Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΜΒΟΛΙΟ MMR

Μαράκι

Recommended Posts

Η θεωρία είναι, ότι μπορεί να θεραπευτεί, αφού εκδηλωθεί, ή ότι η εκδήλωσή του θα αποτραπεί από αυτές τις παρεμβάσεις;

Σε καποια παιδια μπορει να θεραπευτει αλλα το σημαντικο ειναι να θεραπευτει το παιδι πρωτου εκτεθει σε παραγοντες που μπορει να προκαλεσουν τετοιες καταστασεις. Οπως ηδη ανεφερα δεν προκειται μονο για αυτισμο, αυτα τα παιδια εχουν και ανοσοποιητικα προβληματα και μπορουν να βλαφτουν απο οποιοδηποτε εμβολιο.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Διαφημίσεις

Το MMR δεν έχει απαγορευτεί στην Αμερική.

Επίσης, ποτέ δεν απαγορεύτηκε στην Αμερική να μηνύσεις φαρμακευτική εταιρεία, και ουδέποτε σε σχέση με το MMR. Το δικαστήριο που εξετάζει περιπτώσεις ανεπιθύμητων ενεργειών από εμβόλια συστάθηκε το 1988, όταν υπήρξαν αντιδράσεις από γονείς για το DTaP (διφθερίτιδα-τέτανος-κοκκύτης), ότι δήθεν προκαλούσε σοβαρές νευρολογικές βλάβες στα παιδιά. Παρόλο που υπήρξαν αρκετές έρευνες που αποδείκνυαν ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, πολλοί γονείς αρνήθηκαν να κάνουν το εμβόλιο στα παιδιά τους, ξέσπασε πάλι επιδημία κοκκύτη στη Μ. Βρετανία και πέθαναν από αυτή 70 παιδιά (δεν τα λες και λίγα...). Στην Αμερική που ως γνωστόν οι μηνύσεις πέφτουν για πλάκα, πάρα πολλοί γονείς μήνυσαν τις φαρμακευτικές, με πραγματικές ή πλαστές κατηγορίες, κι επειδή το κόστος υπεράσπισής τους ήταν μεγαλύτερο από τα κέρδη που απέφερε το εν λόγω εμβόλιο, όλες πλην μίας διέκοψαν την παραγωγή του. Οι αρμόδιες αρχές θεώρησαν ότι κάτι τέτοιο θα έβλαπτε την ανοσία της κοινότητας που προσπαθούσαν να επιτύχουν με τον εμβολιασμό κι έτσι σταμάτησαν τις αστικές/ ποινικές διώξεις σε κανονικά δικαστήρια και συνέστησαν αυτό το ειδικό δικαστήριο, στο οποίο παραπέμπονται πλέον οι περιπτώσεις αυτές.

Αυτό που έχει σημασία στην περίπτωση του δικαστηρίου αυτού είναι ότι πολλοί βγαίνουν και λένε "εφόσον το δικαστήριο αποζημίωσε τον τάδε, σημαίνει ότι υπάρχει σύνδεση αυτισμού-εμβολίου", αλλά δεν είναι έτσι. Για το συγκεκριμένο δικαστήριο δεν χρειάζεται επιστημονική απόδειξη, αλλά causation.

In the VICP context, proof of causation does not need to be shown to the extent of what some might call scientific certainty. Rather, it suffices to prove causation according to the civil-law standard of “the preponderance of the evidence,” showing that causation is “more likely than not.” Although proving a mere possibility won't suffice, proof “beyond a reasonable doubt” is not required.

@Harlow κι όμως, συμμετείχε στις συζητήσεις του εμβολιασμού γιατρός, με πολλά χρόνια εμπειρίας σε χώρες του τρίτου κόσμου με τους γιατρούς χωρίς σύνορα, για να βάλει κάποια πράγματα στη θέση τους, αλλά πετάχτηκαν οι γνωστοί-άγνωστοι των θρεντ :) με τις δογματικές τους ανακρίβειες και η γυναίκα απηύδησε και δεν ξανασχολήθηκε... (μετράω δευτερόλεπτα μέχρι να πέσει το επιχείρημα "οι φαρμακευτικές δοκιμάζουν τα φάρμακά τους στον τρίτο κόσμο κλπ κλπ")

@jackrussel, δεν είναι κακό να ακούς όλες τις πλευρές και να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά. Από εκεί και πέρα, το ότι υπάρχουν σύλλογοι γονέων δεν μου λέει απολύτως τίποτα, για τον εξής απλούστατο λόγο. Δεν είναι όλοι σαν κι εσένα, που καταλαβαίνουν ότι οι γνώσεις τους επί του θέματος είναι πολύ περιορισμένες, κι ότι μέσα στην άγνοιά τους εύκολα μπορούν να δεχτούν ως αληθινά επιχειρήματα που δεν είναι. Και για να μην παρεξηγηθώ, κι εγώ παρά την ενασχόλησή μου με ιατρικά θέματα, δεν ισχυρίζομαι ότι τα κατέχω, απλά έχω πλέον μια εξοικείωση με κάποιες έννοιες. Αλίμονο αν έτσι εύκολα μπορούσαμε όλοι να αποκτήσουμε γνώσεις ανοσολογίας, λοιμωξιολογίας κλπ κλπ... Από εκεί και πέρα, όπως βλέπεις και εδώ μέσα, είναι πολύ συχνό το φαινόμενο "άλλα διαβάζω κι άλλα καταλαβαίνω", ακόμη και σε μη τεχνικά κείμενα. Δλδ το κείμενο λέει "οι ερευνητές έβαζαν αντισώματα κουνελιών στα δείγματα αίματος των παιδιών που είχαν εμβολιάσει, για να δείξουν ότι η ανοσία ήταν πιο αυξημένη από ό,τι ήταν στην πραγματικότητα" και αυτό μας μεταφέρεται ως "χρησιμοποιούσαν αίμα ζώων στα εμβόλια". Προσωπικά λοιπόν δεν αποκλείω τίποτε στη ζωή μου, απλά φροντίζω να ελέγχω τις πηγές ενημέρωσής μου. (Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και άνθρωποι που κάνουν ακριβώς το ίδιο και καταλήγουν σε διαφορετικά συμπεράσματα από μένα εννοείται, δεν σημαίνει ότι όποιος αμφισβητεί τα εμβόλια είναι και άσχετος).

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

Η θεωρία είναι, ότι μπορεί να θεραπευτεί, αφού εκδηλωθεί, ή ότι η εκδήλωσή του θα αποτραπεί από αυτές τις παρεμβάσεις;

Η θεωρία είναι ότι μπορεί να θεραπευτεί αφού εκδηλωθεί, και εκεί επικεντρώνονται οι προσπάθειες της συγκεκριμένης ερευνήτριας. Πάντως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι ο αυτισμός μπορεί να θεραπευτεί εντελώς με οποιαδήποτε παρέμβαση στο γαστρεντερικό σύστημα, αλλά η ίδια πιστεύει ότι ορισμένα στοιχεία μπορούν να βοηθηθούν από ειδικό μασάζ στη χώρα της κοιλιάς. Την έχω ρωτήσει και για ειδική διατροφή και μου έχει πει ότι δεν ισχύει.

Τελευταία έχει τύχει να έχω μιλήσει με αρκετούς ερευνητές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (γιατρούς, ψυχολόγους, οστεοπαθητικούς) που έχω συναντήσει μέσω της δουλειάς μου και ΟΛΟΙ μου έχουν πει ότι κατά τη γνώμη τους ο αυτισμός είναι μια εκ γενετής πάθηση και ότι αν ξέρεις ποια είναι τα πρώιμα σημάδια μπορείς να προβλέψεις ποιο μωρό θα εκδηλώσει αυτισμό από τη βρεφική ακόμα ηλικία.

Τέλος να πω ότι αυτές οι θεωρίες περί μάστιγας αυτισμού είναι τελείως ανυπόστατες. Υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι που τα κρούσματα αυτισμού έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, ο βασικότερος εκ των οποίων είναι ότι έχει αλλάξει ο τρόπος διάγνωσης με αποτέλεσμα να διαγιγνώσκονται ως αυτιστικά παιδιά που στο παρελθόν διαγνώσκονταν ως έχοντα "μαθησιακές δυσκολίες" ή "χαμηλή νοημοσύνη" ή "διαταραχή/διάσπαση προσοχής" κλπ.

Πολυ φοβαμαι οτι σε 10 χρονια απο τωρα που ενδεχομενως τα ποσοστα θα ειναι ακομα μεγαλυτερα, θα λενε ακομα το ιδιο παραμυθι, πως "τοτε 10 χρονια πριν δεν υπηρχαν οι καταλληλες μεθοδοι διαγνωσης". Ειναι πολυ ευκολο και πολυ βολικο να ισχυριζονται κατι τετοιο. Αλλα δυστυχως υπαρχουν πολυ χειροτερα περιστατικα απο απλες μαθησιακες δυσκολιες και διαταραχες προσοχης. Κι αυτα δεν κρυβονται. Αν υπηρχαν τοσα περιστατικα δεκαετιες πριν θα τα βλεπαμε και τωρα. Αυτο λενε οι επιστημονες που διαφωνουν με αυτη τη θεωρια, οπως επισης δεν δεχονται οτι η γεννετικη αιτια μπορει να κάνει τοσο αποτομες αυξησεις ξαφνικα.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Τελευταία έχει τύχει να έχω μιλήσει με αρκετούς ερευνητές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (γιατρούς, ψυχολόγους, οστεοπαθητικούς) που έχω συναντήσει μέσω της δουλειάς μου και ΟΛΟΙ μου έχουν πει ότι κατά τη γνώμη τους ο αυτισμός είναι μια εκ γενετής πάθηση και ότι αν ξέρεις ποια είναι τα πρώιμα σημάδια μπορείς να προβλέψεις ποιο μωρό θα εκδηλώσει αυτισμό από τη βρεφική ακόμα ηλικία.

Τέλος να πω ότι αυτές οι θεωρίες περί μάστιγας αυτισμού είναι τελείως ανυπόστατες. Υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι που τα κρούσματα αυτισμού έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, ο βασικότερος εκ των οποίων είναι ότι έχει αλλάξει ο τρόπος διάγνωσης με αποτέλεσμα να διαγιγνώσκονται ως αυτιστικά παιδιά που στο παρελθόν διαγνώσκονταν ως έχοντα "μαθησιακές δυσκολίες" ή "χαμηλή νοημοσύνη" ή "διαταραχή/διάσπαση προσοχής" κλπ.

Αυτή είναι και η δική μου αίσθηση. Κοιτάζοντας πίσω, συνειδητοποιώ ότι στο δημοτικό και στο γυμνάσιο, είχα δύο αυτιστικούς συμμαθητές, για τους οποίους τότε λέγανε, ότι απλά δεν "παίρνουν τα γράμματα".

Κάτι άλλο που επίσης συμβαίνει, είναι οι, κατά την άποψή μου, εκούσιες λανθασμένες διαγνώσεις για αυτισμό, που αποσκοπούν στην αισχροκέρδεια εις βάρος των τρομοκρατημένων γονιών από τα διάφορα κέντρα. Εκεί κι αν πρέπει να πέσουν μηνύσεις και αγωγές για αποζημίωση! Ποιος πληρώνει την ψυχική οδύνη ενός γονιού, που για μήνες ή και χρόνια, πιστεύει πως το παιδί του είναι αυτιστικό και πληρώνει τα μαλλιά της κεφαλής του να το τρέχει εδώ κι εκεί, χωρίς να χρειάζεται; Στη σκέψη αυτή (γιατί τα κρούσματα αυξάνονται ραγδαία), μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι, ειλικρινά. Ούτε ντροπή, ούτε τσίπα, ούτε φιλότιμο. :mad:

Διαφημίσεις

Αλλα δυστυχως υπαρχουν πολυ χειροτερα περιστατικα απο απλες μαθησιακες δυσκολιες και διαταραχες προσοχης. Κι αυτα δεν κρυβονται. Αν υπηρχαν τοσα περιστατικα δεκαετιες πριν θα τα βλεπαμε και τωρα. Αυτο λενε οι επιστημονες που διαφωνουν με αυτη τη θεωρια, οπως επισης δεν δεχονται οτι η γεννετικη αιτια μπορει να κάνει τοσο αποτομες αυξησεις ξαφνικα.

Κι αυτοί οι επιστήμονες, θεωρούν ότι η αιτία της αύξησης του αυτισμού, είναι τα εμβόλια και μόνο; Το mmr ή όλα ανεξαιρέτως;

Κι αυτοί οι επιστήμονες, θεωρούν ότι η αιτία της αύξησης του αυτισμού, είναι τα εμβόλια και μόνο; Το mmr ή όλα ανεξαιρέτως;

Οχι λενε οτι η αληθεια ειναι οτι δεν ξερουνε ακριβως. Ειναι σαφως πολλοι οι παραγοντες γιατι υπαρχουν και παιδια ανεμβολιαστα με αυτισμο. Πρεπει ομως καποια στιγμη να δουνε το θεμα σοβαρα και να μη το κρυβουν κατω απο το χαλακι γιατι καποια στιγμη θα ειναι τοσο μεγαλο που δεν θα κρυβεται.

Παντως στο θεμα του γαστρεντερικου το προβλημα δεν ειναι μονο το μμρ, αυτα τα παιδια κινδυνευουν απο ολα τα εμβολια, απο καποια περισσοτερο. Για την ερευνα του Wakefield πχ λενε οτι το σημαντικο ειναι πως βρεθηκε ζωντανος ιος ιλαρας στο εντερο αυτιστικων παιδιων. Ιος που προερχεται απο το εμβολιο και θα πρεπει να δουνε γιατι βρισκεται εκει, πως το επετρεψε το ανοσοποιητικο τους και πως επηρρεαζει την υγεια τους. Δε νομιζω οτι σκοπος των εμβολιασμων ειναι να βαζουμε στον οργανισμο και να ευδοκιμουν εκει ζωντανοι ιοι ασθενειων που υποτιθεται θελουμε να αποφυγουμε. Αυτη η συγκεκριμενη προσεγγιση δεν εχει τοσο να κανει με το μμρ το ιδιο, αλλα με τα παιδια αυτα που εχουν τετοιο ιστορικο που τα καθιστα πιθανα θυματα σοβαρων παρενεργειων.

Θα συμφωνησω μαζι σου στο θεμα των υπερβολικων ας πουμε διαγνωσεων που τρομοκρατουν τους γονεις μονο για να τους κανουν πελατες. Απο την αλλη ομως αναρρωτιεμαι αν εστω κι αυτες οι μικρες μαθησιακες δυσκολιες προερχονται απο καποιο αναλογο προβλημα ισως σε μικροτερη κλιμακα.

Πολυ φοβαμαι οτι σε 10 χρονια απο τωρα που ενδεχομενως τα ποσοστα θα ειναι ακομα μεγαλυτερα, θα λενε ακομα το ιδιο παραμυθι, πως "τοτε 10 χρονια πριν δεν υπηρχαν οι καταλληλες μεθοδοι διαγνωσης".

Καλή μου άλλο είπα εγώ, άλλο κατάλαβες εσύ.

Εγώ δεν είπα ότι δεν υπάρχουν κατάλληλες μέθοδοι διάγνωσης, είπα ότι έχει αλλάξει ο τρόπος διάγνωσης και ότι σε αυτό οφείλεται η αύξηση των κρουσμάτων του αυτισμού (με ταυτόχρονη μείωση άλλων, παρεμφερών, διαγνώσεων). Με απλά λόγια, τα κριτήρια διάγνωσης του αυτισμού έχουν γίνει πιο ελαστικά, με αποτέλεσμα να διαγιγνώσκονται περισσότερα παιδιά με αυτισμό σε σχέση με πριν από 20 χρόνια, αλλά λιγότερα παιδιά με "νοητική στέρηση" ή "διαταραχή προσοχής" ή κάτι άλλο γενικόλογο.

Ο λόγος που τα κριτήρια έγιναν πιο ελαστικά ήταν για να μπορούν οι ειδικοί να διαγνώσουν διαταραχές αυτιστικού φάσματος από πολύ μικρή ηλικία ώστε να μπορούν να παρέμβουν από νωρίς (η έγκαιρη παρέμβαση είναι πάρα πολύ σημαντική για τον αυτισμό - άλλη εξέλιξη έχει το παιδί που διαγιγνώσκεται σε ηλικία 3 χρονών από το παιδί που διαγιγνώσκεται σε ηλικία 8 χρονών από το παιδί που δεν διαγιγνώσκεται καθόλου). Επειδή έχω στο οικείο περιβάλλον μου περίπτωση παιδιού που διαγνώστηκε νωρίς και άρχισε θεραπείες νωρίς, πρέπει να σας πω ότι είναι απίστευτη η διαφορά που μπορείς να κάνεις αν επέμβεις πρώιμα - και δεν είναι απαραίτητα οικονομικά δυσχερής μια τέτοια αντιμετώπιση, το 90% των εξόδων των θεραπειών του συγκεκριμένου παιδιού έχει καλυφθεί από το ταμείο του πατέρα και από κρατικές παροχές.

Σαφώς όταν κάνεις τα κριτήρια πιο ελαστικά θα έχεις περισσότερες διαγνώσεις και ενδεχομένως περισσότερες λανθασμένες διαγνώσεις, αλλά καλύτερα να διαγνωστούν μερικά παιδάκια παραπάνω με πιθανό αυτισμό ενώ είναι φυσιολογικά παρά να μένουν αδιάγνωστα για χρόνια κάποια άλλα που έχουν ανάγκη άμεσης βοήθειας.

Καταλαβα τι ειπες, σαφως σημερα μπαινουν στο φασμα του αυτισμου ακομα και οι μικρες μαθησιακες δυσκολιες.

Και αναφερω οτι αλλοι επιστημονες δεν συμφωνουν με αυτους που αναφερεις σχετικα με αυτο το επιχειρημα. Και αναρρωτιεμαι τι θα λενε σε μερικα χρονια. Θα κανουν ακομα πιο ελαστικο αυτο το φασμα? Αυτα τα επιχειρηματα τους δεν τα θεωρω ιδιαιτερα ενθαρρυντικα καθως αν τα ριχνεις ολα στη γεννετικη και στις λαθος διαγνωσεις δεν βοηθας να λυθει το προβλημα, τουναντιον εφησυχαζεις.

Μα ειναι λογικο οτι τις παλιοτερες δεκαετιες δεν υπηρχαν τα εργαλεια και τα κριτηρια διαγνωσης που υπαρχουν σημερα και σιγουρα σε 10 χρονια θα υπαρχουν διαφορετικα.

Επειδή πάλι λέγονται κάποιες ανακρίβειες, ας δούμε τι λέει μια επίσημη σελίδα για τον αυτισμό

Autism spectrum disorder (ASD) and autism are both general terms for a group of complex disorders of brain development. These disorders are characterized, in varying degrees, by difficulties in social interaction, verbal and nonverbal communication and repetitive behaviors. They include autistic disorder, Rett syndrome, childhood disintegrative disorder, pervasive developmental disorder-not otherwise specified (PDD-NOS) and Asperger syndrome. ASD can be associated with intellectual disability, difficulties in motor coordination and attention and physical health issues such as sleep and gastrointestinal disturbances. Some persons with ASD excel in visual skills, music, math and art.

Άρα σε καμία περίπτωση οι απλές μαθησιακές δυσκολίες δεν εντάσσονται στο φάσμα, το φάσμα περιέχει πολύ συγκεκριμένα σύνδρομα με συγκεκριμένα κριτήρια διάγνωσης.

Autism statistics from the U.S. Centers for Disease Control and Prevention (CDC) identify around 1 in 88 American children as on the autism spectrum–a ten-fold increase in prevalence in 40 years. Careful research shows that this increase is only partly explained by improved diagnosis and awareness. Studies also show that autism is four to five times more common among boys than girls. An estimated 1 out of 54 boys and 1 in 252 girls are diagnosed with autism in the United States. Moreover, government autism statistics suggest that prevalence rates have increased 10 to 17 percent annually in recent years. There is no established explanation for this continuing increase, although improved diagnosis and environmental influences are two reasons often considered.

Σε καμία περίπτωση η θεωρία περί διευρυμένων διαγνωστικών κριτηρίων δεν αποτελεί θέσφατο, απλά μία ακόμη θεωρία.

Not long ago, the answer to this question would have been “we have no idea.” Research is now delivering the answers. First and foremost, we now know that there is no one cause of autism just as there is no one type of autism. Over the last five years, scientists have identified a number of rare gene changes, or mutations, associated with autism. A small number of these are sufficient to cause autism by themselves. Most cases of autism, however, appear to be caused by a combination of autism risk genes and environmental factors influencing early brain development.

In the presence of a genetic predisposition to autism, a number of nongenetic, or “environmental,” stresses appear to further increase a childʼs risk. The clearest evidence of these autism risk factors involves events before and during birth. They include advanced parental age at time of conception (both mom and dad), maternal illness during pregnancy and certain difficulties during birth, particularly those involving periods of oxygen deprivation to the babyʼs brain. It is important to keep in mind that these factors, by themselves, do not cause autism. Rather, in combination with genetic risk factors, they appear to modestly increase risk.

A growing body of research suggests that a woman can reduce her risk of having a child with autism by taking prenatal vitamins containing folic acid and/or eating a diet rich in folic acid (at least 600 mg a day) during the months before and after conception.

Increasingly, researchers are looking at the role of the immune system in autism.

Το National Institute of Health της Αμερικής δίνει 170 εκ. κάθε χρόνο για την έρευνα για τον αυτισμό. Ιδιώτες δίνουν άλλα 80. Εξετάζονται μέσω ερευνών πολλές διαφορετικές θεωρίες, άλλες με γενετική βάση, άλλες επιγενετική, άλλες για το ανοσοποιητικό, άλλες για τις περιγεννητικές συνθήκες κλπ κλπ. Τώρα το πώς όλα αυτά είναι "σκέπασμα κάτω από το χαλί" και "εφησυχασμός", είναι πραγματικά απορίας άξιο...

Διαφημίσεις

Καταλαβα τι ειπες, σαφως σημερα μπαινουν στο φασμα του αυτισμου ακομα και οι μικρες μαθησιακες δυσκολιες.

Όχι. Δεν είπα ΚΑΘΟΛΟΥ αυτό.

Είπα ότι τα κριτήρια έγιναν πιο ελαστικά. Δεν είπα τίποτα για τα εργαλεία ή τις μεθόδους, μόνο για τα κριτήρια. Τα κριτήρια δεν είναι κάτι που είναι άγνωστο σήμερα και γνωστό αύριο. Τα κριτήρια πάντα ήταν γνωστά. Αυτό που άλλαξε είναι η γνώμη της επιστημονικής κοινότητας περί του τι είναι ο αυτισμός, δηλαδή ποια κριτήρια θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται στη διάγνωση του αυτισμού. Να στο πω πιο απλά και λίγο κομπογιαννίτικα). Παλαιότερα οι ειδικοί πρέσβευαν ότι για να γίνει διάγνωση αυτισμού θα έπρεπε ένα παιδί να πληροί 6 προϋποθέσεις, αλλά να τις πληροί όλες. Τώρα μπορείς να κάνεις διάγνωση αυτισμού όταν το παιδί πληροί 4 από αυτές τις 6 προϋποθέσεις. Τα παιδιά που πληρούσαν 4/6 προϋποθέσεις στο παρελθόν διαγιγνώσκονταν με κάποια άλλη ταμπελίτσα, όχι με την ταμπελίτσα του αυτισμού. Ή ακόμα χειρότερα δεν διαγιγνώσκονταν καθόλου, αλλά τα προβλήματά τους θεωρούνταν ότι οφείλονται σε τεμπελιά ή χαμηλή νοημοσύνη ή διάσπαση προσοχής ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Αν όμως δεχτούμε ότι ο αυτισμός είναι αυτό που θεωρούμε αυτισμό σήμερα και όχι αυτό που θεωρούσαμε αυτισμό πριν από 20 χρόνια, τότε είναι επόμενο οι διαγνώσεις του αυτισμού να αυξάνονται.

Κατ΄αναλογία, ο πιο εύκολος τρόπος να μειωθούν τα κρούσματα του αυτισμού είναι να αλλάξουμε τα κριτήρια και να τα κάνουμε πιο στενά (δηλαδή να διαγιγνώσκεται κανείς ως αυτιστικός μόνο αν πληροί και τα 6 κριτήρια και όχι αν πληροί μόνο τα 4).

Και αναφερω οτι αλλοι επιστημονες δεν συμφωνουν με αυτους που αναφερεις σχετικα με αυτο το επιχειρημα. Και αναρρωτιεμαι τι θα λενε σε μερικα χρονια.

Ποιοι επιστήμονες δεν συμφωνούν με αυτά που αναφέρω; Γιατί να διευκρινήσω ότι όλα τα παραπάνω υπάρχουν γραμμένα σε βιβλία, δεν είναι υποκειμενική άποψη δική μου ή κάποιου άλλου. Δεν μπορεί ας πούμε κάποιος να διαφωνήσει με το ότι τα κριτήρια άλλαξαν, γιατί όντως άλλαξαν - συγκεκριμένα το 1994. Και θα ξαναλλάξουν (δεν ξέρω πόσο δραστικά) του χρόνου (2013). Όποιος επιστήμονας μπορεί να ισχυριστεί ότι τα κριτήρια δεν έχουν αλλάξει, τότε ή λέει ψέματα ή είνα βλάκας.

Το ότι μπορεί να γίνονται λάθη στις διαγνώσεις λόγω ανεπάρκειας των εργαλείων ή λόγω συνθηκών ή ότι η αύξηση των κρουσμάτων αυτισμού μπορεί να οφείλεται και σε άλλους παράγοντες, είναι δεδομένο και ισχύει για όλες τις μετρήσεις και όλες τις παθήσεις οποιουδήποτε είδους. Άλλο καπέλο αυτό και ας μην μπερδευόμαστε.

A growing body of research suggests that a woman can reduce her risk of having a child with autism by taking prenatal vitamins containing folic acid and/or eating a diet rich in folic acid (at least 600 mg a day) during the months before and after conception.

Αυτό πρέπει να το δημοσιεύσουμε σε όλα τα θέματα του φόρουμ με τις εγκυμονούσες που δε θέλουν να παίρνουν το filicine, τον σίδηρο και όλα τα άλλα συμπληρώματα που δίνουν οι πουλημένοι γυναικολόγοι για να τα παίρνουν από τις εταιρείες.

Όχι. Δεν είπα ΚΑΘΟΛΟΥ αυτό.

Είπα ότι τα κριτήρια έγιναν πιο ελαστικά. Δεν είπα τίποτα για τα εργαλεία ή τις μεθόδους, μόνο για τα κριτήρια. ...................

Το ότι μπορεί να γίνονται λάθη στις διαγνώσεις λόγω ανεπάρκειας των εργαλείων ή λόγω συνθηκών ή ότι η αύξηση των κρουσμάτων αυτισμού μπορεί να οφείλεται και σε άλλους παράγοντες, είναι δεδομένο και ισχύει για όλες τις μετρήσεις και όλες τις παθήσεις οποιουδήποτε είδους. Άλλο καπέλο αυτό και ας μην μπερδευόμαστε.

Μπερδευεσαι γιατι νομιζεις οτι σχολιαζα αυτο που εγραψες.

Εγω οταν εγραψα δεν κουοταρα το ποστ σου γι αυτο το λογο. Ορμομενη απο την αναφορα σου στα λεγομενα της Α επιστημονικης μεριδας ανεφερα περιληπτικα τι λενε οσοι διαφωνουν. Εσυ αναφερθηκες σε κριτηρια, αυτοι αναφερονται και σε αλλα πραγματα, εργαλεια, μεθοδους κλπ,

H διαφωνια εγκειται στο γεγονος οτι δεν αποδεχονται οι μεν οτι υπαρχει αυξηση περιστατικων αυτισμου απλα αλλαξαν τα κριτηρια, οπως λες. Αυτο δεν το δεχεται αλλη μεριδα επιστημονων. Δεν διαφωνουν ως προς τα κριτηρια αλλα ως προς τα μεγεθη. Πιστευουν οτι υπαρχει πραγματικη αυξηση περιστατικων αυτισμου.

Επισης δεν δεχονται οτι ειναι απλα ενα θεμα γονιδιακο. Και φυσικα κανεις δεν μπορει να ειναι απολυτος σε αυτο το θεμα επειδη το γραφουν τα βιβλια. Τα βιβλια αλλαζουν συνεχεια, οπως και τα δεδομενα. Πως μπορει να θεωρειται δεδομενο οτι δεν εχουν αυξηθει τα κρουσματα? Αυτο δεν μπορεις να το ξερεις γιατι δεν υπαρχουν νουμερα, απλες εικασιες ειναι, υποθεσεις. Υποθετουν δλδ οτι παντα τοσα ηταν τα κρουσματα απλα δεν το ξεραμε. Σημερα ανεφερες για τη φιλη σου που συνδεει στην ερευνα της τον αυτισμο με το εντερο, Αυτο αν το ελεγες μερικα χρονια πριν θα σε παιρνανε με τις πετρες οι ειδημονες........και ποιος ξερει αυριο τι αλλο θα λενε.

Εσυ πιστευεις οτι δεν εχει αυξηθει ο αυτισμος σε σχεση με 50 χρονια πριν? Μιλαω για τα σοβαρα περιστατικα, οχι απλες μαθησιακες δυσκολιες (που κι αυτες ειναι πολυ συχνες πια) Ειναι δυνατον να μην εχει αυξηθει ο αυτισμος ενω εχουν αυξηθει τοσα αλλα σπανια συνδρομα κι αρρωστιες?

Οπως πχ ο βαλανικος υποσπαδιας που καποτε εμφανιζοταν σε 1 στα 1000 παιδια και σημερα εμφανιζεται σε ενα στα 100. Το θεμα ειναι να ασχολουνται με το τι προκαλει αυτα τα προβληματα και οχι να τα προσπερνανε μιλωντας για λαθος μεθοδους διαγνωσης του παρελθοντος η θεματα γονιδιακα. Θεωρω οτι αυτη η προσεγγιση τους δεν λυνει κανενα προβλημα και δεν ειναι και λογικο κιολας να το αντιμετωπιζουν τοσο ελαφρα. Ο αυτισμος δεν ειναι ενα θεμα που αφορα μονο μια οικογενεια, αφορα ολη την κοινωνια οταν παιρνει τοσο μεγαλες διαστασεις. Σκεψου μια κοινωνια με τοσα πολλα αυτιστικα παιδια που θα γινουν αυτιστικοι ενηλικες και δεν θα ξερει πως να τους διαχειριστει και βοηθησει.

Αν δεν παραδεχτουν οτι υπαρχει προβλημα δεν θα μπορεσουν να το λυσουν.

Και να πω το αλλο, εμεις που δεν εχουμε σχεση με το χωρο δεν μπορουμε να κρινουμε αν υπαρχει αυξηση, ξερουμε μονο οτι ακουμε και βλεπουμε γυρω μας και λογικο ειναι να μπερδευομαστε απο τα μεγεθη ειδικα σημερα που τα κριτηρια εγιναν τοσο ελαστικα. Τα νουμερα μπορουν να σε μπερδεψουν γιατι δεν ξεχωριζουν τις κατηγοριες αυτισμου. Μας λενε απλα 1 στα 64 και 1 στα 80 παιδια. Αυτοι που δουλευαν στον ιατρικο χωρο ξερουν ποσα τετοια παιδια ερχονταν τοτε, προ καποιων δεκαετιων, για θεραπεια και βοηθεια και ποσα ερχονται σημερα. Μιλαω για τα βαρια περιστατικα, οχι για μαθησιακες δυσκολιες, προβληματα συγκεντρωσης κλπ. Εχω διαβασει αρθρα απο γιατρους που τα εχουν ζησει οτι υπαρχει μεγαλη διαφορα. Κατι σπανιοτατο τοτε, εγινε σημερα σύνηθες.

επείσης δεν σχολιάστηκε καθόλου το γεγονός περί φυλλικού και συμπληρωμάτων (αυτών που παραγουν οι ανθρωποκτόνες φαρμεκευτικές)....

που ανέφερε η αγγελίνα....

εκεί σου δίνει τι πραγματικά μπορείς να κένεις για να μειώσεις τις πιθανότητες να εμφανίσει το παιδί σου αυτισμό αντί να του στερείς τον εμβολιασμό, υποβάλοντασ το σε άλλους κινδύνους ....

Διαφημίσεις

Πως μπορει να θεωρειται δεδομενο οτι δεν εχουν αυξηθει τα κρουσματα? Αυτο δεν μπορεις να το ξερεις γιατι δεν υπαρχουν νουμερα, απλες εικασιες ειναι, υποθεσεις. Υποθετουν δλδ οτι παντα τοσα ηταν τα κρουσματα απλα δεν το ξεραμε.

Από την ίδια σελίδα που ανέφερα προηγουμένως:

Autism statistics from the U.S. Centers for Disease Control and Prevention (CDC) identify around 1 in 88 American children as on the autism spectrum–a ten-fold increase in prevalence in 40 years. By way of comparison, more children are diagnosed with autism each year than with juvenile diabetes, AIDS or cancer, combined.* ASD affects over 2 million individuals in the U.S. and tens of millions worldwide. Moreover, government autism statistics suggest that prevalence rates have increased 10 to 17 percent annually in recent years.

Είναι προφανές ότι δεν υπάρχουν νούμερα, απλές εικασίες είναι όλες αυτές... Δεν υπάρχουν πουθενά ούτε καταγεγραμμένες διαγνώσεις, ούτε εκτιμήσεις για το πόσα παιδιά μπορεί να παραμένουν αδιάγνωστα...

Από την ίδια σελίδα που ανέφερα προηγουμένως:

Autism statistics from the U.S. Centers for Disease Control and Prevention (CDC) identify around 1 in 88 American children as on the autism spectrum–a ten-fold increase in prevalence in 40 years. By way of comparison, more children are diagnosed with autism each year than with juvenile diabetes, AIDS or cancer, combined.* ASD affects over 2 million individuals in the U.S. and tens of millions worldwide. Moreover, government autism statistics suggest that prevalence rates have increased 10 to 17 percent annually in recent years.

Είναι προφανές ότι δεν υπάρχουν νούμερα, απλές εικασίες είναι όλες αυτές... Δεν υπάρχουν πουθενά ούτε καταγεγραμμένες διαγνώσεις, ούτε εκτιμήσεις για το πόσα παιδιά μπορεί να παραμένουν αδιάγνωστα...

Eυχαριστω για την επισημανση (διαβασε το ΜΑΡΙΑΛ- 1 στα 88 αμερικανακια και 1 στα 64 εγγλεζακια θα συμπληρωσω εγω) και θα πω οτι συμφωνω μαζι σου. Δεν μπορει λοιπον κανεις να λεει μετα βεβαιοτητος οτι δεν αυξηθηκαν τα κρουσματα. Θα ηταν περιεργο να μην εχουν αυξηθει αυτα τη στιγμη που εχουν πολλαπλασιαστει τοσα αλλα ακομα πιο σπανια και περιεργα.

μεσω της δικης μου εμπειριας τα παιδια εχουν ολο και πιο πολλα και πιο συνθετα προβληματα, αλλα για αυτο φταινε πολλα παααρα πολλα αλλα περαν του εμβολιου, κι ουτε πιστευω οτι εκφυλιστηκε τοσο πολυ πια το γενετικο μας υλικο

κι ολα αυτα περι διατροφης και αυτισμου και γαστρεντερικων μου φαινονται, εμενα, αστεια, δεν θελω να προσβαλω κανεναν με αυτο που λεω ειναι η γνωμη μου που μπορει να ειναι και εσφαλμενη η αφελης

και δεν πιστευω οτι μονη της η γενετικη, η στειρα γενετικη και η στειρα ιατρικη θα καταφερουν να ανοιξουν κανεναν σοβαρο δρομο προσεγγισης του αυτισμου

τελος και πραγματικα δεν ξαναγραφω σε αυτο το τοποικ εδω κοντα, επειδη δυστυχως καταλληγει σε μια ανουσια αντιπαραθεση εχω να πω 2 πραγματα πρωτον δεν πιστευω οτι μονον οι παρενεργειες ενος εμβολιου σε κανουν αυτιστικο, το εμβολιο αυτο δεν νομιζω οτι ειναι η αιτια απαντηση για τον αυτισμο, αλλα αυτα τα παιδια εγιναν αυτιστικα μετα απο αυτο το εμβολιο, και εγω τα πιστευω και δεν θεωρω χαζους αυτους τους γονεις. τωρα ποσο σε τι βαθμο ευθυνεται αυτο το εμβολιο η και καθολου για την εμφανιση αυτιστικων στοιχειων στο καθε παιδι απο αυτα ξεχωριστα ας το αναζητησουν αυτοι που πρεπει, δεν μπορουμε σιγουρα να γενικευσουμε ουτε να διαγραψουμε εκεινους τους λογους που εμβολιαζουμε τα παιδια μας

υπαρχει χωρος και τροπος να βελτιωθουν αυτα τα εμβολια σε ποιοτητα και σε εφαρμογη? γινεται να εχουν ακομα λιγοτερες παρενεργειες? αυτο εχει σημασια αυτο επιθυμουμε ολοι δεν νομιζω οτι υπαρχει καποιος που να αγαπαει πιο πολυ το παιδι του εδω μεσα απο οτι καποιος αλλος

αυτο για τους εγκαθετους εχω την εξης ερωτηση τα καλα εμβολια μπορουν να γινουν καλυτερα?

γινεται να εξατομικευεται οσο αυτο ειναι εφικτο και χρησιμο το προγραμμα των εμβολιων?

μηπως τα παιδακια αυτα εγιναν αυτιστικα εξ αιτιας κακης εφαρμογης του εμβολιου? μηπως σε αυτα θα μπορουσε να προνοηθει να εφαρμοστει αλλιως ο εμβολιασμος τους και να ειχαν σωθει?

αυτα φιλουρεες

Ξεχώρισα το http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=2420407&postcount=1074 από τα παραπάνω.

Αυτό που καταλήγω να πιστεύω εγώ είναι πως έχει σε αρκετό κόσμο αποδομηθεί η πίστη στην ιατρική επιστήμη. Ο λόγος είναι η αμερικάνικη λογική ότι όλα πρέπει να έχουν αποτέλεσμα, κέρδος. Κάποτε ήταν η επιστήμη για την επιστήμη χωρίς σύνδεση με την πραγματικότητα (= όφελος /εμπόριο) αλλά μη ήθος.

Υπάρχει γενική παρακμή, κρίση σε όλους τους τομείς. Λογικό είναι, δεν μπορεί να υπάρχει συνεχώς ανάπτυξη. Πολύ όμορφα τα λέει [YOU TUBE]

[/YOU TUBE]οικονομολόγος.

Ταυτόχρονα μετά από τόσα χρόνια εξέλιξης του ανθρώπινου είδος έχει πλέον αρχίσει η αντίστροφη πορεία. Μετά από τόση παρέμβαση στην γή (μόλυνση) αλλά και απευθείας στον οργανισμό (τροφή/φάρμακα) φοβάμαι πως η υγεία των παιδιών μας δεν θα είναι καλύτερη από την δική μας. Και ίσως και η δική μας να μην είναι καλύτερη από των γονιών μας.

Συγνώμη για την γενίκευση και το σκούρο χρώμα... :cry:

πᾶν μέτρον ἄριστον

αμερικανικη λογικη, λογικη του κερδους του καπιταλισμου της ελευθερης αγορας και του φιλελευθερου χρηματοοικονομικου συστηματος, λογικη που εχει υπερισχυσει κι εχει παγκοσμιοποιηθει

ολες οι αξιες μας πρεπει να εξυπηρετουν εναν συγκεκριμενο τροπο πολιτικης και χρηματοοικονομικης θεωρησης

αλλα υπαρχουν κι αλλες φωνες, επιχειρουν βεβαια να τις φιμωσουν

βλεπε θεμα αυτισμος και διαφορετικοτητα για την φωνη, θεση, προσεγγιση της ψυχαναλυσης στον αυτισμο και δες τι πολεμος γινεται

• 3 εβδομάδες μετά...

Να προσθέσω και εγώ δύο λιθαράκια από όσα γνωρίζω.

Κατ αρχή η αύξηση των περιστατικών αυτισμού είναι γεγονός, χωρίς όμως υποχρεωτικά να οφείλεται σε εξωτερικούς παράγοντες. Από καθηγήτρια (ψυχολόγο-αναπτυξιολόγο) γνωρίζω πως απλά τα τελευταία χρόνια έχουν βελτιωθεί οι μέθοδοι διάγνωσης διάφορων δυσκολιών και προβλημάτων που σε συνδυασμό με την ευαισθητοποίηση των σύγχρονων γονέων έχουν οδηγήσει στην διάγνωση περισσότερων περιστατικών. Ουσιαστικά δηλαδή απλά γνωρίζουμε μεγαλύτερο αριθμό περιστατικών χάρη στη διάγνωση και δεν λέει πουθενά πως τα περιστατικά απλά αυξήθηκαν.

(Σκεφτείτε γενιές παππούδων μας, απλά όταν ένα παιδί ήταν λίγο διαφορετικό από τα άλλα το θεωρούσαν "παράξενο, κλειστό, αλαφροίσκιοτο" και τελείωνε η υπόθεση).

Επίσης δεν είναι ακόμα γνωστή η αιτία που προκαλεί διαταραχές του αυτιστικού φάσματος, κατά συνέπεια δεν μπορεί κανείς να το προλάβει, αφού δεν ξέρει τί πρέπει να κάνει και τί όχι. Το σίγουρο είναι πως πρόκειται για μια διαταραχή που δεν την "παθαίνεις", αλλά υπάρχει εκ γενετής και καθώς το παιδί μεγαλώνει εκδηλώνονται συμπτώματά του, ελαφρά ή βαρύτερα.

Σε οτι αφορά το περιβόητο εμβόλιο, ο γιατρός που έσπειρε τον πανικό διάβασα πως έκανε την "έρευνά" του με καμιά δεκαριά παιδιά όλο και όλο, αριθμό που σε καμία περίπτωση δεν βοηθά στην εξαγωγή έγκυρων συμπερασμάτων. Μάλιστα του αφαίρεσαν την άδεια και η έρευνα κρίθηκε μη αξιόπιστη- δυστυχώς όμως ήδη είχε δημιουργηθεί σούσουρο το οποίο ακόμα φοβίζει γονείς.

Η μόνη σχέση μεταξύ των παραπάνω είναι πως όντως συμπτώματα αυτισμού εμφανίζονται συνήθως σε ηλικία κοντά σε αυτή που γίνεται το εμβόλιο. Αλλά είναι ανόητο να λέμε πως αυτό φταίει, αφού δεν υπάρχει κάποια ένδειξη. Είναι σαν να λέω : "έφαγα τοστ και μετά με έπιασε πονοκέφαλος", και να ενοχοποιώ το τοστ για τον πονοκέφαλο.

Τα εμβόλια, όσο ατελή και να είναι, όσες παρενέργειες και να έχουν σε κάποιες περιπτώσεις, δεν παύουν να είναι μια ισχυρή ασπίδα ενάντια σε ασθένειες που παλιότερα έπαιρναν μορφή επιδημίας και κατέληγαν συχνά μοιραίες για παιδιά. Θεωρώ πως είναι ένα δώρο της επιστήμης, το οποίο μας βοηθά να προφυλάξουμε τα πιτσιρίκια μας από πολλές ταλαιπωρίες και κινδύνους και το τίμημα ενός πυρετού για λίγες μέρες σαν παρενέργεια είναι μηδαμινό μπροστά στην προστασία από βλάβες ανεπανόρθωτες.

Διευκρινίζω πως δεν είμαι γιατρός και κανένα συμφέρον δεν έχω από τον εμβολιασμό ή μή των παιδιών, απλά επέλεξα συνειδητά να ακολουθήσω με το δικό μου παιδί το επίσημο πρόγραμμα εμβολίων θεωρώντας πως είναι το καλύτερο για εκείνο.

• 3 months later...

Σαφως και τα εμβολια εμπεριεχουν ρισκο. Μικροτερο ομως απο το ρισκο που εχει η καθε αρρωστεια.

Απο εκει και περα ο καθε ενας κρινει αναλογα τον τροπο ζωης του, το μερος που ζει, την κατασταση του παιδιου του κλπ....

Απο τη μια, αν δεν υπηρχαν τα εμβολια θα ειχαμε πολλους περισσοτερους θανατους. Απο την αλλη ομως η ιατρικη κοινοτητα βλεπει τα παιδια μας απλα σαν στατιστικη. Σαν νουμερα που μπορει να εχουν σοβαρες παρενεργειες. Αυτο ειναι που δεν γινεται ως γονεις να ανεχτουμε και για αυτο καταληγουμε σε συζητησεις επι συζητησεων.

• 4 εβδομάδες μετά...

Γειά σας,

μεταφέρθηκαν κάποιες δημοσιεύσεις εδώ

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=126331

Παρακαλούμε λάβετε υπόψιν σας την ανακοίνωση δείτε εδώ http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=2505071&postcount=55

Στην περίπτωση που στο θέμα αυτό, μετά απο αυτή την ειδοποίηση εμφανιστούν νέες δημοσιεύσεις οι οποίες είτε στρέφουν την τροπή της συζήτησης μακριά απο το αρχικό θέμα, είτε απαντούν/συνεχίζουν με κείμενα που αποτελούν σχολιασμό συμπεριφοράς άλλου μέλους ή της διαχείρισης θα επιδέχονται απευθείας και μόνο για αυτό το θέμα, κάρτα πόντων αλλά και προσωρινό αποκλεισμό απο όλες τις συζητήσεις, καθώς θα θεωρηθεί ότι συμβάλλουν στο να μην συνεχιστεί η συζήτηση σε ένα ενδιαφέρον και ενημερωτικό επίπεδο.

Διαφορές προσωπικές ανάμεσα στα μέλη, εξαιτίας οποιουδήποτε λόγου

θα πρέπει να λύνονται εκτός του δημόσιου φόρουμ.

Στην περίπτωση που στις δημοσιεύσεις που μεταφέρθηκαν στο αρχείο βρίσκεται κάποιο ενημερωτικό κείμενο το οποίο επιθυμείτε να επανατοποθετήσετε, μπορείτε να κάνετε χρήση copy paste (αντιγραφή/επικόλληση) και να πατήσετε "απάντηση" με το επιθυμητό κείμενο - αρκεί να μην παραβαίνει τους κανόνες του φόρουμ.

Ευχαριστούμε

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

• 1 month later...

Αγγελινα κ γω δεν το πολυπιστευω αλλα παντα ο φοβος υπαρχει για ολες τις παρενεργειες... εγω προσωπικα θα κανω ολα τα εμβολια γιατι αυτο θεωρω σωστο...Φοβαμαι περισσοτερο να το αφησω ανεμβολιαστο παρα τις παρενεργειες...οπως ειπε και μια φιλη παραπανω κανεις τον σταυρο σου και προχωρας!

bUfnp3.pngCxrzp3.png

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

Γειά σας,

μεταφέρθηκαν κάποιες δημοσιεύσεις εδώ

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?p=2524647

Παρακαλούμε λάβετε υπόψιν σας την ανακοίνωση δείτε εδώ http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=2505071&postcount=55

Στην περίπτωση που στο θέμα αυτό, μετά απο αυτή την ειδοποίηση εμφανιστούν νέες δημοσιεύσεις οι οποίες είτε στρέφουν την τροπή της συζήτησης μακριά απο το αρχικό θέμα, είτε απαντούν/συνεχίζουν με κείμενα που αποτελούν σχολιασμό συμπεριφοράς άλλου μέλους ή της διαχείρισης θα επιδέχονται απευθείας και μόνο για αυτό το θέμα, κάρτα πόντων αλλά και προσωρινό αποκλεισμό απο όλες τις συζητήσεις, καθώς θα θεωρηθεί ότι συμβάλλουν στο να μην συνεχιστεί η συζήτηση σε ένα ενδιαφέρον και ενημερωτικό επίπεδο.

Διαφορές προσωπικές ανάμεσα στα μέλη, εξαιτίας οποιουδήποτε λόγου θα πρέπει να λύνονται εκτός του δημόσιου φόρουμ.

Στην περίπτωση που στις δημοσιεύσεις που μεταφέρθηκαν στο αρχείο βρίσκεται κάποιο ενημερωτικό κείμενο το οποίο επιθυμείτε να επανατοποθετήσετε, μπορείτε να κάνετε χρήση copy paste (αντιγραφή/επικόλληση) και να πατήσετε "απάντηση" με το επιθυμητό κείμενο - αρκεί να μην παραβαίνει τους κανόνες του φόρουμ.

Ευχαριστούμε

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...