Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΝΕΡΟ

Recommended Posts

να ρωτησω κατι;θηλαζω αποκλειστικα τη Ρένια και εδω και τρεις μερες αρχισαμε ριζαλευρο βανιλια,υστερα απο παροτρυνση του παιδιατρου.την εφαγε κατευθειαν χωρις παραπονο!ευτυχως!

λειπουμε απο το σπιτι και την ζυγισαμε εκτακτα σε εναν παιδιατρο που δεν ειναι δικος μας και πηρε 300γρ σε περιπου ενα μηνα.ο εκτακτος παιδιατρος μας ειπε να δωσουμε και φρουτοκρεμα μαζι με την βανιλια!

νερακι δινω εγω τωρα;ή παιρνει απο τον θηλασμο οσο χρειαζεται;ρωταω γιατι δεν της αρεσει το νερο και φυσικα ουτε η αισθηση με το μπιμπερο...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 130
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ευδοκία μου και εμείς όταν αρχίσαμε τις κρέμες είχαμε το ίδιο πρόβλημα με το νεράκι, γιατί η Αγγελίνα μου μέχρι τότε θήλαζε αποκλειστικά και δε δεχόταν μπιμπερό με τίποτα!!!

Ρώτησα τον παιδίατρο και μου είπε ότι παίρνει το νερό που χρειάζεται από το γάλα μου και ότι σιγά θα μάθει και θα πίνει νερό μόνη της όταν το έχει ανάγκη. Εγώ δεν ανησύχησα και ευτυχώς δεν πάθαμε και τίποτα και σκέψου ότι περάσαμε καλοκαίρι χωρίς να πιει γουλιά νερό παρά μόνο γάλα.

Πριν περίπου 5 μήνες άρχισε να πίνει νερό...όποτε μην ανησυχείς όλα καλά!!! :wink:

tRGJp2.png1054268gj3rg6cc5t.gif

να ρωτησω κατι;θηλαζω αποκλειστικα τη Ρένια και εδω και τρεις μερες αρχισαμε ριζαλευρο βανιλια...

το ρυζάλευρο βανίλια περιέχει αγελαδινό γάλα. Αφού το μωρό θηλάζει είναι πιο ασφαλές για την υγεία του να μην εκτίθεται σε τέτοια αλλεργιογόνα...

ούτε εμένα πίνει νερό με τίποτα 2/3 γουλιές νομίζοντας ότι είνα γάλα και μετά το διωχνει μακριά

δεν ανησυχώ, παίρνει αρκετά υγρά με τον θηλασμό :wink:

WLn5p2.png

εμενα στην αρχη με το νερο δεν τρελενοτανε! αλλα τωρα, ακομη και οταν μας βλεπει να πινουμε εμεις χοροπηδαει σαν να το ζηταει, του δινω... και το πινει! μονο που το προτιμα με το κουταλακι του! απο το μπιμπερο πινει πολυ λιγο και απο το ποτηρακι καθολου!!

παντως μου δινει την αισθηση πως τωρα με τα δοντια, τον ανακουφιζει που ειναι δροσερο στα ουλακια του, γι' αυτο το δεχεται ετσι με μεγαλη ευχαριστηση! οταν δε θελει αλλο, αρχιζει τις μπουρμουληθρες και τα παιχνιδια με το κουταλι (το συγκρατει μονο με τα δοντια και καμαρωνει για το κατορθωμα!!!)

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

Διαφημίσεις

το ρυζάλευρο βανίλια περιέχει αγελαδινό γάλα. Αφού το μωρό θηλάζει είναι πιο ασφαλές για την υγεία του να μην εκτίθεται σε τέτοια αλλεργιογόνα...

το ξερω αλλα τι να κανω; να μην δωσω τιποτα;μεχρι στιγμης δεν φαινεται να την ενοχλει.

η αληθεια ειναι οτι κι εγω δεν ηθελα πολυ γιατι εχει και ζαχαρη...

ο "εκτακτος" παιδιατρος -οπως τον λεω εγω γιατι δεν ειναι ο δικος μας- μου ειπε να δωσω και φρουτοκρεμα μαζι με το ριζαλευρο.τελευταια πηρε μονο 300γρ και μου συστησε να της δωσω και τα δυο.τι να κανω;

το ξερω αλλα τι να κανω; να μην δωσω τιποτα;μεχρι στιγμης δεν φαινεται να την ενοχλει.

πολλά πράγματα δεν φαίνεται να ενοχλούν, μακροπρόθεσμα όμως δημιουργούν προβλήματα...

η αληθεια ειναι οτι κι εγω δεν ηθελα πολυ γιατι εχει και ζαχαρη...

ένας λόγος παραπάνω...

ο "εκτακτος" παιδιατρος -οπως τον λεω εγω γιατι δεν ειναι ο δικος μας- μου ειπε να δωσω και φρουτοκρεμα μαζι με το ριζαλευρο.τελευταια πηρε μονο 300γρ και μου συστησε να της δωσω και τα δυο.τι να κανω;

τα περισσότερα μωρά όταν ξεκινούν στερεές τροφές δεν αυξάνουν το σύνολο των θερμίδων που προσλαμβάνουν, μερικά μάλιστα μειώνουν το σύνολο των θερμίδων...

Τα 300 γρ. που αναφέρεις ότι πήρε σε ένα είναι το βάρος που θα έπρεπε να πάρει σε αυτή την ηλικία. Μετά τον 3ο μήνα είναι φυσιολογικό να βάζουν 300-400γρ. το μήνα. Το σχόλιο "μόνο" αν το έκανε ο γιατρός είναι για να υπονομεύσει το θηλασμό. Ο γιατρός ξέρει πολύ καλά από τις καμπύλες ότι τα μωρά σε αυτή την ηλικία παίρνουν τόσο βάρος και οχι περισσότερο.

Όσο για το τι να κάνεις ειναι απλό, δίνει μόνο φρουτόκρεμα (δηλαδή φρέσκα φρούτα πολτοποιημένα) τίποτα περισσότερο αν και θα ήταν καλύτερα να περιμένεις λίγο ακόμη. Οι στερεές τροφές είναι καλύτερα να μπαίνουν μετά τον 6ο μήνα. Δεν υπάρχει λόγος να βιάζεστε...

δηλαδή Αγλαία προτείνεις κλείνοντας τον 5ο μόνο φρούτα? Οχι και το ρυζάλευρο που λέγαμε το βιολογικό το χωρίς αγελαδινό γάλα?

Aν δεν υπάρχει ειδικός λόγος να ξεκινήσουν νωρίς οι στερεές τροφές, τότε περιμένουμε να κλείσει το μωρό τον 6ο μήνα. Για τα περισσότερα μωρά είναι πολύ νωρίς να ξεκινήσουν να τρώνε στερεές τροφές όταν κλείνουν τον 5ο μήνα.

Το ρυζάλευρο είναι μια καλή λύση ανάγκης αν η μαμά λείπει για να μην πάρει το παιδί ξένο γάλα, αλλά δεν είναι τροφή που χρειάζεται να φάει το μωρό.

• 3 months later...

Κορίτσια δίνετε νερό στα μωρά σας τώρα με την πολλή ζέστη?

Ξέρω οτι τα μωρα που θηλάζουν δε χρειάζονται νερο αλλά τώρα που έχει τόση ζέστη μήπως χρειάζονται?

Αν δίνετε, ποσο και κάθε πότε δίνετε? Με το μπιμπερό? Βρασμένο σε θερμοκρασία δωματίου υποθέτω....

Ελπίζω να μην είναι χαζή η ερώτησή μου.

Διαφημίσεις

Δεν δίνουμε νερό στα μωρά που θηλάζουν αποκλειστικα...δεν το χρειάζονται.

:D

Αν δεν θηλάζουν αποκλειστικά (πινουν συμπλήρωμα, τρώνε στερεες...)αλλάζει το θέμα και μπορείς να δώσεις. :wink:

Κορίτσια δίνετε νερό στα μωρά σας τώρα με την πολλή ζέστη?

Ξέρω οτι τα μωρα που θηλάζουν δε χρειάζονται νερο αλλά τώρα που έχει τόση ζέστη μήπως χρειάζονται?

Αν δίνετε, ποσο και κάθε πότε δίνετε? Με το μπιμπερό? Βρασμένο σε θερμοκρασία δωματίου υποθέτω....

Ελπίζω να μην είναι χαζή η ερώτησή μου.

Ούτε στην Αφρική χρειάζονται νερό τα μωρά...

Άντε και το αποφάσισες! Βράζεις νερό, το βάζεις σε μπιμπερό και πλησιάζεις....

Αν το πιεί σφύρα μου κλέφτικα! :lol: Σιγά μην αφήσει το βυζάκι για το μπιμπερό με το νερό!!! :lol:

WLn5p2.png

Άντε και το αποφάσισες! Βράζεις νερό, το βάζεις σε μπιμπερό και πλησιάζεις....

Αν το πιεί σφύρα μου κλέφτικα! :lol: Σιγά μην αφήσει το βυζάκι για το μπιμπερό με το νερό!!! :lol:

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

9a7bp2.pngIm47p2.png

Διαφημίσεις

• 3 εβδομάδες μετά...

να επαναφερω λιγο το θεμα..σε 20 μερες θα ξεκινησουμε σιγα σιγα με φρουτακι..η γιατρος μας ειπε οτι μεχρι τωρα δε χρειαζεται καθολου νερο,οταν ομως ξεκινησει τα φρουτα καλο ειναι να εχω ενα μικρο μπιμπερο κ που κ που αναμεσα στα γευματα να της δινω...η γιατρος ειναι γενικα πολυ υπερ του να θηλασω οσο μπορω περισσοτερο αλλα δε ξερω αν αυτο ειναι σωστο.. :roll:

να επαναφερω λιγο το θεμα..σε 20 μερες θα ξεκινησουμε σιγα σιγα με φρουτακι..η γιατρος μας ειπε οτι μεχρι τωρα δε χρειαζεται καθολου νερο,οταν ομως ξεκινησει τα φρουτα καλο ειναι να εχω ενα μικρο μπιμπερο κ που κ που αναμεσα στα γευματα να της δινω...η γιατρος ειναι γενικα πολυ υπερ του να θηλασω οσο μπορω περισσοτερο αλλα δε ξερω αν αυτο ειναι σωστο.. :roll:

Με τη λογική αν το δεις... αν καταλάβεις ότι το μωρό σου παραλείπει θηλασμό με τα φρούτα (το οποίο θα πάρει χρόνο να συμβεί) τότε το να προσφέρεις και νεράκι δεν είναι κακό... αν το μωρό όμως συνεχίσει να τρέφεται όπως και πριν με το γάλα σου, ίσως και να μην είναι απαραίτητο... :?

Τι εννοει "ανάμεσα στα γεύματα?" Εκτός θηλασμού ένα γεύμα βλέπω :roll:

Μπορείς να δίνεις λίγο νερό μετά τα φρούτα (εμάς έτσι μας είχε πει ο παιδίατρος τότε). Τις άλλες ώρες μάλλον δεν χρειάζεται, αλλά όχι και ότι θα κάνει κακό. :wink:

KbCJp2.pngEYukp3.png

Εμεις παντως κοριτσια ξεκινησαμε φρουτα εδω και 5 μερες (τζιφος μεγαλος,δεν τρωει τιποτα,αλλά αυτο ανηκει σε αλλο τοπικ...).και πηγα να της δωσω νερο,ηπιε 2 γουλιες και μετα μου εκανε εμετο ολο το γαλα που ειχε πιει μια μιση ωρα πριν... :( Εχω καταμπερδευτει και αγχωθει με τις στερεες αλλά τεσπα...

Απο τοτε δεν της ξαναδωσα,ουτως ή αλλως δεν τρωει κιολας οποτε γιατι να δωσω...

Εμεις παντως κοριτσια ξεκινησαμε φρουτα εδω και 5 μερες (τζιφος μεγαλος,δεν τρωει τιποτα,αλλά αυτο ανηκει σε αλλο τοπικ...).και πηγα να της δωσω νερο,ηπιε 2 γουλιες και μετα μου εκανε εμετο ολο το γαλα που ειχε πιει μια μιση ωρα πριν... :( Εχω καταμπερδευτει και αγχωθει με τις στερεες αλλά τεσπα...

Απο τοτε δεν της ξαναδωσα,ουτως ή αλλως δεν τρωει κιολας οποτε γιατι να δωσω...

μην απογοητευεσαι,ο γιος μου εκανε τρεις μηνες μεχρι να μαθει να τρωει στερεα τροφη,δεν την ηθελε με τιποτα.Εμενε νηστικος 7-8 ωρες και παλι δεν ετρωγε!! δεν επαθε τιποτα,σιγα -σιγα εμαθε αλλα γενικα ειναι παιδι που πρεπει να το ζορισεις για να φαει

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...