 6. Έχοντας παιδί που πήγε προνηπιο σε παιδικό και παιδί που πήγε προνηπιο σε νηπιαγωγείο μπορώ να σου πω χιλιες φορές καλύτερα στο νηπιαγωγείο. Και δεν αναφέρομαι στο μαθησιακό κομμάτι αλλά σε όλα τα υπόλοιπα. Γίνονται πιο γρηγορα αυτόνομα και ανεξάρτητα τα μικρά δεν "πιέζονται" και ούτε έχω ακούσει σε αλλα σχολεία να πιεζονται και ακολουθούν τα μεγάλα ενώ η ύλη αν και είναι ίδια διδάσκεται με διαφορετικό τρόπο καθε χρονιά. Στο τμήμα της κόρης μου ήταν 8 προνηπιακια και μέχρι σήμερα που θα πανε β δημοτικού είναι αυτοκόλλητα. Ο δε γιος μου που προήλθε απο παιδικό σταθμό στο νήπιο άργησε να κάνει φίλους αφού τα γνωστά παιδάκια από το σταθμό πήγαν σε διαφορετικά νηπιαγωγεία. Μην σε αγχώνει που είναι μικρός και η δική μου από τα πιο μικρά ήταν δεν ειχε κανενα πρόβλημα.
 7. Εφόσον γίνεται 5 το Μάρτη θα κάνεις αίτηση του χρόνου το καλοκαίρι. Τα ΚΔΑΠ δέχονται και εκτός ΕΣΠΑ. Έτσι πήγα και εγώ τα 2 μεγάλα. Δεν διαφέρουν και πολύ από τον τρόπο λειτουργίας των δημοτικών παιδικών σταθμών.
 8. Καλησπέρα. Έχω και εγώ μια μπέμπα 14 μηνών που είναι 8800 και 84 πόντους. Δηλαδή ένα λελέκι. Στις χαμηλές καμπύλες στο βάρος και κοντεύει να βγει εκτός ανώτερης καμπύλης στο ύψος. Τρώει μη αλεσμένα και τα πάντα από 11 μηνών (ανάλατα) και παίρνει περίπου 150 γραμ. μάξιμουμ το μήνα. Δε βλέπω γιατί πρέπει να σε ανησυχεί το βάρος. Εκτός αν έχει παραμείνει στάσιμο για αρκετούς μήνες.
 9. Απ΄ότι θυμάμαι ο παιδίατρος μου είχε πει ότι αρκεί το 1/3 μη αλεσμένης τροφής γιατί είναι διαφορετική η διαδικασία πέψης και απορρόφησης βιταμινών, γι' αυτό μην ανησυχείς για την ποότητα.
 10. Καλησπέρα. Και στις 3 εγκυμοσύνες μου λόγω έντονης αλλεργίας που έχω από μικρή το ΑΤΑΡΑΧ ήταν αυτό που μου πρότεινε ο αλλεργιολόγος να παίρνω για να αποφύγω όλες τις άλλες παρενέργειες της αλλεργίας. Σε βαριές περιπτώσεις μου επέτρεψε και το MEDROL. Δεν θα ανησυχούσα στη θέση σου.
 11. Τον Μητρόπουλο δεν τον γνωρίζω. Εμείς έχουμε εδώ και 8 χρόνια τον Γρύλλη. Παρακολουθεί και τα 3 παιδιά μου και είμαι ικανοποιήμενη. Γλυκός και υπομονετικός μαζί τους, επεξηγηματικός, απαντάει στα τηλέφωνα και ψείρας. Αυτά τα χρόνια δεν είχαμε κανένα θέμα μαζί του και ήταν άψογος. Τον προτείνω σαν παιδίατρο αλλά αυτό είναι υποκειμενικό. Κάποιον άλλο μπορεί να μην τον καλύπτει. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι παρακολουθεί πάρα πολλά παιδάκια με αποτέλεσμα μερικές φορές τα ραντεβού να πηγαίνουν πίσω.
 12. Έχω την εντύπωση ότι η κοπέλα αναφέρεται σε παιδί νηπίου και όχι προνηπίου. Αν υπάρχουν τόσα πολλά νήπια η διευθύντρια θα πρέπει όντως να στείλει καποια σε όμορα νηπιαγωγεία. Η κλήρωση δεν είναι δίκαιη λύση και θα πρέπει να πάρει θέση η Α ΄ βάθμια της περιοχής. Ίσως να πρέπει να γίνει πάλι έλεγχος των διευθύνσεως των γονέων (π.χ. να γίνονται δεκτά μόνο εκκαθαριστικά εφορίας ή ΔΕΗ και όχι υπεύθυνες δηλώσεις ή λογαριασμοί ΟΤΕ και ΕΥΔΑΠ). Δεν θα το άφηνα έτσι ειδικά αν υπήρχε παιδί στο δίπλα δημοτικό.
 13. Με ΕΣΠΑ δεν μπορεί να κάνεις αίτηση. Εκτός ΕΣΠΑ μπορείς μια χαρά να κάνεις αίτηση. Είναι υποχρεωμένοι οι δήμοι να δηλώνουν το 70% της δυναμικότητας στο ΕΣΠΑ και τις υπόλοιπες θέσεις να τις κρατούν για τους μη έχοντες δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα (π.χ. Δ.Υ.). 3 χρόνια τώρα στέλνω τα παιδιά έτσι χωρίς να πληρώσω κάτι.
 14. Καλησπέρα. Είμαι 40 χρονών και πριν από 6 μήνες γέννησα με καισαρική το 3ο παιδάκι. Μετά το 40ήμερο είχα ακόμα λίγο αίμα που ο γιατρός είπε ότι θα φύγει στις επόμενες 2 περιόδους όπως και έγινε. Τους τελευταίους 2 μήνες όμως στη μέση της περιόδου είχα καφέ υγρά με βλένη για 4 ημέρες που ενώ τον προηγούμενο μήνα το απέδωσα σε άσχημη γρίπη που πέρασα αυτό το μήνα με θορύβησε. Έχω κλέισει ραντεβού με το γιατρό την άλλη εβδομάδα που θα θα επιστρέψω Αθήνα αλλά ανησυχώ. Τι μπορεί να συμβαίνει; Τελευταίο ΠΑΠ πριν ενα χρόνο πεντακάθαρο {όπως και όλα όσα έχω κάνει) και τελευταίος κολπικός υπέρηχος πριν 4 μήνες και αυτός καθαρό.Περίοδος σταθερη 30 ημερών
 15. Τσιρίζει όταν τρώει; Ρώτα τον παιδίατρο μήπως έχει παλινδρόμηση. Έχω μια μπέμπα 7 μηνών περίπου και ενώ μέχρι τους 2 1/2 μήνες ήταν μια χαρά με το φαγητό της (150 με 180 ) ξαφνικά άρχισε να φτύνει το μπουκάλι, να το σπρώχνει δεξια αριστερά και να τσιρίζει. Μετά άρχισαν οι ρουκετες:1 φορά ανα 3 ημέρες στην αρχή, μετά 1 φορά την ημέρα και στο τέλος 3 φορές την ημέρα. Μόνο όταν κοιμόταν έπινε γάλα ήρεμα και προσπαθούσα να την ταίζω όταν νύσταζε. Στους 5 μήνες ευτυχώς ηρέμισε.
 16. Δυστυχώς δεν έχει μαιευτική κλινική. Ως σύζυγος στρατιωτικού όμως μπορείς να εξεταστείς εκεί.
×
×
 • Create New...