Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΜΒΟΛΙΟ MMR

Μαράκι

Recommended Posts

• 1 month later...

Διαφημίσεις

Τις φαρμακοβιομηχανιες ομως, που ειναι και το ισχυροτερο λομπυ στην αμερικανικη γερουσια τις συμφερει να αρρωσταινουμε και να μας εχει πελατες. Μονο απο τον καρκινο εχουν τεραστιο τζιρο.

Οπως και να χει δεν θα παιρνα ποτε ως μπουσουλα το εμβολιαστικο προγραμμα των αμερικανων, τη στιγμη μαλιστα που οι ιδιοι το θεωρουν υπερβολικο και τα παιδια τους υπερεμβολιασμενα. Μαλιστα ξεκινουν καποια εμβολια σε νεογεννητα, κατι που θεωρουν οι ιδιοι οι αμερικανοι (τονιζω) οτι ειναι εξαιρετικα επικινδυνο.

Στην αμερικη υπαρχει το National Vaccine Information Center, στο σαιτ

http://www.nvic.org οπου μπορειτε να πληροφορηστε για τα εμβολια

Κι αυτη ειναι η σελιδα στο facebook

http://www.facebook.com/national.vaccine.information.center?v=info

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

• 3 months later...

Γειά σας

οι δημοσιεύσεις οι οποιες αφορούν αντιπαράθεση μελών βρίσκονται εδώ.

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=82959

όσοι επιθυμούν μπορούν μέσω copy paste να επαναδημοσιεύσουν τις απόψεις τους εδώ, οι οποίες απόψεις θα πρέπει να μην σχολιάζουν την συμπεριφορά άλλων μελών στο φόρουμ,

ή να μην επιτίθονται σε άλλα μέλη ή ομάδες του φόρουμ έμμεσα ή άμεσα.

Στόχος = να γίνει ένας διάλογος άνευ εντάσεων και προσβολών.

δημοσιεύσεις που θα είναι ενάντια στους κανόνες του φόρουμ, θα απομακρύνονται.

οποιαδήποτε διαφωνία η οποία αφορά αποκλειστικά και μόνο αντιπαράθεση μεταξύ 2 ή 3 μελών,

τα οποια πχ έχουν προσβάλλει το ένα το άλλο (για οποιονδήποτε λόγο)

απαραιτήτως θα πρέπει να λύνεται μέσω προσωπικών μυνημάτων.

Το δημόσιο φόρουμ της ΕΕΕΓ βρίσκεται στην διάθεση των μελών με σκοπό την ενημέρωσή τους.

Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική

ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης δείτε εδώ πως λειτουργεί

http://parents.org.gr/news/a354

Ο σχολιασμός της συμπεριφοράς των μελών, και η παρέμβαση για την εξομάλυνση διαφορών είναι αποκλειστικά θέμα της διαχείρισης και των συντονιστών του forum της ΕΕΕΓ

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

Παντως εγω διαβασα πολλα εδω....καθυστερησα το εμβολιο αρκετα και με βαση αυτα που ειδα και εδω αλλα και το πως καταλαβαινω εγω το πραγμα, παμε για mmr μεσα στον επομενο μηνα. Τελικα αποφασισαμε να το κανουμε. Θα πω παντως πως περισσοτερο με αγχωσε σαν θεμα παρα οτιδηποτε αλλο......δεν ξερω...καλη συνεχεια σε ολες......

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

να ρωτησω κατι? επειδη δεν το εχω κατανοησει πλήρως...το MMR μπορουμενα το καθυστερησουμε? και αν ναι μεχρι πόσο καιρο? γιατι η παιδιατρος μου θελει να μιλησουμε για το 8εμα το σαββατο που εχουμε επισκεψη για πενταβακ και θελω να ιεμαι οσο το δυνατον καλύτερα "διαβασμενη"

Ενώ είναι γραπτός λόγος, νιώθω ότι ακούγεται. Έχει χροιά! - Marcella - http://www.parents.gr/forum/showthread.php?t=84479

Διαφημίσεις

να ρωτησω κατι? επειδη δεν το εχω κατανοησει πλήρως...το MMR μπορουμενα το καθυστερησουμε? και αν ναι μεχρι πόσο καιρο? γιατι η παιδιατρος μου θελει να μιλησουμε για το 8εμα το σαββατο που εχουμε επισκεψη για πενταβακ και θελω να ιεμαι οσο το δυνατον καλύτερα "διαβασμενη"

Κοιταξε ουτε ειδικος ειμαι ουτε γιατρος. Φοβισμενη μανα ειμαι και το εχω καθυστερησει 1 χρονο τωρα. Αλλα αποφασισα να της το κανω τωρα μεσα στον επομενο μηνα. Εχει πολλες επαφες με παιδια και μεγαλυτερα και μικροτερα καθε μερα για πολλες ωρες οποτε δεν το ρισκαρω πλεον. Διαβασμενη καταλαβα απο οσα 'διαβασα' ποτε δεν θα μπορεσω να ειμαι. Ο ενας λεει ετσι ο αλλος γιουβετσι και ο αλλος κοκορετσι. Δεν εβγαλα ΠΟΤΕ ακρη.........σου ευχομαι καλη τυχη...εδω μεσα δεν βγαινει ευκολα ακρη......

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Αν έχεις το βιβλιάριο υγείας του παιδιού μπορείς να δεις πότε προτείνει να γίνεται, σε περίπτωση που δεν γίνει η πρώτη δόση στην ηλικία που συστήνουν. Νομίζω όμως ότι γενικότερα οι παιδίατροι που προτείνουν καθυστέρηση το πάνε μετά τους 20 μήνες, αν δεν απατώμαι.

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

καταλαβα Elle... στα ιδια και εγω :P κουντουρλησα και δνε μπορώ να καταλαβω τι και πώς...

Kinka η παιδιατροσ συστηνει να γινει 20 μηνών και ήθελα να δώ ποσο μπορώ να το τρενάρω ΜΠΑΣ ΚΑΙ καταληξω σε κάποιο συμπε΄ρασμα... που δεν..αλλα λεμε τώρα η ελπις πεθαινει τελευταια :P

Ενώ είναι γραπτός λόγος, νιώθω ότι ακούγεται. Έχει χροιά! - Marcella - http://www.parents.gr/forum/showthread.php?t=84479

καταλαβα Elle... στα ιδια και εγω :P κουντουρλησα και δνε μπορώ να καταλαβω τι και πώς...

Kinka η παιδιατροσ συστηνει να γινει 20 μηνών και ήθελα να δώ ποσο μπορώ να το τρενάρω ΜΠΑΣ ΚΑΙ καταληξω σε κάποιο συμπε΄ρασμα... που δεν..αλλα λεμε τώρα η ελπις πεθαινει τελευταια :P

Αυτό που μπορείς να συζητήσεις μαζί της είναι οι ιδιαίτερες συνθήκες του παιδιού σου, δλδ πάει παιδικό, έρχεται σε επαφή με άλλα παιδάκια ή είναι στο σπίτι μαζί σου ή με τη γιαγιά π.χ.; Επίσης, έχει ενδείξεις μέχρι στιγμής ασθενικής κράσης, ή κάποιου άλλου θέματος που θα μπορούσε να αποτελέσει λόγο να το τρενάρεις ακόμη περισσότερο; έχει μήπως αλλεργία στο αυγό; Αν και δεν συστήνουν πλέον αλλεργική δοκιμή πριν τον εμβολιασμό, αν σε ανησυχεί μπορείς να το κάνεις, αν το παιδί έχει αλλεργία. Ρώτα την πιο από τα δύο εμβόλια κάνει, της Μερκ ή της Glaxo (αυτό τελειώνει σε -ιξ), πιο πολύ έχει κατηγορηθεί της Μερκ για προβλήματα (άσχετο αν ευσταθούν ή όχι).

Γενικά από προσωπική μου πείρα, όταν συζητάς με το γιατρό ειλικρινά, χωρίς τσαμπουκά και αμφισβήτηση, είναι κι αυτός πολύ πιο πρόθυμος να μιλήσει απλά και ανθρώπινα. Στην τελική εξήγησε τους φόβους σου και δες τι έχει να σου πει.

Και πιστεύω ότι όλοι μας παίρνουμε τη μία ή την άλλη απόφαση, αλλά πάντα ενδόμυχα έχουμε κι ένα μικρό φόβο αν είναι η σωστή, ανθρώπινο είναι.

Αυτό που μπορείς να συζητήσεις μαζί της είναι οι ιδιαίτερες συνθήκες του παιδιού σου, δλδ πάει παιδικό, έρχεται σε επαφή με άλλα παιδάκια ή είναι στο σπίτι μαζί σου ή με τη γιαγιά π.χ.; Επίσης, έχει ενδείξεις μέχρι στιγμής ασθενικής κράσης, ή κάποιου άλλου θέματος που θα μπορούσε να αποτελέσει λόγο να το τρενάρεις ακόμη περισσότερο; έχει μήπως αλλεργία στο αυγό; Αν και δεν συστήνουν πλέον αλλεργική δοκιμή πριν τον εμβολιασμό, αν σε ανησυχεί μπορείς να το κάνεις, αν το παιδί έχει αλλεργία. Ρώτα την πιο από τα δύο εμβόλια κάνει, της Μερκ ή της Glaxo (αυτό τελειώνει σε -ιξ), πιο πολύ έχει κατηγορηθεί της Μερκ για προβλήματα (άσχετο αν ευσταθούν ή όχι).

Γενικά από προσωπική μου πείρα, όταν συζητάς με το γιατρό ειλικρινά, χωρίς τσαμπουκά και αμφισβήτηση, είναι κι αυτός πολύ πιο πρόθυμος να μιλήσει απλά και ανθρώπινα. Στην τελική εξήγησε τους φόβους σου και δες τι έχει να σου πει.

Και πιστεύω ότι όλοι μας παίρνουμε τη μία ή την άλλη απόφαση, αλλά πάντα ενδόμυχα έχουμε κι ένα μικρό φόβο αν είναι η σωστή, ανθρώπινο είναι.

ευτχως με τηνπαιδιατρο εχουμε..αγαστη και αριστη συνεργασια..με ακουει και την ακουω και παντα βγαζουμε άκρη..πχ κατανοησε απολυτα την επιλογη μου να μην κανω στην πουκι διπλα εμβολια..για τα υπολοιπα που ανεφερες εχω ηδη ετοιμη checklist με αναλογα θεματα που έθιξες ;) απλά θα συμπληρώσω την πολύ γερη κράση της μικρησ χε χεχε

Διαφημίσεις

Πούκα εμείς σε συμφωνία με την παιδίατρο θα το κάνουμε την άνοιξη στους 22 μήνες... να έχουμε σίγουρο ότι η συμπεριφορά της μικρής και η ανάπτυξή της δεν δείχνει καμμία προδιάθεση... όταν της είπα τις επιφυλάξεις μου τις σεβάστηκε παρολο που είναι της άποψης ότι τίποτα δεν έχει αποδειχτεί και ότι για να συμβεί κάτι πρέπει να υπάρχει προδιάθεση. Στην δική μας μέχρι στιγμής δεν έχει φανεί ΤΙΠΟΤΑ... οπότε για να με καθησυχάσει και με δεδομένο τον παιδικό σταθμό μου είπε ότι θα πρέπει να το κάνουμε το αργότερο την άνοιξη... και αυτό θα κάνουμε (και μάλιστα το priorix και όχι το MMR).

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

kai egv gia priorix πάω προς το παρόν...ασε με και τσεκαρω καθε τοσο το πουκιδι για μπας ισως γιατι...ειχα και ενα θεματάκι με συνδρομο rett στην οικογένεια και ετρεχα αλλοφρων να..τσεκαρω ΚΑΙ αυτό και ξανα μανα διαβασμα για τα εμβόλια και ξανα μανα άγχος τι και πως και γιατι και μήπως...ειδα και το shots in the dark, dιαβασα και τις εκατερωθεν αποψεις...τελικα νομιζω οτι 8α τα λυσω ολα με την δοχτωρα το σαββατο μετα το πενταβακ...ουφ!

πω πω βρε παιδια σκιαχτηκα με οσα διαβαζω!!!!!! κ που να διβαζα κ ολες τις σελιδες δηλαδη???? εμεις ηταν να το κανουμε χθες... αλλα λογω σοβαρης αλεργιας στο αβγο κ για την αποφυγη παρενεργειων το αφηνουμε για αργοτερα λεει. ποσο αργοτερα δεν ξερω! θα την ρωτησω σπο βδομαδα που μεταφερθηκε το ραντεβου μας κ τελικα θα κανουμε ανεμοβλογιας κ μηνιγγιτιδας.

age.png

το παιδι σου δεν ειναι η συνεχεια της ζωης σου,

ειναι η αφετηρια της δικης του ζωης!

δεν νομίζω ότι χρειάζεται να σκιάζεσαι κοριτσάκι, απλά να ψάχνεσαι, να αναρωτιέσαι να είσαι επιφυλακτική. Το μόνο σίγουρο ειναι ότι θέλουμε το καλύτερο για τα μικρά μας.

Ειδικά να είχαμε αλλεργία θα το καθυστερούσα παααααααααααρα πολύ πόσο μάλλον αν δεν πήγαινε σταθμό κτλ.

Επειδη δεν βρισκω οχι μονο τις πιθανες απαντησεις αλλα και το ποστ μου, να ξαναρωτησω, αν γνωριζει καμμια:

ΜΠΟΡΕΙ ενα μωρο, ενω εχει ηδη μιλησει, να παθει αυτισμο;; Υπαρχει καμμια ερευνα εμπεριστατωμενη;

Το ρωτω διοτι δεν εχω ξεκαθαρη απαντηση απο τον γιατρο μου και η δικια μας ηδη μιλαει φτου φτου, κανουμε κανονικα διαλογο-μονολεκτικα βεβαια απαντα- οπότε εαν εχει ξεπεραστει ο κινδυνος ή εχει μειωθει το ποσοστο να το κανουμε.

Ευχαριστω.

Διαφημίσεις

Ναι μπορείς.

Επειδη δεν βρισκω οχι μονο τις πιθανες απαντησεις αλλα και το ποστ μου, να ξαναρωτησω, αν γνωριζει καμμια:

ΜΠΟΡΕΙ ενα μωρο, ενω εχει ηδη μιλησει, να παθει αυτισμο;; Υπαρχει καμμια ερευνα εμπεριστατωμενη;

Το ρωτω διοτι δεν εχω ξεκαθαρη απαντηση απο τον γιατρο μου και η δικια μας ηδη μιλαει φτου φτου, κανουμε κανονικα διαλογο-μονολεκτικα βεβαια απαντα- οπότε εαν εχει ξεπεραστει ο κινδυνος ή εχει μειωθει το ποσοστο να το κανουμε.

Ευχαριστω.

Πόσο χρονών είναι το παιδάκι σου? Αν θέλεις να το κάνεις αλλά φοβάσαι, μπορείς απλά να το καθυστερήσεις. Μετά τα 2 με 2 1/2 χρόνια δεν υπάρχει φόβος εκδήλωσης.

Μπορείς επίσης αν σε φοβίζει αρκετά να μην το κάνεις καθόλου.

Η άποψη που έχω ακούσει εγώ από ανθρώπους που ασχολούνται με παιδιά με αυτισμό (ειδικούς παιδαγωγούς, κοινωνικούς λειτουργους, απλούς παιδαγωγούς) είναι η εξής:

Έχουν καταγραφεί περιπτώσεις παιδιών, που ενώ προχωρούσε μια χαρά η ανάπτυξη για την ηλικία τους, ξαφνικά παλλινδρόμησαν και παρουσίασαν αυτισμό. Έχουν συναντήσει μάλιστα τέτοια παιδάκια.

Νομίζω ότι πρέπει να πούμε, ότι ο αυτισμός μπορεί να είναι γεννετήσιος ή επίκτητος.

Για τα περιστατικά που είναι επίκτητος, οι μόνες μαρτυρίες που έχουμε για την προηγούμενη ανάπτυξή τους είναι των γονέων τους. Πιθανόν λοιπόν να μην είναι αρκετά αντικειμενική. Πολλές φορές, απλοί παιδαγωγοί μιλάνε στους γονείς λέγοντας τους ότι το παιδί τους ίσως έχει κάποιο πρόβλημα (από μια απλή μαθησιακή δυσκολία μέχρι κάποιο βαθμό νοητικής στέρησης) και οι γονείς αρνούνται να το δεχτούν. Κάτι πολύ ανθρώπινο βεβαίως.

Εγώ φοβόμουν πάρα πολύ στο πρώτο μου παιδάκι τον αυτισμό. Το παραμικρό που έκανε και με φόβιζε ρωτούσα μήπως είναι αυτιστικό. Κουνούσε το κεφάλι του? Έτρεχα ρωτούσα.

Τώρα στο δεύτερο που είμαι πιο εξοικιωμένη, βλέπω ότι δε δείχνει τέτοια δείγματα και δε φοβάμαι τόσο.

Αυτά από την προσωπική μου έρευνα.

Djccp2.png

67KIp2.png

Νομίζω ότι πρέπει να πούμε, ότι ο αυτισμός μπορεί να είναι γεννετήσιος ή επίκτητος.

αυτό δεν ισχύει...το συγκεκριμένο ερώτημα δεν έχει απαντηθεί σαφώς μέχρι σήμερα....η ηλικία εκδήλωσης των συμπτωμάτων μπορεί να διαφέρει...

αυτό δεν ισχύει...το συγκεκριμένο ερώτημα δεν έχει απαντηθεί σαφώς μέχρι σήμερα....η ηλικία εκδήλωσης των συμπτωμάτων μπορεί να διαφέρει...

Συγγνώμη, αλλά δεν κατάλαβα, τι εννοείς δεν ισχύει?

Αυτό που λέω εγώ, είναι ότι δε γεννιέσαι απαραίτητα αυτιστικός, μπορεί να εκδηλωθεί στην πορεία. Να γεννηθεί δλδ οκ ένα παιδάκι και να παλλινδρομήσει.

Ως ηλικία εκδήλωσης των συμπτωμάτων από την επιστημονική κοινότητα ορίζεται μέχρι να γίνει το παιδί 2 1/2 χρονών.

Djccp2.png

67KIp2.png

δεν γνωρίζουμε αν το φάσμα των αυτιστικών διαταραχών είναι γενετήσιο ή περιβαλλοντικό. Υπάρχουν διάφορες σχολές στην ψυχιατρική που έχουν αναπτύξει θεωρίες αλλά η γενεσιουργός αιτία είναι άγνωστη προς το παρόν. Είναι άλλο το αν γεννιέσαι με κάτι και άλλο πότε αυτό το κάτι θα εκδηλώσει τα συμπτώματα του..

δεν γνωρίζουμε αν το φάσμα των αυτιστικών διαταραχών είναι γενετήσιο ή περιβαλλοντικό. Υπάρχουν διάφορες σχολές στην ψυχιατρική που έχουν αναπτύξει θεωρίες αλλά η γενεσιουργός αιτία είναι άγνωστη προς το παρόν. Είναι άλλο το αν γεννιέσαι με κάτι και άλλο πότε αυτό το κάτι θα εκδηλώσει τα συμπτώματα του..

Προφανώς λέμε το ίδιο πράγμα με άλλα λόγια. Αυτό ξέρω κι εγω που λες εσύ.;)

Djccp2.png

67KIp2.png

πω πω βρε παιδια σκιαχτηκα με οσα διαβαζω!!!!!! κ που να διβαζα κ ολες τις σελιδες δηλαδη???? εμεις ηταν να το κανουμε χθες... αλλα λογω σοβαρης αλεργιας στο αβγο κ για την αποφυγη παρενεργειων το αφηνουμε για αργοτερα λεει. ποσο αργοτερα δεν ξερω! θα την ρωτησω σπο βδομαδα που μεταφερθηκε το ραντεβου μας κ τελικα θα κανουμε ανεμοβλογιας κ μηνιγγιτιδας.

έχω την εντύπωση ότι και της ανεμοβλογιάς το εμβόλιο είναι μέσα σε αβγό, καθότι ζωντανός ιός. Για ρώτα τον γιατρό σου γιατί αν τίθεται θέμα αλλεργίας, δεν θα μπορείτε να κάνετε ούτε αυτό τώρα.

Πριν λίγο έφυγε η παιδίατρος που ήρθε για εμβόλιο της μικρής και επ'ευκαιρία τη ρώτησα για το mmr. Μου ανέφερε τις έρευνες κι αυτή, και από τις δύο πλευρές, και μου είπε πως η γραμμή που έχουν από το υπουργείο υγείας είναι να γίνεται κανονικότατα το εμβόλιο στους 14 μήνες, γιατί οι έρευνες κατά του εμβολίου δεν έχουν αποδείξει τίποτα. Αντίθετα, τα οφέλη του προλαμβάνειν είναι μεγαλύτερα, ειδικά στα παιδιά που λόγω παιδικών συγχρωτίζονται με άλλα παιδιά και οι ασθένεις πάνε κι έρχονται.

Όσο αφορά στον αυτισμό, μου είπε πως κανείς δεν γνωρίζει αν πρόκειται για κάτι κληρονομικό, αν υπάρχει προδιάθεση ή αν είναι θέμα περιβαλλοντικό. Η ηλικία που εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια του αυτισμού δεν είναι απαραίτητα ο 14ος μήνας. Μπορεί τα σημάδια να προϋπήρχαν αλλά να μην έγιναν αντιληπτά. Ή πάλι μπορεί να εμφανιστούν πολύ αργότερα δλδ μετά τα δύο-δυόμισι.

Εγώ πάντως συμφώνησα μαζί της πως θα το καθυστερήσουμε, θα το κάνουμε μετά τα 2 χρόνια, ειδικά εφόσον δεν προβλέπεται η μικρή να πάει παιδικό. Ο λόγος που συμφώνησε μαζί μου είναι καθαρά και μόνο το άγχος μου, γιατί αυτή λέει πως και στα δυο της παιδιά το έκανε χωρίς φόβο στην ηλικία που έπρεπε.

Αυτά. Ουφ.:roll::roll:

έχω την εντύπωση ότι και της ανεμοβλογιάς το εμβόλιο είναι μέσα σε αβγό, καθότι ζωντανός ιός. Για ρώτα τον γιατρό σου γιατί αν τίθεται θέμα αλλεργίας, δεν θα μπορείτε να κάνετε ούτε αυτό τώρα.

ευχαριστω! θα την ρωτησω την τριτη που θα παμε.:confused: αν κ εκεινη μου ειπε οτι λογω αβγου αφηνουμε το ΜMR κ κανουμε για ανεμοβλογια κ μηνιγγιτιδα. τι να πω????:?:

age.png

το παιδι σου δεν ειναι η συνεχεια της ζωης σου,

ειναι η αφετηρια της δικης του ζωης!

ευχαριστω! θα την ρωτησω την τριτη που θα παμε.:confused: αν κ εκεινη μου ειπε οτι λογω αβγου αφηνουμε το ΜMR κ κανουμε για ανεμοβλογια κ μηνιγγιτιδα. τι να πω????:?:

κάπου είχαμε ξαναπεί ότι τα μόνα εμβόλια που έχουν θέμα με το αυγό είναι της γρίπης και το MMR, της γρίπης θέλει σίγουρα αλλεργική δοκιμή πριν το κάνεις, το MMR από την άλλη δεν περιέχει πρωτεΐνες αυγού, γιατί χρησιμοποιούν απλά εμβρυϊκά κύτταρα από κοτόπουλα, οπότε γενικά συστήνουν να γίνεται ακόμη κι από όσους έχουν αλλεργία στο αυγό. Εννοείται βέβαια ότι αφού η γιατρός σου λέει να μην το κάνεις κάτι παραπάνω ξέρει.

Για την ανεμοβλογιά πάντως εδώ λέει ότι

The vaccine does not contain preservatives or egg protein, so that egg allergy is not a contraindication to getting the VV.

Αλλά εσύ συζήτα το και με τη γιατρό σου ;)

η γιατρός σου δεν είναι ενημερωμένη όπως δεν ήταν και η δικιά μου...

το mmr δεν έχει καμμιά σχέση με το αυτό έχει απενεχοποιηθεί..εμάς μας παρακολουθεί αλλεργιολόγος από το ιασώ και την πήρε τηλέφωνο και το κάναμε ελεύθερα...

και έχουμε αλλεργία στο αυγό επιπέδου 4 δλδ δεν τρώμε τίποτα που να περιέχει ίχνη αυγού

αν θες άλλη πληροφορία στείλε πμ...

και αποθηλασε επιτελους!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...