Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μαξιλάρι

BIZELI

Recommended Posts

Θα συμφωνήσω με τη Little Monkey, τι σε πειράζει που μετακινείται το παιδί; Εμένα (9,5 μηνών) κοιμάται πλέον πάνω πάνω κάθετα με τη μούρη κολλημένη στην πάντα, τι να κάνουμε; Τον αλλάζω, ξανά εκεί, οπότε παραιτήθηκα..

Για μαξιλάρι χτες ρώτησα την παιδίατρο και μου είπε επί λέξει "άστο, αργεί ακόμα..".

ΥΓ το αστείο είναι πως αλλαζει και ... διεύθυνση. Προχτές πήγα να του ξαναδώσω την πιπίλα στο ημίφως και βρήκα πόδια εκεί που νόμιζα πως θα είναι το κεφάλι! :P

27pzp3.png

qIUIp2.png

Διαφημίσεις

ΥΓ το αστείο είναι πως αλλαζει και ... διεύθυνση. Προχτές πήγα να του ξαναδώσω την πιπίλα στο ημίφως και βρήκα πόδια εκεί που νόμιζα πως θα είναι το κεφάλι! :P

Κι εμένα το έκανε αυτό. Επίσης κάποιες φορές τον είχα βρει να κοιμάται κάθετα με τα πόδια περασμένα μέσα από τα κάγκελα της κούνιας, καθώς δεν χωρούσε όλος μέσα. Αλλά αφού βολευόταν... ;)

Νομιζω αν βαλεις μια παντα γυρω γυρω στο κρεβατι δεν θα εχεις προβλημα. Ισα ισα θα κουρνιαζει κιολας...

Εγω της εχω ενα μαξιλαρακι απο 8 μηνων και το αγκαλιαζει, κοιμαται πανω του (ανασκελα/μπρουμητα/κατω απο την κοιλια-ποδια-πλατη-κεφαλι) οπως βρεθει μεσα στη νυχτα... αυτο λετε να πειραζει...?

veMDp3.png

Διαφημίσεις

Κι εμένα το έκανε αυτό. Επίσης κάποιες φορές τον είχα βρει να κοιμάται κάθετα με τα πόδια περασμένα μέσα από τα κάγκελα της κούνιας, καθώς δεν χωρούσε όλος μέσα. Αλλά αφού βολευόταν... ;)

Εμείς λόγω πάντας και ελλείψει κενών άμα λάχει κοιμόμαστε και με τα πόδια να πατάνε στα τοιχώματα, αμέ.... μαγκιές από τωρα ο μικρός!:P

27pzp3.png

qIUIp2.png

• 2 χρόνια μετά...

Από πότε δώσατε μαξιλάρι στα παιδιά σας? Ο δικός μου είναι 14.5 μηνών και ποτέ δεν μένει στην κούνια σε μία πλευρά. Με την πεθερά μου που το συζητησα λέει πως θα του αρέσει αλλά δεν είμαι σίγουρη. 

πρίν από 14 λεπτά , Mama_Anesti_ είπε:

Από πότε δώσατε μαξιλάρι στα παιδιά σας? Ο δικός μου είναι 14.5 μηνών και ποτέ δεν μένει στην κούνια σε μία πλευρά. Με την πεθερά μου που το συζητησα λέει πως θα του αρέσει αλλά δεν είμαι σίγουρη. 

Νομίζω μέχρι τον χρόνο απαγορεύεται μετά μπορείς να βάλεις

Εγω δεν θυμαμαι απο ποτε ακριβως αλλα απο πολυ μικρο...και λογο καποιον προβληματον υγειας σηκωνα και το στρωμα του ...ετσι ωστε να μην ειναι στην ευθεια ..με αποτελεσμα να ανασενει καλυτερα δλδ αυτος ηταν ο σκοπος ...τωρα τι να πω ...δεν ξερω αμα ειμαι λαθος η σωστη ..αλλα αφου μας βοηθησε το εκανα....

Διαφημίσεις

Το δοκιμασα γυρω στους 17 μηνες, τον ενοχλουσε οταν γυρνουσε μπρουμυτα οποτε το απεσυρα. Τωρα που ειναι 2χρ του πηρα ενα πολυ λεπτο, ωστε να μην τον ενοχλει οταν γυρναει μπρουμυτα και φαινεται να τον βολεψε.

Επεξεργάστηκαν by Sentir...natureza

Αγαπητές μανούλες,

θα προσπαθήσω να απαντήσω στις ανησυχίες σας αναφορικά με το μαξιλάρι στα μικρά παιδιά. Δεν υπάρχει καμμία τεκμηριωμένη έρευνα που να συνδέει τη χρήση μαξιλαριού με ανατομική βλάβη στα παιδιά ή με Σύνδρομο αιφνιδίου βρεφικού θανάτου. Το Σύνδρομο συνδέεται περισότερο με την πρηνιδόν θέση ύπνου (μπρούμυτα).

Το μαξιλάρι επιτρέπεται σε οποιαδήποτε ηλικία , αν βολεύει το παιδί. Σχετικά με το μέγεθος που πρέπει να έχει , αυτό εξαρτάται από την σωματοδομή του ατόμου. Άνθρωποι με φαρδείς ώμους χρειάζονται μεγαλύτερο μαξιλάρι (πιο ογκώδες) , έτσι ώστε όταν γυρίζουν στο πλάι, το μαξιλάρι να γεφυρώνει τη διαφορά ύψους ώμου-κεφαλής. Στα μικρά παιδιά ξεκινήστε με ένα λεπτό μαξιλάρι, το οποίο θα μεγαλώνει όσο μεγαλώνουν και αυτά και αλλάζει το σώμα τους.

Ελπίζω να βοήθησα. Εϊμαι στη διάθεσή σας να απαντήσω σε οποιαδήποτε απορία σας. 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...