Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Εγκυμοσύνη και κιλά

Recommended Posts

Εγω κοριτσια ξεκινησα 54 κιλα με 1.70 υψος.Ο γιατρος μου ειπε να παρω γυρω στα 12 και αυτο γιατι ειναι πιο ευκολα να τα χασεις...αλλα δεν με φοβησε να μην παρω παραπανω.Συνολικα πηρα 16 κιλα...μεχρι τον 7 μηνα ελεγα οτι ειμαι εγκυος και δεν με πιστευαν, με το που γεννησα και πηγα σπιτι τα 11 κιλα ειχαν εξαφανιστει.Τωρα μετα απο 7 μηνες που γεννησα ειμαι 53 κιλα και η κοιλια πιο επιπεδη απο ποτε!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,8k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Πιστευω οτι τα κιλα που πρεπει να παρει μια εγκυος ειναι γυρω στο 20·/. του φυςιλογικου βαρους της. Δηλαδη αν μια κοπελα ειναι κοντουλα δεν μπορει να παρει τα ιδια κιλα με μια αλλη ψηλοτερη.

Παιζει ρολο και αν καπνιζες πριν την εγκυμοσυνη, αν γυμναζοσουν και το σταματησες κλπ.

Εγω πηρα πολλα παραπανω (!) αλλα τα εχασα τελικα μετα κοποις και βασανοις!!! Στην πρωτη εγκυμοσυνη εφυγαν ευκολα στον πρωτο χρονο. στην δευτερη ομως με πηρε πολυ καιρο γιατι δεν το επαιρνα και αποφαση.

Παντως οοοοοσα και να παρεις, αν θες τα χανεις!

• 2 εβδομάδες μετά...

Εγώ ξεκίνησα 66 κιλά με ύψος 1,73...και έφτασα στους 9 μήνες να ζυγίζω 94 κιλά (λίγο πριν γεννήσω) συνολικά δηλαδή πήρα 28 κιλά.Ειδικά τους τελευταίους 2 μήνες μέχρι και με το νερό έβαζα κιλά, είχα πανικοβληθεί.Με το που γέννησα και πήγα σπίτι από την κλινική είχα χάσει ήδη 10 κιλά...δεν το πίστευα.Έκτοτε και με αποκλειστικό θηλασμό στους 3 μήνες είμαι 69 κιλά και πιστεύω πως σε ένα μήνα θα έχω επανέλθει πλήρως...Βέβαια έχω περιορίσει και το φαγητό, ο θηλασμός από μόνος του δεν σε αδυνατίζει...

Xxq5p2.pngaDstp2.png

Ξεκίνησα 1,69 και 53 κιλά,έφτασα τα 71!!!18 κιλά και ενα μωρο μόλις 2970!!οταν βγήκα έχασα μόλις 8.τωρα μετα απο 8 μήνες εχω ΚΟΛΛΗΣΕΙ στα 59,βέβαια θηλάζω και πεινάω πολυ...ελπίζω να τα χάσω έστω μεχρι το καλοκαίρι..

Διαφημίσεις

ξεκινησα με 50 κιλα, πηρα 10, μεσα σε μια εβδομαδα μετα τον τοκετο ημουν στα κιλα μου και 2 μηνες μετα τη γεννα 48 με 49 και εχω μεινει εκει.

Οι άντρες της ζωής μου...

Εγώ ξεκίνησα 66 κιλά με ύψος 1,73...και έφτασα στους 9 μήνες να ζυγίζω 94 κιλά (λίγο πριν γεννήσω) συνολικά δηλαδή πήρα 28 κιλά.Ειδικά τους τελευταίους 2 μήνες μέχρι και με το νερό έβαζα κιλά, είχα πανικοβληθεί.Με το που γέννησα και πήγα σπίτι από την κλινική είχα χάσει ήδη 10 κιλά...δεν το πίστευα.Έκτοτε και με αποκλειστικό θηλασμό στους 3 μήνες είμαι 69 κιλά και πιστεύω πως σε ένα μήνα θα έχω επανέλθει πλήρως...Βέβαια έχω περιορίσει και το φαγητό, ο θηλασμός από μόνος του δεν σε αδυνατίζει...

eimaste panw katw sta idia...kai egw 66 kila alla 1,65 upsos...se mia evdomada mpainw ston 8o kai zigizw akoma 79 kila....makari na ta xasw kai egw san esena...

• 3 εβδομάδες μετά...

κοριτσια και γω ξεκινησα 58, εχασα 2 στο πρωτο τριμηνο -ειχα πολλες αναγουλες και λιγη ορεξη για φαγητο- και τωρα στον 5ο μηνα ζυγιζω 63 κιλα! μου ειπε ο γιατρος οτι μεχρι 14 για το υψος μου μπορω να παρω και μου ειπε να προσεχω την σοκολατα (εχω μανια αλλα την εχω κοψει) και να περιοριζω τα φρουτα σε εως 4 την ημερα και οχι ολα μαζι. το ιδιο μου ειπε η ενδοκρινολογος λογο υπερθυροειδησμου και ειλικρινα ειναι πολυ δυσκολο.

μου ειπε και ο πεθερος μου να προσεχω να μη παρω πολλα κιλα και αν παρω να τα χασω αμεσως- θρασσος! και γενικα με εχει παρει απο κατω.

απο τοτε που μου ειπε να μη τρωω (ο πεθερος) θελω να τρωω συνεχεια!

α, ο λογος για τον περιορισμο των φρουτων ηταν οτι ο μπεμπης κατουραει υπερβολικα στην κοιλια μου και μηπως ειναι εδειξη οτι ανεβαινει το ζαχαρο -αλλα το ζαχαρο μου ειναι στο 77! τελος παντων...

AAH8p2.png

tt18974d.aspx

εγω ξεκινησα 54 κιλα την εγκυμοσυνη και πηρα 13 κιλα ....με το που γεννησα εχασα μονο 3 κιλα και τουσ πρωτουσ 4μηνες 5κιλα και κολλησα μετα στους 10μηνες(μετα την γεννα) οχι μονο εχασα τα κιλα ολα αλλα τωρα ειμαι 50κιλα....δεν στερηθηκα κατι στην εγκυμοσυνη και αν ειναι δυνατον σε μια τετοια φαση που απο μονη σου πρεπει να προσεχεισ πολλα αλλα πραγματα να σου λενε να μην τρως κτλ απλα προσεχεις να μην τρωσ πραγματα χαζα και που δεν σου προσφερουν κατι....εγω ας πουμε αυτο εκανα...ηταν πχ: ειχα αναγκη μετα το τριμηνο που κοπηκαν οι εμετοι για αλμυρα και αλατι και ηθελα ολο πατακια να τρωω...εφτιαχνα 2τοστ και τα βαφτιζα πατακια...εκμεταλλευτηκα το ηταν καλοκαιρι και ετρωγα αρκετα φρουτα για να ξεγελαω την πεινα μου και αρκετα ψαρακια που μου αρεσαν....που ηταν πιο υγειανα σε σχεση με αλλα φαγητα(κοκκινιστα κτλ) παλι τρως οταν πεινας απλα αντικαθιστασ τις τροφες σου με πιο σωστες και υγιεινες..το ιδιο εκανα και μετα την εγκυμοσυνη ασε που τρεχεισ μετα και δεν προλαβαινεισ να φας..εκμεταλευτηκα και λιγο τα φαγητα του μικρου βραστο κολοκυθι πατατα κοτοπουλο που εβαζα παραπανω και ετρωγα και εγω....παντως θελει το χρονου και εγω μετα το χρονο ξαναεπανηλθα....και στην τελικη τα κιλακια μας τα περνουμε για το πιο ομορφο πραγμα που υπαρχει στον κοσμο....θα τα χασουμε καποια στιγμη...

Αχ μην ακουω για κιλα! Φατε ΟΣΟ μπορειτε. Μακαρι να γινομουν τερας στις εγκυμοσυνες μου και θα εβρισκα τροπο να τα χασω μετα.

Πρωτη εγκυμοσυνη ξεκινησα με 60 κιλα (πρωτη φορα τοσα πολλα στη ζωη μου- υψος 1,63). Χανω 10 κιλα απο τους εμετους. Νομιζω δηλαδη γιατι μετα σταματησα να ζυγιζομαι. Δεν ετρωγα ΤΙΠΟΤΑ. Μεχρι τον 7ο ειχα εμετους. Στον 9ο ζυγιζα 53 κιλα με μωρο 3200..

Αυτη τη φορα ξεκινησα 55 κιλα. Εχω λιγοτερους εμετους αλλα δεν μπορω να φαω ενω θελω. Εχω φτασει ηδη 48 κιλα..και εχω δρομο ακομα :(

Γι αυτο ΦΑΤΕ!

..μαμα τωρα ξερω..

Διαφημίσεις

Εγώ κορίτσια είμαι 1,72.ξεκινησα την εγκυμοσύνη 60 κιλά και γέννησα παίρνοντας 20 μέρες από το μήνα μου 71,5 κιλά.ενω σε όλη μου τη ζωή έτρωγα όσο ήθελα και ότι βλακεία ήθελα χωρίς να βάζω κιλά κατα τη διάρκεια της εγκυμοσύνης έκανα τόσο υγιεινή διατροφή που και εγώ η ίδια τρόμαξα με τον εαυτό μου.δεν το έκανα για τα κιλά αλλά γιατί δεν ήθελα το μωρό να τρώει βλακείες εξαιτίας μου.λοιπον αν και στην υπόλοιπη ζωή μου έτρωγα έτσι σίγουρα τώρα θα ήμουν 40 κιλά...χαχαχα!!!

Εμένα είναι η πρώτη μου εγκυμοσύνη.Ξεκίνησα με 47 κιλά (1,64 ύψος) και μέχρι τώρα που μπήκα στον 7ο έχω πάρει 13 κιλά.Τα 10 τα πήρα μέχρι τον 5ο όπου και έτρωγα α-στα-μά-τη-τα, όχι μπινελίκια κτλ. σωστές τροφές αλλά πολύ!!5ο και 6ο άλλα 3.Κορίτσια πεινούσα συνέχεια τέτοιο πράγμα δεν είχα ξαναζήσει, δεν ήταν λιγούρες το ζητούσε ο οργανισμός μου και εννοείται ότι τον άκουγα!Τώρα η κατάσταση της πέινας έχει σταθεροποιηθεί πάρα πολύ και τρώω νορμάλ.Γενικά ακολουθώ τον οργανισμό μου ο οποίος ''μιλάει'' από μόνος του και θεωρώ ξέρει τί κάνει δεδομένου ότι είχα πάντα σωστές σχέσεις με το φαί.Μετά τη γέννα θα τα χάσουμε βρε αδερφέ!Διατροφούλα, τρέξιμο με το μωρό, θέληση να υπάρχει, ας μην αγχωνόμαστε αν δεν συντρέχει λόγος υγείας!Μωράκια θα φέρουμε στον κόσμο!:)

Τι να σας πω κοριτσια.. !!

Ξεκινησα με 52 κιλα.. και υψος 1,70... τωρα ειμαι στον 6ο μηνα και εχω παει 59.. Δηλαδη εχω παρει 7 κιλα.. η γιατρος μου ειπε να προσεξω, γιατι εχω θεμα με την μεση μου.. αν και λεει οτι μεχρι 16 κιλα.. δεν θα εχω θεμα.. !!

Αυτο που μου κακοφαινετε ειναι οτι θελω να δειξω την κοιλια μου και δεν μπορω... ειναι μικρη.. Σημερα στο λεοφορειο που πηρα, ημουν η μονη ορθια(Κρητη, υπεραστικο λεοφορειο)... και κανενας δεν σηκωθηκε να κατσω.. και οταν την ειπα στον εισπρακτορα εμεινε γιατι λεει οτι δεν μου φαινετε.. !! μολις ασπρισα σηκωθηκε μια κοπελα να κατσω.. !! αχχχ... πονεμενη ιστορια.. τι να τεντωνομαι, τι να την πεταω μπροστα.. τι να την κραταω.. φαινετε απλα σαν να εχω πολυφαει.. χα χα χα

2311399a5vqu82s2t.gif

PjlKp3.png

Ξεκίνησα την πρώτη εγκυμοσύνη με 59 κιλά και 1,66 ύψος κανονικότατη και πολύ άνετη με το σώμα μου

Πήρα 18 κιλά γιατί δεν πρόσεχα και το πρώτο 8μηνο είχα χάσει τα 14

Μένω καπάκι στους 8 μήνες έγκυος πήρα σύνολο 13 κιλά

3 χρόνια μετά ακόμη προσπαθώ να χάσω 5 κιλά για να φθάσω το παλιό βάρος μου

Εντάξει δεν έχω καταβάλει και τρομερές προσπάθειες γιατί είμαι γλυκατζού

Κατά τη γνώμη μου έπρεπε να πάρω το περισσότερο μέχρι 15 κιλά

Τέλος πάντων ζω για να ελπίζω . Αν καταφέρω να συγκρατήσω τον εαυτό μου απέναντι στα γλυκά και τις σοκολατίτσες τότε μπορεί και να τα καταφέρω....

Nozmp3.pngyF2Vp3.png]

Όταν έμεινα έγκυος ήμουν 58 κιλά, έχασα 8 κιλά τους πρώτους 3 μήνες λόγω υπερβολικών εμετών και στην συνέχεια πήρα 25! Τώρα είμαι 59. Σιγά σιγά προσπαθώ να χάσω κι άλλα 2-3...

Να μας ζήσουν τα παιδάκια μας και με το καλό στις εγκυούλες και σε όσες φίλες προσπαθούν!

0mthp3.png

Διαφημίσεις

εγω ξεκινησα 70 κιλα, στους 4 πρωτουε μηνες πηρα 8 κιαλ γιατι εκανα θυροειδη κυησης και δεν μου τον ρυθμισαν σωστα με σωστη δοσολογια δηλαδη και τα πηρα χωρις να το καταλαβω. ε μετα ομως εφαγα!! γεναω την πεμπτη και ειμαι στο +20!! τα εχω φαει τα εχω χαρει και που θα παει θα τα χασω! ο γιατρος δεν αγχωνεται λεει οτι παντα στην πρωτη εγκυμοσυνη λιγο πολυ ολες την παταμε και μετα που εχουμε δει τα σκουρα προσεχουμε. οποτε θα δω στο επομενο!! μη σκατε βρε κοριτσια!!γερα παιδακια και χαρουμενες μαμαδες!!

s-age.png

PBYUp2.png

γεια σας κ απο εμενα κοριτσια μου!!

στις 16 νοεμβρη γεννησα τα διδυμακια μου.

ξεκινησα την εγκυμοσυνη 51 κιλα με υψος 1.67 κ εφτασα 62 κιλα.πηρα 11 απο τα οποια δεν μου εμεινε κανενα... τα εχω χασει ολα κ νιωθω οτι θα χασω κ αλλα στις επομενες μερες.

τα πρωτα 9 φυγανε με την γεννα τα αλλα δυο στην πορεια.αλλα κοριτσια μου σε ολη την διαρκεια της εγκυμοσυνης τα ετρωγα ολα αναλατα,δεν ετρωγα γλυκα,ουτε ζαχαρη στον καφε μου,οχι λιπαρα,οχι τηγανητα.. ηταν εντολες του γιατρου μου για να μην κανω διαβητη κ πιεση.το αποτελεσμα???

εκανα ελεγχομενο διαβητη κυησης στον 6ο μηνα με εβαλε σε αλλη διατροφη,μου εκοψε μακαρονια ρυζι κ ψωμι κ ετσι δεν πηρα γραμμαριο παραπανω.τα 11 τα ειχα παρει μεχρι τον 6ο,με την διατροφη εχασα 3μιση,εφτασα 58.5 κ τα ξαναπηρα μεχρι να γεννησω.συνολο 11.μπορει να στερηθηκα το τελευταιο διμηνο που μου εκοψε τα μακαρονια που ηταν οτι μου ειχε απομεινει αλλα ημουν 8 μηνων εγκυος κ εμπαινα ακομα στα τζιν μου..

λιγη προσοχη κοριτσια με τα κιλα,πανω απ ολα για λογους υγειας κ μετα για το αισθητικο κομματι!

Εγώ στην πρώτη εγκυμοσύνη πήρα 9 κιλά , τώρα είμαι στην έγκυος στην 15 εβδομάδα και έχω πάρει 1 κιλό τέλος Νοέμβρη που πήγα στον γιατρό...αν και εγώ με νομίζω παραπάνω....τρώω πολύ... πεινάω συνέχεια αλλά το καλό είναι ότι μετά το μεσημεριανό δεν τρώω σχεδόν τίποτα...Δεν πεινάω...άλλο με προβληματίζει εμένα....δεν τρώω σχεδόν καθόλου γιαούρτι-γάλα παρά μόνο μια φέτα τυρί στο τοστ που πέρνω μαζί μου στην δουλεία...δεν μου κάνει όρεξη δηλαδή...ξέρω ότι δεν κάνω καλά αλλά δεν μου έρχεται..όλο λέω απο αύριο

a>

a>

Εγώ στην πρώτη εγκυμοσύνη πήρα 9 κιλά , τώρα είμαι στην έγκυος στην 15 εβδομάδα και έχω πάρει 1 κιλό τέλος Νοέμβρη που πήγα στον γιατρό...αν και εγώ με νομίζω παραπάνω....τρώω πολύ... πεινάω συνέχεια αλλά το καλό είναι ότι μετά το μεσημεριανό δεν τρώω σχεδόν τίποτα...Δεν πεινάω...άλλο με προβληματίζει εμένα....δεν τρώω σχεδόν καθόλου γιαούρτι-γάλα παρά μόνο μια φέτα τυρί στο τοστ που πέρνω μαζί μου στην δουλεία...δεν μου κάνει όρεξη δηλαδή...ξέρω ότι δεν κάνω καλά αλλά δεν μου έρχεται..όλο λέω απο αύριο

γιατι δε λες να σου δωσει ασβεστιο; και γω επειδη δε πινω γαλα, βαζω 2πλο τυρι στο τοστ. βρες μια μαρκα με μπολικο ασβεστιο κ υιοθετησε το!

Πίνω ασβέστιο απλά νομίζω ότι δεν επαρκεί μόνο αυτό..Ασε που μέχρι να μείνω έγκυος θήλαζα και νομίζω πως οι αποθήκες μου είναι γενικώς άδειες

a>

a>

Πίνω ασβέστιο απλά νομίζω ότι δεν επαρκεί μόνο αυτό..Ασε που μέχρι να μείνω έγκυος θήλαζα και νομίζω πως οι αποθήκες μου είναι γενικώς άδειες

Κ μενα μου χει δωσει αλλα δε το πινω καθε μερα γιατι με ανακατευει...

βρες ενα τυρι με μπολικο ασβεστιο - γραβιερα πχ- κ βαζε στο τοστ, στα μακαρονια, τριβε λιγο πανω απ τις πατατες σου ή τρωγε ενα μικρο κομματακι με μια φρυγανια πριν τον υπνο.

Καλησπερα Κοριτσακι μου..

Λοιπον.. εγω δεν τρωω καθολου σχεδον γαλακτομικα.. παρα μονο φετα.. αντε και που και που μυζιθρα.. επισης η γιατρος μου εχει δωσει ασβεστιο το οποιο το πινω μερα παρα μερα.. σε ελεγχο που εκανα αιματολογικο.. το ασβεστιο μου ηταν τελειο..!!

ειδα οτι εισαι απο Κρητη.. Εδω στην Κρητη εχουμε πολλα προιοντα που μπορεις να φας.. Μονο απεφυγε τα κιτρινα τυρια, γραβιερα κεφαλοτυρι γιατι εχουν πολλα λιπαρα, και στην εγκυμοσυνη προκαλουν δυσκιλιοτητα...!!!

2311399a5vqu82s2t.gif

PjlKp3.png

Θηλαζω 4 χρονια. Τωρα σταματησα που εμεινα εγκυος. Το ασβεστιο μου ειναι σουπερ και δεν παιρνω ουτε συμπληρωμα και γαλα εχω να πιω 4 χρονια (λογω αλλεργιας του μικρου).

..μαμα τωρα ξερω..

Γειά και από μένα , πάντα διάβαζα και διαβάζω τι γράφετε σχετικό με τα κιλά . Έχω μεγάλο θέμα και αυτό γιατί και στις 3 εγκυμοσύνες μου είχα πάρει 30 κιλά . Στην πρώτη ξεκίνησα 54 κιλά και ύψος 1.68 και έλεγα ότι θα προσπαθούσα τουλάχιστον στις επόμενες εγκυμοσύνες να μην πάρω πάνω από 12 με 15 γιατί πιστέψτε με χάνονται πολύ δύσκολα τα άτιμα :cry: . Μετά την τρίτη εγκυμοσύνη λοιπόν όχι μόνο ξανά έφτασα στα φυσιολογικά μου κιλά αλλά έχασα και 2 ακόμα :-P ...Το πρόβλημα τώρα είναι ότι είμαι ξανά έγκυος στο 4 παιδάκι μου είμαι στην 18η εβδομάδα και ήδη έχω πάρει 15 κιλά που να σημειώσω ότι και στις 3 προηγούμενες εγκυμοσύνες στην ίδια εβδομάδα δεν είχα πάρει πάνω από 3 κιλά . Έτσι αναρωτιέμαι πόσα θα πάρω αυτήν την φορά? Τώρα ψάχνω κάποια διατροφή που να με βοηθήσει να χάσω ή τουλάχιστον να μην πάρω άλλα αν γνωρίζει κάποια κοπέλα , κάποια δοκιμασμένη διατροφή ας μου την στείλει σας παρακαλώ δεν θέλω να τραβήξω ότι τράβηξα για να χάσω τα προηγούμενα κιλά.. :( Συγνώμη για το μεγάλο post..

Κοψε τους πολλους υδατανθρακες, και εντελως τους συνθετους δηλαδη ζαχαρη, αλευρι .....και δεν θα πεινας πολυ και θα μεταβολιζεις καλυτερα. Με το καλο!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...