Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ανάποδα παιδικά καθίσματα

Recommended Posts

εμείς μέσω του φορουμ αυτού ενημερωθήκαμε για καθίσματα και μετά από πολύ ψάξιμο αγοράσαμε τελικά το besafe izi combi x3. Βέβαια τύχαμε στο να είναι η λίρα πεσμένη και μας ήρθε πολύ καλά σε σσσχέση με το αν το αγοράζαμε σήμερα.

Η εξυπηρέτηση από pramworld ήταν άψογη και μέσα σε μία εβδομάδα ήταν στην πόρτα μας.

Καλό είναι να στείλεις mail αναφέροντας την παραγγελία σου για να σου πουν το κόστος στα μεταφορικά και μετά να αποφασίσεις.

Το μοναδικό "μειονέκτημα" είναι ότι το διαθέτουν μόνο σε ένα χρώμα-μαύρο.

κοίτα και στο σαιτ του Ντοτσα, είχε προσφορές επίσης στο ίδιο κάθισμα και είχε και άλλα χρώματα

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 942
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κορίτσια το ασφαλέστερο κάθισμα όλων είναι το ανάποδο,τι γίνεται όμως όταν τα παιδιά ζαλίζονται και δεν μπορείς να κάνεις μεγάλο ταξίδι;Εμένα η μικρή μου κάνει εμετό και είμαι πολύ προβληματισμένη.Δε θέλω να δυσανασχετεί σε κάθε μεταφορά.

Αχ βρε κορίτσια κι εγώ θέλω μέχρι τα 4 της να την έχω ανάποδα αλλά το καρεκλάκι της Chicco που έχω ακουμπάει στην πλάτη του πίσω καθίσματος και τα ποδαράκια της βρίσκουν εκεί. Δεν έχει δηλ. κάποιο κενό για να κρέμοντε κάτω από το κάθισμα...έτσι είναι όλα;

Το έχω βάλει σωστά και είναι χωρίς isofix μιας και δεν έχει το αυτοκίνητό μας (είναι παλιό). Μήπως αυτό φταίει;

Είναι πολύ στιμωγμένο το παιδί και ανησυχώ....αφήστε που η κλίση που έχει δήθεν για να είναι ελαφρώς ξαπλωμένο είναι πολύ μικρή και όταν κοιμάται η μικρή μου κάποιες φορές - όχι πάντα όμως- πέφτει μπροστά το κεφαλάκι της...

Αφήστε που με το 2ο μωρό όταν έρθει δεν θα χωρώ να κάθομαι πίσω με 2 καρεκλάκια και θα πρέπει την μεγάλη μου να την βάλω στην θέση του συνοδηγού με το καρεκλάκι της...ευτυχώς δεν έχουμε αερόσακους...

Πολύ μπέρδεμα...:-( νομίζω ότι με τα 2 παιδιά δεν θα ξαναπάμε πουθενά με το αυτοκίνητο....θα σύμφερε άραγε να βάλω isofix στο αυτοκίνητο; Με το isofix λογικά το καθισματάκι θα στέκεται πιο πίσω για να έχει χώρο το παιδί για τα ποδαράκια του;:?

nd2Xp3.pngIsxAp3.png

Τα μικρά μου κοριτσάκια, τα γλυκά μου ζουζουνάκια!!!

ξαναρωτάω εδώ γιατί μάλλον η ερώτησή μου ήταν λάθος στο άλλο θέμα: έχουμε το besafe izi combi x3 και ο μέμπης μας είναι 7 μηνών. όταν το παίρνει ο ύπνος το κεφαλάκι του αντί να γείρει στο πλάι, γέρνει μπροστά με αποτέλεσμα το μωρό να είναι σαν στραβοχυμένος λουκουμάς και να κινδυνεύει σε περίπτωση ατυχήματος. κάνω κάτι λάθος στην τοποθευηση του μωρού ή του καθίσματος; να σας πω ότι έχω polo vw toy 2001 και δεν δέχεται το κάθισμα στη μέση.ευχαριστώ

vyLxp3.pngG7Azp3.png

μετά απο αυτά που διάβασα και είδα εδώ αγοράσαμε και εμείς ανάποδα καθίσματα έως 4 ετών....και ναι ακούμπανε τα πόδια τους στο κάθισμα αλλά αυτό δεν έχει καμία σημάσία για την ασφάλεια τους...και ναί και εμάς έχει κλίση και πάλι πέφτει το κεφαλάκι τους μπροστά αλλά δεν τους πειράζει κα΄θλου όταν κοιμούνται...και ουδέποτε χωρούσα να κάτσω πίσω μαζί τους και έτσι πήρα δύο καθρεύτες που τα βλέπω απο μπροστά...όλα μια ιδέα είναι...αααααααα ούτε και τα δικά μας τα υτοκίνητα έχουν isofix

Διαφημίσεις

ΌΤΑΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΆΚΙ ΤΟΥς ΠΈΦΤΕΙ ΜΠΡΟΣΤΆ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΕΊΤΑΙ ΤΟ ΊΔΙΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΛΛΑ είναι πρόβλημα γιατί δνε είναι ασφαλές πλέον, χάνεται η πλευρική προστασία σε περίπτωση ατυχήματος...

vyLxp3.pngG7Azp3.png

ΌΤΑΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΆΚΙ ΤΟΥς ΠΈΦΤΕΙ ΜΠΡΟΣΤΆ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΕΊΤΑΙ ΤΟ ΊΔΙΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΛΛΑ είναι πρόβλημα γιατί δνε είναι ασφαλές πλέον, χάνεται η πλευρική προστασία σε περίπτωση ατυχήματος...

επίσης, όσο μικρότερα, τόσο δυσχεραίνεται η αναπνοή τους και κινδυνεύουν από άπνοια, και αυτό είναι πιο άμεσος κίνδυνος .. γι'αυτό υπάρχει και η σύσταση να μην κοιμούνται τα μωρά στα καθίσματα, αν δεν υπάρχει λόγος (κάποιοι τα χρησιμοποιούν ως ρηλάξ)

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

τυχαίνει φορές να τον παίρνει ο ύπνος ενώ είμαστε εν κινήσει. σήμερα που ξανέτυχε αυτό τον ξυπνούσ αγιατί φοβόμουν. το αποτέλεσμα ήταν το παιδί από εκεί που απλά είχε την γκρινια της νύστας, να εκνευριστεί και σε όλη την υπόλοιπη διαδρομή να έχει πλαντάξει στο κλάμα (γύρω), αφού τον έπιαρνε ο ύπνος και είχε αναφιλητά. ήμουν μόνη στο αυτοκίνητο και στην εθνική, δεν μπορούσ ανα σταματήσω πουθενά για να τον πάρω λίγο αγκαλιά να τον ηρεμήσω, έχω σοκαριστεί ;από εκείνη την ώρα. τόσο που σκέυτομαι ότι αν δνε βρω λύση να αλλάξω κάθισμα... πάνε τόσα λεφτά χαμένα...

vyLxp3.pngG7Azp3.png

Αχ βρε κορίτσια κι εγώ θέλω μέχρι τα 4 της να την έχω ανάποδα αλλά το καρεκλάκι της Chicco που έχω ακουμπάει στην πλάτη του πίσω καθίσματος και τα ποδαράκια της βρίσκουν εκεί. Δεν έχει δηλ. κάποιο κενό για να κρέμοντε κάτω από το κάθισμα...έτσι είναι όλα;

ναι,ετσι ειναι ολα.Τα ποδαρακια δεν κρεμονται.Αλλα οσο μεγαλωνει το παιδι τα εχει περιπου οπως οταν καθομαστε οκλαδον

Το έχω βάλει σωστά και είναι χωρίς isofix μιας και δεν έχει το αυτοκίνητό μας (είναι παλιό). Μήπως αυτό φταίει;

Οχι δεν φταιει αυτο.

Είναι πολύ στιμωγμένο το παιδί και ανησυχώ....αφήστε που η κλίση που έχει δήθεν για να είναι ελαφρώς ξαπλωμένο είναι πολύ μικρή και όταν κοιμάται η μικρή μου κάποιες φορές - όχι πάντα όμως- πέφτει μπροστά το κεφαλάκι της...

Ετσι ειναι σε ολα τα καθισματακια εως 18 κιλα.

Αφήστε που με το 2ο μωρό όταν έρθει δεν θα χωρώ να κάθομαι πίσω με 2 καρεκλάκια και θα πρέπει την μεγάλη μου να την βάλω στην θέση του συνοδηγού με το καρεκλάκι της...ευτυχώς δεν έχουμε αερόσακους...

ισα-ισα που συμφωνα με ερευνες ειναι πολυ καλυτερη η θεση του συνοδηγου.Μην φοβασαι.Επισης μπορεις να βαλεις και τα δυο καθισματακια πισω και να ελεγχεις με καθρεφτες

Πολύ μπέρδεμα...:-( νομίζω ότι με τα 2 παιδιά δεν θα ξαναπάμε πουθενά με το αυτοκίνητο....θα σύμφερε άραγε να βάλω isofix στο αυτοκίνητο; Με το isofix λογικά το καθισματάκι θα στέκεται πιο πίσω για να έχει χώρο το παιδί για τα ποδαράκια του;:?

οχι δεν θα στεκεται πιο πισω!!!

ξαναρωτάω εδώ γιατί μάλλον η ερώτησή μου ήταν λάθος στο άλλο θέμα: έχουμε το besafe izi combi x3 και ο μέμπης μας είναι 7 μηνών. όταν το παίρνει ο ύπνος το κεφαλάκι του αντί να γείρει στο πλάι, γέρνει μπροστά με αποτέλεσμα το μωρό να είναι σαν στραβοχυμένος λουκουμάς και να κινδυνεύει σε περίπτωση ατυχήματος. κάνω κάτι λάθος στην τοποθευηση του μωρού ή του καθίσματος; να σας πω ότι έχω polo vw toy 2001 και δεν δέχεται το κάθισμα στη μέση.ευχαριστώ

το ιδιο ζητημα εχουμε κι εμεις.Ανοιξα ολοκληρο θεμα για αυτο.Υπαρχει και απαντηση απο την εταιρεια σχετικα.

τυχαίνει φορές να τον παίρνει ο ύπνος ενώ είμαστε εν κινήσει. σήμερα που ξανέτυχε αυτό τον ξυπνούσ αγιατί φοβόμουν. το αποτέλεσμα ήταν το παιδί από εκεί που απλά είχε την γκρινια της νύστας, να εκνευριστεί και σε όλη την υπόλοιπη διαδρομή να έχει πλαντάξει στο κλάμα (γύρω), αφού τον έπιαρνε ο ύπνος και είχε αναφιλητά. ήμουν μόνη στο αυτοκίνητο και στην εθνική, δεν μπορούσ ανα σταματήσω πουθενά για να τον πάρω λίγο αγκαλιά να τον ηρεμήσω, έχω σοκαριστεί ;από εκείνη την ώρα. τόσο που σκέυτομαι ότι αν δνε βρω λύση να αλλάξω κάθισμα... πάνε τόσα λεφτά χαμένα...

κι αλλο καθισμα να παρεις το ιδιο ζητημα θα εχεις.

Η λυση συμφωνα με την εταιρεια ειναι να σφιγγονται καλα οι ζωνες!!Ολα τα καθισματακια αυτης της κατηγοριας δεν εχουν μεγαλη ανακλιση οπως τα 0-13!!

Διαφημίσεις

...τόσο που σκέυτομαι ότι αν δνε βρω λύση να αλλάξω κάθισμα... πάνε τόσα λεφτά χαμένα...

κι εγώ το ίδιο σκέφτομαι με το ανάποδο besafe, πεφτει το κεφαλάκι του τοσο μπροστά, που του το κρατάω (καθομαι κι εγώ πίσω, γιατί έχω και τη μπεμπα απ' την αλλη μεριά)

τι ασφάλεια του παρέχει, δεν ξερω... και δεν είναι λύση να κρατάς το μωρό ξύπνιο!

EXXQp3.pngAIzKp2.png

μήπως μπορείς να μου δώσεις το link με την σχετική απάντηση της εταιρείας; το δικό μας είναι με isofix και όχι με ζώνες για να τις σφίξω

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=78584

Δεν ξέρω αν είναι σωστό και ασφαλές, αλλά να σας πω τι κάνω εγώ με το μικρό. Καταρχήν εμείς έχουμε το παλιότερο izi της besafe (όχι το X3), το οποίο έχει και θέσεις ανάκλισης. Το βάζω λοιπόν στην πιο ξαπλωτή θέση (δεν κατάλαβα σε προηγούμενο ποστ, αν αυτή η θέση προτείνεται σαν πιο ασφαλής ή η εντελώς όρθια. Τελοσπάντων, εγώ τον ξαπλώνω γιατί πάντα κοιμάται και μας βολεύει γιατί δεν γκρινιάζει). Επειδή όμως και πάλι το κεφαλάκι του πέφτει και στο πλάι (συνήθως) και μπροστά, πήρα τελευταία κι ένα μαξηλαράκι λαιμού από τα jumbo (κάτι τέτοιο http://www.e-gadgets.gr/product.asp?catid=498) και στο τελευταίο ταξίδι, αφού κοιμήθηκε, του το έβαλα, από μπροστά όμως. Το κεφαλάκι του το κράτησε μια χαρά. Λέτε υπάρχει κίνδυνος πνιγμού ή κάτι τέτοιο; Πάντως δεν το πίεσα πολύ μέσα, ίσα που στηρίχτηκε το κεφαλάκι του. Και να πω ότι εγώ κάθομαι ακόμα πίσω, δίπλα του...

Να προσθέσω ότι πια το κεφαλάκι του εξέχει 2 δάχτυλα πάνω από το κάθισμα, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει άμεσα να αλλάξουμε κάθισμα. Μετά, δε, που διάβασα και την κουβέντα εδώ, δεν το συζητώ ότι θα παρατείνουμε το rear facing. Επειδή όμως δεν είμαι εξοικειωμένη με αγορές μέσω ιντερνετ, μήπως στο μεταξύ, έχετε αντιληφθεί να εισάγουν καθισματάκια κατηγορίας 9-25 (RF) και στην Ελλάδα;

georef μπορεις να μου πεις αν ξερεις τι γινετε με τα 3θεσια αυτοκίνητα κ τα αναποδα καθίσματα?

ωx ναι... 3πορτα εννοουσα..εχω ενα corsa κ μου φαινετε αδιανόητο να μπαινοβγαζω το παιδι απο ανάποδο κάθισμα.

τωρα που ειμαστε στην κατηγορία 0-13 κ το καρεκλακι ειναι αναγκαστικά αναποδα μου βγαίνει η ψυχη.

'η πρεπει να κουβαλάω το παιδι μαζι με το καρεκλάκι 'η να βγαζω το καρεκλακι εντελως να το ακουμπαω στο κάθισμα του συνοδηγού να βγαζω το παιδι κτλ κτλ

ακομα μια προσπαθεια..georef ακουει?

γινετε στο κορσα να μπει αναποδο καθισμα κιαν ναι μπορεις να μου δωσεις εικονα πως θα μπαίνει το παιδι πως θα το δένω κ πως θα το βγαζω?

2 πράγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη ηλιθιότητα·Για το πρώτο δεν είμαι και τόσο σίγουρος...

Albert Einstein

• 3 εβδομάδες μετά...

Ψάχνω απελπισμένα εδώ και μέρες να προμηθευτώ ένα rare facing -ανάποδο καθισματάκι αυτοκινήτου. Το μόνο που βρήκα στην Ελλάδα ήταν το BeSafe Izi Combi και η τιμή που μου έδωσαν στο κατάστημα mobo ήταν σχεδόν απαγορευτική για την τσέπη μας (399 ?).

Υπάρχει κανείς που να έχει βρεί άλλες εταιρείες ανάποδων καθισμάτων με πιο οικονομικές τιμές; Δεν έχω πρόβλημα να το αγοράσω και από εξωτερικό αν χρειαστεί.

Από την άλλη, ακόμα και στο carseat.se/store.html που έψαξα και βρήκα το DuoLogic1, το οποίο είναι το οικονομικότερο που διαθέτει (245?), δεν μπορώ να το προσθέσω στο καλάθι αγορών και να το παραγγείλω, συν ότι στην περιγραφή δεν μπορώ να καταλάβω αν είναι κατάλληλο μόνο για αυτοκίνητα που διαθέτουν isofix.

καμιά ιδέα;;; πλιιιιιιζ :confused:

vVzsp2.png

Διαφημίσεις

ακομα μια προσπαθεια..georef ακουει?

γινετε στο κορσα να μπει αναποδο καθισμα κιαν ναι μπορεις να μου δωσεις εικονα πως θα μπαίνει το παιδι πως θα το δένω κ πως θα το βγαζω?

To αν μπαινει το αναποδο καθισματακι στο αυτοκινητο σου δεν το γνωριζω

αλλα αυτο μπορουν να σου το απαντησουν στο μαγαζι ή στο σαιτ που θα το παραγγειλεις.

Αν πραγματι γινεται τοτε θα βαζεις το παιδι μεσα απο την αντιθετη πορτα του αυτοκινητου.Θα το κρατας δλδ αγκαλια(να κοιταει μπροστα) θα μπαινεις με την "οπισθεν" στο αμαξι(οπως θα εμπαινες για να καθισεις κ θα το δενεις!

Η μονη μου αμφιβολια για το ολο θεμα ειναι ο φοβος μου

για το ποσο γρηγορα μπορεις να ΒΓΑΛΕΙΣ το παιδι απο το 3πορτο με αναπ.καθ. σε περιπτωση(φτου φτου μακρια) ατυχηματος...:confused:

zuQwp3.png

Ψάχνω απελπισμένα εδώ και μέρες να προμηθευτώ ένα rare facing -ανάποδο καθισματάκι αυτοκινήτου. Το μόνο που βρήκα στην Ελλάδα ήταν το BeSafe Izi Combi και η τιμή που μου έδωσαν στο κατάστημα mobo ήταν σχεδόν απαγορευτική για την τσέπη μας (399 ?).

Υπάρχει κανείς που να έχει βρεί άλλες εταιρείες ανάποδων καθισμάτων με πιο οικονομικές τιμές; Δεν έχω πρόβλημα να το αγοράσω και από εξωτερικό αν χρειαστεί.

Από την άλλη, ακόμα και στο carseat.se/store.html που έψαξα και βρήκα το DuoLogic1, το οποίο είναι το οικονομικότερο που διαθέτει (245?), δεν μπορώ να το προσθέσω στο καλάθι αγορών και να το παραγγείλω, συν ότι στην περιγραφή δεν μπορώ να καταλάβω αν είναι κατάλληλο μόνο για αυτοκίνητα που διαθέτουν isofix.

καμιά ιδέα;;; πλιιιιιιζ :confused:

Εγώ αγόρασα ένα ανάποδο της Chicco τελικά με 150?. Μας είχαν φέρει ένα άσχετο δώρο και το πήγα πισω. Είμουν υποχρεωμένη να πάρω από εκείνο το μαγαζί. Είναι και για νεογέννητο γιατί έχει ένα εξτρά μαξιλαράκι που μετά το βγάζεις.

Στα δίπορτα αυτοκίνητα όμως είναι ζόρι να βάζεις το παιδί σε ανάποδο κάθισμα. Εγώ έμπαινα μέσα πίσω, καθόμουν, ο άντρας μου μου έδινε το μωρό και την έβαζα με χίλια ζόρια να καθίσει...είναι βαριά πλέον.

Τώρα αναγκαστήκαμε να βάλουμε το καθισματάκι στη θέση συνοδηγού για να την βάζουμε από την πόρτα κανονικά. Πολύ πιο εύκολο, όμως εγώ αναγκαστικά κάθομαι πίσω...κιαυτό δεν είναι καλό...

Στο μαγαζί που το πηρα επέμενε να μου πουλήσεις ένα που κοιτάει μπροστά και η μικρή μου ήταν μόλις 9 μηνών και 9 κιλά! Του είπα ότι μέχρι 4 χρονών είμαι ανένδοτη να την γυρίσω μπροστά και πήρα αυτό που κοιτάει και στις 2 πλευρές. Το φυλλάδιο όμως λέει ότι μετά τα 9 κιλά το γυρνάς μπροστά...:evil:

nd2Xp3.pngIsxAp3.png

Τα μικρά μου κοριτσάκια, τα γλυκά μου ζουζουνάκια!!!

To αν μπαινει το αναποδο καθισματακι στο αυτοκινητο σου δεν το γνωριζω

αλλα αυτο μπορουν να σου το απαντησουν στο μαγαζι ή στο σαιτ που θα το παραγγειλεις.

Αν πραγματι γινεται τοτε θα βαζεις το παιδι μεσα απο την αντιθετη πορτα του αυτοκινητου.Θα το κρατας δλδ αγκαλια(να κοιταει μπροστα) θα μπαινεις με την "οπισθεν" στο αμαξι(οπως θα εμπαινες για να καθισεις κ θα το δενεις!

Η μονη μου αμφιβολια για το ολο θεμα ειναι ο φοβος μου

για το ποσο γρηγορα μπορεις να ΒΓΑΛΕΙΣ το παιδι απο το 3πορτο με αναπ.καθ. σε περιπτωση(φτου φτου μακρια) ατυχηματος...:confused:

ευχαριστω για την απαντηση.

ρωτησα κ στο carseat και να τι μου απαντησαν.

Hello,

Thanks for your email. Suitable seats for your Corsa are DuoLogic or Hi-Way since both are compact. Using a 3-door car is always more difficult since room in the back is more limited and access to the rear is more difficult.

There are some parents using the seats in cars similar to yours. I have enclosed photos of a DUoLogic in a 3-door Corsa. Hope this is helpful.

δεν μπορώ να πω οτι ηταν κ τοσο κατατοπιστικοί αλλα τελικα αποφάσισα να μην παρω ανάποδο.

2 πράγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη ηλιθιότητα·Για το πρώτο δεν είμαι και τόσο σίγουρος...

Albert Einstein

Παιδιά με σώνετε. Είμαστε στην φάση αλλαγής καθίσματος και ο μικρός δεν βολεύεται στο Μπριταξ που έχουμε, το οποίο κοιτάει μπροστά.

Δεν είχα πάρει χαμπάρι ότι υπάρχουν και ανάποδα καθίσματα και πραγματικά έχω μείνει κατάπληκτη.

Τελικά, από που συμφέρει να πάρει κανείς ? Από το ΛΗΤΩ ή από το CarSeat.se ? Και ποιό μοντέλο ? Από τιμές ?

Έστειλα ήδη ένα μειλ στο CarSeat.se, με το μοντέλο του αυτοκινήτου μου και περιμένω να δω τι θα μου προτείνουν.

Αν έχετε κάτι να μου πείτε, ευχαρίστως θα το λάβω υπόψη, και προτιμώ να αγοράσω ονλαιν, αφου 9 στις 10 φορές - μην πω και 10 στις 10 - οι τιμές απέχουν μακράν.

Ευχαριστώ.

ydS7p3.png 3pOXp3.png

E-shops για παπούτσια ΕΔΩ Εshops ΕΔΩ

Το παλιό θέμα ΕΔΩ Πώληση στο ΕΒΑΥ ΕΔΩ

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...