Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Σίδηρο και σύμπληρωμα διατροφής στα βρέφη που θηλάζουν

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 382
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• aglaia

aglaia 46 δημοσιεύσεις

• frene

frene 19 δημοσιεύσεις

• Marle

Marle 13 δημοσιεύσεις

• amaretto

amaretto 13 δημοσιεύσεις

Δεν ειναι φαρμακο. Ειναι πολυτιμο για πολλα παιδακια και ιδιως για τα προωρα

...εννοείται ότι δεν είναι φάρμακο..σκεύασμα βιταμινών είναι...απλά ανέφερα ότι ο γιατρός μου είναι κατά των φαρμάκων και γενικά των φαρμακευτικών σκευασμάτων αν δεν υπάρχει λόγος, και για αυτό τον εμπιστεύομαι οπότε δεν το πολυέψαξα για τις βιταμίνες..αφού μου είπε να τις δώσω τις έδωσα.. :)

Διαφημίσεις

Εμάς για τη βιταμίνη D μας είπε η παιδίατρος πολλές βόλτες την ημέρα και όταν είμαστε στο σπίτι να τον βάζουμε κοντά στο παράθυρο. Σε μια τόσο ηλιόλουστη χώρα όπως είναι η Ελλάδα, νομίζω ότι μπορούμε να αποφεύγουμε να την παίρνουμε τη βιταμίνη σε σκευάσματα όταν μπορούμε με το φυσικό τρόπο. Αν ήμασταν στην Σουηδία... οκ! :wink:

Εκτός αν υπάρχουν αποδεδειγμένοι ιατρικοί λόγοι φυσικά... :?

κι εμας μας το εδωσε μεχρι 3 μηνων ομως οταν αλλαξαμε παιδιατρο μας ειπε οτι αυτο το σκευασμα δινεται μονο σε προωρα μωρακια και το σταματησαμε..

my baby was my reborn...

politimi πέρναμε και εμείς ενάμιση χρόνο. Σε πολλά παιδιά χρειάζεται (και όχι μόνο στα πρόωρα).

Τώρα που θα ανοίξει ο καιρός να το βγάζετε έξω να το βλέπει ήλιος.

Eτσι θα παράγει βοταμίνη d.

• 4 εβδομάδες μετά...

Εμένα σίδηρο και ασβέστιο μου είπε η γυναικολόγος να συνεχίσω αφού θηλάζω (3 μήνες τώρα) αλλά ο παιδίατρος ούτε που αναφέρθηκε στο θέμα.

Εγω συνεχίζω γιατί έχω αναιμία αλλά σκέφτομαι να κόψω το ασβέστιο εφόσον δεν είναι απραίτητο σαν συμπλήρωμα στο θηλασμό και μάλλον δεν βοηθάει όσο νόμιζα! :roll:

Διαφημίσεις

Εμένα σίδηρο και ασβέστιο μου είπε η γυναικολόγος να συνεχίσω αφού θηλάζω (3 μήνες τώρα) αλλά ο παιδίατρος ούτε που αναφέρθηκε στο θέμα.

Εγω συνεχίζω γιατί έχω αναιμία αλλά σκέφτομαι να κόψω το ασβέστιο εφόσον δεν είναι απραίτητο σαν συμπλήρωμα στο θηλασμό και μάλλον δεν βοηθάει όσο νόμιζα! :roll:

Αν έχεις αναιμία το ασβέστειο μπορεί να σου δημιουργήσει πρόβλημα...

Σιγουρέψου για την ποσότητα του σιδήρου που χρειάζεσαι με αιματολογικές εξετάσεις που θα κάνεις.

:)

Εκανα στις 50 μερες μετα τη γεννα χωρις να εχω σταματησει σιδηρο/ασβεστιο (μονο την προηγουμενη των εξετασεων δεν πηρα σιδηρο) και ηταν καλες αλλα μου ειπε να συνεχισω και με τα δυο μεχρι να σταματησω το θηλασμο. τωρα εχουν περασει τρεις μηνες απο τη γεννα. μαλλον θα πρεπει να ξανακανω εξετασεις.

Εκανα στις 50 μερες μετα τη γεννα χωρις να εχω σταματησει σιδηρο/ασβεστιο (μονο την προηγουμενη των εξετασεων δεν πηρα σιδηρο) και ηταν καλες αλλα μου ειπε να συνεχισω και με τα δυο μεχρι να σταματησω το θηλασμο.

λάθος σου τα είπε... :?

οι γυναίκες που θηλάζουν ένα χρόνο χωρίς να παίρνουν κανένα συμπλήρωμα και χωρίς να κάνουν κάποια προσεγμένη διατροφή, έχουν μεγαλύτερη οστική μάζα σε σχέση με πριν την εγκυμοσύνη...

για το σίδηρο, εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις ακόμη και μαμάδες με υποσιδηρική αναιμία που έπαιρναν για χρόνια, δεν τον χρειάζονται, είναι η μόνη περίοδος της ζωής τους που είναι καλά!

Σέυχαριστω για τις πληροφοριες αυτες, ασκοπα δηλαδη τα παιρνω τοσο καιρο...σε λιγες μερες θα την επισκεφτω ξανα οποτε θα της μιλησω για αυτο το θεμα!

πιθανότατα δεν θα καταλάβει :?

Αν ήξερε κάτι διαφορετικό θα σου το έλεγε...

Διαφημίσεις

Ερώτηση: Αν μια μαμά θηλάσει για λιγότερο από ένα χρόνο ισχύουν τα παραπάνω για το σίδηρο και το ασβέστιο στο αίμα της; Ή τότε καλό είναι να έχει πάρει τα συμπληρώματα;

Ερώτηση: Αν μια μαμά θηλάσει για λιγότερο από ένα χρόνο ισχύουν τα παραπάνω για το σίδηρο και το ασβέστιο στο αίμα της; Ή τότε καλό είναι να έχει πάρει τα συμπληρώματα;

O θηλασμός όσο λίγο και να διαρκέσει εξοικονομεί σίδηρο λόγω απουσίας περιόδου. Αν μετά τη διακοπή του θηλασμού η μαμά έχει έλλειψη σιδήρου όπως είχε πιθανόν και πριν την εγκυμοσύνη, τότε ίσως χρειάζεται συμπλήρωμα. Οι αιματολογικές εξετάσεις θα το δείξουν. Η προληπτική χορήγηση είναι απαράδεκτη.

Ίσως να χρειαστεί ασβέστιο αν θηλάσει 6 μήνες ή λιγότερους αλλά δεν ξέρω αν αυτό είναι τελικά αφομοιώσιμο. Το πρόβλημα με τις μητέρες που δεν θηλάζουν είναι ότι ενώ λαμβάνουν ασβέστιο από τις τροφές ή τα συμπληρώματα, αυτό δεν μπορεί να αφομοιωθεί. Η άσκηση με βάρη αυξάνει επίσης την αφομοίωση ασβεστίου και ίσως είναι ο μόνος τρόπος για να αυξηθεί ικανοποιητικά η οστική μάζα.

Δε ξερω τι να κανω πια με αυτο το θεμα....

Δε τρωω γαλακτοκομικα ουτε μοσχαρι, ουτε ξηρους καρπους ή ψαρια, λογω αλλεργιας της μικρης. Ανεκαθεν ειχα χαμηλη φεριτινη, αλλα ο αιματοκριτης μου ηταν καλος. Δε ξαναεκανα προσφατα εξετασεις αλλα θα κανω. Στη μικρη εκανα χτες εξετασεις και εχει φιριτινη, αιματοκριτη και αιμοσφαιριινη πολύ πολυ χαμηλα. Εννοειται οτι ξεκιναμε σιδηρο με την ελπίδα να μην την ξαναπειραξει στην αλλεργια της.

Εγω ομως τι να κανω? Να παρω ασβεστιο ή χειροτερευει την προσληψη σιδηρου? ΑΝ εγω εχω χαμηλο σιδηρο δεν επηρρεαζει και το μωρο αυτο, εστω και λίγο? Οι γιατροι λένε να παιρνω απο όλα και μαλιστα σε ποσοστητες αλλα για ποσο καιρο μπορω να το κανω αυτο χωρις παρενεργειες. Απο τον 3ο μηνα της εγκυμοσυνης επαιρνα και τα διεκοψα πριν 2-3 μηνες γιατι υποψιαζομουν οτι χειροτερευαν την αλλεργια.....

GwASp3.png

τα διεκοψα πριν 2-3 μηνες γιατι υποψιαζομουν οτι χειροτερευαν την αλλεργια.....

και εγω τα ιδια εκανα, αλλα τουλαχιστον για το ασβεστιο επεμεναν ολοι να το παιρνω ανελλιπως!

μηπως να εκανες μια γενικη αιματος για να σου φυγει η αγωνια.

τη γαλοπουλα, τα οσπρια , σπανακι μπορεις να τρως;;;

Ειστε η ζωη μου: Θεοδώρα 3ων, Στελα 2, Μπεμπης-Αποστολος!

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

τα διεκοψα πριν 2-3 μηνες γιατι υποψιαζομουν οτι χειροτερευαν την αλλεργια.....

και εγω τα ιδια εκανα, αλλα τουλαχιστον για το ασβεστιο επεμεναν ολοι να το παιρνω ανελλιπως!

μηπως να εκανες μια γενικη αιματος για να σου φυγει η αγωνια.

τη γαλοπουλα, τα οσπρια , σπανακι μπορεις να τρως;;;

ναι, ναι αυτα τα τρωω, πια. Θα κανω και εξετασεις συντομα.

Μαλλον την πειραξε λιγακι το σιδηρο γιατι σημερα τα κακακια της ηταν πιο υγρα.... Στην αναμονή....

GwASp3.png

Η μπεμπίτα μου είναι 5 μηνών και σήμερα που την πήγαμε στην παιδίατρο μας είπε οτι σε κανα δυο βδομάδες θα ξεκινήσουμε κρέμα και πως απο τον 6ο μήνα θα της δώσουμε και λίγο σιδηρο συμπλήρωμα ,γιατί τα μωρα που θηλάζουν τον χρειάζονται.Είναι στάνταρ αυτό?

.png

Η μπεμπίτα μου είναι 5 μηνών και σήμερα που την πήγαμε στην παιδίατρο μας είπε οτι σε κανα δυο βδομάδες θα ξεκινήσουμε κρέμα και πως απο τον 6ο μήνα θα της δώσουμε και λίγο σιδηρο συμπλήρωμα ,γιατί τα μωρα που θηλάζουν τον χρειάζονται.Είναι στάνταρ αυτό?

Όχι δεν είναι στάνταρ και δεν επιτρέπεται να χορηγείται σίδηρος αν δεν γίνουν αιματολογικές εξετάσεις που δείχνουν ότι υπάρχει σοβαρή έλλειψη και πρέπει να χορηγηθεί.

Μετά τον 6ο μήνα το μωρό χρειάζεται τροφές πλούσιες σε σίδηρο, όχι συμπλήρωμα σιδήρου...

Η προληπτική χορήγηση σιδήρου μπορεί να φέρει μείωση στην ανάπτυξη του μωρού...

Γιάννα, δυστυχώς η παιδίατρός σου δεν έχει ιδέα από θηλασμό και εφαρμόζει πρακτικές που μπορεί να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία και ανάπτυξη του μωρού σου...

κι εμενα το ιδιο εκανε ο παιδιατρος και μαλιστα του χορηγησε απο τον 2ο μηνα.

εγω δεν τον ακουσα φυσικα,αφου ο ανθρωπος εχει πληρη αγνοια απο το κομματι που λεγεται θηλασμος!!!

καλως ηρθες στην παρεα μας yianna.g

9a7bp2.pngIm47p2.png

Όχι δεν είναι στάνταρ και δεν επιτρέπεται να χορηγείται σίδηρος αν δεν γίνουν αιματολογικές εξετάσεις που δείχνουν ότι υπάρχει σοβαρή έλλειψη και πρέπει να χορηγηθεί.

Μετά τον 6ο μήνα το μωρό χρειάζεται τροφές πλούσιες σε σίδηρο, όχι συμπλήρωμα σιδήρου...

Η προληπτική χορήγηση σιδήρου μπορεί να φέρει μείωση στην ανάπτυξη του μωρού...

Γιάννα, δυστυχώς η παιδίατρός σου δεν έχει ιδέα από θηλασμό και εφαρμόζει πρακτικές που μπορεί να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία και ανάπτυξη του μωρού σου...[/quote Θα της το πω να δω τί θα μου πει.Πάντως δεν έχω σκοπό να την ακούσω,να εισαι σιγουρη,θα της ζητήσω να το ψάξουμε πρώτα πριν απο ο,τιδήποτε!

.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...