Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θα προχωρούσατε σε υιοθεσία αν βλέπατε οτι δεν μπορούσατε να αποκτήσετε το δικό σας παιδάκι;  

930

1. 1. Θα προχωρούσατε σε υιοθεσία αν βλέπατε οτι δεν μπορούσατε να αποκτήσετε το δικό σας παιδάκι;

• Σίγουρα ναι!
      1188
    • Σίγουρα οχι!
      28
    • Ισως μετα απο πολύ σκέψη και αρκετές προσπάθειες!
      396

Recommended Posts

κατάφερα να διαβάσω τις τελευταιες 4 σελίδες....

εν μέρει εχω "υιοθετήσει" ενα παιδι πριν ΚΑΝ κανω δικο μου και δεν το έκανα συνειδητα! με τη λέξη συνειδητά εννοω πω το μεγάλωμα ενος παιδιού ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ ευθύνη και στα 23 μου δεν ειχα ιδεα περι τίνος πρόκειται και πως είναι να μεγαλώνεις ενα παιδι!

για να μην παρεξηγηθω γιατι εβαλα κ εισαγωγικα... και για να σας δωσω να καταλάβετε... ο συζυγος μου εχει ενα γιο απο τον πρώτο του γάμο... και η μαμα του το παιδι δεν το θέλει..

τωρα μετα απο 7 χρόνια... και έχοντας και μια κορη 2 ετών.. κατάλαβα πως δεν έχει σημασια αν εχεις λεφτα η αν δεν έχεις, δεν εχει σημασια αν καποιος θεωρεί οτι οι πλουσιοι πρεπει να υιοθετούν περισσότερο η όχι δεν εχει σημασια ΚΑΝ αν θεωρείς οτι δινεις ευκαιρια σε ένα παιδι μεγαλωνοντας το... αρκει να το ΑΓΑΠΑΣ!!!!!!!!

α κ κατι άλλο... καπου διαβασα για ψυχασθένειες κ σχιζοφρένειες.... λενε (δεν ξέρω αν ισχύει) οτι τα παιδια κρατάνε 7 γενιές!! αν ισχύει τοτε θα πρεπει να ψαχνουμε 7 γενιές στην οικογένεια του συντρόφου μας ώστε να εξασφαλίσουμε ένα υγιές (?) μωρο....

Διαφημίσεις

και φυσικά το ερώτημα είναι, και ποιοι είμαστε εμείς που πρέπει να ελέγξουμε το παρελθόν ενός παιδιού που θέλουμε να υιοθετήσουμε ή του συντρόφου μας...είμαστε άραγε εμείς απόλυτα υγιείς? και αν ναι...τι έχει τελικά μεγαλύτερη σημασία...1 χρόνος αγάπης ή κανένας χρόνος αγάπης σε μια ασφαλή ζωή?

ένα παλιό τραγουδάκι αφιερωμένο σε όλους όσους εξέτασαν καλά ένα παιδί πριν το υιοθετήσουν, στον άντρα μου που φοβόταν όταν το συζητήσαμε, σε όλους όσους δε παντρευτικαν κάποιον από δειλία ή ντροπή για την οικογένεια του:

Χωρίς την αγάπη σου θα ήμουνα μόνος

Η πίκρα θα μ' έπνιγε, το δάκρυ, ο πόνος

Εσύ με οδήγησες στης γής την ελπίδα

Του κόσμου το νόημα στα μάτια σου είδα

Αλίμονο σ'αυτούς που δεν αγάπησαν

Αλίμονο, αλίμονο, αλίμονο

Αλίμονο σ'αυτούς που δεν δακρύσανε, ζωή

Την ομορφιά σου δεν γνωρίσανε ζωή

Την ομορφιά σου δεν γνωρίσανε

Μπορεί να γελάστηκα, μπορεί να πληγώθηκα

Μα τ' άστρα στον ώμο μου ξενύχτης φορτώθηκα

Κι αν είχε το ψέμα της ναυάγιο κάνει

Τον κόσμο τον ένιωσα αγάπης λιμάνι

Αλίμονο σ'αυτούς που δεν αγάπησαν

Αλίμονο, αλίμονο, αλίμονο

Αλίμονο σ'αυτούς που δεν δακρύσανε, ζωή

Την ομορφιά σου δεν γνωρίσανε ζωή

Την ομορφιά σου δεν γνωρίσανε

Αν ειχα προβλημα και δεν μπορουσα να κανω παιδια θα προχωρουσα κατευθειαν στην υιοθεσια χωρις να μπω στην διαδικασια εξωσωματικης.Αλλωστε μανα ειναι αυτη που μεγαλωνει ενα παιδι κι οχι αυτη που γενναει.Εκτος ενα ζευγαρι με την υιοθεσια αποκτα συνειδητα ενα η και περισσοτερα παιδακια.Ποσες απο εμας που μπορουμε βιολογικα να κανουμε παιδια εχουμε πει(συνηθως για 2η και πανω εγκυμοσυνη)μας ετυχε?

Μακαρι στη χωρα μας να ηταν πιο ευκολα να υιοθετησεις παιδακια.Τοτε θα υπηρχαν περισσοτερα παιδακια και ζευγαρια ευτυχισμενα

Τα παιδιά μου....η ζωή μου

• 2 εβδομάδες μετά...

Ισως καποιοι το εχουν ψαξει κ ξερουν καλυτερα τι ισχυει. Εγω ομολογω δεν το εχω ψαξει καθολου, αλλα απο αυτα που ακουω απο εδω κ απο εκει κ απο γονεις που εχουν προσπαθησει, ειχα την εντυπωση οτι η ολη διαδικασια κραταει αρκετα χρονια κ σε κανουν φυλλο φτερο. Κ φυσικα κ εγω ειχα ακουσει οτι χρειαζεται περιουσια, την οποια θα πρεπει μαλιστα να γραψεις κ στο παιδι. Ισως να μην ειναι ετσι, κ μακαρι τα πραγματα να ειναι ευκολα για ολους οσους δεν εχουν δικα τους παιδια κ θελουν κ μπορουν να δωσουν μια οικογενεια σε καποιο παιδακι. Κ εχω μαλιστα κ δυο γνωστες, οι οποιες επιεδη εδω δεν τα καταφεραν να υιοθετησουν (προσπαθησαν αλλα για διαφορους λογους δεν μπορεσαν) κατεφυγαν στο εξωτερικο, Βραζιλια συγκεκριμενα. Κ τωρα εχουν παιδακια κ οι δυο (η μια ειναι κ μονογονεικη οικογενεια) κ ειναι πολυ ευτυχισμενοι κ τα παιδια ειναι τυχερα που βρηκαν θαπλωρη κ ανθρωπους που τα λατρευουν.

Οσο για το οικονομικο, ισσως να μην ειναι η μοναδικη, αλλα σαφως κ ειναι προυποθεση για να αποφασισεις να μεγαλωσεις την οικογενεια σου, κ δε μιλαω μονο για υιοθεσια, αλλα κ για βιολογικα παιδια.

Εγω προσωπικα ναι θα θιοθετουσα ανετα παιδι (κ πολλες φορες το λεω ακομα κ τωρα στον αντρα μου να το κανουμε κ μαλιστα να το παρουμε κ δυο ετων τουλαχιστον, ωστε να αποφυγουμε κ τα ξενυχτια). Το χρωμα του παιδιου δε θα με ενδιεφερε καθολου. Τωρα οσον αφορα για παιδια με ειδικες ικανοτητες ή καποια ασθενεια, για να ειμαι ειλικρινης θα το σκεφτομουν. Δεν το απορριπτω, αλλα δεδομενου οτι ζουμε στη χωρα που ζουμε κ δεν ειναι ευκολο για ατομα με ειδικες ικανοτητες ειλικρινα δε ξερω αν θα αντεχα να μπω σε τεοιες διαδικασιες.. Αν ειμασταν σε καποια αλλη χωρα που η ζωη θα ηταν πιο ευκολη για τετοια παιδακια ναι, εδω ομως δε ξερω. Ντρεπομαι πολυ που το λεω, αλλα δε ξερω αν εχω τη δυναμη κ τις αντοχες ωστε να επιλεξω να μπω σε τεοιες καταστασεις..

Διαφημίσεις

Τωρα διαβασα κ την ιστορια της Μπουκιτσας κ με πηραν παλι τα ζουμια.. απο τοτε που εγινα μανουλα με συγκινουν απιστευτα τετοιες ιστοριες..

Ειναι πολυ σημαντικο να δινουμε την αγαπη μας οπου μπορουμε κ αυτο που εχει σημασια ειναι το ποιος μεγαλωνει το παιδι, ποιος ειναι διπλα του οταν αρρωσταινει, οταν ειναι χαρουμενο κ οταν εχει προβληματα..

Καλημέρα σε όλους. Αν υπάρχει κάποιος που θα μπορούσε να βοηθήσει στο εξής: Η ξάδέρφη μου, που διαμένει μόνιμα στην Αμερική, δεν μπορεί να κάνει παιδί και θέλει να υιοθετήσει από την Ελλάδα επειδή στην Αμερική είναι μάλλον πολύ δύσκολο . Το ίδιο βέβαια είναι και εδώ από όσο γνωρίζω . Μήπως γνωρίζεται κάποιες λεπτομέρειες που θα μπορούσε να απευθυνθεί και κάποια site , στα αγγλικά αν υπάρχουν , που θα μπορούσαν να την βοηθήσουν;; Ευχαριστώ πολύ

Απ΄όσο ξέρω, στην Ελλάδα είναι ίσως και πιο δύσκολο. Δεν ξέρω αν απαγορεύεται ρητά η υιοθεσία από διαμένοντες στο εξωτερικό, αλλά οι έλεγχοι είναι τόσο αυστηροί, που οι υποψήφιοι γονείς πρέπει να μένουν σε μέρος που να μπορούν να τους επισκέπτονται συχνά κοινωνικοί λειτουργοί (οπουδήποτε εντός Ελλάδας δλδ.), και επίσης πρέπει να δώσουν ονόματα και διευθύνσεις φίλων τους με τους οποίους έχουν συχνή επαφή, ώστε να πάρουν κι από κει πληροφορίες οι κοιν. λειτουργοί. Μήπως να ψάξει σε άλλη χώρα; Τους εύχομαι πάντως ό,τι καλύτερο και σύντομα μ΄ένα παιδάκι, με όποιον τρόπο κι αν το αποκτήσουν.

Διαφημίσεις

Eμείς πάλι σκεφτόμαστε να υιοθετίσουμε και ένα μωρό και ας έχουμε και τα δικά μας-Θα κάνουμε ακόμα ένα σίγουρα-Δεν μας νοιάζει αν θα είναι μαύρο ή λευκό κινεζάκι ή οτιδηποτε άλλο,αυτά τα παιδιά είναι παιδιά της καρδιάς!!!

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΣΚΕΦΤΕΙ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΥΙΟΘΕΣΙΑ.ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΑΙ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΠΑΙΔΙ.ΕΧΩ 2 ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΑΛΛΟ ΕΝΑ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩΣΩ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΣΕ ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ.ΣΤΟ ΜΗΤΕΡΑ ΛΕΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΣΤΟΡΓΗ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ.ΕΝΑ ΑΓΟΡΑΚΙ ΘΕΛΩ ΥΠΕΡΕΧΟΥΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΣ ΜΠΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΑΝΤΡΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.ΕΝΑ ΤΣΟΥΤΣΟΥΝΑΚΙ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΑ 20 ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΟΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΗΜΑΣΤΑΝ ΜΑΖΙ ΠΡΙΝ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ (ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΑΜΕ ΠΡΙΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΣΥΖΟΥΣΑΜΕ ΓΙΑ 8 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ) ΕΙΧΑΜΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΑ (ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ 2) ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΟΥΜΕ ΣΙΓΟΥΡΑ. ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΨΑΞΕΙ ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΧΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΩΡΟ ΚΑΙ ΕΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΕΓΑΜΕ ΑΔΕΡΦΙΑ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΤΟ ΠΕΡΟΥΣΙΑΚΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ. ΔΕΝ ΛΕΩ ΝΑ ΛΟΙΜΟΚΤΩΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝΕ ΠΑΙΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΖΑΠΛΟΥΤΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΤΡΕΦΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΓΙΑ ΠΙΑ ΛΕΦΤΑ ΜΙΛΑΜΕ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝΕ ΑΓΑΠΗ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗ ΑΠΟ ΣΤΑΘΕΡΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝΕ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ....ΑΥΤΗ Η ΑΝΑΜΟΝΗ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ..

2jd2m3xn4npcdld3.png

Έτσι είχαμε πει κι εμείς, SSNR. Δεν ξέραμε αν μπορούμε να κάνουμε παιδιά, αλλά ξέραμε ότι θέλαμε να γίνουμε γονείς, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Και μάλιστα πάνω από ένα παιδί. Τελικά τώρα είμαι έγκυος στο δεύτερο, οπότε δεν χρειάστηκε να μπούμε στη διαδικασία. Πάντως ξέρω ζευγάρια που υιοθέτησαν.

Γι΄αυτό που λες ότι περιμένουν και οι γονείς και τα παιδιά, είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Οι γονείς πρέπει να περάσουν από ελέγχους, όχι τόσο για την οικονομική κατάσταση, όσο για το αν μπορούν από κάθε άποψη να προσφέρουν θαλπωρή. Όταν πάρουν το ΟΚ, τότε πάλι πρέπει να περιμένουν να βρεθεί παιδί.

Τα παιδιά περιμένουν δυστυχώς λόγω γραφειοκρατείας, συνήθως ψάχνουν να βρουν τους φυσικούς γονείς για το δικαστήριο, δεν τους βρίσκουν, αναβάλλεται το δικαστήριο κ.ο.κ. κι όλο αυτό το διάστημα το μωρό μεγαλώνει στο ίδρυμα. Κι αν το δώσουν σε ανάδοχη οικογένεια, δεν είναι σίγουρο ότι όταν λυθούν τα γραφειοκρατικά θα παραμείνει το παιδί στην ίδια οικογένεια. Μπορεί μετά από μήνες να πάρουν το παιδί από τους αναδόχους και να το δώσουν σε άλλους θετούς γονείς...

Σιγουρα ναι.Αυτό όμως που με στεναχωρεί είναι ολο αυτό που αναφέρει η pax. Δεν είναι πραγματικά πολύ κρίμα αυτό που γίνεται? Δεν είπα να δώσουν το παιδί αμέσως σε οποιον πάει να το ζητήσει, αλλα όχι και τοσο πολύ καιρό βρε παιδιά. Ειναι άνθρωποι που πραγματικά λιώνουν για να αποκτήσουν ένα παιδάκι και παρόλο που περνάνε όλους τους ελέγχους και όλα είναι καλά τους έχουν στο περίμενε.

Δεν ξέρω άν είδατε το ρεπορτάζ στο mega που έδειχνε τα μωράκια στο Αλεξάνδρας και στο Μητερα που τα παρατούσαν απο τη στιγμή της γεννησής τους. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟ ΑΥΤΟ?????? Αλλα τι γίνεται σωστά σε αυτή τη χώρα για να γίνει και αυτό?

Οταν ο ανθρωπος κάνει σχέδια η μοιρα κουνάει το κεφάλι και γελάει.........

Διαφημίσεις

Καλησπέρα και πάλι, pax δεν το έχω κοιτάξει καθόλου το διαδικαστικό για υιοθεσία και απ' ότι διάβασα και σε προηγούμενα μυνήματα από την Katrin ελπίζω να είναι έτσι όπως τα λέει σχετικά με τις προϋποθέσεις. Εάν ξεκινούσα μία τέτοια διαδικασία θα ήθελα εάν επιλεγόμουν να μείνει δια παντός το παιδί ή παιδιά μαζί μου και όχι να τρέμω μήπως τα πάρουνε, θα μου ήταν πολύ ψυχοφθόρο και για το παιδί επίσης πιστεύω.

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι ότι εάν ένα παιδί έχει εγκαταλειφθεί από τους βιολογικούς του γονείς και την επιμέλεια την ἐχουν οι κοινωνικοί λειτουργοί ή η οποιαδήποτε σχετική υπηρεσία πώς είναι δυνατόν να ψάχνουν τους βιολογικούς γονείς για τα δικαστήρια, τι βαρύτητα έχει ο λόγος τους εάν αυτοί δεν εμφανίζονται και ποιος ο λόγος την επιμέλεια να την έχει το κράτος εάν δεν μπορεί να αποφασίσει για αυτά τα παιδιά αλλά θα πρέπει να βρεθούνε οι φυσικοί γονείς, για να πούνε τι? Τι σκοπό εξυπηρετεί?

Βέβαια δεν μιλάω για γονείς οι οποίοι έχουν αναγκαστεί λόγω καταστάσεων (ναρκωτικά, μη βιώσιμη οικογένεια κλπ) να τα αφήσουν στην προστασία των κοινωνικών λειτουργών αλλά προσπαθούν να ανταπεξέλθουν ώστε να τα ξαναπάρουν πίσω και να τα μεγαλώσουν οι ίδιοι.Και βέβαια συμφωνώ ότι ανάμεσα σε άτεκνο ζευγάρι και ζευγάρι με παιδιά αν και οι 2 πληρούν τις προϋποθέσεις το παιδί πρέπει να πάει στην οικογένεια που δεν μπορεί να αποκτήσει δικά της.

Ελπἰζω σε 2-3 χρόνια που θα σκεφτώ για 3ο παιδί (2 παιδιά σε δύο χρόνια μου είναι πολύ δεν αντέχω και 3ο παιδί καπάκι) να δω εάν θα θελήσω να μείνω ξανά έγκυος ή να βάλω μπρος διαδικασίες για υιοθεσία ή και τα 2.Ίσως συναντήσω δυσκολία στο γεγονός ότι ο άντρας μου δεν είναι Έλληνας αλλά Γάλλος αλλά όπως είπα δεν γνωρίζω τα κριτήρια επιλογής.

2jd2m3xn4npcdld3.png

Μπράβο κορίτσια που οι περισσότερες παρόλο που έχετε και δικά σας παιδάκια θα πέρνατε τόσο εύκολα την απόφαση να υιοθετήσετε και άλλο ένα παιδάκι!

Εγώ για να είμαι ειλικρινής από τη στιγμή που έχω ένα βιολογικό παιδί είμαι μάλλον σίγουρη ότι δε θα έμπαινα στη διαδικασία να υιοθετήσω ένα παιδάκι! Το λέω με τόση σιγουριά καθώς σκέφτομαι τους λόγους για τους οποίους κάποιος αποφασίζει να υιοθετήσει! Πιστεύω ότι ξεκινάει από την αγάπη και τη στοργή που θέλει ο υποψήφιος γονιός να προσφέρει, γιατί λοιπόν αν κάποιος μπορεί να κάνει δικά του παιδάκια, να μπει στη διαδικασία της υιοθεσίας?Για να μην παρεξηγηθώ θέλω να πω ότι προσωπικά δεν καταλαβαίνω πώς κάποιος επιλέγει να μην αποκτήσει βιολογικά παιδιά, αλλά προβαίνει στην υιοθεσία. Για να μην υποστεί τη διαδικασία της εγκυμοσύνης? Εξάλλου όπως προαναφέρθηκε τα παιδάκια που είναι εγκαταλελειμένα στα ιδρύματα στην Ελλάδα τουλάχιστον σίγουρα είναι (ευτυχώς) πολύ λιγότερα από τις οικογένειες που επιθυμούν να υιοθετήσουν. Γιατί λοιπόν να στερήσουμε από μία οικογένεια που λαχταράει αλλά δεν μπορεί να αποκτήσει με άλλον τρόπο το δικό της παιδάκι, ενώ εμείς αν θέλουμε μπορούμε να αποκτήσουμε μόνοι μας και 2ο και 3ο ? Επιπλέον δε θεωρώ ότι η υιοθεσία πρέπει να γίνεται γιατί νιώθουμε ότι θέλουμε να προσφέρουμε σε κάποιο εγκαταλελειμένο παιδάκι, υπάρχουν άλλοι τρόποι όπως άκομψα ίσως σχολιάστηκε παραπάνω για να κάνουμε κάτι τέτοιο. Θαυμάζω βέβαια το μεγαλείο ψυχής όσων επιλέγουν να υιοθετήσουν παιδιά με ειδικές ανάγκες γιατί σε αυτήν την περίπτωση είναι πολύ πιθανό να μη βρεθεί άλλη στέγη παρά μόνο ένα ψυχρό ίδρυμα για αυτά τα παιδιά. Ελπίζω να μην παρεξηγήθηκα με αυτά που σχολίασα είναι απλά οι σκέψεις μου!

ΕΑΝ ΑΞΙΖΕΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΑΜΑ,ΑΞΙΖΕΙ ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΑΝ ΕΙΣΑΙ ΜΑΜΑ ΕΝΟΣ ΥΙΟΘΕΤΗΜΕΝΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ,ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΨΥΧΗΣ.

:wink::-D............................Σ' ευχαριστω........για τη μαμα μου!

φυσικα και θα το εκανα....αφου και γω παιδι υιοθετημενο ειμαι.και μαλιστα το εψαξα μονη μου το επιβεβαιωσα και δεν ειπα και τιποτα στους γονεις μου,Δεν αλλαξε κατι.Ισα ισα που δικαιολογησα και την υπερπροστατευτικοτητα τους.Μεχρι τα 4 ημουν φτερο στον ανεμο αλλα μετα .........βρηκα μια φωλια και γω.Εχω ενα παιδακι βιολογικο και το λατρευω και θα κανω και αλλο...θα ηθελα ομως αν μπορεσω να υιοθετησω και αλλο ενα για να ειμαι πληρης.Το καλυτερο πραγμα που θα εχω κανει στη ζωη μου θα ναι αυτο.

Εγώ για να είμαι ειλικρινής από τη στιγμή που έχω ένα βιολογικό παιδί είμαι μάλλον σίγουρη ότι δε θα έμπαινα στη διαδικασία να υιοθετήσω ένα παιδάκι! Το λέω με τόση σιγουριά καθώς σκέφτομαι τους λόγους για τους οποίους κάποιος αποφασίζει να υιοθετήσει! Πιστεύω ότι ξεκινάει από την αγάπη και τη στοργή που θέλει ο υποψήφιος γονιός να προσφέρει, γιατί λοιπόν αν κάποιος μπορεί να κάνει δικά του παιδάκια, να μπει στη διαδικασία της υιοθεσίας?Για να μην παρεξηγηθώ θέλω να πω ότι προσωπικά δεν καταλαβαίνω πώς κάποιος επιλέγει να μην αποκτήσει βιολογικά παιδιά, αλλά προβαίνει στην υιοθεσία. Για να μην υποστεί τη διαδικασία της εγκυμοσύνης? Εξάλλου όπως προαναφέρθηκε τα παιδάκια που είναι εγκαταλελειμένα στα ιδρύματα στην Ελλάδα τουλάχιστον σίγουρα είναι (ευτυχώς) πολύ λιγότερα από τις οικογένειες που επιθυμούν να υιοθετήσουν. Γιατί λοιπόν να στερήσουμε από μία οικογένεια που λαχταράει αλλά δεν μπορεί να αποκτήσει με άλλον τρόπο το δικό της παιδάκι, ενώ εμείς αν θέλουμε μπορούμε να αποκτήσουμε μόνοι μας και 2ο και 3ο ? Επιπλέον δε θεωρώ ότι η υιοθεσία πρέπει να γίνεται γιατί νιώθουμε ότι θέλουμε να προσφέρ.

ΜΑΚΑΡΙΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝΕ ΕΝΑ ΟΡΦΑΝΟ ΠΑΙΔΑΚΙ.ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΕΙ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΝ Η ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΕΝΘΕΤΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ.ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ ΓΕΜΑΤΗ ΑΠΟ ΑΓΑΠΗ ,ΣΙΓΟΥΡΙΑ ,ΣΤΟΡΓΗ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΑΙ ΟΣΟ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ.ΓΙΑΤΙ -ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ-ΤΑ 3-4 ΠΡΩΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ.ΑΥΤΑ ΕΙΧΑ ΝΑ ΠΩ.

marina28, κι εγώ έτσι σκέφτομαι. Από τη σκοπιά του παιδιού βέβαια έχει σημασία μόνο να βρει καλούς γονείς, αλλά αν ήμουν εγώ στη θέση των γονιών που δεν μπορούν να αποκτήσουν βιολογικό παιδί, θα μου κακοφαινόταν πολύ αν έμπαιναν στη διαδικασία γονείς με βιολογικά παιδιά. Ή αν είχα ήδη υιοθετήσει ένα και περίμενα να αποκτήσουμε κι ένα ακόμη για να είμαστε "πλήρεις", και ήξερα πως η διαδικασία επιβραδύνεται ακόμη περισσότερο γιατί έχουν σειρά ζευγάρια που εύκολα θα μπορούσαν να κάνουν κι άλλα παιδιά, δεν θα το θεωρούσα σωστό.

Πάντως ανάμεσα στις ερωτήσεις που σου κάνουν είναι αν έχεις εξαντλήσει όλα τα μέσα να κάνεις βιολογικό παιδί. Σε μια φίλη μου που δεν ήθελε να κάνει εξωσωματική και πλησίαζε τα 40 της ζητούσαν διαρκώς να αναλύσει τους λόγους που δεν θέλει εξωσωματική. Τελικά η κοπέλα τα παράτησε. Για μια άλλη περίπτωση που άκουσα, ο σύζυγος είχε ένα παιδί από τον πρώτο του γάμο, με το οποίο είχαν πολύ καλή σχέση, και οι ψυχολόγοι έκαναν πολύ διεξοδική ανάλυση των λόγων που την οδήγησαν στην απόφαση να υιοθετήσει, ενώ είχε κατά κάποιον τρόπο παιδί. Τελικά εγκρίθηκε η αίτησή της και μετά από αρκετή αναμονή απέκτησε ένα παιδάκι από υιοθεσία.

Τώρα για τη γραφειοκρατία, είναι σίγουρα πολύ τραγικό. Πριν από δυο-τρία χρόνια υπήρχε μια σειρά άρθρων στην "Καθημερινή" για το θέμα και άκουγες ιστορίες για παιδάκια που περνούσαν όλη τη βρεφική και νηπιακή ηλικία σε ίδρυμα, από τη βλακεία του νόμου.

• 2 εβδομάδες μετά...

Σάββατο, 20 Ιούνιος 2009

Η έννοια του πατέρα και της μητέρας δεν μπορεί να περιοριστεί σε δεσμούς αίματος

assets_LARGE_t_1401_1634006_type11758.jpg

"Εδώ και λίγους μήνες ακόμα ένα παράδοξο της ελληνικής πραγματικότητας με έχει στοιχειώσει. Με το βλέμμα της και μόνο, η Αγγελική, όταν έμαθε για το ενδιαφέρον μου, μού μετέφερε όση αγωνία έχουν εκατοντάδες ζευγάρια στη χώρα μας που δεν μπορούν με τη νόμιμη οδό να υιοθετήσουν ένα παιδί από το εξωτερικό...

Στην υιοθεσία προσφεύγουν συνήθως άτομα χωρίς βιολογικά τέκνα, αποδεικνύοντας έτσι ότι η έννοια του πατέρα και της μητέρας δεν μπορεί να περιοριστεί σε βιολογικούς όρους και δεσμούς αίματος, αλλά εκτείνεται σε κάθε άνθρωπο που έχει δύναμη και θέληση να μεγαλώσει ένα παιδί ως δικό του. Οταν οι διαδικασίες, όμως, μέσω δημοσίου ιδρύματος είναι χρονοβόρες και ψυχοφθόρες, μόνη λύση μοιάζει το εμπόριο βρεφών, που ανθεί με το αζημίωτο και στη χώρα μας, καθώς πολλοί καταφεύγουν σε οδούς αμφιβόλου νομιμότητας, προκειμένου να πραγματοποιήσουν την ευγενή επιθυμία να γίνουν γονείς. Στρέφονται λοιπόν σε χώρες όπως η Βουλγαρία, η οποία εφαρμόζει ένα ιδιότυπο καθεστώς ανοχής και διαδικασίες που ολοκληρώνονται με χρηματισμό των εμπλεκόμενων μερών. Δηλαδή όπου, από τις κοινωνικές συνθήκες ως και την κρατική διαφθορά, ζει μια «αγορά» διαφθοράς συνειδήσεων και δωροδοκίας, που ωθεί νέες πολύτεκνες μητέρες (τσιγγάνες) και φτωχές κοπέλες να πουλήσουν τα παιδιά τους, ενώ οι μισές έχουν υπάρξει θύματα κακομεταχείρισης ή βίας.

Το ελληνικό κράτος, αν θέλει, μπορεί να βάλει φραγμούς στην ενίσχυση τέτοιων δικτύων. Σε πλήρη αναγνώριση της ανάγκης ύπαρξης δυνατότητας υιοθεσίας παιδιών από άλλη χώρα, στις 29.5.93 υιοθετήθηκε από τη 17η Σύνοδο της Συνδιάσκεψης Ιδιωτικού Διεθνούς Δικαίου της Χάγης η Σύμβαση για την Προστασία των Παιδιών και τη Συνεργασία στη Διακρατική Υιοθεσία.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση έγινε μέλος της Συνδιάσκεψης, αλλά η χώρα μας είναι η τελευταία και η μοναδική της ΕΕ που δεν έχει προχωρήσει στην κύρωση! Η Σύμβαση προσδίδει κανόνες νομιμότητας σε κάθε πράξη υιοθεσίας από το εξωτερικό και εμποδίζει παράνομες υιοθεσίες, που ελλείψει νομικού πλαισίου βρίσκουν πρόσφορο έδαφος αντί αδρών αμοιβών- ταρίφα ως 50.000 ευρώ για ένα μωρό-, από ένα οργανωμένο κύκλωμα επίορκων γιατρών και απατεώνων δικηγόρων, μαιευτήρων, κοινωνικών λειτουργών και δημοσίων υπαλλήλων.

Είναι χαρακτηριστική η επιστολή που βρέθηκε στα χέρια μου, όπου δικηγόρος σε θέματα διακρατικών υιοθεσιών του Περού δηλώνει ότι «στο Περού δεν επιτρέπεται να δεχόμαστε αιτήσεις περί υιοθεσίας από τη χώρα σας. Στη νομοθεσία του Περού η Σύμβαση αποτελεί ρητή νομική προϋπόθεση. Το Περού έχει υπογράψει και επικυρώσει τη Σύμβαση της Χάγης και η Ελλάδα όχι».

Κατέθεσα σχετική ερώτηση στη Βουλή, γιατί καθυστερεί η κύρωση της Σύμβασης, και αν και δεν πίστευα ότι θα έφερνε τα πάνω κάτω, πλέον ευελπιστώ πως σύντομα θα αποτελέσει νόμο του κράτους, καθώς αυτές τις μέρες συζητείται στην αρμόδια επιτροπή. Πιο σημαντικό από το ίδιο το γεγονός, είναι ότι έτσι δεν θα χαθεί η ελπίδα ότι όλα μπορούν να αλλάξουν. "

----------------------------------

troktiko blogspot

προσωπικα, παντα ημουν της γνωμης οτι μανα ειναι αυτη που μεγαλωνει ενα παιδι, οχι εκεινη που το γενναει....

το πιστευω ακομα περισσοτερο τωρα που εχω δικο μου παιδι...

τιποτα δεν ηταν οι 9 μηνες εγκυμοσυνης.... τιποτα δεν ηταν και η γεννα...

ελα να μετρησεις ξενυχτια τωρα... και ειμαστε ακομα στην αρχη, 9μιση μηνων ειναι το παιδι...

εαν μου ελεγαν, σου δωσαμε λαθος παιδι... αλλο γεννησες, αλλο πηρες... θες πισω το κανονικο σου και να μας επιστρεψεις αυτο που εχεις????

με τιποτα!!!!!!!

• 3 εβδομάδες μετά...
προσωπικα, παντα ημουν της γνωμης οτι μανα ειναι αυτη που μεγαλωνει ενα παιδι, οχι εκεινη που το γενναει....

το πιστευω ακομα περισσοτερο τωρα που εχω δικο μου παιδι...

τιποτα δεν ηταν οι 9 μηνες εγκυμοσυνης.... τιποτα δεν ηταν και η γεννα...

ελα να μετρησεις ξενυχτια τωρα... και ειμαστε ακομα στην αρχη, 9μιση μηνων ειναι το παιδι...

εαν μου ελεγαν, σου δωσαμε λαθος παιδι... αλλο γεννησες, αλλο πηρες... θες πισω το κανονικο σου και να μας επιστρεψεις αυτο που εχεις????

με τιποτα!!!!!!!

ΜΕ ΚΑΛΥΨΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΝΑ ΠΩ.....!!!!!!

Διομήδης 27/09/05

Γιώργος 18/10/08

Πολυχρόνης 03/07/10

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...