Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θηλασμός - το αργότερο μία ώρα μετά τη γέννηση του μωρού.

Recommended Posts

εγώ γέννησα στο ιασώ με καισαρική αργά το βράδυ και πήγα στο δωμάτιο κατά τις 3:00 τα ξημερώματα.Κατά τις 5:00 μου φέρανε το μωρό και επειδή δεν είχα ιδέα ρώτησα την μαία αν θα έπρεπε να το ταίσω και αυτή μου απάντησε ότι ήταν ταισμένο οπότε και δεν έκανα τίποτα.Άρχισα κανονικά να τον ταίζω από το πρωί και μου τον έφερναν τις καθιερωμένες ώρες που φέρνουν τα παιδιά-6 φορές την ημέρα που το παιδί έπινε μια χαρά για αρκετή ώρα-εγώ δεν είχα ιδέα για καρτελάκια για αποκλειστικό θηλασμό που διαβάζω εδώ ότι μπορείς να τους πεις να βάλουν και να σου φέρνουν το παιδί όποτε πεινάει άρα δεν ξέρω αν του έδιναν ενδιάμεσα τίποτα αν και όποτε τους ρωτούσα με διαβεβαίωναν ότι έτρωγε αποκλειστικά από εμένα-τώρα γιατί τον τάισαν την πρώτη φορά δεν το κατάλαβα ποτέ.Τώρα είναι σχεδόν 4 μηνών και τρώει αποκλειστικά από εμένα δεν έχει πιει σταγόνα ξένου γάλακτος-θέλω να πω ότι και αμέσως μετά τον τοκετό να μην ξεκινήσει το μωρό αν επιμείνεις θα μπορέσεις να το θηλάσεις (βέβαια ίσως εξαρτάται και από το παιδί αν βρει τον τρόπο εύκολα)

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 504
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Να κι ένα update:

Η μπέμπα είναι στο σπίτι σχεδόν 20 ημέρες. Αν και ο ίκτερος συνεχίστηκε για λίγο (τώρα κάπως άσπρισε), θηλάζει κανονικότατα, και έχει γίνει και τετράπαχη! Γενικά τρώει κανένα 15λεπτο και μετά δεν θέλει άλλο, ξυπνάει δε κάθε 3 ώρες για φαγητό (αυτό είναι μάλλον απομεινάρι της εντατικής, αλλά με έχει τσακίσει το ξύπνημα).

Τέλος καλό όλα καλά!

Να κι ένα update:

Η μπέμπα είναι στο σπίτι σχεδόν 20 ημέρες. Αν και ο ίκτερος συνεχίστηκε για λίγο (τώρα κάπως άσπρισε), θηλάζει κανονικότατα, και έχει γίνει και τετράπαχη! Γενικά τρώει κανένα 15λεπτο και μετά δεν θέλει άλλο, ξυπνάει δε κάθε 3 ώρες για φαγητό (αυτό είναι μάλλον απομεινάρι της εντατικής, αλλά με έχει τσακίσει το ξύπνημα).

Τέλος καλό όλα καλά!

Εύχομαι τα καλύτερα :D

Γεννησα στο Ιασω πριν 5 μήνες. Γεννησα φυσιολογικα χωρις επσκληριδιο. 5 λεπτά μετά που βγηκε το παιδι, την ώρα που με έραβε ο γιατρός δηλαδή, η μαια μου έβαλε το μωρο μου στο στήθος, μέσα στην αιθουσα τοκετών. 2 σταγονιτσες έβγαλα και τις ηπιε. Απο τότε θηλάζω αποκλειστικα.

koritsia geia sas. eimai kainouria sti parea sas ki akoma prospatho na katalavo pos akrivos leitourgei to forum gi afto sigxoreste me an kano kapoio lathos...

de xero kan an eimai sti sosti enotita alla parolafta thelo na rotiso ti gnomi sas...

o mikros mou einai molis 15 imeron kai genisa me kaisariki.. argisa na katevaso gala ki afto eixe os sinepeia o mikros na piei kai xeno.. afto pou me provlimatizei einai pos distixos eno exo arketo pleon gala de tou ftanei!! thelei kai xeno sibliroma gia na koimithei..

i maia mou kai i paidiatros einai kathisixastikes kai ipostirizoun pos oso zitaei na tou dino kai pos kathe paidi xortainei diaforetika apo ta alla.. alla anisixo giati eno pinei pleon 120ml xeno exakolouthei na mi koimatai kai na zitaei ki allo... afto pou me exei "skotosei"

einai i elleipsi ipnou kathos dinodas tou kai diko mou kai xeno kai mexri na reftei klp klp pernaei mia ora ki aftos meta einai ikanos meta apo 1 ora na xipnisei xana kai na peinaei!!

pragmatika exo diskoleftei toso pou eimai se katastasi apelpisias... de to perimena toso diskolo... kai einai kai oi ormones mou...

an eixe kapoia paromoia katastasi tha to ektimousa mia elpidofora apadisi

efxaristo

Διαφημίσεις

Γεια σας κορίτσια!Εγώ γέννησα τη δευτερη μου κόρη στις 13 Δεκ.την πρώτη τη γέννησα φυσιολογικά και τη δεύτερη με καισαρική.Στην πρώτη που στις 6 Μαϊου κλείνει τα 3, μου την έφεραν ταϊσμένη και τη θήλασα τη 2η μέρα.Φυσικά τη θήλαζα μόνο όταν την είχα στο δωμάτιο.Είχα πλήρη άγνοια περί θηλασμού.Όταν ήρθαμε σπίτι δεν της έφτανε το στήθος και έκλαιγε διαρκώς,έτσι και προκειμένου να μην αφήσουμε το μωρό να πεινάει, φτιάξαμε ξένο γάλα, το οποίο είχε φροντίσει η κλινική να μας προμηθεύσει κατά την έξοδό μας.Αυτό συνεχιζόταν όμως με αποτέλεσμα στους 2 μήνες και κάτι να κόψω το θηλασμό γιατί πίστευα ότι δεν υπήρχε νόημα να ταλαιπωρούμαι κι εγώ και το παιδί.Στο 2ο τώρα, όταν ρώτησα στην κλινική και τη γυναικολόγο μου από πότε μπορώ να θηλάσω, μου είπαν ότι στην αρχή δεν έχουμε γάλα κι ότι κατεβαίνει από τη δεύτερη μέρα και μετά.Προφανώς τρίχες.Επειδή όμωσ δεν είχα καλό τοκετο και ήμουν χάλια τη θήλασα πρώτη φορά το τρίτο 24ωρο.Κι έκανα πάλι τα ίδια.Έκλαιγε, πιθανώς γιατί δε χόρταινε και δώσαμε πάλι ξένο.Τώρα δλδ θηλάζω πρώτα και μετά συμπληρώνω με ξένο.Βέβαια σύμμαχος είναι και ο παιδίατρος.Το μωρό πήρε 700γρ. από τις 30/12 εώς τις 23/01 και μου είπε να δίνω πιο πολύ ξένο.Μετά από όσα διάβασα τις 2 τελευταίες μέρες στο φόρουμ παρείγγειλα νοσοκομειακό θήλαστρο.Ελπίζω να καταφέρω να τη θηλάσω αποκλειστικά και να παίρνει όσο βάρος πρέπει.Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω!Ας μου πει κάποια όταν ενώ έχει θηλάσει κλαίει τι κάνω?Να το αφήσω νυστικό?

eimai kainouria sto forum kai de xero pos akrivos leitourgei.. elpizo na mi kano vlakeies... poli tha ithela na xero ti sou apadisan giati pano kato adimetopizo to idio provlima ki arxizo na apelpizomai!!!

• 2 months later...
  • 1 month later...

τελικά ποιός μπορεί να μας πεί με σιγουριά, πόση ώρα μετά την γέννηση κάνει να θηλάσει το μωράκι?

η παιδίατρός μας είπε, μόλις γεννηθεί μέσα σε μία ώρα να θηλάσει.

απο την κλινική που θα γεννήσω, μας είπαν οτι περίπου για 4 ώρες το μωρό δεν κάνει να θηλάσει, γιατί ίσως έχει βλέννες και δεν έχει καθαρίσει ακόμη το όλο σύστημα μέσα. ΄πάντως συμφωνούν στο να μπεί το παιδί στο στήθος αφού το κάνουν μπάνιο και το εξετάσει ο παιδίατρος.

τί να κάνω? δεν θέλω και λόγω εγωισμού δικού μου στο να θηλάσει, να πάθει το μωράκι τίποτα...

ούτως ή άλλως σε μονόκλινο θα είμαι, οπότε θα το έχω συνέχεια μαζί μου. αλλά μέσα σε πόση ώρα να ζητήσω να το θηλάσω?

kc3rp3.pngD0HJp3.png

"Μέχρι τώρα είχαμε ο ένας τον άλλον.. τώρα έχουμε ΤΑ ΠΑΝΤΑ..!"

31.07.2010

Νομίζω ότι η παιδίατρός σου έχει δίκιο. Ποιοι σου το είπαν αυτό από την κλινική;

Εν πάση περιπτώσει, μπορείς να πεις ότι οι οδηγίες της παιδιάτρου σου είναι αυτές.

Νομίζω ότι η παιδίατρός σου έχει δίκιο. Ποιοι σου το είπαν αυτό από την κλινική;

Εν πάση περιπτώσει, μπορείς να πεις ότι οι οδηγίες της παιδιάτρου σου είναι αυτές.

απο την κλινική μου το είπε η μαία που μας έκανε τα μαθήματα ψυχοπροφύλαξης. δεν ήταν καθόλου αρνητική βέβαια στο θέμα του θηλασμού, απλά μας επισήμανε οτι αν το μωράκι δεν είναι σε θέση να θηλάσει, θα πρέπει να περιμένουμε λίγο.. όπως και να έχει λέει το πρωτόγαλα θα το πιεί..

πάντως συμφωνεί στο να φέρουν το μωρό στο στήθος γιατί λέει βοηθάει στο να βγεί και ο πλακούντας πιο εύκολα λόγω συσπάσεων...

kc3rp3.pngD0HJp3.png

"Μέχρι τώρα είχαμε ο ένας τον άλλον.. τώρα έχουμε ΤΑ ΠΑΝΤΑ..!"

31.07.2010

Διαφημίσεις

Καλησπερα κι απο μενα...

Εχω πει στην γιατρο μου οτι θελω να θηλασω με το που βγει το μωρακι μου...

Μου το υποσχεθηκε και την πιστευω της εχω απολυτη εμπιστοσυνη , θα ειναι και ο αντρας μου μεσα και θα το πει κι αυτος εκεινη την ωρα.....

αυτο που σκεφτομαι ειναι οτι επειδη καπνιζω μου ειπαν οτι οσο θα θηλαζω θα πρεπει τοτε να το κοψω εντελως.... μακαρι να γινει αυτο και να μην μου στερηθει το μικρο μου το γαλα μου....

Ελπιζω οσο θα ειμαι στο μαιευτηριο και δεν θα μπορω να βγω εξω να κανω τσιγαρο να το κοψω εντελως γιατι ..... το εχω ελατωσει αλλα δεν το εχω κοψει :(:(:(:(

• 3 months later...

Η δική μου εμπειρία ήταν διαφορετική για καθένα από τα 3 μωρά μου.

Γέννησα το 1ο και το 2ο αγοράκι μου στο "Έλενα" και το 3ο στο "Αλεξάνδρας". Και οι 3 γέννες ήταν καισαρικές οι 2 με επισκληρίδιο στην 38η εβδομάδα, η 3η με κανονική νάρκωση λόγω επιπλοκών στην 35η εβδομάδα.

Το 1ο μου μωράκι το θήλασα στη Μονάδα αυξημένης φροντίδας που είχε μπει λόγω ταχύπνοιας τη 3η μέρα. Μετά μου το έφεραν στο δωμάτιο, το Έλενα έχει φοβερά μονόκλινα στην Α'θέση πολύ καλύτερα από ιδιωτικά και φοβερή υποστήριξη στον θηλασμό. Αποτέλεσμα: ο θηλασμός αν και άρχισε σχετικά καθυστερημένα ήταν 100% πετυχημένος και θήλασα το 1ο μου μωράκι 12 μήνες (σταμάτησα λόγω νέας εγκυμοσύνης).

Το 2ο ήταν πιο τυχερό και εγώ πιο έμπειρη μαμά και το θήλασα από την 1η ώρα και για 13μήνες. Φοβερή εμπειρία η άμεση έναρξη του θηλασμού.

Ο 3ος μου γιος γεννήθηκε 14-9-2010 στο "Αλεξάνδρα". Και εδώ λόγω επιπλοκών άργησα να θηλάσω, λόγω αιμορραγίας είχα μπει σε μονάδα, και τον πήρα τη 2η μέρα (σχεδόν με το έτσι θέλω). Και στο "Αλεξάνδρα" η ΑΒ θέση έχει 2κλινα και το μωρό το έχεις συνέχεια δίπλα σου στο θάλαμο. Δεν είδα τόση ενημέρωση (μάθημα θηλασμού) όπως στο "Έλενα", αλλά εγώ τουλάχιστον δε το χρειαζόμουν και στις άλλες λεχώνες ερχόντουσαν οι μαίες που είχαν από την αίθουσα τοκετού για ενημέρωση.

Από τότε με το μωράκι είμαστε σχεδόν 2 μήνες μαζί αυτοκόλλητοι και παίρνει κανονικά βάρος (από 2570 φθάσαμε τα 4000γρ). Ελπίζω σαν τα άλλα μου 2 αγοράκια να φθάσουμε με θηλασμό τον +1 χρόνο.

Τελικό συμπέρασμα από προσωπική εμπειρία : ακόμα και αν δεν αρχίσατε το θηλασμό την 1η ώρα μην έχετε ενοχές ότι θα αποτύχει. Κάθε άλλο: η σχέση, η επαφή, η απόλυτη αγάπη είναι τόσο φοβερή και ουσιαστική που το μωρό την αντιλαμβάνεται και ανταποκρίνεται. Και ο θηλασμός δεν έχει κανένα λόγω να αποτύχει.

Giannis 31/1/2005

uE2Qp2.png 1FDip2.png

Συμφωνω μανουλα3.

Κι εγω το θηλασα την επομενη μερα το μωρο μου, γιατι λογω επισκληριδιου με επιασε φαγουρα και μου εβαλαν ηρεμιστικα στον ορο. Μου ειπαν οτι οσο εχω τα ηρεμιστικα δε γινεται να θηλασω. (σωστο-λαθος....δε ξερω)

Ξεκινησα την επομενη μερα, με μικτη διατροφη μαλιστα η οποια συνεχισε για μια εβδομαδα.

Στην εβδομαδα πανω πηγα στον παιδιατρο που με βαση τις οδηγιες του πετυχα αποκλειστικο θηλασμο...

Σ' αυτο το σημειο, θελω να πω οτι με βαση αυτα που εχω διαβασει εδω μεσα, τιποτα δεν ειναι απολυτο σχετικα με το θηλασμο.

Βλεπω οτι επικρατει η αποψη ο θηλασμος να ειναι απεριοριστος και χωρις προγραμμα. Αυτο δεν ισχυει στην περιπτωση μου. Εγω εβαλα προγραμμα. καθε 2 ωρες, τη νυχτα πιο αραια και διαρκεια μιση ωρα, περιπου 7-8 θηλασμους μεχρι να σαραντησει, 6 περιπου μεχρι να γινει 6 μηνων και τωρα 3-4. Μια χαρα πετυχε ο θηλασμος μου ο οποιος διαρκει μεχρι και σημερα. Ουτε μαραθωνιους ουτε τιποτα. Φυσικα δεν εννοω οτι αυτο ειναι ο κανονας. Το μονο που θελω να πω ειναι οτι με το θηλασμο τιποτα δεν ειναι απολυτο.

Να πω και την μαυρη μου αληθεια...αν ειχα διαβασει απο πριν αυτα περι μαραθωνιων θηλασμων κλπ κλπ, δε νομιζω να το τολμουσα ποτε...

Το πηρα πιο χαλαρα το θεμα...πιθανως να ημουν τυχερη...δε ξερω...αλλα ολα καλα!

(Σημειωση: ο ανηψιος μου ειναι ενα μηνα μικροτερος απο τον γιο μου και με βαση αυτα θηλαζει ακομα. Μαλιστα απο τη μερα που γεννηθηκε κανει σταθερα 5 μισαωρους -ισως και λιγοτερης διαρκειας- θηλασμους. Δε πρεπει να ειναι και τοσο εξαιρεση η περιπτωση μου....)

• 1 month later...

ςγω εμεινα πολυ ευχαριστημενη απο το λητω,θηλασα αμεσως μεσα στο χειρουργειο και μετα με βαλαν σε δωματιο μονη μου(οχι στην ανανηψη) και θηλασα για αλλη μια ωρα,μου εκανε μεγαλη εντυπωση που δεν με βαλαν ανανηψη,βεβαια ειχαπει οτι ηθελα να θηλασω αμεσως.ισως γι αυτο!

Κορίτσια γέννησα κι εγώ τον παίδαρό μου!!! Όμως αρνείται πεισματικά να πιάσει το στήθος... ενώ αν του πλησιασω το δάκτυλο μου κάνει θηλαστικές κινήσεις μόλις τον βάλω στο στήθος αρχίζει τη διαμαρτυρία.... δοκίμασα διάφορες στάσεις θηλασμού και από τα δύο στήθη όμως τίποτα.... είναι ήδη 24 ωρών και δεν έχει πιασει θηλή (και φυσικά είναι νηστικός αφού ζήτησα αποκλειστικό θηλασμό)

Φοβάμαι μήπως "χάσω το τρένο" και δεν μπορεσω να θηλάσω... Πόσες ώρες μπορεί να μείνει το βρεφάκι νηστικό χωρίς να υπάρχει θέμα αφυδάτωσης ή ό,τι άλλο θέμα μπορεί να μου παρουσιασουν στην κλινική για να του δώσουν ξένο;;;

Γέννησα φυσιολογικά χωρίς επισκληρίδιο και οκυτοκίνη και θέλω πάρα πολύ να θηλάσω... αλλά ήδη οι μαίες έχουν αρχίσει να με κοιτάνε κάπως όταν τους λεω πως ακόμα δεν θήλασε....

Βοήθεια σας παρακαλώ!!!

llssp2.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια γέννησα κι εγώ τον παίδαρό μου!!! Όμως αρνείται πεισματικά να πιάσει το στήθος... ενώ αν του πλησιασω το δάκτυλο μου κάνει θηλαστικές κινήσεις μόλις τον βάλω στο στήθος αρχίζει τη διαμαρτυρία.... δοκίμασα διάφορες στάσεις θηλασμού και από τα δύο στήθη όμως τίποτα.... είναι ήδη 24 ωρών και δεν έχει πιασει θηλή (και φυσικά είναι νηστικός αφού ζήτησα αποκλειστικό θηλασμό)

Φοβάμαι μήπως "χάσω το τρένο" και δεν μπορεσω να θηλάσω... Πόσες ώρες μπορεί να μείνει το βρεφάκι νηστικό χωρίς να υπάρχει θέμα αφυδάτωσης ή ό,τι άλλο θέμα μπορεί να μου παρουσιασουν στην κλινική για να του δώσουν ξένο;;;

Γέννησα φυσιολογικά χωρίς επισκληρίδιο και οκυτοκίνη και θέλω πάρα πολύ να θηλάσω... αλλά ήδη οι μαίες έχουν αρχίσει να με κοιτάνε κάπως όταν τους λεω πως ακόμα δεν θήλασε....

Βοήθεια σας παρακαλώ!!!

Καλησπέρα!Να σου ζήσει ο παίδαρος!!:P

Στα μαθήματα ανώδυνου τοκετού μας είχανε πεί οτι τα μωράκια έχουνε αποθέματα για 48 ώρες απο την στιγμή της γέννησης κ να μην αγχωθούμε αν δεν τα καταφέρουμε να θηλάσουμε αμέσως...οπότε μην παρατήσεις τις προσπάθειες;)!!!Κουράγιο....

Βοήθεια σας παρακαλώ!!!

νομίζω ότι πρέπει ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ να καλέσεις σύμβουλο θηλασμού αν είναι εφικτό να σε επισκεφτεί και να σε βοηθήσει, ή μία πολύ έμπειρη μαία.

Αλλιώς θα πρέπει να δώσεις ξένο, αν συνεχίσει να μην πιάνει το στήθος.

Το μωρό πρέπει να κάνει τσίσα 3-5 και κακά 3-4 φορές τη μέρα μέχρι 5 ημερών

expect 3–5 urines and 3–4 stools per day by 3–5 days of age; 4–6 urines and 3–6 stools per day by 5–7 days of age

από εδώ http://aappolicy.aappublications.org/cgi/reprint/pediatrics;115/2/496.pdf

jv42p3.png

DfUyp2.png

Ξερεις πως να τον βαλεις στο στηθος? εννοω την τεχνικη την ξερεις? το μωρο σου εχει κανει το πρωτομεγαλο βημα. αφου βαζεις το δαχτυλο και ρουφαει σημαινει πως ξερει να κανει θηλαστικη κινηση. εσυ πχ αν θελεις να το βαλεις στο δεξι στηθος πρεπει με το δεξι σου χερι να κρατας τη βαση του στηθους σου και με το αριστερο να στηριζεις το σβερκο του μωρου και να κατευθυνεις το κεφαλι του, μπρος πισω αριστερα δεξια και πανω κατω.

πιεζεις το στηθος σου να βγαλει λιγο γαλα και γαργαλας πηγουνι. μολις παει να ανοιξει το στομα και πριν προλαβει να διαμαρτυρηθει (διαμαρτυρεται γιατι προσπαθει να φαει και δεν μπορει και εκνευριζεται, οχι γιατιδε θελει) τον βουτας απο το σβερκι και τον καρφωνεις γρηγορα στο στηθος. το μωρο παει στο στηθος και οχι το στηθος στο μωρο.

εγω προσπαθουσα να τον βαλω, εκεινος πηγαινε σαν τρελος το στομα του δεξια αριστερα εκλαιγε εκνευριζοτανκαι δε μπορουσαμε να συνεργασοτυμε οταν φωναξα μια μμαια και μου εδειξε το κολπακι με το πηγουνι και μπαπ στο στομα. επαθα την πλακα μου. και μιλαμε οτι για εμενα η ωρα που θα εμπαινε στο στηθος ηταν εφιαλτης. απο τοτε εχουμε κανει ολες τις πιθανες στασεις.

κανε υπομονη και προσπαθησε να το πιασεις ηρεμο. οσο πιο πεινασμενο ειναι τοσο πιο εκνευρισμενο θα ειναι. αν θες δωστου λιγα μλ ξενο με συριγγουλα σταγονα σταγονα να κυλαει στο στομα του ισα ισα για να σου φυγουν και οιενοχες και για να ειναι και λιγοηρεμος να συνεργαστειτενα μπει στο στηθος.

συγχαρητηρια για την αποφασιστικοτητα σου και μην τα παρατησεις. κανεις το καλυτερο για το μωρο σου!:)

Δυστυχως λόγω παρεμβολων από το περιβάλλον αναγκάστηκα να υποχωρήσω και να αφήσω να του δώσουν ξένο :( Είμαι πολύ χάλια ψυχολογικά γι αυτό :΄-(

Επιασε το παιδι θηλή σήμερα αλλά δεν εχω γάλα ακόμα και φυσικά επεσαν όλοι πάνω μου οτι αφήνω το παιδι νηστικό και να θα παθει ικτερο και θα φταιω....

Ελπίζω να κατεβει γρηγορα το γαλα και να παρει όσο το δυνατον λιγοτερο ξένο....

llssp2.png

Αφού το μωρό έπιασε την θηλή, έχε το στο στήθος όσο περισσότερη ώρα μπορείς.Ειδικά από το 3ο 24ωρο και μετά που κατεβαίνει το ώριμο γάλα. Δες και εδώ κάποιες οδηγίες για τις πρώτες μέρες http://ariadni144.wordpress.com/odigies_thilasmou_gia_tis_protes_40meres/

jv42p3.png

DfUyp2.png

εχεις τοπρωτογαλα τωρα. ειναι φαρμακογια το ,μωρο. συνεχεια στο στηθος. να πινει συνεχως. και μην αφηνεις κανενα να σε επηρεαΖει. κανεις το καλυτερο για το παιδι σου!

Δυστυχως εμφάνισε τελικά ίκτερο. Λόγω του ότι μου επέβαλλαν να δωσω συμπληρωμα εγινε ληθαργικος δεν επιανε στηθος και φυσικα το γαλα μου δεν κατέβηκε εγκαιρα... Και τώρα όχι μόνο έφαγε ξένο, αλλά κινδυνεύει συνολικά ο θηλασμός! Αντλώ ανα τρεις ώρες και του το δίνουν (τον έχουν στη λάμπα) όμως φοβάμαι πως με το θήλαστρο η παραγωγή μου θα παραμείνει σε χαμηλα επίπεδα και θα δυσκολευτούμε πολύ να σταματήσουμε το συμπλήρωμα... Αυτή τη στιγμή βγάζω μόνο 20ml σύνολο και από τα δύο στήθη....

Εχω να πω στις μελλοντικές μαμάδες που θέλουν αποκλειστικό και μόνο μητρικό θηλασμό που θα διαβάσουν το θέμα να μη δώσουν ξένο γάλα όποιος κι αν τις πιέσει "που αφήνουν το παιδι νηστικό τόσες ώρες" και αν κάποιος αμφισβητεί τίς αποφάσεις τους να τον στείλουν να παει στον αγύριστο... εγω δεν το έκανα και το μετάνοιωσα και ποιος ξέρει για πόσο καιρο ακόμα θα το μετανοιώνω....

Υ.Γ. Προς Palladin: Επικοινώνησα με συμβουλο θηλασμου που είπε ότι δεν είναι κακό να δώσουμε λίγο συμπλήρωμα..... Προφανώς εννοούσε αν δεν γίνεται αλλιώς ας φάει κι ένα μπουκάλι αλλά φυσικά το περιβάλλον παρερμήνευσε τη συμβουλή σε "Ταιζε το συμπληρωμα κάθε τρεις ώρες πειναεί δεν πεινάει" και μου ρήμαξαν την προσπάθεια...

llssp2.png

dsunny, μην απελπίζεσαι, τίποτα δεν κρίθηκε ακόμα.

Δυστυχώς τα περισσότερα μωρά παίρνουν ξένο στο μαιευτήριο, αλλά αν η μαμά είναι σωστά ενημερωμένη τα καταφέρνει συνήθως μια χαρά.

Τα 20 ml βγάζεις, αν είναι πρωτόγαλα, είναι πολύ καλή ποσότητα! Συνέχισε τις αντλήσεις με νοσοκομειακό θήλαστρο.

Αν η σύμβουλος δεν δει το μωρό από κοντά να θηλάζει, δύσκολο να πει να μην δώσεις λίγο ξένο γιατί ένα ποσοστό μωρών δεν θηλάζει σωστά με αποτέλεσμα να μην πίνει γάλα και να υποσιτίζεται.

Διάβασε στο φόρουμ, ενημερώσου, μέτρα τις βρεγμένες και λερωμένες πάνες του μωρού και με επιμονή θα τα καταφέρεις!

jv42p3.png

DfUyp2.png

• 4 εβδομάδες μετά...

Μετά από πολύ κόπο, ξενύχτια, γκρίνια του μικρού, πόνο στις θηλές και απίστευτη κούραση λόγω των μαραθώνιων θηλασμών καταφέρα εδώ και μία εβδομάδα να θηλάζω αποκλειστικά... :-D

Φυσικά ο πόλεμος συνεχιστηκε "δεν του φτάνει του παιδιού το γάλα σου δε βλέπεις που γκρινιάζει συνεχως;; Δώστου επιτέλους ξένο! Θα πάθει ασιτία!" :twisted:

Το "ωραίο" της υπόθεσης είναι ότι το παιδί δεν γκρίνιαζε λόγω πείνας αλλά επειδή είχε αέρια και πονάκια τα οποία εξαφανίστηκαν δυο εικοσιτετράωρα μετά από την τελευταία φορά που ήπιε ξένο! Τα συμπεράσματα δικά σας!

llssp2.png

Μπράβο!!!!!!

μην ακους κανεναν! συνεχιστε ετσι! να ελεγχεις το βαρος του και τα τσισα του αλλα να μην πανικοβαλλεσαι και κυριως να μην τα συζητας με ασχετους. να παιρνεις τη συμβουλο θηλασμου που εχεις.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...