Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΝΕΡΟ

Recommended Posts

Πάντως του δίνω απο τη βρύση!

Ο μπαμπάς μου έχει κάνει μεταμόσχευση νεφρού και ο γιατρός του απαγόρευσε να πίνει νερό από τη βρύση και γενικότερα να ενημρώσει και τους δικούς του ανθρώπους να πινουνε παρα μονο εμφιαλωμένο .Δεν θέλω να τρομοκρατήσω καμμια κοπέλα αλλά σίγουρα στα παιδάκια μου θα δίνω εμφιαλωμένο

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 130
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ασπασία, το μωρό σου είναι αρκετά μεγάλο για να επιλέξει πώς θα χορτάσει τις ώρες που λείπεις. Βάση της ηλικίας του το καλύτερο είναι να μη χάνει γεύματα θηλασμού είτε εσύ είσαι μαζί του είτε όχι, οπότε αρχικά θα ξεκινήσεις αφήνοντας γάλα.

Αν τώρα το παιδί επιλέξει ότι δεν θέλει το αντλημένο γάλα απ' το μπιμπερό ή από ποτηράκι ή με καλαμάκι (θα δοκιμάσεις όλους τους τρόπους) αλλά προτιμά να σε περιμένει, τότε μόνο του θα φάει περισσότερο φαγητό από στερεές τις ώρες που θα λείπεις, οπότε εσύ όταν θα είσαι σπίτι θα θηλάζεις μόνο ώστε να παίρνει το μωράκι όλο το γάλα που χρειάζεται.

Μην μπλέκεσαι με περιττό άγχος, το μωρό είναι ακόμα μικρό και λογικά χρειάζεται το γάλα. Το ίδιο θα σε καθοδηγήσει. Το μπιμπερό θα το δίνει πάντα άλλος τις ώρες που θα λείπεις, οπότε μη φοβάσαι για σύγχιση. Αν δεν θέλει γάλα όταν λείπεις, η λύση δεν είναι να αντικαταστήσεις το γάλα με νερό, αλλά με στερεές και να θηλάζεις όσο θέλει όταν θα είσαστε μαζί, όπου λογικά θα αυξήσει τους θηλασμούς για να αναπληρώσει!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Ο μπαμπάς μου έχει κάνει μεταμόσχευση νεφρού και ο γιατρός του απαγόρευσε να πίνει νερό από τη βρύση και γενικότερα να ενημρώσει και τους δικούς του ανθρώπους να πινουνε παρα μονο εμφιαλωμένο .Δεν θέλω να τρομοκρατήσω καμμια κοπέλα αλλά σίγουρα στα παιδάκια μου θα δίνω εμφιαλωμένο

O πατέρας σου βρίσκεται σε ανοσοκαταστολή και κάθε μικρόβιο στο οποίο εκτίθεται μπορεί να είναι ιδιαίτερα επιβλαβές.

Για ένα μωρό που εκτίθεται στα μικρόβια συνεχώς ίσως να είναι εντελώς ασήμαντο το να εκτεθεί στα φυσιολογικά μικρόβια του νερού (με την προϋπόθεση ότι αυτό είναι ελεγμένο και πόσιμο).

Αν ένα μωρό εκτίθεται συνεχώς στις ουσίες που περνούν από το πλαστικό στο νερό, μπορεί πχ να πάθει στείρωση γιατί εκτίθεται σε αυτές τις ουσίες σε μια ηλικία που αναπτύσσεται. Για τον πατέρα σου αυτές οι ουσίες δεν είναι σημαντικές, δεν έχει καν σημασία η στειρότητα.

Τα κριτήρια οδηγιών είναι διαφορετικά ανάλογα με το πρόβλημα.

Ist δεν της έδωσα φρούτα γιατί η γιατρός μου είπε να ξεκινήσω πρώτα με ρυζάλευρο. Δεν ξέρω το γιατί. Θα έπρεπε να ξεκινήσω με φρούτα; Aglaia, δεν παίζει ρόλο που η πρωτείνη του γάλακτος είναι υδρολυμένη; Δηλαδή δεν θα έπρεπε να φάει ρυζάλευρο και να φάει φρούτα;

Ist δεν της έδωσα φρούτα γιατί η γιατρός μου είπε να ξεκινήσω πρώτα με ρυζάλευρο. Δεν ξέρω το γιατί.

Ο γιατρός δεν έχει διαβάσει πουθενά ούτε το έχει ακούσει στην ειδικότητά του ότι τα μωρά πρέπει να ξεκινούν με ρυζάλευρο.

Το ρυζάλευρο δεν είνα καν απαραίτητη τροφή για το διαιτολόγιο ενός μωρού. Επιπλέον το ρυζάλευρο περιέχει και ζάχαρη και αγελαδινό γάλα. Δεν έχεις κανένα λόγο να εκθέτεις το παιδί στις πρωτεΐνες του αγελαδινού γάλακτος τόσο νωρίς, και δεν έχεις κανένα λόγο να το φορτώνεις με ζάχαρη που προκαλεί εθισμό και μόνο προβλήματα δημιουργεί.

Ο γιατρός το πρότεινε με βάση την ενημέρωση και τα δώρα που πήρε από τις εταιρείες που το παράγουν.

Αν έχει κάποιο επιστημονικό δεδομένο που δείχνει κάτι καλύτερο ας μας το παρουσιάσει.

Θα έπρεπε να ξεκινήσω με φρούτα;

Ναι, δεν υπάρχει καμία τροφή σε κουτί που να είναι απαραίτητη σε ένα υγιές μωρό που θηλάζει.

Aglaia, δεν παίζει ρόλο που η πρωτείνη του γάλακτος είναι υδρολυμένη;

Η υδρολυση της πρωτεΐνης μειώνει την πιθανότητα να εμφανιστεί αλλεργία αλλά δεν εξαφανίζει την πιθανότητα.

Γιατί θα πρέπει να δίνεις στο μωρό ένα γάλα αγαλάδας που έχει υποστεί τόση επεξεργασία, που έχει τόσες επιβλαβείς προσθήκες ενώ το μωρό σου έχει την τύχη να θηλάζει;

Όταν το παιδί χρειάζεται συμπληρωματικές του θηλασμού τροφές αυτές θα πρέπει να είναι φυσικές τροφές και όχι κονσέρβες.

Δηλαδή δεν θα έπρεπε να φάει ρυζάλευρο και να φάει φρούτα;

Ναι, φρέσκα φρούτα ωμά. Αυτά που είναι κατάλληλα για την ηλικία του και αυτά που του αρέσουν.

Διαφημίσεις

Λοιπόν σε λίγες μέρες θα ξεκινήσουμε φρουτάκι γιατι το καλό μου ειναι έτοιμο να φάει και εγω τον τρενάρω....με κοιτάει σαν χάνος οταν τρώω και δεν χάνει το κουτάλι απο τα μάτια του :) :) :)

Λοιπόν με τι προτείνετε να ξεκινήσω; Μήλο ή αχλάδι...καλα βιολογικά εννοείται!

Αγλαια αναρωτιέμαι αν πρέπει να πηγαίνω στην παιδιατρο πλέον έστω και καθε δίμηνο με ολες αυτες τις πληροφοριες που παραθέτεις....πεταμένο 40ευρω μου φαίνεται για ενα ζύγισμα και ενα μέτρημα!!! Ετσι κι αλλιως εμβόλια δεν κάνουμε, θα μου πει για ρυζαλευρο και θα της πω γιατι να εκθέσω το μωρό μου σε πρωτεϊνη αγελαδινού γάλακτος κοινώς θα την γειώσω πάλι! :D :D

edit σορρυ για το οφ-τοπικ τωρα ειδα οτι το θεμα ειναι το νερό.

Πάντως δοκιμαστικά ήπιε το καμαρι μου 4-5 κουταλίτσες νεράκι. Ξερω οτι δεν ειναι απαραίτητο αλλα με τοση ζέστη που κάνει και με το μωρό να θηλαζει μονο καθε 2.5-3 ώρες θεωρω οτι δεν πειράζει...πιο πολυ το κανουμε σαν παιχνίδι. Πάντως σήμερα ήπιαμε Evian γιατι ηθελα να κρατήσω τα γυαλινα μπουκάλια για το ψυγείο μιας και το καταργησα το πλαστικό :)

Θελουν οι δικοι μου να μου πάρουν δώρο ενα πανακριβο φίλτρο για τη βρύση αλλα σκέφτομαι μηπως ειναι πεταμένα λεφτά...το σπιτι το νοικιάζουμε και δεν ξέρω και κατα ποσο υγειηνά ειναι και τα φιλτρα στην τελική. Δεν ξερω εμεις με της βρύσης μεγαλώσαμε και μια χαρα...λεμε τώρα ειμαστε :)

Eγω παλι το πολυτρεναρω και το νερο και το φαγητο,με κοιταζει και μενα οταν τρωω και δεν αισθανομαι ανετα.

Απο δευτερα θα ξεκινησουμε και μεις φρουτο,αλλα νερο σκεφτομαι οταν θα μπουν λαχανικα να της δινω λιγο.

Μολις μπουμε στον 8ο σκεφτομαι να της δωσω λαχανικα.Και νερο θα βγαζω της βρυσης μαλλον.Αυτααα,yogini καλη αρχη και στις δυο μας!

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Θελουν οι δικοι μου να μου πάρουν δώρο ενα πανακριβο φίλτρο για τη βρύση αλλα σκέφτομαι μηπως ειναι πεταμένα λεφτά...το σπιτι το νοικιάζουμε και δεν ξέρω και κατα ποσο υγειηνά ειναι και τα φιλτρα στην τελική. Δεν ξερω εμεις με της βρύσης μεγαλώσαμε και μια χαρα...λεμε τώρα ειμαστε :)

Να το παρεις......αξιζει τον κοπο....ασε πως μεγαλωσαμε εμεις......η μολυνση του νερου χειροτερευει με τον καιρο........

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Ναι, φρέσκα φρούτα ωμά. Αυτά που είναι κατάλληλα για την ηλικία του και αυτά που του αρέσουν.

Aglaia, όμως και με κάποια φρούτα δεν μπορεί να παρουσιάσει αλλεργία; Για παράδειγμα με την μπανάνα ή με το πορτοκάλι. Επίσης αν κατάλαβα καλά εννοείς ότι δεν χρειάζεται να δίνουμε κρέμες (π.χ.ρυζάλευρο, φαρίν λακτέ) ούτε αργότερα; ή θα του δώσω όταν θα είναι πιο μεγάλο; Και τι δίνουμε στο απογευματινό αντι για κρέμα; Στη μεγάλη μου κόρη (που είχε παρουσιάσει σίγουρα αλλεργίες) έδινα μια κρέμα που δεν είχε γάλα (sinlac αν την ξέρεις). Δεν ξέρω τι να κάνω. Δεν το ήξερα ότι δεν έπρεπε να ξεκινήσω με ρυζάλευρο. Και από άλλες φίλες που έχω και είχαν θηλάσει αποκλειστικά ήξερα ότι ξεκίνησαν με ρυζάλευρο και έτσι δεν έφερα κάποια αντίρρηση στη γιατρό όταν μου το είπε. Είναι αργά να το σταματήσω τώρα ή ότι ήταν να γίνει, έγινε;

κορίτσια διάβασα ότι σε μωρό που θηλάζει νερό δεν κάνει. Διάβασα σε ένα βιβλίο ότι αν ενα μωρό είναι παχουλό μπορεί να πιει λίγο νεράκι αντί γάλα για να μην πάρει θερμίδες. Ρώτησα την παιδίατρο και μου είπε ότι το καλύτερο έιναι το γάλα αλλά ειδικά για τη μικρή μου μπορώ αν θέλω να της δώσω λίγο νερό κι αν το δεχτεί βέβαια. Ο άντρας μου θέλει να της δώσω νερό αλλά εγώ πάλι το σκέφτομαι.... 5,5 μηνών είναι και στους 6 θα ξεκινήσουμε φρούτα (καθόλου κρέμες).

Διαφημίσεις

Θα μπορούσες ίσως να έπινες εσύ παραπάνω νερό τώρα που με τις ζέστες το χρειάζεται και το μωρό. Αν ωστόσο δεις να κατουράει λιγότερο ή και τα κακάκια να γίνονται σφιχτά ίσως να ψιλοαφυδατώνεται και να θέλει επιπλέον νεράκι. Tip: αν δεν θέλει με το μπιμπερό δίνεις με το κουταλάκι αρχικά.

κορίτσια διάβασα ότι σε μωρό που θηλάζει νερό δεν κάνει. Διάβασα σε ένα βιβλίο ότι αν ενα μωρό είναι παχουλό μπορεί να πιει λίγο νεράκι αντί γάλα για να μην πάρει θερμίδες. Ρώτησα την παιδίατρο και μου είπε ότι το καλύτερο έιναι το γάλα αλλά ειδικά για τη μικρή μου μπορώ αν θέλω να της δώσω λίγο νερό κι αν το δεχτεί βέβαια. Ο άντρας μου θέλει να της δώσω νερό αλλά εγώ πάλι το σκέφτομαι.... 5,5 μηνών είναι και στους 6 θα ξεκινήσουμε φρούτα (καθόλου κρέμες).

Νερό δίνουμε όταν το μωρό μπει στις στερεές. Όσο το μωρό θηλάζει αποκλειστικά δεν δίνουμε τίποτα άλλο. Τώρα που κάνει ζέστη, να θηλάζεις πιο συχνά για να είσαι σίγουρη ότι δεν θα αφυδατωθεί. Αν και είναι μεγάλο μωρό και ξέρει πότε να ζητήσει.

Θα μπορούσες ίσως να έπινες εσύ παραπάνω νερό τώρα που με τις ζέστες το χρειάζεται και το μωρό. Αν ωστόσο δεις να κατουράει λιγότερο ή και τα κακάκια να γίνονται σφιχτά ίσως να ψιλοαφυδατώνεται και να θέλει επιπλέον νεράκι. Tip: αν δεν θέλει με το μπιμπερό δίνεις με το κουταλάκι αρχικά.

Νερό να πινει για να εφυδατώνεται η ίδια. Όχι ότι πίνοντας παραπάνω νερό η μαμά, ξεδιψάει το μωρό που θηλάζει.

Δεν χρειάζεται ακόμα νερό. Όταν μπει στις στερεές θα δώσει κι αυτό όχι με μπιμπερό.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Νερό να πινει για να εφυδατώνεται η ίδια. Όχι ότι πίνοντας παραπάνω νερό η μαμά, ξεδιψάει το μωρό που θηλάζει.

Δεν χρειάζεται ακόμα νερό. Όταν μπει στις στερεές θα δώσει κι αυτό όχι με μπιμπερό.

Σωστή η επισήμανση, ευχαριστώ.

Μάλλον δεν το είχα ξεκαθαρίσει ούτε τον καιρό που θήλαζα εγώ τα δικά μου.

Για εμάς βέβαια το μπιμπερό ήταν κάτι το γνωστό μιας και πίναμε κάποιο συμπλήρωμα, αλλά είναι και πρακτικό για τον καιρό που θα μπει στις στερεές και μάλιστα καλοκαίρι, γνώμη μου.

Φυσικά ούτε ειδικός είμαι, ούτε καν εμπειρία αποκλειστικού θηλασμού έχω:roll:

Κάπου είχα διαβάσει και την μέθοδο "καλαμάκι" με σωληνάκι σίτησης για την αποφυγή της λεγόμενης σύγχισης της θηλής αλλά δεν το δοκίμασα ποτέ.

Εμένα που δεν έχει πιάσει μπιμπερό ποτέ του δίνω νεράκι με το καλαμάκι και με εκπαιδευτικό ποτηράκι όπου δεν υπάρχει πρόβλημα για σύγχιση θηλής.

Οπότε, όταν έρθει η ώρα των στερεών και κατ' επέκταση του νερού, μπορεί να χρησιμοποιήσει καλαμάκι ή ποτηράκι.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Κοριτσια σας ευχαριστω για τις απαντήσεις.

Μπηκαμε στις στερεες (πατατα, καροτο, κολοκυθι) απο χτες και μαζι του έδωσα νεράκι απο τη βρύση οχι βρασμενο (όπως μου τόνισε ο παιδίατρος) λιγο μετα τη φρουτοκρεμα και λίγο μετα τη χορτοκρεμα με το ποτηρακι της avent. δεν ήπιε τρελη ποσότητα αλλά το πήρε με καλό μάτι. Φυσικα αμεσως μετά τον θήλασα κιολας. Νερακι τωρα πια δίνουμε μόνο μετα το φαγητο και πριν του δώσουμε γάλα ή και άλλες στιγμες μέσα στην ημέρα??

Τα καλυτερα ερχονται...

2sgpp2.pngn2LTp3.png

Διαφημίσεις

Εμάς ο παιδίατρος μας είχε πει όταν ήμασταν στη φάση αυτή, μαζί με το φαγητό να της προσφέρουμε και νερό απλώς για να μαθαίνει, κι αν θέλει, θα πιει, αν όχι, αφού θηλάζει κανονικά, δεν υπάρχει περίπτωση να αφυδατωθεί. Βέβαια το καλοκαίρι ζητούσε πιο συχνά το στήθος.

Η πλάκα είναι ότι όταν της δώσαμε για πρώτη φορά νερό, η πεθερά μου είπε το ανεπανάληπτο: Εγώ από όταν γεννήθηκε έλεγα να της δίνετε νερό, τώρα έρχεστε στα λόγια μου!!! Δλδ. αν στα 18 της πάει στο πανεπιστήμιο, τι θα μας πει; "Εγώ από όταν γεννήθηκε έλεγα να σπουδάσει, τώρα έρχεστε στα λόγια μου!!!"

Νερό δίνουμε όταν το μωρό μπει στις στερεές. Όσο το μωρό θηλάζει αποκλειστικά δεν δίνουμε τίποτα άλλο. Τώρα που κάνει ζέστη, να θηλάζεις πιο συχνά για να είσαι σίγουρη ότι δεν θα αφυδατωθεί. Αν και είναι μεγάλο μωρό και ξέρει πότε να ζητήσει.

στο τελευταίο ραντεβού η παιδίατρος μου είπε να ξεκινήσω φρουτόκρεμα αλλά δε μιλήσαμε καθόλου για νερό. Δηλαδή τότε να δώσω; Και λες όχι με μπιμπερό. Αλλά; Με το εκπαιδευτικό ποτηράκι;

Δεν δίνουμε νερό συνήθως με τη φρουτόκρεμα. Ξεκινάμε όταν το μωρό μπει στις σούπες. Εμένα επειδή μου κάνει δυσκοιλιότητα με τις κρέμες κι ενώ θηλάζει άπειρες φορές, του δίνω λίγο με το καλαμάκι και το πίνει μια χαρά. Δοκίμασα με το ποτηράκι αλλά το δαγκώνει.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

• 3 εβδομάδες μετά...

Εγω της δινω που και που νερο,την μια φορα ηπιε 50ml και την αλλη 40ml,να σημειωσω οτι τρωει μονο φρουτοκρεμα μεχρι στιγμης.

Ποσο νερο περιπου να της προσφερω κατα τη διαρκεια της ημερας και ποσες φορες ???

Αρχισανε οι ζεστες γμτ,ιδρωνει και το μωρο και θελω να ειμαι σιγουρη οτι ξεδιψαει,εγω πινω πανω απο 3lt την ημερα γιατι αισθανομαι συνεχως διψα και γενικα ειμαι νερουλου απο ανεκαθεν,χειμωνα-καλοκαιρι,και δεν θελω εγω να ειμαι ξεδιψασμενη και το μωρο μου να διψαει,με τιποτα λεμε.

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Εγω προσπαθώ να του δώσω λιγο νεράκι ειδικά μετα τα φρουτα που ειναι γλυκά αλλα πινει το πολυ 2-3 κουταλάκια. Τι εκπαιδευτικό ποτηράκι πήρα τζίφος...καλα ειναι και μικρος νομιζω αλλα να δουμε. Εμενα δεν θηλάζει τοσο συχνά και ιδρώνει κιολας και καλο θα ηταν να πινει λιγακι νεράκι...10 μλ τουλάχιστον

Τι εκπαιδευτικό ποτηράκι πήρα τζίφος...καλα ειναι και μικρος νομιζω αλλα να δουμε. Εμενα δεν θηλάζει τοσο συχνά και ιδρώνει κιολας και καλο θα ηταν να πινει λιγακι νεράκι...10 μλ τουλάχιστον

Θέλει λίγο υπομονη και εμενα στην αρχή μόνο το δάγκωνε μετά σιγα σιγα αρχισε να ρουφάει τώρα μου το ζητάει κιολας :D και πίνει σαν κοτουλα κοιταει ψηλα και ρουφαει...

Τα καλυτερα ερχονται...

2sgpp2.pngn2LTp3.png

Εγω της δινω που και που νερο,την μια φορα ηπιε 50ml και την αλλη 40ml,να σημειωσω οτι τρωει μονο φρουτοκρεμα μεχρι στιγμης.

Ποσο νερο περιπου να της προσφερω κατα τη διαρκεια της ημερας και ποσες φορες ???

Αρχισανε οι ζεστες γμτ,ιδρωνει και το μωρο και θελω να ειμαι σιγουρη οτι ξεδιψαει,εγω πινω πανω απο 3lt την ημερα γιατι αισθανομαι συνεχως διψα και γενικα ειμαι νερουλου απο ανεκαθεν,χειμωνα-καλοκαιρι,και δεν θελω εγω να ειμαι ξεδιψασμενη και το μωρο μου να διψαει,με τιποτα λεμε.

Δίνουμε λίγες γουλιές μαζί με το φαγητό και τις υπόλοιπες ώρες θηλάζουμε. Αν βρέχει καλές πάνες και δεν έχει δυσκοιλιότητα, δεν χρειάζεται να προσφέρεις παραπάνω.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Εγω προσπαθώ να του δώσω λιγο νεράκι ειδικά μετα τα φρουτα που ειναι γλυκά αλλα πινει το πολυ 2-3 κουταλάκια. Τι εκπαιδευτικό ποτηράκι πήρα τζίφος...καλα ειναι και μικρος νομιζω αλλα να δουμε. Εμενα δεν θηλάζει τοσο συχνά και ιδρώνει κιολας και καλο θα ηταν να πινει λιγακι νεράκι...10 μλ τουλάχιστον

Τα φρούτα είναι γλυκά αλλά έχουν και αρκετό νερό ;)

Μικρός είναι ακόμη, μην αγχώνεσαι ...

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Σ'ευχαριστω πολυ amaretto,βρεχει 6 πανες και ευτυχως δεν εχει δυσκοιλιοτητα,οι κενωσεις βεβαια μετα τη φρουτοκρεμα ειναι πιο ''σφιχτες'' αλλα δε ζορηζεται.

6Qyip2.pngKvUzp2.png

καλημέρα μαμάδες και μπαμπάδες...

Η μικρή δεν θέλει με τίποτα μα πει νερό, έχω δοκιμάσει μπιμπερό, εκπ. ποτηράκι, κανονικό ποτήρι, κουταλάκι, καλαμάκι ακόμα και την χούφτα μου όταν την κάνω μπάνιο.

Την θηλάζω περίπου 7 φορές το 24 αλλά τον τελευταίο 1 1/2 μηνά μου κάνει σχεδόν κάθε φορά δυσκοιλιότητα (δεν έχει αλλάξει τίποτα στη διατροφή της) και έχει ξυπνήσει 2 πρωινά με ολόστεγνη πάνα, βρέχει 4-5 την ημέρα αλλά με λιγότερη ποσότητα ουρών από ότι παλιότερα.

Τι να κάνω για να πει λίγο νεράκι ??????

02/6/07 γίναμε ένα

16/6/08 πρώτο θαυματακι 30/4/10 δεύτερο θαυματακι

Καληνύχτα Ελλάδα,ο τόπος που γέννησε την Δημοκρατία κατάντησε να σκοτώνει την ελευθερία της έκφρασης. Καλό ταξίδι Σωκράτη 19.7.2010

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...