Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ύπνος - προβλήματα με τον υπνο!!!!!

aggeliki

Recommended Posts

την πάω στο κρεβάτι της...μερικές φορές ξυπνάει άλλες όχι..έτσι και αλλιώς ξυπνάει στις 7 για να την πάει ο μπαμπάς στον παιδικό

και αποθηλασε επιτελους!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

άλλες φορές την αφήνω να κοιμάται εκεί με μαξιλάρια γύρω γύρω..και εγώ ετοιμάζομαι εκεί κοντά...και στις 7 που φεύγω την ξυπνάω όπως είπα για να την ετοιμάσει ο μπαμπάς

και αποθηλασε επιτελους!

Eγω κοριτσια το πηρα αποφαση κ ηρεμησα.Κοιμαμαι μαζι της στο δωματιο της,στρωματσαδα μεν αλλα κοιμαμαι.Κ στο δικο μας να την κοιμισω ξυπναει σιγουρα 2-3 φορες.Τωρα μεγαλωσε κ δεν χωραγαμε..κλωτσαει κιολας.Καποια στιγμη θα μεγαλωσει ,θα σταματησει να με θελει κοντα της και θα κοιμηθει μονη στο δωματιο της.

Εγώ πάντως μετά και από την επίμονη γνώμη του συζύγου την αφήνω ακόμη στο δωμάτιο έτσι δεν προλαβαίνει να ξυπνήσει και την παίρνω στο στήθος και τις περισσότερες φορές ξανακοιμάται σε 10- με 15 λεπτα.

1.12.2008- Αντίκρυσα το φως της ζωής μου.

Επίσης, έχω 3-4 βράδια που της βαζω υπνόσακος για πρώτη φορά και μπορώ να πω οτι έχει βοηθήσει να μην ξυπνά τόσες φορές όπως πρίν αφού δεν μπορεί με ευκολία να καθήσει στον ποπό και την ξαναπαίρνει ο ύπνος.

1.12.2008- Αντίκρυσα το φως της ζωής μου.

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Εμάς είναι 1 χρονών αγοράκι και μέχρι πριν 1 μήνα ήταν όλα καλά με τον ύπνο του.

Κοιμόταν στις 10 το βράδυ και ξύπναγε στις 9 το πρωί χωρίς διακοπές.

Εδώ και ένα μήνα ενώ το μεσημέρι κοιμάται στο κουνάκι του,το βράδυ μόλις κοιμηθεί στα χέρια μετά το βραδινό γάλα και τον βάζουμε στη κούνια του,μόλις τον ακουμπάς κάτω κλαίει με τέτοιο τρόπο που είναι σαν να το σφάζεις στην κυριολεξία.

Έχουμε τρελαθεί και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε.

Η κόρη μας που είναι 5 ετών και μέχρι να γεννηθεί ο μικρός κοιμόταν μαζί μας,τώρα είναι στο κρεβάτι της από τις 10 το βράδυ και δεν ξυπνάει με τίποτα.

Αλλά δεν θα αντέξουμε πάλι τα ίδια από την αρχή και με τον μικρό.

Έχουμε ξεχάσει τι πάει να πει ύπνος.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ?

Μηπως φευγοντας απο την ζεστη αγκαλια της μαμας παγωνει στα κρυα σεντονακια?

Δοκιμασε να τον εχεις οσο τον κοιμηζεις τυλιγμενο με μια κουβερτουλα η οποια να τον ακολουθει και στο κρεβατι. Μηπως και...

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

• 2 εβδομάδες μετά...

καλημέρα μαμάδες - και μπαμπάδες!

Έχουμε κι εμείς προβλήματα με τον ύπνο, και αν και μας έχουν κάνει δώρο το "Κοιμήσου παιδί μου" μου φάνηκε πολύ βάρβαρη η μέθοδος και αποφάσισα να το ψάξω εδώ στο φόρουμ και στο διαδίκτυο. Τελικά παράγγειλα ένα άλλο βιβλίο, το The No-Cry Sleep Solution: Gentle Ways to Help Your Baby Sleep Through the Night της Elizabeth Pantley.

Θα δοκιμάσω να ακολουθήσω τις συμβουλές του βιβιλίου και θα επανέλθω!

GJMap2.png

Διαφημίσεις

Καλησπέρα σας.Είμαι κι εγώ μανούλα και αν και δεν έψω γράψει πολλές φορές στο forum ενημερώνομαι σχεδόν καθημερινά και ομολογώ πως γίνεται καταπληκτική δουλειά.

Συγχαρητήρια!Θα ήθελα λοιπόν να παραθέσω κι εγώ το δικό μου προβληματάκι,έτσι απλά για να μου βγει από μέσα μου μιας και βλέπω ότι έχει συζητηθεί πολλές φορές και έπεται και συνέχεια.....Εχω ένα αγοράκι 14,5 μηνών που μέχρι πριν 4 μέρες δεν επιχαμε κανένα απολύτως πρόβλημα με τον ύπνο.Μέχρι τους πρώτους 6 μήνες που θήλαζα,σηκωνόταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα το βράδυ για φαγητό,αλλά κοιμόταν πάντα πολύ εύκολα και μόνος του.Το ίδιο συνέβαινε και την ημέρα.Εχει 7 μήνες που κοιμάται από τις 10 μέχρι τις 7 σερί,αλλά εδώ και 1 μήνα σηκώνεται συστηματικά στις 6 χωρίς γκρίνιες,προφανώς χορταίνει ύπνο το πουλάκι.Αλλά τις 4 τελευταίες ημέρες δεν θέλει να κοιμάται μόνος του.Πετάει την πιπίλα του και ότι άλλο έχει στο κρεββατάκι του και κλαίει ασταμάτητα.Ζητά αγκαλιά ή στην καλύτερη περίπτωση να είμαστε από πάνω του κ να τον χαιδεύουμε.Μου κάνει τρομερή εντύπωση γιατί αυτό δεν έχει ξανασυμβεί κ μάλιστα όλοι μας έλεγαν τι καλά που κοιμάται εύκολα κ μόνος του.Είναι τα ούλα του πίσω αρκετά πρησμένα και φαντάζομαι πως ίσως να έχει κάποια ενόχληση στα δοντάκια (γενικά στα 8 που έχει μέχρι τώρα δεν πήραμε χαμπάρι πότε βγήκαν), αλλά είναι δυνατόν όλη αυτή η συμπεριφορά να οφείλεται στα δοντάκια?Και φυσικά θα σηκωθεί και κανά δυο φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας...Μήπως κάνουμε κάτι λάθος???Όσον αφορά την ώρα που ξυπνά υπάρχει τρόπος να τον κάνουμε να σηκώνεται λίγο πιο αργά?Κάποα στιγμή γύρω στις 11 θα κοιμηθεί 1 ωρίτσα,που να αντέξει που σηκώνεται θαρρείς και θα πάει στη δουλειά, και το πιο αργά γύρω στις 5 κοιμάται άλλη 1.Νομίζετε ότι με κάποιον τρόπο θα μπορούσαμε να τον κάνουμε να ξυπνά πιο αργά και να κοιμάται μόνο μία φορά το μεσημέρι ας πούμε?Αχ πιστέψτε με δεν είμαι αχάριστη,ξέρω πως πολλά μωράκια είναι πιο δύσκολα,απλά αυτή η ξαφνική αλλαγή μας έχει αποσυντονίσει αρκετά και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε....Σας ευχαριστώ....

MNlPp3.pngqrelp3.png

Καλημέρα marianna79!

Από αυτά που γράφεις δε μου φαίνεται α κάνεις κάτι λάθος. Μήπως το παιδάκι περνάει κάποιο άλμα ανάπτυξης; Δεν ξέρω πολλά γύρω από το θέμα αλλά έχουν γραφτεί πολλά στο φόρουμ, όπως εδώ:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=28430&page=16

GJMap2.png

Evi ευχαριστώ για την απάντηση...Να'σαι καλά!Διάβασα σχετικά με τα άλματα ανάπτυξης όπως μου είπες αλλά δε φαίνεται από τις βδομάδες να διανύει τέτοια περίοδο.Βέβαια δεν ξέρω εάν παίζει ρόλο ότι ο μικρούλης γεννήθηκε 2 εβδομάδες νωρίτερα από ότι τον περιμέναμε...Τι να πω,δεν ξέρω!Θα φανεί και στην πορεία...Φαντάζομαι πως το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι υπομονή.Ξέρω πως υπάρχουν και πολύ χειρότερα ας μην παραπονιέμαι λοιπόν......Καμία βοήθεια με το πολύ πρωινό ξύπνημα έχεις να μου προτείνεις?

MNlPp3.pngqrelp3.png

Αν το πρωί που ξυπνάει δεν κλαίει, έχεις δοκιμάσει να τον αφήσεις λίγο στο κρεβατάκι του αντί να τον σηκώσεις αμέσως; Πολλές φορές ξαπλώνουν και ξανακοιμούνται.

wyaMp2.pngcEVCp2.png

Διαφημίσεις

Κι εμένα. Άπειρες φορές την έχω πατήσει και πάω να τις σηκώσω και συνειδητοποιώ ότι οι μαχμουρλούδες την έχουν ξαναπέσει για ύπνο. Κατ'όπως λέει και η παροιμία, ο ύπνος τρέφει τα παιδιά... :-D

wyaMp2.pngcEVCp2.png

Αν το πρωί που ξυπνάει δεν κλαίει, έχεις δοκιμάσει να τον αφήσεις λίγο στο κρεβατάκι του αντί να τον σηκώσεις αμέσως; Πολλές φορές ξαπλώνουν και ξανακοιμούνται.

Καλημέρα....Μέχρι πριν λίγες ημέρες,αυτό συνέβαινε.Ξυπνούσε χωρίς να κλαίει και τον άκουγα βέβαια γιατί έλεγε και τα δικά του,αλλά χουζούρευα κι εγώ κανένα τεταρτάκι στο κρεββάτι μου.Τώρα τελευταία όμως ξυπνά και κλαίει.Να μην αναφέρω το χτεσινό βράδυ που ξύπνησε τουλάχιστον επτά φορές και γκάριζε.....Τι παθαίνουν αυτά τα μωρά??????

MNlPp3.pngqrelp3.png

Evi ευχαριστώ για την απάντηση...Να'σαι καλά!Διάβασα σχετικά με τα άλματα ανάπτυξης όπως μου είπες αλλά δε φαίνεται από τις βδομάδες να διανύει τέτοια περίοδο.Βέβαια δεν ξέρω εάν παίζει ρόλο ότι ο μικρούλης γεννήθηκε 2 εβδομάδες νωρίτερα από ότι τον περιμέναμε...

Ναι ,ναι, παίζει ρόλο! Τα υπολογίζουν από την ΠΗΤ(due date γραφουν στο site ) :

"...the mental development is based on the due date, and not the date of birth..."

http://www.thewonderweeks.com/

Καμία βοήθεια με το πολύ πρωινό ξύπνημα έχεις να μου προτείνεις?

Δυστυχώς είμαι κάπως άπειρη για να σου απαντήσω, το ίδιο πρόβλημα έχουμε και με την κόρη μου και είναι ακόμα 11 μηνών...:(Γι΄αυτό και άρχισα να την ψάχνω με τα άλματα.

Πιστεύω πως κάποια λύση θα υπάρχει όμως, όπως βλέπω σου απαντήσανε οι κοπέλες, άντε μήπως πάρω κι εγώ καμια ιδέα!:P

GJMap2.png

• 2 εβδομάδες μετά...
ΓΕΙΑ ΣΑΣ!ειμαι καινουργια στο forum.καλως σας βρηκα.εχω ενα προβλημα και θα ηθελα την γνωμη σας.εχουμε ενα μωρακι 20 μηνων αγορακι,απο μωρο ειχε προβλημα με τον υπνο.οσο ηταν μηνων το καταλαβαινα γιατι το θηλαζα και ηξερα οτι καθε 2-3 ωρες θα ξυπναγε για φαι.μεχρι 7 μηνων ξυπναγε για φαι,ωσπου το εκοψε,παρολα αυτα μεχρι τωρα ξυπναει και κλαει 2-3 φορες το βραδυ.τις περισσοτερες φορες του δινουμε πιπιλα και κοιμαται μετα απο λιγο,αλλα υπαρχουν και φορες που κλαιει,δεν ξαπλωνει και θελει αγκαλια.αναγκαστηκα τον εχω παρει καμια 10ρια φορες στο κρεββατι και κοιμαται εκει.ο αντρας μου ομως δεν θελει να το κανουμε αυτο και φωναζει,λεει να τον αφηνουμε να κλαψει καικαποια στιγμη θα σταματησει,μετα απο καποια βραδια.εγω δεν μπορω,το λυπαμαι.φοβαμαι μην του δημιουργηθει καποιο ψυχολογικο προβλημα,οτι δηλ φωναζει την μαμα ή τον μπαμπα και εκεινοι δεν ανταποκρινονται.τι να κανω?ειναι σωστη αυτη η τακτικη που θελει να κανουμε ο αντρας μου?ευχαριστω.

ο άνδρας σου έχει δίκαιο, μπορείς να πηγαίνεις στο κρεββατάκι του να τον παίρνεις λίγο αγκαλίτσα, να του δώσεις λίγο γαλατάκι αν χρειάζεται και μαζί με την πιπίλα του να κάνει νάνι. Αν αναγκαστείς να τον πάρεις στον κρεββάτι μόλις κοιμηθεί πήγαινε τον στο δικό του. Το πρωί που θα ξυπνήσει θα είναι μόνος του...!

Επίσης κάποια μωρά ξυπνάνε επειδή τους πέφτει η πιπίλα από το στόμα, αν μπορείς κοιμήσου εσύ στο δωμάτιο του μωρού, αν ξυπνάς με το παραμικρό, μόλις του πέσει η πιπίλα βάλε την αμέσως. Φρόντισε να μην υπάρχει φως μέσα στο δωμάτιο, εγώ εκπαιδεύτικα στο σκοτάδι και μόνο με τα φώτα από έξω...ότι βλέπω!

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλησπερα

Η μεγαλη μου κορη ειναι 2,5 χρονων πια και ευτυχως την νυχτα κοιμαται καλα! ΜΕρικες φορες ξυπναει μια φορα, αλλα τις περισσοτερες νυχτες το παει σερι (Αυτο εγινε απο τα δυο κ μετα)! Το προβλημα της ειναι ομως οτι ειναι πολυ δυσκολο να κοιμηθει. ΑΠο μωρο το ειχε αυτο. Και οσο μεγαλωνει δυσκολευει περισσοτερο. Το τι ιστοριες λεμε, το ποσα βιβλια, το τι της εχουμε ταξει για να κοιμηθει μονη της, τιποτα δεν εχουμε καταφερει. Ακομα και να την αφησουεμ να κλαιει δοκιμασαμε παρολο που δεν συμφωνω με αυτη τη τακτικη. Το εφαρμοσαμε γιατι δεν αντεχαμε αλλο, αλλα παλι ουρλιαζει επι ωρες μεσα στη νυχτα!

Χτες, ειχε παει μια το βραδυ κ προσπαθουσα να την κοιμησω, εκλαψε ο μικρος κ της λεω "παω να δωσω την πιπιλα κ ξαναρχομαι"! Επιτηδες αργησα μπας κ την παρει ο υπνος κ οντως, κοιμηθηκε. Οταν προσπαθησα να την σκεπασω, ξυπνησε και μου λεει με ματια γυρισμενα αναποδα παο την νυστα "δε θελω να κοιμηθω"... για μια ακομη φορα.... Πρεπει να φτασει στο αμην για να κοιμηθει... Εχετε καμια ιδεα στο τι μπορει να φταιει?

Α, το ιδιο συμβαινει κ αν την παρω στο δικο μας κρεβατι, δεν αλλαζει κατι!

Ειλικρινα εχω απελπιστει....

GwASp3.png

Μήπως κοιμάται πολλές ώρες το μεσημέρι; Διότι το ίδιο συνέβαινε και στη δική μου κόρη ώσπου κόψαμε το μεσημεριανό ύπνο και βρήκαμε την υγειά μας. Κοιμάται βέβαια στις 10:30 το βράδυ αλλά σε πέντε λεπτά την έχει πάρει ο ύπνος, ιδίως αν έχει ξυπνήσει νωρίς το πρωί για να πάει στον παιδικό σταθμό.

:P

Μήπως κοιμάται πολλές ώρες το μεσημέρι; Διότι το ίδιο συνέβαινε και στη δική μου κόρη ώσπου κόψαμε το μεσημεριανό ύπνο και βρήκαμε την υγειά μας. Κοιμάται βέβαια στις 10:30 το βράδυ αλλά σε πέντε λεπτά την έχει πάρει ο ύπνος, ιδίως αν έχει ξυπνήσει νωρίς το πρωί για να πάει στον παιδικό σταθμό.

Το πρωι στις 7.30 εχει ξυπνησει (συνηθως απο μονη της). Εχουμε πει στο σταθμο να μην την αφηνουν να κοιμαται πανω απο ωρα. Χτες κοιμηθηκε μετα τη μια το βραδυ, ξυπνησε σημερα 8.30 κ το μεσημερι δεν κοιμηθηκε γιατι φυσικα δεν ηθελε! Φυσικα απο τις 6 το απογευμα κ μετα κουτουλουσε γκρινιαζε κ δεν ηξερε τι της εφταιγε αλλα δεν ηθελα να την βαλω για υπνο εκεινη την ωρα. Στις εννια που πηγε στο κρεβατι ξαγρυπνησε κ αρχισε "πες μια ιστορια" "και μετα τι εγινε?" κ αμα της ελεγες φτανει κοιμησου εκλαιγε κ ελεγε δε θελω να κοιμηθω.

Αυτο συμβαινει καθε σκ κ γενικα οταν δεν παει σχολειο. Δεν καταφερνουμε να κοιμηθει ουτε μεσημερι εκτος κ αν την παρει ο υπνος στο αυτοκινητο. Αλλα κ παλι το βραδυ αργει.

Ποσες ωρες υπνου χρειαζεται ενα παιδι 2,5 χρονων?

Η δικια σου οταν εκοψε το μεσημεριανο υπνο, δεν ειχε γκρινια-νυστα το απογευμα?

GwASp3.png

Συμβαίνει σε κάποιον άλλο αυτό γιατί νομίζω ότι θα τρελαθώ????:(:( Τα νεύρα σμπαράλια !!!

Ο μπεμπούλης μου είναι σχεδόν 6 μηνών αλλά γενικά αυτό το κάνει από μικρότερος...Κατά τη διάρκεια της ημέρας (και το βράδυ αναγκαστικά όταν ξυπνάει κλαίγοντας και δεν είναι να φάει) όταν τον βλέπω ότι έχει νυστάξει (είτε τρίβει τα ματάκια του , είτε χασμουριέται, είται τον βλέπω ότι έχει γλαρώσει - τα βλέφαρά του γίνονται ροζ - και ψιλογκρινιάζει) τον παίρνω αγκαλίτσα και τον κουνάω με την πιπίλα στο στόμα για να τον νανουρίσω ... Εκεί ξεκινάνε τα βάσανά μου ... "τραβάτε με κι ας κλαίω... "

Βάζουμε τις φωνές, κλοτσάμε και τεντώνουμε το κορμί μας προς τα πίσω ... κάνει σαν να τον σφάζω.. Τα δε ματάκια γλαρωμένα (και πολλές φορές ΑΡΚΕΤΑ)... Είναι σαν να θέλει να κοιμηθεί και ταυτόχρονα να μην θέλει .. Δεν ξέρω τι να κάνω :confused:.. Δείχνει να μην βολέυεται ούτε στην αγκαλιά μου ... Αν δεν τον πάρω αγκαλίτσα όταν φαίνεται ότι νυστάζει, χάνει τον ύπνο του και τότε ποιος με σώζει...

Μόνος του στο καρότσι ή στην κούνια δεν κοιμάται ... (μόνο κάποια εποχή πιο μικρός για ένα διάστημα περίπου 1 εβδομάδας)

Νιώθω από τη μια ότι τον καταπιέζω να κοιμηθεί .. τον αφήνω μήπως όντως δεν νυστάζει αρκετά .... και από την άλλη αν τον αφήσω αισθάνομαι ότι παρατείνω την κούρασή του και εκνευρίζεται περισσότερο .. με κοιτάει με παράπονο και τα ματάκια του γίνονται σαν κουμπότρυπες !!! Τι του φταίει ???

Πάνω που είχα καταφέρει και δεν μου το έκανε τόσο πολύ .. μετά από προσπάθεια 2 εβδομάδων (μάλλον πετύχαινα την χρυσή τομή .. ούτε να μην νυστάζει πολύ, ούτε όμως να έχει εκνευριστεί ..) είναι τώρα 3 μέρες που σηκώνουμε πάλι την γειτονιά ...

...ζω & υπάρχω για να σας βλέπω να μεγαλώνετε!

Συμβαίνει σε κάποιον άλλο αυτό γιατί νομίζω ότι θα τρελαθώ????:(:( Τα νεύρα σμπαράλια !!!

Ο μπεμπούλης μου είναι σχεδόν 6 μηνών αλλά γενικά αυτό το κάνει από μικρότερος...Κατά τη διάρκεια της ημέρας (και το βράδυ αναγκαστικά όταν ξυπνάει κλαίγοντας και δεν είναι να φάει) όταν τον βλέπω ότι έχει νυστάξει (είτε τρίβει τα ματάκια του , είτε χασμουριέται, είται τον βλέπω ότι έχει γλαρώσει - τα βλέφαρά του γίνονται ροζ - και ψιλογκρινιάζει) τον παίρνω αγκαλίτσα και τον κουνάω με την πιπίλα στο στόμα για να τον νανουρίσω ... Εκεί ξεκινάνε τα βάσανά μου ... "τραβάτε με κι ας κλαίω... "

Βάζουμε τις φωνές, κλοτσάμε και τεντώνουμε το κορμί μας προς τα πίσω ... κάνει σαν να τον σφάζω.. Τα δε ματάκια γλαρωμένα (και πολλές φορές ΑΡΚΕΤΑ)... Είναι σαν να θέλει να κοιμηθεί και ταυτόχρονα να μην θέλει .. Δεν ξέρω τι να κάνω :confused:.. Δείχνει να μην βολέυεται ούτε στην αγκαλιά μου ... Αν δεν τον πάρω αγκαλίτσα όταν φαίνεται ότι νυστάζει, χάνει τον ύπνο του και τότε ποιος με σώζει...

Μόνος του στο καρότσι ή στην κούνια δεν κοιμάται ... (μόνο κάποια εποχή πιο μικρός για ένα διάστημα περίπου 1 εβδομάδας)

Νιώθω από τη μια ότι τον καταπιέζω να κοιμηθεί .. τον αφήνω μήπως όντως δεν νυστάζει αρκετά .... και από την άλλη αν τον αφήσω αισθάνομαι ότι παρατείνω την κούρασή του και εκνευρίζεται περισσότερο .. με κοιτάει με παράπονο και τα ματάκια του γίνονται σαν κουμπότρυπες !!! Τι του φταίει ???

Πάνω που είχα καταφέρει και δεν μου το έκανε τόσο πολύ .. μετά από προσπάθεια 2 εβδομάδων (μάλλον πετύχαινα την χρυσή τομή .. ούτε να μην νυστάζει πολύ, ούτε όμως να έχει εκνευριστεί ..) είναι τώρα 3 μέρες που σηκώνουμε πάλι την γειτονιά ...

Γιατι δεν δοκιμαζεις να παρεις ενα μαξιλαρι και να τον ακουμπησεις εκει και να τον εχεις μετα στην αγκαλια σου? Και εμενα απο μικρος που εκλαιγε και λογω καλοκαιριου και ζεστης καταληξαμε απο την αγκαλια στο μαξιλαρι και τωρα που ειναι 21 μηνων ετσι κοιμομαστε ακομα (δυστυχως δεν εχει μαθει να κοιμαται στο κρεβατι μονος του). Και οσο και να μην νυσταζει απο μικρο τον εβαζα 9:30 ωρα.

Εχω την αίσθηση πως το μωράκι σου ψάχνει να βρει έναν τρόπο να κοιμάται και δεν μπορεί. Αλλά γιατί αγκαλιά; Εσύ θα μπορούσες εύκολα να βολεύεσαι και να κοιμάσαι αν σε έχουν αγκαλιά και σε κουνάνε πέρα-δώθε συνέχεια; Δε θα ήθελες, αντ'αυτού, να πας στο κρεβάτι σου και ν'απλωθείς; Τα μωρά, βέβαια, αυτό δεν το γνωρίζουνε, γιατί συνήθως εμείς δεν τ'αφήνουμε να το γνωρίσουν. Δεν έχω δει πολλά μωρά να κοιμούνται άνετα σε αγκαλιές χωρίς να υπάρχουν γκρίνιες και κλάματα και ξυπνηματα μέσα στο βράδυ. Τα λέω αυτά, γιατί το έχουμε περάσει κι εμείς αυτό το στάδιο, αλλά ευτυχώς το καταλάβαμε νωρίς και το κόψαμε. Τα μωρά για τον ύπνο τους δεν έχουν ανάγκη την αγκαλιά μας, την παρουσία μας έχουν ανάγκη. Θέλει χρόνο και υπομονή να βοηθήσεις ένα μωράκι να μάθει να κοιμάται, αλλά σκέψου τι είναι καλύτερο για εκείνο, βάζοντας στην άκρη τη δική σου ανάγκη. θα τη βρεις τη λύση, αλλά πρέπει να το ψάξεις λίγο με διάφορους τρόπους.

wyaMp2.pngcEVCp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...