Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΜΒΟΛΙΟ MMR

Μαράκι

Recommended Posts

... μου ειπε οτι δεν σχετιζεται σιγουρα το εμβολιο με τον αυτισμο και οτι ο αυτισμος ειναι θεμα γονιδιακο - κληρονομικο και καποια στιγμη εκδηλωνεται, αν και μπορει να μην γινει και ποτε....

Άντζελα μπορει να τα εχεις ξαναπει, αλλα δεν ξερω που και τι... Εχεις καποιο λογο να το σχετιζεις ? Υπαρχει κληρονομικοτητα σε καποια απο τις δυο οικογενειες ? Ξερεις ? Μπορει να ειναι πολλες γενιες πισω.......

Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ιστορικό ούτε και είχε συμπτώματα πριν ούτε γονιδιακό είναι έχουμε κάνει και τέτοιες εξετάσεις και καρυότυπο!!!

Ανήκουμε στον δευτερογενή αυτισμό που παραμένει μυστήριο ή ενοχοποιούνται το εμβόλαιο ή κάποιο σοβαρό ψυχικό σοκ και είχαμε και τα δύο!!!

Στην Αμερική όμως το εμβόλαιο δεν είναι υποχρεωτικό και ναι θεωρήτε υπέυθυνο σε αρκετές περιπτώσεις καθώς και τα βαρέα μέτταλα που είναι αποδεδειγμένο , βαρέο μέτταλο είναι σίγουρα ο υδράργυρος που έχουν τα εμβόλαια αυτά!!!

Αν βγω το σχετικό λινγκ θα σας το βάλω έχει και βιντεάκια από παιδιά που μετά από μακροχρόνιες φαρμακευτικές επεμβάσεις σήμερα είναι καλά αφού απέβαλαν απο τον οργανισμό τους τον υδράργυρο! βέβαια αυτά στην Αμερική γιατί εδώ είναι 100 χρόνια πίσω, ούτε τις εξετάσεις δεν μπορείς να κάνεις οχι την θεραπεία! :evil:

Τα βιντεάκια είναι σε αυτή την σελίδα :

http://www.autism.com/treatable/recovered/recoveredchildren.htm

είναι από συνέδριο και τα είχε δείξει και η ΝΕΤ πέρισυ σε μια εκπομπή της!

Ο καθένας ότι καταλαβαίνει κάνει και ο Θεός βοηθώς!

Εγώ πάντως έπαθα!!! :?

Διαφημίσεις

Έχω θορυβηθεί πολύ κι εγώ με όλα αυτά που διαβάζω...το συζήτησα με τον παιδίατρό μου και η γνώμη του συμπίπτει με τις γνώμες των υπολοίπων παιδιάτρων...δηλ. ότι δεν υπάρχει αποδεδειγμένη σχέση μεταξύ εμβολίου και αυτισμού...με συμβούλεψε δε, να ενημερώνομαι σε ότι αφορά τα εμβόλια και ιατρικά θέματα μόνο από το http://www.cdc.com (δεν ξέρω τι ακριβως είναι,δεν έχω μπει ακόμη) δεδομένου ότι στο internet κυκλοφορεί πολύ μεγάλη παραφιλολογία γύρω από το θέμα..

με διαβεβαίωσε ότι κι αυτός έχει κάνει τα εμβόλια στα παιδάκια του και τα τελευταία του λόγια ήταν τα εξής :" τι συμφέρον έχω εγώ να κάνω το εμβόλιο;πίστεψέ με αν είχα έστω και την παραμικρή αμφιβολία δεν θα το έκανα σε κανένα παιδάκι...το έχω κάνει όμως σε εκατοντάδες παιδάκια κι είναι όλα καλά..."

Δεν ξέρω,φοβάμαι μεν πολύ, αλλά ο συγκεκριμένος γιατρός μου εμπνέει μια σχετική εμπιστοσύνη.Δε μου δίνει φάρμακα για το παραμικρό,είναι υπέρ του μητρικού θηλασμού και κάθε φορά που με βλέπει κουρασμένη ή απογοητευμένη από το όλο θέμα μου δίνει κουράγιο να συνεχίσω λεγοντάς μου ότι επενδύω στην υγεία του παιδιού μου θηλάζοντάς το όσο το δυνατό περισσότερο,δεν μου έχει προτείνει ποτέ κάποιο συγκεκριμένο βρεφικό γάλα ή κρέμα,ήταν πάντα κατά των έτοιμων παρασκευασμάτων τύπου kinderte κτλ,αντι αυτών μου είχε πει να χρησιμοποιώ αγνό χαμομήλι του βουνού και γενικά μου φαίνεται ενημερωμένος επιστήμονας και άνθρωπος που δεν υποθάλπτει ξένα συμφέροντα..θέλω να πω μετά από όλα αυτά ότι με κάνει να πιστεύω ότι όντως δεν έχει συμφέρον να κάνει τα εμβόλια,τα κάνει γιατί θεωρεί ότι έτσι πρέπει να γίνει και γιατί χάρη στα εμβόλια έχει μειωθεί η παιδική θνησιμότητα κατά πολύ..

Από την άλλη όσα πιο πολλά ακους τόσο πιο πολύ ανησυχεις ως γονιός..

Marilena,περιμένω κι εγώ με αγωνία τα νέα του δικού σου παιδιάτρου :?

Αντζελα μου ξερεις πολυ καλα οτι δεν εχω κανενα προβλημα μαζι σου (ισα ισα :wink: ), θελω να πω μην το παρεις προσωπικα το θεμα... Νομιζω ομως οτι το παιδι μαλλον απο το σοκ επαθε οτι επαθε και οχι απο το εμβολιο... Απλα το λεω γιατι ετσι οπως το εχεις θεσει, βλεπω οτι επηραζονται πολλοι γονεις εδω μεσα και ειναι κριμα βρε... Τρομοκρατηθηκαμε ολοι...

Θα επανελθω οπως σας ειπα με νεοτερα, αλλα το νεο ετος που θα τον δω τον γιατουλη μας (κι ελπιζω να μην χρειαστει να τον δω νωρίτερα !!! χαχα!)

Μόνο να τρομάξω δεν θέλω Μαριλένα!!! :shock:

Αλλωστε το τι κάνει και θα κάνει ο καθένας με το παιδί του είναι δικό του θέμα!!! :shock:

Απλά λέω αυτά που συζητιούνται στους συλλόγους μας, στις συναντήσεις μας , από τους γιατρούς μας, από αυτά που διαβάζουμε στον τύπο και στο ιντερνετ, όπως εδώ : http://www.noesi.gr/node/1574#comment-3843

Αν ήταν σίγουρο θα το ξέραμε όλοι, αλλά λέει ότι ακόμη το ερευνούνε ότι πιθανολογήτε ότι φταίει για κάποια περιστατικά μιας και όλα ακόμη ερευνώνται!

Εγώ πάντως έχω πιστεί και αν γύρναγε ο χρόνος πίσω δεν θα το κάναμε το εμβόλαιο ξανά! και φυσικά δεν πρόκειτε να το κάνουμε ξανά !

Αλλά εδώ αναρωτιέμαι... γιατί στα αυτιστικά παιδιά με το ίδιο ιστορικό του παιδιού μου όλοι οι γιατροί μας λένε " και φυσικά οχι " στην δεύτερη δόση;;; για σκεφτείτε το :wink: (μας το είπαν 2 παιδίατροι και 2 παιδονευρολόγοι στο Παίδων)

Ειναι να κανουμε το εμβολιο αλλα η μικρη διχνει να εχει αλλεργια στο αυγο και στο ψαρι και την Πεμπτη θα παμε να κανουμε τεστ για να δουμε και αν ειναι το εμβολιο θα το κανουμε στο νοσοκομειο για παν ενδεχομενο αυτο με εχει τρομαξει οσο για τον αυτοσμο ρωτησα την παιδιατρο και μου ειπε οτι δεν εχει καμια σχεση με αυτο . Αngela σε ενα ποστ σου διαβασα οτι το παιδι ειχε πνιγει με χαλβα και μετα απο αυτο ειχε προβλημα η δεν καταλαβα καλα και το επαθε μετα το εμβολιο ρωταω γιατι εχω αγχοθει με το θεμα αυτο

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΟΥ !

ΓΙΑΝΝΗΣ 28/08/2004

ΧΡΙΣΤΙΝΑ 16/09/2006

Διαφημίσεις

Ειναι να κανουμε το εμβολιο αλλα η μικρη διχνει να εχει αλλεργια στο αυγο και στο ψαρι και την Πεμπτη θα παμε να κανουμε τεστ για να δουμε και αν ειναι το εμβολιο θα το κανουμε στο νοσοκομειο για παν ενδεχομενο αυτο με εχει τρομαξει οσο για τον αυτοσμο ρωτησα την παιδιατρο και μου ειπε οτι δεν εχει καμια σχεση με αυτο . Αngela σε ενα ποστ σου διαβασα οτι το παιδι ειχε πνιγει με χαλβα και μετα απο αυτο ειχε προβλημα η δεν καταλαβα καλα και το επαθε μετα το εμβολιο ρωταω γιατι εχω αγχοθει με το θεμα αυτο

Ξέρω ότι όταν το παιδί έχει αλλεργία σε αυγό και ψάρι δεν του κάνουν εμβόλαια! ρώτα το!!!

Τον ίδιο μήνα πνίγηκε και έκανε το εμβόλαιο άρα κάτι από τα δύο φταίει σίγουρα!!!

• 3 εβδομάδες μετά...

Καλημέρα και πάλι,

επαναφέρω το θέμα για να ενημερώσω ότι μίλησα με την παιδίατρο μου και πάλι και της εξήγησα την φοβία που με έχει πιάσει για αυτό το εμβόλιο (αν και γνωρίζω ότι επιστημονικά δεν είναι αποδεδειγμένο τίποτα και μάλλον τείνει να απενοχοποιειθεί) και μου είπε ότι μπορούμε να μετακυλίσουμε την ημερομηνία που θα κάνει το εμβόλιο η Μάγια (ήταν να το κάνει φεβρουάριο) για μετα τους 17 μήνες. Ο αυτισμός εμφανίζεται στο διάστημα 14-16 μηνών, οπότε θα έχω ξεπεράσει το φόβο μου.

Για όσους φοβούνται σαν και μένα, υπάρχει και αυτή η λύση! :wink:

καλα κορίτσια μιλάμε πως έχω φρικάρει :shock:

τι κι αν αργούμε ακόμη να το κάνουμε....

Πάντως ήθελα να ρωτήσω αν ξέρετε τίποτα για τα πρώτα εμβόλια που κάνουν τα μωρά που είναι κι αυτά πχ 5 σε ένα, ευθύνονται για κάτι;;;;;;

και επίσης έχετε κανει το εμβολιο για τον ροταϊό, ξέρετε τίποτε γι αυτό;;;;;;

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

Καλα που το επαναφερατε, ειχε ξεχασει να σας πω... Μιλησα και με την ΝΕΑ μας παιδιατρο, που μαλλον θα κρατησουμε και μου ειπε κι εκεινη το ιδιο... Δεν υπαρχει σχεση του εμβολιου με τον αυτισμο... Μαλιστα μου ειπε οτι ο αυτισμος μπορει και να τυχει (σπανια) να μην ειναι γονιδιακος και να συμβει απο ενα περιστατικο, Αντζελα βλεπε σοκ απο πνιγμο, χειρουργειο κλπ....

Τι να πω παιδες !!! Θα ΞΑΝΑΜΙΛΗΣΩ παντως παλι και παλι !!!

Διαφημίσεις

Εμάς ή είναι από το σοκ του νοσοκομείου ή είναι από το εμβόλαιο, γιατί γίνανε κοντά αυτά, σε διάστημα μηνός και ένα είναι σίγουρο ότι δεν είναι γονιδιακό , έχουμε κάνει όλες τις εξετάσεις!(καρυότυπο κλπ)

Μας λείπουν μόνο κάτι εξετάσεις που γίνονται μόνο στο εξωτερικό και είναι για βαρέα μεταλλα , όταν καταφέρουμε να τις κάνουμε θα ξέρουμε κατά πόσο ευθύνεται το εμβόλαιο ή όχι αν δηλ του βρούνε υψηλα ποσοστα υδραργύρου στο σώμα αλλά ακόμα είμαι στο ψάξιμο του εργαστηρίου στο εξωτερικό για να στείλω δείγματα για ανάλυση.(τρίχες, αίμα, ούρα και κόπρανα)

Πάντως όλοι οι γιατροί που τον παρακολουθούν και ο παιδίατρος δεν μας αφήνουνε να κάνουμε την δεύτερη δόση του MMR!!! :wink:

Δεν ξέρω βρε παιδιά, εμείς έχουμε τελειώσει από τα εμβόλια μας, αλλά ακόμα και μια υποψία να είχα από κάποιον που μου έλεγε κάτι, δεν θα το έκανα. Δηλαδή ένα εμβόλιο λιγότερο δεν νομίζω ότι είναι και τόσο τραγικό. Ακόμα και αν ήταν μία στο εκατομμύριο εγώ δεν θα το έκανα.

n3kPp3.png

zewgp3.png

Σας παραθέτω παρακάτω κάποια links από το διαδίκτυο ανάμεσα στα χιλιάδες που υπάρχουν αν ψάξετε .

Το θέμα είναι ότι επειδή λένε οτι δεν έχει αποδειχτεί κάτι για τους χψ λόγους , ακόμη και για χάρη του εμπορίου, θυσιάζονται και ρισκάρουν ζωές παιδιών δίχως να αναλογιστουν ότι τα τελευταία χρόνια ο αυτισμός έχει πάρει μορφή επιδημίας παγκοσμίως και στην Ελλάδα τα ποσοστά είναι δραματικά , 1 παιδί στα 166 είναι η αναλογία και δεν είναι όλες οι περιπτώσεις εκ γεννετής, ούτε και στον ίδιο βαθμό , γιαυτό και ονομάζεται "φάσμα του αυτισμού"!!!

Και είναι όντως έτσι αν αναλογιστήτε ότι όλοι σας γνωρίζεται από μία τουλάχιστον περίπτωση!!!

Αλλωστε όπως παραδέχονται και οι ίδιοι οι επιστήμονες "δεν ξέρουν τίποτα", δηλ δεν ξέρουν από τι προέρχεται, αν είναι ή όχι κληρονομικό , πως θεραπεύεται , αν θεραπεύεται , κλπ πως λένε οι γιατροί τότε ότι ξέρουν ότι δεν είναι από τα εμβόλαια;;; αφού ούτε αυτοί ξέρουν τι τους γίνεται, και γιατί το γράφουν σαν παρενέργεια στα εμβόλαια;...μπαχαλο δηλαδή!!! :evil:

http://www.disabled.gr/lib/?p=3715

http://www.disabled.gr/lib/?p=14851

http://www.autismfile.com/articles/issue1_10.htm

Μισο λεπτο γιατι εχετε καταλαβει οτι δεν μου αρεσουν οι ασαφειες σε ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ....

1) Ματα μου δεν νομιζω να το εννοεις αυτο... Τραγικοτατο ειναι ... όχι δεν ειναι τραγικο !!! Αυτο ακριβως μου ειπε η παιδιατρος προχθες... εχεις μου λεει 1/100 πιθανοτητες να κολλησει το παιδι σου π.χ. Ιλαρα και να παθει εγκεφαλιτιδα αν ΔΕΝ το εμβολιασεις, κι εχει πιθανοτητα 1/10000 να το εμβολιασεις και να παθει κατι απο τις παρενεργειες... Τι κανεις εσυ ????

2) Αντζελα μου... πολυ πολυ ωραια αυτα που παραθετεις, θα σταθω ομως στα δυο ελληνικα (σορρυ ποτε μου δεν καταφερα να διαβασω αρθρο σε ξενη γλωσσα...).... Νομιζω ομως οτι δεν τα διαβασες σωστα, κρινω απο το συμπερασμα σου που εγραψες, ετσι ?

Λεει λοιπον στα κειμενα :

- Τα αίτια εκδήλωσης του αυτισμού βρίσκονται σε βιολογικούς λόγους και πιο συγκεκριμένα στην γενετική και την γονιδιακή ταυτότητα. Το γεγονός αυτό δυσχεραίνει τον εντοπισμό συγκεκριμένης αιτίας και την ανάπτυξη αποτελεσματικών θεραπευτικών παρεμβάσεων.

- Τα αίτια του αυτισμού παραμένουν αινιγματικά, εντούτοις μελέτες σε δίδυμα παιδιά έδειξαν πως οι γενετικοί παράγοντες παίζουν σημαντικότατο ρόλο, χωρίς όμως να θεωρούνται και οι μοναδικοί υπαίτιοι για τη ραγδαία και πρωτοφανή ανάπτυξη της ασθένειας σε λίγα μόνο χρόνια. Ως αποτέλεσμα, οι ερευνητές στράφηκαν και προς τους περιβαλλοντικούς παράγοντες. Στους αιτιολογικούς παράγοντες συγκαταλέγονται τα αντιβιοτικά, οι ιοί, οι αλλεργίες, η έντονη επιθυμία των γονέων με ελαφρά αυτιστικά χαρακτηριστικά να τεκνοποιήσουν, αλλά και, βάσει μίας πρόσφατης μελέτης, τα αυξημένα ποσοστά των ωρών που βλέπουν τα παιδιά τηλεόραση. Ελάχιστα από αυτά τα αίτια έχουν μελετηθεί συστηματικά, με την πλειονότητά τους να παραμένουν σε υποθετικό επίπεδο. Αποτελούν πρόβλημα τα εμβόλια;

- Ένας περιβαλλοντικός παράγοντας, που θεωρείται ως πιθανός ένοχος του αυτισμού, κέντρισε το μεγαλύτερο ενδιαφέρων των επιστημόνων. Ο παράγοντας αυτός είναι τα εμβόλια. Με μία πρώτη ματιά, τα εμβόλια μπορούν να θεωρηθούν υπαίτια για την επιδημία. Τα συμπτώματα του αυτισμού γίνονται τυπικά εμφανή λίγο μετά την ηλικία των δύο μηνών, τότε που τα βρέφη κάνουν τα πρώτα τους εμβόλια για να αναπτύξουν αντισώματα για διάφορες ασθένειες. Πολλοί γονείς ανέφεραν πως τα παιδιά τους εμφάνισαν συμπτώματα αυτισμού μετά τον εμβολιασμό τους είτε με εμβόλιο κατά της παρωτίτιδας, της ιλαράς και της ερυθράς (γνωστό και ως εμβόλιο MMR) είτε με εμβόλιο που περιείχε την τοξική ουσία thimerosal, ένα συντηρητικό του εμβολίου που περιέχει υδράργυρο.

Ένα μεγάλο μέρος του θορύβου που επικράτησε γύρω από τη σχέση εμβολίων και αυτισμού προκλήθηκε από την μεγάλη έρευνα που διεξήγαγε το 1998 ο Βρετανός γαστρεντερολόγος Andrew Wakefield και οι συνεργάτες του σε 12 παιδιά. Η μελέτη αποκάλυψε πως τα συμπτώματα του αυτισμού εμφανίζονταν λίγο μετά τον εμβολιασμό των παιδιών με το εμβόλιο MMR. Αξίζει σε αυτό το σημείο να σημειωθεί πως 10 από τους 13 συγγραφείς της μελέτης ανακάλεσαν από τότε τα αποτελέσματά της.

Τα αποτελέσματα μεγάλων Αμερικανικών, Ευρωπαϊκών και Ιαπωνικών μελετών έδειξαν πως παρόλο που τα επίπεδα των εμβολιασμών με MMR παρέμειναν σταθερά ή μειώθηκαν, τα επίπεδα των διαγνώσεων αυτισμού αυξήθηκαν σημαντικά. Επιπλέον, μετά την απαγόρευση της Δανέζικης κυβέρνησης να χορηγούνται εμβόλια που περιέχουν thimerosal, τα ποσοστά του αυτισμού συνέχισαν την ανοδική τους πορεία. Όλες αυτές οι μελέτες και πολλές ακόμα του Ινστιτούτου Ιατρικής δείχνουν πως δεν είναι αρκετά τα αποδεικτικά στοιχεία για να ενοχοποιήσουν τα εμβόλια για τα κρούσματα αυτισμού. Ενδεχομένως, να θεωρούνται υπαίτια για έναν πολύ μικρό αριθμό παιδιών αλλά ακόμα και αν ισχύει κάτι τέτοιο, θα πρέπει ο αριθμός αυτός να ερευνηθεί.

Και τι θελω να πω για μια ακομη φορα....

Να προσεχουμε πολυ τι λεμε οταν το λεμε Δημοσια... Αν μετα απο αυτο το ποστ που εχει 3396 αναγνωσεις, 50 γονεις αποφασισουν να μην εμβολιασουν τα παιδια τους στο ετος 2008 .... θα γυρισουμε ΧΡΟΝΙΑ πισω !!!

Εγω προσωπικα Αντζελα σου εχω ξαναπει την γνωμη μου και θα την ξαναπω... Σε θαυμαζω που μεγαλωνεις ετσι οπως μεγαλωνεις τον αγαπημενο μου Νεκταριο, αλλα αυτο ειναι ενα άλλο θεμα... Γιατι το παιδι εχει αυτισμο ειναι ενα αλλο θεμα... Και μια και ανεφερες το θεμα των εξετασεων... εξετασεις εχεις κανει εσυ και ο μπαμπας... δεν ξερεις αν σε ολο το σοι του ενος ή του αλλου, πριν απο καποιες γεννιες υπηρχε αλλο ατομο ... ? Ε ?

Ελπιζω βεβαια να καταλαβαινεις οτι ολα αυτα τα λεω με αγαπη και συμπαθεια... απλα δεν θελω ουτε και ο Νεκταριος ουτε και κανενα παιδι του κοσμου να μην εμβολιαζεται για ΛΑΘΟΣ λογους... :wink:

Το τι θα κάνει ο καθένας με το παιδί του είναι καθαρά στην δική του κρίση και φυσικά δεν είπα ποτέ να μην κάνει κάποιος εμβόλαιο στο παιδί του!!!

Αν το είπα κάπου να μου το υποδείξεις!!!

Είπα μόνο ότι υπάρχουν και παρενέργειες που κανένας γιατρός σε όσους γνωρίζω ποτέ δεν τις ανέφερε και αυτό είναι λαθος και άγνοια!!!

http://www.generationrescue.org/vaccines.html

Τώρα αν το ποσοστό στην Ελλάδα μονο ειναι 1 παιδί στα 166 παιδιά και σε όλο τον ανεπτυγμένο κόσμο διαγνώσκετε ένα παιδί στο φάσμα του αυτισμού κάθε 20 λεπτά πες μου εσύ που τα καταλαβαίνεις καλύτερα που είναι όλοι αυτοί οι ενήληκες με αυτισμό; Θα έπρεπε να ήταν εκατομύριο τουλάχιστον οι ενήλικες , εγώ δεν τους έχω δει ούτε στους συλλόγους μας ουτε πουθενά!!! Αρα κάτι άλλο τρέχει, τρέχει μια επιδημία που κάπου ωφείλετε και δεν είναι πάντα γονιδιακό!!!

Και όχι δεν είχαμε στο σόι μας άτομα με αυτισμό και το λέω με μεγάλη σιγουριά μιας και η προγιαγιά μου ακόμη ζει και έχουσα σώας τα φρένα και την ρώτησα για το σοι και δεν...!!!

Έτσι για να μην έχουμε παρεξηγήσεις!!!

Διαφημίσεις

Παντως τη Δευτερα που ημουν στην παιδιατρο μου της ανεφερα τον προβληματισμό μου γυρω απο το θέμα μιας και θα το κάνουμε τον άλλο μηνα. Μου ειπε:" "Ωχ!! Ποιος τα διαδιδει αυτα; Ειμαι 20 χρονια γιατρος κι εχω εμβολιασει χιλιαδες παιδια, τετοιο κρουσμα δεν ειχα! Ναι, εχουν διατυπωθει θεωριες οπως επισης εχουν διατυπωθει θεωριες οτι υπαρχουν U.F.O. Kαταλαβαινεις τι θελω να πω.... Ξεχνα το. Ενα παιδι μη εβολιασμενο ειναι an accident waiting to happen..."

Αυτα μου ειπε και ηταν καθετη. Εγω παντως θα το κανω.

Παντως τη Δευτερα που ημουν στην παιδιατρο μου της ανεφερα τον προβληματισμό μου γυρω απο το θέμα μιας και θα το κάνουμε τον άλλο μηνα. Μου ειπε:" "Ωχ!! Ποιος τα διαδιδει αυτα; Ειμαι 20 χρονια γιατρος κι εχω εμβολιασει χιλιαδες παιδια, τετοιο κρουσμα δεν ειχα! Ναι, εχουν διατυπωθει θεωριες οπως επισης εχουν διατυπωθει θεωριες οτι υπαρχουν U.F.O. Kαταλαβαινεις τι θελω να πω.... Ξεχνα το. Ενα παιδι μη εβολιασμενο ειναι an accident waiting to happen..."

Αυτα μου ειπε και ηταν καθετη. Εγω παντως θα το κανω.

Και καλά θα κάνεις!!! Δεν είπα ποτέ το αντίθετο, απλά να σε έχουν ενημερώσει για τις παρενέργειες και το τι να προσέξεις στο παιδί μετά μη τυχόν και έχει αλλεργία!!!

Διάβασε καλά αυτό : http://www.generationrescue.org/vaccines.html

Angela μου συγνωμη αν φανηκε οτι απαντουσα σ' εσενα... Το ποστ μου ηταν τυχαιο. Το ξερω οτι δεν ειπες σε κανεναν να μην το κανει, προς Θεού. Και εννοειται οτι σέβομαι την αποψη σου και την έλαβα σοβαρα υπόψη πριν αποφασίσω οτιδήποτε. δεν ειναι οτι πειστηκα απολυτα με τα λόγια της γιατρου, αλλα ειναι μπρος γκρεμος και πισω ρεμα. Θα το κανω και i will cross my fingers που λενε...

Στο ότι οι γιατροί δεν ενημερώνουν τους γονείς για τις παρενέργειες συμφωνώ και με το παραπάνω! Εδώ δεν κάνουν άλλα πιο αυτονόητα!

Για παράδειγμα την τελευταία φορά που πήγαμε για εμβόλιο είπα στην νοσοκόμα ότι ο μικρός έβηχε την προηγούμενη, όταν το είπε στον παιδίατρο αυτός είπε δεν πειράζε κάνε το σωρίς να εξετάσει τον μικρό για να μην χαλάσει την ησυχία του!

Όσον αφορά στο MΜR, η αλήθεια είναι ότι έχω ανησυχήσει. Από την άλλη σκέφτομαι ότι αν ήταν η αιτία τότε θα πείραζε τόσα και τόσα παιδιά, άρα θα πρέπει να υπάρχει μια προδιάθεση-αλλεργία, όπου το κάθε παιδί είναι διαφορετικό!

Εγώ θα συμφωνήσω με την Έρικα, στο να αναβάλλουμε για αργότερα τον εμβολιασμό. Αφού το παιδί δεν πηγαίνει και σε παιδικό κλπ δεν θα έχει πια τόσο πολλές πιθανότητες να κολλήσει κάποια από της ασθένειες που καλύπτονται.

Επίσης το MMR II της συγκεκριμένης εταιρείας που πρέπει να αναφέρθηκα παραπάνω δεν περιέχει υδράργυρο.

Το σίγουρο είναι πάντως πως από εδώ και πέρα θα είμαι πιο υποψιασμένη με όλα τα εμβόλια και όχι μόνο με το συγκεκριμένο.

Ήρθες και έγινες το νόημα της ζωής μου...

Δεν ξέρω βρε παιδιά, εμείς έχουμε τελειώσει από τα εμβόλια μας, αλλά ακόμα και μια υποψία να είχα από κάποιον που μου έλεγε κάτι, δεν θα το έκανα. Δηλαδή ένα εμβόλιο λιγότερο δεν νομίζω ότι είναι και τόσο τραγικό. Ακόμα και αν ήταν μία στο εκατομμύριο εγώ δεν θα το έκανα.

Για να εξηγήσω τα παραπάνω, τα έγραψα γιατί δεν θυμόμουν πιο εμβόλιο ήταν μια που από την ονομασία του, δεν το αναγνώρισα. Έχει και κάποια χρόνια που το κάναμε. Αναιρώ την απάντηση μου ότι δεν θα το έκανα, αλλά θα προβληματιζόμουν ιδιαίτερα και μάλλον θα έκανα αυτό που λέει η Έρικα, αν είχα την παραμικρή υποψία.

n3kPp3.png

zewgp3.png

η γνώμη ενός φίλου παιδίατρου είναι ότι δεν έχει αποδειχτεί επιστημονικά τίποτε ακόμη και ότι οι κίνδυνοι απο τυχόν μόλυνση των ασθενειών τις οποίες προστατεύει το εμβόλιο είναι πολύ μεγαλύτεροι.τί να πώ...ο Θεός να φυλάει είναι.πας για ένα καλό και....

Αντζελά μου με παρεξληγησες.... Το θεμα δεν ειναι προσωπικο... Δεν ειπα εγω ποτε οτι ΕΣΥ ειπες σε καποιον να μην εμβολιασει το παιδι του... Απλα με το να επιμενεις οτι το παιδι επαθε αυτισμο απο το εμβολιο χωρίς να υπάρχει απόδειξη για αυτο, δημιουργεις ενα θεμα... Αυτό μονο ήθελα να πω....

πειδή είναι οι μέρες μας να κάνουμε το MMR και μπαίνοντας στο Forum διάβασα διάφορα αλλά και σε άλλες ιστοσελίδες στο διαδίκτυο αλλά και επειδή έχω ακούσει πάρα πολλά κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής μου ζωής (για πολλά χρόνια δούλευα στην ειδική αγωγή) προβληματίστηκα πάρα πολύ αν θα κάνω το εμβόλιο στον Νικόλα. Μέσα στον προβληματισμό μου επικοινώνησα με ένα φίλο Παιδοψυχίατρο με ειδικότητα στον αυτισμό που τον εμπιστεύομαι αρκετά. Μου είπε ότι όλα αυτά στερούνται επιστημονικής βάσης και ο αυτισμός εκδηλώνεται εφ' όσον προϋπάρχει. Επίσης ότι οι κίνδυνοι να δεν το κάνεις είναι πολύ μεγάλοι... Ο ίδιος το έχει κάνει και στα τέσσερα παιδιά του... τι να πω...σκέφτομαι να το κάνω

ΕΜΕΝΑ Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ 4, ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΚΙ ΟΥΤΕ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ-ΦΙΛΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΟΥ.

Προχθες την ρωτησα κι εγω για το θεμα και επεμεινε πως εχει παρενεργειες αλλα δν σχετιζεται μετον αυτισμο καθοτι ειναι κατα κανονα γονιδιακο θεμα (το θυμαμαι κι εγω αυτο απο τις χρωμοσωμιακες ανωμαλιες οταν εδινα εξετασεις) και οντως εμφανιζεται εκει κοντα με το εμβολιο.

Της ειπα για την περιπτωση της Αντζελας και μου ειπε πως ετσι συμβαινει συνηθως. Πρωτα μιλανε και μετα ερχεται ο αυτισμος, αλλα αν ειναι δευτεροπαθης κι οχι απο γονιδιακα αιτια θα επανελθει σιγουρα το παιδι σε καποια χρονια.

Παρολα αυτα ομως το εμβολιο αυτο με ανησυχει αρκετα και της προτεινα να κανουμε της καθε ασθενειας χωριστα, αλλα θα τα ξαναπουμε οταν ερθει η ωρα μας.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...