Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΔΙΑΦΟΡΑ ΗΛΙΚΙΑΣ

antigoni84

Recommended Posts

εγω ειμαι στα 29 και ο αντρας μου στα 44.. εχουμε 15 χρονια διαφορα!

ειχα παντα σχεσεις με μικροτερα τα 8 χρονια διαφορας και μονο η μανα μου επαθε πανικο οταν ρωτησε την ηλικια του καλου μου. Ο αντρας μου ειναι πολυ δραστηριος και ιδιως το καλοκαιρι θελει να γυρουλιζουμε συνεχως! Το μονο που με ενοχλει αφανταστα οτι πια η δουλεια τον κουραζει περισσοτερο απο πριν. Και επισης ( αλλα αυτο δεν εχει να κανει με την ηλικια..) ειναι οτι το παιδι ειναι δικη μου ευθυνη. Παμε για καφε σημαινει : παμε να πιω εγω καφε και εσυ να ασχολεισαι με το παιδι..

τελος θα συμφωνισω με την Κασσιανη στο οτι ο φοβος μου απο πριν το γαμο, μετα το γαμο αλλα και μετα τη γεννηση της μικρης ειναι (να ειμαστε καλα και αν όλα πανε φυσιολογικά) θα ειμαι εγω αυτη που θα μεινει πισω. Δεν ξερω σε ποσα χρονια θα γινει αυτο. Πως θα ειμαστε, ποσο θα ειναι το παιδι μας, θα εχουμε αλλο, θα ειμαστε μαζι... Πάντως αν πεθανουμε φυσιολογικά, εγω ειμαι αυτη που θα πρεπει να ζησω χωρις εκεινον και που θα πρεπει να το πω στο παιδι μας...

(φφτου φτου φτου και η ωρα εινα 2 και κοιμαται -ροχαλιζει- το πουλακι μου...)

Σ'εμας συμβαινει το ακριβως αντιθετο. Ειναι εκεινος που ασχολειται πολυ περισσοτερο με το παιδι. Βλεπεις στα 50 του εχει ξεπερασει πολλα αγχη και ανασφαλειες προσωπικες και επαγγελματικες και τον ενδιαφερει περισσοτερο η ενασχοληση με την κορη του.

Οσο για το θανατο και ποιος θα μεινει πισω, προσφατες εμπειριες μου εχουν δειξει οτι ολα ειναι πολυ σχετικα.

Παντως η αληθεια ειναι οτι θα συμβουλευα μια κοπελα να το σκεφτει καλα πριν προσωρησει σε γαμο με διαφορα ηλικιας πανω απο 10 χρονια. Σε τρωει το αγχος για πολλα που δεν τα σκεφτεσαι πριν κανεις παιδια.

k9Tap3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 126
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

O δικός μου είναι 10 μήνες μικρότερος ( ευτυχώς σε πολλά πράγμτα πιο ώριμος από εμένα )...αλλά και όσο θυμάμαι τον ευαυτό μου ποτέ δεν είχα γυρίσει να κοιτάξω μεγαλύτερο άντρα....

rQGhp3.png

Σ'εμας συμβαινει το ακριβως αντιθετο. Ειναι εκεινος που ασχολειται πολυ περισσοτερο με το παιδι. Βλεπεις στα 50 του εχει ξεπερασει πολλα αγχη και ανασφαλειες προσωπικες και επαγγελματικες και τον ενδιαφερει περισσοτερο η ενασχοληση με την κορη του.

Οσο για το θανατο και ποιος θα μεινει πισω, προσφατες εμπειριες μου εχουν δειξει οτι ολα ειναι πολυ σχετικα.

Παντως η αληθεια ειναι οτι θα συμβουλευα μια κοπελα να το σκεφτει καλα πριν προσωρησει σε γαμο με διαφορα ηλικιας πανω απο 10 χρονια. Σε τρωει το αγχος για πολλα που δεν τα σκεφτεσαι πριν κανεις παιδια.

Δηλαδή εσύ τώρα που έχεισ παντρευτεί τον άντρα σου και γνωρίζεισ τα άγχη αυτήσ τησ σχέσησ, αν γυρνούσεσ το χρόνο πίσω δεν θα τον ξαναπαντρευόσουν;

Δηλαδή εσύ τώρα που έχεισ παντρευτεί τον άντρα σου και γνωρίζεισ τα άγχη αυτήσ τησ σχέσησ, αν γυρνούσεσ το χρόνο πίσω δεν θα τον ξαναπαντρευόσουν;

Ειναι περιεργη ερωτηση αυτη. Τον ερωτευτηκα και τον παντρευτηκα, δεν καθισα να υπολογισω το καθετι, ποσο μαλλον θεματα τα οποια δεν μπορουσα να φανταστω.

Εγω λοιπον θα τον παντρευομουν ξανα (αλλωστε μου προεκυψε και αριστος συζυγος και πατερας), απλα ηθελα να πω οτι σε μια πολυ νεα κοπελα που θα το σκεφτοταν, θα της ελεγα και τα παραπανω για να τα υπολογισει.

Ουτως η αλλως (οπως συχνα τονιζω) ολα ειναι σχετικα.

Με καποιον αλλον αντρα δε θα ειχα αυτα τα αγχη, αλλα αν κρινω απο τους γαμους που γνωριζω (ειτε σε προσωπικο ειτε σε επαγγελματικο επιπεδο) θα ειχα πιθανον αλλου ειδους αγχη, ισως και πιο σοβαρα. Και εξηγω:

Στηνπεριπτωση μας, επειδη παντρευτηκαμε απο ερωτα και εχουμε μια αριστη σχεση και μεταξυ μας και με το παιδι μας, θα μπορουσα απλα να ηρεμησω και να μη σκεφτομαι πραγματα που οπως και να χει ειναι τυχερα και δεν ελεγχονται. Εκει μπαινει ο χαρακτηρας μου που συνηθιζει να υπεραναλυει και να αγχωνεται για τα παντα.

Εάν ομως ειχα καποια απο τα προβληματα που παρατηρω στους αλλους γαμους (κακη συμπεριφορα, αδιαφορια για εμενα ή το παιδι μας, μη συμμετοχη στις ευθυνες και υποχρεωσεις κλπ), τοτε θα ειχα πραγματικα προβλημα και οχι υποθετικα και ισως στο μελλον οπως νομιζω οτι εχω τωρα.

k9Tap3.png

Εμεις ειμαστε ισα....γνωριζομαστε απο το λυκειο αλλα καναμε δεσμο πολλα χρονια μετα...

και με τον 1ο μου αντρα στην ιδια ηλικια ειμασταν....

ολα ειναι θεμα χαρακτηρα και αντροφης, αυτη ειναι η γνωμη μου!

Διαφημίσεις

• 3 εβδομάδες μετά...

Εγώ προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα που ο σύζυγός μου είναι 50(είχε γενέθλια στις 25-06) κι εγώ 31,6!Είδατε σας λέω και ακριβώς την ηλικία μου!Είμαστε παντρεμένοι 4 χρόνια ,αλλά συνολικά μετράμε 8 χρόνια σχέσης!Εγώ τον ερωτεύτηκα , γιατί κατάφερε να με "ξεκουμπώσει" και να "ξεπαγώσω"....τί να πώ οι προηγούμενες σχέσεις μου ,με αποκαλούσαν παγόβουνο....Έγινα άλλος άνθρωπος ,του εκδήλωνα τα συναισθήματά μου ,την αγάπη μου.Καθώς κι επίσης την ενέργειά του να με παρακινεί να κάνω ή να κάνουμε πράγματα μαζί!Και ένα περίεργο πράγμα βρε κορίτσια ,είτε πρίν παντρευτούμε , είτε πια ως παντρεμένη ,δεν έχω νιώσει ότι ασφυκτιώ , του αφήνω χώρο και μου αφήνει χώρο.Λειτουργούμε ως οικογένεια ,αλλά κάνω και πράγματα μόνη μου.Φυσικά , για να μην παρεξηγηθώ ,δεν λέω πως είναι ο mr perfect ,αλλά στο σύνολο ,είμαι χαρούμενη που είναι άντρας μου και μπαμπάς του γιού μου!(το μωρό μου τέλη Αυγούστου θα είναι 3,5 ετών)!

Και κλείνοντας ,μ'αρέσει η αίσθηση πως είμαι το κοριτσάκι του(και απλά προς αποφυγή άλλων σκέψεων ,μεγάλωσα σε μια υπέροχη ,δεμένη οικογένεια , που ο μπαμπάς μου είναι 5 χρόνια μόνο μεγαλύτερος από τη μαμά μου)

Λίνα1979

• 2 months later...

Εμένα ο άντρας μου είναι 5 χρόνια μεγαλύτερος, εγώ 25 εκείνος 30 και είμαστε μαζί 3 χρόνια. Να σας πώ την αλήθεια ποτέ δεν μου άρεσαν οι κατα πολύ μεγαλύτεροι άντρες (βέβαια αυτό είναι καθαρά υποκειμενικό).

Να συμπληρώσω όμως ότι και 60 να ήταν ο καλός μου, πάλι τον ίδιο θα ήθελα, ΜΟΝΟ τον ίδιο και στα 30,και στα 40, και στα 50...Εϊναι θέμα ανθρώπου και χαρακτήρα.

Η κάθε ηλικία έχει τα προβλήματά της, ο μικρός - ανώριμος, ο μεγάλος - παππούς κλπ...Αν ο ανθρωπός σου σε κάνει να αισθάνεσαι ασφάλεια και υπάρχει συνεννόηση δεν πιστεύω ότι η διαφορά της ηλικίας μπορεί να χαλάσει μια σχέση.

Eγω με τον αντρα μου εχουμε 8 χρονια διαφορα. Οταν τον γνωρισα εκλεινα τα 17 κι εκεινος ηταν 25...Τωρα ειμαι εγω 25 κι εκεινος 33!

Τα μωράκια είναι τα ωραιότερα άνθη.......

14 χρονια μεγαλυτερος....στην αρχη δεν με ενδιεφερε γιατι περναγαμε καλα καναμε πραγματα που αρεσαν και στους 2 και δεν ηταν κλασικοσ της ηλικιας του.

Με τον καιρο ομως βλεπω τα προβληματα που δημιουργει αυτη η διαφορα ηλικιας πραγματα που δεν εβλεπα πριν....

Περι ορεξεως, κολοκυθοπιτα ελεγε η γιαγια μου. Δεν εχει σημασια ποσο χρονων ειναι ο ανθρωπος σου, αρκει να ειναι οντως ο ανθρωπος σου. Εγω με συνομηλικο δεν ειχα σχεδον ποτε σχεση. Δεν μπορουσα να μιλησω καν την ιδια γλωσσα. Με τον αντρα μου εχουμε 9 χρονια διαφορα. Εγω ειμαι 29 και ο αντρας μου 38 και ειμαστε μαζι απο τα 22 μου αν εξαιρεσεις κατι μικρα break τα πρωτα χρονια. Εγω ειμαι πεπεισμενη πλεον οτι αν δεν τον ειχα συναντησει θα εμενα παντα ανυπαντρη. Ειναι το αλλο μισο της ψυχης μου αλλα και του μυαλου μου γιατι ειναι ο μοναδικος ανθρωπος που εχω γνωρισει και σκεφτεται ακριβως οπως εγω.

Διαφημίσεις

Εμείς έχουμε 3 χρόνια διαφορά, είμαι η μεγαλύτερη απο τους δύο. Ποτέ δεν στάθηκε εμπόδιο αυτό για να δημιουργήσουμε σχεση, είμαστε μαζί απο το 1997, παντρευτήκαμε το 2003, έχουμε ένα υπέροχο κοριτσάκι, είναι καλός οικογενειάρχης και σύζυγος και εγώ, αν και 37, νιώθω 27!

εγω με τον αντρα μου εχουμε 10 χρονια διαφορα και ειμαστε μαζι 4 χρονια. δεν πιστευω οτι εχει σχεση η ηλικια οταν υπαρχει αγαπη απλα συμβαινει.... τωρα πως θα καταληξει και τι θα συμβει ειναι θεμα των ιδεων και προσωπικοτητας του καθενος. εγω ειμαι 20 κι ο αντρας μου 30. ειναι κακο που πριν γεννησω με εκαναν 16 και τωρα 24?

4_11_12.gif

yqMlp3.png

ΓΙΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΩΣ!

ΕΙΣΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΩ! ΣΑΓΑΠΩ!

Εμεις εχουμε την ιδια ηλικια δηλ με περναει για 6 μηνες. Ειμαστε μαζι απο τοτε που τελειωσαμε το λυκειο και μετραμε συνολο 11 χρονια. Ομολογω οτι μ'αρεσει που εχουμε την ιδια ηλικια και ειμαστε μαζι απο μικρα γιατι μεγαλωσαμε και ζησαμε τα παντα μαζι απο τα φοιτητικα μας χρονια, το στρατο, την αναζητηση δουλειας και πολλα αλλα...

Πιστευω οτι η διαφορα ηλικιας ειναι κατι υποκειμενικο και πως ταιριαζεις με τον αλλο. ΗΜια φιλη μου ριχνει τον αντρα της 3 χρονια και περνανε jet ενω μια αλλη την περναει 12 και παλι περνανε jet.

• 1 month later...

Διαφημίσεις

Εμείς πάλι έχουμε την ίδια ηλικία (με περνάει 6 μήνες) και είμαστε 15 χρόνια πια μαζί. Χαίρομαι που είμαστε συνομίληκοι γιατί τα άγχη μας και οι ανησυχίες μας συμβαδίζουν με την ηλικία μας και είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος, όπως επίσης ότι μέσα σε αυτά τα 15 χρόνια σχέσης μεγαλώσαμε μαζί και έχουμε πια τα ίδια βιώματα. Νομίζω ότι ξέροντας το χαρακτήρα μου δεν θα μπορούσα να συνυπάρξω με ένα άντρα που θα είχα μεγάλη διαφορά ηλικίας...

[sIGPIC][/sIGPIC]

• 3 months later...

Εμείς έχουμε 12 χρόνια διαφορά. Δεν μας φαίνεται γιατί εκείνος μικροδείχνει πάρα πολύ, και φυσικά στο μυαλό.....μην το θίξουμε το θέμα.. κλασσικός άντρας με μυαλό 5χρονου.

Το μόνο που με ψιλοανχώνει είναι το θέμα του παιδιού. Εκείνος είναι 39 και εγώ 27 και ενώ εγώ έχω κάποιο περιθώριο ακόμη για παιδί εκείνος θέλει πολύ γιατί νιώθει πως μεγαλώνει....

sj3dp3.png

Eμεις εχουμε 16 χρονια διαφορα εγω θα κλεισω τα 26 κ εκεινος τα 42!ειναι οπως ειπε κ η manoulina ο κλασσικος αντρας με μυαλο 5χρονου.Τη διαφορα ηλικιας δεν θα την αλλαζα τον συγκεκριμενο αντρα παραλιγο!Το θεμα δεν ειναι η διαφορα ηλικιας ειναι η χημεια!Εμεις ταιριαζαμε πολυ,στην πορεια καπου το χασαμε λογω τριτων κ οχι λογω διαφορας..τωρα μαλλον ειμαστε σε καλο δρομο!

εμενα με περναει 5 μηνες αλλα δε θα ηθελα με τιποτα διαφορα πανω απο 5 χρονια,η θεια μου ηταν 25 κ πηρε εναν 57 κ τωρα αυτη ειναι 54 κ αυτος 86!! βασικα απο τα 30 της εκανε την αποκλειστικη νοσοκομα στον παππου γιατι μετα τα 65 ολο κ κατι βγαζει ο ανθρωπος

μαρεσει που εχουμε ιδια ηλικια με τον αντρα μου γιατι αν εγω ειμαι τωρα 27 κ αυτος ηταν πχ 45 θα νομιζα πως πηρα τον μπαμπα μου.αυτο ισχιει για εμενα εννοειται

εμενα με περναει 5 μηνες αλλα δε θα ηθελα με τιποτα διαφορα πανω απο 5 χρονια,η θεια μου ηταν 25 κ πηρε εναν 57 κ τωρα αυτη ειναι 54 κ αυτος 86!! βασικα απο τα 30 της εκανε την αποκλειστικη νοσοκομα στον παππου γιατι μετα τα 65 ολο κ κατι βγαζει ο ανθρωπος

μαρεσει που εχουμε ιδια ηλικια με τον αντρα μου γιατι αν εγω ειμαι τωρα 27 κ αυτος ηταν πχ 45 θα νομιζα πως πηρα τον μπαμπα μου.αυτο ισχιει για εμενα εννοειται

συμφωνω .εμεις με τον αντρα μου έχουμε 4 χρονια διαφορα -εγώ 32 αυτος 36- και το βρισκω μια χαρα! ομπαμπας μου με περναει ακριβώς 20 χρονια ,είναι 52 ετων.Ακριβώς

επειδη μεγαλωσα εχοντας αυτο το παραδειγμα μου φαινοταν πολυ καπως να ειμαι με πολυ μεγαλυτερους ανθρωπους-σκεφτομουνα τι δηλαδη θα μπορουσα να ειμαι με καποιον απο τους φιλους του πατερα μου..ε, οχι!

αλλα είναι και οπως σου τυχει βεβαια!

• 4 months later...
Mε αγχώσατε :-(....Εμένα είναι 34 κι εγώ 28....5 χρόνια και κάτι μήνες δηλαδή, καλά είναι λέτε ;;;;;

πλάκα κάνεις????

και γιατί αγχώθηκες?

μια χαρά διαφορά είναι....

εμείς έχουμε ακριβώς 1 χρόνο παρά 4 ημέρες...cool!

kc3rp3.pngD0HJp3.png

"Μέχρι τώρα είχαμε ο ένας τον άλλον.. τώρα έχουμε ΤΑ ΠΑΝΤΑ..!"

31.07.2010

εμεις εχουμε 5 χρονια.

βεβαια εγω μια χαρα νιωθω, στον αντρα μου λεω συνεχεια οτι θα μεγαλωσει!!!

παντως σε λιγα χρονια η διαφορα μας να μεγαλωσει..

εγω θα παραμεινω 30 για λιγο καιρο!

668bab1939.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...