Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θηλασμός - το αργότερο μία ώρα μετά τη γέννηση του μωρού.

Recommended Posts

Θα ήθελα να πω κι εγώ τη γνώμη μου πάνω στο θέμα του θηλασμού!

'Εχω δύο παιδιά και θήλασα μόνο 1 μήνα & 40 μέρες αντίστοιχα κι αυτό πάντα με συμπλήρωμα.

Τώρα που το σκέφτομαι ίσως να μην το προσπάθησα όσο θα έπρεπε αλλά δεν νιώθω τύψεις γι αυτό.

Ο θηλασμός είναι μια διαδικασία η οποία πρέπει να αποτελεί απόλαυση και για τους δύο. Αν η μαμά ας πούμε έχει κατάθλιψη της λοχείας (με ότι αυτό συνεπάγεται) και δεν το απολαμβάνει ή νιώθει δυσάρεστα από την όλη διαδικασία δεν πρέπει να σεβαστούμε την άρνησή της;;;;

Ή όταν το μωρό δεν μπορεί να πιάσει τη θηλή κι εκνευρίζεται και κλαίει ή έχοντας θηλάσει συνεχίζει να κλαίει από πείνα είναι άραγε "θανάσιμο" αμάρτημα να του δώσουμε το μπιμπερό και να ξαναπροσπαθήσουμε αργότερα;;

Θέλω απλά να πω ότι ο θηλασμός δεν έχει "κανόνες" και "πρέπει".

Το τάϊσμα ενός μωρού είναι πάνω απ' όλα τρόπος επικοινωνίας με το μωρό, μοίρασμα, φροντίδα και όχι υποχρέωση ούτε και μοναδική απόδειξη αγάπης!!!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 504
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Φυσικα και δεν ειναι μοναδικη πραξη αγαπης, υπαρχουν πολλες αλλες.

Απλα θα ηθελα να προσθεσω οτι το γαλα το φερνει μαζι του το μωρο που γεννιεται, ανηκει στο μωρο, ειναι δικο του και οχι δικος μας για να αποφασισουμε αν θα το δωσουμε ή οχι.

Δεν ειναι λοιπον η μοναδικη πραξη αγαπης, αλλα το γαλα του μονο τοτε μπορει να το πιει, ειναι κατι που ποτε ξανα δε θα μπορεσεις να του προσφερεις.

Νομιζω λοιπον οτι αξιζει μια προσπαθεια.

k9Tap3.png

Θα ήθελα να πω κι εγώ τη γνώμη μου πάνω στο θέμα του θηλασμού!

Ο θηλασμός είναι μια διαδικασία η οποία πρέπει να αποτελεί απόλαυση και για τους δύο. Αν η μαμά ας πούμε έχει κατάθλιψη της λοχείας (με ότι αυτό συνεπάγεται) και δεν το απολαμβάνει ή νιώθει δυσάρεστα από την όλη διαδικασία δεν πρέπει να σεβαστούμε την άρνησή της;;;;

Ή όταν το μωρό δεν μπορεί να πιάσει τη θηλή κι εκνευρίζεται και κλαίει ή έχοντας θηλάσει συνεχίζει να κλαίει από πείνα είναι άραγε "θανάσιμο" αμάρτημα να του δώσουμε το μπιμπερό και να ξαναπροσπαθήσουμε αργότερα;;

Θέλω απλά να πω ότι ο θηλασμός δεν έχει "κανόνες" και "πρέπει".

Το τάϊσμα ενός μωρού είναι πάνω απ' όλα τρόπος επικοινωνίας με το μωρό, μοίρασμα, φροντίδα και όχι υποχρέωση ούτε και μοναδική απόδειξη αγάπης!!!!

Ο θηλασμος δεν ΠΡΕΠΕΙ να αποτελει σωνει και καλα απολαυση. Οπως συχνα δεν ειναι απολαυση και η διατροφη με μπουκαλι, οι κολικοι, τα συχνα αλλαγματα, τα ξαφνικα και αναιτια κλαμματα κλπ.

Ενα μωρο εχει και καποιες δυσκολιες.

Γιατι καποια να δεχτει τις δυσκολιες της διατροφης με μπουκαλι (αποστειρωσεις, βρασιματα, κουβαληματα κλπ) και να μην αποδεχθει τις καποιες (εαν τελικα υπαρξουν) δυσκολιες του θηλασμου?

Φυσικα και δεν ειναι θανασιμο αμαρτημα να δωσεις μπουκαλι, ειδικα αν πρεπει και να ξεκουραστεις.

Για μενα ειναι ομως "αμαρτημα" να μην προσπαθησεις καν να δωσεις στο παιδι σου αυτο που ειναι δικο ΤΟΥ και το δικαιουται.

Αυτη ειναι η γνωμη μου. Ουτε θα πιεσω ποτε καμμια να θηλασει, ουτε θα την κατηγορησω ουτε τιποτα.

Βοηθαω μονο αυτες που θελουν να προσπαθησουν και εφοσον θελουν βοηθεια.

Δε θα παω να κατηγορησω καμμια επειδη δεν προσπαθησε να θηλασει ουτε μερα.

Εαν ομως με ρωτησει τη γνωμη μου, δεν μπορω να πω ψεμματα. Θα πω την αληθεια, οτι δηλαδη θεωρω την σταση της απαραδεκτη.

Και φυσικα δεν μιλαμε για γυναικες που εχουν επιλοχεια καταθλιψη. Εκεινες δεν μπορουν, πολλες φορες δεν πρεπει καν να φροντιζουν το μωρο μεχρι να θεραπευθουν.

Μιλαω αποκλειστικα για μια υγιη σωματικα και ψυχικα μητερα η οποια απλως επιλεγει να μη θηλασει ποτε το παιδι της.

Βεβαια μου φαινεται ολιγον ατοπη η συζητηση εδω που ειμαστε, καθως υποτιθεται οτι εδω διαβαζουν και αναζητουν βοηθεια γυναικες που θελουν να θηλασουν.

Παντα ομως μου αρεσει η ανταλλαγη αποψεων:)

k9Tap3.png

Συμφωνώ κι εγώ ότι δεν είναι όλα απόλαυση όταν ένα καινούργιο μωρό έρχεται στον κόσμο.

ΑΛΛΑ από τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι συζητήσεις περί θηλασμού αφήνεται να εννοηθεί ότι οι γυναίκες που για κάποιο λόγο δεν μπόρεσαν ή δεν θέλησαν να θηλάσουν είναι λιγότερο "μητέρες" από τις υπόλοιπες!!

Σίγουρα η γυναίκα που το θέλει αξίζει να κάνει την προσπάθεια! Όχι όμως "καταναγκαστικά"!!!

Είναι άλλωστε αποδεδειγμένο ότι τα μωρά αντιλαμβάνονται την κακή διάθεση, το άγχος και τη νευρικότητα της μητέρας τους!!

Κι όσον αφορά στον "τόπο" που γίνεται η συζήτηση θα πρέπει να θυμόμαστε πάντα ότι όπως τα "νομίσματα" έχουν δύο όψεις έτσι και η μητρότητα!!

Συγνώμη, αλλά στο θέμα αυτό "Θηλασμός το αργότερο μία ώρα μετά τη γέννηση" συζητάμε για το ποια είναι η καλύτερη στιγμή για την επιτυχία του θηλασμού να θηλάσει για πρώτη φορά το νεογέννητο σύμφωνα με τις οδηγίες του ΠΟΥ, δεν συζητάμε γενικά για το πώς μπορεί να βιώσει η κάθε μητέρα το θηλασμό! Υπάρχουν άπειρα θέματα στο φόρουμ όπου μπορεί όποια θέλει να γράψει ό,τι θέλει σχετικά με το πώς βιώνει τον θηλασμό και σχετικά με τα πιστεύω της σχετικά με το θέμα αυτό.

Εδώ οι μαμάδες ρωτάνε πολύ συγκεκριμένα πράγματα, πώς δηλαδή θα καταφέρουν δεδομένης της κατάστασης σήμερα στα Ελληνικά μαιευτήρια να θηλάσουν όσο το δυνατό πιο νωρίς το μωρό τους!

Απλα θα ηθελα να προσθεσω οτι το γαλα το φερνει μαζι του το μωρο που γεννιεται, ανηκει στο μωρο, ειναι δικο του και οχι δικος μας για να αποφασισουμε αν θα το δωσουμε ή οχι.

Πολύ ενδιαφέρουσα άποψη! Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ έτσι... Δεν μπορώ παρά να παραδεχθώ ότι είναι σωστή! Παρόλα αυτά, οι άνθρωποι είμαιστε εξαιρετικά πολύπλοκα πλάσματα και συνήθως οι αποφάσεις μας επηρρεάζονται από πολλούς παράγοντες και όχι μόνο από το ένστικτο και την κοινή λογική!:(

Ο θηλασμος δεν ΠΡΕΠΕΙ να αποτελει σωνει και καλα απολαυση. Οπως συχνα δεν ειναι απολαυση και η διατροφη με μπουκαλι, οι κολικοι, τα συχνα αλλαγματα, τα ξαφνικα και αναιτια κλαμματα κλπ.

Ενα μωρο εχει και καποιες δυσκολιες.

Γιατι καποια να δεχτει τις δυσκολιες της διατροφης με μπουκαλι (αποστειρωσεις, βρασιματα, κουβαληματα κλπ) και να μην αποδεχθει τις καποιες (εαν τελικα υπαρξουν) δυσκολιες του θηλασμου?

Φυσικα και δεν ειναι θανασιμο αμαρτημα να δωσεις μπουκαλι, ειδικα αν πρεπει και να ξεκουραστεις.

Eδώ δεν είμαστε για να κρίνουμε καμία μητέρα! Η κάθε μητέρα λειτουργεί κάθε φορά κάτω από πολύ συγκεκριμένες συνθήκες! Πάντα προσπαθούμε για το καλύτερο για τα παιδιά μας ανάλογα με τις γνώσεις μας, τις αντοχές μας, τη στήριξη που έχουμε ή δεν έχουμε και με τις συνθήκες που επικρατούν τη δεδομένη στιγμή. Εγώ υπήρξα τελείως διαφορετική μητέρα στο θέμα του θηλασμού στο καθένα από τα 4 παιδιά μου. Σε άλλα έδωσα περισσότερα, σε άλλα λιγότερα...

Δεν μπορώ όμως παρά να συμφωνήσω πως το να γεννάς και να μεγαλώνεις ένα μωρό και αργότερα ένα παιδί δεν είναι μόνο απόλαυση. Προσφέρει μεγάλη χαρά και ικανοποίηση, όμως συνοδεύεται και με μεγάλη κούραση, άγχος, αμφιβολίες για το αν κάνεις το σωστό, άσχετα με το αν θηλάζεις ή όχι! Αυτό που πραγματικά μας κρατάει είναι ίσως ο απολογισμός που κάνουμε κάθε τόσο, όταν βλέπουμε το μωρό μας να μεγαλώνει και αρχίζουμε να καμαρώνουμε τα κατορθώματά του και χαιρόμαστε να το βλέπουμε χαρούμενο. Τότε ξεχνάμε όλες τις δυσκολίες και απολαμβάνουμε το γεγονός ότι είμαστε γονείς!

Συγνώμη για το off topic...

HXuSp2.pngaS46p2.png

Διαφημίσεις

Eδώ δεν είμαστε για να κρίνουμε καμία μητέρα! Η κάθε μητέρα λειτουργεί κάθε φορά κάτω από πολύ συγκεκριμένες συνθήκες!..

Συμφωνω και ισως κακως που ειπα ετσι γενικα την αποψη μου, καθως ευκολα μπορει να παρεξηγηθει.

Δεν εχω διαθεση αφενος να κρινω καμμια, καθως δε θεωρω τον εαυτο μου τελεια μητερα, για να εχω γνωμη για τις υπολοιπες.

Παρασυρθηκα ομως γιατι εχω στο νου μου μια μητερα γνωστη μου, η οποια δεν ειχε κανενα οργανικο ή σωματικό πρόβλημα και ομως δε θήλασε τα παιδια της ουτε μια ημερα, γιατι δεν ηθελε να χαλασει τη σιλουετα της.

Η συγκεκριμενη μητερα δεν εργαζεται, εχει απειρη βοηθεια απο παντου και θεωρησα τη συγκεκριμενη σταση ακρως εγωιστικη απεναντι στα παιδια της.

Φυσικα της ειπα τη γνωμη μου ΜΟΝΟ οταν και επειδη με ρωτησε.

Mila για μενα ακομα και τοσο που προσπαθησες και θηλασες, εστω και με συμπλήρωμα, εκανες κατι καλο για τα παιδια σου. Φυσικα και δεν ειναι το μονο καλο και φυσικα δεν ειναι ο θηλασμος μονο που χαρακτηριζει τη σταση μιας μητερας απεναντι στα παιδια της.

Αλλα στο παραπανω παραδειγμα που ειχα υποψη μου οταν μιλουσα, δεν μπορουσα να εχω αλλη γνωμη. Τοσος εγωισμος, που δεν μπορουσε να καθυστερησει τη διαιτα (που μια χαρα διαιτα κανεις και με το θηλασμο παντως) ουτε καν για 40 ημερες που θα ηταν ουτως η αλλως κλεισμενη μεσα στο σπιτι? η μητροτητα χρειαζεται και καποιες παραχωρησεις (οχι θυσιες) για να προχωρησει με αμοιβαια καλα αποτελεσματα.

Κατα τη γνωμη μου παντα:)

k9Tap3.png

Εν παση περιπτωσει και για να ειμαι εντος του θεματος, ηθελα να πω οτι απο την εμπειρια μου στο μαιευτηριο ιασω (οπου πολλα εχουν αλλαξει προς το καλυτερο), υπαρχει βοηθεια για οσες θελουν να θηλασουν και εντος της ωρας μετα τον τοκετο, μονο και εφοσον η μητερα ρητα το ζητησει.

Αρα, οποια ενδιαφερεται, καλο ειναι να το πει και στο γιατρο της και στη μαια του γιατρου που τυχον υπαρχει, να της φερουν το μωρο αμεσως για θηλασμο ή σε καθε περιπτωση να βαλει καρτελακι αποκλειστικου θηλασμου στο μωρο της, ωστε να μην του δοθει τιποτα αλλο εκτος απο μητρικο γαλα και να της το φερνουν καθε φορα που πειναει.

Πλεον στο ιασω υπαρχει ρουμινγκ ιν και το μωρο ειναι συνεχεια με τη μαμα.

Ακομα ομως και σε περιπτωση που αυτο δεν συμβει (πχ ειναι στη λαμπα το μωρο για ικτερο), μπορει οποια θελει να διατηρησει τον αποκλειστικο θηλασμο, ζητωντας ανα τριωρο τουλαχιστον το νοσοκομειακο θηλαστρο και στελνοντας το γαλα της στο μωρο.

Εξ οσων γνωριζω τα ιδια ισχυουν και μπορουν να συμβουν και στα υπολοιπα δημοσια και ιδιωτικα μαιευτηρια.

k9Tap3.png

Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ γίνομαι μερικές φορές "υπερβολική" σε σχέση με τον θηλασμό γιατί έχω δει γυναίκες να πιέζονται αφάνταστα προκειμένου να θηλάσουν επείδη θεωρούν ότι αν δεν το κάνουν είναι "κακές" μητέρες!!

Ξέρω περίπτωση που η παιδιάτρος απαγόρευε στη μητέρα να δώσει ξένο γάλα (για να κατέβει το δικό της) και το μωρό έμενε άϋπνο και νηστικό κι έκλαιγε 17 ώρες το 24ωρο!!!

Γι αυτό "παν μέτρον άριστον" κι όλα πάνε καλά!!!

Καλημέρα σε όλα τα μέλη, επανέρχομαι στο θέμα που με απασχολεί!

Θα ήθελα να ρωτήσω τις έμπειρες μανούλες που γέννησαν στο γένεσις, υπάρχει κάποια που να γέννησε εκεί και να ζήτησε να θηλάσει με το πρωτόγαλα το μωρό το γρηγορότερο μετά τον τοκετό, πρωτού του δώσουν οτιδήποτε άλλο από την κλινική, και να συναίβει έτσι? Αν ναι, πότε το ζητήσατε και από ποιον? Ενημερώσατε το γιατρό ή τις μαίες του γένεσις? Θα πάω για καρδιοτοκογράφημα σε μία εβδομάδα, να το κουβεντιάσω τότε, θα έχει αποτέλεσμα, ή κάνουν αυτό που έχουν στο πρόγραμμά τους δίχως να λαμβάνουν υπόψη την επιθυμία της μητέρας?

Όλα αυτά βέβαια, με την προϋπόθεση ότι εξελίσετε ομαλά ο τοκετός και γενικότερα όλα πάνε καλά για μανούλα και μωράκι!

Ευχαριστώ! :)

Πεινάμε περισσότερο από την έλλειψη αγάπης και εκτίμησης σ΄αυτό τον κόσμο, παρά από την έλλειψη τροφής. Η αγάπη καρπίζει όλες τις εποχές και ο καρπός της είναι προσιτός σε όλους. (Mother Tereza)

Εγώ είχα διαβάσει δυο βιβλία για το θηλασμό και παρακολούθησα και στο Έλενα μια συνάντηση-ομιλία για το θηλασμό που είναι ανοιχτή στο κοινό (οι υπόλοιπες συναντήσεις που γίνονται είναι τα μαθήματα ψυχοπροφυλακτικής και αφορούν τις γυναίκες που πρόκειται να γεννήσουν εκεί). Αξίζει τον κόπο γιατί σου λύνουν ότι απορία έχεις "ζωντανά". Χαρτί και μολύβι και βουρ!

Εκείνη που "με τσαμπουκά" με μύησε στο θηλασμό (ώρα της καλή) ήταν μια μαία που κάνει μαθήματα ανώδυνου τοκετού στο ΙΚΑ, η οποία μας μίλησε για τις απαραίτητες αγορές για το μαιευτήριο και το σπίτι. Στο κεφάλαιο "μπιμπερό,βούρτσες,αποστειρωτές,γάλα σκόνη κτλ" είπε :

" Δεν θα χρειαστείτε τίποτα από αυτά γιατί ΘΑ ΘΗΛΑΣΕΤΕ. ΘΑ ΘΗ-ΛΑ-ΣΕ-ΤΕ. Είναι βλακεία να μη θηλάσετε. Μην ακούτε κανέναν. Στο τέλος είναι θέμα οικονομίας! (σημείωση δική μου : στην τσέπη μας και στη φύση )":mrgreen:

Τελικά θηλάζουμε αποκλειστικότατα, όχι από την πρώτη ώρα, αλλά έπειτα από 4 περίπου ώρες απο τη γέννηση, λόγω ολικής αναίσθησίας και καισαρικής.:-(

Έξι μήνες τώρα ούτε θήλαστρο, ούτε μπιμπερό, ούτε συμπλήρωμα (αν και άτομα του οικογενειακού περιβάλλοντος μας προέτρεψαν συστηματικά),ούτε ρυζόνερο, χαμομήλι, ούτε στερεές τροφές,κ το βάρος μας είναι ικανοποιητικότατο.

Είναι δύσκολο και θέλει ηρεμία, αλλά ως οικογένεια οι τρεις μας πλέον είμαστε ομαδα.

9Af0p2.png

Διαφημίσεις

Συγνώμη που επαναλαμβάνω την ερώτησή μου μα ενδιαφέρομαι να μάθω συγκεκριμμένα για την κλινική ΄Γένεσις΄ στη Θεσσαλονίκη, αν υπάρχει κάποια κοπέλα που μπορεί να μου γράψει σχετικά.

"Θα ήθελα να ρωτήσω τις έμπειρες μανούλες που γέννησαν στο γένεσις, υπάρχει κάποια που να γέννησε εκεί και να ζήτησε να θηλάσει με το πρωτόγαλα το μωρό το γρηγορότερο μετά τον τοκετό, πρωτού του δώσουν οτιδήποτε άλλο από την κλινική, και να συναίβει έτσι? Αν ναι, πότε το ζητήσατε και από ποιον? Ενημερώσατε το γιατρό ή τις μαίες του γένεσις? Θα πάω για καρδιοτοκογράφημα σε μία εβδομάδα, να το κουβεντιάσω τότε, θα έχει αποτέλεσμα, ή κάνουν αυτό που έχουν στο πρόγραμμά τους δίχως να λαμβάνουν υπόψη την επιθυμία της μητέρας?

Όλα αυτά βέβαια, με την προϋπόθεση ότι εξελίσετε ομαλά ο τοκετός και γενικότερα όλα πάνε καλά για μανούλα και μωράκι!"

Ευχαριστώ! :-)

Πεινάμε περισσότερο από την έλλειψη αγάπης και εκτίμησης σ΄αυτό τον κόσμο, παρά από την έλλειψη τροφής. Η αγάπη καρπίζει όλες τις εποχές και ο καρπός της είναι προσιτός σε όλους. (Mother Tereza)

Με το καλό το μωράκι σου!

Γέννησα στο Γένεσις.

Αρχικά, μπορείς να συνεννοηθείς με τον γυναικολόγο σου ώστε να θηλάσεις μέσα στην αίθουσα του τοκετού, αμέσως μετά τη γέννα που σου δίνουν το μωρό αγκαλιά. Επίσης μπορείς να απαιτήσεις αποκλειστικό θηλασμό, βεβαίως έχω την υποψία ότι και πάλι τα ταΐζουν. Να ξέρεις ότι κανονικά οι μαίες σου φέρνουν το μωρό για θηλασμό αν θυμάμαι καλά 3 ή 4 φορές τη μέρα. Μπορείς να απαιτήσεις να σου το φέρνουν σε κάθε γεύμα, και κατά τη διάρκεια της νύχτας (7 φορές συνολικά νομίζω) ή και κάθε φορά που κλαίει. Αλλά τονίζω ότι πρέπει να το ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ αλλιώς δεν γίνεται τίποτα

jv42p3.png

DfUyp2.png

Σ΄ευχαριστώ πολύ Pallladin για την απάντηση, ήσουν σαφέστατη! Να χαίρεσαι και εσύ το μωράκι σου! Και πάλι ευχαριστώ!:)

Εν παση περιπτωσει και για να ειμαι εντος του θεματος, ηθελα να πω οτι απο την εμπειρια μου στο μαιευτηριο ιασω (οπου πολλα εχουν αλλαξει προς το καλυτερο), υπαρχει βοηθεια για οσες θελουν να θηλασουν και εντος της ωρας μετα τον τοκετο, μονο και εφοσον η μητερα ρητα το ζητησει.

Αρα, οποια ενδιαφερεται, καλο ειναι να το πει και στο γιατρο της και στη μαια του γιατρου που τυχον υπαρχει, να της φερουν το μωρο αμεσως για θηλασμο ή σε καθε περιπτωση να βαλει καρτελακι αποκλειστικου θηλασμου στο μωρο της, ωστε να μην του δοθει τιποτα αλλο εκτος απο μητρικο γαλα και να της το φερνουν καθε φορα που πειναει.

Πλεον στο ιασω υπαρχει ρουμινγκ ιν και το μωρο ειναι συνεχεια με τη μαμα.

Ακομα ομως και σε περιπτωση που αυτο δεν συμβει (πχ ειναι στη λαμπα το μωρο για ικτερο), μπορει οποια θελει να διατηρησει τον αποκλειστικο θηλασμο, ζητωντας ανα τριωρο τουλαχιστον το νοσοκομειακο θηλαστρο και στελνοντας το γαλα της στο μωρο.

Εξ οσων γνωριζω τα ιδια ισχυουν και μπορουν να συμβουν και στα υπολοιπα δημοσια και ιδιωτικα μαιευτηρια.

Να σε ρωτήσω, ξέρεις αν αυτό ισχύει και σε περίπτωση κ.τ. (που θα κάνω στο Ιασώ;) Δηλαδή μπορούν να μου φέρουν το μωρό στην ανάνηψη (όπου σε κρατάνε κανα τρίωρο); Το έχεις ακούσει να γίνεται;

Κορίτσια γέννησα και εγώ πριν από μερικές μέρες με καισαρική τομή στο Μητέρα και η μαία μου έφερε το μωράκι μου και το θήλασα 1 ώρα σχεδόν μετά τον τοκετό ενώ ήμουν ακόμα στην ανάνηψη. Φοβερή εμπειρία και εκπληκτικό δέσιμο!!!!!!!!!!!!

aYVcp2.png

Διαφημίσεις

Να σε ρωτήσω, ξέρεις αν αυτό ισχύει και σε περίπτωση κ.τ. (που θα κάνω στο Ιασώ;) Δηλαδή μπορούν να μου φέρουν το μωρό στην ανάνηψη (όπου σε κρατάνε κανα τρίωρο); Το έχεις ακούσει να γίνεται;

το γιο μου στην ανανηψη τον θηλασα στο ιασω.

Αρα γινεται. πρεπει να το ζητησεις.

k9Tap3.png

Κορίτσια γέννησα και εγώ πριν από μερικές μέρες με καισαρική τομή στο Μητέρα και η μαία μου έφερε το μωράκι μου και το θήλασα 1 ώρα σχεδόν μετά τον τοκετό ενώ ήμουν ακόμα στην ανάνηψη. Φοβερή εμπειρία και εκπληκτικό δέσιμο!!!!!!!!!!!!

Νατασουλα συμφωνω μαζι σου...φοβερη εμπειρια,και εγω στο μητερα γεννησα με καισαρικη και μου τον φερανε στην ανανηψη.Να σου ζησει το μωρακι

κοριτσια καλησπερα! Σε λιγες εβδομαδες θα γεννησω το κοριτσακι μου και θα ηθελα παρα πολυ να το θηλασω! Το εχω ριξει στο διαβασμα λοιπον, κι εδω στο φορουμ αλλα και το βιβλιο της κ. Αννας Πατσουρου. Αυτο που ηθελα να ρωτησω ειναι το εξης: εχτες μου ειπε ο γιατρος οτι θα γεννησω με καισαρικη λογω χαμηλου πλακουντα (και προφανως με επισκληριδιο) σε μια κλινικη στην Κρητη. Ρωτησα αν επιτρεπεται να κανω αποκλειστικο θηλασμο κι αν θα μπορω να εχω το μωρο μου συνεχεια μαζι μου στο δωματιο. Μου ειπε πως την πρωτη μερα, επειδη θα ειμαι με ορους, αντιβιωσεις κλπ, δε θα μπορω να θηλασω, αλλα απο τη 2η δεν υπαρχει κανενα προβλημα σε αυτα που ζητησα.

Εγω θα το ξανασυζητησω βεβαια μαζι του γιατι απο αυτα που διαβασα καταλαβα οτι ειναι πολυ σημαντικο να θηλασεις απο την πρωτη στιγμη, αλλα αν δεν το επιτρεψει, λετε οτι θα επηρεασει την ολη προσπαθεια μου αυτη η πρωτη μερα που θα του δωσουν ξενο γαλα?

Μια χαρα μπορεις να θηλασεις και με την καισαρικη.

Ζητα να σου φερουν το μωρο διπλα σου και ξεκινα να θηλαζεις και εχε εναν ανθρωπο να σε βοηθαει με τα υπολοιπα.

Το να μην παρει την πρωτη ημερα μητρικο γαλα το μωρο ισως να μην εχει καθολου επιδραση στο θηλασμο, αν ξεκινησετε απο τη δευτερη ημερα, αλλα δεν ειναι οτι καλυτερο (ειναι οτι χειροτερο) για τον οργανισμο και το εντερο του μωρου.

Παντως αν γεννηθει με καισαρικη το πιθανοτερο ειναι να μη θελει να φαει τιποτα το πρωτο 24ωρο και κακως και που θα το πιεσουν με τα ζαχαρονερα κλπ.

k9Tap3.png

Sweet, η ώρα η καλή για το μωράκι σου :)

Είχα ακριβώς τις ίδιες ανησυχίες με εσένα - όπως και πολλές άλλες μαμάδες εδώ μέσα. Η αλήθεια είναι η εξής: πράγματι είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσει ο οηλασμός όσο πιο σύντομα γίνεται, ιδανικά μέσα στην πρώτη ώρα.

Όμως: επειδή τα ιδιωτικά μαιευτήρια δεν ενθαρρύνουν καθόλου αυτή την πρακτική των πρώτων 60 λεπτών, θα χρειαστεί να διεκδικήσεις με χαμόγελο και σιγουριά το δικαίωμα σου να θηλάσεις το μωρό σου, αμέσως μόλις το ζητήσεις. Αν τους πεις "μπορώ να θηλάσω" δεν θα σου φέρουν αντίρρηση.

Οι περισσότερες από τις καισαρικομαμάδες θηλάζουν μέσα στις πρώτες 4 ώρες συνήθως, λίγο μόλις επιστρέψουν από την Ανάνηψη - η 2η μέρα που σου είπε ο γιατρός σου είναι απαράδεκτη επιλογή. Το μωρό σε χρειάζεται όσο το δυνατόν πιο άμεσα ώστε να ενεργοποιηθεί έγκαιρα ο μηχανισμός της γαλουχίας.

Άρα: ζητάς το μωρό, φροντίζεις για τη σωστή του στάση ώστε να θηλάζει όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά και δεν διαπραγματεύεσαι πράγματα που δικαιωματικά είναι δικά σου.

Ο θηλασμός θέλει ενημέρωση και αυτοπεποίθηση!

Φιλικά,

Ηρώ

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

το γιο μου στην ανανηψη τον θηλασα στο ιασω.

Αρα γινεται. πρεπει να το ζητησεις.

Aχ, τώρα πήρα είδηση ότι απάντησες. Σ'ευχαριστώ πολύ!

Βέβαια, τώρα μου έσκασε άλλο φασούλι. Μου βρέθηκε διαβήτης κύησης και αρχίζω δίαιτες κτλ. Αν κρατήσουν το μωρό για όλο τ0 24ωρο για παρακολούθηση τι κάνω; Κλαφτα Χαράλαμπε;

Aχ, τώρα πήρα είδηση ότι απάντησες. Σ'ευχαριστώ πολύ!

Βέβαια, τώρα μου έσκασε άλλο φασούλι. Μου βρέθηκε διαβήτης κύησης και αρχίζω δίαιτες κτλ. Αν κρατήσουν το μωρό για όλο τ0 24ωρο για παρακολούθηση τι κάνω; Κλαφτα Χαράλαμπε;

Θα το κρατησουνε στην απλη παρακολουθηση στη μενν.

Μπορεις και να το θηλαζεις εκει, αλλα επειδη θα βρεις διαφορες δυσκολιες, κανε το εξης απλο και δοκιμασμενο.

Ζητα θηλαστρο, βγαζε γαλα και να τους λες να το στελνουν συνεχεια κατω στη μενν και να τρεφεται το μωρο απο αυτο.

Ακομα και 20μλ να βγαλεις ειναι πολυ καλα για το μωρο.

Μολις ανεβει στον οροφο, βαλε ταμπελακι αποκλειστικου θηλασμου και ξεκινα.

k9Tap3.png

Ναι βρε παιδι μου, δε χανεται ο θηλασμος απο μια μερα.

Απλα λεμε ποιο ειναι το καλυτερο, το οποιο αν ξερεις κιολας τι και πως να ζητησεις ειναι και εφικτο.

k9Tap3.png

Ωραία, σας ευχαριστώ, μου δίνετε θάρρος!

Το θέμα μου είναι κυρίως αν θα μπορέσει να πιάσει τη θηλή, αν του δώσουν μπιμπεράκι από πριν. Το θήλαστρο, πάντως, εννοείται ότι θα το ζητήσω.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...