Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θηλασμός και μητέρα άρρωστη

Ελένη

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 227
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κορίτσια καλημέρα, μάλλον πρέπει να περνάω ίωση, με εμετό από σήμερα το πρωί, τι να κάνω με το θηλασμό; να συνεχίσω κανονικά ή πρέπει να είμαστε σε απόσταση; φοβάμαι μήπως τον κολλήσω. Ενδεχόμενο εγκυμοσύνης, μπορεί, δεν είναι στο πρόγραμμα τώρα, αλλά αν υπάρχει καλοδεχούμενη. Δεν έχω βέβαια περίοδο ακόμη. Τέλος πάντων, το θέμα είναι να μην είναι ίωση και κολλήσει ο μικρός. Αν ξέρετε κάτι γι' αυτό πείτε μου, θα πάρω και τη παιδίατρο, αλλά δεν νομίζω να έχει να μου πει πολλά.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων. κορίτσια.

dBPlp3.png MDOFp3.png

Θηλάζεις κανονικά και πολύ! Είναι ο μόνος τρόπος να θωρακίσεις το μωρό λόγω αντισωμάτων που του προσφέρεις - ακόμα και αν κολλήσει (πράγμα απίθανο) θα την περάσει πολύ ελαφρά.

Πιθανόν να σου προτείνει η παιδίατρος να φορέσεις μάσκα - το μωρό όμως μπορεί να αντιδράσει και να μην του αρέσει η καινούρια σου φατσούλα ;) Μην ανησυχήσεις - και να μην την βάλεις, κανένα πρόβλημα.

Περαστικά :)

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

περαστικά σου!! :)

να συνεχιζεις να θηλαζεις κανονικα. Αν εχεις ιωση, ο,τι αντισωματα φτιάξει ο οργανισμος σου θα τα παρει το μωρο σου :)

να πλενεις τα χερια σου συχνα, οταν πηγαινεις τουαλετα ειδικα!

καλου κακου φορα και καμια μασκα και μην αναπνεεις μεσα στο προσωπο του, απεφυγε φιλια κλπ .

αεριζε και τα δωματια του σπιτιου, μαλλον θα τη γλιτωσει ο μικρος!

Διαφημίσεις

Και αν τυχόν φταρνιστείς , όχι για λόγους ευγενείας αλλά διασποράς του παθοοργανισμού, το χεράκι στο στόμα. :lol::lol:

Περαστικά σου!

Με την προϋπόθεση ότι αμέσως μετά έχει πλύσιμο :wink:

Πού είναι το εικονιδιάκι "ΝΟ-ΝΟ"; :lol::lol::lol:

Γενικότερα για την προστασία των άλλων, φταρνιζόμαστε στο μαντήλι μας, στον αγκώνα μας, κάπου άσχετα, αν δεν μπορούμε να πλυθούμε αμέσως. Γιατί το χέρι μετά θα πιάσει το μωρό, που πάει να ζουλήξει την κόκκινη μύτη μας.

Παρεμπιπτόντως, να προτείνω ένα βιβλίο για τα μεγαλύτερα παιδάκια "τα μικρόβια δεν είναι για να τα μοιραζόμαστε". Εξαιρετικό βιβλίο (θενκ γιου Τεντυ)

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

:lol::lol:

αυτό εννοούσα εχεις δίκιο!!!! μαντηλι δεν προλαβαίνεις αν σου ερθει ξαφνικά αλλά σαφώς εναν αγκών τον έχεις!!!

Απλά αυτό που εννοώ ότι φαντάζομαι είναι καλό να μην φταρνιζόμαστε ελευθερα στον αέρα...πχ στον διαδρομο και μετά από λίγο να περάσει απο εκει το μωρό...

Πλύσιμο εννοείται αμεσως μετά.... :lol: αμαρετάκι είσαι πρώτη....

Εγώ έβαζα μασκούλα, η μικρή με κοιτούσε σαν ούφο η αλήθεια είναι....δεν κόλλησε πάντως...

eNeap2.pngNziDp2.png

Κορίτσια ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Τελικά είναι ίωση, πήρα μάσκα. Μπορώ να πω τώρα που σας γράφω είμαι πολύ καλύτερα. Ο μικρούλης όντως με κοίταζε κάπως. Η έννοια μου είναι να μην κολλήσει το μωρό, έφαγε το γαλατάκι τώρα και ήδη κοιμάται, Φαντάζομαι ότι όλα θα πάνε καλά. Το άσχημο είναι ότι είναι και ο άντρας μου με την ίωση, που στο καλό κολλήσαμε, δεν μπορώ να καταλάβω. Τέλος πάντων, Σας ευχαριστώ για όλα.

Φιλιά πολλά, καλό βράδυ να έχετε.

dBPlp3.png MDOFp3.png

Δεν έβαλα μάσκα καμιά φορά, γιατί πιστεύω ότι εφόσον αρρώστησα εγώ, είναι το πιο πιθανό να έχει εκτεθεί ήδη και το μωρό. Άσε που τα περνάει όλα πιο ελαφριά από μένα, το θερίο!

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

iro όλα καλά.

Είμαι ήδη πολύ καλύτερα, ο μικρός δεν φαίνεται να έχει τίποτα προς το παρόν. Μόνο τον αντρούλη μου πείραξε λίγο παραπάνω, είχε μέχρι και σήμρεα δέκατα, ενώ χθες έκανε 38.5.

Τα καταφέραμε και αυτή τη φορά.

dBPlp3.png MDOFp3.png

Εδώ και 3 μέρες έπαθα πυώδη αμυγδαλίτιδα με πυρετό ευτυχώς όχι πολύ. Ο γιατρός μου είπε ότι είναι απαραίτητη η αντιβίωση, αλλά στην περίπτωση που θηλάζω απαγορεύεται να πάρω και θα το παλέψουμε με γαργαρες. Μου είπε να βγάλω γάλα και μετά να ξεκινήσω αντιβίωση, αλλά δυστυχώς στην κατάψυξη έχω μόνο για 1-2 μέρες. Ξέρω όμως ότι δεν πρόκειται να περάσει με τίποτα χωρίς αντιβίωση και δυστυχώς είμαι χάλια. Επίσης μου είπε να φοράω μάσκα για να μην κολλήσω το μωρό και ότι απ' το γάλα ίσως περάσουν μόνο τα αντισώματα και όχι ο ιος. Τι να κάνω;

an1cCx0-WmB1210NTJoZHB8Nzc2NjU1ZGF8dG8gYXN0ZXJha2kgbWFzIGVpbmFp.gif

as1cJY3003-0000MzAwZG98NzlkfE8gbGV2ZW50YWtvcyBtYXMgZWluYWk.gif

Αν χριάζεσαι αντιβίωση, σίγουρα πρέπει να υπάρχει κάποια συμβατή με το θηλασμό. Γράψε ποιά αντιβίωση σου είπε ο γιατρός, να το ψάξουμε.

Όσο για το θηλασμό, είναι ο καλύτερος τρόπος να προστατέψεις το παιδί ωστέ να μην κολλήσει, ή αν κολλήσει να το περάσει πιό ελαφριά. Κινδυνεύει περισσότερο αν δε θηλάζει το μωρό.

Περαστικά. :)

Μου είπε ότι μπορώ να πάρω κεφαλοσπορίνη που είναι πιο ελαφρια, αλλά όχι και να θηλάζω παράλληλα για να μην κάνει το μωρό καμια αλλεργία στο φάρμακο.

Διαφημίσεις

Μου είπε ότι μπορώ να πάρω κεφαλοσπορίνη που είναι πιο ελαφρια, αλλά όχι και να θηλάζω παράλληλα για να μην κάνει το μωρό καμια αλλεργία στο φάρμακο.

Στο γάλα εκκρίνεται ελάχιστη κεφαλοσπορίνη.

Οι κεφαλοσπορίνες θεωρούνται ασφαλείς στο θηλασμό.

Στη Θεσσαλονίκη υπάρχει η παιδίατρος Άννα Πατσούρου η οποία είναι και σύμβουλος θηλασμού.

Στο γιατρό σου να συστήσεις αυτό το site:

http://www.e-lactancia.org

και αυτό το βιβλίο:

13949941.JPG

Αφήστε και τώρα που πήγα να με ξαναδει και μου είπε ότι δεν την γλυτώνω τελικά την αντιβίωση και του είπα ότι στο e-lactance είδα ότι είναι συμβατό, μου λέει αν ήταν θα έκανα και στο internet διαγνώσεις. Καλού - κακού θα πάρω και την παιδίατρο αλλά είμαι αποφασισμένη ότι στο τέλος του κεφαλιού μου θα κάνω.

Αφήστε και τώρα που πήγα να με ξαναδει και μου είπε ότι δεν την γλυτώνω τελικά την αντιβίωση και του είπα ότι στο e-lactance είδα ότι είναι συμβατό, μου λέει αν ήταν θα έκανα και στο internet διαγνώσεις. Καλού - κακού θα πάρω και την παιδίατρο αλλά είμαι αποφασισμένη ότι στο τέλος του κεφαλιού μου θα κάνω.

Με ποσοστό επιτυχίας 80% μπορείς να κάνεις διάγνωση παρόλο που η διάγνωση είναι πολύ διαφορετική υπόθεση από το να μπεις σε μια τράπεζα δεδομένων και να δεις αν ένα φάρμακο είναι συμβατό ή όχι με το θηλασμό.

Το να είναι κάποιος άσχετος δεν πειράζει, το να πουλάει όμως εξυπνάδα πειράζει...

Natalia, κεφαλοσπορίνη παίρνουν και τα μωρά αν χρειαστεί. Η ποσότητα που θα περάσει από το γάλα τον μάρανε τον γιατρό σου;;;;

Τελικά είναι πολλά αυτά που τον μάραναν... :evil:

εγω που πηρα αντιβιωση με ρωτησε ο γιατρος αν θηλαζω για να μου δωσει καποια που να μην πειραζει.

Μηπως να πηγαινες σε αλλο γιατρο? Ειναι κριμα να υποφερεις και αδικο να στερησεις το γαλα σου στο μωρακι σου αφου μπορουν να γινουν και τα 2

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Τώρα κι εγώ έχω τα συμπτώματα της Ελένης ακριβώς.

Πονάνε τα λαιμά μου(το πρωί σχεδόν δεν μπορούσα να μιλήσω), έχω δέκατα,φτέρνισμα και καταροή.

Απ' αυτά που διάβασα συνεχίζω να θηλάζω.

Έχω κάνει εμβόλιο γρίπης πριν 2 εβδομάδες.

Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να πιω κανένα deponaki για το κεφάλι μου.

Θηλάζω αποκλειστικά, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ιδέα για πολλά γύρω από το θηλασμό. :oops::oops:

Κωνσταντίνος 30-03-2004

Χριστίνα-Λαμπρινή 7-11-2008

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...