Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ύπνος - προβλήματα με τον υπνο!!!!!

aggeliki

Recommended Posts

Koukouna, καλό κουράγιο με τα δοντάκια και τον ύπνο. Τo depon όμως καλό θα ήταν να το κρατάς για πραγματικά έκτακτες και σοβαρές περιπτώσεις, πχ υψηλό πυρετό, ή μετά από ιατρική συμβουλή. Οι περισσότερες εδώ μέσα περνάμε τα ίδια, -διάβασε και άλλα τόπικς... και θα δεις, δεν είσαι μόνη σου- με το θέμα του ύπνου, δυστυχώς έτσι είναι... κουράγιο.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

κορίτσια ευχαριστώ για την συμπαράσταση. Με κάνετε και νιώθω συντροφιά!!! Ποιό πιστέυετε ότι θα πρέπει να είναι ένα σωστό πρόγραμμα ύπνου σύμφωνα με την ηλικία της?

το πρόγραμμα του φαγητού της είναι ώς εξής:

08:00 γάλα μητρικό

09:00 συμπλήρωμα άν θέλει

11:00 φρουτόκρεμα

14:30 φαγητό

18:00 γιαούρτι ή κρέμα

21:30 γάλα μητρικό + συμπλήρωμα αν θέλει

.png

Κατά τη γνώμη μου θα ήταν καλό το βράδυ να την κοιμίζεις λίγο νωρίτερα. Ένα ιδανικό πρόγραμμα ύπνου με βάση την ηλικία της και τα γεύματά της θα ήταν:

8 το πρωί, γάλα

9.30-10-45, ύπνος

11, φρουτόκρεμα

2.30 μεσημεριανό

3.15-5.15, ύπνος

6, κρέμα ή γιαούρτι

9, γάλα

9.15-7.30 ύπνος

Σύμφωνα με όσα έχω διαβάσει, στην ηλικία της καλό θα ήταν να κοιμάται 13μιση με 14 ώρες την ημέρα.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

:lol: ΚΑΛΗΜΕΡΑ. ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ FORUM. ΕΧΩ ΕΝΑ ΑΓΟΡΑΚΙ 1ΕΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΝΟ. ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΤΟ ΚΡΕΒΒΑΤΙ ΤΟΥ. ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ. Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΘΑ ΜΑΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΝΥΚΤΑ. ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ ΘΕΛΕΙ. ΓΕΝΙΚΩΣ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΩΡΕΣ. ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΗΤΕ ΟΤΙ ΞΥΠΝΑΕΙ ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 8.30 ΞΑΝΑΚΟΙΜΑΤΑΙ ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 1.00 ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ ΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΚΑΙ 11.00 ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ. ΤΗ ΝΥΚΤΑ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΚΕΚΟΜΕΝΟ ΥΠΝΟ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

O Bebis πολύ κουράγιο έχει... :lol::lol::lol:

να τον χαίρεστε και κουράγιο και σε σας...

και εγώ το πιστεύω ανάλογα το παιδί.. είναι λίγο λοττο.. τι θα σου τύχει ! :lol:

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλημερα σε όλους και όλες. βλέπω το θέμα του ύπνου είναι απ' τα μακροσκελέστερα του φόρουμ. Ειμαστε κι εμείς νέοι γονείς, έχουμε ένα αγοράκι 5 μηνών. Είναι δύσκολος στον ύπνο, δεν κοιμάται εύκολα και ξυπνάει επίσης εύκολα. Τη νύχτα ξυπνάει 2 φορές αλλά για να ξανακοιμηθεί μπορεί να περάσει και μία ώρα. Το μόνο που πιάνει είναι αγκαλιά και απορροφητήρας. Καμμιά ιδέα για κάτι πιο εύκολο; Μήπως όταν αρχίσει φρουτόκρεμες και χορταίνει περισσότερο τα πράγματα βελτιωθούν;

Πιστεύω ότι τα μωρά παίρνουν το χρόνο τους και τα ίδια σιγά σιγά ρυθμίζουν το πρόγραμμά τους. Είναι σημαντικό να παρατηρούμε τα σημάδια κούρασής τους ώστε να καταλαβαίνουμε πότε πρέπει να κοιμηθούν γιατί πολλές φορές τα παρακουράζουμε και τα φέρνουμε στα όριά τους και τότε ο ύπνος είναι πιο δύσκολος και ταραγμένος γιατί τα μωρά μπαίνουν σε υπερένταση. Η πεθερά μου λέει, αστο το μωρό να κουραστεί και να δεις που θα κοιμηθεί όλη νύχτα. Η πείρα μου με τη Μάια τουλάχιστον έδειξε ακριβώς το αντίθετο. Όταν την κρατάγαμε πέραν της ώρας που η ίδια μας έδειχνε ότι νύσταζε (με γκρίνια ή τρίψιμο των ματιών ή αλλαγή στην συμπεριφορά) τότε ο ύπνος της γινόταν χειρότερος και διακεκκομένος. Οπότε ακόμα κι όταν αυτό σήμαινε ότι η ίδια θα ξύπναγε στις 2 τη νύχτα και μετά πάλι στις 5 για τα καλά πια, πάντα ακολουθούσαμε την ίδια και τις ανάγκες της μέχρι που έφτιαξε μόνη της τις ώρες της.

Εμείς περάσαμε από πολλά στάδια και σε αυτό το σημείο η Μάια κοιμάται 8 το βράδυ με 6 το πρωί και ελπίζουμε ότι σιγά σιγά θα το φέρει λίγο πιο αργά, από μόνη της πάλι. Είχαμε δύσκολες φάσεις, όπου ξύπναγε και ερχόταν στο κρεβάτι μας, αλλά μεγαλώνοντας έφτιαξε η ίδια το πρόγραμμά της και τώρα σπάνια ξυπνάει τη νύχτα, αλλά όταν ξυπνάει, της κρατάμε συντροφιά μέχρι να κοιμηθεί τραγουδώντας της, ώστε να μην συνδυάσει τον ύπνο με κάτι αγχωτικό και ψυχοφθόρο.

Καλή τύχη και υπομονή σε όλους τους ξενύχτηδες, είναι εξοντωτική η έλλειψη ύπνου, ειδικά όταν έχεις να αντιμετωπίσεις μια δύσκολη μέρα!

A daughter is just a little girl who grows up to be your best friend

Κορίτσια, καλημέρα!

Προσωπικά δεν είχα ποτέ πρόβλημα με τον ύπνο των μωρών μου. Όπως έγραψα σε κάποιο άλλο θέμα, απο τη στιγμή που τα πήγα στο δωμάτιο τους κοιμούνται συνεχόμενα. Βέβαια, δεν έτρεχα με το παραμικρό κιχ! να τα πάρω αγκαλιά, ούτε να δώσω γάλα μες τη νύχτα κ.λ.π. (φυσικά δεν αναφέρομαι στις πρώτες μέρες). Αυτή την πολιτική είχα απο την αρχή και μου βγήκε σε καλό.

Για όσες ενδιαφέρονται όμως, έχω στα χέρια μου ένα βιβλίο για προβλήματα ύπνου που είχε αγοράσει μια φίλη όταν το μωρό της που ήταν 18 μηνών δεν είχε στρώσει ακόμη. Ακολουθώντας τις συμβουλές του βιβλίου έβαλε επιτέλους το μωρό της σε πρόγραμμα. Αν κάποια ενδιαφέρεται, μπορώ να το σκανάρω και να της το στείλω. Αν ήξερα τον τρόπο θα το έβαζα και εδώ μέσα, αλλά δεν ξέρω πως να το κάνω, ούτε και αν επιτρέπεται...

Καλό κουράγιο σε όλες!!!.... :D

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια....ο Θεός γελάει!

Η κορούλα μου είναι 8 μηνών και ομολογώ πως αντιμετωπίζω πρόβλημα στο να κοιμηθεί και όχι στην διάρκεια του ύπνου της.

Ο γιατρός μου έχει πεί πως κανονικά για τους μήνες της πρέπει να κοιμάται στις 9 το βράδυ και να ξυπνάει στις 8 το πρωί όμως αυτό για μένα είναι ΟΝΕΙΡΟ............

Δυστηχώς την παίρνει ο ύπνος κατά τις 11:30 την νύχτα (στις καλές περιπτώσεις).

Στις κακές που είναι και οι περισσότερες, κοιμάται στις 12:30 με 1:00 την νύχτα.

Αυτό που κάνει είναι όταν την βάλω στην κούνια στις 11:30 την νύχτα να κλαίει με λιγμούς και να πνίγεται και να αναγκαζόμαστε να την σηκώνουμε κι έτσι μετά από αρκετή ώρα κούρασης να κοιμάται κατά τις 1:00.

Δεν ξέρω τι να κάνω.

Πολλές φορές αν καταφέρουμε και κοιμηθεί στις 11:30, μπορεί και να ξυπνήσει κατά τις 2 και να κλαίει.

Προσωπικά δεν πιστεύω πως βλέπουν κακά όνειρα.

Πιστεύω πως αναζητούν την προσοχή της μητέρας.

Στο φιλικό μου περιβάλλον, όσες έχουν μωρά στην ηλικία της δικής μου, κοιμούνται στις 10 και ξυπνούν το πρωί.

Μήπως να αποφεύγω να κοιμάται την υπόλοιπη ημέρα ???

Μήπως έχει κακομάθει ???

** Όταν γεννιέται ένα παιδί, γεννιέται και μια μητέρα... **.

Διαφημίσεις

Λοιπον κοριτσια ειμαι στην ευχαριστη θεση να σας πω οτι το μωρο μας κοιμαται λιγο μεν αλλα κοιμαται ευκολα και την ημερα!το λεω γιατι ειχα προβλημα...επρεπε να τον κουναω για να κοιμηθει,με τον καιρο ομως και ειδικα απο τοτε που τρωμε κρεμα κ φρουτο...τωρα και φαγητο τον κραταω ορθιο κανα μισαωρο και κατι να χωνεψει καλα του βαζω την πιπιλα και μεχρι να τον παω στο κρεβατι του γλαρωνει,μολις τον βαλω μεσα κλεινει τα ματακια του!ΑΛΛΑ...μερικα βραδια παταει κατι τσιριδες στον υπνο του κ αν δεν τον παρω αγκαλιτσα να τον ηρεμησω δεν σταματαει...τσιριζει δεν κλαιει!

εχθες επειδη ειχε φαει νωρις κι επεσε για υπνο νωρις κατα τις 11:30 τσιριζε και του εκανα γαλα!ΤΙΠΟΤΑ!ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΚΑΘΟΛΟΥ...ΟΜΩς ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΝΕΡΑΚΙ και το ειπιε μια χαρα!!!του εβαζα το γαλα και δεν το ηθελε με τιποτα!κατι γκριματσες εκανε,γελακια και τετοια!ΚΑΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΘΑ ΕΒΛΕΠΕ Η ΚΑΝΑ ΔΟΝΤΑΚΙ ΘΑ ΜΑΣ ΕΡΘΕΙ! ΕΙΝΑΙ 6,5 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΟΝΤΙΑ ΤΙΠΟΤΑ....ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΠΑΡΟΝ!

Καλημέρα άυπνα κορίτσια...

Αννούλα μου δεν υπάρχει κακομαθημένο μωρό 8 μηνών....

Ούτε υπάρχει πρέπει στον ύπνο τους.. τι σημαίνει πρέπει να κοιμηθεί για την ηλικία του 9-10? :shock: ρομπότ είναι ?

το κάθε παιδάκι είναι διαφορετικό...

αν ήταν έτσι.. δεν θα είχε πρόβλημα κανείς.. αλλά από ότι βλέπεις εδώ.. πολλοί υποφέρουμε... :cry::cry::cry::cry::cry:

Εγώ να δεις τι έχω τραβήξει... όχι για να κοιμηθεί.. αλλά για να μην ξυπνάει μέσα στην νύχτα.. σε βεβαιώ είναι χειρότερος ο διακοπτόμενος ύπνος... έχω κοντέψει να τρελαθώ.... :cry:

Αφού κλαίει μην την βάζεις στην κούνια.. να κοιμηθεί αγκαλίτσα.. μήπως ηρεμήσει... και μετά κούνια..

από δόντια πως πάει ?

μήπως να δοκίμαζες λίγο την κρεμούλα των δοντιών ? να ηρεμεί ?

και όσο για λιγότερο ύπνο την ημέρα νομίζω είναι νωρίς.. άσε που εγώ έχω παρατηρήσει.. ότι ο ύπνος φέρνει ύπνο.. ενώ η υπερένταση.. τα χειρότερα!!!!!!!!!!!!!!!

Κουράγιοοοοοοοοοοοο κουράγιο...

Καλημέρα και από εμένα.

Εμένα το πρόβλημα που αντιμετωπίζω εγώ δεν είναι να κοιμηθεί στο κρεβάτι του αλλά το η διαδικασία μέχρι να κοιμηθεί. Το μωράκι μου, αγοράκι, είναι 7 μηνών. Συνεχίζω το θηλασμό μέχρι σήμερα. Μέχρι την ηλικία των 5 μηνών κοιμόταν κατά τον θηλασμό. Μετά άρχισα σιγά σιγά άλλους τρόπους όπως καρότσι, νανούρισμα, αγκαλιά κ.τ.λ. Σε ένα μήνα θα γυρίσω στη δουλειά και θέλω να τον μάθω να κοιμάται στο κρεβάτι του χωρίς την παρουσία μου γιατί δεν ξέρω αν ένας σταθμός θα μου τον πηγαίνει βόλτα (αμφιβάλω). Τι τον έβαλα στο κρεβάτι μόνο του με παιχνίδια, τι του έδωσα μαξιλάρι, τι του έδωσα μπλούζα δική μου για την μυρωδιά, τίποτα.Δυστυχώς οι προσπάθειές μου είχαν αντίθετο αποτέλεσμα. Τώρα θέλει μόνο κούνημα με καρότσι. Πως μπορώ να αλλάξω την κατάσταση? Έχετε καμία πρόταση?

κατι που εχω διαβασει για να κοιμαται μονο του το μωρο ειναι να το νανουριζουμε λιγο αγκαλια και πριν κοιμηθει να το βαζουμε στο κρεβατακι του,αν κλαψει...ξανα το ηρεμουμε κ με λιγο κουνημα νανουριζουμε μολις χαλαρωσει το βαζουμε στο κρεβατακι του κ παει λεγοντας!εγω το εκανα αυτο και ευτυχως την 2η ή την 3η φορα κοιμοτανε!!

δοκιμασε το αν θες και καλη επιτυχια!

υγ:εμενα τωρα μολις τον βαλω στο κρεβατακι του (ξυπνιος ακομη) του δινω την κουβερτουλα του αναμεσα στα χερακια του επειδη τον βαζω στο πλαι και την αγκαλιαζει και κοιμαται!α!και πιπιλα ΦΥΣΙΚΑ αν και σημερα το πρωι κοιμομουν κ τον ειχα διπλα μου κ κοιμηθηκε κι αυτος χωρις την πιπιλα του!!!

:shock:

Καλησπέρα σε όλες και όλους όσους παιδεύονται με τον ύπνο των θησαυρών τους!!!

Μόλις είδα ότι το βιβλίο στο οποίο αναφέρομαι πιο πάνω, έχει ήδη αναφερθεί σε προηγούμενο χρόνο. Είναι το "Κοιμήσου, παιδί μου" (Πως να λύσετε το πρόβλημα του ύπνου στα παιδιά) των Δρ. Εδουαρδ Εστιβιλ και Συλβια δε Μπεχαρ , Εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ. και είναι πολύ καλό. Θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τι μπορεί να κάνετε λάθος και περιέχει βήμα προς βήμα οδηγίες για να διδάξετε στο παιδί σας τη συνήθεια του ύπνου από την αρχή για όλες τις ηλικίες. Σας λέω ότι οι φίλοι μου κοιμήθηκαν επιτέλους μετά από 18 μήνες. Το παιδί τους δεν κοιμόταν ούτε την ημέρα πάνω από 1 ώρα....

:D

(Η τιμή του είναι 10,55?)(ΔΕΝ εννοώ ότι το πουλάω εγώ, ε!!! Τα βιβλιοπωλεία!)

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια....ο Θεός γελάει!

Διαφημίσεις

Καλησπέρα σε όλες και όλους όσους παιδεύονται με τον ύπνο των θησαυρών τους!!!

Μόλις είδα ότι το βιβλίο στο οποίο αναφέρομαι πιο πάνω, έχει ήδη αναφερθεί σε προηγούμενο χρόνο. Είναι το "Κοιμήσου, παιδί μου" (Πως να λύσετε το πρόβλημα του ύπνου στα παιδιά) των Δρ. Εδουαρδ Εστιβιλ και Συλβια δε Μπεχαρ , Εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ. και είναι πολύ καλό. Θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τι μπορεί να κάνετε λάθος και περιέχει βήμα προς βήμα οδηγίες για να διδάξετε στο παιδί σας τη συνήθεια του ύπνου από την αρχή για όλες τις ηλικίες. Σας λέω ότι οι φίλοι μου κοιμήθηκαν επιτέλους μετά από 18 μήνες. Το παιδί τους δεν κοιμόταν ούτε την ημέρα πάνω από 1 ώρα....

:D

(Η τιμή του είναι 10,55?)(ΔΕΝ εννοώ ότι το πουλάω εγώ, ε!!! Τα βιβλιοπωλεία!)

Ωχ, να'το αυτο το περιφημο βιβλιο παλι....αντιδρασεις? :?

δεν ξερω για το βιβλιο αν ειναι καλο εχω διαβασει πολλες αντιδρασεις ομως!

εχω κι εγω προβλημα με την μπεμπα τα βραδια..ηυπναει συνεχεια και θελει μανουλα!!την περνω αγκαλιτσα στο κρεβατι και κοιμομαστε μαζι..το προβλημα ειναι ομως πως παλι ξυπναει γκρινιαζει στον υπνο της, ψαχνει την πιπιλα της, πονανε τα δοντακια της(δεν εχουμε βγαλει ακομα κανενα1),κακο ονειρο??τι να πω...κανει παντος ανυσηχο υπνο.την κοιμιζω 9-9¨30 και ξυπναει κατα τις 11 για να θηλασει οπου και την περνει ο υπνος..την παω παλι στο κρεβατακι της μετα απο κανα 2 ωρο ξυπναει παλι και θελει αγκαλιτσα..αν εχω κοιμιθει την περνω και κοιμομαστε μαζι...αν οχι ξανα στο κρεβατακι της...μετα ομως...ξυπναμε μαζι!!εχω συνιθισει κι εγω και την εχω στο νου μου και καμια φορα δεν μπορω να κοιμιθω μεχρι να την φερω στο κρεβατι!!βολεψακιας κι εγω!!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ!

Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΙΝΑΙ 15 ΜΗΝΩΝ.ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΑΓΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΚΟΥΝΑ ΚΟΥΝΑ.ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΗΤΑΝ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΑ ΝΑ ΕΧΩ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΔΑ ΜΩΡΑΚΙ ΑΓΚΑΛΙΤΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΟΥΝΑΩ...ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ ΟΜΩΣ.Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΕΓΑΛΩΣΕ,ΨΗΛΩΣΕ,ΒΑΡΥΝΕ,ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΡΥΝΑΝ ΚΑΙ ΔΕ ΧΩΡΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΤΟ ΤΡΟΠΑΡΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ.ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΒΡΑΔΙΕΣ ΤΟΝ ΑΦΗΣΑ ΝΑ ΔΩ ΑΝ ΘΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ....ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΟΤΙ ΕΠΙ 2 ΩΡΕΣ ΠΟΤΕ ΕΠΑΙΖΕ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΕΚΛΑΙΓΕ ΔΥΝΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΜΕ...Ο ΥΠΝΟΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ 7-8 ΩΡΕΣ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ!ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΥΠΝΟ!!!ΑΝ ΚΟΙΜΗΘΕΙ ΜΕΣΗΜΕΡΙ....ΟΥΤΕ 5 ΩΡΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ...ΜΗΠΩΣ ΠΑΡΑΠΟΝΙΕΜΑΙ ΑΔΙΚΑ?ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ?ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΗΛΙΚΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ?

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΑΣ...ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ. :wink:

glitterfy143718698D31.gif

Μα γιατί τα παίρνετε στο κραβάτι σας ????????????????

Γιατί δεν προσπαθείτε να τα μάθετε να κοιμούνται στην κούνια τους ????????

Ξέρετε πόσα βράδια έχω ξενυχτήσει για να μη φτάσω στο σημείο να την πάρω στο κρεβάτι μου ???

Έχω όμως την ανταμοιβή μου.

Και η μπέμπα κοιμάται στην κούνια της κανονικά τώρα και εγώ έχω τον χώρο μου και την ηρεμία μου να ξεκουραστώ που όλη μέρα τρέχω και είμαι και έγκυος.

Είχα την υπομονή και την έμαθα.

Πάλι διάβασα ένα θέμα πρίν λίγο εδώ και μια μητέρα έγραφε " Δεν κοιμάται τα βράδια και την πήρα στο κρεβάτι μου όμως και εκεί ξυπνάει και ψάχνει την πιπίλα της " κτλ.

Ξέρετε πόσα βράδια έχω ξενυχτήσει όρθια πάνω απ'την κούνια της για να μη φτάσω στο σημείο να την πάρω να κοιμάται στο κρεβάτι μας ?????????

Και μιλάμε να είμαι όρθια για 3 και 4 και 5 ώρες κάθε νύχτα επί εβδομάδες.

Είπα ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΕΣΥ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ. ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΝΑ ΚΟΙΜΑΣΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΝΙΤΣΑ ΣΟΥ.

Και τα κατάφερα.

Δεν έχει σημασία αν κάποιες φορές ξυπνάει την νύχτα κτλ.

Το θέμα είναι ότι και αυτή μαθαίνει να ζεί με λίγη πειθαρχία που είναι αναγκαία για να μη μας "τσακίσει" μεγαλώνοντας και εγώ και ο μπαμπάκας της κοιμόμαστε χαλαροί στο κρεβάτι μας.

Και είμαι και έγκυος.

Προτίμησα να κλάψει κάποιες εβδομάδες και να κάθομαι από πάνω της και να την προσέχω, παρά να γλύτωνα το "ορθιο" και την κούραση και τώρα να έπρεπε να κοιμάμαι μαζί με την μπέμπα και να έχω και την κοιλιά από την εγκυμοσύνη.

aannoula δουλευεις????

θα σου απαντήσω για μενα....καταρχην έτσι όπως σκεφτεσαι εσυ σκέφτοντε πολύ αλλά τι να κάνουμε..ο καθενας με τον τρόπο του..εγώ ας πουμε ξυπναω στις 6:30 το πρωι, γυρναω 16:30 και τη συνεχεια μεχρι το βραδυ την ξερεις....όταν ξυπναει δεν εχω το κουραγιο να κάνω αυτο που κάνεις εσυ και εκτος αυτου με χαλαρωνει αφανταστα να τον έχω δίπλα μου..δεν μπορω να αντισταθω πως το λενε..μπορείς να το πεις και εξαρτηση.

Ισως εαν ημουν εγκυος ή είχα δευτερο παιδί να επιβαλόταν να την έβλεπα αλλιώς αλλά τωρα πορευομαι μια χαρά....στο κατω κατω ολοι βολεμενοι ημαστε...

τωρα για πειθαρχια και τη φραση που τονισα δεν...δεν με απασχολει καθόλου το θέμα...στο κάτω κατω στρατιωτικός είμαι....

ουτε εγω σαν παιδι μου φερθηκαν έτσι αλλά μια χαρά γυναικα έγινα....

βασικά FOLLOW YOUR HEART εγώ έτσι λειτουργω όσο αναφορα τον μικρό και δόξα το Θεό μια χαρά τα πάμε σαν οικογενεια....

εχω κανει copy paste απο το τοπικ που ανοιξες. και κλειδωθηκε λόγω του ότι εχει πολλες φορες το ιδιο θεμα.. :roll:

rQGhp3.png

Μα γιατί τα παίρνετε στο κραβάτι σας ????????????????

γιατί δεν μας αρέσει να κοιμόμαστε μόνοι μας

γιατί μας αρέσει να τον ακουμπάμε, να τον αγκαλιάζουμε, να τον μυρίζουμε

γιατί μας αρέσει να κοιμόμαστε και να μη σηκωνόμαστε καθόλου το βράδυ

γιατί είναι δικό μας το κρεβάτι και κάνουμε ότι θέλουμε στο δικό μας το κρεβάτι :wink:

Γιατί δεν προσπαθείτε να τα μάθετε να κοιμούνται στην κούνια τους ????????

γιατί δεν μας αρέσει να προσπαθούμε για κάτι που το βρίσκουμε παράλογο

γιατί προτιμούμε το attachment parenting και το family bed

γιατί μας αρέσει να ρυθμίζουμε τη ζωή μας ως οικογένεια όπως θέλουμε εμείς, δεν ανακατευόμαστε στα κρεβάτια των άλλων και καλά θα κάνουν και οι άλλοι να είναι πιο διακριτικοί, ευγενικοί και ανεκτικοί με τις διαφορετικές επιλογές.:wink:

(για να μην παρεξηγηθώ, αναφέρομαι στην ηλικία που το παιδί μου κοιμόταν σε κούνια, τώρα είναι σε μια ηλικία που ταξιδεύει μόνος τους και κανονίζει πού θα περάσει το τριήμερο!)

Ξέρετε πόσα βράδια έχω ξενυχτήσει για να μη φτάσω στο σημείο να την πάρω στο κρεβάτι μου ???

Έχω όμως την ανταμοιβή μου.

Και η μπέμπα κοιμάται στην κούνια της κανονικά τώρα και εγώ έχω τον χώρο μου και την ηρεμία μου να ξεκουραστώ που όλη μέρα τρέχω και είμαι και έγκυος.

Είχα την υπομονή και την έμαθα.

Συγχαρητήρια που ήξερες τι ακριβώς ήθελες και έκανες αυτό που ήθελες για τη δική σου οικογένεια! :)

Όμως κάθε οικογένεια είναι μοναδική με πολύ διαφορετικές ανάγκες σε ύπνο, σε τρυφερότητα, σε πειθαρχία, σε οργάνωση και αυτό που είναι καλό για μία οικογένεια δεν είναι απαραίτητα καλό για μία άλλη.

:wink:

annoula7

εδω και μερες, ασχολεισαι κυριως με το θεμα του υπνου των παιδιων...

μας λες οτι αντιτιθεσαι εντονα στο να κοιμιζουμε τα μωρα στο κρεβατι μας, και μας "μαλωνεις" που δε μπορουμε να τους επιβληθουμε..

εγω ξερεις τι βλεπω?

μια γυναικα, που την παλευει ακριβως οπως κι εμεις, που εχει δυσκολιες, που ζοριζεται και που κανει προσπαθειες...

το παιδακι σου σε δυσκολευει (λογικο ειναι,μωρακι ειναι) και εμας το ιδιο τα δικα μας....

μη παρασυρεσαι σε λογια τυπου "τραγικο λαθος αυτο", "δεν ειναι καλες μανες αυτες που κανουν εκεινο" και μη προσπαθεις να μας πεισεις σε κατι που κι εσυ ακομα δεν εχεις βρει ακρη

εχεις εμμονη με το θεμα του υπνου... χαλαρωσε

παλεψε την οπως ξερεις και μπορεις, και θα βρουμε κι εμεις τις ακρες μας

Να ρωτήσω κάτι ρε κορίτσια, μια και τα έχω δοκιμάσει όλα και το μωρό μου ξυπνάει 4 με 5 φορές το βράδυ σκέφτομαι να δοκιμάσω να τον πάρω μαζί μου στο κρεβάτι!

Δεν το έχω κάνει μέχρι τώρα γιαι είχα διαβάσει ότι υπάρχει κίνδυνος να πλακώσω το μωρό και φοβήθηκα!!! Που το βάζετε το μωρό στη μέση ? Ανάμεσα σας? Εμάς το κρεβάτι μας είναι ημίδιπλο 1,20 φάρδος θα χοράμε? ή να διώξω το μπαμπά? :roll::roll: Προς το παρόν πάντως το πρωί που τον βάζω και κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν κοιμάται εκεί με τίποτα, το έχει για παιχνίδι!! :lol::lol::lol:

Και κάτι ακόμα αν τελικά κοιμόμαστε όλοι μαζί παρέα και κάποια στιγμή μείνει στη γιαγιά του θα υπάρχει πρόβλημα? δεν θα μπορεί να κοιμηθεί εκεί χωρίς εμάς?

Καλημέρα :D

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...