Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Κοστος εγκυμοσύνης-τοκετου

ilonka19

Recommended Posts

Εγώ επειδή είμαι του Δημοσίου (ευρυτερο δημόσιο), πήρα όλα όσα έπρεπε απο το ΙΚΑ, δηλαδή αντιστοιχια με τους μισθους που θα εχανα αν δε με πληρωνε ο εργοδοτης για το διάστημα εγκυμοσυνης και λοχειας (4.500 ευρω) και του τοκετου 700 ευρώ. Τα πρωτα, δηλαδη τα 4,500 τα επεστρεψα στον εργοδοτη μου σε ατοκες δοσεις των 400 ευρω εκαστη. Μια φιλη που παιρνει τα μισα σε μισθο γιατι ειναι με αλλη συμβαση ορισμενου χρονου πηρε τα μισα απο το ΙΚΑ αλλα δεν επεστρεψε τπτ.

Στα νοσοκομεια που λες αν πας σε 6κλινο δε πληρωνεις τπτ για το νοσοκομειο, καλυπτει το ΙΚΑ, ρωτα να μαθεις....

Οντως τα εξοδα ειναι πολυ μεγαλα αλλα κατα καποιο τροπο ολα τα βγαζεις περα, μυστηριο μεν, πραγματικοτητα δε!!!!!!!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Λοιπόν, από το ΙΚΑ και ΟΑΕΔ θα πάρεις χρήματα περίπου ίσα με τους μισθούς που θα έπερνες αν θα δούλευες κανονικά τους 4 μήνες τους οποίους δικαιούσαι άδεια (καθαρά)

Εγώ κάπου τόσα πήρα, χωρίς να τα μετρήσω ακριβώς υπολόγισα ότι ήμουν περίπου στα ίδια χρήματα

Επίσης από το ΙΚΑ παίρνεις ένα επίδομα γύρω στα 700+ ευρώ..(δεν θυμάμαι ακριβως το ποσό) αλλά δεν είναι και τόσο τρομερό.

Τώρα σχετικά με τα έξοδα της γέννας. Εγώ επειδή ειμαι ετοιμόγενη και θα γεννήσω στο ΙΑΣΩ χωρίς να έχω άλλη επιλογή, ζήτησα ένα τιμοκατάλογο.

Σου γράφω περίπου ότι γράφει μέσα μέχρι και το 3κλινο, για να πάρεις μια ιδέα. Η αμοιβή του γιατρού σου είναι εκτός και θα πρέπει να τη συζητήσεις μαζί του.

Κόστος 4 ημέρες (για ΦΤ)

ΒΒ4 1800

ΒΒ3 1890

Κόστος 5 ημέρες (καισαρική - αν και εμένα ο γιατρός μου είπε ότι θα κάτσω 4 ημέρες)

ΒΒ4 1950

ΒΒ3 2030

Εάν γεννήσεις μ φυσιολογικό τοκετό, πληρώνεις επίσης γύρω στα 670 ευρώ σύμφωνα με τον κατάλογο, στα οποία περιλαμβάνονται το υγειονομικό υλικό, εργαστηριακές και ιατρικές εξετάσεις και φαρμακευτική αγωγή

Εάν γεννήσεις με καισαρική το αντιστοιχο ποσό είναι 960 ευρώ

Αν κάνεις επισκληρίδιο (είτε σε ΦΤ είτε σε καισαρική) υπολόγισε άλλα περίποτ 250 ευρώ (αυτο μου το είπαν προφορικά)

Τέλος στον τιμοκατάλογο έχει ειδική κατηγορία για την ΒΒ οικονομική θέση (6κλινο) στην οποία αν γεννήσεις φυσιολογικά το κόστος ανέρχεται σε 1840 ευρώ μαζί με συγκεκριμένο υγ. υλικό και ιατρικές εξετάσεις, ενώ το αντίστοιχο ποσό που αναφέρει ο τιμοκατάλογος για την καισαρική είναι 2000 ευρώ. (Τι επιπλέον πληρώνεις σε αυτή την περίπτωση δεν γνωρίζω, αλλά καλό θα ήταν να πας να ρωτήσεις και στα 2 νοσοκομεία τιμές να δεις τι σε συμφέρει)

Εγώ πάντως επειδή θα κάνω καισαρική έχω αποφασίσει να πάρω 3λινο και ας δώσω και λίγα λεφτά παραπάνω γιατί θεωρώ ότι θα έχω μεγαλύτερη ησυχία..

Κατσε γιατι μπερδευτηκα!! και ειμαι και λιγο ασχετη:

για τους μηνες που εισαι σε αδεια δε σε πληρωνει ο εργοδότης???

μονο οτι παρεις απο το ΙΚΑ?

Η΄ παιρνεις τους μισθους κανονικα συν αυτα που σου δινει και το ΙΚΑ?

Επισης το ΙΚΑ σου δινει τα ~4500 συν 700 το επιδομα?

εγω παιρνω καθαρα 965 ν αυπολογιζω δηλ 965 *4 = 3860 + ~700 επιδομα?

παιρνω τιποτα αλλο εκτος απο αυτα?

Εγώ επειδή είμαι του Δημοσίου (ευρυτερο δημόσιο), πήρα όλα όσα έπρεπε απο το ΙΚΑ, δηλαδή αντιστοιχια με τους μισθους που θα εχανα αν δε με πληρωνε ο εργοδοτης για το διάστημα εγκυμοσυνης και λοχειας (4.500 ευρω) και του τοκετου 700 ευρώ. Τα πρωτα, δηλαδη τα 4,500 τα επεστρεψα στον εργοδοτη μου σε ατοκες δοσεις των 400 ευρω εκαστη. Μια φιλη που παιρνει τα μισα σε μισθο γιατι ειναι με αλλη συμβαση ορισμενου χρονου πηρε τα μισα απο το ΙΚΑ αλλα δεν επεστρεψε τπτ.

Στα νοσοκομεια που λες αν πας σε 6κλινο δε πληρωνεις τπτ για το νοσοκομειο, καλυπτει το ΙΚΑ, ρωτα να μαθεις....

Οντως τα εξοδα ειναι πολυ μεγαλα αλλα κατα καποιο τροπο ολα τα βγαζεις περα, μυστηριο μεν, πραγματικοτητα δε!!!!!!!!

Δεν υπάρχειπεριπτωση να γεννήσεις με τον γιατρό σου σε κρατικό νοσοκομείο????? για ρωτα τον.

Εμεις δώσαμε 1500 σε καθηγητη πανε/μιου και τπτ στο Αλεξανδρας που ημουν σε δικλινο,, για ψαξτο αν εχει καποια ακρη σε κανενα κρατικο και τον αφησουν να σε ξεγεννησει.....

Επισημαινω οτι οι συνθηκες στο δικλινο στο Αλεξανδρας ηταν πολυ πολυ καλες

Ο εργοδότης σου δίνει 1 μισθό μόνο και τα υπόλοιπα τα παίρνεις από το ΙΚΑ.

Εγώ μάλιστα όταν γύρισα ένα μισθό αφού ξεκίνησα να δουλεύω δεν τον πήρα ολόκληρο!!

Δεν θυμάμαι τι ακριβώς έγινε αλλά τα ψάξαμε με τον εργοδότη και βγήκαν ότι όλα τα λεφτά που πήρα στο σύνολο (εκτός το επίδομα ~700) ήταν περίπου τα ίδια με αυτά που θα έπερνα εαν δούλευα...

Δηλαδή, διακόπτεις 56 μέρες πριν (ή έστω στα χαρτια). Πάς στο ΙΚΑ και πέρνεις αυτά τα λεφτα που αντισοιτχοπυν στις 56 μέρες πριν.

Όταν γεννήσεις, δίνεις τα χαρτιά του τοκετού και περνεις τα υπόλοιπα για τις 63 μέρες μετά + το επίδομα ~700 ευρώ.

Αφού τα πάρεις όλα αυτά, πας στον ΟΑΕΔ, καταθέτεις ότι πήρες και συ δίνουν την διαφορά γιατί οτυ ΙΚΑ είναι λιγότερα..

Τελος σε περίπτωση που κάνεις καισαρική, μπορείς να καταθέσεις την απόδειξη του μαιευτηρίου στο ΙΚΑ και μετά από 2-3 μήνες σε καλούν να πάρεις γύρω στυα 300 ευρω (και καλά ότι ήταν επίγουσα επέμβαση) Αυτό έγινε σε μένα πριν 1,5 χρόνο περίπου

Φέτος, "Σταμάτησα" 7 Ιουνίου και πήρα ένα ελάχιστο ποσό τον Ιούνιο (δεν θυμάμαι ακριβώς γιατί απλά είδα ότι έγινε κάποια κατάθεση και όχι το ποσό ακριβώς), και επίσης πληρώθηκα από το ΙΚΑ το ποσό που αντιστοιχεί σ3 56 μέρες.

Α, το δώρο χριστουγέννων το είχα πάει όλο από τον εργοδότη.

Φετος δεν ξέρω τι θα γίνει με το επίδομα διακοπών..(γιατί εχουμε καλοκαιρινή γέννα)

Διαφημίσεις

καταλαβα...ουσιαστικα δεν σου δινει τιποτα παραπανω το ΙΚΑ δηλαδη περα απο ενα μισθο που θα επαιρνες ουτως η αλλως κι αυτο κουτσουρεμενο και ενα επιδομα του Κ@λου..

μπορω να κανω το αλλο? να μη σταματησω πχ στις 56 μερες αλλα σε λιγοτερες ωστε να παρω και κατι παραπανω απ'το ΙΚΑ?

Μας κλεβουν που μας κλεβουν να μην παρουμε κι εμεις τιποτα?

Δεν νομίζω ότι γίνεται..

Εκτος αν δεχτει ο εργοδότης σου να δουλέψεις αυτές τις μέρες και αντί να τις πάρεις άδεια μετά, να τα πληρωθείς "μαυρα" αλλά αυτό μόνο με τον εργοδότη σου μπορείς να το κανονίσεις

Το ΙΚΑ δεν προβλέπει παρεκκλίσεις από τον κανόνα

Ο εργοδότης σου δίνει 1 μισθό μόνο και τα υπόλοιπα τα παίρνεις από το ΙΚΑ.

Εγώ μάλιστα όταν γύρισα ένα μισθό αφού ξεκίνησα να δουλεύω δεν τον πήρα ολόκληρο!!

Δεν θυμάμαι τι ακριβώς έγινε αλλά τα ψάξαμε με τον εργοδότη και βγήκαν ότι όλα τα λεφτά που πήρα στο σύνολο (εκτός το επίδομα ~700) ήταν περίπου τα ίδια με αυτά που θα έπερνα εαν δούλευα...

Δηλαδή, διακόπτεις 56 μέρες πριν (ή έστω στα χαρτια). Πάς στο ΙΚΑ και πέρνεις αυτά τα λεφτα που αντισοιτχοπυν στις 56 μέρες πριν.

Όταν γεννήσεις, δίνεις τα χαρτιά του τοκετού και περνεις τα υπόλοιπα για τις 63 μέρες μετά + το επίδομα ~700 ευρώ.

Αφού τα πάρεις όλα αυτά, πας στον ΟΑΕΔ, καταθέτεις ότι πήρες και συ δίνουν την διαφορά γιατί οτυ ΙΚΑ είναι λιγότερα..

Τελος σε περίπτωση που κάνεις καισαρική, μπορείς να καταθέσεις την απόδειξη του μαιευτηρίου στο ΙΚΑ και μετά από 2-3 μήνες σε καλούν να πάρεις γύρω στυα 300 ευρω (και καλά ότι ήταν επίγουσα επέμβαση) Αυτό έγινε σε μένα πριν 1,5 χρόνο περίπου

Φέτος, "Σταμάτησα" 7 Ιουνίου και πήρα ένα ελάχιστο ποσό τον Ιούνιο (δεν θυμάμαι ακριβώς γιατί απλά είδα ότι έγινε κάποια κατάθεση και όχι το ποσό ακριβώς), και επίσης πληρώθηκα από το ΙΚΑ το ποσό που αντιστοιχεί σ3 56 μέρες.

Α, το δώρο χριστουγέννων το είχα πάει όλο από τον εργοδότη.

Φετος δεν ξέρω τι θα γίνει με το επίδομα διακοπών..(γιατί εχουμε καλοκαιρινή γέννα)

MARIA

ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΔΕΙΑΣ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ.

ΕΓΩ ΕΚΛΕΨΑ ΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ ΑΝ ΚΑΙ ΓΕΝΝΑΩ 20/8 Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΜΕ ΕΒΑΛΕ 2/9 ΟΠΟΤΕ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ 8/7 ΓΙΑ ΤΟ ΙΚΑ.

ΔΟΥΛΕΨΑ ΜΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΩ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΓΕΝΝΑ ΣΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΑΔΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΑΙ Η ΛΟΓΙΣΤΡΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΔΕΙΑΣ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΩ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΟΥ ΜΕΡΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΜΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΑΝ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΙ Η ΛΟΓΙΣΤΡΙΑ,ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΕΝ ΜΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΑ ΤΟ ΖΗΤΗΣΩ.

B8xkp2.png 4MTZp2.png

11 επισκέψεις * 20= 220 ευρώ

150 πρώτη εξέταση αίματος (οι υπολοιπες δωρεάν ΙΚΑ)

30 αλφα τεστ (60 απο τα οποία το ΙΚΑ επιστρέφει 30)

130 Β επιπέδου (140 απο τα οποία το ΙΚΑ επιστρέφει 8,5 :roll: )

1500 πακέτο Φ.Τ. 2 κλινο Α θέση Γένεσις

90 εξοδα αναισθησίας

130 αναισθησιολόγος

40 φάρμακα

20 υγειονομικό υλικό

130 παιδιατρική παρακολούθηση στην κλινική

600 γιατρός

Οταν θα πάτε στο ΙΚΑ να δηλώσετε το παιδί είναι καλύτερα να το δήλώσεται στο δικό σας βιβλιάριο γιατί παίρνεται προσάυξηση 10% στο επίδομα λοχείας και μετά από μία βδομάδα μπορείτε να του αλλάξετε τον φορέα ασφάλειας.

Διαφημίσεις

11 επισκέψεις * 20= 220 ευρώ

150 πρώτη εξέταση αίματος (οι υπολοιπες δωρεάν ΙΚΑ)

30 αλφα τεστ (60 απο τα οποία το ΙΚΑ επιστρέφει 30)

130 Β επιπέδου (140 απο τα οποία το ΙΚΑ επιστρέφει 8,5 :roll: )

H πρωτη εξεταση αιματος που λες, την εκανες εγκυος?

γιατι εκανα κι εγω καποιες εξετασεις αιματος ουρων τωρα προσφατα (δεν ειμαι εγκυος) , που μου τις εδωσε ο γιατρος μου αφου τον ρωτησα τι εξετασεις πρεπει να κανω πριν ξεκινισω τις προσπαθειες.

Αυτες περιλαμβαναν απ'οτι θυμαμαι εκτος απο τα βασικα, εξεταση για στιγμα μ. αναιμιας, τοξοπλασμα, κατι ΙcG, Συφιλη κλπ.

Αυτα κανατε κι εσεις? Αν μεινω εγκυος θα πρεπει να τις επαναλαβω? Να σημειωσω οτι τις γενικης αιματος και ουρων τις εκανα στο ΙΚΑ, αλλα τις υπολοιπες επειδη ειχε απιστευτη ταλαιπωρια το ολο θεμα τις εκανα σε ιδιωτικο μικροβιολογικο με 150 ευρω.

Τις έκανα όταν ήμουν ήδη έγκυος (τοξοπλασμα,γεν.αιματος, ουρων, ασβεστιο,σιδηρος σακχαρο,ηπατίτιδα,AIDS,ερυθρά)- δεν ήξερα ότι μπορουσα να τα κάνω μέσω ΙΚΑ και τα έκανα ιδιωτικά, για μεσογειακή αναιμία τις εκανα μέσω ΙΚΑ σε ιδιωτικό μικροβιολογικό και δεν μπορώ να πω ότι ταλαιπωρήθηκα ιδιαίτερα.

• 3 εβδομάδες μετά...

Κορίτσια εγώ που δεν έχω ΙΚΑ μας έχει πάει ο κούκος αήδονι:

1. 400 ευρώ οι πρώτες εξετάσεις εγκυμοσύνης

2. 140 αυχενική διαφάνεια

3.130 άλφα τέστ

4. 150 β επιπέδου

5. 110 βιοφυσικό προφίλ

Φυσικά 70 ευρώ ανά επίσκεψη στον γιατρό κάθε είκοσι μέρες, γιατί έχω βεβαρυμένο ιστορικό, τα χάπια σίδηρο, ασβέστιο, βιταμίνες...

Και να δούμε η γέννα τώρα πόσο θα μας πάει..

Το μαιευτηριο μας πηγε 2.900 € σε τρικλινο ΒΑ θεση (Μητερα Αθηνας), με καισαρικη και τα βλαστοκυτταρα 1.750 €.

Ο γιατρος μας πηρε 1.600 € χωρια οι επισκεψεις 50 € αλλα δεν μας επαιρνε χρηματα καθε φορα.

Οσο για τις εξετασεις εδινα μια μικρη συμμετοχη λογω ΤΕΒΕ εκτος απο τις πρωτες εξετασεις που μας πηγανε 220 € (δεν ημουν ακομα στο ταμειο), αυχενικη και β-επιπεδου 250 € . Χωρια σιδηρο και βιταμινες.

Απο το οποιο ΤΕΒΕ θα παρουμε το τεραστιο ποσο των 880 € και απο τωρα σκεφτομαι που θα τα πρωτοξοδεψουμε!

Εμας το μαιευτήριο (Γενική κλινική Θεσ/νίκης) μας βγήκε γύρω στα 1500 ευρώ σε τρίκλινο. Οι συνθήκες ήταν άριστες, η ενημέρωση τέλεια και οι μαίες πολύ εξυπηρετικές.

Όσο ζω... μαθαίνω

--------------------------

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Σωτήρης (γέννηση 30/7/2007)

Διαφημίσεις

• 3 εβδομάδες μετά...

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΑΓΧΩΘΗΚΑ ΜΕ ΟΣΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ.ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ PAPP-A ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΑ Η ΧΑΖΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΤΟ ΙΚΑ.ΤΩΡΑ ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΜΕΣΟ ΤΗΝ ΣΠΙΤΟΝΟΙΚΟΚΥΡΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΟ ΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΑΔΕΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΜΕ ΒΟΗΘΑΕΙ ΠΟΛΥ.ΕΔΩ ΟΣΟΥΣ ΡΩΤΗΣΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΙΚΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ.ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΣ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΝΑ ΤΟΥ ΤΑ ΣΚΑΣ ΔΕΝ ΣΕ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ.Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΝΟΡΜΑΛ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΘΕΛΕΙ ΤΗ ΜΙΖΑ ΤΟΥ.ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΞΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ? ΟΙΚΟΠΕΔΑΚΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΕΚΝΕΥΡΙΖΟΜΑΙ ΑΦΟΡΗΤΑ.ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΠΑΝΤΩΣ ΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΦΑΣΑΡΙΑ.ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΤΟΥΣ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ. :twisted::twisted:

dev055pp___.png

θα έλεγα να πάρεις κατευθείαν τηλ τους προιστάμενούς τους - δεν ξέρω ποιοι είναι ή πως θα τους βρείς, αλλά καλύτερα να μην μιλήσεις με τους ίδιους για να μην σου φερθούν διαφορετικά.

κατευθείαν τους προιστάμενους... ή τα κεντρικά του ΙΚΑ δεν ξέρω.

"υπάρχουν φήμες που έχω ακούσει και με έχουν ανησυχήσει, και θα ήθελα να με διαβεβαιώσετε ότι δεν ισχύουν και ότι δεν θα συναντήσω τέτοια συμπεριφορά - γιατί εάν γίνει διαφορετικά, δεν θα διστάσω να τις καταγγείλω, με όσα μέσα μου διαθέτονται, είτε μέσω ανώτερων πολιτικών προσώπων είτε στο συνήγορο του πολίτη είτε στα ΜΜΕ... έρχομαι σε εσάς πρώτα, γιατί ξέρω ότι έχετε την δυνατότητα σαν προιστάμενος να ελέγξετε όσους αναφέρουν σε εσάς, και για να διευκολύνω και την εργασία σας μιάς και ίσως αυτά που σας αναφέρω γίνονται πίσω απο την πλάτη σας και να μην τα γνωρίζετε.

Πλέον έχουμε μάθει ότι μόνο εάν μιλάμε τότε μπορεί να αλλάξει κάτι.

Τα χρήματα που κρατά το ΙΚΑ απο τον μισθό μου να μην τα κρατάει αν είναι να πληρώνω και τον κάθε γιατρό για τον καφέ και το εξοχικό του. Είναι τα λεφτά μου που κέρδισα με την δουλειά μου. Εγώ στην δουλειά μου είμαι σωστή δεν ζητάω "εξτρά" απο τον πελάτη για να τον εξυπηρετήσω και απαιτώ το ίδιο και απο τους υπόλοιπους είτε είναι γιατροί είτε κάτι άλλο."

εγώ αυτό θα έλεγα, και ίσως ζητούσα και να γίνει ανώνυμη η καταγγελία - θα ανέφερα την περιοχή του ΙΚΑ που παρουσιάστηκε αυτό .

και μην ενδίδετε στο φακελάκι ή σε άλλα εξτρά! διαβάστε την ιστορία της Αμαλίας..

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=635

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Μαρια δεν ξερω για τη γεννα αλλά ο τροπος που σου ζητανε τα φακελλακια ειναι ¨"Η τα δινεις η σε σφαζω" δηλαδή φοβασαι μετα λες κι αμα δε με προσέξει.Πάντως σκέφτομαι εδώ σου ζητάνε μεγάλα ποσά όταν έχεις κατι σοβαρό στη γέννα που είναι και ευχάριστο να μη ζητήσουν.Η Αμαλία που λες είναι ενας απο τους 1000αδες ανθρώπους που βλέπεις στον Αγ.Σάββα απλά είχε τα κότσια και τα έγραψε.7 χρόνια έχω δει πολλά και πίστεψε με δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα και καταγγελία να κάνεις στον ιατρικό συλλογο πρεπει να ρθει μαρτυρας γιατρός και ποιος έρχεται.Πριν με αναλάβει ο Θειος μου έδωσα 500 ευρώ γυρνώντας σε γιατρους, δεν εδινε κανείς αποδειξη κι ας ζητουσα επίμονα.Κάναν λάθη ευτυχώς όχι μοιραία για το μωρό και μένα,τι να κάνω να τους βγάλω στα κανάλια.Πηραμε στο Σκαι,πηραμε Τριανταφυλλοπουλο σε πληροφορώ δε σε βγάζουν.Για να γεννησεις το 2000αρο ειναι στανταρ και ποσα ακομα θα σου ζητήσουν οπότε τι λεμε τωρα.

αυτό θα της το έλεγες καταπρόσωπο?

Η Αμαλία που λες είναι ενας απο τους 1000αδες ανθρώπους που βλέπεις στον Αγ.Σάββα απλά είχε τα κότσια και τα έγραψε.7 χρόνια έχω δει πολλά και πίστεψε με δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα και καταγγελία να κάνεις στον ιατρικό συλλογο πρεπει να ρθει μαρτυρας γιατρός και ποιος έρχεται.

θέλω να ελπίζω ότι ίσως το ξανασκεφτόσουν...

είναι υγεία το θέμα και ο όρκος κάποιων ανθρώπων.

αν είναι έτσι, να τους δίνουμε και παραπάνω φακελάκι.

με αυτό το τρόπο, κάποιοι που δεν έχουν, παρατούνται στην τύχη τους.

ο καθένας που δίνει φακελάκι, συμμετέχει σε αυτό.

μην νομίζουμε ότι επειδή πέθανε αυτός ο άνθρωπος τελείωσε το θέμα - ...αυτό θα ήταν πολύ μεγάλη προσβολή cruelty στα όσα πέρασε, η Αμαλία, και η κάθε Αμαλία.

Πρίν δεν το είχαμε μπροστά μας τώρα όμως το έχουμε μπροστά μας.

Πιστεύω ότι είναι ΝΤΡΟΠΗ μας, (για τον εαυτό μου το λέω) ειδικά τώρα !εάν συμβάλλουμε με το να συνεχίζεται, (ο καθένας μας) αυτό το κατεστημένο.

αλλιώς πραγματικά, να σβήσουμε όλα τα λίνκ προς το μπλόγκ της Αμαλίας,

για να μην έχουμε και τύψεις που ξεχάσαμε τι έγραψε...

ΤΑ ΕΓΡΑΨΕ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ όχι απλώς για να περνάει την ώρα της και να βγάλει το καημό της....

να την σβήσουμε απλώς επειδή μας είναι δύσκολο να μιλήσουμε επειδή? απο φόβο?

άλλοι το παθαίνουν αυτό... που πιθανώς φοβάσαι cruelty, τι είμαστε εμείς καλύτεροι? επειδή έχουμε 40 ευρώ παραπάνω?

μην είσαι απαισιόδοξη, ειναι κάτι που όλοι μαζί μπορούν να κάνουν διαφορά, όχι μόνο ο ένας.

μαζέψτε καταγελλίες σας λέω... (ονόματα όχι στο φόρουμ) αλλά μαζέψτε, και θα κάνουμε μια ωραία μεγάλη λίστα....

φυσικά και δεν τον ενδιαφέρει τον τριανταφυλλόπουλο ΕΝΑ όνομα ή δέκα.

δεν μας ενδιαφέρει όμως και μόνο ο τριανταφυλλόπουλος.

αυτές οι εκπομπές, είναι κομήτες έρχονται και φεύγουν. μας ενδιαφέρει πιό ριζίκή αλλαγή.

τριανταφυλλόπουλο και τον άλλον, βλέπει κάποιος πλέον για ψυχαγωγια...

R.I.P. Michael Jackson.

Μαλιστα...προς Θεου δε θελω να προσβάλλω την Αμαλία και την κάθε Αμαλία.Η αλήθεια ομως αυτή ειναι και ας πονάει κατα τη γνώμη μου από την προσωπική μου εμπειρία παραμονής 7 χρόνων σε δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία της Αθηνας .Παράλληλα με το δικό μου προβλημα εζησα απο κοντα τι σημαινει καρκινος και θεραπεια απο το θειο μου που εσβησε περυσι.Τελος επειδη απο ιατρικο λαθος αναγκαστηκα να κανω εξετασεις σχετικα με καρκινο και βρεθηκα στα κεντρα και νοσοκομεια που εξυπηρετουνται οι ανθρωπο αυτοι ειδα παρα πολλα.Eπισης πηγαιναμε και στα κεντρα ψυχολογικης υποστηριξης (πονου) και ημασταν σε επαφη με ψυχολογο ολο το διαστημα που ο θειος μου παλευε καθοτι ειχε μονο εμενα και τη μανα μου.Δε φοβάμαι κι ουτε είμαι καλύτερη επειδή έχω 40 ευρώ παραπάνω.Οταν επεσε στα χερια μου το Blog αυτο ενιωσα σα να βλεπω μπροστα μου τις σκηνες που ζουσα στο Σωτηρια.Εχω καταγγείλει στο θεμα που ανοιξες με τη σειρα μου και εχω δωσει ονομαστικά καταγγελια και αλλου εκτος ιντερνετ.Μπροστα της ναι δε θα το ελεγα θα της εδινα κουραγιο μεσα μου ομως αυτο θα πιστευα και πες με υποκριτρια και πες με οτι θες.Σου εχει τυχει να περμιενεις διαγνωση και να μη στη δινουν αμα δε φακελωσεις τότε πες μου τι θα κανες δε θα δινες φακελλακι? Η θα επερνες τον ανθρωπο σου απο την εντατικη να πας σε αλλο νοσοκομειο?Να βοηθησω οσο μπορω στην προσπαθεια και του parents και αλλων φορεων να καταργηθει αυτο το απανθρωπο συστημα και η εμπορευματοποιηση των ασθενειων αλλα πιστευω πως δε θα αλλαξει.Συγνωμη αν σε θυμωνουν τα λογια μου ομως σου απαντάω εντελως ειλικρινά σαν ενα ανθρωπος που εχει ενα χρονιο νοσημα απο "λαθος γιατρου".

δε με θυμώνουν καθόλου τα λόγια σου, cruelty.. !! :D αν είναι δυνατόν να με θύμωναν τα λόγια σου! οι πράξεις αυτών που λαμβάνουν τα χρήματα με θυμώνουν!

και καταλαβαίνω ότι πρέπει να πέρασες πάρα πολλά πράγματα, και δεν είμαι της άποψης ότι αυτός που είναι σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση να αντιδράσει!!

τα είπα αυτά με το σκεπτικό ότι όλοι μας βρισκόμαστε σε άλλες απλές καταστάσεις, που και εκεί απλώς δεχόμαστε αυτή τη νοοτροπία χωρίς να είμαστε και σε τέτοια θέση όπως περιέγραψες, που δηλαδή, έχουμε τη δύναμη να μιλήσουμε και να ασχοληθούμε με το θέμα!

όχι δηλαδή ότι αυτός ή εσύ που είσαι εκείνη με χίλια δυο άλλα πράγματα στο μυαλό σου, να αντιδράσει...

τα γράφω εδώ επειδή πολλοί διαβάζουν και σίγουρα αυτά που διαβάζουμε διαμορφώνουν και την γνώμη μας αλλά και την αντίδρασή μας όταν μας συμβεί κάτι τέτοιο. (αυτός είναι και ο σκοπός του φόρουμ κιόλας)

και σίγουρα, ακούγοντας και απο εσένα πόσο άσχημο είναι να εξαρτάσαι απο έναν γιατρό,

ακόμα περισσότερο πιστεύω, με φανατίζει αυτό, να υπερασπίσω εγώ πχ,

(και ελπίζω και τους υπόλοιπους που διαβάζουν)

την επόμενη φορά που θα μου τυχει, αυτή την άποψη,

για να βοηθήσω όχι εμένα, αλλά τον άλλο, που δεν μπορεί δεν αντέχει εκείνη τη στιγμή, να αντιμετωπίσει ΚΑΙ αυτό το πρόβλημα!!....

γιατί το βλέπω σαν επιπλέον πρόβλημα, που πραγματικά στην τελική το αντιμετωπίζουν δυστυχώς αυτοί που είναι ήδη αντιμέτωποι με τόσο δύσκολες καταστάσεις! αυτή είναι η μεγαλύτερη αδικία....

που να ασχοληθεί αυτός εκείνη τη στιγμή! είναι δυνατόν? όχι φυσικά... δεν γίνεται.

Απο αλλου κινούνται τα πράγματα.... απο όλους τους υπόλοιπους που έίμαστε γύρω γύρω και κοιτάμε, και μας συμβαίνει και δε κάνουμε τίποτα.

για αυτό με βλέπεις και παθιάζομαι, όχι για να πιούμε εδώ ιντερνετικά το καφέ μας και να εκτονωθώ, αλλά για να επηρεάσω όλους μας, και μένα, απο τη στιγμή που δεν είμαστε σε τόσο δυσάρεστες καταστάσεις, να αντιδρούμε, να μην αφήνουμε τα πράγματα στην τύχη και να μην τα ξεχνάμε... αλλιώς αυτό που είπες εσύ, αλλά και η Αμαλία, θα συμβαίνει συνέχεια....

(είναι πολύ λογικό με όλα αυτά που είδες να έχεις στεναχωρηθεί, πικραθεί και απογοητευτεί, και κανένας δεν θα σε κατηγορήσει ΠΟΤΕ και καλά ότι δεν μπορείς να αντιδράς για το κάθε ......... που κυκλοφορεί και εκμεταλλεύεται την ανθρώπινη αδυναμία... ειδικά όταν αντιμετωπίζεις τέτοιες δυσκολίες... !!!!)

R.I.P. Michael Jackson.

Καταλαβα ακριβως τι θες να πεις.Οσο για τον αγωνα που κανεις να ξερεις πως το θαυμαζω παρα πολυ και σε οτι θες να βοηθησω να ξερεις πως μπορω.Μπορω γιατί τα εχω ζήσει απο πρωτο χέρι.Επίσης χαίρομαι γιατί παθιάζεσαι με αυτό που κανεις και αυτο ειναι σπανιο στις μερες μας.Είναι απο τις φορες που πάλι νιωθω πως είμαι τυχερή που βρήκα αυτο το φόρουμ.

Εγώ έχω άλλο ένα θέμα να θίξω που με τσάντησε φοβερά τώρα στη 2η γέννα..

Λοιπόν έχω γεννήσει στο Ιασώ 2 φορές και εκτός από αυτό έχω κάνει όλες τις εξετάσεις αίματος μαζί με την ομάδα αίματος από προηγούμενη εγκυμοσήνη που δυστυχώς δεν ολοκληρώθηκε..

Τότε μου είχαν βγάλει καρτελάκι στο Ιασώ με την ομάδα αίματος μου, rhesus και κάτι άλλες λεπτομέρειες σχετικές...

Αν το ήξερα θα το κουβάλαγα μαζί μου να τους το τρίψω στη μούρη γιατί πριν γεννήσεις σου κάνουν εξέταση αίματος και σε χρεώνουν αρκετά χρήματα για να σου πουν αυτές τις πληροφορίες τις οποίες τις ξέρεις!!!

Αυτό το είδα μετά στην απόδειξη την οποία δεν είχα παρατηρήσει στην πρώτη εγκυμοσύνη..

Επίσης εκτός ότι σου χρεώνουν τα πάντα, με τσαντίσαν γιατί

1) χρεώσαν ένα κουτάκι depon επειδή ήπια συνολικά 5 χαπάκια μέσα σε 5 μέρες, και

2) όταν φεύγαμε μας δώσαν όταν ντύσανε το μωρό και ένα λαδάκι penaten το οποίο είδα ότι είχαν χρεώσει ήδη (αφού είχαμε πληρώσει)

3) εννοίτε ότι ότι ητήσεις πρώτα το κατραχωρούν και στο χρεώνουν και μετά στο δίνουν

αυτά τα είδα επειδή ζητήσαμε αναλυτική απόδειξη για να την καταφέσουμε στο ταμείο του άντρα μου μήπως πάρουμε από εκεί λεφτά.

φυσικά το κόστος των ανωτέτων είναι ελάχιστο και δεν το υπολογίζω γιατί τους δώσαμε κοντά 3300 ευρώ, οπότε ένα λαδάκι και ένα κουτάκι depon είναι απειροελάχιστα, απλά με τσαντίζουν που κοιτάνε να τα πάρουν με το παραμικρό χρεώνοντας σου πράγματα ακόμα και με το ζόρι...λες και τους λείπουν!!!

Κορίτσια ειδικά για τις εξετάσεις αίματος, ρωτήστε το γιατρό σας γιατί δεν είναι και λίγα τα λεφτά (τουλάχιστον 100 ευρώ). Ειδικά αν έχετε χαρτί που να λέει ομάδα αίματος κλπ γιατί να κάνετε τις ίδιες εξετάσεις σε κάθε γέννα???

Επίσης αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι γιατί για να βρουν τη δικιά μου ομάδα αίματος χρεώσαν 30κάτι ευρώ ενώ για την ομάδα αίματος του νεογέννητου 8 και κάτι ευρώ...

Δεν έχω μαζί μου την απόδειξη γιατί έχω καταθέσει τα χαρτιά, αλλά αν υπάρχει κάποια κοπέλα που γέννησε πρόσφατα στο Ιασώ ας τα κοιτάξει και αυτή...

Απλά σας τα λέω γιατί αυτή τη φορά έφυγα με πολλά παράπονα από το Ιασώ (εκτός τα λεφτά) και ας τους έσκασα 3300!!!

Μαρία στα ιδιωτικά σου χρεώνουν και το μπαμπάκι ειναι φραγκοφονιάδες, αλλα να εισαι και "πελατης" να χεις και καρτελακι και να κάνουν τις παπιες παραείναι νομίζω...

1500 Ο ΓΙΑΤΡΟΣ(ΕΙΤΕ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΕΙΤΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ)

2500 ΤΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ

1200 ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΘΡΟΜΒΟΦΙΛΙΑ(ΕΙΧΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ)

400 ΠΡΩΤΕΣ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ.

8 ΟΥΡΩΝ

15 ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΙΜΑΤΟΣ.

400 ΑΝΤΙΠΗΚΤΙΚΕΣ ΕΝΕΣΕΙΣ(ΕΥΤΥΧΩΣ ΤΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΙΚΑ)

ΑΥΤΑ ΧΩΡΙΣ ΑΠΡΟΟΠΤΑ

22/5/2007....

12/01/2009...

η ζωη μου!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...