Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αναστεναγμός παιδιου

Recommended Posts

Καλησπέρα στις μανούλες.

Εδώ και δύο ημέρες το παιδί μας κάνει αναστεναγμόυς (σαν άπνοια) όπως κάνουμε εμείς οι ενήλικες όταν κάτι μας στρεσαρει/αγχώνει. 

Η εξέταση από τον παιδίατρο έδειξε ότι παθολογικά δεν βλέπει κάτι, άκουσε καρδιά, μέτρησε σφιγμους και οξυγόνο. Είναι όλα καλά από αυτή την άποψη. Ωστόσο μας έδωσε εφάπαξ Atarax πριν τον ύπνο. 

Ισως να τον ζόριζει κάτι ψυχολογικά.. και το βγάζει έτσι, για να του δώσουμε περισσότερη προσοχή.. θα προσπαθώ αυτές τις να τηρώ με περισσότερη συνέπεια το πρόγραμμα σε σχέση με το φαγητό το παιχνίδι και τον ύπνο, θα είμαι πιο κοντά γενικά. 

Ήθελα να ρωτήσω αν έχει περάσει κάποια οικογένεια κάτι αντίστοιχο με το παιδί της και πως εξελίχθηκε αυτο.

Αν έχετε να περιγραψεται κάποιο βίωμα η να πείτε κάτι συμβουλευτικα είναι ευπρόσδεκτο. Ευχαριστώ. 

Διαφημίσεις

Καλησπέρα!

- Αναστεναγμό σαν άπνοια εννοείτε μια βαθιά εισπνοή που ακολουθείται από εκπνοή; Ή 4-5 κοφτές εισπνοές που ακολουθούνται από εκπνοή, όπως πχ κάνουμε μετά από κλάμα με λυγμούς;

- Τι ηλικία, φύλο έχει το παιδί;

- Παρουσία ιατρού, στην εξέταση το έκανε; Σας θορύβησε τόσο που πήγατε στον ιατρό για αυτόν τον λόγο ή είχατε προγραμματισμένη επίσκεψη;

- Πέρασε κάποια ίωση αναπνευστική πρόσφατα; Πχ μετά από αναπνευστική ίωση μπορεί κάποιο παιδί να κάνει για κάποιο διάστημα ρουθουνίσματα ή ήχους σαν να ξεροκαταπίνει-ξεροβήχει, κλπ.

- Σε τι συχνότητα το κάνει; Σε τι βάθος χρόνου;

- Σε όλες τις δραστηριότητες το κάνει; Κι όταν παίζει; Κι όταν διαβάζει/μελετάει; Κι όταν συζητάτε; Κι όταν είναι με συνομηλίκους; Κι όταν είναι εκτός σπιτιού πχ στη βόλτα, σε άθληση, σε έξοδο για φαγητό, κλπ; Κι όταν παρακολουθεί κάποιο πρόγραμμα στην τηλεόραση-σε οθόνη;

- Υπάρχει περίπτωση να αντιγράφει κάποια συμπεριφορά; Πχ τα παιδιά μπορεί να αντιγράφουν κάποιες φορές την χροιά φωνής κάποιου, το τρόπο που γελάει, κινήσεις, εκφράσεις προσώπου, κλπ.

- Όταν συζητάτε μαζί, χαλαρώνετε παρέα κλπ αντιλαμβάνεστε εσείς κάποια έγνοια/ανησυχία/προβληματισμό; Έχει λόγο να είναι προβληματισμένο για κάτι; Το έχετε ρωτήσει ευθέως ή πλαγίως να σας πει - με φυσικότητα και ψύχραιμο τόνο εννοείται. Όπως κάνουμε κουβέντα, πετάμε και την ερώτηση χωρίς να επιμείνουμε αν δούμε ότι δεν υπάρχει επιθυμία να εκφραστεί το παιδί.

- Συνδυαστικά έχει αλλάξει κάτι άλλο στην ρουτίνα του;

Όταν ήμουνα μικρή θυμάμαι τον εαυτό  να αναστεναζω που κ που χωρίς όμως κάποιον λόγο, απλά έτσι μου έβγαινε. Απ' το δημοτικό νομίζω το έκανα αλλά δεν θυμάμαι σε τι τάξη. Δεν με αγχωνε κάτι ή να στεναχωριέμαι με κάτι

12 ώρες πρίν, samsympan είπε:

Καλησπέρα!

- Αναστεναγμό σαν άπνοια εννοείτε μια βαθιά εισπνοή που ακολουθείται από εκπνοή; Ή 4-5 κοφτές εισπνοές που ακολουθούνται από εκπνοή, όπως πχ κάνουμε μετά από κλάμα με λυγμούς;

- Τι ηλικία, φύλο έχει το παιδί;

- Παρουσία ιατρού, στην εξέταση το έκανε; Σας θορύβησε τόσο που πήγατε στον ιατρό για αυτόν τον λόγο ή είχατε προγραμματισμένη επίσκεψη;

- Πέρασε κάποια ίωση αναπνευστική πρόσφατα; Πχ μετά από αναπνευστική ίωση μπορεί κάποιο παιδί να κάνει για κάποιο διάστημα ρουθουνίσματα ή ήχους σαν να ξεροκαταπίνει-ξεροβήχει, κλπ.

- Σε τι συχνότητα το κάνει; Σε τι βάθος χρόνου;

- Σε όλες τις δραστηριότητες το κάνει; Κι όταν παίζει; Κι όταν διαβάζει/μελετάει; Κι όταν συζητάτε; Κι όταν είναι με συνομηλίκους; Κι όταν είναι εκτός σπιτιού πχ στη βόλτα, σε άθληση, σε έξοδο για φαγητό, κλπ; Κι όταν παρακολουθεί κάποιο πρόγραμμα στην τηλεόραση-σε οθόνη;

- Υπάρχει περίπτωση να αντιγράφει κάποια συμπεριφορά; Πχ τα παιδιά μπορεί να αντιγράφουν κάποιες φορές την χροιά φωνής κάποιου, το τρόπο που γελάει, κινήσεις, εκφράσεις προσώπου, κλπ.

- Όταν συζητάτε μαζί, χαλαρώνετε παρέα κλπ αντιλαμβάνεστε εσείς κάποια έγνοια/ανησυχία/προβληματισμό; Έχει λόγο να είναι προβληματισμένο για κάτι; Το έχετε ρωτήσει ευθέως ή πλαγίως να σας πει - με φυσικότητα και ψύχραιμο τόνο εννοείται. Όπως κάνουμε κουβέντα, πετάμε και την ερώτηση χωρίς να επιμείνουμε αν δούμε ότι δεν υπάρχει επιθυμία να εκφραστεί το παιδί.

- Συνδυαστικά έχει αλλάξει κάτι άλλο στην ρουτίνα του;

Φαίνεται να είναι η πρώτη περίπτωση που περιγράφεται, εισπνοή και βαθιά εκπνοή.
Κατά την εξέταση το έκανε μια δυο φορές.
Γενικά το κάνει, θα πρέπει όμως να παρατηρήσω καλύτερα αν το κάνει και στην δραστηριότητα η στην συναναστροφη με τους φίλους του.
Θα επανέλθω με νεότερα.

Σχετικά με τις αλλαγές, υπάρχουν αφού ήταν για δύο βδομάδες κλειστά τα σχολεία και ουσιαστικα αυτή ήταν η πρώτη που πήγε. Ωστόσο προκύπτουν πάντα μικροαλλαγές που θα μπορούσαν να τον επηρεάζουν. Να πω επίσης ότι ήταν σπίτι νε μεν με το αδερφάκι του και παίζανε αλλά εμείς οι γονείς δουλεύαμε και σίγουρα δεν είχαν την προσοχή μας που την είχαν μεγάλη ανάγκη. 

Ο παιδίατρος είπε να μην δώσουμε ιδιαίτερη έκταση και να το δούμε κάπως χαλαρά για να χαλαρώσει και εκείνος. Είμαι σκεπτική γενικά και θα προσπαθήσω να είμαι κοντά στο παιδί περισσότερο από κάθε άλλη φορά. 

11 ώρες πρίν, mama16 είπε:

Όταν ήμουνα μικρή θυμάμαι τον εαυτό  να αναστεναζω που κ που χωρίς όμως κάποιον λόγο, απλά έτσι μου έβγαινε. Απ' το δημοτικό νομίζω το έκανα αλλά δεν θυμάμαι σε τι τάξη. Δεν με αγχωνε κάτι ή να στεναχωριέμαι με κάτι

Έχω τους ενδοιασμούς μου γιατί θεωρώ ότι δεν είμαστε πάντα σε επαφή με τα συναισθήματα μας και δεν έχουμε μάθει από μικρή ηλικία να τα αναγνωρίζουμε. 

On 15/1/2022 at 8:15 ΠΜ, student είπε:

Φαίνεται να είναι η πρώτη περίπτωση που περιγράφεται, εισπνοή και βαθιά εκπνοή.
Κατά την εξέταση το έκανε μια δυο φορές.
Γενικά το κάνει, θα πρέπει όμως να παρατηρήσω καλύτερα αν το κάνει και στην δραστηριότητα η στην συναναστροφη με τους φίλους του.
Θα επανέλθω με νεότερα.

Σχετικά με τις αλλαγές, υπάρχουν αφού ήταν για δύο βδομάδες κλειστά τα σχολεία και ουσιαστικα αυτή ήταν η πρώτη που πήγε. Ωστόσο προκύπτουν πάντα μικροαλλαγές που θα μπορούσαν να τον επηρεάζουν. Να πω επίσης ότι ήταν σπίτι νε μεν με το αδερφάκι του και παίζανε αλλά εμείς οι γονείς δουλεύαμε και σίγουρα δεν είχαν την προσοχή μας που την είχαν μεγάλη ανάγκη. 

Ο παιδίατρος είπε να μην δώσουμε ιδιαίτερη έκταση και να το δούμε κάπως χαλαρά για να χαλαρώσει και εκείνος. Είμαι σκεπτική γενικά και θα προσπαθήσω να είμαι κοντά στο παιδί περισσότερο από κάθε άλλη φορά. 

Έχω τους ενδοιασμούς μου γιατί θεωρώ ότι δεν είμαστε πάντα σε επαφή με τα συναισθήματα μας και δεν έχουμε μάθει από μικρή ηλικία να τα αναγνωρίζουμε. 

Τί ηλικία έχει το παιδί?

Από την περιγραφή, φαίνεται σαν κάποιου είδους φωνητικό/ηχητικό τικ. Προφανώς δεν είναι τίποτα σοβαρό, όσο μπορείτε μην δίνετε σημασία, τις περισσότερες φορές τα τικ όπως έρχονται έτσι φεύγουν ή έχουν αυξομειώσεις ανάλογα με την ηλικία και τις συνθήκες.

Διαφημίσεις

πρίν από 39 λεπτά , Deena είπε:

Τί ηλικία έχει το παιδί?

Από την περιγραφή, φαίνεται σαν κάποιου είδους φωνητικό/ηχητικό τικ. Προφανώς δεν είναι τίποτα σοβαρό, όσο μπορείτε μην δίνετε σημασία, τις περισσότερες φορές τα τικ όπως έρχονται έτσι φεύγουν ή έχουν αυξομειώσεις ανάλογα με την ηλικία και τις συνθήκες.

Εχουμε σκεφτεί ότι μπορεί να είναι τικ και εμείς αλλά το θέμα είναι από που προέρχεται αυτό και τι θέλει να μας πει το παιδί. Θα κλείσουμε ραντεβού με Παιδοψυχολογο και θα γραψω νεότερα. 

Κατά καιρούς είχαμε διαφορες δυσκολιες με το φαγητό, με τον ύπνο, με τα νύχια, με τον λόγο κλπ. 

Το φαγητό το διόρθωσαμε, είμαστε σε καλό δρόμο. Τον ύπνο όχι τελείως, έχουμε μέλλον. Και τα νύχια διορθώθηκαν, τα έτρωγε. Τον λόγο, είμαστε σε τελική ευθεία. 

Φαίνεται να ζορίζεται και το βγάζει κατά καιρούς με αυτούς τους τρόπους. Χθες συζητούσαμε με τον άντρα μου αυτο το θέμα αρκετή ωρα και φαίνεται τελικα ότι συνδέονται ολ αυτά μεταξύ τους. Θα πάμε και στον ειδικό Ψυχικής υγεία να μας πει αν είναι όντως έτσι και τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε το παιδί. 

Καλησπέρα!Διάβασα την περίπτωση σας και θυμήθηκα τα δικά μας..ο γιος μου όταν ήταν περίπου 4 ετών παρουσίαζε ακριβώς αυτόν τον αναστεναγμό..τον έκανε σε άσχετες στιγμές..στην αρχή αγχωθήκαμε πολύ,το συζητούσαμε πολύ μπροστά του και αυτό που παρατήρησα ήταν πως όταν πραγματικά ξεχνιόταν δεν το έκανε..Πέρασε περίπου μια εβδομάδα τρομερού άγχους(ήμουν όλη την ώρα από πάνω του θυμάμαι και σημείωνα πόσες φορές το έκανε)..όσο ξαφνικά άρχισε έτσι και σταμάτησε..Η παιδίατρος αφού είχε αποκλείσει ότι παθολογικο(ειχαμε πάει και εμείς σε καρδιολόγο)μας είπε πως ήταν ψυχολογικό και πως εμείς με τη συμπεριφορά μας το ενισχύαμε χωρίς να το καταλαβαίνουμε βέβαια..ούτε το παιδί το έκανε επίτηδες φυσικά..από τότε δεν ξανά έγινε μέχρι και σήμερα!Η κάθε περίπτωση ειναι διαφορετική και εννοειται πως πρέπει να κανετε οποία ενέργεια κρίνετε εσεις!Αυτη απλώς ήταν η δίκη μου εμπειρία!Ευχομαι να ειναι ολα καλά!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...