Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΔΙΑΦΟΡΑ ΗΛΙΚΙΑΣ

antigoni84

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Replies 126
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Τυχαία είδα το ερώτημα σου και ειπα να απαντησω μια που και εμενα με ειχε απασχολησει το θεμα. Με τον άντρα μου έχουμε 9 χρονια διαφορα.Μπορει να μην φαινονται αλλά υπαρχουν και είναι ενας από τους λόγους που αγχώνομαι για να κανουμε παιδάκι.

Πριν από τον άντρα μου δεν μου άρεσαν οι πολύ μεγαλύτεροι άντρες και ποτε δεν τα είχα με πανω από 3χρόνια μεγαλύτερο. Τώρα αυτό που πιστεύω είναι οτι αν δεν μιλάμε γαι εξωφρενικές διαφορές η χημεία παιζεί τον πιο σημαντικό ρόλο στο ζευγάρι μια που ο έρωτας χρονια δεν κοιτά....

γιατί εγώ ότι ονειρευόμουν στην ζωή μου ,το έχω βρει σε εσενανε ψυχή μου και έχω τα πάντα πια!!!

η πεταλουδίτσα μου γεννήθηκε στις 23/9/10

Υποκειμενικο ειναι. Εμεις εχουμε 8.5 χρονια διαφορα. Για μενα απο 5 μεχρι βαρια 10 ειναι καλα. Αλλα οπως ειπε και η chris 81 οταν υπαρχει χημεια δεν κολας σε τετοια.

lcWup3.png

Για μενα υποκειμενικο ειναι , οτι αρεσει στον καθενα , εγω δεν αντεχα μεγαλυτερο αντρα μετα απο μια ασχημη σχεση , ηθελα κατι κοντα στην ηλικια μου οπως και με τον αντρα μου εχουμε μολις 2 χρονια διαφορα , εχω ομως και μια φιλη οπου ειναι επισης τρυσευτιχισμενη με 15 χρονια διαφορα για αυτο ηθελε απο τοτε που την ξερω , δεν νομιζω οτι υπαρχει ιδανικη διαφορα αλλα τι ταιριαζει και αρεσει στον καθενα .

και εγώ με τον άντρα μου έχουμε 15 1/2 χρόνια διαφορά. εγώ 24 αυτός 39. είμαστε 5+ χρόνια μαζί και είμαστε πολύ αγαπημένοι. κάποια θέματα να αντιμετωπίσουμε υπάρχουν αλλά δεν νομίζω ότι έχει να κάνει με την ηλικία αλλά με τον χαρακτήρα του ανθρώπου.

bpGZp3.png

ooAsp3.png

Διαφημίσεις

Γνώμη μου είναι ότι δεν παίζει μόνο ρόλο η διαφορά ηλικίας, αλλά και το πότε την κοιτάει κανείς. Ενας άντρας π.χ. στα 39 είναι ακόμη νέος και αναλόγως εμφάνισης θα μπορούσε πιστεύω άνετα να φανεί ελκυστικός και σε μια κοπέλα π.χ. 19 ετών. Ενας άντρας όμως στα 59 π.χ. έχει συνήθως αρχίσει να "σπάζει" εμφανισιακά, οπότε δεν θα φαινόταν το ίδιο ελκυστικός στην γυναίκα των 39 ετών.

Στο ερώτημα σας για ιδανική διαφορά ηλικίας , νομίζω πως τελικά καθοριστικό ρόλο παίζει η εμφάνιση που προβλέπεται να έχεις κάποιος σε μια ηλικία Α.

Η χημεία αλλά και η οριμότητα είναι πιο σημαντικοί παράγοντες , οι οποίοι έχουν να κάνουν και με την ηλικία.

Εγώ θα μιλήσω για το εύρος ηλικίας ανάμεσα στα 35 ~ 45 το οποίο θεωρώ οριακό για "ανακατατάξεις" ανάμεσα στα σχεδόν συνομήλικα ζευγάρια.

Σε αυτές τις ηλικίες το πλεονέχτημα εμφάνισης συνήθως το έχει ο άντρας. Καλά θα ήταν να μην το είχε ( πράγμα που εκ των πραγμάτων δεν γίνεται) ή να ήταν η γυναίκα 40 και ο άντρας 50.

Εκεί εγώ βλέπω την ιδανική διαφορά ηλικίας έτσι έστω να είναι ισόροπο το κριτήριο της εμφάνισης.

Βέβαια πέρα από τα παραπάνω τα οποία και φυσικά είναι προσωπικές απόψεις , γνωρίζω πολύ καλά πως αρκετές γυναίκες και μάλιστα ενεργά μέλοι αυτού εδώ του 4ρουμ δεν χρειάζονται την παραπάνω διαφορά ηλικίας και μπορούν να σταθούν στα ίσα απέναντι σε συνομήλικους άντρες :cool:

Παραδείγματα δε θε να πω διότι θα αδικήσω αθελά μου κάποιες άλλες.

Κατά τα λοιπά , η χημεία είναι αυτή που τα τσακίζει όλα και κάνει τις διαφορές ηλικίας να μοιάζουν καρυδότσουφλα :lol::lol:

Εξαρταται παντα για τι διαφορα μιλαμε, αλλα και πως ειναι αυτος ο μεγαλυτερος αντρας ή γυναικα. Ξερω αντρα ο οποιος στα 45 που ειναι τωρα ειναι πολυ μα πολυ ελκυστικος, με νεανικο ντυσιμο (δεν εννοω μπεμπεκιστικο-γελοιο) και με αντιληψεις συγχρονες (δεν εννοω ασυδοτες). Ξερω ομως συνομιλικο του που ειναι παντοφλα, εφημεριδα, καφενειο, μια κοιλαρα μεχρι απεναντι και με καλτσα τρυπια. Αρα... εχει να κανει κι ο χαρακτηρας.

Εγω ας πουμε δεν θα ηθελα να ειμαι με μεγαλυτερο αντρα. Αντε 8 χρονια διαφορα και πολλα λεω (για εμενα μιλαω παντα). Με τον αντρα μου εχουμε 4 χρονια διαφορα και νιωθω καλα μ' αυτο.

Απο την αλλη ουτε μικροτερο θα ηθελα, αλλα ουτε συνομιλικο. Αποψη στη σφαιρα παντα του υποθετικου, γιατι στην πραξη, αν η ζωή μου τα εφερνε αλλιως ισως να ειχα αλλη γνωμη. Κουβεντα να γινεται...

Νομίζω ένας μεγαλύτερος άντρας σπάνια θα μου άρεσε...γενικά πάντα είχα ένα φόρτε με τους μικρότερους...καλύτερη επικοινωνία ας πούμε σίγουρα. Ο άντρας μου τώρα είναι 1,5 χρόνο μικρότερος και μου πάει γάντι! :D

Γενικά πιστεύω ότι όσο πιο κοντά οι ηλικίες τόσο πιο καλή επικοινωνία υπάρχει. Οπότε για μένα το +- 2 ή 3 χρόνια είναι το ιδανικό. :)

gwggp2.png ISWTp2.png

εγω ειμαι κατα... σορυ για τις κοπελες που ειναι με μεγαλυτερους, αλλα παντα "φοβομουν" αυτη τη διαφορα. βλεπω πολλα ζευγαρια γυρω μου που η ασυνενοησια πευτει συνεφο γιατι ο αντρας ειναι στον κοσμο του και εχει βαρεθει τη ζωη του.. αλλα και χωρις αυτα τα παραδειγματα, θεωρω οτι παντα το ζευγαρι θα εχει διαφορετικες αναγκες και θελω που δεν θα μπορουν να καλυφθουν... γνωμη μου παντα... για μενα μαξιμουμ 5 χρονια μεγαλυτερος ο αντρας...

me and my men...

Διαφημίσεις

Εξαρταται παντα για τι διαφορα μιλαμε, αλλα και πως ειναι αυτος ο μεγαλυτερος αντρας ή γυναικα. Ξερω αντρα ο οποιος στα 45 που ειναι τωρα ειναι πολυ μα πολυ ελκυστικος, με νεανικο ντυσιμο (δεν εννοω μπεμπεκιστικο-γελοιο) και με αντιληψεις συγχρονες (δεν εννοω ασυδοτες). Ξερω ομως συνομιλικο του που ειναι παντοφλα, εφημεριδα, καφενειο, μια κοιλαρα μεχρι απεναντι και με καλτσα τρυπια. Αρα... εχει να κανει κι ο χαρακτηρας

η παντοφλα πολύ μου άρεσε :lol::lol::lol:

και ο BRAND PITT ειναι 45 αλλα μια χαρα κουκλί είναι!!!!!!!!!!!!

εγώ παντα με μικρότερους ήμουν!!!!!! και μάλιστα κατάκρινα άσκημα την διαφορά ηλικείας μέχρι που την λουστηκα!!!!!

με τον άντρουλη μου εχουμε 10 χρονάκια διαφορά δεν του φαίνονται βέβαια αλλα μου αρεσει γιατι με βλέπει σαν πιτσιρικάκι ακόμα.......

αν και τελευταία μου πέταει που και που : κοιτα να δεις που μεγάλωσε και το Μελινάκι.:roll:

το θεμα ειναι να ταιριάζεις με τον αλλον και να εχεις κοινά όνειρα και στόχους. Και ενα τελευταίο που επεισις θεωρώ σημαντικό είναι τα ζευγάρια να ταιριάζουν και στο θέμα της διασκέδασης.

Οχι να θέλει ο ένας μπαράκι και ο άλλος καπι.

:lol::lol:

... Αφήνοντας έξω τους "κοινωνικούς" παράγοντες ,μένουμε στο πως το βλέπει ο καθένας από εμάς... δηλαδή ο καθένας από την πλευρά του με βάση πάντα τις προσωπικές του εμπειρίες και τα δικά του "θέλω"....

Εάν η σχέση είναι "υγιείς" θα αντέξει την διαφορά ηλικίας ... :cool:

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Βέβαια πέρα από τα παραπάνω τα οποία και φυσικά είναι προσωπικές απόψεις , γνωρίζω πολύ καλά πως αρκετές γυναίκες και μάλιστα ενεργά μέλοι αυτού εδώ του 4ρουμ δεν χρειάζονται την παραπάνω διαφορά ηλικίας και μπορούν να σταθούν στα ίσα απέναντι σε συνομήλικους άντρες :cool:

για κάντο μας λίγο πιο σαφές αυτό βρε Αλέξανδρε ... :)

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Eγώ ξέρω ότι δεν πρέπει να λέμε μεγάλες κουβέντες που θα τις καταπιούμε κάποτε! Λες ότι δεν θέλεις μεγαλύτερους και μετά την πατάς με τον παππού και σε τρέχει κι απο πάνω!!!! Πάντως διαφωνώ με τον Almak ότι οι άντρες κρατιούνται καλύτερα. Κάθε άλλο θα έλεγα! Βλέπω παλιούς συμμαθητές μου φαλακρούς, ότι απέμεινε απο μαλλί κάτασπρο, με κάτι κοιλιές μέχρι κάτω, ντυμένους δεκαετία του '80 και λέω "μπα! αυτός πήγαινε λύκειο κι εγώ γυμνάσιο!!!" Αντιθέτως οι γυναίκες λίγο βάφουν το μαλλί, λίγο κάνουν δίαιτα, λίγο παρακολουθούν τη μόδα πάνε και κανένα γυμναστήριο, κάπως καλύτερα στέκονται! Απο ωριμότητα πάλι οι άντρες ...πίκρα! Δεν τα φτιάχνεις όμως με το πουρό για να βρείς ωριμότητα! Ο άνθρωπος που δεν έχει ενηλικιωθεί στα 30, δεν θα το κάνει ούτε στα 40, ούτε στα 50...

Το συμπέρασμα είναι ότι η ηλικία δεν παίζει ρόλο στο ταίριασμα! Αρκεί η διαφορά να είναι τέτοια που οι άνθρωποι να έχουν αρκετά χρόνια να τα ζήσουν μαζί (ξέρω περίπτωση αυτή 35 και κούκλα, αυτός 67! όσο και να ταιριάζουν οι χαρακτήρες τους έχουν κάποια πρακτικά προβλήματα!)....

ssttaa

Διαφημίσεις

Εγω το επιασα το υποννοουμενο... :lol::lol::lol::lol: και στην δικη μου περιπτωση,μπορει να ισχυει κιολας.....

Οταν παντρευτηκα τον αντρα μου,αυτος ηταν 25 κι'εγω 29...Τωρα ειμαι εγω στα 32 και εκεινος στα 28 και εχουμε δυο υπεροχα μωρα....και παμε για τριτο....Δεν πιστευω πως θα μου ταιριαζε ενας αντρας μεγαλυτερος,αλλο βεβαια αν μου τυχαινε,ουτως η αλλως οταν ερωτευεσαι αυτα δεν τα κοιτας....Ο αντρας μου ειναι πολυ πιο ωριμος,ισορροπημενος και κατασταλαγμενος απο ολους τους συνομηλικους του (μην πω και απο μενα :lol::lol::lol::lol: ),ειναι καταπληκτικος πατερας και συζυγος και φουσκωνει απο περηφανια (και ψιλοδιασκεδαζει κιολας),με το σοκ που παθαινουν οσοι ακουν πως ειναι πατερας 2 παιδιων στα 28....

Τωρα η επιλογη μου αυτη μπορει να σημαινει οτι ανηκω στην κατηγορια που υποννοει ο Αlmak..... :lol::lol::lol::lol: που δεν ειναι ντε και καλα κακο,ταιριαζουμε,δενουμε με τον αντρα μου και εχουμε μια ευτυχισμενη οικογενεια.

Σημασια εχει οτι ειμαστε υπευθυνοι γονεις για τα παιδια μας,ειναι ολη μας η ζωη και οτι αγαπιομαστε......

"Τα μεγάλα πνεύματα έχουν να κάνουν πάντα με τη βίαιη αντίδραση του μέσου όρου. Οι τελευταίοι δεν μπορούν να καταλάβουν όταν ένας άνθρωπος δε συμμορφώνεται χωρίς σκέψη με τις κληρονομικές προκαταλήψεις και χρησιμοποιεί θαρραλέα τη νοημοσύνη του."

Αλβερτος Αινσταιν

εγω παλι δεν ειχα ποτε προβλημα με τη διαφορα ηλικιας.προς καμια κατευθυνση..

ειχα μεγαλη σχεση και με μεγαλυτερο και με μικροτερο αντρα..(παλια :wink: )

σημασια εχει το ζευγαρι να επικοινωνει και να ειναι αγαπημενο..

ο αντρας που παντρευτηκα ειναι 10 χρονια μεγαλυτερος μου και σε συγκριση με μενα εχει περισοτερη ορεξη να κανει πραγματα απο μενα, εγω συνηθως ειμαι αυτη που βαριεται τη ζωη της..

Εγω στα 20 ειχα σχεση με τον Βασιλη που ηταν 38.Περναγαμε πολυ καλα και την ειχα αναγκη αυτη τη σχεση τοτε.Μπου παρειχε ασφαλεια σε μια δυσκολη φαση της ζωης μου.Μεχρι εκει ομως.Οταν τεθηκε το θεμα γαμου τη διεκοψα και στη συνεχεια "μεγαλωσα" και εγω με τους συνομηλικους μου. Ηταν μια σχεση αναγκης πανω σε γονεικα προτυπα.Ενιωθα ασφαλης εκτος οικογενειας βρισκοντας εναν συντροφο-πατερα.

Και παλι θα πουμε την κλισε φραση:" ολα ειναι σχετικα!".

Διαβαζοντας ολα τα παραπανω καταλαβα οτι ολοι κρινουμε το θεμα απο τις προσωπικες εμπειριες και σωστα βεβαια.Δεν υπαρχει χρυση τομη.Ολα ειναι αλληλενδετα και εξαρτωνται αμεσα απο πολλους παρογοντες π.χ. εμπειριες ζωης, οικογενειακα πιστευω, οικονομικους παραγοντες, κοινωνικες καταστασεις, και το πιο βασικο η ψυχολογια της στιγμης που συμβαινει το περιβοητο κλικ, και λες τωρα την πατησα?!*?

Προσωπικα, ειμαι συνομιληκη με τον συζυγο, ειμαστε μαζι απο το λυκειο, παντρεμενοι 9 χρονια, μαζι ενηλικιωθηκαμε, μαζι σπουδασαμε, μαζι δημιουργηθηκαμε, γενικα μαζι μεγαλωσαμε τοσο πολυ που πλεον ολοι λενε οτι μοιαζουν οι χαρακτηρες μας( θα ελεγα οτι ομογενοποιηθηκαμε μετα απο 16 χρονια κοινης πορειας).

Για μας σημασια εχει το ποσο πραγματικα αισθανεσαι και το δειχνεις αυτο με πραξεις και οχι ποσο θελεις να φαινεσαι ηλικιακα με κολπακια εξωτερικης εμφανισης. Αν ολα βαδιζουν αρμονικα γυρω σου , τα χρονια δεν φαινονται πουθενα!!

69Dzp3.png

06pBp2.png

Άφρο μου αυτό που κατάλαβα εγώ είναι οτι οι άντρες δεν σπάνε τόσο εύκολα όσο οι γυναίκες και αν είναι ίσα, οι άντρες δείχνουν νεότεροι.

Αυτό όμως ίσχυε πριν από πολλά χρόνια που οι γυναίκες δεν είχαν τα μέσα για να διατηρηθούν και να δείχνουν νεότερες.

Τώρα τα πράγματα είναι πιο εύκολα και για τα δύο φύλλα με τόσα προιόντα που υπάρχουν και για άντρες και για γυναίκες.

Εμείς με τον άντρα μου είμαστε ίσα και για μένα είναι το ιδανικό αφού ταιριάζουμε σε πολλά πράγματα μιας και είμαστε της ίδιας γενιάς.

Αυτό όμως δεν σημαίνει οτι τα ζευγάρια που έχουν μια κάποια διαφορά

δεν είναι επιτυχημένα.

Για να είναι μαζί σημαίνει οτι βρήκαν κοινά πράγματα που τους δένουν και τους κάνουν ευτυχισμένους.

Εξαρτάται από τι ψάχνει ο καθένας και τι θεωρεί ιδανικό.

716217ybmeeuyfgz.gif

Μανόλης:9/9/95_Νίκος:8/12/06

Άφρο μου αυτό που κατάλαβα εγώ είναι οτι οι άντρες δεν σπάνε τόσο εύκολα όσο οι γυναίκες και αν είναι ίσα, οι άντρες δείχνουν νεότεροι.

Αυτό όμως ίσχυε πριν από πολλά χρόνια που οι γυναίκες δεν είχαν τα μέσα για να διατηρηθούν και να δείχνουν νεότερες.

Τώρα τα πράγματα είναι πιο εύκολα και για τα δύο φύλλα με τόσα προιόντα που υπάρχουν και για άντρες και για γυναίκες.

Εμείς με τον άντρα μου είμαστε ίσα και για μένα είναι το ιδανικό αφού ταιριάζουμε σε πολλά πράγματα μιας και είμαστε της ίδιας γενιάς.

Αυτό όμως δεν σημαίνει οτι τα ζευγάρια που έχουν μια κάποια διαφορά

δεν είναι επιτυχημένα.

Για να είναι μαζί σημαίνει οτι βρήκαν κοινά πράγματα που τους δένουν και τους κάνουν ευτυχισμένους.

Εξαρτάται από τι ψάχνει ο καθένας και τι θεωρεί ιδανικό.

Φτου...Αλλο νομιζα οτι εννουσε ο Almak....

"Τα μεγάλα πνεύματα έχουν να κάνουν πάντα με τη βίαιη αντίδραση του μέσου όρου. Οι τελευταίοι δεν μπορούν να καταλάβουν όταν ένας άνθρωπος δε συμμορφώνεται χωρίς σκέψη με τις κληρονομικές προκαταλήψεις και χρησιμοποιεί θαρραλέα τη νοημοσύνη του."

Αλβερτος Αινσταιν

Σε αυτές τις ηλικίες το πλεονέχτημα εμφάνισης συνήθως το έχει ο άντρας. Καλά θα ήταν να μην το είχε ( πράγμα που εκ των πραγμάτων δεν γίνεται) ή να ήταν η γυναίκα 40 και ο άντρας 50.

Εκεί εγώ βλέπω την ιδανική διαφορά ηλικίας έτσι έστω να είναι ισόροπο το κριτήριο της εμφάνισης.

ντεν καταλαβαίνει... ... βόηθα με λίγο να καταλάβω... :?

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

εγω ειμαι κατα... σορυ για τις κοπελες που ειναι με μεγαλυτερους, αλλα παντα "φοβομουν" αυτη τη διαφορα. βλεπω πολλα ζευγαρια γυρω μου που η ασυνενοησια πευτει συνεφο γιατι ο αντρας ειναι στον κοσμο του και εχει βαρεθει τη ζωη του.. αλλα και χωρις αυτα τα παραδειγματα, θεωρω οτι παντα το ζευγαρι θα εχει διαφορετικες αναγκες και θελω που δεν θα μπορουν να καλυφθουν... γνωμη μου παντα... για μενα μαξιμουμ 5 χρονια μεγαλυτερος ο αντρας...

Η παραπάνω άποψη με κάλυψε πλήρως. :wink:

Grow up and get a life!

πάντως μου κάνει εντύπωση που όταν λέμε για διαφορά ηλικίας, το μυαλό μας πάει αυτομάτως στο μοτίβο "γυναίκα νέα, άντρας μεγαλύτερος".....

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

εγω με τον αντρα μου,εχουμε 15 χρονια διαφορα.εγω ειμαι 27 και ο αντρας μου 42.

ΑΓΚΑΛΙΤΣΑ ακριβος το ίδιο !!! Και εγω είμαι 27 και ο αντρουλης μου 42.

Δεν νομιζω οτι η ηλικία είναι το προβλήμα. Τα προβληματα υπάρχουν αν δεν υπαρχει αγαπη, σεβασμος και κατανόηση !

02/6/07 γίναμε ένα

16/6/08 πρώτο θαυματακι 30/4/10 δεύτερο θαυματακι

Καληνύχτα Ελλάδα,ο τόπος που γέννησε την Δημοκρατία κατάντησε να σκοτώνει την ελευθερία της έκφρασης. Καλό ταξίδι Σωκράτη 19.7.2010