Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μαξιλάρι

BIZELI

Recommended Posts

Διαφημίσεις

εγώ όταν ήταν 7 μηνών ένα πολύ λεπτό και παρατήρησα ότι σταμάτησε να ξυπνάει την νύχτα.

Λες?????? :shock::shock::shock::shock: Γιαααα να κάνω test σήμερα!!!!

Δεν έχω ρωτήσει την παιδίατρο αλλά ακούω από άλλες μαμάδες ότι καλό είναι να μην κοιμούνται με μαξιλάρι τα παιδιά... Εγώ του έχω στο κρεβάτι (επειδή κοιμόμαστε μαζί) μερικά για να μην χτυπάει το κεφαλάκι του στο κρεβάτι ή στον τοίχο και τον βλέπω πολλές φορές που προτιμάει να κοιμάται πάνω στο μαξιλάρι... Την επόμενη φορά θα ρωτήσω την παιδίατρο...

ayTFp3.pngivwvp2.png

Διαφημίσεις

Και εμείς επειδή τον είχαμε στο κρεβάτι μας κάποια στιγμή του βάλαμε μαξιλάρι γιατί έπερνε τα δικά μας και κοιμόταν πάνω στα κεφάλια μας.

Έτσι και αλλιώς,ακόμα και τώρα ξαπλώνει ο μισός πάνω στο μαξιλάρι και δεν ακουμπάει μόνο το κεφάλι του.

Πάντως από νεογέννητο είχαμε ένα ειδικό μαξιλάρι, σκληρό που απλά έδινε μια κίση στο στρώμα του (και το είχαμε κάτω από το σεντόνι)..Δεν ξέρω αν βόλευε γιατί είτε πάνω σε αυτό είτε χωρίς αυτό ο μικρός είχε πρόβλημα ύπνου..

Πάντως μπορείς να ψάξεις για κάτι τέτοιο..Εάν βρω φωτογραφία κάπου θα βάλω το Link

• 5 weeks later...

Ρώτησα την παιδίατρο για το μαξιλάρι και μου είπε ότι μετά τον πρώτο χρόνο μπορεί το μωρό να έχει ένα μαξιλαράκι... αν και δεν θα κοιμάται συνέχεια πάνω σε αυτό... λέω να πάω να φτιάξω ένα από αγνό βαμβάκι και να μην πάρω αυτά με τον πολυεστέρα...

ayTFp3.pngivwvp2.png

Ρώτησα και εγώ τον ορθοπεδικο του Παίδων όταν πηγαμε για το ποδαράκι της μικρής και ξέχασα να το γράψω :oops:

Μου είπε ότι δεν υπάρχει κάνένα πρόβλημα ακόμα και από τώρα, αρκεί να είναι flat.

Μπιζελακι μου δεν ρωταω απο περιεργεια αλλα τι εχει το ποδαρακι της μικρης?και εμεις ειχαμε προβλημα με το χερακι του απο την γεννα...

Aπό την αρχή είχαμε πρόβλημα με τα ισχία της (ήταν σφιχτά λέει :shock: ) και της φοράγαμε υφασμάτινες διπλοπάνες πάνω από την πάνα για 3 μήνες. Αυτο διορθώθηκε μια χαρά. Στην πορεία ο ορθοπεδικός είδε ότι το δεξί της πελματάκι "έβλεπε" προς τα μέσα(πήγαινε σαν μπανανα) και δεν ίσιωνε, όπως πρέπει. Τις κάναμε ασκησούλες που μας είχε δείξει και την παρακολουθούσε κάθε δύο μήνες να δει πως πάει. Το πιο πιθανό ήταν να μας έβαζα ναρθηκάκι αλλά τελικά δεν χρειαστηκε γιατί πάει πολύ καλά από μόνο του.Εμένα και τα δύο αυτά "προβλήματα" δημιουργήθηκαν από τη θέση της στη μήτρα. Μάλλον δεν ήμουν ευρύχωρο σπιτάκι :D:D

Διαφημίσεις

αχ το γλυκουλινι μου...οποτε ολα καλα τωρα.

και εμας ενω ο αθλιος ο γυναικολογος μου τον εβγαλε με ...βεντουζες (εκανα καισαρικη φανταζεσαι να γεννουσα φυσιολογικα ?????σε κομματακια θα μου τον εδινε)του τραβηξαν το χερακι του και επαθε βαρια θλαση.δεν το σηκωνε καθολου το χερακι του.

ειμαι φυσιοθεραπευτρια και το καταλαβα απο την 2 μερα..οταν τον ρωτησα μου ειπε,...α ξεχασα να στο πω αυτο...

μετα απο πολλες ασκησεις και πολυ αγωνα επανηλθε ...αει τον αχρηστο!!

φυσικα και δεν ξαναπατησα στον γιατρο αυτον και αν τον δω μπορει να του δωσω μια μπουνια στη μυτη......

τί λες τώρα??? :shock::shock:

πάλι καλά που είναι και το επάγγελμα σου τέτοιο και το κατάλαβες!!!!

Να δωσεις το όνομα του γιατρού στο topic με τις καταγγελίες.Μόνο έτσι θα βγάλουμε άκρη και θα ξεσκαρτάρουμε λίγο από τέτοια άτομα...

A,καλα να ηταν μονο αυτα.......αν τα γραψω ολα θα τραβατε τα μαλλια σας!!!!!!

αλλα ηταν συγγενης του αντρα μου και δεν μπορουσα να κανω και πολλα .αν ηταν ξενος θα ειχαμε ασχημη συνεχεια ..

Θεσσαλονικη ειναι ο αθλιος .και το χειροτερο απολα ειναι οτι ενω ειχα αψογο γιατρο τωρα ντρεπομαι να παω :oops::oops:

μου συστησε μια φιλη καποιον αλλον και θα παω ελπιζω την αλλη βδομαδα

και εμας ενω ο αθλιος ο γυναικολογος μου τον εβγαλε με ...βεντουζες (εκανα καισαρικη φανταζεσαι να γεννουσα φυσιολογικα ?????σε κομματακια θα μου τον εδινε)ειμαι φυσιοθεραπευτρια και το καταλαβα απο την 2 μερα..οταν τον ρωτησα μου ειπε,...α ξεχασα να στο πω αυτο...

μετα απο πολλες ασκησεις και πολυ αγωνα επανηλθε ...αει τον αχρηστο!!

Μες την ατυχία σου ήσουν τυχερή και ειδική!!! και βοήθησες το ζουζούνι σου εγκαιρα!! Αυτοί οι γιατροί όχι επαγγελματίες δεν είναι αλλά ούτε καν άνθρωποι.. Ήθελα να ξερα δεν ντρέπεται να σας αντικρύσει τώρα...? Είναι και συγγενής τρομάρα του....

Οι θησαυροί μου:

Δημήτρης 5,5 χρονών, Ματθαίος 22 μηνών

Οσο για το μαξιλαρι εγω του το εδωσα απο 8 μηνων,αλλα προσεξα οτι δεν το εβαλε ποτε στη θεση του,το εχει ακομα και τωρα αγκαλια(18 μηνων).ετσι νανουριζεται το καλο μου!!! :D:D

Περι γιατρων,θελει να ανοιξουμε topic ,ενα σωρο θα βγουνε στη φορα!!!

578611j1nly6hq0l.jpg691278l0h4xhyt8z.gif

Διαφημίσεις

• 8 months later...

Ηξερα πως μαξιλαρι χρησιμοποιουμε αφου χρονισει το παιδι, χθες ομως ειδα στο μαγαζι μαξιλαρακια γνωστης μαρκας αντιπνηκτικα και υποαλεργικα απο 0+ και 5+ μηνων.

Να παρω ή να περιμενω?

Θα ρωτησω και την γιατρο μας αλλα ειπα να παρω και "την βοηθεια του κοινου" :lol:

Mariam εγω χρησιμοποιω για το χαρη ενα μεγαλο πουπουλενιο δικο μας που γινεται ενα με το στρωμα.. βεβαια κοιμαται απο 2 μηνων μαζι μας οποτε αρχικα το χρησιμοποιησαμε για ασφαλεια και βαζαμε πανω ολοκληρο το παιδι και μετα εμαθε και μοιμαται με αυτο... Στο σπιτι της μαμας μου εχουμε παλι ενα πουπουλενιο, αλλα μικρουλι, το ειχαμε παρει απο τα ΛΗΤΩ. Δεν ειχαμε ποτε προβλημα .

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Kαι ο δικός μου επειδή είχε από πολύ μωρό πρόβλημα παλινδρόμισης και έπρεπε να κοιμάται με ελαφρά ανασηκωμένη την πλάτη, του είχα μόνιμα στο κρεβάτι του βιβλία κάτω απ'το στρώμα για να έχει κλίση και στην αλλαξιέρα του μόνιμα ένα μικρό πουπουλένιο μαξιλαράκι. Kι έτσι το έχει συνηθίσει.

Δεν του δημιούργησε ποτέ πρόβλημα, αντιθέτως μάλιστα, όταν τον άλλαζα μετά από φαγητό δεν έβγαζε γουλίτσες γιατί το μαξιλαράκι κρατούσε την πλατούλα του λίγο πιο ψηλά.

Tώρα πια, εδώ και καιρό, το έχει μόνιμα στο κρεβάτι του, αν και δεν κοιμάται πάντα πάνω του, αλλά συνήθως δίπλα του!!! :D

Με τα παιδιά μου, ξαναγεννιέμαι...

bUwEp2.png

Βικυ απο τη στιγμη που το παιδι μπορει και γυρναει μονο του δεν εχει αναγκη... το ολο θεμα ειναι για οσο διαστημα δεν εχει αυτη τη δυνατοτητα

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Ενα αρθρο που ειχα διαβασει ελεγε οτι τα περισσοτερα περιστατικα αιφνιδιου θανατου οφειλονταν στο οτι τα μωρα ειχαν μεσα στη κουνια τους μαξιλαρια η κουκλακια. Οσο για την παλινδρομηση ειναι πιο ασφαλες να ανασηκωσεις με καποιο τροπο το στρωμα.

Ο μικρος μου ειναι 14 μηνων και δεν κοιμαται με μαξιλαρι. Αλλωστε δεν μπορει να του λειπει κατι που δεν γνωριζει. Επισης το μωρο πρεπει να κοιμαται σε επιφανεια που δεν βουλιαζει πχ οπως το μαξιλαρι.

Don't let fears hold you back from living everyday to your fullest!

Χρυσα ο αιφνιδιος θανατος ειναι κατι το οποιο κανεις δεν γνωριζει τα αιτια που το προκαλουν και ολα αυτα που λεγονται για τη σταση, τα μαξιλαρια, τα χνουδια κλπ κλπ ειναι απλα εικασιες. Υπαρχουν επιστημονες που θεωρουν οτι ο αιφνιδιος θανατος οφειλεται καθαρα σε ψυχολογικα αιτια (πχ το βρεφος αισθανεται απορριψη απο την μητερα, μη εκπληρωση των αναγκων του, οτι του λειπει αγαπη κλπ κλπ) . Οτι ειναι απλα ενας τροπος αυτοκτονιας των βρεφων. Απλα υποσυνειδητα σταματουν την αναπνοη τους.

Υπαρχουν εκατομμυρια μωρακια που κοιμουνται με μαξιλαρι και ποτε δεν επαθαν τιποτα.

Και υπαρχαν και μωρακια που δεν χρησιμοποιουσαν μαξιλαρι και παλι πεθαναν..

O5Lop2.png

kIP3p2.png

dora μου, συμφωνω οτι ειναι εικασιες, αλλα φυλα τα ρουχα σου να εχεις τα μισα. Η ατμοσφαιρα σιγουρα θα ειναι πιο αποπνυκτικη με μαξιλαρια, χνουδοτα, κουβερτες, παντες κλπ

Don't let fears hold you back from living everyday to your fullest!

Όσο για τα χνουδωτά, συμφωνώ και επαυξάνω. Μαζεύουν τόση πολλή σκόνη που ούτε μπορούμε να το φανταστούμε. Εγώ έχω μόνο ένα σε κάθε παιδί και το τινάζω σχεδόν κάθε μέρα.

Δυο γλυκά χαμόγελα...η ζωή μου όλη...