Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Επιθυμία για τρίτο παιδί

Recommended Posts

Κορίτσια εμείς σκεφτόμασταν σοβαρά για τρίτο αλλά τώρα με την όλη κατάσταση στην Ελλάδα κάναμε πίσω. Εσάς σας προβληματίζει η κρίση και το μέλλον που δεν φαίνεται και πολύ ελπιδοφόρο; Θα σας επηρέαζε για μια απόφαση για τρίτο παιδί; Για να είμαι ειλικρινής το σκέφτομαι πολύ αλλά δεν τολμάω να προχωρήσω.

RnI5p3.pngjxUep3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 241
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

μαριλενα ....αυτο με σταματαει απο το να κανω.....τεταρτο...αν τα οικονομικα ηταν καλυτερα ...το επιδομα δεν ηταν επιφοβο να κοπει ....και οι μισθοι δεν μειωνοντουσαν[ποπο μια μαυριλα]και οι υποχρεωσεις των παιδιων [ειδικα τον χειμωνα]δε μας στοιχιζανε ο κουκος αηδονι...[και το χειμωνα λενε οτι τα οικονομικα θα ειναι πιο χειροτερα]τοτε....θα εκανα τεταρτο αυριο κιολας...!!!

561874hhz1c12ps5.gif1298739qm9p56dlj4.gif

η ελπιδα πεθαινει παντα τελευταια!!!

Κι εγώ τα ίδια σκέφτομαι, ο άντρας μου είναι στο δημόσιο και ο μισθός του έχει ήδη μειωθεί και ακόμη δεν ξέρουμε τι μας περιμένει... Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ούτε για τις δουλειές μας ούτε για κάποιες παροχές που ισχύουν μέχρι σήμερα. Αλλά παρόλα αυτά στεναχωριέμαι πολύ γιατί ήθελα να ξαναζήσω αυτή την υπέροχη εμπειρία του νεογέννητου ακόμη μια φορά και να κάνουμε μια μεγάλη ΄(με τρία παιδιά) οικογένεια. Είναι κρίμα γιατί με αυτά που γίνονται όλοι θα αρχίσουν να σκέφτονται όχι μόνο το τρίτο αλλά και το δεύτερο και θα καταλήξουμε μια χώρα γερόντων...

RnI5p3.pngjxUep3.png

• 1 month later...

Γεια σας νυν και μέλουσες μανούλες.

Είμαι και εγώ μανούλα δυο υπέροχων κουκλιών, του Νικόλα σχεδόν 5 και της Αγγελικής 3 και κάτι.

Από τον Ιανουάριο και μετά τριγυρνάει στο μυαλό μου η ιδέα του τρίτου παιδιού. Και όχι μόνο στο δικό μου αλλά και στου άντρα μου.

Το πρόβλημα είναι ότι εγώ δεν δουλεύω εδώ και 3,5 χρόνια και τα οικονομικά μας είναι τσίμα τσίμα που λένε. Τα παιδιά μου τώρα τελευταία μου ζητάνε συνέχεια ένα αδελφάκι. Όμως εγώ φοβάμαι τα γνωστά, ότι δεν θα μπορώ να τους προσφέρω όσα τους προσφέρω τώρα, φοβάμαι μήπως υπάρχουν ζήλιες και γενικά φοβάμαι το μέλλον. Έχω φτάσει σε σημείο να σκέφτομαι και τι σπίτι θα δώσω στο τρίτο, αφού στα άλλα δύο το έχω ήδη εξασφαλισμένο. Δεν ξέρω αν είναι καλό αυτό που σκέφτομαι, αλλά επειδή εγώ δεν βρήκα τίποτα έτοιμο, δεν θέλω να περάσουν τα ίδια και τα παιδιά μου. Πείτε μου τι να κάνω.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγνώμη αν σας κούρασα.

Φιλιά

Μαίρη

Καλησπέρα μανούλες.

Έχω δύο κοριτσάκια και έγκυος στο τρίτο μου.Οι εγκυμοσύνες διαδέχθηκαν γρήγορα η μια την άλλη και μπήκαμε κατευθείαν στα βαθιά.Με αγχώνουν τα οικονομικά μας γιατί είμαστε και οι δύο ιδιωτικοί υπάλληλοι και δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει.Το τρίτο παιδάκι το θέλαμε πολύ και νωρίς,για να μεγαλώσουν παρεούλα.Δεν μπήκαμε στη διαδικασία να σκεφτούμε τις μελλοντικές δυσκολίες γιατί είμαι σίγουρη πως όλα μπορούμε να τα ξεπεράσουμε αν είμαστε εμείς και τα κορίτσα μας υγιείς.marybabies εμείς έχουμε μόνο ένα σπίτι :roll: Δεν έχω σκεφτεί ποιά θα το πάρει,αν τελικά το πάρει κάποια και δεν μοιράσουμε την αξία του δια του τρία.Ελπίζω :mrgreen: να έχουμε αρκετό καιρό ακόμα μέχρι τη διαθήκη ώστε να καταφέρουμε να φτιάξουμε σπίτια και για τις τρεις.

Δεν έχω πάρει ακόμα επίδομα τριτέκνων αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό να στηριζόμαστε σε αυτό.Όταν γίνω τρίτεκνη και αυξηθούν τα έξοδα θα σας πω αν με βοηθάει ουσιαστικά το ποσό που προσφέρει το κράτος.Οι τρίτεκνες τι λένε;

Τέλος να πω ότι η μαμά μου έχει μετανιώσει που δεν έκανε τρίτο παιδί.

Καλό βράδυ

Διαφημίσεις

demi μου labrinoula haido κοριτσια να στε καλα για τα καλα σας λογια και ο χορος της μικρης πληρωθηκε και γραψαμε για το lower τα αποτελεσματα ακομη δεν βγηκαν λεμε οτι περασαμε ομως θα δουμε την καθηγητρια την χρωσταω ακομη κατι λεφτα αλλα το σεπτεμβρη παλι εδω θα ειναι!!!περνανε αυτα ερχονται αλλα δεν βαριεστε!!!agglidoula τα χουμε ξαναπει μεχρι το τριτο παιδακι κλεισει τα 6του χρ. το επιδομα ειναι 530ε το διμηνο μετα μια φιλη μου περνει τωρα 260 και μια αλλη με δυο ενηλικα και ενα ανηλικο πανω των 6 200ε δεν φτανουν για να καλυψεις τρελα πραγματα αλλα το 3ο παιδακι μεχρι να παει σχολειο δεν επιβαρυνει την οικογενεια.και οι πανες του και ο γιατρος και οι κρεμουλες του μια χαρα καλυπτονται.οταν αρχιζουν τα σοβαρα εξοδα το κρατος ειναι ανυπαρκτο απο ολες τις πλευρες και στην παιδία και στα επιδοματα και στο να βοηθηση την μανα στον εργασιακο χωρο.εγω δεν μετανιωσα που εκανα το 3ο και καπου μεσα με πιανω που και που να λακταρω να ερθει και ενα τεταρτο εστω καταλαθος.ειναι και που εχω αχτι να θηλασω ενα παιδι μου μεχρι τα 2μιση 3 του χρ.δεν το καταφερα σε κανενα παιδι μου τοσο πολυ και βλεπω μια φιλη μου παει ο πιτσιρικας και της λεει μανουλα 5λεπτα οχι του λεει 2λ.-εελαα 3λ-και μπαινει κατω απο την μπλουζα θηλαζει και μετα βουρ στο παιχνιδι ειναι φοβερο να μπορεις να επικοινωνεις και λεκτικα αχ!

my 3 little stars are my reason to be2946785n7mfu4of95.gif

κορίτσια ευχαριστώ πολύ.

με ενθαρύνετε με τα λόγια σας. Και εγώ έχω το ίδιο πρόβλημα, ότι δεν θήλασα σχεδόν καθόλου τα άλλα μου δύο παιδιά και έχω επιθυμήσει και τις εγκυμοσύνες και τη γέννα και το θηλασμό και όλα τα επακόλουθα. Ίσως κιόλας να επηρεάζομαι αρνητικά από τους συγγενείς και τους λοιπούς. Πάντως θα το σκεφτώ ειλικρινά με θετική σκέψη από εδώ και πέρα.

Ευχαριστώ και καλή συνέχεια.:lol::oops:

κορίτσια ευχαριστώ πολύ.

με ενθαρύνετε με τα λόγια σας. Και εγώ έχω το ίδιο πρόβλημα, ότι δεν θήλασα σχεδόν καθόλου τα άλλα μου δύο παιδιά και έχω επιθυμήσει και τις εγκυμοσύνες και τη γέννα και το θηλασμό και όλα τα επακόλουθα. Ίσως κιόλας να επηρεάζομαι αρνητικά από τους συγγενείς και τους λοιπούς. Πάντως θα το σκεφτώ ειλικρινά με θετική σκέψη από εδώ και πέρα.

Ευχαριστώ και καλή συνέχεια.:lol::oops:

Πάντως πολυ σας ζηλεύω που το θεμα είναι δικό σας καθαρά, και ΕΣΕΙΣ πρέπει να το σκεφτείτε και να αφήσετε κατα μέρος τις όποιες επιφυλάξεις σας…εγώ έχω να υπερνικήσω ένα τεράστιο ίσως ανυπέρβλητο εμπόδιο… την άρνηση του άντρα μου..μια χαρα λέει είμαστε τωρα, δυο παιδάκια ποιος μπαίνει ξανα στη διαδικασία…αν και το μικρό μας είναι ακόμη 17 μηνών

Mαράκι αντιμετωπίζουμε το ίδιο. Δές και στο θέμα ''Διαλαλούσα ότι έκλεισα ως μητέρα..'' στην ενότητα Τρίτεκνες οικογένειες. Μήπως να τους ''ποτίσουμε'' λίγο κρασάκι ;

Και εγώ θα ήθελα να μεγαλώσει η οικογένειά μας, αλλά ο σύζυγός μου είναι αοπό διστακτικός έως ανένδοτος. Δεν τον κατηγορώ, διότι είμαστε αρκετά στριμωγμένοι, αλλά νομίζω πως όλα τα μπορεί ο άνθρωπος εάν πιεστεί λίγο... Καταλαβαίνω ότι ως άνδρας δεν θέλει να πιεστεί άλλο, το αναγνωρίζω, αλλά....

2 παιδιά-Σύζυγος-Δουλειά-Πανεπιστήμιο-Σπίτι

Ωχ θεέ μου, βάλε το χεράκι σου.....

Διαφημίσεις

Mαράκι αντιμετωπίζουμε το ίδιο. Δές και στο θέμα ''Διαλαλούσα ότι έκλεισα ως μητέρα..'' στην ενότητα Τρίτεκνες οικογένειες. Μήπως να τους ''ποτίσουμε'' λίγο κρασάκι ;

μπήκα στην ενότητα και??μόνο γυναίκες που ειχαν προβληματισμούς οι ίδιες συναντησα...οι άντρες τους προφανώς ακολουθούν..εγώ αυτή τη φορά είχα καθυστέρηση 10 μερες και κόντεψα να τρελλαθώ απο την χαρα μου, αμ δε!!τζίφος! δυστυχώς αμα κολλήσει το μυαλό του δικου μου δεν ξεκολλάει ούτε με συζήτηση ουτε τίποτα..μόνο στο λάθος μπορώ να ελπίζω...θέλω παααααρα πολύ ενα τρίτο παιδάκι και δεν μπορεί να το χωνέψει το μυαλο μου γιατί θα ρπέπει να απραιτηθώ του ονείρου μου επειδή ο άλλος είναι λέει μια χαρά με τα 2..οικονομικό πρόβλημα δεν υπαρχει, απλά θέλει να μεγαλώσει τα 2 άνετα λεει..βλακειεσ! ελεοσ πια...δεν ξέρω που να αποτανθώ για βοήθεια...θέλω να με συμβουλέψετε φίλεσ μου, δεν ζητάω κάτι κακό, ούτε να τυλίξω έναν αντρα να με παντρευτεί..ενα παιδάκι ακόμη που είμαι σίγουρη οτι θα τον τρέλλανε τον μπαμπά μασ, γιατί είναι τέλειοσ πατέρασ..βοηθείστε με σας παρακαλώ...

Και εσύ στο λάθος ελπίζεις ? και εγώ μία από τα ίδια....

'Ετυχε μία φορά, ήμουν χαρούμενη και προβληματισμένη, αλλά τελικά ήταν μία απλή καθυστέρηση (σ' έναν άστατο κύκλο 21-36 ημερών):-(

STELLINI2 & Μαράκι πόσο ταυτίζομαι μαζί σας, θα ΄θελα να είχα την ευκαιρεία να συζητούσαμε επί μακρόν το θέμα. ¨Οπου πάω βλέπω μωρά, μου'ρχεται να τα πάρω και να εξαφανιστώ. Τα αγόρια μου (13 & 9) το θέλουνε , ο σύζυγος όχι (αν και τελευταία έτσι που με βλέπει το όχι είναι λιγότερο), και εγώ κατά 99 % πεθαίνω στην ιδέα. Ξέρετε, οι αμφιβολιες είναι το 1%:Πώς θα είναι η εγκυμοσύνη, ξανά η καισαρική, η ηλικία μου -38- θα μείνω εύκολα όπως στις πρώτες; -η εφηβεία και μεγάλη διαφορά του 1ου, τα βραδυνά ξυπνήματα, οι αρρώστιες, πως θα εξελιχθεί η όλη οικονομική κρίση κλπ. Από την άλλη βλέπω πόσο καλός πατέρας είναι ο σύζυγος και πιστεύω ότι θα τον τούμπαρε - ειδικά αν ήταν και κοριτσάκι που 38 χρόνια -όσο είμαι- τρελλάινομαι στην θέα τους. Εχω πιάσει τον εαυτό μου να μετράω μέρες, να φαντάζομαι πως θα είναι, που θα κοιμάται κλπ. ΤΟ ΘΕΛΩ.......... άραγε εκεί πάνω με ακούει κανείς ;

Και εμένα τα παιδιά είναι μεγάλα (11,5 και 9 ετών) και είμαι 36 και θα ήθελα πριν πατήσω τα 40 να κάνω άλλο ένα παιδάκι.

Αλλά ο άντρας μου τα έχει δει όλα με την οικονομική κρίση, η αλήθεια είναι οτι δυσκολευόμαστε αρκετά, αλλά νομίζω ότι η κρίση έρχεται και παρέρχεται, η οικογένεια όμως μένει. Εγώ μεγάλωσα σε πολύτεκνη οικογένεια και θα ήθελα να μεγαλώσει και η δική μας οικογένειά.

Όταν έχω φίλους και φίλες των παιδιών στο σπίτι είναι πολύ ωραίο να γεμίζει...

Ναι, περιμένω και εγώ το λάθος!

Και σε εμας ενα απτα ιδια, εχουμε δυο αγορακια και θα ηθελα παρα πολυ ενα τριτο παιδακι, οχι για να ερθει οπωσδηποτε το κοριτσι αλλα απλα θα ηθελα και τριτο και τεταρτο για να ειμαι ειλικρινης. Ο συζυγος εχει κολλησει ομως.....Και στενοχωριεμαι...δεν ξερω που θα μας βγει. Τωρα η θελει να με παιδεψει ή το εννοει. ...

Διαφημίσεις

κορίτσια καλησπέρα,

εγώ βέβαια έχω ζευγαράκι αλλά θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι άσχετο.

Ποιά από εσάς έχει κάνει το κόλπο με το σταυρό;

εγώ το έχω κάνει και μου βγαίνουν τρία παιδιά και γι'αυτό έχω κολλήσει.

πάντως εύχομαι σε όσες επιθυμούν παιδάκι να το κάνουν σύντομα.:P

δε πιστευω σαυτες τις χαζομαρες!!!κολπα με σταυρους κ μαχαιρια κ ψαλιδια:shock: εμενα μου το ειχε κανει πριν χρονια μια γυναικα οταν ημουν εγκυος στην κορη μου κ μου ειχε βγαλει 2 αγορια:shock: εκανα κορη γιο κ περιμενω παλι κορη.αλλα αντι αλλων,.οπως μια αλλη στο φλυτζανι μου ειχε πει οταν ημουν παλι εγκυος στο πρωτο παιδι οτι θα γεννησω μετα την ΠΗΤ κ μαλιστα θα εχω κ δυσκολη γεννα κ θα κανω πολλες ωρες.κ γεννησα 7 μερες πριν την ΠΗΤ μεσα σε 2 ωρες.οτι να ναι!μη πιστευεις σε τετοιες βλακειες...

αν σου κολλησε να κανεις τριτο πολυ απλα το κανεις:lol:

Εμενα παντως με τα ζορια που τραβαω με τα μικρα,μου εφυγε η διαθεση (και δεν ξερω αν θα μου ξαναερθει) για τριτο παιδι:απλα ανυπομονω να μεγαλωσουν τα δυο μου παιδακια και να κανουμε διαφορετικα πραγματα μαζι.Σκεφτομαι δηλαδη οτι μολις ξεπεταχτουν και ησυχασω απο μερικα ζορια, αν κανω 3ο θα παω παλι πισω...Οχι οτι ειχα πεισει τον αντρα μου να κανουμε κι αλλο, αλλα πλεον κι εγω εχω σοβαρους ενδοιασμους...Και με αυτα που γινονται-το ξερετε οτι το επιδομα 3ου παιδιου θα δινεται σε συγκεκριμενες κατηγοριες τριτεκνων (χαμηλου εισοδηματος)-αρχιζω να φοβαμαι οτι θα στερουμαστε πολλα πραγματα...Πραγματικα δεν ξερω αν πρεπει να συνεχισω να το σκεφτομαι (το 3ο) ή να το παρω αποφαση πως εκλεισα σαν μανα!!!

τα πιστεύω γιατί τα δύο πρώτα που έχω κάνει μου έχουν βγει σωστά, τώρα θα δούμε στο τρίτο, αν και τι θα γίνει.

ελα βρε κοριτσακι..στο 2010 να πιστευεις στο κολπο με τον σταυρο ποσα παιδια θα κανεις κ τι θα ειναι:-P αν ηταν ετσι δε θα πηγαινανε οι γυναικες που δυσκολευονται να κανουν παιδι σε κανενα γιατρο.θα κανανε το κολπο με το σταυρο κ αν τους εβγαζε παιδι τοτε θα περιμεναν μεχρι να γινει:-P θα επιναν κ το σερνικοβοτανο για πιο πολυ σιγουρια κ τελος...τυχαιο γεγονος ηταν.πιστεψε με...δηλαδη τι ακριβως το μαγικο γινεται εκεινη τη στιγμη κ σου βγαζει ποσα παιδια θα κανεις?αν υπαρχει κατι τετοιο κ για το λοττο να μας το πουνε δηλαδη:-P:-P

Και εμένα τα παιδιά είναι μεγάλα (11,5 και 9 ετών) και είμαι 36 και θα ήθελα πριν πατήσω τα 40 να κάνω άλλο ένα παιδάκι.

Αλλά ο άντρας μου τα έχει δει όλα με την οικονομική κρίση, η αλήθεια είναι οτι δυσκολευόμαστε αρκετά, αλλά νομίζω ότι η κρίση έρχεται και παρέρχεται, η οικογένεια όμως μένει. Εγώ μεγάλωσα σε πολύτεκνη οικογένεια και θα ήθελα να μεγαλώσει και η δική μας οικογένειά.

Όταν έχω φίλους και φίλες των παιδιών στο σπίτι είναι πολύ ωραίο να γεμίζει...

Ναι, περιμένω και εγώ το λάθος!

σα να μιλαω εγω[τρια αγορια 11.5.....9....3.5]

κοριτσακια ....βαλτε και μενα στο club......θελω να κανω τεταρτο...και δεν υπαρχει περιπτωση απο τον αντρα μου.....

σνιφ!!!!!:|

αν δεν υπάρχει πρόβλημα οικονομικό, γιατί να μην κάνεις; λέγε το συνέχεια στον άντρα σου και κάποια στιγμή ίσως του γίνει συνήθεια και το θελήσει κι αυτός.εγώ πάντως δεν έχω αυτό το πρόβλημα, ίσα-ίσα. εδώ ακόμα και τα παιδιά μου που είναι 5 και 3,5 και θέλουν. να φανταστείτε σήμερα πήγαν σε ένα μαγαζί και είπαν ότι η μαμά τους είναι έγκυος. ίσως και να είναι σημάδι.:-P

Βίκη καλημέρα,

θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι:

όταν τα δυο σου παιδιά ήταν στο σχολείο και έπρεπε να τα διαβάζεις, πως τα κατάφερνες και πρόσεχες και το μικρό; εμένα θα πάει τώρα νήπιο το μεγάλο και αν κάνω τώρα τρίτο, όταν θα γεννήσω με το καλό, θα είναι στο δημοτικό και μου φαίνεται βουνό να έχω νεογέννητο και διαβάσματα μαζί, γι'αυτό δώσε μου τα φώτα σου παρακαλώ.

Ευχαριστώ

Φιλιά:lol:

καλημερα marybabies........

η αληθεια ειναι οτι οταν γεννηθηκε ο μικρος μου ο μεγαλος πηγαινε δευτερα και ο μεσαιος νηπιο.....ο πρωτος χειμωνας ηταν σχετικα ευκολος γιατι ηταν πολυ μωρο και κοιμοταν πολυ .....ο επομενος χειμωνας ηταν ζορι....δυο παιδια ...το ενα πρωτη ...και το αλλο τριτη....τι εκανα;κοιμιζα το μωρο μετα το φαγητο και τα διαβαζα αμεσως.....και αναλαμβανε και ο αντρας μου καποιο διαβασμα η' το μωρο αμα ξυπνουσε...... παντως μεχρι της 5 το απογευμα ειχαμε τελειωσει......και μετα τα εξωσχολικα....μη μου αγχωνεσαι......κανε το τριτο ..και ολα θα στρωσουν....

φιλια!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...