Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Επιθυμία για τρίτο παιδί

Recommended Posts

Καλησπέρα.

Να χαίρεσαι τα κοριτσάκια σου και εύχομαι να έρθει σύντομα και το πολυπόθητο τρίτο παιδάκι!

Οι ιστορίες μας μοιάζουν αρκετά.Είμαι μανούλα δυο όμορφων δεσποινίδων 15,14 ετών και μιας αξιολάτρευτης μπέμπας μόλις 7 μηνών!

Ήθελα πάντα μια μεγάλη οικογένεια και το όνειρο μου ήταν να κάνω τέσσερα παιδάκια.Γέννησα την πρώτη κόρη μου στα 25,αρκετά νέα δηλαδή.Η δεύτερη εγκυμοσύνη ήρθε σχεδόν αμέσως και μου άρεσε η ιδέα να έχω δύο παιδάκια με τόσο μικρή διαφορά.

Όσο μεγάλωναν οι μικρές μου,η επιθυμία για τρίτο μεγάλωνε.Λίγο η καθημερινότητα,λίγο η κούραση,λίγο η δούλεια,λίγο το οτι τα παιδιά άρχισαν να μπαίνουν σε πρόγραμμα(πήγαν σχολείο,είχαμε διαβάσματα,φροντιστήρια,χορό,μπαλέτο)η άφιξη ενός ακόμα μέλους παρεμεριζόταν.

Έβλεπα νέες μανούλες στο φιλικό περιβάλλον,θυμόμουν τα δικά μας και πότε τα νοσταλγούσα πότε έλεγα πως τώρα που μεγάλωσαν οι μικρές είναι καλύτερα...Μπορούσαμε και κάναμε τα ταξίδια μας,ήταν ανεξάρτητες πια,πηγαίναμε μαζί για ψώνια,γενικά είχαμε αναπτύξει μια άλλου είδους σχέση.

Τελικά,μετά απο τόσα χρόνια ''αποχής''απο το μωρουδόκοσμο,η επιθυμία για τρίτο υπερίσχυσε!Πρέπει να σκεφτόμασταν το ίδιο με το σύζυγο μου το βράδυ που γεννήθηκε η μπουμπού μας :-)

Τα κορίτσια μου χάρηκαν πολύ όταν έμαθαν για την εγκυμοσύνη και πλέον έχουν τρελαθεί τελείως με τη μικρή τσαχπινούλα μας ;)

Χαίρομαι που τις βλέπω όλες μαζί!Έχω μετανιώσει που το καθυστέρησα τόσο.Ένα αχνά θετικό τεστ φαρμακείου,μου επιβεβαίωσε χτες οτι έρχεται και το τέταρτο αγγελούδι μας...Είμαι τόσο ευτυχισμένη!

Μη το αφήσετε αφού το θέλετε τόσο!Μη σκεφτείτε ούτε κρίση ,ούτε συγγενείς(εγώ να δεις τι σχόλια άκουσα :eek::? Που να τους είχαμε ρωτήσει κιόλας)

Φιλικά,Δήμητρα

Οι κόρες μου...όλη μου η ζωή!

Άννα=>20/6/94//Τόνια=>7/12/95

Μαρίλη=>23/5/09

Μπεμπάκι,σε περιμένουμε...!dev236pr___.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 241
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κατ'αρχήν χρόνια πολλά, να χαίρεσαι την οικογένεια σου και τα παιδάκια σου!Συγχαρητήρια για τη μπεμπούλα σου και.....με το καλό και το νέο μωράκι..αν κατάλαβα καλά!Μακάρι και μείς να το αποφασίσουμε πιο σύντομα γιατί όσο περνούν τα χρόνια έχεις δίκιο οτι δύσκολα γυρνάμε στα μωρουδιακά....ωστόσο εμένα μου λείπουν πολύ!Σε ευχαριστώ πολύ..και καλή συνέχεια...

[/url]

να πω την μαυρη αληθεια αν δε σταθεροποιηθει η δουλεια του αντρα μου (που ειναι με συμβασεις ) και καθε τοσο ξεμενουμε χωρις δουλεια για καποιο διαστημα και τρεχουν τα δανεια δε το σκεφτομαι το τριτο παιδι....οταν γεννησα τη μεγαλη ελεγα ναι θελωκαι δευτερο....τωρα που ειδα τη γλυκα της δευτερης εγκυμοσυνης που ητανε ιδια με τη πρωτη (εμετοι τρομεροι σε φαση να κανω εισαγωγη-και οι 2 τελευταιοι μηνες να μη μπορω να κουνηθω γιατι η κυρια ητανε πολυ χαμηλα και 5 λεπτα βαδην αρκουσαν για να ξεθεωθω και να ποναω) σκεφτομαι εδω με ενα παιδι δυσκολευτηκα να φτασω στον ενατο...με δυο πως θα τα βγαλω περα οταν θα ειμαι ολη μερα στο μπανιο και θα ξερναω???γιατι αντε το ενα μπορει να το παρει η γιαγια καποιες ωρες το απογευμα,τα δυο???και πως αργοτερα αυτα τα 3 παιδια θα μπορω να τους παρεχω αγγλικα μπαλετα χορο οτι ζητησουν τελος παντων....γιατι σαν μωρα δεν εχουν πολλα εξοδα...αργοτερα ειναι τα αγγουρια....ο αντρας μου το πεταει αλλα εγω πια δε το σκεφτομαι....φοβαμαι και την τριτη καισαρικη...δε ξερω παιδια....αν ερθει βεβαια καλως να ερθει αλλα δε θα το επιδιωξω οπως ηθελα αυτα τα 2....ναι τα παιδια μεγαλουν με αγαπη και ειναι ευλογια αλλα δε θελω να στερηθουν βασικα πραγματα που στερηθηκα εγω...και βεβαια ολοι τριγυρω μου λενε τωρα να το ''ραψω'' ....αλλα πραγματικα εαν ηθελα να κανω τριτο οπως θες εσυ θα το εκανα και δε θα ρωταγα κανενα...εδω εμας μας φαγανε για το οτι παμε για δευτερο....

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

να πω την μαυρη αληθεια αν δε σταθεροποιηθει η δουλεια του αντρα μου (που ειναι με συμβασεις ) και καθε τοσο ξεμενουμε χωρις δουλεια για καποιο διαστημα και τρεχουν τα δανεια δε το σκεφτομαι το τριτο παιδι....οταν γεννησα τη μεγαλη ελεγα ναι θελωκαι καισαρικη...δε ξερω παιδια....αν ερθει βεβαια καλως να ερθει αλλα δε θα το επιδιωξω οπως ηθελα αυτα τα 2....ναι τα παιδια μεγαλουν με αγαπη και ειναι ευλογια αλλα δε θελω να στερηθουν βασικα πραγματα που στερηθηκα εγω...και βεβαια ολοι τριγυρω μου λενε τωρα να το ''ραψω'' ....αλλα πραγματικα εαν ηθελα να κανω τριτο οπως θες εσυ θα το εκανα και δε θα ρωταγα κανενα...εδω εμας μας φαγανε για το οτι παμε για δευτερο....

Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλες.Εγώ ευτυχώς είχα πόλυ καλές εγκυμοσύνες, δόξα το θέο!!Όσον αφορά τους τρίτους αποφασίσαμε απλά να μη συζητάμε με κανέναν τπτ, όχι μόνο με συγγενείς αλλά και με φίλους, και αν είναι να έρθει το μωράκι, απλά θα ενημερώσουμε.....κάποια στιγμή!!!

[/url]

Κι εγώ ήθελα 3 παιδιά και ο Θεός μου έστειλε κι εμένα τα δίδυμα.

Η ζωή με 3 μωρά είναι μια τρέλα, συνεχής αγώνας δρόμου. Έξοδα προς το παρόν δεν έχουν καθόλου γιατί θηλάζω αποκλειστικά. Υπολογίζω γύρω στα 100ευρώ το μήνα για πάνες, κρεμούλες κτλ. Ρούχα μου έφεραν πολλά δώρο όμως είχα και από τον γιο μου τα πάντα. Ξέρετε στα πρώτα μας πιάνει η καταναλωτική μας μανία.

Το βράδυ που πέφτω να κοιμηθώ σταυρώνω τον έναν, τον άλλον και τον άλλον και τα βλέπω που κοιμούνται σαν αγγελουδάκια και βγάζουν φωνούλες και παθαίνω πλάκα. Κάθε παιδάκι έχει τη δική του χάρη. Σκέφτομαι ότι θα μπορούσε να μην είχα τον έναν και παθαίνω κατάθλιψη.

Το μυαλό βέβαια σκορπίζει. Κάποιος κάτι έχει. Έχω κοπεί στα τρία. Δεν είχα όμως εμπειρία με 2 παιδιά οπότε ίσως και η γνώμη μου να μην μετράει.

Διαφημίσεις

Αχ αυτό το θέμα μας καίει κι εμάς. Είμαι 34 χρονών και ο σύζυγος 38 και θεωρώ ότι πρέπει να το κάνω γρήγορα, το πολύ μέσα στην διετία... Το πρόβλημά μας όπως κι εσάς είναι η ανασφάλεια στα επαγγελματικά, μιας και πλέον θεωρώ ότι μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι εισοδηματίες είναι ασφαλείς! Δυστυχώς εμείς είμαστε ιδιωτικοί υπάλληλοι και οι δύο και ακόμα και αν θεωρούμαστε καλοπληρωμένοι, δεν παύει να είμαστε μισθωτοί. Δεν έχουμε άλλο εισόδημα πέρα από τις δουλειές μας, το μόνο καλό είναι ότι δεν έχουμε δάνεια, ή ενοίκιο και γενικότερα δεν χρωστάμε πουθενά, όμως αν κάτι πάει στραβά με τις δουλειές μας θα έχουμε πρόβλημα!

Δεν ξέρω τι να σου πω, κι εγώ θέλω πολύ ακόμα ένα παιδάκι αλλά φοβάμαι...

Και δεν φοβάμαι για το πως θα μεγαλώσουν, γεροί να είμαστε και θα μεγαλώσουν, φοβάμαι για το πως θα είμαστε σαν γονείς όταν δεν θα είμαστε σε θέση να τα μεγαλώσουμε αξιοπρεπώς... Αν δηλαδή εμείς δεν είμαστε καλά ψυχολογικά, πως θα είμαστε σαν γονείς?

LCizp3.pngI0Pwp3.png

Έχω ένα αγοράκι 3,5 χρονών και ένα ακόμη 8 μηνών. Θέλουμε να κάνουμε και τρίτο παιδί, αλλά αυτό που φοβάμαι πιο πολύ, δεν είναι το οικονομικό, αλλά τα ατελείωτα ξενύχτια, γιατί δεν έχω καμία απολύτως βοήθεια. Ακόμη ξυπνάμε πολλές φορές τη νύχτα, και καμιά φορά κλαίνε και τα δύο μαζί. Ο άντρας μου δουλεύει βράδυ τις περισσότερες φορές, και είμαι τελείως μόνη στο σπίτι. Πως θα τα βγάλω πέρα? Βέβαια τα πρώτα χρόνια είναι δύσκολα, αλλά πως περνάνε τα άτιμα? Μέχρι τώρα πίστευα πως το χειρότερο είναι οι κολικοί, αλλά τελικά κατάλαβα πως χειρότερο πράγμα από την οδοντοφυία δεν υπάρχει. Αφού αν μου λέγανε πως θα γεννήσω μωρό με τα δόντια του έτοιμα, έμενα έγκυος σήμερα κιόλας. Αυτό που δεν θα αντέξω όμως να ξαναπεράσω είναι η ζήλια του μεγάλου. Το τι τραβάει ο μικρός, δεν λέγεται! Αφήστε που υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να κάνω δίδυμα, αφού εγώ έχω δίδυμη αδερφή, το ίδιο και ο μπαμπάς μου. Να τέτοια σκέφτομαι, και μάλλον θα μείνουμε στα δύο.

Όπως και να έχει κορίτσια, όλες έχουμε τις αναστολές μας, η καθεμία για τους λόγους της.Ωστόσο εμάς είναι τόσο εντονότερη η επιθυμία για ένα παιδάκι ακόμα, που μάλλον ξεπερνάει τις όποιες αναστολές..Δεν ξέρω αλλά προσωπικά έχω ξεχάσει και τα ξενύχτια και τους πόνους και ουδέποτε παραπονέθηκα για αυτά, παρόλο που μεγάλωσα τα παιδάκια μου χωρίς βοήθεια και με σύζυγο να εργάζεται ακόμα και τα σαβ/κυρ., γιορτές και αργίες.Και σε καμία περίπτωση δε μου πέρασε από το μυαλό αν θα μεγαλώσω και ένα ακόμα παιδάκι με αξιοπρέπεια, ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ...το θέμα μου είναι οτι διανύουμε μια ομολογουμένως δύσκολη περίοδο, η οποία δε θα ήθελα να μας στερήσει με τπτ τη χαρά του ερχομού ενός νέου μέλους στην οικογένεια μας.

[/url]

Στην eleni_k:σίγουρα είναι οι καιροί είναι δύσκολοι αλλά ένα παιδί πρέπει να κάνεις τώρα που μπορείς γιατί τελικά θα καταλήξεις να κάνεις δωράκια και χατιράκια σε ανίψια ή βαφτισίμια.Και το ένα παιδί είναι καλό.Αρκεί ένα παιδί έτσι ώστε να μην πιάσει καμιά οικονομική ασφάλεια.Έχω ζήσει στην εργασία μου με 2 συναδέλφισες,η μία ανύπαντρη και η άλλη παντρεμένη με δική της επιλογή να μην κάνει παιδιά.Φρίκη.Όλο νεύρα σε συνδυασμό με το άγχος και την πίεση του φόρτου εργασίας με αποτέλεσμα αν γινόταν κάποιο λάθος ακόμη και να μην ήταν δικό μου ξεσπούσαν σε μένα τη μικρότερη.Ευτυχώς άλλαξα περιβάλλον και ησύχασα.Γι' αυτό λοιπόν πρόσεχε και πάρε την απόφαση και είμαι ότι δε θα το μετανιώσεις.Μιλάω με απόλυτη ειλικρίνεια και παρατήρησε γυναίκες που δεν μπορούν να κάνουν παιδιά.Ψυχολογική (και οικονομική) κατάσταση χάλια.Ο μπατζανάκης μου μέχρι πριν αποκτήσει παιδί όταν έκανα επίσκεψη στο σπίτι του με τα παιδιά μου κατέβαζε τα μούτρα.

Συμπληρώνω στην eleni_k '' Αν δηλαδή εμείς δεν είμαστε καλά ψυχολογικά, πως θα είμαστε σαν γονείς?'' η ψυχολογική κατάσταση του καθενός πάντοτε έχει σκαμπανεβάσματα και σου μιλώ από πείρα γιατί είμαι 40 ετών με 3 παιδιά ηλικίας 20,18 και 7 ετών,έχω περάσει ουκ ολίγα και ακόμη έχω δυσκολίες,γι' αυτό κορίτσια μη το βάζετε κάτω.Σε ένα βουνό υπάρχει η ανηφόρα και η κατηφόρα αλλά βαδίζεις με προσοχή.Περιμένω μηνύματά σας,ευχαριστώ.

Διαφημίσεις

Στην eleni_k:σίγουρα είναι οι καιροί είναι δύσκολοι αλλά ένα παιδί πρέπει να κάνεις τώρα που μπορείς γιατί τελικά θα καταλήξεις να κάνεις δωράκια και χατιράκια σε ανίψια ή βαφτισίμια.Και το ένα παιδί είναι καλό.Αρκεί ένα παιδί έτσι ώστε να μην πιάσει καμιά οικονομική ασφάλεια.Έχω ζήσει στην εργασία μου με 2 συναδέλφισες,η μία ανύπαντρη και η άλλη παντρεμένη με δική της επιλογή να μην κάνει παιδιά.Φρίκη.Όλο νεύρα σε συνδυασμό με το άγχος και την πίεση του φόρτου εργασίας με αποτέλεσμα αν γινόταν κάποιο λάθος ακόμη και να μην ήταν δικό μου ξεσπούσαν σε μένα τη μικρότερη.Ευτυχώς άλλαξα περιβάλλον και ησύχασα.Γι' αυτό λοιπόν πρόσεχε και πάρε την απόφαση και είμαι ότι δε θα το μετανιώσεις.Μιλάω με απόλυτη ειλικρίνεια και παρατήρησε γυναίκες που δεν μπορούν να κάνουν παιδιά.Ψυχολογική (και οικονομική) κατάσταση χάλια.Ο μπατζανάκης μου μέχρι πριν αποκτήσει παιδί όταν έκανα επίσκεψη στο σπίτι του με τα παιδιά μου κατέβαζε τα μούτρα.

domnatina μου δεν κατάλαβες καλά, έχω ήδη δύο παιδάκια 3 1/2 χρονών και 8 μηνών... Το θέμα συζήτησης εδώ είναι το 3ο παιδάκι....

LCizp3.pngI0Pwp3.png

Καλημέρα & καλή χρονιά σε όλες σας!!

βλέπω ότι δεν είναι και λίγες οι μαμάδες που θέλουν και 3ο παιδί!!

Κι εγώ έχω ένα κοριτσάκι 6,5 χρονών και ένα αγοράκι 28 μηνών και το σκέφτομαι για τρίτο!!!

Βέβαια έχω τις αναστολές μου: καταρχήν είμαι 38 χρονών (κι ένα φόβο για την εγκυμοσύνη και το μωρό τον έχω - με όλα αυτά που ακούω), δουλεύω και όταν είμαι πολύ κουρασμένη από τα δύο "αγριμάκια" μου αναρωτιέμαι πως θα τα κατάφερνα με ένα τρίτο;;; Και βέβαια σκέφτομαι τα τόσα έξοδα που έχουν μεγαλώνοντας!!

(Είναι καμμιά στην ηλικία μου που να έκανε το τρίτο πρόσφατα ή είναι έγκυος;)

Από την άλλη σκέφτομαι ότι όταν πια, εκ των πραγμάτων, δεν θα μπορώ, θα το μετανιώσω σίγουρα!!!!

Μαμάδες τριών παιδιών δώστε μας τα φώτα σας!!!!

Xαίρομαι πολύ που ακούω μανούλες να σκεύτονται να κάνουν και 3ο παιδάκι.Κατάλαβαίνω καλά ότι σήμερα είναι δύσκολα τα πράγματα για τις περισσότερες οικογένειες.Θα ήθελα μαζί σας να μοιραστώ την προσωπική μου εμπειρία.Οταν παντρεύτικα δεν μπορούσα να κάνω παιδί και το πάλεψα 3 ολόκληρα χρόνια......και γνωρίζουμε ολες το κόστος και οικονομικό αλλά και ψυχολογικό.Κατάφερα να κάνω τα διδυμά μου και αφού χαλάρωσα και ηρέμησα μένω έγκυος στον 1,5 χρόνο στο 3ο μου παιδί χωρίς να το καταλάβω........Το σοκ ήταν μεγάλο δεν μπορούσα να το πιστέψω γιατί οι γιατροί μου είπαν ότι ήταν πολύ δύσκολο να μείνω έγκυος χωρίς ιατρική βοήθεια άσε που και τα οικονομικά ήταν χάλια.....αλλά ήταν δώρο Θεού και μάλιστα όταν πριν από καποια χρόνια είχα βιώσει το ενδεχόμενο να μην κάνω ποτέ παιδιά δεν χρειάστηκε δεύτερη σκέψη....Σήμερα είμαι και πολύτεκνη και είμαι πολύ περίφανη....και ευτυχισμένη με 4 ζουζούνια να με περιβάλλουν .Δεν λέω υπάρχουν δυσκολίες αλλά αν έχεις υγεία μπορείς αντιμετωπίσεις τα πάντα απλά μαθαινεις να ζείς με πιό λίγα αλλά κέρδίζεις τόσα άλλα.....

Xαίρομαι πολύ που ακούω μανούλες να σκεύτονται να κάνουν και 3ο παιδάκι.Κατάλαβαίνω καλά ότι σήμερα είναι δύσκολα τα πράγματα για τις περισσότερες οικογένειες.Θα ήθελα μαζί σας να μοιραστώ την προσωπική μου εμπειρία.Οταν παντρεύτικα δεν μπορούσα να κάνω παιδί και το πάλεψα 3 ολόκληρα χρόνια......και γνωρίζουμε ολες το κόστος και οικονομικό αλλά και ψυχολογικό.Κατάφερα να κάνω τα διδυμά μου και αφού χαλάρωσα και ηρέμησα μένω έγκυος στον 1,5 χρόνο στο 3ο μου παιδί χωρίς να το καταλάβω........Το σοκ ήταν μεγάλο δεν μπορούσα να το πιστέψω γιατί οι γιατροί μου είπαν ότι ήταν πολύ δύσκολο να μείνω έγκυος χωρίς ιατρική βοήθεια άσε που και τα οικονομικά ήταν χάλια.....αλλά ήταν δώρο Θεού και μάλιστα όταν πριν από καποια χρόνια είχα βιώσει το ενδεχόμενο να μην κάνω ποτέ παιδιά δεν χρειάστηκε δεύτερη σκέψη....Σήμερα είμαι και πολύτεκνη και είμαι πολύ περίφανη....και ευτυχισμένη με 4 ζουζούνια να με περιβάλλουν .Δεν λέω υπάρχουν δυσκολίες αλλά αν έχεις υγεία μπορείς αντιμετωπίσεις τα πάντα απλά μαθαινεις να ζείς με πιό λίγα αλλά κέρδίζεις τόσα άλλα.....

Υποκλίνομαι!

Είμαι πλέον μια πολύτεκνη μαμά!!!!

I have been blessed with five angels!

qwlrp3.png

Πριν ένα χρόνο περίπου βρισκόμουν κι εγώ στην ίδια θέση. Πάντα έλεγα πως ήθελα να κάνω μεγάλη οικογένεια με τρία παιδιά αλλά πάλι δίσταζα για το τρίτο για πολλούς λόγους. Τελικά έμεινα έγκυος με την πρώτη προσπάθεια και μάλιστα η κύηση ήταν δίδυμη. Το αρχικό σοκ ήταν μεγάλο αφού ούτε στην φαντασία μου δεν υπήρχε αυτό το ενδεχόμενο. Είχα στην ζωή μου δύο αγοράκια που λατρεύω και ξαφνικά μου έρχονται και δύο κοριτσάκια. Τώρα πλέον όταν βλέπω και τα τέσσερα αγγελούδια μου νιώθω υπερήφανη και τα καμαρώνω. Αυτή η περίοδος για μένα είναι λίγο δύσκολη με πολύ τρέξιμο και κούραση αλλά ευχαριστώ τον Θεό που μου χάρισε τέσσερα υγιέστατα παιδάκια και σίγουρα δεν μετανιώνω.

Τα παιδιά μου... η ζωή μου!!!!

Διαφημίσεις

Πριν ένα χρόνο περίπου βρισκόμουν κι εγώ στην ίδια θέση. Πάντα έλεγα πως ήθελα να κάνω μεγάλη οικογένεια με τρία παιδιά αλλά πάλι δίσταζα για το τρίτο για πολλούς λόγους. Τελικά έμεινα έγκυος με την πρώτη προσπάθεια και μάλιστα η κύηση ήταν δίδυμη. Το αρχικό σοκ ήταν μεγάλο αφού ούτε στην φαντασία μου δεν υπήρχε αυτό το ενδεχόμενο. Είχα στην ζωή μου δύο αγοράκια που λατρεύω και ξαφνικά μου έρχονται και δύο κοριτσάκια. Τώρα πλέον όταν βλέπω και τα τέσσερα αγγελούδια μου νιώθω υπερήφανη και τα καμαρώνω. Αυτή η περίοδος για μένα είναι λίγο δύσκολη με πολύ τρέξιμο και κούραση αλλά ευχαριστώ τον Θεό που μου χάρισε τέσσερα υγιέστατα παιδάκια και σίγουρα δεν μετανιώνω.

Υποκλίνομαι και εγώ!!!!!!!!!!!!!!

Να σου ζήσουν τα αγγελούδια σου και εύχομαι και όλες μας που επιθυμούμε ένα τρίτο παιδάκι να τα καταφέρουμε!!

Εύχομαι καλή δύναμη!!!!!!!!!

[/url]

Annoula 79 & Κλάρα,

πως τα καταφέρνετε;;;; Μπράβο σας!

Εγώ όταν μου ζητάνε και τα δύο την ίδια στιγμή κάτι και δεν μπορώ να ικανοποιήσω την επιθυμία τους αναρωτιέμαι πως θα ήταν αν είχα και ένα τρίτο πλασματάκι να θέλει κι αυτό κάτι από εμένα.

Κάτι τέτοιες στιγμές με κάνουν να μην το παίρνω απόφαση για τρίτο.

Εσείς οι μαμάδες τριών και τεσσάρων παιδιών πως τα βγάζετε πέρα;;;;;Δουλεύετε; Έχετε βοήθεια; Και τέλος πόσο χρονών είστε;

Αχ αυτό το θέμα μας καίει κι εμάς. Είμαι 34 χρονών και ο σύζυγος 38 και θεωρώ ότι πρέπει να το κάνω γρήγορα, το πολύ μέσα στην διετία... Το πρόβλημά μας όπως κι εσάς είναι η ανασφάλεια στα επαγγελματικά, μιας και πλέον θεωρώ ότι μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι εισοδηματίες είναι ασφαλείς! Δυστυχώς εμείς είμαστε ιδιωτικοί υπάλληλοι και οι δύο και ακόμα και αν θεωρούμαστε καλοπληρωμένοι, δεν παύει να είμαστε μισθωτοί. Δεν έχουμε άλλο εισόδημα πέρα από τις δουλειές μας, το μόνο καλό είναι ότι δεν έχουμε δάνεια, ή ενοίκιο και γενικότερα δεν χρωστάμε πουθενά, όμως αν κάτι πάει στραβά με τις δουλειές μας θα έχουμε πρόβλημα!

Δεν ξέρω τι να σου πω, κι εγώ θέλω πολύ ακόμα ένα παιδάκι αλλά φοβάμαι...

Και δεν φοβάμαι για το πως θα μεγαλώσουν, γεροί να είμαστε και θα μεγαλώσουν, φοβάμαι για το πως θα είμαστε σαν γονείς όταν δεν θα είμαστε σε θέση να τα μεγαλώσουμε αξιοπρεπώς... Αν δηλαδή εμείς δεν είμαστε καλά ψυχολογικά, πως θα είμαστε σαν γονείς?

Συμφωνώ μαζί σου απόλυτα.Έχουμε 2 κοριτσάκια 3.5 ετών και 6.5 μηνών και θα θέλαμε και τρίτο αλλά είμαστε ιδιωτικοί υπάλληλοι....με την διαφόρα πως έχουμε στεγαστικό δάνειο για ακόμη 20 χρόνια.....

Τα ξενύχτια και η κούραση δεν με απασχολούν αλλά θα ήθελα να είχα την πολυτέλεια να μην δουλεύω μέχρι να πάνε τα παιδιά μου σχολείο...Δυστυχώς αυτό είναι αδύνατον λόγω των οικονομικών υποχρεώσεων μας και η γιαγιά μας είναι ήδη κουρασμένη μόνο από την μεγάλη μας.Ευτυχώς που έχω και την μαμά μου και δεν έχουμε παιδικούς ή ξένες γυναίκες...

Τα παιδιά είναι ευτυχία και ευλογία και επειδή προέρχομαι από οικογένεια τρίτεκνη καταλαβαίνω το όφελος που είχα σε σχέση με τον σύζυγο μου που είναι μοναχοπαίδι...

Annoula 79 & Κλάρα,

Εγώ όταν μου ζητάνε και τα δύο την ίδια στιγμή κάτι και δεν μπορώ να ικανοποιήσω την επιθυμία τους αναρωτιέμαι πως θα ήταν αν είχα και ένα τρίτο πλασματάκι να θέλει κι αυτό κάτι από εμένα.

Εσείς οι μαμάδες τριών και τεσσάρων παιδιών πως τα βγάζετε πέρα;;;;;Δουλεύετε; Έχετε βοήθεια; Και τέλος πόσο χρονών είστε;

MILA καλημέρα σου.Μην νομίζεις ότι είναι εύκολα απλώς μαθένεις να ζεις με λιγότερα και τα παιδιά μαθαίνουν να μην έχουν παράλογες απαιτήσεις.Δεν ξερω τελικά τι είναι καλυτερο να προσφέρεις τα πάντα- από υλικής απόψεως μιλάω πάντα - σε ένα παιδί και να είναι μόνο του ή να μεγαλώνει μαζί με πολλά αδέλφια ???Πάντως ένα είναι σίγουρο ότι όλες οι μανούλες θέλουμε το καλύτερο για τα καμάρια μας είτε έχουμε 1 είτε 4-5......Οσο για την δική μου περίπτωση το τρίτο παιδί όπως ανέφερα και πιο πάνω ήταν απρόσμενο και με βρήκε σε δύσκολη οικονομική κατάσταση τότε δούλευε μόνο ο άντρας μου και όπως καταλαβαίνεις ήταν πολύ ζόρικα.'Οταν εγώ κατάφερα μέτα από πολλές προσπάθειες να βρω δουλεία (μόλις ακούγαν 3 παιδιά με απέρριπταν αμέσως) αυτή ήταν πωλήτρια σε κατάστημα και για .....500Ε παρακαλώ...και αν ήθελα!!!!!!!!!!Βλέπεις μένω σε επαρχιακή πόλη και οι ευκαιρίες δεν είναι και πολλές.....Ομως μετά από μερικα χρόνια κατάφερα να μπώ στο δημόσιο με την κατηγορία των τριτέκων !!!!!!!Οι κόποι τόσων χρόνων επιτέλους έπιασαν τόπο.......Βέβαια τα βάσανα δεν τελειώνουν εδώ...Οπως έγραψα σε ένα αλλό τοπικ..ο διορισμός μου ήταν για Αθήνα....και αναγκάστικα να αφήσω τα παιδιά μου για να πάω για δουλεία 600χλμ μακρια από τα παιδιά μου.....Ηταν η πιο δύσκολη περίοδος της ζωής μου αλλά δεν υπήρχε αλλός τρόπος .Εφευγα από το σπίτι Κυριακή και γυρνούσα Παρασκευή...΄ΠΙΚΡΑ!!!!!!!Το έκανα για 6 μήνες περίπου και μετά μένω έγκυος στον μπέμπη μου.....Ο άντρας ανέκαθεν ηθελε πολλά παιδιά αλλά ήταν το οικονομικό. Τώρα όμως ύπάρχει το σταθερό εισόδημα και με άνεση αποφάσισα να κάνω το 4 παιδί και δεν το μετανιώνω καθόλου.Ετσι θα καταφέρω να πάρω και μετάθεση ποιό εύκολα για τον τόπο κατοικίας μου.Και το σκεφτομαι και για 5ο σε καμμια διετιά πριν κλέισω τα 39(τώρα είμαι 37).Ε!!!μετά τέρμα.......

Γιαυτό σου λέω κανένας δεν χάνεται....τα παιδιά είναι ευλογία και πιστεύω ακράδαντα ότι σου φέρνουν τύχη......Και όσο για την βοήθεια τα πρώτα χρόνια με τα δίδυμά μου και το τρίτο μου παιδί είχα την πεθερά μου και την μαμά μου .Σήμερα όμως μόνο την μητέρα μου και αυτή με σοβαρά προβλήματα υγείας αλλά καλή θέληση να υπάρχει...λίγα χρονια θα ζοριστούμε με τον αντρα μου και μετά θα μεγαλώσουν.Υγεία να έχουμε μόνο.......

Να σας ζήσουν!

Η αλήθεια είναι ότι τα έξοδα μεγαλώνουν καθώς μεγαλώνουν και τα παιδιά. Βέβαια κι εγώ πιστεύω ότι πάντα κάποιος τρόπος υπάρχει για να τα βγάλουμε πέρα.

Εκτός όμως από τα πρακτικά σκέφτομαι και την τρίτη εγκυμοσύνη -οι δύο πρώτες ήταν πολύ καλές- αλλά τώρα είμαι 37 στα 38 και δεν ξέρω πως θα ανταπεξέλθω στην εγκυμοσύνη και στις απαιτήσεις του σπιτιού και των 2 μεγαλύτερων παιδιών!!! και της δουλειάς μου φυσικά!

Μια φίλη μου έπαθε αποκόλληση πλακούντα στο 3ο παιδί (στον 8ο μήνα) και παραλίγο να χάσει το μωρό!!!

Προσπαθώ να σκέφτομαι αισιόδοξα αλλά δεν είναι και λίγα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας.

MILA μην σκεφτεσαι αρνητικά.Μια άσχημη εγκυμοσύνη μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε ηλικία ή σε οποιαδήποτε κύηση.Είναι κάτι που δεν μπορείς να το ελένξεις.Αλλωστε η επιστήμη εχει προχωρήσει τόσο που με τις εξετάσεις που γίνονται μαθαίνουμε αν το μωρό είναι υγειές.Εγω τον μπέμπη μου τον έκανα στα 37 έμεινα εγκυος στα 36 και πέρα των βασικών εξετάσεων δεν έκανα ούτε τροφοβλάστη ούτε αμνιοπαρακέντηση.Αλλώστε η ηλικία των 30+ είναι η ιδανικότερη για να γίνεις μανούλα.....Αρκεί να το θελήσεις .......

Annoula 79 & Κλάρα,

Καταρχήν να χαίρεσαι τα παιδάκια σου!!!

Εγώ γέννησα πρόσφατα τον Νοέμβριο τα διδυμάκια μου και δεν έχω επιστρέψει ακόμη στην δουλειά μου, την οποία δεν έχω σκοπό να αφήσω και για οικονομικούς λόγους κι επειδή μου αρέσει η δουλειά μου. Βοήθεια όσον αφορά στο μεγάλωμα των παιδιών έχω από την μητέρα μου, από την στιγμή που γεννήθηκαν τα δίδυμα κάθε πρωί είναι στο σπίτι μου μέχρι να σχολάσει ο αντρούλης μου. Όσον αφορά την ηλικία είμαι 30 ετών και κάτι άλλο που θέλω να προσθέσω και είμαι πολύ περήφανη είναι ότι ο πρωτότοκος μου είναι στην α' δημοτικού και στην ενημέρωση που μας έκανε η δασκάλα για την πρόοδο μας είπε τα εξής:

"Είστε αξιέπαινοι που με τέσσερα παιδιά και μάλιστα τα δύο νεογέννητα να έρχεται το παιδί σας πάντα διαβασμένο. Συγχαρητήρια για το παιδί σας είναι άριστος μαθητής και πολύ καλό παιδί". Τα συμπεράσματα δικά σας...

Τα παιδιά μου... η ζωή μου!!!!

κοριτσια μη μασατε πουθενα

ειμαι 38 ειμαι εγκυος στο τριτο μου παιδακι και ειναι η καλυτερη εγκυμοσυνη απο τις τρεις

η μεγαλυτερη κληρονομια που μπορουμε να αφησουμε στα παιδια μας ειναι τα αδερφια τους

δεν ειναι ευκολο να μεγαλωνεις παιδια το ξερετε ολες αυτο

αλλα τα δυσκολα ειναι που αξιζουν

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...