Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Χάπι απογαλακτισμού - όλα όσα θα είναι καλό να ξέρετε.

Recommended Posts

μανουλες καλημερα!

ειμαι κ εγω απο τις μαμαδες που δεν βοηθηθηκαν στο μαιευτηριο για να θηλασω σωστα τη μπουμπου μου...δυστυχως με την πρωτη δυσκολια της μπεμπας να πιασει τη μια θηλη μου ειπαν οτι πρεπει να παρω θηλαστρο,και αυτο εκανα...πολλοι μου ελεγαν οτι αν συνεχισω με το θηλαστρο το γαλα θα μου κοπει και να τακλαμματα εγω κατηγορωντας τον εαυτο μου που δεν καταφερα να τη βαλω στο στηθος...πισμωνα ομως και προσπαθουσα πολυ μμε το θηλαστρο καθε 3 ωρες νυχτα μερα με απιστευτα μεγαλη ταλαιπωρια με σχεδον μηδενικο υπνο στη αρχη, μεχριι που φτασαμε στον 6ο μηνα σημερα, με αποκλειστικη αντληση και χωρις καθολου και ποτε να δωσω ξενο γαλακαι με μια μεγαλη τραπεζα στην καταψηξη...το θεμα λοιπον τωρα ειναι το εξης: εγω θελω να κοψω το γαλα πια και διαβαζοντας το φορουμ αρχισα να μειωνω τις αντλησεις μπας κ μειωθει.. ομως εχω πολυ πρηξιμο και πονο στο στηθος και για να μαλακωσει για να το αδειασω μου παιρνει πολλη ωρα.. μηπως κανω καποιο λαθος????η ετσι πρεπει να γινεται βρε κοριτσια??

κανω πρωι μεσημερι βραδυ αντληση και το αδειαζω ολο απ'οσο τουλαχιστον νομιζω...

ποσο καιρο να περιμενω μεχρι να μειωσω σε δυο αντλησεις και ποσο για να παω σε μια και να κοπει?

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 307
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

μανουλες καλημερα!

ειμαι κ εγω απο τις μαμαδες που δεν βοηθηθηκαν στο μαιευτηριο για να θηλασω σωστα τη μπουμπου μου...δυστυχως με την πρωτη δυσκολια της μπεμπας να πιασει τη μια θηλη μου ειπαν οτι πρεπει να παρω θηλαστρο,και αυτο εκανα...πολλοι μου ελεγαν οτι αν συνεχισω με το θηλαστρο το γαλα θα μου κοπει και να τακλαμματα εγω κατηγορωντας τον εαυτο μου που δεν καταφερα να τη βαλω στο στηθος...πισμωνα ομως και προσπαθουσα πολυ μμε το θηλαστρο καθε 3 ωρες νυχτα μερα με απιστευτα μεγαλη ταλαιπωρια με σχεδον μηδενικο υπνο στη αρχη, μεχριι που φτασαμε στον 6ο μηνα σημερα, με αποκλειστικη αντληση και χωρις καθολου και ποτε να δωσω ξενο γαλακαι με μια μεγαλη τραπεζα στην καταψηξη...το θεμα λοιπον τωρα ειναι το εξης: εγω θελω να κοψω το γαλα πια και διαβαζοντας το φορουμ αρχισα να μειωνω τις αντλησεις μπας κ μειωθει.. ομως εχω πολυ πρηξιμο και πονο στο στηθος και για να μαλακωσει για να το αδειασω μου παιρνει πολλη ωρα.. μηπως κανω καποιο λαθος????η ετσι πρεπει να γινεται βρε κοριτσια??

κανω πρωι μεσημερι βραδυ αντληση και το αδειαζω ολο απ'οσο τουλαχιστον νομιζω...

ποσο καιρο να περιμενω μεχρι να μειωσω σε δυο αντλησεις και ποσο για να παω σε μια και να κοπει?

Δεν είμαι και η πιο ειδική για να απαντήσω αλλά αν στις αντλήσεις ισχύει ότι και στον κανονικό θηλασμό, δεν πρέπει να αδειάζεις όλο το στήθος γιατί έτσι δίνεις το ερέθισμα τον εγκέφαλο ότι πρέπει να παράγει περισσότερο γάλα. Έτσι δεν θα αποθηλάσεις ποτέ. Πρέπει να αδειάζεις τόσο ώστε να αποσυμφορίσεις το στήθος σε σημείο που να μην πονάς και να μην δυσανασχετείς, όχι τελείως. Λογικά θα πρέπει από σιγά σιγά να μειώνεις και τον αριθμό των αντλήσεων.

Χωρίς να είμαι και πολύ σίγουρη, άλλος ένας λόγος που απαντάω είναι μήπως δει το μήνυμα σου και κάποια πιο έμπειρη στις αντλήσεις.

0A53p3.png

oC8dp2.png

μανουλες καλημερα!

Για να αποθηλάσεις από την άντληση θα πρέπει να μειώσεις αρχικά την ποσότητα που αντλείς κάθε φορά σε κάθε άντληση. π.χ. αν μέχρι τώρα αντλούσες 6 φορές θα συνεχίσεις να αντλείς τόσες φορές αλλά κάθε φορά θα σταματάς την άντληση κατά 10-30 ml νωρίτερα (λογικά έως τώρα ξέρεις πόσο μπορείς να αντλήσεις τη φορά: π.χ. αν κάθε φορά αντλούσες περίπου 100, θα σταματήσεις στα 80ml). Σε 2-3 μέρες θα μειώσεις κατά άλλα 10-30 ml κ.ο.κ. Όταν θα φτάσεις να μπορείς να αντλείς σε μια άντληση μόνο το μισό από όσο αντλούσες (χωρίς να δυσφορείς με το στήθος σου) μπορείς να αφαιρέσεις μία άντληση. Ανά 2-3 μέρες πάλι αφαιρείς άλλη μία άντληση.

Αυτό είναι ενδεικτικό αλλά είναι ασφαλής τρόπος για να μειώσεις σταδιακά το γάλα χωρίς να έχεις επιπλοκές (φραγμένους πόρους, μαστίτιδα). Αν το στήθος σου προσαρμόζεται πιο γρήγορα, μπορείς να μειώσεις ml και αντλήσεις πιο γρήγορα, αν όχι, το πας πιο αργά.

• 2 months later...

Με μια στεναχωρια που περασα μου μειωθηκε παρα πολυ το γαλα κ ετσι ο γιατροσ μου εδωσε το χαπι.το θεμα μου ειναι οτι παρολο που το πηρα (απο τα 8 ενα εμεινε ακομα )ειναι οτι το γαλα ακομα δν μου κοπηκε.γιατι?θα χρειαστει να παρω κ αλλο κουτι η οχι?

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Λίγο καθυστερημένη η απάντηση μου αλλά τώρα το είδα. Ελπίζω μέχρι σήμερα να έχει λυθεί το θέμα. Αν όχι το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να μιλήσεις με το γιατρό σου! Γιατί 8 χάπια;; Το κουτάκι που είχα πάρει εγώ είχε δύο χάπια και τα έκοβα ή στα δύο ή στα τέσσερα (δε θυμάμαι τώρα). Όταν πήρες τα χάπια η παραγωγή σου πως ήταν; Εγώ δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα, αλλά είχα μειώσει τους θηλασμούς σταδιακά, οπότε μειώθηκε και η παραγωγή. ίσως να παίζει κ αυτό ρόλο. Θυμάμαι βέβαια πως η γιατρός μου μου είχε πει ότι μπορεί να μην κοπεί αμέσως και να χρειαστεί να πάρω και δεύτερο κουτί. Ευτυχώς δεν χρειάστηκε. Επείσης μου είχε πει ότι μπορεί να βγάζω λίγο γάλα για κάποιο διάστημα, αλλά ούτε αυτό έγινε. Έχω ακούσει, αν και προσωπικά το βρίσκω λίγο περίεργο, ότι βοηθάει να να είναι ''σφιγμένο'' το στήθος . Εμένα μου είχαν πει να φοράω ένα σουτιέν μικρότερο από αυτό που χρειάζομαι, αλλά για να είμαι ειληκρινής δεν το έκανα. Ελπίζω να σε βοήθησα κάπως.

NUPfp3.png

nzGVp3.png

• 1 month later...

Απευθυνομαι περισσοτερο στην Αγλαια αλλα και σε οποιον μπορει να με βοηθησει. Θηλασα 2,5 μηνες αλλα λογω καποιων κυστεων που δημιουργηθηκαν μου ειπε η γιατρος να σταματησω,αφου εκανα και παρακεντηση. Μου εδωσε χαπια για 4 μερες και μου ειπε να δεσω το στηθος για 10 μερες. Ειναι η πρωτη μερα κι εχω πεθανει στον πονο ειδικα στη δεξια θηλη. Αδειασα το στηθος οσο μπορουσα πριν την περιδεση. Τι να κανω, θα κρατησει πολυ ο πονος?

Να ρωτησω κατι και εγω ?? στο γιο μου δεν ειχα σχεδον καθολου γαλα , το παλεψα καποιες μερες σπιτι με πολυ ατυχη αποτελεσματα οποτε και εγκατελειψα την προσπαθεια . Στην κορη μου μεν ειχε γαλα το στηθος απο την πρωτη στιγμη ομως επελε3α για τους δικους μου λογους να μην θηλασω , δεν πηρα κανενα χαπι , δεν εδεσα κανενα στηθος , το μονο που εκανα ηταν απλα να μην θηλασω , να μην παταω το στηθος μου οποτε και το στηθος θα σταματουσε την παραγωγη . Το συστημα του θηλασμου εχει να κανει με το νομο ζητησης και παραγωγης , εφοσον δεν υπαρχει ζητηση δεν υπαρχει και παραγωγη . Δεν ξερω βεβαια αμα απλα ημουνα πολυ τυχερη και δεν πετρωσε το στηθος ή δεν επαθα καποια μαστιτιδα , ομως σε 3-4 μερες ειχε σχεδον μειωθει η παραγωγη κατα παρα πολυ. Το εν λογω χαπι ισως το περνουνε μαμαδες που θελουνε να αποθηλασουνε αργοτερα ουσες θηλαζουσες για οσο καιρο επιθυμουνε . Δεν 3ερω , οπως ειπα , ερωτηση κανω , ισως κανω και μεγαλο λαθος .

QRyOp2.png

Διαφημίσεις

Καλημερα σας!

Να σας πω και εγω την ιστορια μου....

Απο την πρωτη στιγμη που εμεινα εγκυος αρχισα να σκεφτομαι ποσο πολυ θελω να θηλασω το παιδακι για ολους τους λογους που ολοι ξερουμε. Διαβαζα στο inernet και παρακολουθουσα ολες τις συζητησεις εδω στο φορουμ και αντιστοιχα τις οδηγιες της Αγλαιας και πραγματικα την ηταν πολθτομη η βοηθεια της!

Εφτασε λοιπον η ωρα να γεννηθει το μπουμπουκακι μου και ζητησα να το βαλω αμεσως στο στηθος μου οπως και εγινε...απιστευτα συναισθηματα!!!

Ο μικρος μου γεννηθηκε μεγαλος 4 κιλα, πηγαμε στο δωματιο μας και ειχα πολυ μεγαλη υποστηριξη απο το νοσοκομειο για τον θηλασμο (υπηρχε ομαδα θηλασμου απο κοπελες που καθοντουσαν με τις ωρες μαζι μας για να δειξουν οτι χρειαζομασταν).Περνουσαν οι μερες αλλα το παιδι καθε ημερα εκλαιγε περισσοτερο, ηθελε να ειναι στο στηθος μερα νυχτα και φυσικα δεν με πειραζε καθολου! Καθε ημερα παιρνουσε και η παιδιατρος με την ομαδα της και εξεταζαν τα παιδακια..μεχρι που ηρθε η μερα και μου ειπε..."εχει χασει πολυ παραπανω βαρος απο το επιτρεπομενο 600γρ σε 3 ημερες και θα πρεπει να του δωσουμε ξενο" Με πειραξε παρα πολυ ενιωθα ανικανη εκλαιγα και συνεχιζα να τον εχω ολη μερα στο στηθος...μεχρι που του δωσανε γιατι για να παρω εξιτηριο επρεπε να παρει λιγο βαρος το παιδι.

Φευγω απο το νοσοκομειο πηγαινω σπιτι και συνεχιζω μονη μου ολη την ημερα στο στηθος μηδαμηνος υπνος καμια επαφη με κοσμο γιατι ημουν ολη μερα με το στηθος εξω....αλλα δεν με πειραζε και ειχα και την υποστηριξει του δικου μου πλεον παιδιατρου!

Ετσι περασαν οι 2 πρωτοι μηνες...μεχρι που μια μερα αρχιζει να με ποναει πολυ το δεξι μου στηθος....φοβηθηκα τοσο πολυ μην μου κοψει ο γιατρος τον θηλασμο που αρχισα να το παλευω μονη μου..κομπρεσες αρμεγμα στο μπανιο για να μαλακωσει το πετρωμα και ολες τις οδηγιες..

Εφτασα σε σημειο να με ποναει ακομη και το σεντονι οταν ακουμπυσε το στηθος μου αλλα ποτε δεν σταματησα να θηλαζω με κλαματα φυσικα πο τον πονο...

Επειδει σας εχω κουρασει το στηθος μου μελανιασε το ειδε ο αντρας μου και με πηγε κατευθειαν στο νοσοκομειο..εκει δεν μοπρεσαν κανουν τιποτα..Πηγαμε στον γιατρο που μου ειχε χειρουργησει το στηθος (4 χροναι πριν μεινω εγκυος) και απο το ιατρειο με μεταφερουν στην πλησιεστερη κλινηκη και μου το ανοιγουν με τοπικη αναισθησια μοναχα....τετοιο πονο δεν εχω ξανανιωσει στη ζωη μου...Μεσα σε λιγες ημερες κανω και δευτερο χειρουργειο με ολικη ναρκωση φυσικα αυτη τη φορα...και το μονο που μου ειπαν ειναι οτι ημουν τυχερη...

Μου δινουν αμεσως και το χαπι φυσικα και να ποναω τοοοσο πολυ....αλλα ο μεγαλυτερος πονος ηταν στην καρδια μου....τελος ο θηλασμος για εμενα....και το καλυτερο??

Μου απαγορευτηκε να ξαναθηλασω γιατι εχει γινει μεγαλη ζημια στο στηθος (εχει χειρουργηθει ηδη 3 φορες)...και να σημειωσω οτι οι γιατροι που εχω ειναι υποστηρικτες του θηλασμου και με εχουν βοηθησει παρα πολυ!!

Ποναω ακομη δεν νομιζω να το εχω ξεπερασει ακομη...για εμενα τελος ο θηλασμος..

Αγλαια μου μπορεις σε παρακαλω να μου πεις τι εκανα τοσο λαθος και εφτασα σε αυτο το σημειο???

Χιλια συγνωμη για το μεγαλο ποστ αλλα δεν το εχω συζητησει απο τοτε με κανεναν...

Είσαι όλη μου η ΖΩΗ!!!

Επειδη ειναι αδυνατον να διαβασω ολες τις απαντησεις απο την αρχη να ρωτησω γρηγορα γρηγορα το εξης:εχει ενοχοποιηθει το χαπι αποθηλασμου για κατι;;;Στο πρωτο μου παιδι,οταν ειδα οτι ειχε μειωθει το γαλα(καθολου δεν ειχα σχεδον,ειχα ηδη μειωσει απο μονη μου τα γευματα )πηρα το γιατρο μου τηλεφωνο και μου ειπε να αδειασω το στηθος και μετα να παρω το χαπι και να μην ξαναθηλασω ποτε.Αν θυμαμαι καλα ,το πηρα για 3 μερες.Τωρα θηλαζω αποκλειστικα το δευτερο μου παιδι και οταν ερθει αυτη η ωρα,θα κανω παλι το ιδιο φανταζομαι,αφου φυσικα προηγηθει συνεννοηση με το γιατρο .Πού ειναι το κακο;

Επειδη ειναι αδυνατον να διαβασω ολες τις απαντησεις απο την αρχη να ρωτησω γρηγορα γρηγορα το εξης:εχει ενοχοποιηθει το χαπι αποθηλασμου για κατι;;;Στο πρωτο μου παιδι,οταν ειδα οτι ειχε μειωθει το γαλα(καθολου δεν ειχα σχεδον,ειχα ηδη μειωσει απο μονη μου τα γευματα )πηρα το γιατρο μου τηλεφωνο και μου ειπε να αδειασω το στηθος και μετα να παρω το χαπι και να μην ξαναθηλασω ποτε.Αν θυμαμαι καλα ,το πηρα για 3 μερες.Τωρα θηλαζω αποκλειστικα το δευτερο μου παιδι και οταν ερθει αυτη η ωρα,θα κανω παλι το ιδιο φανταζομαι,αφου φυσικα προηγηθει συνεννοηση με το γιατρο .Πού ειναι το κακο;

Αφού δεν είχες γάλα γιατί πήρες χάπι;;;;;;;;;;;;; :confused::confused::confused::confused::confused::confused:

Έχει ενοχοποιηθεί και μάλιστα η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες που έχει ακόμα άδεια κυκλοφορίας!

Διάβασε εδώ για τον σταδιακό αποθηλασμό:

http://www.perithilasmou.gr/articles/breastfeeding-basic-information/416-apogalaktismos.html

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Αφού δεν είχες γάλα γιατί πήρες χάπι;;;;;;;;;;;;; :confused::confused::confused::confused::confused::confused:

Έχει ενοχοποιηθεί και μάλιστα η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες που έχει ακόμα άδεια κυκλοφορίας!

http://www.perithilasmou.gr/articles/breastfeeding-basic-information/416-apogalaktismos.html

για τι ακριβώς έχει ενοχοποιηθει? Μπορεί κάποια να μας αναφέρει συγκεκριμένες παρενέργειες η να μας παραπέμψει στο αντίστοιχο πόστ?

για τι ακριβώς έχει ενοχοποιηθει? Μπορεί κάποια να μας αναφέρει συγκεκριμένες παρενέργειες η να μας παραπέμψει στο αντίστοιχο πόστ?

Γράφει στο λινκ που έβαλα!

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Διαφημίσεις

Γράφει στο λινκ που έβαλα!

Το μόνο που βλεπω ειναι αυτο

Ο ξαφνικός απογαλακτισμός, με διάφορους μηχανισμούς, προκαλεί στο παιδί σημαντική διαταραχή στον ορμονικό άξονα υποθαλάμου-υπόφυσης-επινεφριδίων που ελέγχουν τη λειτουργία όλου του σώματος. Ίσως έτσι εξηγείται το ότι τα περισσότερα παιδιά, όταν απογαλακτίζουν ξαφνικά αρρωσταίνουν, χάνουν βάρος, γίνονται γκρινιάρικα, σταματούν να τρώνε, κ.λ.π.
Λεει και κάτι άλλο που μου διαφευγει? κλαιει και ο μικρος και δεν ειμαι 100% συγκεντρωμενη

Λοιπόν βρήκα και αυτό το λινκ http://en.wikipedia.org/wiki/Cabergoline όπου αναφέρονται οι παρανέργειες με ποσοστά. Δεν αναφέρει πουθενά θανάτους. Αντίθετα λέει πως

"Side effects are mostly dose dependent. Much more severe side effects are reported for treatment of Parkinson's disease and (off-label treatment) for restless leg syndrome which both typically require very high doses. The side effects are considered mild when used for treatment of hyperprolactinemia and other endocrine disorders or gynecologic indications where the typical dose is 10-100 times smaller than for Parkinson's disease"

(Προφανώς η ίδια δραστική ουσια χρησιμοποιείται και για άλλες ασθένειες οπότε σε αυτές τις περιπτώσεις έχει πιο σοβαρές παρενέργειες)

Επίσης εκεί που λέει για τις περιπτώσεις που χορηγειται το dostinex αναφέρει:

"in some countries also:ablactation and dysfunctions associated with hyperprolactinemia...."

Το νόημα είναι κάπως διαφορετικό από αυτό που λεει ο συντάκτης του άρθου http://www.perithilasmou.gr/articles...laktismos.html

ότι δηλ η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες που το dostinex εχει άδεια κυκλοφοριας

Άλλωστε στο ίδιο λινκ από την wikipedia αναφέρεται και ο αριθμός της αδειας κυκλοφοριας του dostinex στις ΗΠΑ

http://www.accessdata.fda.gov/scripts/cder/drugsatfda/index.cfm?fuseaction=Search.SearchAction&SearchTerm=CABERGOLINE&SearchType=BasicSearch

Προκειται για το σαιτ του υπουργειου υγειας των ΗΠΑ, πρόκειται για μια χώρα που απ'ότι έχω δει σε αυτό το φόρουμ την έχουμε ως πρότυπο σε θέματα υγειας και την αναφέρουμε πολύ συχνα (πχ AAP)

Και εγω παντως με το dostinex το σταματησα και η μονη παρενεργεια ηταν οι ζαλαδες που ειχα....

Επισης θελω να πω οτι σε περιπτωση αναγκης ( πχ χειρουργειου..) δεν εχεις επιλογες να αποθυλασεις με τον τροπο που φαινεται στο αρθρο...σιγα σιγα

Είσαι όλη μου η ΖΩΗ!!!

Ο γιατρος μου ειπε να το παρω,αλλα ισως το εκανε για να μη μεινουν υπολειμματα στο στηθος,ξερω γω;Το μονοπου θυμαμαι ειναι πως μου ειπε να προσεχω γιατι υπηρχε πιθανοτητα να νιωσω ζαλαδα.Εγω δε θυμαμαι να επαθα κατι.Τωρα,αν εχει ενοχοποιηθει για αλλα πραγματα,δεν το ηξερα,για αυτο ρωτησα,αν και να ειμαι ειλικρινης,στο συγκεκριμενο γιατρο εχω εμπιστοσυνη,γιατι μου εχει αποδειξει οτι ειναι φειδωλος με τα φαρμακα,οποτε οταν σου λεει να παρεις κατι,υπαρχει λογος.

• 3 εβδομάδες μετά...
Καλημερα σας!

Να σας πω και εγω την ιστορια μου....

Απο την πρωτη στιγμη που εμεινα εγκυος αρχισα να σκεφτομαι ποσο πολυ θελω να θηλασω το παιδακι για ολους τους λογους που ολοι ξερουμε. Διαβαζα στο inernet και παρακολουθουσα ολες τις συζητησεις εδω στο φορουμ και αντιστοιχα τις οδηγιες της Αγλαιας και πραγματικα την ηταν πολθτομη η βοηθεια της!

Εφτασε λοιπον η ωρα να γεννηθει το μπουμπουκακι μου και ζητησα να το βαλω αμεσως στο στηθος μου οπως και εγινε...απιστευτα συναισθηματα!!!

Ο μικρος μου γεννηθηκε μεγαλος 4 κιλα, πηγαμε στο δωματιο μας και ειχα πολυ μεγαλη υποστηριξη απο το νοσοκομειο για τον θηλασμο (υπηρχε ομαδα θηλασμου απο κοπελες που καθοντουσαν με τις ωρες μαζι μας για να δειξουν οτι χρειαζομασταν).Περνουσαν οι μερες αλλα το παιδι καθε ημερα εκλαιγε περισσοτερο, ηθελε να ειναι στο στηθος μερα νυχτα και φυσικα δεν με πειραζε καθολου! Καθε ημερα παιρνουσε και η παιδιατρος με την ομαδα της και εξεταζαν τα παιδακια..μεχρι που ηρθε η μερα και μου ειπε..."εχει χασει πολυ παραπανω βαρος απο το επιτρεπομενο 600γρ σε 3 ημερες και θα πρεπει να του δωσουμε ξενο" Με πειραξε παρα πολυ ενιωθα ανικανη εκλαιγα και συνεχιζα να τον εχω ολη μερα στο στηθος...μεχρι που του δωσανε γιατι για να παρω εξιτηριο επρεπε να παρει λιγο βαρος το παιδι.

Φευγω απο το νοσοκομειο πηγαινω σπιτι και συνεχιζω μονη μου ολη την ημερα στο στηθος μηδαμηνος υπνος καμια επαφη με κοσμο γιατι ημουν ολη μερα με το στηθος εξω....αλλα δεν με πειραζε και ειχα και την υποστηριξει του δικου μου πλεον παιδιατρου!

Ετσι περασαν οι 2 πρωτοι μηνες...μεχρι που μια μερα αρχιζει να με ποναει πολυ το δεξι μου στηθος....φοβηθηκα τοσο πολυ μην μου κοψει ο γιατρος τον θηλασμο που αρχισα να το παλευω μονη μου..κομπρεσες αρμεγμα στο μπανιο για να μαλακωσει το πετρωμα και ολες τις οδηγιες..

Εφτασα σε σημειο να με ποναει ακομη και το σεντονι οταν ακουμπυσε το στηθος μου αλλα ποτε δεν σταματησα να θηλαζω με κλαματα φυσικα πο τον πονο...

Επειδει σας εχω κουρασει το στηθος μου μελανιασε το ειδε ο αντρας μου και με πηγε κατευθειαν στο νοσοκομειο..εκει δεν μοπρεσαν κανουν τιποτα..Πηγαμε στον γιατρο που μου ειχε χειρουργησει το στηθος (4 χροναι πριν μεινω εγκυος) και απο το ιατρειο με μεταφερουν στην πλησιεστερη κλινηκη και μου το ανοιγουν με τοπικη αναισθησια μοναχα....τετοιο πονο δεν εχω ξανανιωσει στη ζωη μου...Μεσα σε λιγες ημερες κανω και δευτερο χειρουργειο με ολικη ναρκωση φυσικα αυτη τη φορα...και το μονο που μου ειπαν ειναι οτι ημουν τυχερη...

Μου δινουν αμεσως και το χαπι φυσικα και να ποναω τοοοσο πολυ....αλλα ο μεγαλυτερος πονος ηταν στην καρδια μου....τελος ο θηλασμος για εμενα....και το καλυτερο??

Μου απαγορευτηκε να ξαναθηλασω γιατι εχει γινει μεγαλη ζημια στο στηθος (εχει χειρουργηθει ηδη 3 φορες)...και να σημειωσω οτι οι γιατροι που εχω ειναι υποστηρικτες του θηλασμου και με εχουν βοηθησει παρα πολυ!!

Ποναω ακομη δεν νομιζω να το εχω ξεπερασει ακομη...για εμενα τελος ο θηλασμος..

Αγλαια μου μπορεις σε παρακαλω να μου πεις τι εκανα τοσο λαθος και εφτασα σε αυτο το σημειο???

Χιλια συγνωμη για το μεγαλο ποστ αλλα δεν το εχω συζητησει απο τοτε με κανεναν...

Αν καταλαβα καλά έκανες χειρουργείο γιατί είχες απόστημα; Δυστυχως κι εγω παρουσίασα απόστημα όταν η μικρή μου ήταν 20 ημερών και αφού ήδη είχα αρχίσει θεραπεία για μαστίτιδα. Το κατάλαβα γιατί το στήθος μου άρχισε να βγάζει αίμα και πύον. Το καλό ήταν πως το πρόλαβα με τη βοήθεια της μαστολόγου μου η οποία ήταν και η μόνη που μου έδωσε σωστές οδηγείες. Μετά από πολύ πόνο λοιπόν, 2 παρακεντήσεις, πολύ μασάζ και πολύ ταλαιπορία, 20 μέρες αντιβίωση και άλλα πολλά, κατάφερα να μην αποθηλάσω αλλά να συνεχίσω. Αποθήλασα τελικά πριν απο 10 μέρες και η μικρή μου ειναι 14 μηνων!

Οσο για το χάπι, το πήρα στον γιο μου και τωρα στην κόρη μου ήθελα οπωσδηποτε να το αποφύγω! Νοιώθω πολύ τυχερη που τα κατάφερα. Το μυστικό νομίζω πως ειναι η πολύ σταδιακή μείωση του θηλασμού ώστε να προλαβαίνει το στήθος να προσαρμόζεται. Αυτο για κάθε γυναίκα ειναι διαφορετικό.

6/ 11/2007: Ο μικρός Πρίγκιπας!!!

24/3/2011: Η Μπουκίτσα μας!!!

γεια σας να κανω και γω μια ερωτηση,θετοντας εν συντομια την ιστορια μου.Ο μπεμπης μου ειναι τωρα 4 μηνων και 1 βδομαδας και ειμαστε 8.100kg.Απο την γεννηση του ο θηλασμος δε πηγαινε καλα,η αυπνια η κουραση η πεινα του κλπ...με οδηγησαν στο να δωσω πολυ συντομα ξενο γαλα,ωστοσο δε σταματουσα το θηλασμο,εδω και 2 μηνες που το μωρο ομαλοποιηθηκε στα γευματα του,τον ταιζω απο το στηθος 2-3 φορες την ημερα,αυτο συντηρειται καιρο τωρα και το παιδι χορταινει για καμια ωρα,μετα βεβαια δεν εχω ροη και τρωει ξενο.θελω να ρωτησω αν οντως ειμαι σε διαδικασια απογαλακτισμου;;;;;;;και αν χρειαζεται να κανω κατι,ο συζυγος λεει να τον θηλασω οσο εχω και οταν μπορω να μη το κοψω μαχαιρι δεν υπαρχει λογος λεει....θελω οπωσ καθε μαμα εδω,το παιδι μου να ειναι καλα και ηρεμο,επισης δουλευω.αυτα,ευχαριστω:P

γεια σας να κανω και γω μια ερωτηση,θετοντας εν συντομια την ιστορια μου.Ο μπεμπης μου ειναι τωρα 4 μηνων και 1 βδομαδας και ειμαστε 8.100kg.Απο την γεννηση του ο θηλασμος δε πηγαινε καλα,η αυπνια η κουραση η πεινα του κλπ...με οδηγησαν στο να δωσω πολυ συντομα ξενο γαλα,ωστοσο δε σταματουσα το θηλασμο,εδω και 2 μηνες που το μωρο ομαλοποιηθηκε στα γευματα του,τον ταιζω απο το στηθος 2-3 φορες την ημερα,αυτο συντηρειται καιρο τωρα και το παιδι χορταινει για καμια ωρα,μετα βεβαια δεν εχω ροη και τρωει ξενο.θελω να ρωτησω αν οντως ειμαι σε διαδικασια απογαλακτισμου;;;;;;;και αν χρειαζεται να κανω κατι,ο συζυγος λεει να τον θηλασω οσο εχω και οταν μπορω να μη το κοψω μαχαιρι δεν υπαρχει λογος λεει....θελω οπωσ καθε μαμα εδω,το παιδι μου να ειναι καλα και ηρεμο,επισης δουλευω.αυτα,ευχαριστω:P

Οι σύζυγος έχει δίκιο αν αυτο που σε ενδιαφέρει ειναι να αποθηλάσεις..

Εσυ τι θέλεις να κανεις; Να αποθηλάσεις ή να θηλασεις;

1Xckp3.png

Franz Kafka

Οι σύζυγος έχει δίκιο αν αυτο που σε ενδιαφέρει ειναι να αποθηλάσεις..

Εσυ τι θέλεις να κανεις; Να αποθηλάσεις ή να θηλασεις;

θα ηθελα να διατηρηθει αυτο το συστημα,οσο παει.το ερωτημα μου ειναι αν ειμαι σε διαδικασια αποθηλασμου τοσο καιρο και καποια στιγμη τελειωσει και αυτο...και προκειμενου να τελειωσει και αυτο να βγαζω με το θηλαστρο για τα αντισωματα;;;;;;;!!!;!!

θα ηθελα να διατηρηθει αυτο το συστημα,οσο παει.το ερωτημα μου ειναι αν ειμαι σε διαδικασια αποθηλασμου τοσο καιρο και καποια στιγμη τελειωσει και αυτο...και προκειμενου να τελειωσει και αυτο να βγαζω με το θηλαστρο για τα αντισωματα;;;;;;;!!!;!!

Ναι, είσαι σε διαδικασία αποθηλασμου και σύντομα θα τελειώσει κι αυτο.

Δεν κατάλαβα τι ακριβώς εννοείς με το θηλαστρο.. Εννοείς να βγάζεις και να αποθηκευεις στην κατάψυξη για να έχει και μετα ή να βγάζεις για να αυξήσεις την παραγωγη σου ή κατι άλλο;

1Xckp3.png

Franz Kafka

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...