Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Διακοπη κύησης 24 εβδομάδες.


Amelia3

Recommended Posts

Καλημερα σε ολους.. έχω διαβάσει πολλές ιστορίες για διακοπή κύησης και ένιωσα την ανάγκη να πω και τη δίκη μου.. Αρχικά στέλνω μια τεράστια αγκαλιά σε όλες τις γυναίκες που έχουν περάσει τη διαδικασία της εγκυμοσύνης και της γεννας, και μια μεγαλύτερη σε όσες ενώ την πέρασαν δεν έχουν στα χέρια τους το αγγελουδι τους.. Μια από αυτές είμαι κ εγώ.. μια εγκυμοσύνη τελεια, μια σύλληψη με την πρώτη προσπάθεια.. ένα αγοράκι δυνατο που μεγάλωνε, τελικά όμως στη β επιπέδου βρέθηκε ένα σοβαρό και σπάνιο πρόβλημα στην καρδούλα του και έπρεπε να προχωρήσουμε σε διακοπή.. γέννησα κανονικά κ όμως δεν έχω το μωρό μου στα χέρια μου.. προσπαθώ να βρω τη δύναμη να πιστέψω ότι ήταν ένα τυχαίο γεγονος, ότι αξίζω να έχω ένα υγιές μωράκι και ότι θα τα καταφέρω.. η ψυχή μου πραγματικά αιμορραγεί και θέλω αν υπάρχουν ιστορίες που μετά από τόσο πόνο ένιωσαν χαρά, να τη μοιραστούν μαζί μου ώστε να πάρω λίγη ελπιδα.. σας ευχαριστώ πολύ.. όσες έχετε περάσει κατι παρόμοιο ξερετε ακριβώς τι εννοώ.. φιλια σε όλες❤️

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


ο  πρώην σύζυγός μου ήταν το παιδί που γεννήθηκε μετά από τέτοια απώλεια τελειόμηνου μωρού, της μητέρας του,  απο αποκόλληση πλακούντα τη μέρα πριν τη γέννα. 

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το αν θα τα καταφέρεις. Να μην το σκέφτεσαι καν, ότι δεν θα τα καταφέρεις.

Θα σου πω όμως κάτι. Πήγαινε σε ειδικό για να μεταχειριστείς το πένθος σου, γιατί αν δεν το κάνεις θα επηρεάσει πιθανώς αρνητικά το δέσιμό σου με το μωρό που σίγουρα θα αποκτήσεις.

Υπάρχει ένας θυμός, που προκαλεί το πένθος που πρέπει να εκφραστεί γιατί αν δεν το κάνεις ,θα περάσει στο υγιές μωρό που θα αποκτήσεις, ότι και αν κάνεις, ότι και να  θέλεις και όσο και να το αγαπάς.  

Οπότε μην επικεντρώνεις στο μωρό που θα αποκτήσεις, αλλά επικέντρωσε στην απώλεια, γιατί πρέπει πρώτα να την ξεπεράσεις καλά πριν θέλεις να δεθείς με μωράκι που θα έχει μια άλλη ζωούλα μια χαρά και δεν θέλεις να επηρεαστεί από αυτό το βάρος. 

Το λέω αυτό κιόλας έχοντας ζήσει και δεί ότι αυτό το βάρος οδήγησε σε υπέρμετρη λατρεία/θεοποίηση  του παιδιού που γεννήθηκε μετά (μαζί με θυμό ), και αυτό προκάλεσε άλλο ψυχολογικό πρόβλημα που δεν θα ξεφορτωθεί ποτέ ο πρώην.   Όλα θα γίνουν !  Λειτουργική είσαι, μωρό θα αποκτήσεις ότι και να γίνει. 

Δώσε χώρο στα συναισθήματα όμως, γιατί αυτό που έζησες είναι πραγματικά ένας θάνατος... είναι μια φρίκη, ένα σόκ!! Δεν είναι κάτι απλό. 

Η πρώην πεθερά μου, ακόμα το συζητάει, 50 χρόνια μετά, φαντάσου. Θα το θυμάσαι για πάντα, δεν θα ξεχαστεί ακόμα και με μωράκι. Πρέπει να ζήσεις με αυτό όπως όλες μας που ζούμε με άλλες δυσάρεστες εμπειρίες στην ζωή μας, δυστυχώς έτυχε σε σένα η συγκεκριμένη. Στο ίντερνετ ίσως βρείς τρόπους να εκφράσεις το πένθος, ίσως με κάποιο σημείο στο σπίτι, με το όνομα που είχες σκεφτεί.  Μην προσπαθήσεις να σβήσεις την κατάσταση αυτή. Πρέπει να την ζήσεις, να την επεξεργαστείς. Τα συλληπητήρια μου για το μωράκι σου. Ήταν μια ψυχούλα που ήθελες να αγαπήσεις και δε μπόρεσες, στην πράξη. 

Αλλα να ξέρεις δεν έχει να κάνει με το αν το αξίζεις. Την ζωή δεν μπορούμε να την ελέγξουμε. Μόνο να την ζούμε & να κάνουμε υπομονή, κ να συνεχίζουμε να ελπίζουμε.

 

Link to comment
Share on other sites

Σ ευχαριστώ παρά πολύ για το χρόνο σου και για τα λογια σου.. ο πόνος είναι πολύ μεγάλος και το αγχος ακόμα μεγαλύτερο.. από τη μια δεν θέλω να ξανά δοκιμάσω ποτέ και από την άλλη θα ήθελα κ αύριο αν γινοταν.. έχεις απόλυτο δίκιο όμως, η σκέψη σε αυτή τη φάση είναι στην απώλεια και η οποιαδήποτε βιασύνη μόνο κακό μπορεί να φέρει σε ένα παιδάκι που σιγουρα πρέπει να μεγαλώσει ισορροπημένα και όχι με το βάρος αυτής της απώλειας.. σ ευχαριστώ πολύ 

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...