Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

ΠΡΟΣΟΧΗ : Σκοτώνουν τα αδέσποτα με φόλες στο Δήμο της Δάφνης

Σε εξολόθρευση των γατιών, σκυλιών με φόλες τυλιγμένες σε κοκορέτσι και κιμά έχει προχωρήσει το τελευταίο διάστημα «άγνωστος φιλόζωος» στην περιοχή του Δήμου Δάφνης.

Οι φόλες εντοπίστηκαν σε ζαρντινιέρες καταστήματος κρέατος-ταβέρνας στο μικρό λωρίδα-αλσύλλιο της οδού Αλεξάνδρας και Αντιγόνης στο οποίο βρίσκεται παιδική χαρά ενώ ακριβώς απέναντι στεγάζεται παιδικός σταθμός και όλα τα παιδάκια παίζουν στις κούνιες.

Ολοι/ες που έχουν τετραπόδους συντρόφους τόσο στη γειτονιά όσο και στην ευρύτερη περιοχή δεν είναι απλά θορυβημένοι αλλά εξοργισμένοι και αγριεμένοι.

Το ίδιο έχει αρχίσει να συμβαίνει και με τους γονείς των παιδιών που τα πάνε να παίξουν στις κούνιες αφού είναι εύκολο ένα πιτσιρίκι να βάλει στο στόμα του τα καλούδια που λέγονται φόλες (είτε είναι με γυαλί είναι με δηλητήριο)

Μόλις χτες τρία γατιά ξεψύχησαν σφαδάζοντας από τους πόνους σε διάφορα σημεία του τετραγώνου από τις οδους Αλεξάνδρας- Αρκαδίου- Αντιγόνης και Λακεδαίμονος ενώ άλλο ένα γατί σπαρταρούσε σε ελάχιστη απόσταση στο διπλανό οικοδομικό τετράγωνο.

Τέσσερα γατιά έφαγαν φόλα πριν τρεις μέρες ενώ πριν ένα μήνα μια γάτα που μετέφερε τροφή για τα πέντε νεογέννητα της βρήκε φρικτό θάνατο με αφόρητους πόνους βγάζοντας αφρούς και αίμα από το στόμα. Δυο από τα μωρά γατάκια πέθαναν με τον ίδιο τρόπο. Μια γειτόνισσα έσωσε τα άλλα τρία τα οποία τώρα χαίρουν άκρας υγείας.

Οι ιδιοκτήτες των γάτων εντόπισαν στις ζαρντινιέρες …καταστήματος τοποθετημένα κομμάτια κρέατος με φόλες. (στο σημείο βρέθηκαν δυο γάτες και άλλη μια είναι εξαφανισμένη) αλλά … κανείς δεν γνώριζε …τίποτα!

Στο αλσύλλιο αυτό υπάρχει παιδική χαρά ενώ απέναντι της στεγάζεται παιδικός σταθμός. Όλα λοιπόν τα παιδία παίζουν στην παιδική χαρά.

Παράλληλα, έχουν βρεθεί και νέκρα περιστέρια και 18ούρες στα κεραμίδια και στις ταράτσες σπιτιών.

Δυο από τους ανθρώπους που βρήκαν φωλιασμένες τις γάτες τους προχώρησαν ήδη σε καταγγελία στην Υπηρεσία Προστασίας Ζώων και στη Νομαρχία και θα υποβάλουν μήνυση κατά αγνώστων.

Επίσης πριν από μήνες ένα λυκόσκυλο που ήταν… άτακτο σώθηκε την τελευταία στιγμή από τον «ιδιοκτήτη» του.

Πηγή: http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1026466

Μόλις μπήκε μέσα ο καλός μου με ένα γατί που περιμάζεψε. Η απάντηση στους...ανθρώπους

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 106
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Όσο και εάν διαφωνώ με το "ρουφιάνεμα" και τις καλές σχέσεις με τον "εθνικό κορμό", θα τον κατέδιδα τον@@@@@@ και χωρίς κουκούλα

Το λυπηρό είναι πως δεν υπάρχει καν ποινική διώξη.

Διαφημίσεις

Στην πόλη μας έχουμε ένα κυνοκομείο, ή αλλιώς Νταχάου. Κατά διαστήματα, γίνεται επιχείρηση σκούπα, τα μπουζουριάζουν, τα εμβολιάζουν, στειρώνουν,, κλπ και όσα επιζήσουν στις υπέροχες σουίτες :(, μετά από ένα διάστημα τα αφήνουν πάλι.

Βέβαια εδώ το δίλημμα είναι μέσα ή έξω; Άθλιες συνθήκες ή φόλα; Γιατί τους ίδιους "ανθρώπους" έχουμε κι εδώ

εχω βαρεθει και κουραστει να ακουω για τετοια.

αν πετυχαινα εναν στον δρομο να κανει κακο σε ζωο θα τον σκοτωνα με τα ιδια μου τα χερια και ας με εκρινε ο Θεος για αυτη μου την πραξη.

ευχομαι να πεθανουν με τον ιδιο τροπο ολοι αυτοι που θελουν να λεγονται ανθρωποι.

ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΗ ΛΥΠΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΗ ΛΥΠΗ , ΑΛΛΑ Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΟΤΑΝ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ , ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΕΤΑΙ!!!

Μίκα αν όλοι οι δήμοι ήταν όπως ο δικός σου δηλαδή μάζευαν τα αδέσποτα, τα εμβολίαζαν και τα στείρωναν δεν θα συνέβαιναν τέτοια περιστατικά τόσο συχνά. Εγώ πιστεύω οτι οι δήμοι έχουν πολύ μεγάλο μερίδιο ευθύνης, όπως επίσης και οι άθλιοι που έχουν για λίγο ένα σκύλο ή γάτα και μετά το μετανιώνουν και το πετάνε στο δρόμο. Αν αρχίσω να μιλάω για τους πιστούς μας φίλους θα βαρεθείτε να διάβαζετε οπότε παραμένω σε αυτό Ντροπή τους

chamsof17, τα ίδια και χειρότερα γίνονται κι εδώ. Δεν είναι θέμα δήμου τελικά, είναι θέμα δήμιου. Τέτοιοι... υπέροχοι άνθρωποι με ευαισθησίες υπάρχουν παντού.

Διαφημίσεις

Ντροπή τους, όχι μόνο γι'αυτούς που το κάνουν στο συγκεκριμένο δήμο αλλά για όλους. Αλλά έτσι είναι, την κακία που κρύβουν μέσα τους κάποιοι ξέρουν να την δείχνουν σε καθε αδύναμο και ανυπεράσπιστο ζώο . Εύχομαι να τον εντοπίσουν και να του το ανταποδώσουν !!

:lol: Έγραψες!

Τέτοια καθίκια υπάρχουν παντού... και αυτό που χρειάζονται είναι ένα βρωμόξυλο ώστε να μην μπορέσουν ποτέ ξανά να σηκώσουν το χέρι και να ρίξουν φόλα!!! Χμμ αυτά που μου έρχονται στο μυαλό δεν είναι πολύ κόσμια γιαυτό δεν γράφω τίποτ'αλλο.:?

Το τρίτο κοντό μου ανθρωπάκι τσουυυυυπ βγήκε στις 8/12/2011!!!

Εερεεε δεν θα πετύχω κανέναν εγώ και ο άντρας μου??? Ουεε και αλήμονο!!!

Δεν γίνεται εγώ να βγαίνω κάθε μέρα και να τα ταίζω και κάποιοι !@#$%^&* να πηγαίνουν και να τα φολιάζουν! Είναι αδύνατον!!! Πάνω στην χαρά τους τα καιμένα από την πείνα τους τα τρώνε με λαιμαργία και μετά υποφέρουν και πεθαίνουν!!!

Πρέπει να πάθουν το ίδιο και αυτοί..μόνο έτσι θα καταλάβουν!

Παιδιά ότι και να κάνουν οι δήμοι...ότι και να κάνει η δικαιοσύνη, αυτό δεν θα σταματήσει ποτε ποτε!!! Πάντα θα υπάρχουν ψυχάκιδες και ανίδεοι!!!

Δεν αντέχω άλλο πιά!!!!

eNortjK1UjK2NDM0U7IGXDASyAKl94.png

Κορίτσια καλημέρα.Το ίδιο σκηνικό ισχύει περίπου και στο δήμο Βριλησσίων στην περιοχή του ταχυδρομίου για όσες γνωρίζουν.Προσοχή λοιπόν γιατί είναι ένα νέο είδος φολας σε σκόνη το οποίο οι αλήτες ρίχνουν στα φυτά γκαζόν κ.λ.π και το οποίο είναι επικίνδυνο και για τους ανθρώπους.Πχ αν το παιδάκι σς μυρίσει αυτό το λουλουδάκι που μπορεί να έχει σκόνη πάνω παθαίνει δηλητηρίαση!Ειναι εξωφρενικό και αυτοί οι άνθρωποι είναι απλά αλήτες.Προσοχή λοιπόν και για τα παιδιά μας.Εμείς ε΄δω έχουμε κινητοποιηθεί και μέσα από την αστυνομία.Η μητέρα μου,πρόεδρος της φιλοσωικής βριλησσίων,έχει κάνει καταγγελίες παντού και αφισοκολλήσεις προς ενημέρωση των γονέων.Ας ελπίσουμε ότι κάποια στιγμή θα σταματήσουν

Γιώργος 21/10/2008 - Αλέξης 09/09/2010

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...
εχω βαρεθει και κουραστει να ακουω για τετοια.

αν πετυχαινα εναν στον δρομο να κανει κακο σε ζωο θα τον σκοτωνα με τα ιδια μου τα χερια και ας με εκρινε ο Θεος για αυτη μου την πραξη.

ευχομαι να πεθανουν με τον ιδιο τροπο ολοι αυτοι που θελουν να λεγονται ανθρωποι.

πόσες φορές το έχω σκεφτεί...πραγματικά κι εγώ έχω κουραστεί να ακούω τα ίδια και τα ίδια χωρίς κάποιος ποτέ να έχει τιμωρηθεί, γιατί????????

1FdQp2.png

Εερεεε δεν θα πετύχω κανέναν εγώ και ο άντρας μου??? Ουεε και αλήμονο!!!

Δεν γίνεται εγώ να βγαίνω κάθε μέρα και να τα ταίζω και κάποιοι !@#$%^&* να πηγαίνουν και να τα φολιάζουν! Είναι αδύνατον!!! Πάνω στην χαρά τους τα καιμένα από την πείνα τους τα τρώνε με λαιμαργία και μετά υποφέρουν και πεθαίνουν!!!

Πρέπει να πάθουν το ίδιο και αυτοί..μόνο έτσι θα καταλάβουν!

Παιδιά ότι και να κάνουν οι δήμοι...ότι και να κάνει η δικαιοσύνη, αυτό δεν θα σταματήσει ποτε ποτε!!! Πάντα θα υπάρχουν ψυχάκιδες και ανίδεοι!!!

Δεν αντέχω άλλο πιά!!!!

ναι, και πόσες φορές δεν την έχω ακούσει χοντρά γιατί τα ταίζω? αλλά από τη μία μπαίνει, από την άλλη βγαίνει, το μόνο που φοβάμαι ειναι μήπως κάποιος για να με εκδικηθεί κάνει κακό στα ζωάκια, ειδικά στην παλιά μου γειτονιά που ήταν στο κέντρο και δυστυχώς πλέον ήταν αρεκτοί οι άξεστοι και κακιασμένοι γείτονες

1FdQp2.png

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Αθήνα, 16 Μαΐου 2009

Η κακοποίηση των ζώων στην Ελλάδα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Η άθλια συμπεριφορά εκ μέρους κάποιων συμπολιτών μας αλλά και η αδιαφορία εκ μέρους της πολιτείας θίγουν τη χώρα και τον πολιτισμό μας. Παρά τις μακροχρόνιες και έντονες διαμαρτυρίες χιλιάδων πολιτών και πολλών σωματείων, η πολιτεία δεν έχει λάβει μέχρι σήμερα μέτρα που να βελτιώνουν τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων και να ποινικοποιούν-καταργούν τα περιστατικά κακοποίησης.

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 100 Ζωοφιλικών Σωματείων διοργανώνει εκδήλωση διαμαρτυρίας:

Τετάρτη, 20 Μαΐου 2009, ώρα 10:00

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αχαρνών 2, σταθμός ΜΕΤΡΟ Ομόνοια

καλώντας το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να προχωρήσει άμεσα στη λήψη αποτελεσματικών μέτρων που θα συμβάλλουν στην προστασία των ζώων συντροφιάς, των παραγωγικών ζώων, των ελεύθερων ζώων στη φύση που αποτελούν το στόχο των κυνηγών, των ζώων στα τσίρκο που εξακολουθούν να περιοδεύουν στη χώρα μας. Η πολιτεία πρέπει να στείλει, εντός και εκτός Ελλάδος, ένα μήνυμα σεβασμού απέναντι στα ζώα και όχι να διαιωνίζει απαράδεκτες και βάρβαρες συνθήκες και συμπεριφορές.

Στο υπουργείο έχουν υποβληθεί συγκεκριμένες προτάσεις εκ μέρους των φιλοζωικών οργανώσεων οι οποίες περιλαμβάνουν καμπάνια ενημέρωσης, θέσπιση ελεγκτικού μηχανισμού για την εφαρμογή του νόμου, αύξηση των ποινών και προστίμων για τους παραβάτες, απαγόρευση της πώλησης ζώων συντροφιάς από καταστήματα, βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης για τα παραγωγικά ζώα, ενημέρωση για τις καταστροφικές συνέπειες του κυνηγιού και περιορισμό της δραστηριότητας, απαγόρευση των τσίρκο με ζώα στη χώρα, κ.α.

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 100 Φιλοζωικών Οργανώσεων

Για περισσότερες πληροφορίες:

…………6976489349………………..

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Συλλόγων καλεί όλους τους πολίτες σε συγκέντρωση-εκδήλωση, την Τετάρτη 20 Μαΐου 2009, στις δέκα το πρωί, έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αχαρνών 2, Πλατεία Βάθη, για το θέμα των χιλιάδων κακοποιήσεων, δηλητηριάσεων και δολοφονιών των ζώων γενικά στην χώρα μας, τόσο των ζώων συντροφιάς, όσο και των ζώων της άγριας ζωής, των πουλιών κατά την κυνηγετική περίοδο, των παραγωγικών ζώων, των ζώων που υποφέρουν ποικιλοτρόπως καθημερινά στα τσίρκο. Στην εκδήλωση θα κληθούν να παραστούν τα ελληνικά και ξένα ΜΜΕ, θα επιδοθεί ψήφισμα στον υπουργό κ. Χατζηγάκη, τον οποίο θα καλέσουμε να εξαγγείλει άμεσα μέτρα για την προστασία και τα δικαιώματα των ζώων, όπως δεσμεύτηκε κατά τις συναντήσεις που είχε με συλλόγους και φορείς προστασίας ζώων.

Καλούμε όλους τους πολίτες να διατρανώσουν την θέλησή τους να μπει τέρμα επιτέλους στην μαύρη αυτή σελίδα της ιστορίας της σύγχρονης Ελλάδας και να διεκδικήσουν δυναμικά και αποφασιστικά από την Πολιτεία την επίλυση του προβλήματος. Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή δημιουργήθηκε πριν λίγους μήνες, μέχρι στιγμής απηχεί τις απόψεις εκατό περίπου ζωοφιλικών συλλόγων και σκοπό έχει το συντονισμό των προσπαθειών, την ανάδειξη των προβλημάτων των ζώων στην χώρα μας και την πίεση προς την Πολιτεία να πάρει άμεσα, αποφασιστικά και ουσιαστικά μέτρα για την επίλυση των προβλημάτων των ζώων γενικά στην χώρα μας.

Για οποιεσδήποτε απορίες-διευκρινήσεις επικοινωνήστε με τα τηλέφωνα:

6976489349- 6909799355- 6972004963- 6979913007- 6973241118

Για την συγκέντρωση -εκδήλωση εξω απο το υπουργείο, με θέμα την κακοποίηση των ζώων εν γένει, πρόκειται να φτιαχτεί ενα ψήφισμα, που θα περιλαμβάνει τα παρακάτω, πιο σημαντικά θέματα. Εκτιμάταται ότι, απο την πληθώρα των προβλημάτων των ζώων, αυτά είναι τα πλέον άμεσα που πρέπει να παρθούν μέτρα απο την πολιτεία.

1. Λήψη μέτρων για τις συνθήκες διαβίωσης,μεταφοράς και σφαγής των παραγωγικών ζώων.

2.Λήψη μέτρων για τον περιορισμό της καταστροφής της πανίδας κατά την κυνηγετική και οχι μόνο περίοδο.

3. Απαγόρευση πώλησης ζώων απο τα pet-shops και αυστηρή τήρηση των προϋποθέσεων που ορίζει ο νόμος για τους νόμιμους εκτροφείς κατοικίδιων ζώων.

4. Αυστηρές ποινές και πρόστιμα για τους παράνομους εκτροφείς κατοικίδιων ζώων.

5.Υποχρεωτική ηλεκτρονική σήμανση και των κυνηγετικών, ποιμενικών σκύλων.

6.Αύξηση των ποινών και προστίμων για τους παραβάτες των σχετικών νόμων και ιδιαίτερα για τις δηλητηριάσεις και κακοποιήσεις των κατοικίδιων ζώων.

7. Επιπλέον μέτρα για την στείρωση εκ μέρους των ιδιοκτητών των κατοικιδίων ζώων.

8. Θέσπιση Οργάνου εκ μέρους της Πολιτείας, για την εφαρμογή του νόμου και την επιβολη των σχετικών προστίμων.

9. Υποχρεωτική σήμανση απο τους δήμους των αδέσποτων ζώων.

10. Ποινές και πρόστιμα στους δήμους ,που δεν εφαρμόζουν τον νόμο .

11. Καμπάνια διαρκείας στα ΜΜΕ , για τις ευθύνες και υποχρεώσεις μας απέναντι στα κατοικίδια.

12. Ειδικό μάθημα στα σχολεία για τον σεβασμό απέναντι στη φύση και τα ζώα.

13. Κατάργηση της "εγκυκλίου" του υφυπουργού κ. Κιλτίδη, εκδοθείσα στις 24.06.08.

περί διακίνησης αδέσποτων ζώων.

14. Εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας της Ε.Ε., για την στείρωση αδέσποτων ζώων από εθελοντές ευρωπαίους κτηνίατρους.

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1032503

Διαμαρτυρία για την κακοποίηση των ζώων στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

20 Μαΐου 2009, 07:05

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις κακοποιήσεις, δηλητηριάσεις και δολοφονίες χιλιάδων ζώων στη χώρα μας θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 10 το πρωί, έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Τη συγκέντρωση διοργανώνει η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Συλλόγων και συμμετέχουν μεταξύ άλλων και οι Οικολόγοι Πράσινοι.

Ανάμεσα στα αιτήματα των διαδηλωτών είναι και η απαγόρευση της εισόδου των τσίρκο στην χώρα μας.

Επιπλέον, θα επιδοθεί ψήφισμα στον υπουργό Σωτήρη Χατζηγάκη, με το οποίο θα καλείται να εξαγγείλει άμεσα τα μέτρα για την προστασία και τα δικαιώματα των ζώων, όπως είχε δεσμευτεί.

Πηγη:zougla.gr

Ένα συγκλονιστικό , ΒΙΝΤΕΟ , εικόνες που προσβάλλουν τον άνθρωπο. Το

βίντεο έφτασε μόλις χθές στο Agroschannel απο τη φιλοζωική οργάνωση της

Σητείας στην Κρήτη . Στις 14 του μήνα τα μέλη της ομάδας δέχτηκαν ένα

τηλεφώνημα μας λέει η Πρόεδρος κ. Παπαδάκη Μαρία , και πήγαν σε ένα

αγρόκτημα ένα χιλιόμετρο έξω απο τη πόλη . Το θέαμα φρικτό , 4 σκυλιά

σκυλιά κρεμασμένα , σε μια ελιά, και ένα ακόμη σκυλί ΄΄κρεμασμένο΄΄

απέναντι .Αποφασίσαμε να δείξουμε τις εικόνες χωρίς επεξεργασία γιατί αυτό

είναι ΄΄ανθρώπινο έργο

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ

στο http://troktiko.blogspot.com/2009/05/video_23.html

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...