Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νέα μανούλα, απορίες για θηλασμό

Recommended Posts

Καθόλου χάλια δεν τα έχεις κάνει και καθόλου δύσκολο δεν είναι να διορθωθούν λιγάκι τα πράγματα.

Εμένα κάποια στιγμή κόπηκε τελείως το γάλα μου αλλά το επανέφερα! Συνέχισε την προσπάθειά σου, πύκνωσε τους θηλασμούς και don't worry, be happy!!!!!:D

Όταν το μωρό σου πυκνώσει τους θηλασμούς, θα αυξήσει και την παραγωγή σου και όλα θα πάνε καλά! Μη φοβάσαι τη ζυγαριά. Πολλά μωράκια που θηλάζουν δεν παίρνουν καθόλου βάρος τις πρώτες 3 εβδομάδες, μέχρι δλδ να καταφέρουν να θηλάσουν αποτελεσματικά.

Μιας καλής φίλης η παιδίατρος, που είναι πραγματική φαν του θηλασμού και όχι κατ΄ επίφαση, της είχε πει ότι οι ζυγαριές ανακαλύφθηκαν πολύ αργότερα απ' το θηλασμό και παρ' όλα αυτά το ανθρώπινο είδος επιβίωσε!!!:wink:

Να το θυμάσαι και να μη φοβάσαι κανένα γιατρό!

bennettstevenspalestinewall2.jpg

Το τείχος στη λωρίδα της Γάζας, έτος 2009. Ενα κομμάτι γης τέσσερις φορές πιο πυκνοκατοικημένο από την Αττική, αποτελεί τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου... Τα παιδιά στην Παλαιστίνη

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Επιτέλους σας βρήκα!!! Aglaia και μανούλες, δεν προλαβαίνω να διαβάσω όλα τα μηνύματα ώστε να δω τι μπορώ να κάνω για το θηλασμό, γι' αυτό αν μπορείτε πείτε μου τη γνώμη σας:

H μπέμπα είναι 13ημερών και παλεύουμε από τη 3η μέρα γέννησής της με θηλασμό και ξένο γάλα μιάς και μπήκε-βγήκε-ξανά μπήκε σε λάμπα για ίκτερο (ως 18,2) που ανεβοκατέβαινε. Πήγαινε κάθε μέρα ανά 3ώρες να τη θηλάσω στο μαιευτήριο (την κράτησαν 3 μέρες) αλλά δεν έτρωγε πάντα και φυσικά της έδιναν συμπλήρωμα για το "καλό της". Το ίδιο μου σύστησαν να κάνω κι εγώ σπίτι, τουλάχιστον μέχρι να της πέσει ο ίκτερος στο 10. Τώρα είναι στο 12 αλλά αμφιβάλλω αν θα μπορέσω να διατηρήσω το γάλα μου, αφού τρώει πάντα συμπλήρωμα 60ml και κάποιες φορές 90ml.

Η παιδίατρος μου είπε ότι δεν έχω πολύ γάλα γιατί μία φορά ήπιε 15' από το ένα στήθος και 20' από το άλλο (συνεχόμενα) και επιπλέον ήθελε και τα 60ml της από το ξένο γάλα.

Μπορεί να ισχύεί;;

Βοηθήστε με κάποιος, τί με συμβουλεύτετε να κάνω ώστε να διατηρήσω το γάλα μου και να μην διακινδυνέψω ν'ανεβεί ο ίκτερος;;;;;;;

H μπέμπα είναι 13ημερών και παλεύουμε από τη 3η μέρα γέννησής της με θηλασμό και ξένο γάλα μιάς και μπήκε-βγήκε-ξανά μπήκε σε λάμπα για ίκτερο (ως 18,2) που ανεβοκατέβαινε. Πήγαινε κάθε μέρα ανά 3ώρες να τη θηλάσω στο μαιευτήριο (την κράτησαν 3 μέρες) αλλά δεν έτρωγε πάντα και φυσικά της έδιναν συμπλήρωμα για το "καλό της". Το ίδιο μου σύστησαν να κάνω κι εγώ σπίτι, τουλάχιστον μέχρι να της πέσει ο ίκτερος στο 10. Τώρα είναι στο 12 αλλά αμφιβάλλω αν θα μπορέσω να διατηρήσω το γάλα μου, αφού τρώει πάντα συμπλήρωμα 60ml και κάποιες φορές 90ml.

Η παιδίατρος μου είπε ότι δεν έχω πολύ γάλα γιατί μία φορά ήπιε 15' από το ένα στήθος και 20' από το άλλο (συνεχόμενα) και επιπλέον ήθελε και τα 60ml της από το ξένο γάλα.

Μπορεί να ισχύεί;;

Nα σου ζήσει!

Το πρόβλημα δεν είναι να διατηρήσεις το γάλα σου αλλά να το αυξήσεις. Λόγω μειωμένων θηλασμών δεν έχεις ούτε το μισό γάλα από όσο χρειάζεται το μωρό σου. Θα πρέπει να κάνεις επαναγαλακτισμό με νοσοκομειακό θήλαστρο, αντλώντας μετά από κάθε θηλασμό για να αυξηθεί η παραγωγή.

Θα σου χρειαστούν περίπου 2 εβδομάδες. Στο διάστημα αυτό θα πρέπει μετά το θηλασμό να δίνεις και συμπλήρωμα, το μητρικό που αντλείς θα είναι λιγότερο από όσο χρειάζεται το μωρό, οπότε θα δίνεις και ξένο γάλα. Όσο καλύτερα θηλάζει το μωρό και όσο αυξάνεται η παραγωγή, τόσο λιγότερο γάλα θα πίνει από το μπουκάλι.

Να σου ζήσει γλυκιά μου άμα θέλεις να θηλάσεις το μωράκι σου δες εδώ θα σε βοηθήσει πολύ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=22285 (να δεις δηλ πιο αναλυτικά το τρόπο να αυξήσεις το γάλα σου

Nα σου ζήσει!

Το πρόβλημα δεν είναι να διατηρήσεις το γάλα σου αλλά να το αυξήσεις. Λόγω μειωμένων θηλασμών δεν έχεις ούτε το μισό γάλα από όσο χρειάζεται το μωρό σου. Θα πρέπει να κάνεις επαναγαλακτισμό με νοσοκομειακό θήλαστρο, αντλώντας μετά από κάθε θηλασμό για να αυξηθεί η παραγωγή.

Θα σου χρειαστούν περίπου 2 εβδομάδες. Στο διάστημα αυτό θα πρέπει μετά το θηλασμό να δίνεις και συμπλήρωμα, το μητρικό που αντλείς θα είναι λιγότερο από όσο χρειάζεται το μωρό, οπότε θα δίνεις και ξένο γάλα. Όσο καλύτερα θηλάζει το μωρό και όσο αυξάνεται η παραγωγή, τόσο λιγότερο γάλα θα πίνει από το μπουκάλι.

Νομίζω ότι απογοητεύτηκα τώρα...πίστευα ότι τουλάχιστον τη μισή ποσότητα την έδινα στο μωρό μου, αφού τη βάζω πάντα στο στήθος πριν το μπουκάλι, γι' αυτό και απέφευγα να της δώσω τα 90ml και παρέμενα στα 60 με σκοπό να πίνει από εμένα. Άρα έμενε νηστική μέχρι τώρα που της έδινα μόνο 60ml; Γι' αυτό όλο κλαίει; Τώρα μου 'ρχεται να κλαίω εγώ.

Διαφημίσεις

Νομίζω ότι απογοητεύτηκα τώρα...πίστευα ότι τουλάχιστον τη μισή ποσότητα την έδινα στο μωρό μου, αφού τη βάζω πάντα στο στήθος πριν το μπουκάλι, γι' αυτό και απέφευγα να της δώσω τα 90ml και παρέμενα στα 60 με σκοπό να πίνει από εμένα. Άρα έμενε νηστική μέχρι τώρα που της έδινα μόνο 60ml; Γι' αυτό όλο κλαίει; Τώρα μου 'ρχεται να κλαίω εγώ.

Τι κάνεις όταν κλαίει;

Πόσους θηλασμούς κάνει το μωρό το 24ωρο;

Πάντα της δίνω το στήθος όταν κλαίει και πολλές φορές ακούω και τις γουλιές που πίνει. Την κρατάω κάπου 10' στο κάθε στήθος. Αυτό γίνεται πριν το τάισμα με το μπουκάλι, δηλαδή κάθε 4 ώρες. Υπάρχει περίπτωση να έχω ακόμα γάλα; Από τη στιγμή που μου είπες ότι δεν έχω αρκετό γάλα, απογοητεύτηκα, την έβαλα ελάχιστα στο στήθος και της έφτιαξα παραπάνω γάλα (90ml). Άπο τότε κοιμάται βαθιά κι εμένα το στήθος μου έχει αρχίσει να 'μυρμηγκιάζει' και δε τη βλέπω να ξυπνάει για να θηλάσει!

Έχω ένα θήλαστρο της ΝUK, θα μπορούσα να ελέγξω την ποσότητα πριν ξεκινήσω αντλήσεις με ηλεκτρικό;; Αν και μου φαίνεται δύσκολο να αντέξω τις αντλήσεις (απο ψυχολογική πλευρά εννοώ επειδή είμαι ήδη αρκετά φορτισμένη αυτή την περίοδο και κυρίως λόγω ότι μου κόψαν το γάλα)...μήπως δεν πετύχει, δε θα το αντέξω. Ίσως πρέπει απλώς να πάρω απόφαση ότι απέτυχε ο θηλασμός και να σταματήσω εντελώς έστω και αυτό το λίγο γάλα που μπορεί να παίρνει;

Πάντα της δίνω το στήθος όταν κλαίει και πολλές φορές ακούω και τις γουλιές που πίνει. Την κρατάω κάπου 10' στο κάθε στήθος. Αυτό γίνεται πριν το τάισμα με το μπουκάλι, δηλαδή κάθε 4 ώρες. Υπάρχει περίπτωση να έχω ακόμα γάλα; Από τη στιγμή που μου είπες ότι δεν έχω αρκετό γάλα, απογοητεύτηκα, την έβαλα ελάχιστα στο στήθος και της έφτιαξα παραπάνω γάλα (90ml). Άπο τότε κοιμάται βαθιά κι εμένα το στήθος μου έχει αρχίσει να 'μυρμηγκιάζει' και δε τη βλέπω να ξυπνάει για να θηλάσει!

Aναρίτα, μην αγχώνεσαι και μην αυξάνεις το συμπλήρωμα! Αύξησε το χρόνο που αφήνεις το μωρό στο στήθος. Τη θηλάζεις για όσο θέλει από το ένα στήθος. Όταν το αφήσει από μόνη της, τη σηκώνεις να ρευτεί και τη βάζεις στο άλλο στήθος, πάλι για όσο θέλει. Αν το αφήσει και είναι ήρεμη και συνεργάσιμη, την ξαναβάζεις στο πρώτο. Όταν αρχίσει να δείχνει ότι ανυπομονεί, ότι δύσκολα βρίσκει άλλο γάλα, ότι κουράζεται, τότε θα δώσεις συμπλήρωμα, μητρικό ή σκόνη αν δεν έχεις μητρικό, αρχικά όσο συνήθιζες να δίνεις μέχρι τώρα και γενικά μπορείς να μειώνεις από λίγο κάθε 3-4 μέρες.

Δες τις οδηγίες στο λινκ του επαναγαλακτισμού που σου βάλανε και ακολούθησέ τις! Όλα θα πάνε καλά, αρκεί να είσαι ψύχραιμη και σταθερή!

Πολύ σωστά κάνεις και βάζεις το μωρό στο στήθος όταν κλαίει, το ίδιο θα κάνεις και μόλις ξυπνάει, και γενικά όποτε γκρινιάζει, πιπιλάει τα χέρια ή δείχνει σημάδια πείνας ή νευρικότητας.

Όλα θα πάνε καλά! Να μετράς βρεγμένες πάνες, για να είσαι σίγουρη ότι παίρνει αρκετό γάλα

HXuSp2.pngaS46p2.png

Sofuka, σ'ευχαριστώ! Είμαι πολύ αγχωμένη και στεναχωρημένη. Φοβάμαι αν μειώσω το συμπλήρωμα ότι το γάλα μου δε θα φτάνει, όπως είπε και η Αγλαία. Αχ, τί το 'θέλα και της έδωσα τώρα παραπάνω γάλα, δε ξυπνάει με τίποτα να τη θηλάσω. Πάνες βρέχει πολλές αλλά λογικό δεν είναι αφού πίνει πάντα και ξένο; Συγνώμη αν σας τρέλανα με ερωτήσεις, αλλά έχω φέρει τρεις παιδιάτρους και όλοι είπαν να δίνει πάντα συμπλήρωμα. Δε ξέρω τί να κάνω πιά!

Διαφημίσεις

Έχω ένα θήλαστρο της ΝUK, θα μπορούσα να ελέγξω την ποσότητα πριν ξεκινήσω αντλήσεις με ηλεκτρικό;; Αν και μου φαίνεται δύσκολο να αντέξω τις αντλήσεις (απο ψυχολογική πλευρά εννοώ επειδή είμαι ήδη αρκετά φορτισμένη αυτή την περίοδο και κυρίως λόγω ότι μου κόψαν το γάλα)...μήπως δεν πετύχει, δε θα το αντέξω. Ίσως πρέπει απλώς να πάρω απόφαση ότι απέτυχε ο θηλασμός και να σταματήσω εντελώς έστω και αυτό το λίγο γάλα που μπορεί να παίρνει;

Απάντησε στις ερωτήσεις που έχει εδώ, ώστε να δούμε αναλυτικά πόσο γάλα πίνει ξένο και ότι άλλο μπορεί να φανεί χρήσιμο!

Δεν καταλαβαίνω, πώς γίνεται να μην αντέξεις το να κάνεις σοβαρά κάποια προσπάθεια και να μην πετύχει ή να μην πετύχει πλήρως, αλλά να αυξηθεί το μητρικό γάλα που παίρνει η μικρή σου, και να αντέξεις να σταματήσεις εντελώς έστω και αυτό το λίγο γάλα που μπορεί να παίρνει όπως λες...

Τι ακριβώς θέλεις να κάνεις; Έστω και αυτό το λίγο μητρικό γάλα που παίρνει το μωρό σου είναι πολύ σημαντικό γι' αυτήν. Η απόφαση όμως είναι δική σου.

Στο τόπικ του επαναγαλακτισμού, θα δεις πολλές ιστορίες μητέρων που είχε μειωθεί το γάλα τους ή και το είχαν κόψει τελείως και το επανέφεραν ή το αύξησαν ακολουθώντας τις οδηγίες. Το μωρό σου είναι ακόμα μικρό και είναι αρκετά νωρίς, ώστε να έχεις πολλές πιθανότητες αν ακολουθήσεις τις οδηγίες με ψυχραιμία να πετύχεις πλήρη επαναφορά της γαλουχίας. Πρέπει όμως να το θέλεις και να παλαίψεις γι' αυτό!

Σου δώσανε λάθος οδηγίες που οδήγησαν στη μείωση της παραγωγής σου, όμως τα πράγματα μπορούν να αντιστραφούν!

Το θήλαστρο που έχεις είναι εντελώς ακατάλληλο. Συνέχισε να το χρησιμοποιείς μέχρι να έρθει το νοσοκομειακό, (δες εδώ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=20862 ποιο είναι το κατάλληλο θήλαστρο για σένα και από πού θα το παραγγείλεις για ενοικίαση), αλλά μην επηρεάζεσαι από το πόσο βγάζεις με το θήλαστρο. Το καλύτερο θήλαστρο δεν είναι τόσο αποτελεσματικό όσο το ίδιο το μωρό!

Ό,τι κι αν αποφασίσεις, καλή συνέχεια!:)

HXuSp2.pngaS46p2.png

Sofuka, σ'ευχαριστώ! Είμαι πολύ αγχωμένη και στεναχωρημένη. Φοβάμαι αν μειώσω το συμπλήρωμα ότι το γάλα μου δε θα φτάνει, όπως είπε και η Αγλαία. Αχ, τί το 'θέλα και της έδωσα τώρα παραπάνω γάλα, δε ξυπνάει με τίποτα να τη θηλάσω. Πάνες βρέχει πολλές αλλά λογικό δεν είναι αφού πίνει πάντα και ξένο; Συγνώμη αν σας τρέλανα με ερωτήσεις, αλλά έχω φέρει τρεις παιδιάτρους και όλοι είπαν να δίνει πάντα συμπλήρωμα. Δε ξέρω τί να κάνω πιά!

Να μην αγχώνεσαι!

Έδινα συμπλήρωμα στην κόρη μου μέχρι που ήταν 4,5 μηνών, γύρω στα 450ml την ημέρα. Μέσα σε 2 εβδομάδες, με τη βοήθεια της Αγλαΐας και των μαμάδων εδώ, έκοψα το συμπλήρωμα και θηλάζουμε ακόμα!

Δεν θα κόψεις το συμπλήρωμα, ούτε θα το μειώσεις απότομα! Σιγά σιγά!

Διάλεξε ένα γεύμα που σε βολεύει και μείωσε σ' αυτό το γεύμα 30-40 ml. Kράτα σταθερή την ποσότητα αυτή για 3-4 μέρες. Στα υπόλοιπα γεύματα να δίνεις όσο συνήθιζες μέχρι τώρα, ούτε περισσότερο, ούτε λιγότερο! Αν μετά το θηλασμό (όσο κάθεται το μωρό, όχι να το σταματάς μετά από 10λεπτά με το ρολόι, όσο κάθεται και αφού του αλλάζεις και στήθος, γενικά όσο είναι ήρεμο και θέλει να θηλάσει θα το αφήνεις) και το συμπλήρωμα δείχνει να πεινάει κι άλλο, δεν θα δίνεις επιπλέον συμπλήρωμα, αλλά θα το ξαναβάζεις στο στήθος, μέχρι να χορτάσει. Μετά από τις 3-4 αυτές μέρες, προχωράς σε νέα μείωση, στο ίδιο γεύμα ή και σε κάποιο άλλο.

Μην αγχωθείς αν η μικρή αυξήσει τα γεύματα ή τη διάρκεια του θηλασμού, αυτό είναι επιθυμητό και είναι ο μόνος τρόπος για να αυξήσει το γάλα σου! Θα χαλάσουν τα τρίωρα και το πρόγραμμα που έχεις συνηθίσει, το βράδυ θα ξυπνάει συχνότερα όσο θα αυξάνεται το γάλα που θα παίρνει από εσένα, όλα αυτά είναι φυσιολογικά και επιθυμητά, δεν δείχνουν ότι το μωρό πεινάει, αλλά ότι κάνει προσπάθεια να αυξήσει το γάλα! Παρακολουθείς τις πάνες για να είσαι σίγουρη και ανταποκρίνεσαι στο μωρό σου!

Οι αντλήσεις με νοσοκομειακό θήλαστρο θα βοηθήσουν αφενός να αυξηθεί η ποσότητα του γάλακτος πιο σύντομα αφετέρου να βρίσκει το μωρό ευκολότερα γάλα στο στήθος με αποτέλεσμα να θέλει να κάθεται περισσότερο και να θηλάζει!

Απάντησε στις ερωτήσεις που έβαλα παραπάνω, ώστε να μπορέσει η Αγλαΐα να σου πει πόσο γάλα περίπου πίνει από εσένα και πόσο γρήγορα μπορείς να προχωρήσεις στη μείωση του συμπληρώματος.

HXuSp2.pngaS46p2.png

Μάλλον αυτές είναι:

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος: 39 + 4

Β. Το φύλο του βρέφους : Κορίτσι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ): Φ.Τ.

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. : Καμία

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.: Ναι-πρώτου 24ωρου - Υψηλότερος 18,2 - Τιμή που είχε πριν 4 μέρες =12.

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. : 3 μέρες στο μαιευτήριο παραπάνω λόγω ικτέρου.

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

20/10 (γέννηση) 3300 - 27/10 3390 (με συμπλήρωμα γάλακτος)- 1/11 3550

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο: 6-8

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει : σχεδόν σε όλα και ενδιαμέσως όταν κλαίει.

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα: 60ml και 2-3 φορές πήρε 90.

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο): 360-480ml

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει. : Υποθέτω ουρεί κάθε ώρα.

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο: Σε 8 μέρες είχε 2 μέρες μόνο κενώσεις, εκ των οποίων τη μία μέρα ήταν 3 φορές.

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη.... Τις πρώτες 4-5 μέρες που την πήραμε με ίκτερο 13,5 είχε υπνηλία και δε θήλαζε καλά, κοιμόταν στο στήθος. Τώρα είναι πιο ενεργητική και θηλάζει πιό δυνατά. Όταν δε βρίσκει γάλα κλαίει και αν την κρατήσω με το ζόρι στο στήθος αρχίζει να θηλάζει και μετά από 2'-3' θηλαστικών κινήσεων περίπου ακούω που καταπίνει. Μπορεί να μείνει περίπου 10' στο κάθε στήθος και αν καταπίνει συνεχώς μέχρι και 20'.

Διαφημίσεις

Όταν δε βρίσκει γάλα κλαίει και αν την κρατήσω με το ζόρι στο στήθος αρχίζει να θηλάζει και μετά από 2'-3' θηλαστικών κινήσεων περίπου ακούω που καταπίνει. Μπορεί να μείνει περίπου 10' στο κάθε στήθος και αν καταπίνει συνεχώς μέχρι και 20'.

Το γάλα θέλει λίγο χρόνο από τη στιγμή που το μωρό αρχίζει να θηλάζει μέχρι να κατέβει!

Για να μην είναι ανυπόμονη η μικρή σου, να τη βάζεις στο στήθος συχνά, ακόμα κι αν δεν κλαίει. Το κλάμα είναι η τελευταία ένδειξη πείνας, να τη θηλάζεις μόλις ξυπνά, όταν είναι ανήσυχη, όταν πιπιλάει τα χέρια της κλπ. Βλέπω που γράφεις πως κάνει 6-8 γεύματα, αλλά θηλάζει και ενδιάμεσα όταν κλαίει. Πολύ καλά κάνεις, μόνο μην περιμένεις να κλάψει, να τη βάζεις πιο νωρίς, αν βλέπεις ότι δεν ησυχάζει και ψάχνει. Έτσι δεν θα είναι πολύ ανυπόμονη μέχρι να κατέβει το γάλα και θα συνεργάζεται καλύτερα στο θηλασμό!

Διάβασε τα πρώτα ποστ στο θέμα του επαναγαλακτισμού και ξεκίνα από το επόμενο γεύμα να αφήνεις τη μικρούλα όσο περισσότερο γίνεται στο στήθος και να μειώνεις σιγά σιγά το συμπλήρωμα με τον τρόπο που περιγράφει εκεί. Δεν υπάρχει λόγος άγχους και βιασύνης, κάθε φορά που θα καταφέρνεις μείωση θα είναι κέρδος για τη μικρή σου!

HXuSp2.pngaS46p2.png

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΘΗΛΑΣΜΟ ΕΧΩ ΜΟΝΟ 10 ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΑ ΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙ ΜΟΥ!(ΑΝ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΟΥΣΕ ΚΑΙ Η ΑΓΛΑΙΑ ΠΟΛΥ ΘΑ ΤΟ ΕΚΤΙΜΟΥΣΑ)

ΑΠΑΝΤΩ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ!

1.39+1

2.ΑΓΟΡΑΚΙ

3.ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ

4.ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟΣ

5.ΝΑΙ Η ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΙΜΗ ΗΤΑΝ 11,4

6.ΟΧΙ

1.ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ 23/10/09 3,410 ΚΙΛΑ ΚΑΙ 29/10/09 3,310 ΚΙΛΑ

2.6 ΜΕ 7

3.ΣΕ ΟΛΑ

4.ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ

5.

6.

7

8 6-7

9.4-5

10. Η ΑΠΟΡΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝ ΚΑΝΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΓΕΥΜΑΤΑ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΤΟΝ ΞΥΠΝΑΩ ΑΝΑ 4 ΩΡΟ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΝ ΤΟΝ ΑΦΗΝΩ ΑΡΚΕΤΗ ΩΡΑ ΝΑ ΘΗΛΑΖΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΑΦΗΝΩ ΜΙΣΗ ΩΡΑ 15 ΚΑΙ 15 ΛΕΠΤΑ:confused:(ΕΤΣΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ)

ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΟΥ:roll:

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!!

Αναρίτα, η σοφούκα το κάλυψε το θέμα, γράφω μόνο για να σου πω και την προσωπική μου εμπειρία. Το μωρό μου δεν μπορουσε να θηλάσει καλά και παρόλο που το θήλαζα πολύ περισσότερες φορές από το δικό σου και πολύ περισσότερες ώρες, κατάφερνε να πιει μόνο ελάχιστο γάλα και έπαιρνε συμπλήρωμα από τις πρώτες μέρες. Το αποτέλεσμα ήταν σε 20 μέρες να μου κοπεί σχεδόν το γάλα.

Αν σκεφτόμουν όπως εσύ θα τα είχα παρατήσει και θα θεωρούσα το θηλασμό ένα παιχνίδι χαμένο για μας.

Όμως σκέφτηκα να κάνω μια προσπάθεια πριν παραδεχτώ ότι το χάσαμε το παιχνίδι. Δεν ήμουν σύμβουλος θηλασμού και για το θηλασμό δεν ήξερα τίποτα.

Νοίκιασα ένα νοσοκομειακό θήλαστρο, το πρωτόκολλο αντλήσεων το έφτιαξα μόνη μου και σε 2 εβδομάδες είχα όλο το γάλα που χρειαζόταν το μωρό μου.

Το ξένο γάλα που πήρε το μωρό μου το χρειαζόταν γιατί αλλιώς θα κινδύνευε από αφυδάτωση. Πιθανότατα και το δικό σου μωρό το χρειαζόταν και το χρειάζεται ακόμη. Το ξένο γάλα σε βοηθάει σε αυτό το μεταβατικό στάδιο.

Αν αποφασίσεις να κάνεις επαναγλακτισμό, δεν έχεις να χάσεις τίποτα. Μόνο να κερδίσεις μπορείς. Οι πιθανότητες είναι πολύ καλές γιατί έχουν περάσει μόλις 2 εβδομάδες από τον τοκετό.

Το θήλαστρο που έχεις δεν μπορεί να σε βοηθήσει σε τίποτα, θα ήταν καλύτερο να μην το χρησιμοποιήσεις καθόλου, μόνο απογοήτευση θα σου φέρει.

Νομίζω ότι σε γενικές γραμμές τα πας καλά! Στο στήθος άφηνέ τον όση ώρα θέλει χωρίς ρολόι. Τώρα στην αρχή ίσως-άλλες θα σου πουν στα σίγουρα-να χρειάζεται ένα γεύμα παραπάνω που θα το εξασφαλίσεις αν τον ξυπνάς στο 3ωρο την ημέρα και στο 4ωρο την νύχτα. Αυτό δεν θα χρειλαζεται μόλις εδραιωθεί ο θηλασμός σου δηλ σε κανα μήνα...καλή επιτυχία και να σου ζήσει το μπισκοτάκι...

Σαν νεογεννητο που ειναι καλα θα ηταν να θηλαζει 8-12 φορες ή και περισσοτερες αν εκεινο το θελησει,γενικα δεν κοιταμε ρολογια και διαρκεια γευματων σε μωρα που θηλαζουν αποκλειστικα.Ο καθε θηλασμος ειναι απο το ενα στηθος μολις χασει το ενδιαφερον του,του προσφερεις και το δευτερο στηθος,δεν αλλαζεις ανα τεταρτο γιατι ετσι δεν προλαβαινει να πινει απο το λιπαρο γαλα.

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Αναρίτα, η σοφούκα το κάλυψε το θέμα, γράφω μόνο για να σου πω και την προσωπική μου εμπειρία. Το μωρό μου δεν μπορουσε να θηλάσει καλά και παρόλο που το θήλαζα πολύ περισσότερες φορές από το δικό σου και πολύ περισσότερες ώρες, κατάφερνε να πιει μόνο ελάχιστο γάλα και έπαιρνε συμπλήρωμα από τις πρώτες μέρες. Το αποτέλεσμα ήταν σε 20 μέρες να μου κοπεί σχεδόν το γάλα.

Αν σκεφτόμουν όπως εσύ θα τα είχα παρατήσει και θα θεωρούσα το θηλασμό ένα παιχνίδι χαμένο για μας.

Όμως σκέφτηκα να κάνω μια προσπάθεια πριν παραδεχτώ ότι το χάσαμε το παιχνίδι. Δεν ήμουν σύμβουλος θηλασμού και για το θηλασμό δεν ήξερα τίποτα.

Νοίκιασα ένα νοσοκομειακό θήλαστρο, το πρωτόκολλο αντλήσεων το έφτιαξα μόνη μου και σε 2 εβδομάδες είχα όλο το γάλα που χρειαζόταν το μωρό μου.

Το ξένο γάλα που πήρε το μωρό μου το χρειαζόταν γιατί αλλιώς θα κινδύνευε από αφυδάτωση. Πιθανότατα και το δικό σου μωρό το χρειαζόταν και το χρειάζεται ακόμη. Το ξένο γάλα σε βοηθάει σε αυτό το μεταβατικό στάδιο.

Αν αποφασίσεις να κάνεις επαναγλακτισμό, δεν έχεις να χάσεις τίποτα. Μόνο να κερδίσεις μπορείς. Οι πιθανότητες είναι πολύ καλές γιατί έχουν περάσει μόλις 2 εβδομάδες από τον τοκετό.

Το θήλαστρο που έχεις δεν μπορεί να σε βοηθήσει σε τίποτα, θα ήταν καλύτερο να μην το χρησιμοποιήσεις καθόλου, μόνο απογοήτευση θα σου φέρει.

Θα δοκιμάσω με το θήλαστρο πριν μειώσω το συμπλήρωμα. Ωστόσο δεν κατάλαβα μετά το θηλασμό για πόση ώρα θα αντλώ από το κάθε στήθος; Θα υπάρχει επιπλέον γάλα εφόσον το μωρό λογικά θα έχει θηλάσει όλο το γάλα από το στήθος;

Ευχαριστώ πάντως και τις δύο σας -ΑΓΛΑΙΑ & ΣΟΦΟΥΚΑ-για όλες τις πληροφορίες.

Θα δοκιμάσω με το θήλαστρο πριν μειώσω το συμπλήρωμα.

Είναι νωρίς για να μειώσεις το συμπλήρωμα, θα γίνει και αυτό όταν έρθει η ώρα.

Αν ο θηλασμός είναι για σένα κάτι που διαρκεί αρκετά, πάνω από 2 μήνες, τότε θα δεις την προσπάθεια που κάνεις σαν ένα μικρό διάστημα στο σύνολο του θηλασμού.

Το θήλαστρο που θα πάρεις θα πρέπει να είναι διπλής άντλησης για δύο λόγους: για να γλιτώνεις χρόνο (με ένα μωρό είναι πολύτιμο και το τελευταίο λεπτό) και γιατί το διπλό σύστημα διεγείρει πιο αποτελεσματικά την παραγωγή, ο οργανισμός παίρνει το μήνυμα ότι θηλάζεις δίδυμα και αυξάνει πιο γρήγορα την προλακτίνη και άρα την παραγωγή γάλακτος.

Ωστόσο δεν κατάλαβα μετά το θηλασμό για πόση ώρα θα αντλώ από το κάθε στήθος;

Αντλείς περίπου 15 λεπτά από κάθε στήθος (αν έχεις διπλό σύστημα, τότε αντλείς ταυτόχρονα για 15 λεπτά συνολικά)

Θα υπάρχει επιπλέον γάλα εφόσον το μωρό λογικά θα έχει θηλάσει όλο το γάλα από το στήθος;

Όσο έχεις λίγο γάλα, το μωρό δεν μπορεί να μείνει πολύ ώρα στο στήθος, αυτό σημαίνει ότι η παραγωγή θα μειώνεται και ο χρόνος που μένεις το μωρό στο στήθος θα μειώνεται και αυτός και σύντομα η γαλουχία θα υποχωρήσει εντελώς.

Με το θήλαστρο αναπληρώνεις το χρόνο που θα έπρεπε το παιδί να θηλάζει και δεν θηλάζει.

Στην αρχή θα αντλείς από ελάχιστο έως καθόλου. Αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Η άντληση δεν γίνεται για το γάλα που θα αντλήσεις τη δεδομένη στιγμή αλλά για τη διέγερση που θα προκαλέσει αύξηση της προλακτίνης και στη συνέχεια αύξηση της παραγωγής. Για να συμβεί αυτό χρειάζονται 3-4 24ωρα συνεπώς αντλήσεων+θηλασμών. Δηλαδή αυτό που κάνεις σήμερα με το θήλαστρο θα σου φέρει αποτέλεσμα μετά απο 3-4 ημέρες.

Αν το μωρό σου θηλάζει αποτελεσματικά, τότε θα πίνει το παραπανίσιο γάλα και μπορεί να μη δεις ιδιαίτερη διαφορά στην άντληση μετά από κάποιες μέρες, όμως η διαφορά θα φανεί στο συμπλήρωμα.

Συνήθως τα μωρά μειώνουν το συμπλήρωμα πρώτα στα πρωινά γεύματα και μετά στα απογευματινά.

Καλή συνέχεια!:-)

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΘΗΛΑΣΜΟ ΕΧΩ ΜΟΝΟ 10 ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΑ ΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙ ΜΟΥ!(ΑΝ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΟΥΣΕ ΚΑΙ Η ΑΓΛΑΙΑ ΠΟΛΥ ΘΑ ΤΟ ΕΚΤΙΜΟΥΣΑ)

ΑΠΑΝΤΩ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ!

1.39+1

2.ΑΓΟΡΑΚΙ

3.ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ

4.ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟΣ

5.ΝΑΙ Η ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΙΜΗ ΗΤΑΝ 11,4

6.ΟΧΙ

1.ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ 23/10/09 3,410 ΚΙΛΑ ΚΑΙ 29/10/09 3,310 ΚΙΛΑ

2.6 ΜΕ 7

3.ΣΕ ΟΛΑ

4.ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ

5.

6.

7

8 6-7

9.4-5

10. Η ΑΠΟΡΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝ ΚΑΝΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΓΕΥΜΑΤΑ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΤΟΝ ΞΥΠΝΑΩ ΑΝΑ 4 ΩΡΟ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΝ ΤΟΝ ΑΦΗΝΩ ΑΡΚΕΤΗ ΩΡΑ ΝΑ ΘΗΛΑΖΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΑΦΗΝΩ ΜΙΣΗ ΩΡΑ 15 ΚΑΙ 15 ΛΕΠΤΑ:confused:(ΕΤΣΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ)

ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΟΥ:roll:

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!!

Συγχαρητήρια για το καλό ξεκίνημα και να σου ζήσει το μπισκοτάκι.

Ο γιατρός σου δυστυχώς επαναλαμβάνει την ίδια άσχετη συμβουλη που δίνουν όλοι και που πολλές φορές αγχώνει τις καινουριες μητέρες γιατί νομίζουν πως κάτι δεν κάνουν σωστά. Νομίζουν έτσι πως το γάλα τους δεν είναι αρκετό, καταφεύγουν σε συμπλήρωμα και θέτουν σε κίνδυνο το θηλασμό...

Το μωρό θηλάζει όσο και όποτε θέλει. Μπορεί ένας θηλασμός να διαρκέσει 2 ώρες και το μωρό σε 5 λεπτά να θέλει να καθίσει πάλι στο στήθος. Αυτό, ειδικά τώρα στην αρχή είναι φυσιολογικό, και το κάνουν σχεδόν όλα τα μωρά.

Τώρα που το μωράκι είναι νεογέννητο καλό θα είναι η απόσταση μεταξυ των θηλασμών να μην υπαρβαίνει τις 3 ώρες. Κάθε φορά δώσε του ένα στήθος για όσο χρόνο θέλει. Μόλις χάσει το ενδιαφέρον του σήκωσέ το λιγάκι και μετά βάλε το στο άλλο στήθος. Άφησέ το κι εκεί να θηλάσει όση ώρα θέλει. Είναι σημαντικό να διαγράψεις απ' το μυαλό σου τα 15 λεπτά που συνέστησε ο γιατρός. Όσο το μωρό είναι ήρεμο στο στήθος και θηλάζει παραγωγικά ή πιπιλάει, τόσο καλύτερα για την πορεία του θηλασμού και τη γαλουχία σου! (Το πιπίλισμα της θηλής απ' το μωρό, μπορεί να μην του προσφέρει γάλα, όμως στέλνει μύνημα στον εγκέφαλο για αύξηση της παραγωγής)

Καλή συνέχεια σου εύχομαι.

bennettstevenspalestinewall2.jpg

Το τείχος στη λωρίδα της Γάζας, έτος 2009. Ενα κομμάτι γης τέσσερις φορές πιο πυκνοκατοικημένο από την Αττική, αποτελεί τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου... Τα παιδιά στην Παλαιστίνη

Είναι νωρίς για να μειώσεις το συμπλήρωμα, θα γίνει και αυτό όταν έρθει η ώρα.

Αν ο θηλασμός είναι για σένα κάτι που διαρκεί αρκετά, πάνω από 2 μήνες, τότε θα δεις την προσπάθεια που κάνεις σαν ένα μικρό διάστημα στο σύνολο του θηλασμού.

Το θήλαστρο που θα πάρεις θα πρέπει να είναι διπλής άντλησης για δύο λόγους: για να γλιτώνεις χρόνο (με ένα μωρό είναι πολύτιμο και το τελευταίο λεπτό) και γιατί το διπλό σύστημα διεγείρει πιο αποτελεσματικά την παραγωγή, ο οργανισμός παίρνει το μήνυμα ότι θηλάζεις δίδυμα και αυξάνει πιο γρήγορα την προλακτίνη και άρα την παραγωγή γάλακτος.

Αντλείς περίπου 15 λεπτά από κάθε στήθος (αν έχεις διπλό σύστημα, τότε αντλείς ταυτόχρονα για 15 λεπτά συνολικά)

Όσο έχεις λίγο γάλα, το μωρό δεν μπορεί να μείνει πολύ ώρα στο στήθος, αυτό σημαίνει ότι η παραγωγή θα μειώνεται και ο χρόνος που μένεις το μωρό στο στήθος θα μειώνεται και αυτός και σύντομα η γαλουχία θα υποχωρήσει εντελώς.

Με το θήλαστρο αναπληρώνεις το χρόνο που θα έπρεπε το παιδί να θηλάζει και δεν θηλάζει.

Στην αρχή θα αντλείς από ελάχιστο έως καθόλου. Αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Η άντληση δεν γίνεται για το γάλα που θα αντλήσεις τη δεδομένη στιγμή αλλά για τη διέγερση που θα προκαλέσει αύξηση της προλακτίνης και στη συνέχεια αύξηση της παραγωγής. Για να συμβεί αυτό χρειάζονται 3-4 24ωρα συνεπώς αντλήσεων+θηλασμών. Δηλαδή αυτό που κάνεις σήμερα με το θήλαστρο θα σου φέρει αποτέλεσμα μετά απο 3-4 ημέρες.

Αν το μωρό σου θηλάζει αποτελεσματικά, τότε θα πίνει το παραπανίσιο γάλα και μπορεί να μη δεις ιδιαίτερη διαφορά στην άντληση μετά από κάποιες μέρες, όμως η διαφορά θα φανεί στο συμπλήρωμα.

Συνήθως τα μωρά μειώνουν το συμπλήρωμα πρώτα στα πρωινά γεύματα και μετά στα απογευματινά.

Καλή συνέχεια!:-)

Να ρωτήσω κάτι ακόμα πριν ενοικιάσω το θήλαστρο...Επειδή η μπέμπα θηλάζει ΣΥΝΕΧΩΣ, ακόμα και μετά από το συμπλήρωμα που παίρνει και πριν, ή και μετά από μία ώρα από το ξένο που έχει φάει ή απλώς για να ηρεμήσει και πάντα κάτι βρίσκει να καταπίνει. Εγώ, πότε θα αντλώ αφού μ΄έχει αγκαζέ συνέχεια; Έχει ΝΟΗΜΑ η άντληση ή επειδή η μικρή θηλάζει συχνά μπορεί τελικά να αυξήσει εκείνη το γάλα;

Να ρωτήσω κάτι ακόμα πριν ενοικιάσω το θήλαστρο...Επειδή η μπέμπα θηλάζει ΣΥΝΕΧΩΣ, ακόμα και μετά από το συμπλήρωμα που παίρνει και πριν, ή και μετά από μία ώρα από το ξένο που έχει φάει ή απλώς για να ηρεμήσει και πάντα κάτι βρίσκει να καταπίνει. Εγώ, πότε θα αντλώ αφού μ΄έχει αγκαζέ συνέχεια; Έχει ΝΟΗΜΑ η άντληση ή επειδή η μικρή θηλάζει συχνά μπορεί τελικά να αυξήσει εκείνη το γάλα;

ANAΡΙΤΑ,

έγραψες

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο: 6-8

και

Μπορεί να μείνει περίπου 10' στο κάθε στήθος και αν καταπίνει συνεχώς μέχρι και 20'.

Οι συμβουλές που σου έγραψα ήταν με βάση αυτούς τους χρόνους και αυτή τη συχνότητα γευμάτων.

Αν το μωρό μπαίνει πολύ πιο συχνά στο στήθος και μένει πολύ περισσότερη ώρα, το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις χρειάζεται διαφορετική προσέγγιση. Νομίζω ότι θα ήταν καλό να αξιολογηθεί ο θηλασμός από κάποιον ειδικό. Αν σε ενδιαφέρει, πες μου να σε παραπέμψω. Αν μένεις Αθήνα είναι εύκολο να βρεις κάποιον.

Ίσως να μην χρειαστεί καθόλου θήλαστρο, αυτό εξαρτάται από το πόσο αποτελεσματικά θηλάζει το μωρό, γι αυτό σου προτείνω την αξιολόγηση από κάποιον ειδικό.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...