Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τι θα επιλέγατε? - Καισαρικη ή φυσιολογικος τοκετος?

Τί θα επιλέγατε αν μπορούσατε? Καισαρικη ή φυσιολογικος τοκετος?  

1.342

1. 1. Τί θα επιλέγατε αν μπορούσατε? Καισαρικη ή φυσιολογικος τοκετος?

• Φυσιολογικα
      1846
    • Καισαρικη
      581

Recommended Posts

σε εμενα παντως ο γιατρος ειχε δωσει 60% πιθανότητα για καισαρικη και 40% φ.τ. γιατι το μωρο ήταν πολύ ψηλά... εγώ επειδή φοβόμουν να γεννησω φυσιολογικά δεν με χάλαγε καθόλου να γεννησω με καισαρικη...όταν έφτασε η πιθανη ημερομηνια τοκετου με εβαλε μεσα στο μαιευτηριο για πρόκληση ωδινών... όταν περιμενα με την μαια στο δωματιο με όλα τα εξαρτηματα (καθετηρακια κλπ) και διαστολη 1 για αρκετες ωρες την ρωταω την μαια.. ποια η διαφορα καισαρικης και φ.τ.? μου λεει αν γεννησεις με καισαρικη θα τα εχεις όλα αυτα τα καλωδιακια και ορους μεχρι αυριο το πρωι και δεν θα φας τίποτε ούτε θα πιεις .. αν γεννησεις φυσιολογικά με το που θα περασει το δίωρο στα βγαζουν όλα σε πανε στο δωματιο και κανεις ότι γουσταρεις.. τρως πινεις ότι θες.. ακόμη δεν μπορω να καταλαβω πως πηγε η διαστολη στο 10 μεσα σε 2 ώρες.. γέννησα με φυσιολογικό τοκετό μεσα σε ένα τέταρτο!!! μάλλον από τον φόβο μου!!! όλες στο δωματιο οι κοπελες είχαν γεννησει με καισαρικη και έβλεπα πόσο παιδευόντουσαν .. όχι ότι με τον φυσιολογικό τοκετό είναι και το πιο εύκολο... τελικά όμως η εμπειρία του φυσιολογικού τοκετού είναι μοναδική... στις περιπτώσεις βέβαια που η καισαρική ενδείκνυται για λόγους ιατρικούς δεν τίθεται θέμα.. εγώ πριν γεννησω προτιμούσα καισαρική για ψυχολογικούς και μόνο λόγους γιατι το θεωρούσα πιο εύκολο.. τελικά όμως ο φυσιολογικός τοκετός είναι μοναδικός και ας εχει τα πονάκια του...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 928
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Α, καλά.... Για να βγούν νύχια επανήλθε το θεματάκι αυτο;

Υπάρχει το ίδιο ακριβώς θέμα και με δημισκόπηση πάλι και το συζητούσαμε πριν 3-4 μέρες και άκρη δε βγήκε.

Το θέμα είναι πολύ λεπτό και το καλύτερο είναι να βρίσκεται η βέλτιστη λύση και για τους δύο κι οχι η περισσότερο οικονομική λύση με γνόμωνα το χρόνο και το χρήμα....

Γνώμη μου πάντα....

iyuNp3.png4hNCp3.png

Μαριαλ δεν μας λες σε τι ποσοστό μπορεί να συμβούν οι επιπλοκές.

Ένας απο τους κινδύνους του φ.τ είναι πρόπτωση ομφάλιου λώρου.

σου αντιγράφω:

Πρόπτωση του ομφάλιου λώρου είναι μια επιπλοκή που λαμβάνει χώρα πριν ή κατά την γέννηση του νεογνού.

Σε αυτή την περίπτωση, ο ομφάλιος λώρος πέφτει μέσω της ανοικτής τραχήλου στον κόλπο πριν από το μωρό. Ο ομφάλιος λώρος μπορεί στη συνέχεια να εμποδιστεί από το σώμα του μωρού κατά τη διάρκεια του τοκετού. Η πρόπτωση του ομφάλιου λώρου εμφανίζεται περίπου μία φορά στις 300 γεννήσεις.

Κι επειδή γενικά βαριέμαι τα ίδια και τα ίδια.

Πιθανά προβλήματα για τη μητέρα μετά ή κατά τη διάρκεια του τοκετού: http://www.ygeiaonline.gr/index.php?option=com_content&view=article&catid=49:2008-11-26-14-08-18&id=197:2008-11-26-14-47-11

Για τον τοκετό αν και συστήνω οι μέλλουσες μανούλες να ΜΗΝ το διαβάσουν γιατί το πιθανότερο είναι να τρομοκρατηθούν.

http://www.ygeiaonline.gr/index.php?option=com_content&view=article&catid=49:2008-11-26-14-08-18&id=195:2008-11-26-14-43-08

Και μια ενδιαφέρουσα έκθεση της Unicef του 2006: http://www.netrino.gr/reloaded/blog-post.php?bp_id=343

και να ξαναθυμήσω ότι άλλο πράγμα ο φυσικός τοκετός (αυτό που κάνει η φύση) και άλλο πράγμα ο φυσιολογικός τοκετός (ο οποίος έχει παρεμβατικές διαδικασίες ως προς τη "δουλειά της φύσης" και άρα κινδύνους από ανθρώπινα λάθη! )΄.

Και πάω out of here καθώς την άποψή μου την έχω καταθέσει και έχω τελειώσει με το θέμα.

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Και εγώ φυσιολογικά ήθελα να γεννήσω αλλα τελικά γέννησα με καισαρική αναγκαστηκά λόγω ισχιακής προβολής - διπλής περιτύληξης του ομφάλιου λώρου - και έπεφταν και οι παλμοί του (απο 120 σε 50 ).. επομένως μονόδρομος η καισαρική..

Διαφημίσεις

Μη ξεχνάτε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις η καισαρική είναι απτέλεσμα ενός κακού φυσιολογικού τοκετου. Θα δεχτώ τη βιβλιογραφία για τις παρενεργειες γιατί δεν έχω το χρόνο να το ψάξω (είμαι σίγουρη όμως ότι υπάρχουν και πολλοί κίνδυνοι κατά τη διάρκεια του φυσιολογικού τοκετού) όμως οι παρενεργειες αυτές αφορούν παιδιά που γεννήθηκαν με καισαρική και που ίσως να μην είχαν καταφέρει να γεννηθούν ζωντανά με φυσιολογικό τρόπο!!! Το ποσοστό θανάτων των επιτοκών με τα χρόνια έχει μειωθεί (και μη μου πείτε το αντίθετο) μόνο και μόνο με την υπαρξη της καισαρικής

Συμφωνώ απόλυτα με ada!! Όπως επίσης με Thaumataki, με andigo και γενικότερα με όσες έχουν διατυπώσει άποψη και όχι πόρωση!!

Κανείς δεν επιτέθηκε στον φτ, η κτ όμως... στην πυρά!!

Aeriko να σε συγχαρώ για το επίπεδο και την ψυχραιμία σου (για την τελευταία συγχαίρω και τον εαυτό μου)...

Όποιος ενδιαφέρεται για τις επιπλοκές του φτ, μπορεί να το ψάξει στο google, ή καλύτερα για να μην μπερδεύεται, να ρωτήσει τον γιατρό του.

Καθώς οι λίστες που κατά καιρούς έχουν παρατεθεί εδώ και αφορούν την κτ (να το πάρει το ποτάμι?) δεν είναι έρευνες ή πιστοποιήσεις από οργανισμούς υγείας, απλά είναι ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΕΣ οι επιπλοκές μαζεμένες που θα μπορούσαν να παρουσιαστούν κατά την διάρκεια κτ. Δλδ είναι κάτι σαν το χαρτάκι που συνοδεύει τα φάρμακα και έχει ένα κατεβατό από παρενέργειες, δεν σημαίνει ότι θα τις πάθουμε όλες, απλά σε διάφορα πειράματα έχει παρατηρηθεί το τάδε σύμπτωμα και είναι απαραίτητο να το αναφέρουν. Ή μήπως δεν πρέπει να παίρνουμε πχ ασπιρίνη για να μην πάθουμε τα πάνδεινα - σύμφωνα με το χαρτάκι πάντοτε...

Καταλάβατε για τι λίστες πρόκειται αυτές που έχουν αναρτηθεί? Ανακαλύψαμε το google και χάσαμε τα επιχειρήματά μας!! Δεν θα σχολιάσω την χρονολογία που έγιναν αυτές οι παρατηρήσεις αλλά μου λύθηκε μια απορία (όσο ζω μαθαίνω). Πάντοτε αναρωτιόμουν πώς γίνεται να υπάρχουν τόσοι θάνατοι και τόσα δεινά από την κτ και εμείς να μην το μαθαίνουμε... Ε λοιπόν, χθες μου λύθηκε αυτή η απορία, αφού αφορούν άλλες δεκαετίες...

Όπως επίσης έχω γνωστές και συγγενείς που έχουν πάθει επιπλοκές από φτ, αυτό δεν σημαίνει ότι επειδή κάποιος έπαθε κάτι, αυτό σημαίνει πως η τάδε μέθοδος είναι επικίνδυνη...

Διότι αν πραγματικά πειστούμε από τις λίστες, να υποθέσω ότι εγώ και το μωρό μου (και άλλες τόσες μανούλες και παιδάκια) επιζήσαμε της καισαρικής τομής? :D

GEXxp3.png

Αν ήσουν άνεμος, εγώ σε κράτησα!!

Καλημερα!Χωρις να ειμαι γιατρος και χχωρις να εχω ειδικοτητα στις γεννες θα ηθελα να καταθεσω την αποψη μου επι του θεματος.Απο οσο γνωριζω οταν το παιδι κατεβαινει με τα ποδαρακια,γινεται να γεννηθει φυσιολογικα απλα-αν κ δε το θυμαμαι πολυ καλα...υπαρχουν 2 περιπτωσεις να εχει μαζεμενα ποδια η να τα εχει ισια (σα να ειναι ορθιο).Στη πρωτη περιπτωση το παιδι γεννιεται κανονικα ενω στη δευτερη τα πραγματα ειναι δυσκολοτερα κ πλεον απαιτειται καισαρικη.Αλλο παλι που γνωριζω ειναι οτι υπαρχει περιπτωση να γυρισει το παιδι αλλα αυτο ειναι ιδιαιτερα δυσκολο εαν το παιδακι ειναι μεγαλοσωμο.Γενικα..σε ιδανικες συνθηκες σε φτ κ κτ,οι πιθανοτητες για επιπλοκες ειναι μεγαλυτερες σε φ.τ παρα σε κ.τ.Αλλα...στη κ.τ. τα μεταενχειρητικα συμπτωματα ειναι δυσκολοτερα κ πιο επιπονα για μια γυναικα,ενχειρηση ειναι....Το σιγουρο εινα στη πλοιοψηφια σεολες τις περιπτωσεις μπορει να γινει φτ αν γιατρος ειναι παρα πολυ καλος και κατεχει...αν φοβαται προτεινει κ.τ.Ας μη ξεχναμε οτι η κκ.τ. βολευει τους γιατρους κ απο θεμα χρονου αλλα και εφθηνων.Επισης μη ξεχνατε οτι αν ενας γιατρος σου κανει κ.τ. και δε προσεξει...μπορει ο τοκετος να αποδειχθει πιο επικυνδηνος κ απο το φυσιολογικοΕτσι οπως εχουν γινει τα πραγματα εχει το δικαιωμα η καθε μια μας να διαλεξει πως θα γενησει.Καλα ειναι η καθε μια μας νε διαλεγει οτι την αντιπροσωπευει κ τη κανει να νιωθει καλυτερα.Γεννησα φυσιολογικα,πολυ δυσκολα...με πολλα προβληματα που παρουσιαστηκανε κατα τη διαρκεια του τοκετου κ δε μπορουσαμε να προβλεψουμε.Αν και ειμαι πολυ φοβητσιαρα αυτο με εκανε πολυ δυνατη και να μη φοβαμαι πλεον τιποτα,αν ειχα κανει καισαρικη πιστευω οτι δε θα ημουν οπως τωρα τοσο δυνατη.

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

τα προαναφερόμενα λινκς δεν είναι βιβλιογραφία αλλά αντιθέτως απλά άρθρα που έγραψαν άνθρωποι σαν και εμένα ή και γιατροί

η βιβλιογραφία είναι αυτό που παρέθεσα εγώ (και όπως είναι όλες οι επιστημονικά τεκμηριωμένες βιβλιογραφικές παραπομπες, αλλά από ότι βλέπω κανείς δεν γνωρίζει εδώ περί του θέματος)

Και μια ενδιαφέρουσα έκθεση της Unicef του 2006: http://www.netrino.gr/reloaded/blog-post.php?bp_id=343

η παρούσα έκθεση δεν έχει καμία σχέση με ανεπτυγμένες χώρες αλλά περιγράφει καταστάσεις όπου οι γυναίκες γενούν μόνες τους δίχως καμιά ιατρική φροντίδα...

οπότε για μια άλλη φορά οι υποστηρικτές τησ κ.τ. δεν έχουν τίποτα

και να ξαναθυμήσω ότι άλλο πράγμα ο φυσικός τοκετός (αυτό που κάνει η φύση) και άλλο πράγμα ο φυσιολογικός τοκετός (ο οποίος έχει παρεμβατικές διαδικασίες ως προς τη "δουλειά της φύσης" και άρα κινδύνους από ανθρώπινα λάθη! )΄.

σε αυτό συμφωνώ και επαυξάνω

Πάντοτε αναρωτιόμουν πώς γίνεται να υπάρχουν τόσοι θάνατοι και τόσα δεινά από την κτ και εμείς να μην το μαθαίνουμε... Ε λοιπόν, χθες μου λύθηκε αυτή η απορία, αφού αφορούν άλλες δεκαετίες...

ξαναβάζω τη βιβλιογραφία που κατηγορήθηκε ως αναχρονιστική...

κομάτι βιβλιογραφίας για τα υπόλοιπα:

Κρεατσάς Γ. Σύγχρονη γυναικολογία και μαιευτική τόμος 2, εκδ Π. Πασχαλίδη 1998

Eggesbo M, Botten G, Stigum H, et al. Is delivery by caesarean cection a risk factor for food allergy? J Alergy Clin Immunol 2003, 112(2): 420 – 6

Xu B, Pekkanen J, Hartikainen Al, Jarvelin MR, Caesarian cection and risk of asthma and allergy in adulthood. J Alergy Clin Immunol 2001, 107(4): 732 – 3HultmanC, Sparen P, Cnattingius S. perinatal risk factors for infantile autism. Epidimiology 2002, 13:417 – 23

HagnevikK, Faxelius G, Irestedt L, lagercrantz K. Lundell BP, Person B. Cateholamine surge and metabolic adaptation in the new born after vaginal delivery. Acta pediatrica scandinavica 1984, 73(5):6002 – 9

Mognelli M, Kwan Y, et al. Effect of labor and delivery on plasma hepatic enzymes in the newborn. J Object Gynecol Res 2000,26(1): 61 – 3

MiklatNN, Hodgkinson R, Marx GT, Neonatal gastric Ph. Anesth Analg 1972, 57(1): 98 – 101

Διαφημίσεις

Βρε κορίτσια γιατι τρελαίνεστε? δεν νομίζω ότι καμία από εμας θέλει να βάλει τον εαυτό της και το μωρό της σε κίνδυνο "επιλέγοντας" τον τρόπο που θα γεννησει.. και βάζω εισαγωγικά στο επιλέγοντας γιατι πολλές φορές μπορει να ξεκινήσει κάποιος με τους καλύτερους οιωνούς και στην πορεία να στραβώσει το πράγμα.. συμφωνω και με την κοπέλα που ανέφερε ότι πολλές φορές η κ.τ. επιλέγεται με ευκολία από τους γιατρούς ειδικά αν ειναι Παρασκευή.. ο γιατρός μου μου είχε πει πριν γεννήσω ότι "ντρέπομαι που το λέω αλλα αν δεις τα ποσοστα των καισαρικών τις Παρασκευές ή πριν τις διακοπές θα απορήσεις"... σημασία έχει ότι η καθεμία από εμας εφερε στον κόσμο ένα μωράκι είτε ήταν τυχερή και γέννησε εύκολα είτε ταλαιπωρήθηκε και γέννησε με φτ ή με καισαρική.. αν έκανα δεύτερο παιδί θα πήγαινα για φυσιολογικό αλλα αν συνέτρεχαν άλλοι λόγοι και επιβάλλετο η κ.τ. σαφως και θα την έκανα... ο καθενας έχει την άποψή του... μην πορώνεστε...

• 3 εβδομάδες μετά...

Εχω γεννησει με φυσιολογικο τοκετο (οχι βεβαια φυσικο) εκανα επισκληριδιο! Ημουν απο τις τυχερες που γεννησε παρασκευη και ο γιατρος δε με "ξεπεταξε" με καισαρικη, ειχα μια ομαλη γεννα, ραμματα ενιωθα μονο τη πρωτη μερα τις επομενες ημουν μια χαρα, εκανα μπανιο μολις 4 ωρες μετα τη γεννα... θα μπορουσα να γραφω ωρες και την ομορφη εμπειρια που εζησα πριν και μετα τη γεννα!

Γνωμη μου ειναι οτι τελικα υπαρχουν γυναικες που ειχαν μια πολυ καλη φυσιολογικη γεννα και αλλες οχι. Οπως υπαρχουν και γυναικες με μια καλη μετεγχειρητικη περιοδο μετα την καισαρικη και αλλες με δυσκολη.

Ειναι ενα συνολο παραγοντων τελικα: ο γιατρος, ο οργανισμος καθε γυναικας, ισως και η τυχη.

Να χαιρομαστε ολες τα αγγελουδια μας με οποιο τροπο κι αν γεννηθηκαν

• 4 εβδομάδες μετά...

Και για να μην ξεχνιόμαστε:

Το «πανεπιστήμιο» του διαδικτυακού Google έχει παίξει καταλυτικό ρόλο στην άμεση πρόσβαση ενός πλήθους πληροφοριών για πολλά θέματα, πολλές από τις οποίες είναι δυστυχώς επιστημονικοφανείς και μη έγκυρες. Πρόκειται για μισές αλήθειες και ανεκδοτολογικές ιστορίες εκτός ιατρικού χώρου, αλλά με ιατρικό περίβλημα, που συχνά απέχουν από τα ισχύοντα επιστημονικά δεδομένα και σπείρουν στους γονείς την αμφιβολία.

Αυτό απλώς το έγραψα εδώ, για να το βρίσκω σε κάθε ευκαιρία που μου ζητάνε να παραθέσω άρθρα copy-paste για να τεκμηριώσω την άποψή μου...

GEXxp3.png

Και για να μην ξεχνιόμαστε:

Το «πανεπιστήμιο» του διαδικτυακού Google έχει παίξει καταλυτικό ρόλο στην άμεση πρόσβαση ενός πλήθους πληροφοριών για πολλά θέματα, πολλές από τις οποίες είναι δυστυχώς επιστημονικοφανείς και μη έγκυρες. Πρόκειται για μισές αλήθειες και ανεκδοτολογικές ιστορίες εκτός ιατρικού χώρου, αλλά με ιατρικό περίβλημα, που συχνά απέχουν από τα ισχύοντα επιστημονικά δεδομένα και σπείρουν στους γονείς την αμφιβολία.

Αυτό απλώς το έγραψα εδώ, για να το βρίσκω σε κάθε ευκαιρία που μου ζητάνε να παραθέσω άρθρα copy-paste για να τεκμηριώσω την άποψή μου...

:-P:razz::-P:razz::-P

Είμαι πλέον μια πολύτεκνη μαμά!!!!

I have been blessed with five angels!

qwlrp3.png

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Γέννησα με φυσιολογικό τοκετό χωρίς επισκληρίδιο. Ταλαιπωρήθηκα και πόνεσα πολύ. Όμως μετά τη γέννα συνήλθα την επόμενη μέρα. Και μπορούσα να αυτοεξυπηρετούμαι.Σημασία βέβαια έχει να μην μπει σε κίνδυνο η ζωή του παιδιού και φυσικά η δική σου.

με τοσα που τραβηξα επι 30 ωρες για να γεννησω φυσιολογικα κ στο τελος εφαγα κ το μαχαιρι ουτε θελω να ξανα ακουσω για φυσιολογικο τοκετο αν κ ειμαι υπερ...

γεννησα φυσιολογικα και χωρις επισκληριδιο.δεν πονεσα ιδιαιτερα.μεσα σε 1μιση ωρα ειχα γεννησει το υπεροχο πλασματακι μου.η πιο ευτυχισμενη στιγμη της ζωης μου.και το δευτερο φυσιολογικα θελω και χωρις επισκληριδιο.

γεννησα φυσιολογικα και χωρις επισκληριδιο.δεν πονεσα ιδιαιτερα.μεσα σε 1μιση ωρα ειχα γεννησει το υπεροχο πλασματακι μου.η πιο ευτυχισμενη στιγμη της ζωης μου.και το δευτερο φυσιολογικα θελω και χωρις επισκληριδιο.σε 2ωρες που πηγα στο δωματιο εκανα μπανιο μαζεψα λιγο τα δωρα και πηρα αγκαλια το παιδακι μου και το θηλασα.δυστυχως τα ραμματα με ταλαιπωρησαω για πολυ.ειχε ικτερο το παιδι και ημουν πανω κατω με αποτελεσμα να μην αφησω τα ραμματα να ''ησυχασουν''.αλλα ολα καλα.:rolleyes::):);)

χαχαχχαχα μπραβο κοριτσια γεννησα με φυσιολογικο και χωρις επισκληριδιο,τελικα ειμαστε πολλες χωρις επισκληριδιο νομιζα οτι εγω ημουν μονο το σκληρο καρυδι :D:D:Dπαντα διαλεγουμε τον τροπο που ειναι ανωδυνος γαι το παιδακι μας μονο αυτο,ποτε δεν σκεφτηκα α θα πονεσω,α θα εχω ραμματα,α δεν ξερω κι εγω τι αλλο απλα ειπα παμε και ο θεος βοηθος αρκει το παιδακι μου να ειναι καλα και δεν με νοιαζει ο τροπος φιλιαααααααααααα σε ολες;););););)

• 1 month later...

θεωρω ΑΞΙΕΣ πραγματικα οσες γεννησαν φυσιολογικα! εγω γεννησα με καισαρικη για ιατρικους λογους που αποφασισε ο γιατρος, οχι εγω.ομως αν επρεπε να διαλεξω παλι καισαρικη θα διαλεγα, ειμαι τραγικα φοβιτσιαρα, ουτε να φανταστω δεν μπορω να κοιλοποναω 15 ωρες πανω σε ενα κρεβατι!! εκενα 2 καισαρικες δεν πονεσα ουτε πριν, ουτε μετα που λενε. μια χαρα!! καισαρικη δαγκωτο!! και αυτη η αθλια λιστα με τις επιπλοκες της καισαρικης ας την βγαλει καποιος, υπαρχουν γυναικες που ειναι υποχρεωτικο να κανουν καισαρικη, μην τρομοκρατειτε τον κοσμο, ολες οι εγχειρησεις εχουν επιπλοκες αλλα δεν βρισκομαστε στο 1800. και οι γιαγιαδες μας γεννουσαν στα χωραφια, αφου αυτο επρεπε να γινει τι να κανουν, να σκεφτονται την τεραστια θνησιμοτητα??

κρικατ και εγω στην αρχη αγχωνομουν μηπως φρικαρουν οσες ετοιμαζονται για καισαρικη και δουν την λιστα, τελικα ομως δεν βρισκεις ευκολα προβατακια στο φορουμ. Οποια ειναι να κανει καισαρικη για χ, ψ λογους, το εχει ψαξει το θεμα.

Αν και εγω,παρολο υπερμαχος της καισαρικης, οταν μερικες μερες πριν γεννησω με κτ (που τελικα ηταν μονοδρομος για μενα για ιατρικους λογους, αφου γεννησα και με οριακη προωροτητα) ειδα την λιστα, εγινα τουρμπο!

Παντως μετα τον 5λεπτο (το πολυ) τοκετο μου, αυτο που σκεφτηκα ενθουσιασμενη ηταν "Τι, τωρα γεννησα?? Ετσι κανω, ουουου, και 2 και 3 παιδια" (λεμε τωρα).

GEXxp3.png

θεωρητικα οταν υπαρχει ιατρικος λογος για να γινει καισαρικη ο γιατροσ ζυγιζει τους κινδυνους!Σε καποιες περιπτωσεις η καισαρικη εχει λιγοτερες επιπλοκες απο ενα δυσκολο φτ!Η λιστα καλα κανει και υπαρχει...γιατι οταν καποια αποοφασιζει για τους δικους της λογους να κανει κ.τ ο γιατρος σπανια θα κατσει να της πει για τις παραπανω επιπλοκες..προσωπικη μου γνωμη!

Σε λιγο καιρο μπαινω για δευτερη καισαρικη...οσο να ναι αγχωνομαι που τα διαβαζω αλλα αν φοβομουν παρα πολυ η δεν θα εκανα αλλο παιδι ή θα περιμενα να περασουν 2-3 χρονια ακομη και θα πηγαινα για φ.τ!η δεν θα τα διαβαζα αν ημουν πολυ φοβιτισιαρα!

οποια παει για την πρωτη της καισαρικη σας διαβεβαιωνω οτι δεν εχει ιδεα για τις επιπλοκες και δεν το εχει ψαξει καθολου, τουλαχιστον αυτο ισχυε σε μενα, μου ειπαν πρεπει να γεννησεις με καισαρικη και τελος.οσο για τα ποσα παιδια πρεπει να κανει καποιος που φοβαται ειναι αλλο θεμα, κι εγω τρεμω στην ιδεα της γεννας αλλα σε λιγο καιρο παω για την τριτη καισαρικη. δηλαδη θεωρεις οτι μετα απο μια καισαρικη αν περασουν 2-3 χρονια μπορεις να κανεις φυσιολογικο τοκετο? και αυτο δεν εχει επιπλοκες? αυτο δεν ειναι ρισκο?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...