-
-
- 8.160 απαντήσεις
- 229.482 εμφανίσεις
-
Πώς μπορώ να κάνω εγγραφή σε δημοτικό σχολείο που είναι κοντά μου.
Από Popizan, in Σχολική ηλικία (απο 6 ετών)
- 1 απάντηση
- 67 εμφανίσεις
-
Τι δουλειές κάνει η καθαρίστρια
Από mkcm, in Καθημερινή συντήρηση & οργάνωση, καθαριότητα, απολύμανση
- 91 απαντήσεις
- 20.361 εμφανίσεις
-
- 946 απαντήσεις
- 101.584 εμφανίσεις
-
- 74 απαντήσεις
- 17.475 εμφανίσεις
-
- 2 απαντήσεις
- 153 εμφανίσεις
-
- 0 απαντήσεις
- 100 εμφανίσεις
-
- 9 απαντήσεις
- 524 εμφανίσεις
-
- 134 απαντήσεις
- 7.600 εμφανίσεις
-
- 6 απαντήσεις
- 280 εμφανίσεις
-
- 32 απαντήσεις
- 21.721 εμφανίσεις
-
Καλός Ομοιοπαθητικός γιατρός, για ενήλικες (αρθρίτιδα, άγχος κλπ)
Από Palladin, in Διάφορες ειδικότητες
- 14 απαντήσεις
- 20.381 εμφανίσεις
-
-
Similar Content
-
Από natasavagelis,καλησπερα....εχω ενα κοριτσακι 20 ημερων....αρχισα να στενοχωριεμαι γιατι κοιμαται το νινακι και μεσα στον υπνο του σφιγγεται,κουνιεται,μαζευει τα ποδαρακια της,σηκωνει τα χερακια της και βογκαει...ειναι σαν να τεντωνεται ενας ενηλικασ...αυτο το κανει ολο το βραδυ...και μετα την ξανα παιρνει τις περισσοτερεσ φορες ο υπνοσ.με ανησυχει πολυ αυτο το θεμα γιατι παρατηρησα πως σημερα το εκανε και που την ειχα αγκαλια γιατι στην αρχη ειπα μηπωσ νιωθει μοναξια στην κουνια της..αλλα μαλλον οχι....εχει καποια αναλογη εμπειρια με το μωρακι της?θα μου ειναι χρησιμες οι συμβουλες σας!!!!!!!!
-
Από revythaki,Μανούλες θέλω να ακούσω τις εμπειρίες σας(σίγουρα υπάρχει παρόμοιο θέμα αλλά δεν αντέχω να ψάξω αγχώθηκα πολύυυ!)
Η μικρή μου μόλις μπήκε στον 6ο και σήμερα απο το πρωί έχει 38 πυρετό.Υποψιάζομαι πως βγάζει δοντακια γιατί τρέχουν σάλια,τρώει τα χέρια της κ χτυπιέται.Ο γιατρός απέκλεισε την πιθανότητα ίωσης κ τώρα περιμένω τα αποτελέσματα της ουροκαλλιέργειας για να δούμε μήπως και τυχόν έχει ουρολοίμωξη
Θέλω να ρωτήσω είναι φυσιολογικό να έχει τόσο πυρετό απο τα δοντάκια?Πως να την ανακουφίσω?κλαίει ολη μέρα,δεν τρώει,δεν κοιμάται και έκανε κ τρεις φορές κακα ενώ ειναι δυσκοίλια κ κάνει συνήθως μερα παρα μέρα με το ζόρι.
Παρόμοιες εμπειρίες? -
Από iro,Κοιμόταν ήρεμη, πετάγομαι για ένα λεπτό στο μπάνιο, ακούω γδούπο και κλάμα. Τρέχω - το μωρό μπρούμητα στο ξύλινο πάτωμα, δίπλα από το κρεβάτι μου.
Κλαίει αλλά εξακολουθεί να κοιμάται (έκλαιγε με τα ματάκια κλειστά), για 1 λεπτό μόνο έντονο κλάμα. Τη θηλάζω και πίνει γάλα για 3 λεπτά (κανονικές θηλαστικές κινήσεις, αυτές που κάνει πάντα). Κοιμάται αμέσως και τώρα ακόμη κοιμάται, αναπνέοντας κανονικά. Δεν δείχνει να πονάει, έπεσε πριν από 20 λεπτά.
Τη βρήκα με τα χεράκια στο στέρνο, μπορεί αυτό να μείωσε την ένταση του πεσίματος.
Ξέρω οτι θα πρέπει να την παρακολουθώ για 3 24ωρα - εκείνο που δεν ξέρω είναι πως να χτυπήσω τον εαυτό μου για αυτό που έγινε. Μ' αρέσει που θεωρούμαι και υπεύθυνη μάνα. Ντρέπομαι για τον εαυτό μου - τι να κάνω για βοηθήσω το μωρό; Φοβάμαι, φοβάμαι, τρελλαίνομαι για αυτό που έκανα στο παιδί.
Δεν είμαι καλά. -
Από poulxeria,Σχετικά με το θεμα που μας καίει, επειδή το ίντερνετ είναι φίλος μας και για όσες δεν έχετε χρόνο να ψάξετε, ακολουθούν ενδεικτικά διαστήματα αφύπνισης και στις παρενθέσεις αριθμός ημερήσιων ύπνων ανά ηλικία:
Κάτω των 2 μηνών: 45-60 λεπτά (4 ή περισσότεροι ημερήσιοι ύπνοι, βραδινός ύπνος 1 ώρα περίπου από τη λήξη του τελευταίου ημερήσιου ύπνου)
3 μηνών: 1,5 ώρα (4 ημερήσιοι ύπνοι, βραδινός ύπνος 1,5 ώρα περίπου από τη λήξη του τελευταίου ημερήσιου ύπνου)
4 μηνών: 1,75-2 ώρες (3 ή 4 ημερήσιοι ύπνοι, βραδινός ύπνος 2-2,5 ώρες περίπου από τη λήξη του τελευταίου ημερήσιου ύπνου)
5 μηνών: 2 ώρες (3 ημερήσιοι ύπνοι, βραδινός ύπνος 2-2,5 ώρες περίπου από τη λήξη του τελευταίου ημερήσιου ύπνου)
6 μηνών: 2,5 ώρες (3 ημερήσιοι ύπνοι, βραδινός ύπνος 2-2,5 ώρες περίπου από τη λήξη του τελευταίου ημερήσιου ύπνου)
7 μηνών: 2,75 ώρες (3 ημερήσιοι ύπνοι, βραδινός ύπνος 2,5 ώρες περίπου από τη λήξη του τελευταίου ημερήσιου ύπνου)
8/9 μηνών: 3 ώρες (2 ημερήσιοι ύπνοι, βραδινός ύπνος 3-3,5 ώρες περίπου από τη λήξη του τελευταίου ημερήσιου ύπνου)
10-18 μηνών (όταν κάνουν 2 ύπνους): 3-4 ώρες (2 ημερήσιοι ύπνοι, βραδινός ύπνος 3,5-4 ώρες περίπου από τη λήξη του τελευταίου ημερήσιου ύπνου)
13-18 μηνών (όταν κάνουν 1 ύπνο): βραδινός ύπνος 4,5-5 ώρες περίπου από τη λήξη του τελευταίου ημερήσιου ύπνου)
19 μηνών-3/4 ετών: Περίπου όμοια με το παραπάνω, σταδιακά όμως αυξάνονται οι ώρες αφύπνισης
Όταν το παιδί κάνει μετάβαση από 4 σε 3 σε 2 σε 1 σε 0 ύπνους, για κάποιο διάστημα το βάζουμε για ύπνο νωρίτερα έως και αρκετά νωρίτερα μέχρι να συνηθίσει στα νέα δεδομένα και αυτό το κάνουμε για να αποφύγουμε την υπερβολική κόπωση που έχει ως αποτέλεσμα κακούς ύπνους, τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα. Ομοίως αν ένα βράδυ δεν έχει κοιμηθεί καλά ή ο υπνάκος του είναι μικρής διάρκειας καλό είναι το βράδυ να κοιμάται νωρίτερα.
Καλές ώρες για βραδινό ύπνο θεωρούνται μεταξύ 18.30-20.30. Αν το παιδί σας τα καταφέρνει μια χαρά και αργότερα (κοιμάται ΚΑΙ ξυπνάει αργά και συμπληρώνει τουλάχιστον 10ώρες ύπνου), τότε μάλλον δε χρειάζεται να αλλάξετε κάτι. Τα πολύ μωρά (κάτω των 2 μηνών) ίσως να κοιμούνται 21.00-21.30, μη σας απασχολεί σε αυτή τη φάση, μπορείτε να το βάλετε σε ένα υποτυπώδες πρόγραμμα όταν αραιώσουν λίγο τα ταΐσματα.
Όποιο κορίτσι θέλει κάτι να συμπληρώσει σε πρακτική συμβουλή ή θέλει κατι να παρατηρήσει, please do! Θα' ταν χρήσιμο να υπάρχουν κάποια πράγματα συμμαζεμένα σε ένα thread ώστε εύκολα να βρίσκουν οι μαμάδες αυτό που ψάχνουν.
ΥΓ: Εννοείται πως οι πηγές για τα παραπάνω είναι όλες ιντερνετικές, όπως τα περισσότερα που διαβάζουμε, ωστόσο πιστεύω ότι τα παραπάνω guidelines είναι ένας καλός μπούσουλας όταν δεν έχουμε ιδέα τι πρέπει να κάνουμε. -
Από smak,Μανουλες καλησπερα!
Εχω μια μπουμπου 2 μηνων η οποια δυστυχως φαινεται οτι αγαπαει να κοιμαται στην αγκαλιτσα της μαμας! Ενω το βραδυ εχουμε καταφερει να το ξεχωριζουμε κ κοιμαται χωρις να διαμαρτυρηθει στο κρεβατι της, την ημερα την κοιμιζω αγκαλιτσα κ μολις την ακουμπησω στο.κρεβατι της μετα απο 5' ξυπναει. Εχω παρατηρησει ομως οτι αν την βαλω μπρουμητα ή που θα μεινει ετσι ή αν ξυπνησει θα καταφερω συνηθως να τη νανουρισω χωρις να την σηκωσω. Ετσι ομως θελει επιτηρηση! Επισης αν την αφησω στο ρηλαξακι της 2 στις 3 φορες θα μεινει. Αλλα κανει να κοιμαται εκει? Ο γιατρος μου ειπε μια μεθοδο η οποια ομως δεν μου πολυπαει... Μα να μην μπορει με τιποτα ανασκελα αυτο το παιδι?! Μονο τη νυχτα ευτυχως παλι... Οχι τιποτα αλλο βρε κο ριτσια αλλα θελω να μπορω να κανω καμια δουλιτσα μεσα στην ημερα! Καμια συμβουλη? Υπαρχουν ελπιδες να αλλαξει αυτο? -
Από nadiat,Πιάσαν οι ζέστες και έχω ένα μωρό 4 μηνών. Αναρωτιέμαι μήπως να βάλουμε air condition στην κρεβατοκάμαρα ή ανεμιστήρα οροφής; Κάνει ή είναι επικίνδυνο;
Από την άλλη να το αφήνω να σκάει τις νύχτες και να φαγουρίζεται-έχει δερματίτιδα- μου φαίνεται σκληρό..... -
Από Αννα Σ,Καλησπέρα!
Είναι καινούρια στο forum,οπότε συγχωρήστε με αν έχει μπει παρόμοιο θέμα και δεν το βρήκα.
Έχω μια μικρούλα 2 μηνών. Θηλαζουμε, μετά από πολύ κόπο και προσπάθεια, μιας και ήταν πρόωρη και ο θηλασμός πήγε πίσω λόγω του ότι έπρεπε να της δίνουμε συμπλήρωμα για να πάρει βαρος...Τελικά τα καταφέραμε και θηλαζουμε αποκλειστικά.
Το προβλημα είναι ότι σε 2 μήνες πρέπει να γυρίσω στη δουλειά και η μικρή αποκοιμιεται μόνο στο στήθος. Έχει προσπαθήσει η μαμά μου, που την γνωρίζει, να την κοιμίσει στην αγκαλιά της, αφού την ταΐσε καλά με το μπιμπερό (με αντλημενο γαλα) και έκλαιγε σπαρακτικά. Δεν αντεχω να τη βλέπω να κλαίει, την παιρνω,την βαζω στο στήθος και κοιμαται απευθείας.
Πιπίλα δεν παίρνει...Στο καρότσι επίσης κλαίει πολύ και το κούνημα δεν πιάνει ακόμα και από κοντινό της πρόσωπο. Μόνο στο στήθος και είτε πάνω μου, είτε δίπλα μου όπου ξυπνάει συχνά και αν δεν είμαι δίπλα της κλαίει.
Δεν ξέρω τι να κάνω...Αφού δεν κοιμαται στη μαμά μου και μεσα ατο σπιτι, τι θα γίνει που θα χρειαστεί να την πάω στον παιδικό σταθμό?
Η μητέρα μου μένει σε άλλη πόλη και δεν μπορεί να μείνει πολύ και δεν έχω κανέναν άλλο.
Υπάρχει τρόπος να προσαρμοστεί τόσο μικρό μωράκι χωρίς να κλαίει ατελείωτα?
Μου έρχεται να κλαίω και μόνο που το σκέφτομαι....
-