Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Σίδηρο και σύμπληρωμα διατροφής στα βρέφη που θηλάζουν

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 382
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• aglaia

aglaia 46 δημοσιεύσεις

• frene

frene 19 δημοσιεύσεις

• Marle

Marle 13 δημοσιεύσεις

• amaretto

amaretto 13 δημοσιεύσεις

Διαβάζω εδώ και έχω θυμώσει γιατι ο παιδιατρός μας έδωσε συμπλήρωμα σιδήρου για το μωρό μας χωρίς καν να κάνουμε εξετάσεις!

Δεν τα ήξερα αυτά που λέτε εδώ και ευτυχώς τα διάβασα και έτσι τώρα θα πάμε να του κάνουμε αιματολογικές να δούμε αν χρειάζεται σίδηρο.

Κια να σας πω και το πιο εντυπωσιακό όλων?????

Ο γιατρός μας έχει σελίδα στο internet και εκεί έγραψε οτι χρειάζονται αιματολογικές πριν τη χορήγηση....στην πράξη όμως κάνει το αντίθετο!!!! :shock:

Δηλαδη εδω και 4 μηνες δινεις στο μωρο σιδηρο? :shock:

Τωρα και εξετασεις να κανετε ,με τοσο σιδηρο που εχει παρει,δεν νομιζω οτι θα δειξει ελλειψη.Τωρα παλι ειδικος δεν ειμαι...

Οχι χθες μας το είπε να πάρουμε σίδηρο μέχρι να μπούνε οι τροφές τέλος Σεπτέμβρη.Αν δεν έχει έλλειψη όμως γιατί να πάρει το μωρό συμπλήρωμα???

Ααααα,παλι καλα...που δεν παιρνατε τοσο καιρο.

Εγω παντως οσους γιατρους ρωτησα, μου ειπαν οτι αν το μωρο δεν δειχνει κατι αλλο(καποια σημαδια δηλαδη),δεν το κανουμε καν εξετασεις αιματος για να δουμε το σιδηρο.Γιατι να ταλαιπωρηθει τοσο μικρουλη????

Πες απλα στον παιδιατρο σου οτι δεν θελεις να δωσεις.Δεν εισαι υποχρεωμενη να κανεις αυτο που λεει.

Ή ρωτα και καποιον αλλο παιδιατρο. :wink:

Ελα ντε! Αυτό λέω κι εγώ οτι μου φαίνεται οτι τζάμπα μας βάζει σε περιπέτειες.

Η λογική του είναι οτι τα παιδιά που θηλάζουν έχουν συχνα έλλειψη σιδήρου!!! :shock:

Αλλά είπαμε να μην το διακινδυνεύσουμε να πάρουμε μια απόφαση

μόνοι μας και να αφήσουμε τις εξετάσεις να μας πουν.

Είναι επίπονη για το παιδί η λήψη αίματος?

Ξέρεις αν του παίρνουν απο την πατούσα όπως στο μαιευτήριο ή όχι?

Διαφημίσεις

Η λογική του είναι οτι τα παιδιά που θηλάζουν έχουν συχνα έλλειψη σιδήρου!!! :shock:

Δεν ξερω δυστυχως....ισως καποια αλλη μανουλα ξερει.

Επιπονη δεν θα ναι?Αφου του παιρνουν αιμα.

Αφου τωρα μπηκατε στο τρυπακι,πατε να το κανετε να τελιωνετε και να ειστε ησυχοι. :wink:

Sotiria η γνώμη η δική μου είναι να κάνετε την αιματολογική για να δείτε αν πράγματι χρειάζεται σίδηρο το μωρό. Εμείς δυστυχώς είχαμε άσχημη εμπειρία, έπρεπε να είχαμε κάνει αυτή την εξέταση μήνες πριν, αλλά φοβόμουν μην ταλαιπωρήσω το μωρό μου. Τώρα πια φτάσαμε στο μη περαιτέρω, δυστυχώς οι αποθήκες του σιδήρου είναι άδειες και οι τιμές είναι πάρα πολύ χαμηλές :cry: Στην κατάσταση αυτή θα έπρεπε να γίνονται ενέσεις σιδήρου, αλλά θα ακολουθήσουμε μια διατροφή πλούσια σε σίδηρο και φυσικά με συμπλήρωμα σιδήρου που θα παίρνει τουλάχιστον 5 μήνες. Επίσης θα κάνουμε μια Mayer κοπράνων να δούμε αν έχουμε απώλεια αίματος από εκεί και αν βγει θετική( :( ) τότε θα κάνουμε υπερηχογράφημα κοιλιάς και βλέπουμε.... :cry::(:cry:

Όπως βλέπεις καλύτερα είναι να πονέσει για δυο λεπτά (γιατί τόσο διαρκεί η λήψη αίματος) και να ηρεμήσετε παρά να τραβιέστε αργότερα και να ταλαιπωρείται το μωράκι χειρότερα.

Όσο για τη λήψη αίματος, εμάς μας πήρανε από το χεράκι γιατί θέλανε μαγάλη ποσότητα αίματος.

Τα ελλιποβαρή μωράκια ή τα πρόωρα συνήθως βγαίνοντας απο το μαιευτήριο λαμβάνουν συμπληρώματα σιδήρου και Α+D, άσχετα αν θηλάζουν ή όχι...Αυτό μου το είχε πει η παιδίατρός μας στον Ραφαήλ, η οποία εργαζόταν για χρόνια στη Β' Μονάδα Εντατικής Νεογνών στο Παίδων Αγ. Σοφία...Μάλιστα είχε απορήσει που όταν τον πήρα απο τη μονάδα νεογνών του Γ.Κ.Νικαίας δεν μου είχαν δώσει συμπληρώματα! Τελικά βέβαια εμάς η αναιμία μας ήταν εντελώς διαφορετικής αιτιολογίας, αλλά θυμάμαι αυτό που μου είχε πει και σας το γνωστοποιώ...

10/1/1998 Πρώτη φορά μαμά: Ο Ραφαήλ έρχεται στη ζωή μου!

TpqWp2.pngIgXop2.png

H λογική είναι οτι το μητρικό γάλα έχει λίγο σίδηρο σε σχέση με το γάλα σε σκόνη, αλλά οι γιατροι συχνα δεν γνωρίζουν οτι πολύ μικρο ποσοστό από το σίδηρο αυτό απορροφάται.

Οσον αφορα τηνν εξέταση αιματος εκανα στο γιο μου εξέταση αίματος και η αιμοληψια εγινε από το χέρι. Δεν ηταν ευχαριστη εμπειρία, αλλά σε 5 λεπτα το ειχε ξεχασει.

Διαφημίσεις

Πήγαμε στο ΠΑΙΔΩΝ εδώ στην Πάτρα σήμερα και μας είπε μια παιδίατρος οτι

πρέπει να το δώσουμε το συμπλήρωμα και οτι το δίνουν λέει σε όλα τα παιδιά, είναι στη βιβλιοφραφία τους!!! :shock:

Αν θέλετε λέει σας κάνω εξετάσεις αλλά τζάμπα ταλαιπωρία για το παιδάκι.

Το ασβέστιο απορροφάται λέει ακόμα και με υπερφόρτωση σιδήρου.

Τί να πώ? Δεν την κάναμε κι εμείς την εξέταση και δεν ξέρω αν θα του το

δώσω τελικά το σίδηρο....

Ασε που μας αντιμετώπισαν λες και μας κάνανε χάρη.... ελληνικά νοσοκομεία :twisted:

Marle γιατι λες οτι επρεπε να την ειχατε κανει μηνες πριν?Ειχατε καποιο σημαδι;Ή ετσι προληπτικα;

Ελπιζω παντως να το ξεπερασετε συντομα και μια και καλη! :)

Βασικά το χρώμα του ήταν μερικές φορές κίτρινο, αλλά από την άλλη ο Ιάσονας δεν είχε ποτέ κόκκινα μαγουλάκια. Στην αρχή είχαμε μια παιδίατρο που ήθελε να του δώσει σίδηρο προληπτικά, έφερα έναν άλλο παιδίατρο που τον εμπιστεύομαι αρκετά, είναι και αναπλ. διευθ. στο Παίδων και μου είπε πως μόλις πάει ενός έτους κάνουμε εξετάσεις και βλέπουμε...

Τώρα δεν ξέρω αν του είχαμε δώσει τότε αν θα είχε σωθεί η κατάσταση, ο γιατρός βέβαια λέει πως δεν θα είχαμε κάνει τίποτα.

Ευχαριστώ πάντως για τις ευχές σου. :)

Χθές πήγαμε κ μεις στην παιδίατρο κ μας είπε ότι απο την επόμενη φόρα που θα πάμε(σε ένα μήνα) μπορεί να δώσουμε σίδηρο συμπλήρωμα.Κ της είπα ότι δεν θα ήταν καλύτερο να κάναμε μια εξέταση πρώτα κ μου είπε οτι θα κάνουμε πρώτα μια εξέταση αίματος κ μετά βλέπουμε.Με ρώτησε τις τιμές του αιματοκρίτη μου στην εγγυμοσυνη.Αλλά απο ότι έχω διαβάσει εδώ δεν έχει κ μεγαλη σχέση ο σιδηρος της μητερας με τον σίδηρο του μωρου.Τουλάχιστον απο ότι έχω καταλάβει η παιδιατρος μας δεν υπονομευει τον θηλασμό αλλά η καημένη είναι άσχετη σε πολλά πράγματα σχετικα με αυτον.Αφού μου είπε ότι τα μωρά που θηλάζουν έχουν αναγκή απο συμπλήρωμα σιδηρου περισσοτερο απο τα μωρα που πινουν ξενο γάλα!Τελωσπαντων θα κάνουμε την εξέταση κ θα δειξει!Τουλάχιστον εμείς δεν φοβόμαστε το τσιμπιματάκι,εχουμε καλό μικροβιολόγο,ελαφροχέρη!:D:D:D

Marle ελπίζω να σας πάνε όλα καλά με τον μικρό! :)

age.png

περαστικά και από εμένα για τον Ιάσωνα σου,

σκέφτομαι και εγώ να της κάνω μια εξέταση γιατί η μυτούλα της κιτρινίζει αρκετά...θεωρείται ενδειξη αυτό για να την "ταλαιπωρήσω"?

Διαφημίσεις

Βγήκανε τα αποτελέσματα από την Mayer κοπράνων κι ευτυχώς ήταν αρνητικά!!! Έτσι με το συμπλήρωμα σιδήρου και με αρκετές τροφές πλούσιες σε σίδηρο θα το ξεπεράσουμε σιγα-σιγά!!!! Ουφ!! μου έφυγε ένα βάρος :)

Angela_kgr ο παιδίατρος τί σας λέει;

Μπραβο Marle, οπως λες θα φτιαξουν τα πραματα ,με το συμπληρωμα κ την καταλληλη διαιτα.

περαστικά και από εμένα για τον Ιάσωνα σου,

σκέφτομαι και εγώ να της κάνω μια εξέταση γιατί η μυτούλα της κιτρινίζει αρκετά...θεωρείται ενδειξη αυτό για να την "ταλαιπωρήσω"?

Δε ξερω για τη μυτουλα, αλλα για κατω απο τα ματια, οτι θα πρεπει να ειναι κοκκινο κ οχι "ξασπρισμενο" αλλα κ για το εσωτερικο των χεριων κ οι πατουσιτσες να μην ειναι πολυ χλωμα. Επισης στη πατουσιτσα μπορεις με το δαχτυλο σου να πατησεις κ να δεις ποση ωρα μενει πισω το ασπρο σημαδακι. Αν δεν επανερχεται αμεσα το χρωμα δηλωνει αναιμια. Βεβαια η πιο αξιοπιστη λυση ειναι η εξετασεις που αν πατε σε καλο μικροβιολογο για παιδια δε θα ειναι κ τοσο επωδυνες (ξερω μια κοπελα στα πατησια αν σε βολευει). Σε μας ειχε κλαωει ελαχιστα η Δαναη.

GwASp3.png

afrodite δεν μας γράφεις τα στοιχεία της? Δεν είναι θέμα τόσων και τόσων γιατρών έχουμε γράψει, φαντάζομαι επιτρέπεται...

Κι εμένα είναι λίγο χλωμούλα αλλά ο γιατρός λεει εξετάσεις στον χρόνο και προτείνει να της δώσω συμπλήρωμα :evil: που δεν θέλω χωρίς εξετάσεις...

Πατήσια ήταν και το πατρικό μου οπότε ξέρω τα κατατόπια!

eNeap2.pngNziDp2.png

πρότεινα στη γιατρό να κάνουμε εξετάσεις και μου είπε ότι εφόσον το παιδί τρώει καλά και γενικά έχει ένα " μπρονζέ " χρωματακι ....λόγω πολύ καρότου μάλλον ,να μη κάνω ακόμη εξετάσεις.... η μπέμπα φαίνεται πιο κιτρίνη στη μύτη και κυρίως το απόγευμα....για συμπλήρωμα ήταν αντίθετη χωρίς εξετάσεις ....

θα κοιτάξω και αυτά που μου γράφεις μόλις ξυπνήσει....

ευχαριστώ πολύ πολύ

η μπέμπα φαίνεται πιο κιτρίνη στη μύτη και κυρίως το απόγευμα

Αυτο δεν ειναι σημαδι αναιμιας. Στην αναιμια, το παιδι ειναι χλωμο, με ασπρο το εσωτερικο του βλεφαρου (το βλεννογονο επιπεφυκοτα) και μαυρους κυκλους κατω απο τα ματια.

Αυτο δεν ειναι σημαδι αναιμιας. Στην αναιμια, το παιδι ειναι χλωμο, με ασπρο το εσωτερικο του βλεφαρου (το βλεννογονο επιπεφυκοτα) και μαυρους κυκλους κατω απο τα ματια.

Αααχχ, αυτά ακριβώς τα σημάδια παρατηρώ στην μικρή τον τελευταίο καιρό. Σωστή η διάγνωση της μάνας :cry::cry: Παιδίατρο θα πάμε τέλη του μήνα ετσι κι αλλιώς, τώρα λείπει και λείπουμε. Μήπως να την τρέξω για εξετάσεις νωρίτερα;;; Με έχει πιάσει λιγάααακι άγχος η αλήθεια είναι :?:?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...