Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΗΜΕΡΙΔΑ 21/3/2009 ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΤΤΙΚΟΝ

aglaia

Recommended Posts

αχ κι εγω ντραπηκα... μονο με τη dooooo μιλησα!!!

καλα τι κοριτσακι ειναι αυτο!!! γλυκα!!! τη συνταγη για κορη βρε να μου δωσετε που εχετε τρελαθει με τα γλυκα... μα τι γλυκουλι...ασε που οσες φορες κι αν επεσε κιχ δεν εβγαλε!!!

ο ενδοκρινολογος κουραστικος αλλα πολυ ενδιαφερουσες οι πληροφοριες ε?

ο παιδιατρος ειχε ψιλοχαθει και ζαλιστηκα. ασε που ηθελα να δω και τη ρουσκοβα και απογοητευτηκα πολυ που δεν ηρθε.

η αιματολογος απο την κρητη λιτη συγκροτημενη και ευχαριστη...

η παιδιατρος που μιλησε για την αλλεργια διαφωτιστικη!!(με καιει και το θεμα)

αλλα κορυφαιες ηταν η αγλαια και η πατσουρου.

καλα με την πατσουρου εμεινα παγωτο. τι γλυκος ανθρωπος.

η αγλαια πολυ ευχαριστη εκπληξη ως φυσιογνωμια... αν το διαβασει θα γελασει αλλα την περιμενα πιο φραου χελγκα!!! επειδη τα χωνει πολυ :lol:

αλλα μολις ακουσα τεκμηριωση λεω μεσα μου this is aglaia!!!!!!!!!! :D:D:D

ηταν πολυ ωραια...και του χρονου

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 149
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• aglaia

aglaia 21 δημοσιεύσεις

• Pipi

Pipi 14 δημοσιεύσεις

• spyni

spyni 8 δημοσιεύσεις

• cruelty

cruelty 7 δημοσιεύσεις

Διαφημίσεις

Mπράβο βρε κορίτσια. Πάντα τέτοια! ΄Αντε και του χρόνου να καταφέρουμε να έρθουμε κι εμείς... οικογενειακώς!!! Να γεμίσουν οι καρέκλες να μη μου παραπονιέστε για την μικρή προσέλευση!!!

Κάνατε μία αρχή και μπράβο σας. Σιγά-σιγά και με υπομονή κι επιμονή κάτι θα γίνει!!!!! :D

Αλλά γιατί άραγε περιμένατε την Αλαΐα φράου χέλγκα βρε παιδιά??? :lol::lol::lol::lol::lol:

θέλουμε βι-ντε-ά-κι!!!! :D

bennettstevenspalestinewall2.jpg

Το τείχος στη λωρίδα της Γάζας, έτος 2009. Ενα κομμάτι γης τέσσερις φορές πιο πυκνοκατοικημένο από την Αττική, αποτελεί τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου... Τα παιδιά στην Παλαιστίνη

Δεν το πήρα έγκαιρα χαμπάρι γμτ αλλά και να το έπαιρνα λίγο δύσκολο να τα κατάφερνα με τον μικρό να έρθουμε καθότι είναι ακόμη πολύ άστατος και δεν μπορώ να τον κυκλοφορώ άνετα :(

Κρίμα ήθελα πολύ να σας γνωρίσω! Και κυρίως την Αγλαΐα και την Πατσούρου που τόσο καιρό τις διαβάζω μόνο!! :(

gwggp2.png ISWTp2.png

Σας ευχαριστώ πολύ που είρθατε!!! :D

Ο ενδοκρινολόγος Στέλιος Γρηγοράκης ήταν για μένα η πιο ευχάριστη έκπληξη! Τους άλλους τους ήξερα αλλά αυτός ερχόταν για πρώτη φορά και ήταν εντυπωσιακός!

Θα σας κάνω μια περίληψη των όσων είπε γιατί είναι εξαιρετικά σημαντικά

1. Δεν υπάρχουν αθώα συμπληρώματα διατροφής (σίδηρος, ασβέστιο, πολυβιταμίνες). Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε τις επιδράσεις τους και δεν πρέπει να χορηγούνται αν δεν είναι απολύτως αναγκαία

2. Από τα όσα συνήθως χορηγούνται στις έγκυες (σίδηρος, ασβέστιο, μαγνήσιο φυλλικό οξύ, πολυβιταμίνες) είναι απαραίτητο το φυλλικό οξύ και καλό είναι να ξεκινάει η λήψη του πριν την εγκυμοσύνη, το σίδηρος είναι απαραίτητος μόνο αν υπάρχει διαπιστωμένη αναιμία και από τα υπόλοιπα τίποτα δεν είναι απαραίτητο.

3. Το παραπανίσιο ασβέστιο (που συνήθως είναι παραπανίσιο) προκαλεί δυσαπορόφηση του ψευδαργύρου που είναι ζωτικής συμασίας...

4. Οι ανάγκες της θηλάζουσας μητέρας σε αυτά τα ιχνοστοιχεία είναι ίδιες με της μη θηλάζουσας (άρα τίποτα δεν είναι απαραίτητο και είναι επιβλαβές το να χορηγούνται χωρίς να υπάρχει διαπιστωμένη έλλειψη)

5. Η οστική μάζα στις μητέρες μετά το χρόνο θηλασμού είναι συνήθως μεγαλύτερη σε σχέση με πριν την εγκυμοσύνη

Πέρα από τα ουσιαστικά θέματα όμως έθιξε και μερικά γενικότερα προβληματα:

1. Η ιατρική προσπαθεί να γίνει επιστημονικά τεκμηριωμένη (evidence based), το παλεύει από το 1992 στην Ελλάδα αλλά προφανώς έχει πολύ δρόμο μπροστά της

2. Η διατροφή και αυτή θα γίνει επιστημονικά τεκμηριωμένη!!! Δηλαδή δεν είναι. Δηλαδή όσα μας λένε είναι διαπιστωμένα απο συνήθειες κι εμπειρίες και δεν έχουν σχέση με επιστημονική τεκμηρίωση...:shock:

Διαφημίσεις

Τα κορίτσια μου είπανε ότι είμαι πολύ αλλιώς! :shock:

Δηλαδή αλλιώς με περιμένανε και αλλιώς είμαι! :lol:

Με περίμεναν πιο μεγάλη, πιο κοντή και πιο χοντρή! (ποια το είπε αυτό δεν θυμάμαι αλλά συμφώνησαν και άλλες!!! :lol: )

Δηλαδή μία που έχει συγκροτημένο λόγο αποκλείεται να είναι ψηλή, λεπτή και μικρή;

Αυτό το θέμα το είχα παιδιόθεν!!!

Όταν ήμουν μαθήτρια στο Λύκειο φαινόμουν μικρή αλλά όταν άνοιγα το στόμα μου καταλάβαιναν ότι πρέπει να είμαι άνω των 25!!! :lol:

Όταν τους έλεγα την ηλικία μου δεν με πιστεύανε! :lol:

Το κακό είναι ότι μέχρι τα 35 έδειχνα 25 και μετά πολύ μου κακοφάνηκε που άρχισα να φαίνομαι μεγαλύτερη. Είχα συνηθήσει για 2 περίπου δεκαετίες να φαίνομαι το ίδιο...

Αγλαια μου......ποσο συγκινηθηκα που μου παν χτες τα κοριτσια πως ειπες την ιστορια μου... ξερεις χτες δεν ημουν πολυ καλα αλλα ολο αυτο αληθεια σου λεω με σηκωσε

Και δε φαινεσαι ρε συ 35 εισαι μικρουλα πολυυυυ και εχεις γυαλιστερα μαλλια και δερμα .

Στενοχωρηθηκα πολυ οπυ δεν τα καταφερα χτες αλλα εισαι παντα στην καρδια μου και στη σκεψη μου.Σε ευχαριστω

Τα κορίτσια μου είπανε ότι είμαι πολύ αλλιώς! :shock:

Δηλαδή αλλιώς με περιμένανε και αλλιώς είμαι! :lol:

Με περίμεναν πιο μεγάλη, πιο κοντή και πιο χοντρή! (ποια το είπε αυτό δεν θυμάμαι αλλά συμφώνησαν και άλλες!!! :lol: )

Δηλαδή μία που έχει συγκροτημένο λόγο αποκλείεται να είναι ψηλή, λεπτή και μικρή;

Αυτό το θέμα το είχα παιδιόθεν!!!

Όταν ήμουν μαθήτρια στο Λύκειο φαινόμουν μικρή αλλά όταν άνοιγα το στόμα μου καταλάβαιναν ότι πρέπει να είμαι άνω των 25!!! :lol:

Όταν τους έλεγα την ηλικία μου δεν με πιστεύανε! :lol:

Το κακό είναι ότι μέχρι τα 35 έδειχνα 25 και μετά πολύ μου κακοφάνηκε που άρχισα να φαίνομαι μεγαλύτερη. Είχα συνηθήσει για 2 περίπου δεκαετίες να φαίνομαι το ίδιο...

και τωρα τοσο δεν εισαι???χι χι!!η αληθεια ειναι πως και εγω σε περιμενα πιο..μεγαλουτσικη.. :oops: ισως γιατι αυτα που μας συμβουλευεις ειναι γεματα σοφια!!! :D:D:D παντως ηταν ολα πολυ ομορφα και πολυ χρησιμα!!!!κριμα ηθελα να σε δω και εγω απο κοντα και να σε ευχαριστησω αλλα φυγαμε πριν τη συνελευση διοτι ο αντρας μου δουλευε...σιγουρα την επομενη φορα!!!!πολλα μπραβο και στν Αννα Πατσουρου!!πολυ επικοινωνιακη και απλη!

Ελίνα είναι αλήθεια ότι είχα πολλές ενδιαφέρουσες για πολλά θέματα που ευελπιστώ ότι θα τις παρουσιάσω στο μέλλον!

Διάλεξα τη δική σου γιατί το τελευταίο διάστημα άκουσα αρκετές φορές (όχι εδώ μέσα) ότι για να θηλάσεις πρέπει να είσαι ήρεμη, να μην είσαι αγχωμένη, να έχεις αντοχές να είσαι ξεκούραστη κλπ ιδανικές καταστάσεις που δεν μπορούν να συμβούν.

Ήθελα λοιπόν να πω ότι αν μια μαμά θέλει να θηλάσει μπορεί να το κάνει ακόμη και αν έχει κινδυνέψει να πεθάνει, αν έχει κάνει εγχείριση, αν έχει μείνει μακριά από το παιδί αναγκαστικά γιατί έχει πάρει ραδιοϊσότοπα... Ακόμη και αν το παιδί αναγκαστικά δεν έχει θηλάσει για κάποιες μέρες και έχει τραφεί με ξένο γάλα, ακόμη και αν η παραγωγή έχει μειωθεί μετά από όλα αυτά, μπορεί να αυξηθεί ξανά και να συνεχιστεί ο θηλασμός.

Ήθελα να δώσω ένα μήνυμα κυρίως στις μαίες και τους γιατρούς, ότι ο θηλασμός για να συμβεί αρκεί να το θέλει η μαμά και να έχει κάποια υποστήριξη. Δεν έχει ανάγκες από ιδανικές συνθήκες και δεν είναι αυτός που δυσκολεύει τις συνθήκες! :D

Ax ρε Αγλαια....με συγκινεις

καλα ναι ειμαι η αποδειξη πως δεν κοβεται το γαλα ουτε απο τη στενοχωρια, ουτε το αγχος , ουτε το ματι!!!!

Τετοια εποχη ηταν περυσι ασε τα θυμαμαι και ανατριχιαζω που ψαχναμε να βρουμε λυση για φαρμακα και ολα!!!!!

Του χρονου θα ερθω σιγουρα στην ημεριδα πρωτα ο Θεος με τα 2 μωρα!!!

Σε αγαπω πολυ

Διαφημίσεις

Μα γιατί ρε κορίτσια την περιμένατε χοντρούλα; Κάποια που είναι τόσο της υγιεινής δια(σ)τροφής και σχεδόν ωμοφάγος να είναι υπέρβαρη; :)

Είπαμε, στην Ελλάδα επικρατούν κάποια στερεότυπα για την εμφάνιση κάποιων ατόμων με προσόντα και άποψη :(

Κρίμα που δεν μπόρεσα να έρθω, μένουμε στην άλλη άκρη της Αθήνας και δεν έχω μάθει ακόμη να οδηγώ με το ελληνικό σύστημα! On second thought, θα μπορούσα να ρωτήσω αν κατεβαίνει κάποια από τα βόρεια να κάναμε car-pooling...

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Είπαμε, στην Ελλάδα επικρατούν κάποια στερεότυπα για την εμφάνιση κάποιων ατόμων με προσόντα και άποψη :(

Ο σύζυγος άφηνε για χρόνια μούσι για να δείχνει μεγαλύτερος και πιο σεβάσμιος! :lol::lol::lol:

Αλλιώς δεν το έπαιρναν στα σοβαρά! τους φαινότανε μικρός! :lol:

Ξεκινήσαμε και εμείς 6 30 ώρα απο το Γέρακα αλλά απο το λεοφορείο μέχρι το μετρό μας έπιασε η μπόρα γίναμε μούσκεμα και γυρίσαμε με ταξί. Ευτυχώς δεν ήταν ο άνδρας μου να μας δεί μιάς και το θεωρούσε τρέλα να κάνουμε ολόκληρο ταξίδι απο την αρχή. Ελπίζω η επόμενη φορά να είναι σύντομα γιατί έχω στεναχωρηθεί πάρα πολύ που δεν κατάφερα να γνωρίσω καμία σας. :( Αγλαϊα ήθελα τόσο πολύ να σε δω να σου πω ευχαριστώ και απο κοντά :(:(

Ο σύζυγος άφηνε για χρόνια μούσι για να δείχνει μεγαλύτερος και πιο σεβάσμιος! :lol::lol::lol:

Αλλιώς δεν το έπαιρναν στα σοβαρά! τους φαινότανε μικρός! :lol:

Kι εγώ που δεν μπορώ να αφήσω μούσι τι να κάνω;

Που ουδέποτε έπεσαν μέσα στην ηλικία μου. Ακόμη και τώρα και με τα περιττά κιλάκια μου, για μικρότερη με περνάνε! Πάνω από 26 δεν με έκανε ποτέ κανείς. Αφού έχω αρχίσει να σκέφτομαι πως με κοροϊδεύουνε!!! Στο δεύτερο παιδί κι ενώ ήμουν ήδη 32 χρόνων μία κυρία στο δρόμο μου είχε δώσει συγχαρητήρια που τόσο μικρή έχω κιόλας 2 παιδιά! :shock:

Ρόζυ, ξεκίνησα κι εγώ ωμοφαγία και γενικώς υγιεινή δια(σ)τροφή!!! Μάλλον δεν ξεκίνησα, απλά επανήλθα γιατί τα τελευταία χρόνια με το τρέξιμο και τα παιδιά τα είχα παρατήσει. (Ήμουνα λίγο τσιριμπίμ-τσιριμπόμ και μου τη βαρούσε η κλεισούρα!)

Προς το παρόν πεινάαααααααααααωωωωωω!!!! :lol::lol::lol:

Πάω να ξαναλλάξω το τικεράκι μου!!!

Το τείχος στη λωρίδα της Γάζας, έτος 2009. Ενα κομμάτι γης τέσσερις φορές πιο πυκνοκατοικημένο από την Αττική, αποτελεί τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου... Τα παιδιά στην Παλαιστίνη

Kι εγώ που δεν μπορώ να αφήσω μούσι τι να κάνω;

Που ουδέποτε έπεσαν μέσα στην ηλικία μου. Ακόμη και τώρα και με τα περιττά κιλάκια μου, για μικρότερη με περνάνε! Πάνω από 26 δεν με έκανε ποτέ κανείς. Αφού έχω αρχίσει να σκέφτομαι πως με κοροϊδεύουνε!!! Στο δεύτερο παιδί κι ενώ ήμουν ήδη 32 χρόνων μία κυρία στο δρόμο μου είχε δώσει συγχαρητήρια που τόσο μικρή έχω κιόλας 2 παιδιά! :shock:

:lol::lol::lol:

Κι εμένα μου έλεγε πριν λίγο καιρό μια γιαγιά μπράβο που έχω τόσο μεγάλο παιδί ενώ είμαι τόσο μικρή! :lol:

Η πλάκα είναι πως στην εγκυμοσύνη της τρίτης, όταν με έβλεπαν στο καράβι για Αθήνα με την κοιλιά τούρλα κάτι γιαγιάδες, μου έδιναν κουράγιο λέγοντας: το πρώτο σου είναι; Άντε, με το καλό και μ' έναν πόνο!!!

Καμάρι ο Παλαιστίνιος από δίπλα που είμαστε σχεδόν συνομήλικοι και φαίνεται μεγαλύτερος!!! :lol::lol::lol::lol::lol:

Ρε Αγλαΐα, εγώ δεν είπα ότι σε περίμενα κοντή, χοντρή κλπ.

Είπα ότι έτσι όπως γράφεις, κάποιος μπορεί να φανταστεί ότι είσαι έτσι. Εγώ ήξερα πως είσαι περίπου από περιγραφές που μου είχαν δώσει. Απλά σε μπέρδεψα με την κοπέλα που καθόταν μπροστά σου και μιλούσε λίγο σπαστά ελληνικά. Κι αυτό επειδή ένα πουλάκι μου είπε ότι έχεις καρέ μαλλί. Πάντως είσαι κούκλα και μου θύμιζες αρκετά την Ηρώ Μουκίου στο πιο γλυκό της.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

που εισια ρε pipi μολις σημερα επεσα στα χερια το pc. Στην ημεριδα αν εξαιρεσεις οτι ορισμενοι μιλουσαν με επιστημονικους ορους μπορω να πω οτι ηταν πολυ ωραια. Μου αρεσε πολυ το θεμα με την αλλεργεια και τον θηλασμο. Το κορυφαιο δε με τον παιδιατρο που ελεγε γιατι δεν ειχε πολλους παιδιατρους. Η Αγλαια τα εχωσε και μου αρεσε. Επισης μου αρεσε η ομιλια της κ.Πατσουρου. Αγλαια οντως ουτε εγω σε περιμενα ετσι. Χαρηκα ομως γιατι εκτος οτι αψογη σε αυτο που κανεις εισαι και παραδειγμα οτι οι ωραιες δεν ειναι και χαζες

:lol::lol::lol::lol::lol:

Χαρηκα ομως γιατι εκτος οτι αψογη σε αυτο που κανεις εισαι και παραδειγμα οτι οι ωραιες δεν ειναι και χαζες

Άλλο ένα κλασικό ελληνικό στερεότυπο :D

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...