Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ύπνος - προβλήματα με τον υπνο!!!!!

aggeliki

Recommended Posts

Και εγώ είμαι της άποψης το παιδί να είναι στο δωμάτιό του (εκτός φυσικά αν δεν υπάρχει τέτοιο δωμάτιο οπότε αναγκαστικά....)

Όσον αφορά αυτά που είπε ο γιατρός δεν μπορώ να φέρω άποψη γιατί δεν έχω διαβάσει σχετικά, μάλλον όμως θα έβρισκα την ευκαιρία να διαβάσω κανένα βιβλίο ψυχολογίας για παιδιά εκείνης της ηλικίας για να κατατοπιστώ αν κάτι τέτοιο ισχύει... έστω εν μέρει...

Προσπαθώ να είμαι κοντά στο παιδί μου με άλλους τρόπους... όχι σίγουρα με το να μοιράζομαι το κρεβάτι μαζί του... (αν και κάποια πρωινά μας αρέσει να τον έχουμε μαζί μας και να τον ζουζουνίζουμε, να τον χουχουλιάζουμε και να παίζουμε μαζί του...) :)

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Σήμερα η μέρα μου ήταν πολύ κουραστική...Η μικρή ξύπνησε στις 6:30 το πρωί,την τάισα και κοιμήθηκε πάλι στις 10:15 αφού έφαγε.Ξύπνησε στις 12:40 και από εκείνη την ώρα κοιμήθηκε στις 21:30!Σας έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο?Γιατί η Νάσια συνηθίζει να μένει αρκετές ώρες ξύπνια,αλλά δεν θυμάμαι αλλη φορά να είχε ξεπεράσει τις 6 ώρες... :shock:

Αχ, Στέλλα, δυστυχώς όσο μεγαλώνουν κοιμούνται λιγότερο και υπάρχουν και μέρες που κοιμούνται την ημέρα ελάχιστα. Και μένα η δικιά μου μερικές φορές -σπάνια ευτυχώς- και όταν ήταν στην ηλικία της δικιάς σου αλλά και τώρα, κοιμάται τελευταία φορά μετά τη φρουτόκρεμα, ξυπνάει στις 12 - 12.30 και μετά πάει σερί μέχρι το βράδυ. ΄Μιλάμε για φοβερή ταλαιπωρία!!! Προφανώς, έχουν κι αυτά μερικές φορε΄ς τις αϋπνίες τους.

sL7ap2.png

Θυμάμαι τους 2-3 πρώτους μήνες που παρακαλούσα να μένει λίγο παραπάνω ξύπνια για να την χαρώ...Τώρα παρακαλάω να κοιμηθεί λίγο ακόμα για να ξεκουραστώ!

:roll::roll::roll:

Δεν το πιστεύω!Έβγαλα στιχάκι!Χαχαχα! :lol::lol::lol:

Σήμερα η μέρα μου ήταν πολύ κουραστική...Η μικρή ξύπνησε στις 6:30 το πρωί,την τάισα και κοιμήθηκε πάλι στις 10:15 αφού έφαγε.Ξύπνησε στις 12:40 και από εκείνη την ώρα κοιμήθηκε στις 21:30!Σας έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο?Γιατί η Νάσια συνηθίζει να μένει αρκετές ώρες ξύπνια,αλλά δεν θυμάμαι αλλη φορά να είχε ξεπεράσει τις 6 ώρες... :shock:

Αν σε παρηγορεί η Έλενα από 40 ημερών μέχρι 9 μηνών ξυπνούσε στις 6 το πρωί και μετά το βράδυ κατα τις 10 κι αυτό με διακοπές ανα 2-3 ώρες για αγκαλιά-περπάτημα-παιχνίδι κλπ.Ενδιάμεσα κοιμόταν κάτι 20λεπτα τις καλές μέρες.Από 9 μηνών καθιέρωσε μεσημεριανό ύπνο και βραδυνό από 14.Βέβαια όσο κουρασμένη και να είναι, αργίες, διακοπές κλπ αν ξυπήσει το πρωί μετα τις 8 κάνουμε πάρτυ!!! Κουράγιο!!!

Διαφημίσεις

• 4 εβδομάδες μετά...

ευτυχως κοριτσια ειμαι πολυ τυχερη σε σχεση με αυτα που διαβαζω. η μικρη μου απο 4 μηνων μην πω και νωριτερα κοιμαται απο τις 11,30 και ξυπναει στις 9 το πρωι. μετρημενες ειναι οι φορες που ξυπνησε 1 φορα ενδιαμεσα και καποιες φορες αργουσε να κοιμηθει κατα τις 1 τη νυχτα οταν εβγαινε δοντακι. :D . εμοιασε το μπαμπα της που ειναι υπναρας μαλλον :wink: η πεθερα μου καθε μερα ρωτουσε αν ξυπνησε και πως δεν ξυπνησε? κακο ηταν που το παιδι ηταν ησυχο? αφου η παιδιατρος ειπε οτι αν πεινουσε θα ξυπνουσε.

Εμας η παιδιατρος κατηγορηγματικα μας ειχε πει οτι το παιδι ,απο ημερων, πρεπει εστω και λιγο να κοιμαται στο δωματιο του για να συνηθιζει τον χωρο, τους θορυβους , τις μυρωδιες...κτλ.απο 30 ημερων ,με πραγματικα μεγαλη μου λυπη, τον κοιμηζα συνεχεια στο δωματιο του. στην αρχη εμενα και εγω εκει τα βραδυα για καμμια εβδομαδα και μετα μονο του. βεβαια κοιμομουν με το ενα αυτι ορθιο για να ακουω το παραμικρο, αλλα τελικα δεν εκανε κακο. δοκιμασε το κι εσυ, δεν νομιζω οτι εχεις να χασεις τιποτα

Είμαι νέα μητέρα και το 31 ημερών μωράκι μου έχει ένα προβληματάκι με τον ύπνο.

Ενώ από την πρώτη μέρα που ήρθαμε από το μαιευτήριο στο σπίτι κοιμόταν κάθε βράδυ 8ωρο (από τη 1 έως τις 9 το πρωί) ξαφνικά το ωράριο του άλλαξε και κοιμάται ναι μεν πάλι συνεχόμενο οχτάωρο αλλά από τις 6 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι.

Αυτό σημαίνει ότι όλο το βράδυ είναι σε συνεχή εγρήγορση και είτε γκρινιάζει είτε έχει απίστευτη όρεξη για παιχνιδάκια και αγκαλιές (σημειωτέον ότι είναι αρκετά έως πολύ ζωηρό παιδάκι παρόλο που είναι τόσο μικρό).

Έχετε καμιά ιδέα πώς να το επαναφέρω πάλι στο κανονικό του ωράριο;

.png

Να σου ζησει, αλλα επετρεψε μου να ξεκινησω απο καπου αλλου... Τοσο μωρο που ειναι, το εχεις πει στον παιδιατρο οτι κοιμαται σερι τοσες ωρες ??? Σημερα λεγαμε οτι δεν κανει μαλλον γιατι υπαρχει περιπτωση αφυδατωσης...

Περα παντως απο αυτο, οπως τα λεει η ΡΟυλα ειναι αν και κατα την γνωμη μου ειναι πολυ μικρο ακομα και ειναι αυτο που λενε, εχει κανει τη νυχτα μερα... σιγα σιγα θα στρωσει... :wink:

Διαφημίσεις

να σου ζήσει το μωράκι σου!

είναι πολύ μικρό όπως είπαν και τα κορίτσια και συνέχεια θα αλλάζει συνήθειες μέχρι να σταθεροποιηθεί. η Ρένια μας ενώ είχε από μωρό πολύ καλό ύπνο υπήρχαν 3 εβδομάδες κενό όπου άλλαζε συνήθεια και έκανε τη νύχτα μέρα.σιγά σιγά θα στρώσει.

Μηπως εχει και κολικους και ξυπναει τη νυχτα?

Γιατι και εγω στη ιδια φαση βρισκομαι. Το μονο που κανω για να καταλαβει τη διαφορα της ημερας και της νυχτας ειναι οτι με το που ξυπναω (ειτε εχει ξυπνησει ειτε οχι) ανοιγω τα παραθυρα και κανω κανονικα τις δουλειες μου (δεν κανω ησυχια οπως το βραδυ). Βεβαια εμεις εχουμε λιγο παραπανω φασαρια απο οτι πρεπει λογω της μεγαλης που τσιριζει.....

Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας.

Ό,τι κοιμάται συνεχόμενα τόσες ώρες με είχε ανησυχήσει και εμένα πολύ και ρώτησα όχι έναν αλλά πολλούς παιδιάτρους (αγχωνόμαι πάντα πολύ εύκολα, πόσο μάλλον τις πρώτες μέρες, καταλαβαίνετε).

Όλοι μου απάντησαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα αρκεί να έχει φάει καλά (δόξα το Θεό, τέτοιο πρόβλημα δεν έχουμε, τρώει και με το παραπάνω, ήδη έχει πάρει ένα κιλό από την ημέρα γεννησής του).

Να έχει κολικούς το σκέφτηκα κι εγώ.

Όντως σε κάποιες φάσεις σφίγγεται πολύ ο καημενούλης και κοκκινίζει σαν παντζάρι- αντίδραση σε πόνο από κολικούς δεν είναι αυτή :?: Αλλά και πόνους να μην έχει κουνάει χέρια- πόδια γυρνάει το κεφαλάκι του και τα περίεργα ματάκια του πέρα-δώθε χαμογελάει συνεχώς :) και είναι σε εγρήγορση να το πω, υπερένταση... :?

Ή μπορεί να κλαίει και να θέλει αγκαλιά.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν θέλει να κοιμηθεί πριν ξημερώσει.

Χθες προσπάθησα να το κρατήσω ξύπνιο αλλά δεν έπαιρνε χαμπάρι.

Κοιμότανε του "καλού καιρού" ό,τι "βασανιστήρια" και να του έκανα για να το ξυπνήσω.

Το λυπήθηκα κιόλας... :cry:

.png

Maria-P εγω οσες φορες εχω προσπαθησει να την κρατησω ξυπνια, γινεται χειροτερα γιατι ειναι πολυ μικρη και εχει αναγκη τον υπνο εκεινη την στιγμη που νυσταζει.

Οσο για τους κολικους επειδη υποφερει και εμενα δοκιμασε την ωρα που ποναει να του εχεις την κοιλιτσα ζεστη. Υπαρχει απο οτι ξερω μια θερμοφορα της Chicco που τη χρησιμοποιεις και για ζεστο και για κρυο.

Εγω εχω ενα πανακι που εχει κατι κουκουτσακια μεσα και μου το εχει στειλει μια φιλη μου απο τη Γερμανια. Το ζεσταινεις στο μικροκυματων, το βαζεις στην κοιλιτσα και κανεις μασαζ. Βεβαια δεν υπαρχει αυτο εδω αλλα μπορεις να κανεις κατι παρομοιο με τη θερμοφορα.

Οπως επισης να ρωτησεις και τον παιδιατρο σου μηπως μπορεις να του δινεις χαμομηλι-τηλιο-γλυκανισο. Εμενα αυτο μου προτεινε!

Εγω θελω να κανω αλλη ερωτηση!

Η μεγαλη μου το βραδυ που κοιμαται κανει πολυ ανησυχο υπνο, παραμιλαει, στριφογυριζει, ξεσκεπαζεται, στην κυριολεξια ΠΑΛΕΥΕΙ!!! Σχεδον ολο το βραδυ!!! Ξυπναει κιολας 2-3 φορες!

Ειναι της ηλικιας?

Διαφημίσεις

Η μεγαλη μου το βραδυ που κοιμαται κανει πολυ ανησυχο υπνο, παραμιλαει, στριφογυριζει, ξεσκεπαζεται, στην κυριολεξια ΠΑΛΕΥΕΙ!!! Σχεδον ολο το βραδυ!!! Ξυπναει κιολας 2-3 φορες!

Ειναι της ηλικιας?

Αυτό το κάνει και η δικιά μου εδώ και αρκετό καιρό με μόνη εξαίρεση ότι δεν παραμιλάει (μόνο κανά δυο φορές είπε μαμά στον ύπνο της) και δεν ξυπνάει... Ότι κάνει το κάνει κοιμισμένη....

Παλεύει πραγματικά, δεν ξέρω γιατί και μάλιστα πάει και κολλάει το κεφάλι της στην πάνω αριστερή γωνία της κούνιας.... :):):)

Εγώ το μόνο που μπορώ να υποθέσω είναι ότι ίσως είναι βουλωμενη τη μυτούλα της (αν και της βάζω σταγονίτσες κάθε βράδυ) και δεν βολεύεται.....

sL7ap2.png

Lia και εμενα το ιδιο κανει παει και στριμωχνεται στις γωνιες ή κοιμαται στο φαρδος του κρεβατιου με τα ποδια εξω απο τα καγκελα!!!

Τωρα ξεκινησαμε να ξεστρωνουμε και το σεντονι και το υποσεντονο και να βαζουμε το κεφαλι στο στρωμα!!!

Δεν ξέρω πάντως αν είναι κληρονομικό, αλλά η αλήθεια είναι ότι και εγώ στον ύπνο μέχρι και αρκετά μεγάλη, στριφογυρνούσα όσο μπορούσα.... (Μια φορά μάλιστα ξύπνησα το πρωί και ανακάλυψα ότι είχα βγάλει τη μαξιλαροθήκη και την είχα σκίσει :shock: ).

Τώρα με τόση κούραση όμως πέφτω ψόφια..... :)

sL7ap2.png

Ειναι της ηλικιας?

Προχθές συζητούσα με την παιδίατρο για το θέμα αυτό, καθώς ο δικός μου που είναι 10 μηνών, πριν λίγες ημέρες ουσιαστικά υπνοβάτησε. Η γιατρός μου είπε οτι σ' αυτή την ηλικία δεν υπάρχει υπνοβασία αλλά διαταραχές ύπνου, οι οποίες μάλιστα μου είπε οτι θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο όσο θα μεγαλώνει. Βασικά τα είχα δει όλα, γιατί ενώ κοιμόταν σηκώθηκε στα τέσσερα και άρχισε να ψάχνει τα παπλώματα και τις κουβέρτες, ενώ δεν φαινόταν κατά τα υπόλοιπα να έχει επαφή με το περιβάλλον. Μάλλον θα πρέπει να ανεχτούμε λιγάκι τα καπρίτσια των μικρών μας ζουζουνιών....

paparounospore τι σου είπε ο παιδίατρος για αυτό? εμείς κλείνουμε 2 βδομάδα που κοιμάται μόνος του !!!! μέχρι που έκλεισε 1 έτους κοιμόταν στο κρεβάτι μας (με το που πλησίαζα να τον βάλω στην κούνια ήταν λες και τον χτύπαγε το ρεύμα οπότε αναγκαστικά κοιμόταν μαζί μας ) μέχρι που πριν λίγο καιρό ενώ κοιμόμασταν όλοι μαζί μπουσούλισε και μου έπεσε από το κρεβάτι! ειλικρινά τρελλάθηκα :cry: ευτυχώς έπεσε στο χαλί και δεν χτύπησε πολύ αλλά μέχρι να περάσουν κάποιες ώρες να δω ότι ολα ειναι οκ είχα τρελλαθεί. από την επόμενη μέρα τον πήγα στην κούνια του, τις δύο πρώτες μέρες έκλαιγε μι λυγμούς (μόνο εγώ ξέρω πως το άντεξα αυτό) αλλά μετά όλα οκ :shock: συνήθισε το κρεβατάκι του και ψιλοκλαίει τώρα που και που αλλά κοιμάται πλέον μόνος, πάντως ειλικρινά προτιμάω να μουρμουράει και να κλαίει που και που και να πηγαινοέρχομαι όλο το βράδυ παρά να ξανακλάψω εγώ επειδή μου έπεσε απο το κρεβάτι.

εμενα η μικρη σηκωνεται ορθια με ανοιχτα τα ματια αλλα κοιμισμενη χαμογελαει και αλλαζει μερια στην κουνια. στη διαρκεια της νυχτας μπορει να το κανει 5 φορες αυτο.την πρωτη φορα φοβηθηκα αλλα τωρα γελαμε με τον αντρα μου. :lol: αφου λεμε να εχουμε σε ετοιμοτητα την καμερα να την τραβηξουμε. γινεται πολυ γρηγορα ομως. εγω μεχρι τα 13 υπναβατουσα. εγω τη σκεπαζω και σε ενα λεπτο οι πατουσες ειναι εξω. :? ευτυχως απο πολυ μωρο κοιματε συνεχομενα. κοιματε στις 11,30-12 και ξυπναει 9-9,30. renik εγω ολο κι ολο 10-15 φορες να την εβαλα στο κρεβατι.εμενα επεσε απο την κουνια :( ειχαμε το στρωμα στο δευτερο επιπεδο και τωρα θα το κατεβασουμε αντε αυριο ωσπου επεσε ευτυχως επανω στο κρεβατι. αν επεφτε στο πατωμα θα παθαινα καρδια. αν και νοσηλευτρια στο παιδι μου δεν εχω ψυχραιμια.

• 1 month later...

ΓΕΙΑ ΣΑΣ!

Eιμαι καινουργια στο forum, αν και μπαίνω και διαβάζω πολύ συχνά.

Έχω ενα προβλημα με τον ύπνο και θα ηθελα την γνωμη σας. Εχουμε ενα αγοράκι 7 μηνών ο οποίος ξυπνάει 3-4 φορές την νύχτα κλαίγοντας...

Τον θηλάζω κατά τις 20΄30 και τον παίρνει ο ύπνος και το βραδινό φαγητό το έχει κόψει. Ξανατρώει στις 7 το πρωί που ξυπναει κανονικά!

Δεν ξέρω τι να κάνω τον έντυσα πιο χοντρά μήπως κρυώνει, πιο ελαφριά μήπωςζεσταίνεται. Ο παιδίατρος μου είπε να τον αφήσω να κλαει και θα κοιμηθει. ¨ενα μήνα τώρα τον αφήνω κλαίει 10-15 λεπτά και μετά κοιμάται!

Αλλά γιατί? Δεν καταλαβαίνω γιατί να κλαίει? Μπορεί κάποιος με βοηθήσει?

Μάγια

ΓΕΙΑ ΣΑΣ!

Eιμαι καινουργια στο forum, αν και μπαίνω και διαβάζω πολύ συχνά.

Έχω ενα προβλημα με τον ύπνο και θα ηθελα την γνωμη σας. Εχουμε ενα αγοράκι 7 μηνών ο οποίος ξυπνάει 3-4 φορές την νύχτα κλαίγοντας...

Τον θηλάζω κατά τις 20΄30 και τον παίρνει ο ύπνος και το βραδινό φαγητό το έχει κόψει. Ξανατρώει στις 7 το πρωί που ξυπναει κανονικά!

Δεν ξέρω τι να κάνω τον έντυσα πιο χοντρά μήπως κρυώνει, πιο ελαφριά μήπωςζεσταίνεται. Ο παιδίατρος μου είπε να τον αφήσω να κλαει και θα κοιμηθει. ¨ενα μήνα τώρα τον αφήνω κλαίει 10-15 λεπτά και μετά κοιμάται!

Αλλά γιατί? Δεν καταλαβαίνω γιατί να κλαίει? Μπορεί κάποιος με βοηθήσει?

πιπίλα και τσαγάκι... αυτά θέλουν μέσα στη νύχτα τα μωρά

αν του δώσεις τσαγάκι μερικές μέρες σερί, δύσκολα θα ξαναξυπνήσει γιατί δεν τρελαίνονται κι ολας να ξυπνάνε για τσάι!

Τουλάχιστον ο δικός μας 3,5 μηνών κι έτσι σταμάτησε να ξυπνάει τις νύχτες από εκεί που είχε σταθερά ξύπνημα στις 3,30 και στις 4,30 τη νύχτα

Και τώρα βέβαια μία στα τόσα θα ξυπνήσει (καταραμένη συνήθεια) αλλά με την πιπίλα μια χαρά ξανακοιμάται αμέσως!

Ευχαριστώ πολύ για την γρήγορη απαντησή σου μαμά του Ωρίων (έχει και ωραίο όνομα) αλλά δυστυχώς πιπίλα δοκίμασα και την φτύνει - δεν την ήθελε ποτέ - το τσαγάκι θα το δοκιμάσω σήμερα...

Ευχαριστώ!

Μάγια

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...